-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
ειναι πολλοι παντως που δεν αντεχουν το θεαμα ενος δυστυχηματος,φοβουνται και μηπως δουνε αιμα,δηλαδη μου φαινεται φυσιολογικο το να μην θελει καποιος να δει τι γινεται...Προσωπικά, δεν είχα ποτέ πρόβλημα με το αίμα. Αλλά κάθε φορά που βλέπω ατύχημα σκέφτομαι αυτόματα ότι κάποια στιγμή ούτε εγώ θα μπορέσω να το αποφύγω.....
-
Κατ'αρχήν πιστεύω ότι είναι θέμα ηθικής και πολιτισμού να επιδείξεις ενδιαφέρον στο δράμα του συνανθρώπου. Όπως σε πολλές καταστάσεις της ζωής μου έτσι και εδώ λειτουργώ με ένα και μόνο κριτήριο: Κάνω αυτό που θα ήθελα να κάνουν οι άλλοι αν ήμουν εγώ στη θέση τους.
Θεωρώ λοιπόν αυτονόητο να σταματήσω όταν δω κάποιο ατύχημα και αφού βεβαιωθώ ότι δεν χρειάζεται ο παθών κάποια βοήθεια - μια απλή ερώτηση είναι - συνεχίζω το δρόμο μου.Υ.Γ.: Δεν πιστεύω ότι όλες οι γυναίκες φέρονται αδιάφορα. Κάποιες απλά είναι υπερσυντηρητικές και φοβούνται να σταματήσουν για διάφορους λόγους. Το έσωσα, έτσι Έλσα?
-
Ο χρήστης Batman έγραψε:
Κατ'αρχήν πιστεύω ότι είναι θέμα ηθικής και πολιτισμού να επιδείξεις ενδιαφέρον στο δράμα του συνανθρώπου. Όπως σε πολλές καταστάσεις της ζωής μου έτσι και εδώ λειτουργώ με ένα και μόνο κριτήριο: Κάνω αυτό που θα ήθελα να κάνουν οι άλλοι αν ήμουν εγώ στη θέση τους.Συμφωνουμε 100% σε αυτό!! Κι εγω αυτο πάντα προσπαθώ να κάνω!! Το μόνο κακό ειναι ότι οι περισσότεροι δεν το βλέπουν έτσι! Παντα ειναι καλυτερο σε ότι κάνεις να φέρνεις τον εαυτο σου στην θέση του άλλου και να σκεφτείς πως θα ένιωθες εσυ αντίστοιχα!! Αλλά ταυτόχρονα και τι ειναι το σωστό!! Μην πεσεις στην παγιδα να κάνεις πράγματα τα οποια ουσιαστικά θα κάνουν χειρότερα τα πράγματα απλά και μόνο από συναισθηματικό λόγο! (ειναι παγιδα και αυτο!) Τωρα για τα ατυχήματα ιδιαιτερα, αν και σφίγγεται η καρδια μου, πάντα σταματάω, εκτός κι αν ειναι ήδη πολυς κόσμος οποτε απο κει και περα η παρουσια μου δεν θα ειναι μονο ανουσια αλλα και εμπόδιο!
-
με εχει χτυπησει αυτοκινητο (ελαφρα βεβαια ευτυχως) οταν μπηκα στη μεση της παραλιακης 4 η ωρα το βραδυ καλοκαιρι (πολυ κινηση)
για να πιασω και να βοηθησω εναν καημενο μεσηλικα πρεζακια που ειχε τσακιστει με το παπι του πανω σε ενα ταξιηθικον διδαγμα: να βοηθατε παντα, αλλα να κοιτατε και το δρομο
-
Άλλο όμως είναι να σταματάς για να βοηθήσεις και άλλο για να κάνεις χάζι, να βγάλεις φωτογραφίες με το κινητό ή να πεις 'κοίτα τον βλάκα τι έκανε!'
-
Έλσα, εγώ είπα ότι ούτε τα μάτια τους δεν γυρίσαν να δουν αν χρειάζεται κανείς βοήθεια. Καμμία, μα καμμία! Και δεν υπάρχει περίπτωση να μην κατάλαβαν ότι έγινε τροχαίο, το τρακαρισμένο αυτοκίνητο ήταν σταματημένο ανάποδα στην άκρη του δρόμου χωρίς άλλα αυτοκίνητα να το κρύβουν και αντίκρυζε τους περαστικούς με το ρύγχος του να χάσκει κατεστραμμένο.
Πωπω, κι εγώ ανατρίχιασα με αυτό που έγραψα τώρα!
-
Θά ήταν πολύ ενδιαφέρον να ανοιχτεί ένα τόπικ πού θα συζητήσουμε τί μπορούμε να κάνουμε σέ περίπτωση πού αντιληφθούμε τροχαίο ατύχημα,αρκεί να γνωρίζαμε ότι υπάρχει κάποιος πού έχει τίς γνώσεις πάνω στό θέμα,καί οχι να ριψοκινδυνεύσουμε λέγοντας τί νομίζουμε ότι θα ήταν σωστό να γίνει.
Νά υπάρχει τέτοιο άτομο στό φόρουμ; -
Αυτό είναι τραγικό... Από περιέργεια και μόνο, κοιτάς.
-
τι εννοεις φιλε hunter?
τι σημαινει τι να κανει??
αν καποιος ειναι μεσα στη μεση του δρομου, να πας να βοηθησεις να μην τον πατησει καννας αλλος.
κατα τη διαρκεια που θα τρεχεις προς τα εκει, παρε τηλ. και το 166απο ιατρικες βοηθειες δεν νομιζω οτι υπαρχει καποιος 'οδηγος' μιας και στα σοβαρα ατυχηματα μπορει να εχει συμβει το οτιδηποτε, που να χριζει την αντιστοιχη ειδικη μεταχειρηση.
