-
Καλησπέρα,
Αν αφήσω το βράδυ την μπαταρία να φορτίζει ή αν τελειώσει η φόρτιση και μπει στην συντήρηση θα έχω θέμα με την χαμηλή θερμοκρασία;
-
@ fabil
Δεν θα έχεις πρόβλημα αν, μετά την φόρτιση, την αφήσεις να συνεχίσει στη φάση συντήρησης.
Σημείωσε όμως ότι κάποιοι κατασκευαστές συνιστούν να μην φορτίζεται η μπαταρία όταν η θερμοκρασία περιβάλλοντος είναι κάτω από τους** +3** βαθμούς Κελσίου, όπως μπορείς να δεις εδώ, στην παράγραφο G. -
Τώρα γύρισα σπίτι και δεν έχει τελειώσει ακόμα η φόρτιση από το πρωι με θερμοκρασία στους 2. Θα δω μέχρι να πέσω για ύπνο τι θα έχει κάνει.
Σε ευχαριστώ.
-
Βάζω πολύμετρο να μετρήσω τάση...
Μετά απο ακινησία 1 μέρας...ξεκινάει από 12.48 και όσο πέρναγαν τα δευτερόλεπτα ανέβαινε μέχρι που μετά από ένα-ενάμιση
λεπτό έφτασε 12,60 ή 12,62 αν θυμάμαι καλά...WTF?Κανονικά η τάση δεν πρέπει να είναι σταθερή όταν μετράμε με σβηστή μηχανή;
-
Δοκίμασε να την κουνήσεις, αν δεν έχει παγώσει, που δεν το εύχομαι, πρέπει να ακούσεις τα υγρά να 'πλατσουρίζουν'.
Βασικά αυτό το έκανε πριν κάτι μέρες...δεν είχαν αρχίσει ακόμα τα κρύα...
Σε αυτή τη φάση τα υγρά τι ρόλο παίζουν;
-
fabil wrote:
Βασικά αυτό το έκανε πριν κάτι μέρεςΠοιό δηλαδή το 'πλατσούρισμα' ή το 'μη πλατσούρισμα'
Τα υγρά είναι ο ηλεκτρολύτης, που αν παγώσει διαστέλεται, στραβώνει τις πλάκες αρχικά και μπορεί να σου ραγίσει το κουβούκλιο της μπαταρίας τελικά, με ολέθριες συνέπειες.Όχι λέω για την άνοδο της τάσης ότι το παρατήρησα πριν κάτι μέρες.
Εγώ δεν απάντησα σωστά.
Τα υγρά ξέρω τι είναι απλώς δεν τα έλεγξα ακόμα. -
NoLimit14 wrote:
Βασικά αυτό το έκανε πριν κάτι μέρεςΠοιό δηλαδή το 'πλατσούρισμα' ή το 'μη πλατσούρισμα'
Τα υγρά είναι ο ηλεκτρολύτης, που αν παγώσει διαστέλεται, στραβώνει τις πλάκες αρχικά και μπορεί να σου ραγίσει το κουβούκλιο της μπαταρίας τελικά, με ολέθριες συνέπειες. -
Λοιπόν και εγώ μπερδεύτηκα, επειδή σε εμένα οι νέες αναρτήσεις αργούν να φανούν.
Η άνοδος που βλέπεις είναι φυσιολογική και οφείλεται στο ότι στην αρχή η μπαταρία τραβάει πολύ ρεύμα, που μειώνεται ραγδαία ζορίζοντας (σε αποδεκτό όμως βαθμό) το δυναμό, γιαυτό μετά από ένα-ενάμιση λεπτό, που μειώνονται οι απαιτήσεις σε ρεύμα, ανεβαίνει η τάση και σταθεροποιείται στα 12,60 ή 12,62 Μην σε ανησυχεί, αλλά αφού το παρατήρησες καλά κάνεις και ρωτάς. Έτσι ακριβώς συμβαίνει και σε εμένα.Το δυναμό τι σχέση έχει;
Η μέτρηση έγινε με σβηστή μηχανή.
Εκτός αν κάτι δεν κατάλαβα καλά... -
Λοιπόν και εγώ μπερδεύτηκα, επειδή σε εμένα οι νέες αναρτήσεις αργούν να φανούν.
