-
Ο χρήστης manager_ έγραψε:
Συμφωνώ απόλυτα Το μόνο κακό μετά όμως είναι η μεγάλη ηλικιακή διαφορά με τα παιδιά σου...τουλάχιστον έχεις την ελπίδα ότι μπορεί να σου βρουν καμιά μικρούλα
Τι 25 χρόνια τι 30??
Και κανα μικρούλη κατ'επέκταση...
μπα οι μικρουλιδες δεν περνανε. και ειδικα στις μεγαλυτερες.
θεοφαμαν υπαρχει κινδυνος ο πατερας να φαει την μικρουλα του γιου.Πρέπει να πέρνεις τα μέτρα σου
Αλλιώς καλά να πάθεις. Είναι γνωστό ότι οι γυναίκες προτιμούν μεγαλύτερους. -
αλλα πραγματα εκτιμουνε στους μεγαλυτερους $$$$$ $$$$$
-
Ο χρήστης Theofaman έγραψε:
Συμφωνώ απόλυτα Το μόνο κακό μετά όμως είναι η μεγάλη ηλικιακή διαφορά με τα παιδιά σου...τουλάχιστον έχεις την ελπίδα ότι μπορεί να σου βρουν καμιά μικρούλα
Τι 25 χρόνια τι 30??
Και κανα μικρούλη κατ'επέκταση...
θεοφαμαν υπαρχει κινδυνος ο πατερας να φαει την μικρουλα του γιου.Πρέπει να πέρνεις τα μέτρα σου
Αλλιώς καλά να πάθεις. Είναι γνωστό ότι οι γυναίκες προτιμούν μεγαλύτερους.Άρα πάλι φτάνουμε στο να υπάρξουν 'τζιβιτζιλίκια' με μνηστευμένη (από τη στιγμή που η πιτσιρίκα είναι του γιού) .
Τελικά το πήρα απόφαση χωρίζω. -
-
ταζιο ξανασκεψου το.... διακαστιρια, διατροφες, δικηγορους....και η πιτσιρικα να σε αρμεγει.. δεν συμφερει.
-
Theofaman μπορει να εχει πολλα $$$$ δεν το ξερουμε, αλλα δεν ξερουμε και την ηλικια του. μπορει να ειναι νεος.
-
Theofaman μπορει να εχει πολλα $$$$ δεν το ξερουμε, αλλα δεν ξερουμε και την ηλικια του. μπορει να ειναι νεος.Από ότι φαίνεται νέος είναι, απλά οι διαστάσεις του(όχι της τσεπής ) δύσκολα θα του επέτρεπαν τέτοια μεγαλεία. Οπότε παίζουν μπικικίνια
-
εγω παντος δεν εχω τετοια προβληματα για να ανησυχω. εμενα μου ειναι πιστη, δεν γυρναει απο 'δω και απο 'κει, ειναι οικονομικη, δεν ζηταει τιποτε, με περιμενει απο το 1987 υπομονετικα σαν αλλη Πινελοπη, δεν μου εχει πει ποτε οχι, δεν γκρινιαζει ποτε, παμε οπου θελω εγω, παμε εξω οποτε θελω εγω. καμια φορα με παιδευει λιγο παρ'ολο που την προσεχω αλλα τελικα τα βρισκουμε.
αλλη σχεση σου λεω, αλλο επιπεδο......αυτη που εχω εγω με 'την' Λάντα 1200ς. εχω κλεισει σαν αντρας. -
εγω παντος δεν εχω τετοια προβληματα για να ανησυχω. εμενα μου ειναι πιστη, δεν γυρναει απο 'δω και απο 'κει, ειναι οικονομικη, δεν ζηταει τιποτε, με περιμενει απο το 1987 υπομονετικα σαν αλλη Πινελοπη, δεν μου εχει πει ποτε οχι, δεν γκρινιαζει ποτε, παμε οπου θελω εγω, παμε εξω οποτε θελω εγω. καμια φορα με παιδευει λιγο παρ'ολο που την προσεχω αλλα τελικα τα βρισκουμε.
