-
Πάντως στην ιστοσελίδα που παρέθεσε ο cson αναφέρονται κανονικά τα σπλιτάκια στα προϊόντα της εταιρίας. Βεβαίως κι εγώ δεν θα τα προτιμούσα έναντι των Daikin, Mitsubishi.
-
Δεν έχω καταλάβει ακόμη προς τι όλο αυτό το ψάξιμο . Γιατί να ψάχνω τόσο τεχνικά μια συσκευή πριν την αγοράσω. Τα τογιοτομι είναι φθηνά στην αγορά τους . Δεν σε εξαπατά κανείς. Δεν πληρώνεις φυκια για μεταξωτές κορδέλες. Έχοντας 2 τογιοτομι ρίχνουν κανονικά στροφές τα ινβερτερ τους όταν πιάσουν θερμοκρασία στο χώρο.
Όπως και η μιτσουμπα που αγόρασες είναι πάρα πολύ καλή και φθηνή, αν στη φεσωσε το μαγαζί είναι καθαρά θέμα του καταναλωτή που δεν έκανε έρευνα αγοράς. Απλά δεν ξέρουμε ακριβώς τι συμβαίνει μέχρι να κολληθεί το λογότυπο mitsuba επάνω.
Δηλαδή αν πας να αγοράσεις ένα αμάξι τι θα κάνεις που τα υποσυστήματα του είναι πραγματικά από όλο το κόσμο; Όταν πληρωνεις Μερσεντές και παίρνεις Ρενώ και άλλα πάρα πολλά παραδείγματα .
-
Άμα πατήσεις πάνω στο manual downloads μόνο για την Ελλάδα είναι διαθέσιμα τα κλιματιστικά αυτά. Ναι η εταιρεία υπάρχει αλλά είναι συμφωνία της με τον εδώ εισαγωγέα να χρησιμοποιεί το όνομα της φίρμας.
Δεν είναι κακής ποιότητας αλλά δεν είναι αυτό που νομίζουμε. Από συζητήσεις που έχω κάνει και παρακολουθώ διάφορα φορά δεν «κατεβαίνουν» σε στροφές οπότε δεν είναι και τόσο οικονομικά. Χρησιμοποιούν κομπρέσορρες της Gree ή της Midea κιι εξαρτήματα από άλλους κατασκευαστές αλλά αυτό κάνουν και οι περισσότεροι.ανάλογα το μοντέλο
Ξεφύγαμε του θέματος αλλά δεν νομίζω ότι είναι κακό που τα λέμε αυτά για το marketing με τις διάφορες εταιρείας.
Όσο για τις μπαταρίες τέσσερις μάρκες πούλαγε όλες όλες ο πωλητής μην πω τρεις. Δεν υπήρχε περίπτωση να μην ήξερε το τι πουλάει. Δεν είναι Κοτσόβολος να πουλάει και τηλεοράσεις και κλιματιστικά και τοστιέρες το οποίο είναι λογικό να μην γνωρίζει για το κάθε προιόν χωριστά.
-
Σου πουλάνε Ιάπωνα ενώ παίρνεις Κινέζο. Απλά πράγματα. Δεν το ξέρεις. Δεν έχουν πιστοποίηση που στην αποκρύπτουν εντέχνως. Δεν είναι και τόσο φτηνά όσο νομίζεις. Με τα ίδια χρήματα παίρνεις Daikin την φθηνή σειρά χωρίς όμως μπιμλίκια WiFi και ιονιστές της πλάκας. Γιατί να μην το ψάξεις και να το γνωρίζεις;
Εσένα μπορεί να μην σε ενδιαφέρει αλλά ενδιαφέρει άλλους. Και εγώ έχω 2 toyotomi (φθηνής σειράς) αλλά εκ των υστέρων κατάλαβα περί τίνος πρόκειται. Το ένα μάλιστα δεν έχει follow me και 'επρεπε να διαβάσω για να μάθω. Η σειρά Kuro είναι η πιο προσεγμένη και την «παλεύει» με Mitsubishi και Daikin διαβάζω στα forum των κλιματιστικών που κάνουν μετρήσεις. Φασόν μηχανήματα με αυτοκόλλητο είναι. Όπως και τα AUX πχ του e-shop
Καταλήγω ότι δεν είναι κακό να γνωρίζουμε και κάθε πληροφορία είναι χρήσιμη για τον καταναλωτή ακόμα και για τις μπαταρίες.