και ακομα και να σου πει καποιος γιατρος τι να κανεις, ειμαι σιγουρος πως η θεα ενος παραμορφωμενου σωματος γεματο στα αιματα ειναι αποτρεπτικος παραγοντας για το 99%
πιστευω οτι ακομα και γιατρος να εισαι ειναι δυσκολα τα πραγματα..για αυτο λοιπον προσοχη στους δρομους, και ολα τ'αλλα ειναι λογια..
-
Ο χρήστης Έλσα έγραψε:
Αυτό είναι τραγικό... Από περιέργεια και μόνο, κοιτάς.Αν είναι ΜΟΝΟ από περιέργεια, να το βράσω ρε Έλσα.
Να θυμίσω πόσα ΜΠΟΤΙΛΙΑΡΙΣΜΑΤΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ δημιουργούνται από τους 'περίεργους' που φρενάρουν ή κοκκαλώνουν για να περιεργαστούν ένα τρακάρισμα?
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Αυτό είναι τραγικό... Από περιέργεια και μόνο, κοιτάς.
Αν είναι ΜΟΝΟ από περιέργεια, να το βράσω ρε Έλσα.
Να θυμίσω πόσα ΜΠΟΤΙΛΙΑΡΙΣΜΑΤΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ δημιουργούνται από τους 'περίεργους' που φρενάρουν ή κοκκαλώνουν για να περιεργαστούν ένα τρακάρισμα?
Το είπα γιατί ο Kyan ανέφερε ότι δεν έστρεψαν καν το βλέμμα τους για να δουν τι έγινε.
Εξάλλου, στις περισσότερες περιπτώσεις ατυχημάτων όλοι αυτοί που σταματούν από περιέργεια δεν το κάνουν; Γιατί εγώ δεν έχω δει πολλούς που σπεύδουν να βοηθήσουν. Απλά σταματάνε το αυτοκίνητο πιο δίπλα και κάθονται και χαζεύουν. -
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Να θυμίσω πόσα ΜΠΟΤΙΛΙΑΡΙΣΜΑΤΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ δημιουργούνται από τους 'περίεργους' που φρενάρουν ή κοκκαλώνουν για να περιεργαστούν ένα τρακάρισμα?Εντάξει, όμως η ιστορία που διηγήθηκα διαδραματίστηκε σε έρημη λεωφόρο ανάμεσα σε Άγιο Στέφανο και Δροσιά. Περνούσε ένα αυτοκίνητο κάθε 3 λεπτά, οπότε μπορούσες να κόψεις ή και να σταματήσεις χωρίς να ενοχλήσεις κανέναν, πράγμα που το έκαναν πολλοί αλλά καμμία.
Έλσα, δεν είπα την ιστορία για να θάψω τις γυναίκες αλλά επειδή μου έκανε εντύπωση η απάθειά τους σε αντίθεση με την αντίστοιχη ανδρική συμπεριφορά (περιέργεια, δέος, χαιρεκακία).
-
Κατανοητά όλα αυτά και βεβαίως δεν έχει νόημα να σταματήσεις αν και εφ'όσον έχει ήδη σταματήσει (για τον οποιοδήποτε λόγο) η μισή Ελλάδα.
Εγώ θα ήθελα να στηλιτεύσω τους υπάνθρωπους που τυχαίνει να περνούν πρώτοι από κάποιο σημείο ατυχήματος και το μόνο που κάνουν είναι να πατήσουν γκάζι και να εξαφανιστούν.
Το πρόσφατο καλοκαίρι ένας δικός μου άνθρωπος είχε μια εν μέρει τραγική (διότι περιορίστηκε μόνο σε υλικές ζημιές) απώλεια. Περνώντας κανονικά δεύτερος το φανάρι, έπεσε πάνω του ένα κ@λόπαιδο με σαξόραλλο, αφού πέρασε με κόκκινο, και του έκανε -ευτυχώς μόνο- το αμάξι φυσαρμόνικα. Το ωραίο? Ενώ ήταν σφοδρή η σύγκρουση, τόσο ο προπορευόμενος όσο και ο επερχόμενος οδηγός δεν σταμάτησαν ούτε για να δουν μήπως χτύπησε κανένας!!!
Προφανώς δεν ήθελαν να μπλέξουν ως μάρτυρες σε δικαστήρια, νοσοκομεία, νεκροταφεία ή και εγώ δεν ξέρω τί. Το μόνο που μπορώ να τους ευχηθώ και ας με χαρακτηρίσετε όπως θέλετε, είναι να τους συμβεί το ίδιο...Υ.Γ.: Το θέμα έχει ξεφύγει και προφανώς ουδεμία σχέση έχει με γάμους κτλ. Να υποθέσω ότι σκόπιμα παρεκτραπήκαμε??
-
Ο χρήστης Batman έγραψε:
Υ.Γ.: Το θέμα έχει ξεφύγει και προφανώς ουδεμία σχέση έχει με γάμους κτλ. Να υποθέσω ότι σκόπιμα παρεκτραπήκαμε??ε, μιλαμε για ατυχηματα γενικοτερα
-
Ο χρήστης PetRaN έγραψε:
Υ.Γ.: Το θέμα έχει ξεφύγει και προφανώς ουδεμία σχέση έχει με γάμους κτλ. Να υποθέσω ότι σκόπιμα παρεκτραπήκαμε??
ε, μιλαμε για ατυχηματα γενικοτερα
Δυστυχήματα ήθελες να πεις...
Πώς επηρεάζει η κοινωνία την αντιμετώπιση γάμου-σχέσεων;