αλλη σχεση σου λεω, αλλο επιπεδο......αυτη που εχω εγω με 'την' Λάντα 1200ς. εχω κλεισει σαν αντρας. -
.Πρέπει να πέρνεις τα μέτρα σου
Αλλιώς καλά να πάθεις. Είναι γνωστό ότι οι γυναίκες προτιμούν μεγαλύτερους.[/quote]Δεν νομιζω ότι έχετε δικιο. Η παροιμία ο καλός ο μύλος ολα τα αλεθει ισχυει. Εξάλλου ο μεγάλος μπορει να μην καταλαβαινει και πολλα και να την κανεις για τον μικρο να 'ξεχαρμανιάζεις' και να ξαναγυρνας στα $$$...
Ασε, ορεξη να υπάρχει και ΟΛΑ γινονται!! Λίγοι μεγάλοι έχουν πληροφορηθεί ότι οι γυναικες τους διατηρούν γκαρσονιέρες για φαντάρους απο το Star??
-
αλλα πραγματα εκτιμουνε στους μεγαλυτερους $$$$$ $$$$$
'ΛΕΦΤΑ' αισθήματα που λένε
Τελοσπάντων..
Δυστυχώς έχουν απομείνει κάποια ηλίθια στερεότυπα στην κοινωνία μας, πχ ο άντρας πρέπει να μαμάει και να δέρνει ενώ η γυναικα παρθένα κτλ κτλ
μλκιες^2
Η φάση είναι ότι οι περισσότεροι που το παίζουν μαγκάκια και περηφανεύονται ότι η γυναίκα τους είναι πιστή κτλ ενώ αυτοί οι μάγκες της υπόθεσης, είναι αυτοί που συνήθως τους τα φοράνε και δεν το καταλαβαίνουν κιόλας.
Τελοσπάντων. Για μένα δεν είναι κακό. Αρκεί να περιοριστεί στο 'στερημένος/στερημένη'. Γιατί υπάρχουν κάποια όρια που δε μπορείς να ξεπεράσεις όταν θέλεις να προσφέρεις σε ένα σύνολο, την οικογένεια (νομίζω αυτός είναι και ο λόγος του γάμου, αυτή η συλλογική δουλειά για τη διαιώνιση του είδους). Αυτό που με εκνευρίζει είναι ακραίες περιπτώσεις όπου ο τάδε ή η τάδε τρώει λεφτά του σπιτιού στις γκόμενες/γκόμενους και παραμελεί το σπίτι και τις οικογενειακές υποχρεώσεις. Και εκεί ισχύει το 'καλύτερα να μην παντρευόσουν'
Το σεξ όμως, αν μιλάμε μόνο γι'αυτό, δεν το θεωρώ κάτι τόσο κακό. Άλλωστε κανένας άνθρωπος δεν είναι κτήμα σου. Και αν τον αγαπάς πρέπει να θες να είναι ευτυχισμένος.
Εμένα με ενοχλεί περισσότερο η συμπεριφορά ορισμένων ανθρώπων απέναντι σε αυτούς που δεν έχουν παντρευτεί(είτε γιατί δε γουστάρανε είτε γιατί δεν έκατσε)
Ειδικά όταν περνάνε τα χρόνια, πολλοί είναι αυτοί που σε αντιμετωπίζουν σαν εξωγήινο -τουλάχιστον.. -
ολα τα λεφτα οι φωτογραφιες
ειδικα η δευτερη
(επρεπε να ειχε και τον αντρα καθισμενο πανω σε γαιδαρο)
-
-
Ο τίτλος 'Πώς επηρεάζει η κοινωνία την αντιμετώπιση γάμου-σχέσεων?' είναι σχετικά μεγάλος, βαρύς, όχι ξεκάθαρος και όπως εγώ τον αντιλαμβάνομαι σχεδόν όλοι μέχρι στιγμής είναι εκτός θέματος....!!