-
Καλησπέρα. Έχουμε και λέμε. Το συτοκινητο (golf vi 1.4 tsi).από αρχές Νοέμβρη κινείται από ελάχιστα έως καθόλου λόγω lockdown...φοράει μια bosch s4 (60ah 540cca) μόλις 1.5ετους και τις τελευταίες μέρες ζοριζόταν να πάρει...προμηθευτηκα ένα φορτιστή-συντηρητη (Schumacher spi6), αλλά δυστυχώς δεν πρόλαβα να τη φόρτισω λόγω κακοκαιρίας και σήμερα με άφησε...το έβαλα.μπρος με καλώδια, το έκανα μια μικρή βόλτα και συνδεσα το φορτιστή όπου έκανε 4.5 ώρες να τη φορτίσει πλήρως από το 75% που έδειχνε στην.αρχη της φόρτισης...υπάρχει περίπτωση να σώθηκε τουλάχιστον μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση με.τον covid...να διευκρινίσω ότι η μπαταρία τοποθετήθηκε σε χωριό της Μάνης 15αυγουστο του 19 οπότε δεν υπήρχε δυνατότητα επιλογής και δεν ξέρω και σε τι συνθήκες ήταν αποθηκευμένη κλπ
-
Κάποιοι δίνουν 2 χρόνια εγγύηση. Δες και το site του κατασκευαστή. 1,5 χρόνος είναι πολύ λίγος χρόνος.
-
Η βλακεία είναι ότι το αυτοκίνητο έμεινε στο χωριό κι ήρθε άνθρωπος από άλλο χωριό με τη μπαταρία και κλασικά απόδειξη ούτε για δείγμα συν ότι με την απαγόρευση μετακινήσεων δεν υπάρχει δυνατότητα να κατέβω στο χωριό
-
Αν είναι σωστός επαγγελματίας μπορεί να την δικαιολογήσει την μπαταρία εφόσον πράγματι είναι εντός εγγύησης.
Η μετακίνηση σε συνεργείο αυτοκινήτου και με τα μέτρα επιτρέπεται. Παρ' τον ένα τηλέφωνο
-
Εγώ βρίσκομαι στην Αθήνα οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να βγάλω άκρη εάν δεν επιτραπούν οι μετακινήσεις μεταξύ νόμων.. όταν επιτραπούν έχω σκοπό να κατέβω όπως και να έχει, αλλά δε ξέρω αν θα επιβιώσει η μπαταρία ως τότε
-
@thodoris91
Μην ανησυχείς για την μία εκφόρτιση, ακόμη και οι χαμηλής ποιότητος μπαταρίες εκκίνησης αντέχουν πολύ περισσότερες.
Σημείωσε ότι η περίπτωση εκφόρτισης λόγω ακινησίας δεν καλύπτεται από την εγγύηση.
Αν μπορείς βάλε το φορτιστή να φορτίσει ξανά την μπαταρία μέχρι και το στάδιο 7 (Float mode), στο οποίο καλό είναι να παραμείνει τουλάχιστον για ένα πεντάωρο και θα την σώσεις. -
Σε ευχαριστώ πολύ αυτό θα κάνω...
-
Άμα πατήσεις πάνω στο manual downloads μόνο για την Ελλάδα είναι διαθέσιμα τα κλιματιστικά αυτά. Ναι η εταιρεία υπάρχει αλλά είναι συμφωνία της με τον εδώ εισαγωγέα να χρησιμοποιεί το όνομα της φίρμας.
Δεν είναι κακής ποιότητας αλλά δεν είναι αυτό που νομίζουμε. Από συζητήσεις που έχω κάνει και παρακολουθώ διάφορα φορά δεν «κατεβαίνουν» σε στροφές οπότε δεν είναι και τόσο οικονομικά. Χρησιμοποιούν κομπρέσορρες της Gree ή της Midea κιι εξαρτήματα από άλλους κατασκευαστές αλλά αυτό κάνουν και οι περισσότεροι.ανάλογα το μοντέλο
Ξεφύγαμε του θέματος αλλά δεν νομίζω ότι είναι κακό που τα λέμε αυτά για το marketing με τις διάφορες εταιρείας.
