-
Να έχεις υπόψιν σου, ότι αν η συσκευή έχει κάπου αυτοκόλλητο αλουμινόφυλλο με διάφορα στοιχεία (τάσεις, ισχύ, αριθμό μοντέλου κλπ), συνήθως από κάτω υπάρχει βίδα. Ψαχούλεψέ το και θα την βρεις...
-
ευχαριστω για τις απαντησεις και εχω να πω οτι ειμαι τελειως στραβος..
απο την μια πλευρα το σκουπακι ειναι ΓΕΜΑΤΟ βιδες (σε κοινη θεα, μιλαμε), απλα ηταν παντα απ την πλευρα που ειναι προς τον τοιχο και δεν τις εβλεπα.. και για να πω και την αληθεια, δεν το ειχα παρατηρησει ποτε!
τελος το οφφτοπικ -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Αυτό φαντάζομαι και 'γω. Πάμε για άλλη.Ξέχασα να αναφέρω πως το σκουπάκιον ανεστήθη
Ο Δήσιος ξηγιέται σπαθί.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Αυτό φαντάζομαι και 'γω. Πάμε για άλλη.
Ξέχασα να αναφέρω πως το σκουπάκιον ανεστήθη
Ο Δήσιος ξηγιέται σπαθί.
Θα
??? -
Ό,τι θες πασά μου
-
Μου δημιουργήθηκε η εξής απορία.
Επειδή σήμερα ήθελα να αλλάξω μια λάμπα στο κορσάκι, και δεν ήθελα να κουβαλήσω μπαταρία μαζί μου,
αποφάσισα να του δώσω ρεύμα με καλώδια απο το octavia. Οκ το πείραμα πέτυχε, η λάμπα άναψε.
Σε περίπτωση που δοκίμαζα να το βάλω και μπρός(αυτό χωρίς την μπαταρία) θα έπερνε;
Επίσης αν θα έπερνε, το πρώτο αμάξι που δίνει και το ρεύμα(στην περίπτωση μας το octavia), θα την άκουγε stereo η μπαταρία του, μιας και θα δεχόταν ρεύμα απο δυο δυναμό(δεν ξέρω εαν το σκέφτομαι σωστά), η απλά δεν θα έτρεχε τίποτα; -
Ενδιαφέρον πείραμα, θα το κάνω με την πρώτη ευκαιρία.
Υποθέτω όμως πως θα πάρει, αφού το ίδιο πράγμα γίνεται και όταν έχει αδειάσει τελείως η μπαταρία. -
Ο χρήστης BASSstarlet έγραψε:
Ενδιαφέρον πείραμα, θα το κάνω με την πρώτη ευκαιρία.
Υποθέτω όμως πως θα πάρει, αφού το ίδιο πράγμα γίνεται και όταν έχει αδειάσει τελείως η μπαταρία.Δεν έχεις άδικο σε αυτό.
Εκείνο για το οποίο αναρωτιέμαι όμως πολύ είναι, αφού πάρει μπρος, αν αποσυνδέσεις τα καλώδια, θα σβήσει, η συνεχίζει
να τροφοδοτείται απο το δυναμό που γυρίζει; -
Το δικό μου το έχω δει να δουλεύει (ρελαντί, για λίγα sec) με βγαλμένο πόλο, αλλά διακινδυνεύεται η υγεία του δυναμό, με αυτό τον τρόπο.
-
Χωρίς τη μπαταρία (να λειτουργεί σαν φίλτρο) το σύστημα φόρτισης δίνει στιγμιαίες ΜΕΓΑΛΕΣ υπερτάσεις και μπορεί να κάψεις τα ηλεκτρονικά του αυτοκινήτου.
-
H μπαταρία δεν προσφέρει κάποιο φιλτράρισμα εξ όσων γνωρίζω
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
H μπαταρία δεν προσφέρει κάποιο φιλτράρισμα εξ όσων γνωρίζωΠαιζει ρολο σταθεροποιητη και ετσι εξομαλυνει τις υπερτασεις.
-
καμια σχεση η μπαταρια.ο εναλακτης στα αμαξια ειναι παντα τριφασικος και εναλλασομενος.εμεις με εναν ανορθωτη τασης το κανουμε συνεχες στα 14 βολτ περιπου για να φορτζει την μπαταρια και να τροφοδοτει με ρευμα ταυτοχρονα το αμαξι.η μπαταρια υπαρχει για να βαζουμε μπρος τον κινητηρα και να λειτουργουν τα φωτα οσο το αμαξι ειναι σβηστο.το λαμπακι που εχουμε στο καντραν ειναι για να διεγειρει τον εναλλακτη και με τη σειρα του αυτος να παραγει εναλλασομενο ρευμα χρησιμοποωντας την κινηση του ιμαντα.αν η μπαταρια ειναι ειναι μεγαλη το δυναμο ζοριζεται να την φορτισει και φθειρετε προωρα.αν βαλετε ενα αμαξι μπροστα χωρις να υπαρχει μπαταρια θα συνεχισει να δουβει κανονικα μεχρι να το σβησετε δεν εχει προβλημα.ο ανορθωτης ειναι εκτος μπαταριας και παντα το ρευμα περναει πρωτα απο αυτον και μετα παει στον θετικο πολο.αν θελουμε να τσεκαρουμε αν το δυναμο λειτουργει,ενω δουλευει το αυτοκινητο ξεβιδωνουμε τον θετικο πολο απο την μπαταρια και....αν σβησει συμαινει το δυναμο ειναι οφφ,αν λειτουργει α συνεχισει να δουλευει το αμαξι ρολοι.αν ο ανορθωτης ειναι χαλασμενος οπως σε μερικα μηχανακια λογω αυξημενης τασης καιγοντε τα πιο πολλα ηλεκτρικα.αυτα,
-
Ωχ ωχ.. προβλέπω νέο γύρο αντιπαραθέσεων..