Υποτίθεται πρέπει να ασχοληθούμε με τους τρόπους (απάντηση στο πώς) με τους οποίους η κοινωνία επηρεάζει όχι τους γάμους-σχέσεις ή ίσως αντιμετωπίζει τους γάμους σχέσεις (που νομίζω ότι μάλλον αυτό ήθελε να πει ο ποιητής).... αλλά πώς η κοινωνία επηρεάζει την αντιμετώπιση? Δεν είναι το ίδιο.... και νομίζω ότι είναι πιο πολύπλοκο από όσο πρέπει.... Το οποίο μάλλον απαιτεί κοινωνιολόγους, ψυχολόγους κλπ για να απαντηθεί και μάλλον και ορολογία ειδική.... Η κοινωνία δεν επηρεάζει την αντιμετώπιση αλλά αυτή η ίδια ασκεί την αντιμετώπιση.... Οπότε το πώς η κοινωνία αντιμετωπίζει το γάμο-σχέσεις πρέπει να είναι η βασική ιδέα... Και τα περί εξωσυζυγικών σχέσεων συνεχίζουν να μην είναι στον πυρήνα αλλά στο περιθώριο του θέματος... Για μένα πάντα, μόνο οι 2 τελευταίες προτάσεις του skye είναι εντός θέματος! Εκεί που αναφέρει το πώς οι παντρεμένοι κοιτάνε τους ανύπαντρους. Που είναι επέκταση της πίεσης της 'κοινωνίας' που πιέζει προς τον γάμο.
Επίσης αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί σχεδόν όλοι/ες όσοι παντρεύονται βάζουν σκοπό της ζωής τους να παντρέψουν τους φίλους/ες τους. Τι παθαίνουν? Δέχομαι ότι ανακαλύπτουν κάτι καταπληκτικό και θέλουν και οι φίλοι τους να νιώσουν το ίδιο. Όμως μήπως δεν είναι έτσι? Αφού μέχρι να παντρευτούν, πολλοί πχ συζούσαν για χρόνια αλλά δεν ήθελαν να παντρέψουν τους φίλους τους! Κάπως μου θυμίζει την ιστορία του παραμυθιού όπου η αλεπού με την κομμένη ουρά θέλει να πείσει και τις άλλες να κόψουν την ουρά τους.... Μήπως αρχίζουν να ζηλεύουν τους ελεύθερους (που συνεχίζουν να μπορούν να βγαίνουν όποτε θέλουν ή να διατηρούν σχέσεις είτε πάνω από μία είτε παροδικές) και θέλουν να τους παντρέψουν? Ή μήπως ξαφνικά αισθάνονται ανασφάλεια ότι όλοι αυτοί οι ελεύθεροι θα τους φάνε τις γυναίκες? (εννοείται ότι μπορείτε να βάλετε άλλο φύλο ανάλογα με το φύλο σας)
Δεν ξέρω την απάντηση αλλά είναι γεγονός ότι πολλοί ελεύθεροι δεν δέχονται προσκλήσεις σε κοινωνικές συναντήσεις παντρεμένων φίλων τους /συνεργατών τους όπου ξαφνικά γίνονται αποδεκτοί μόλις παντρευτούν και αυτοί. Αυτό πρέπει να αφορά σχετικά μεγαλύτερες ηλικίες αλλά πάντως είναι συχνό γεγονός!
[παρένθεση: επίσης ενδιαφέρον το γεγονός ότι οι ανύπαντροι αν και λόγω αριθμού και ελευθερίας αυτοδιάθεσης θα έπρεπε να αποτελούν δύναμη, λόγω σχεδόν εξ ορισμού εκτός οργάνωσης δεν αντιδρούν στον πόλεμο που τους γίνεται μέχρι να υποταγούν (δεν το εννοώ με κακό τρόπο, ας το πούμε να υποκύψουν στον πειρασμό) στα δεσμά του γάμου. Οπότε τότε απλά αλλάζουν πλευρά....κοκ. Μήπως πρόκειται για το φαινόμενο της όσμωσης και ο γάμος αποτελεί την ημιδιαπερατή μεμβράνη που διατηρεί τις ισορροπίες?]