Όσο για τις μπαταρίες τέσσερις μάρκες πούλαγε όλες όλες ο πωλητής μην πω τρεις. Δεν υπήρχε περίπτωση να μην ήξερε το τι πουλάει. Δεν είναι Κοτσόβολος να πουλάει και τηλεοράσεις και κλιματιστικά και τοστιέρες το οποίο είναι λογικό να μην γνωρίζει για το κάθε προιόν χωριστά.
και τα suzuki χρησιμοποιουν κινητηρες renault! και το piaggio zip made in china γραφει! οι κομπρεσορες gree ειναι οι καλυτεροι...το κλιματιστικο χρησιμοποιειται σε κλειστο χωρο αναλογα με τα btu πχ. 12000btu για 25τμ. για οτιδηποτε αλλο απλα συμβιβαζεσαι! ριχνουν κανονικα στροφες απο το πρωτο δεκαλεπτο (τουλαχιστον στο δικο μου)...συγγνωμη τελος για τα κλιματιστικα!
-
Για να τελειώσω με τα κλιματιατικά έχω να πω ότι δεν αποτελούνται μόνο από κομπρέσορες αλλά και από πλακέτες που έχουν κάποιο προγραμματισό. Αν ο προγραμματισμός δεν είναι σωστός το αποτέλεσμα είναι ότι να ναι. Επίσης και τα τα υλικά κατασκευής, Πλαστικά φθηνιάρικα δεν σε αφήνουν να κοιμηθείς με τα τριξίματα.
Το ίδιο ισχύει και με τις μπαταρίες και με τα αυτοκίνητα.
-
Στο δεύτερο w202 έκοψε ξαφνικά στοιχείο η μπαταρία.Στο άλλο έχω 6 χρόνια μια exide 100ah 900en και στα -15 ήταν άψογη. Αξίζει να δοκιμάσω κάτι άλλο ή παίρνω πάλι ίδια αφού βγήκε τέλεια?
-
Τι μάρκα ήταν , και ποσο ετών ;
-
Στο δεύτερο w202 έκοψε ξαφνικά στοιχείο η μπαταρία.Στο άλλο έχω 6 χρόνια μια exide 100ah 900en και στα -15 ήταν άψογη. Αξίζει να δοκιμάσω κάτι άλλο ή παίρνω πάλι ίδια αφού βγήκε τέλεια?
ρητορικη ειναι η ερωτηση?! πες απο την πηρες να παρουμε κι εμεις!
κορυφαιες μπαταριες ειναι οι winner αλλα και οι exide το ιδιο καλες ειναι
να την παρεις κι απο τον ιδιο προμηθευτη μαλιστα!
-
Έβαλα χθες για φόρτιση την βραχυκύκλωμενη μπαταρία σε φορτιστή του λιντλ.Στην αρχή 9V. Ο φορτιστής όντως της ανέβασε τάση σταδιακά όπου την αναγνώρισε κ την φόρτισε 24 ώρες.Σε ηρεμία 13,2V.....σαφώς θεωρώ ότι είναι άχρηστη, παρόλα αυτά πώς γίνεται μια βραχυκύκλωμενη μπαταρία μετά από φόρτιση ν κρατάει τέτοια τάση?
-
Πώς ξεκίνησε ο φορτιστής να φορτίσει μια βραχυκυκλωμενη μπαταρία? Δεν νομίζω ότι είναι εφικτό , άρα μάλλον δεν είναι βραχυκυκλωμενη.
-
Θα φορτίσει και με 1 προβληματικό στοιχείο αλλά δεν θα κρατήσει τα 12.5V για πάνω από 24 ώρες στην καλύτερη περίπτωση.
-
Καλησπέρα σε όλους.
Παρήγγειλα και παρέλαβα σήμερα μια καινουργια μπαταρία για το αυτοκίνητο μια Bosch silver s05.Η μπαταρία είναι παραγωγής 1/21 δηλαδή δύο μηνών. Θέλω να μου πείτε αν θα πρέπει να την βάλω να τη φορτίσω πριν τη βάλω στο αυτοκίνητο. Να σημειώσω ότι έχω τον φορτιστή του lidl τον ULGD 5.0 A1.
Ευχαριστώ προκαταβολικά!
Μπαταρία αυτοκινήτου...