Από προσωπική εμπειρία, ξέρω πως (μεγάλο) alternator μπορεί να χαλάσει με μικρή ή πεθαμένη μπαταρία. -
Καλησπέρα,
μια ερώτηση στα γρήγορα για όποιον έχει ιδέα: πόσο πιθανό είναι να πέσει τελείως η μπαταρία, αν μείνουν τα μεσαία φώτα αναμένα το πολύ για 10-11 ώρες το πολύ;
Έχω μια διαφωνία με την εταιρία ενοικιάσεως, ισχυρίζονται ότι τα ξεχασμένα φώτα έγιναν αιτία να πέσει η μπαταρία.
Το αυτοκίνητο είναι ένα Polo 2010 με λιγότερο από 15κ χμλ. Το γεγονός ότι δεν έδινε ρεύμα στην πρίζα του αναπτήρα όσο το οδηγούσα είναι ίσως ένδειξη ότι προϋπήρχε πρόβλημα στην μπαταρία;Ευχαριστώ!
-
Ο χρήστης stefanos147 έγραψε:
μια ερώτηση στα γρήγορα για όποιον έχει ιδέα: πόσο πιθανό είναι να πέσει τελείως η μπαταρία, αν μείνουν τα μεσαία φώτα αναμένα το πολύ για 10-11 ώρες το πολύ;Έχω μια διαφωνία με την εταιρία ενοικιάσεως, ισχυρίζονται ότι τα ξεχασμένα φώτα έγιναν αιτία να πέσει η μπαταρία.
Το αυτοκίνητο είναι ένα Polo 2010 με λιγότερο από 15κ χμλ. Το γεγονός ότι δεν έδινε ρεύμα στην πρίζα του αναπτήρα όσο το οδηγούσα είναι ίσως ένδειξη ότι προϋπήρχε πρόβλημα στην μπαταρία;Περίεργο να μείνουν τα μεσαία αναμμένα.... κανονικά μόνο τα μικρά μένουν αναμμένα αν βγάλεις το κλειδί.
Αν όμως μείνουν (σημαίνει (55+4+5)*2+φώτα ταμπλώ=>130W=>11Α) ναι είναι αναμενόμενο να πέσει τελείως η μπαταρία σε πολύ λιγότερο από 10 ώρες (πχ μια 45άρα μπαταρία έστω πλήρως γεμάτη σε 4). Το πιθανότερο είναι ότι έμειναν τα μικρά φώτα που σημαίνει περίπου 2-3Α ρεύμα που επί 10 ώρες είναι 20-30ΑΗ που άνετα θα μείνει αν η μπαταρία δεν ήταν στα χάι της. Στην πρώτη περίπτωση περιμένεις να γυρίζεις το κλειδί και να μην γίνεται απολύτως τίποτα ενώ στη δεύτερη το πιο πιθανό είναι να ανάβουν τα λαμπάκια αλλά μπορεί να μην έχει τη δύναμη για τη μίζα.
Την πρίζα το πιθανότερο είναι να την αχρήστευσε κάποιος (να κάηκε η ασφάλειά της) τραβώντας πολύ ρεύμα για κανένα laptop. -
Ο χρήστης stefanos147 έγραψε:
πόσο πιθανό είναι να πέσει τελείως η μπαταρία, αν μείνουν τα μεσαία φώτα αναμένα το πολύ για 10-11 ώρες το πολύ;Απο πολύ πιθανό έως και σίγουρο.
Το γεγονός ότι δεν έδινε ρεύμα στην πρίζα του αναπτήρα **όσο το οδηγούσα **είναι ίσως ένδειξη ότι προϋπήρχε πρόβλημα στην μπαταρία;
Δεν έχει καμμία σχέση αυτό με την μπαταρία, αφορά σε άλλο πρόβλημα (καμμένη ασφάλεια, κακή επαφή κλπ).
-
Μια ερωτηση.
Τι μπαταρια να προτιμησω υγρου η ξυρου τυπου???Η δικια μας παει 7 χρονια και εχει αρχισει να κλ@νει. Επισης επιτρεπεται να βαλω μια μεγαλυτερη???Η μαμα του focus ειναι 45 (σε αμπερ τις μετραμε?).Να βαλω ας πουμε μια 50 η 55???
-
Ο χρήστης Mad_Max_Geo έγραψε:
Μια ερωτηση.Τα έχουμε ξαναπεί!!!
Με την κλειστού τύπου, ξενοιάζεις απο τη συντήρηση (υγρά). Προσωπικά, θα έβαζα όποια ήταν φθηνότερη -
Οταν αλλαζουμε μπαταρια,η παλια μπαταρια πηγαινει για ανακυκλωση η πετιεται στα σκουπιδια?
Μπαταρία αυτοκινήτου...