Η κοινωνία λοιπόν από τη μία πιέζει για γάμο (γονείς, περιβάλλον εργασίας, φίλοι παντρεμένοι) από την άλλη περιθωριοποιεί τους ανύπαντρους... Μάλλον μοντέλο αυτοπροστασίας μου μοιάζει, οι ανύπαντροι αποτελούν άσωτους υιούς που απέτυχαν στον κοινωνικό τους προορισμό και αποτελούν απειλή για την οργανωμένη τάξη πραγμάτων! Οι ανύπαντροι είναι λοιπόν οι εχθροί της οργανωμένης κοινωνίας? Χα!
Δεν ξέρω, δε νομίζω (θυμίζω την θεωρία μου περί όσμωσης), αλλά μήπως τότε το γεγονός ότι παρά τις τόσες προσπάθειες οι ανύπαντροι και ελεύθεροι (εννοώ χωρίς σοβαρή σχέση) συνεχίζουν να αυξάνονται δείχνει μια αποτυχία του επικρατούντος κοινωνικού μοντέλου?
Νομίζω ότι δεν είναι αποτυχία του υπάρχοντος μοντέλου αλλά αποτελεί ένα σημείο στροφής, αλλαγής του κατεστημένου και μετάβασης σε μια νέα κοινωνία. Ίσως πιο ελεύθερη και με άλλους κοινωνικούς κώδικες? Όχι ακριβώς αλλά περίπου έτσι, θα έλεγα ότι αποτελεί μια φάση όπως ήταν στα sixtys η επανάσταση των λουλουδιών (και άλλες παλαιότερα) η οποία θα κάνει τον κύκλο της και όταν ολοκληρωθεί θα επαναδυναμωθούν οι 'παραδοσιακές' δομές που θα έχουν όμως ανανεωθεί και ενσωματώσει και κάποια νέα στοιχεία από αυτήν την αναταραχή! Η ανανέωση μιας κατάστασης που κάθε τόσο πέφτει σε limbo (πώς το λένε αυτό στα ελληνικά? λανθάνουσα κατάσταση?) με ενσωμάτωση νέων στοιχείων κάθε εποχής είναι το κλειδί! Χαρούμενος για τη μακροσκελή ανάλυσή μου περιμένω τις απόψεις σας! -
Παναγια μου!! Βλέπω σε απασχολεί πολυ το θέμα!! Τι ποστ-αρα ηταν αυτη??
Συμφωνω σε καποια διαφωνω σε άλλα! Κυρίως συμφωνω σε αυτα που σε πιεζουν να παντρευτεις ( ) κι εσυ ως ανυπανδρος, και για την οργανωση των παντρεμενων που λες!! Ε τωρα το παραπέρνεις σοβαρα από κάποιο σημείο και μετα...
-
Τα πραγματα ειναι απλα.Απο ενα σημείο και μετα:
Ο παντρεμενος θελει την ελευθερία του.
Ο ελευθερος την σκλαβια του.
Αμαν πια,με τιποτα δεν ειμαστε ικανοποιημένοι -
Ετσι όπως τα λές.
Ολα είναι ένα βίτσιο.
Οταν δέν τα έχεις τα ονειρεύεσαι,καί μόλις τα αποκτήσεις τα 'γράφεις' καί ψάχνεις άλλα. -
Εγω παντως μια χαρα ειμαι οπως ειμαι, δεν θελω κατι αλλο!! Λες να προοδευω ως ανθρωπος??
-
Ο χρήστης Funis έγραψε:
Εγω παντως μια χαρα ειμαι οπως ειμαι, δεν θελω κατι αλλο!! Λες να προοδευω ως ανθρωπος??Αν μένεις ευχαριστημένη μέ αυτά πού έχεις καί δέν θέλεις τίποτα άλλο,μπορείς να προοδεύεις;
καί μήν 'κράζεις' τούς φιλεύσπλαχνους ρε.
-
Εγώ απορώ πως δεν έχει γράψει ακόμα ο 'ειδικός' επί του θέματος..
Πώς επηρεάζει η κοινωνία την αντιμετώπιση γάμου-σχέσεων;