Η άνοδος που βλέπεις είναι φυσιολογική και οφείλεται στο ότι στην αρχή η μπαταρία τραβάει πολύ ρεύμα, που μειώνεται ραγδαία ζορίζοντας (σε αποδεκτό όμως βαθμό) το δυναμό, γιαυτό μετά από ένα-ενάμιση λεπτό, που μειώνονται οι απαιτήσεις σε ρεύμα, ανεβαίνει η τάση και σταθεροποιείται στα 12,60 ή 12,62 Μην σε ανησυχεί, αλλά αφού το παρατήρησες καλά κάνεις και ρωτάς. Έτσι ακριβώς συμβαίνει και σε εμένα.Sorry,
Δεν είδα ότι η μεταβολή της τάσης αναφέρεται σε συνθήκες σβηστής μηχανής!! Σε αυτή την περίπτωση μάλλον κάποια κατανάλωση ενεργοποιήθηκε (πχ πλαφονιέρα), μετά απενεργοποιήθηκε και αυξήθηκε η τάση.
-
Η διόρθωση του παραπάνω σχολίου μου έγινε ταυτόχρονα με την ανάρτησή σου.
-
Η διόρθωση του παραπάνω σχολίου μου έγινε ταυτόχρονα με την ανάρτησή σου.
Ααα οκ τότε.Το είδα.
Μπαι δε γουέι είναι η ίδια μπαταρία που έλεγα πριν κανά μήνα ότι ανεβοκατέβαζε απότομα τάση σε λειτουργία αλλά όταν έβγαλα και ξαναέβαλα τον αρνητικό πόλο σταμάτησε να το κάνει.Όλα καλά.
-
@ fabil
Δοκίμασε να την κουνήσεις, αν δεν έχει παγώσει, που δεν το εύχομαι, πρέπει να ακούσεις τα υγρά να 'πλατσουρίζουν'.
EDIT
Αναγκαία διόρθωση σε σχέση με το πάγωμα της μπαταρίας:
Σε κατάσταση φόρτισης μπαταρίας στο 40%, ο ηλεκτρολύτης θα παγώσει εάν η θερμοκρασία πέσει στους -26,7 βαθμούς Κελσίου. Όταν η μπαταρία φορτιστεί πλήρως, ο ηλεκτρολύτης δεν θα παγώσει έως ότου η θερμοκρασία πέσει στους -68,8 βαθμούς Κελσίου.
Πηγή -
Σιγουρα θα εχει ξανασυζητηθει,σε αυτοκινητο με start-stop,το οποιο ειναι μονιμως off(για τους χ-ψ λογους,ας μην το συζητησουμε),μπορει να μπει στην θεση της start-stop μπαταριας,μια απλη;
-
Σήμερα άλλαξα μπαταρία στο αυτοκίνητό μου. Οκ η παλιά μάρκας Solite κράτησε 5 χρόνια και φάνηκε να μην την παλεύει άλλο. Το κατάλαβα από τις κλειδαριές που δεν άνοιγαν εύκολα. Βοήθησε και η ακινησία λόγω του μαντρώματος που έχουμε φάει.
Το ερώτημά μου είναι τι μαιμουδιές κυκλοφορούν εκεί έξω; Στην αρχή μου την πάσαρε για Ιαπωνέζικη μετά ότι το εργοστάσιο είναι στην Μαλαισία και ότι να ναι αφού του είπα ότι γράφει Japan quality και όχι Made in Japan..
Πρόκειται για την Mitsuba αυτές τις κίτρινες που δεν μπορώ να βρω πληροφορίες για τον κατασκευαστή.
Παλιά την είχα πάθει με Prestolite άλλη μούφα που έγραφε πάνω μια άλλη άλλα ντάλα μάρκα Made for prestolite.
Για να πω την αλήθεια δεν είχα πρόβλημα με τις μπαταρίες αυτές αλλά πάλι μου την έφεραν.
-
Σήμερα άλλαξα μπαταρία στο αυτοκίνητό μου. Οκ η παλιά μάρκας Solite κράτησε 5 χρόνια και φάνηκε να μην την παλεύει άλλο. Το κατάλαβα από τις κλειδαριές που δεν άνοιγαν εύκολα. Βοήθησε και η ακινησία λόγω του μαντρώματος που έχουμε φάει.
Το ερώτημά μου είναι τι μαιμουδιές κυκλοφορούν εκεί έξω; Στην αρχή μου την πάσαρε για Ιαπωνέζικη μετά ότι το εργοστάσιο είναι στην Μαλαισία και ότι να ναι αφού του είπα ότι γράφει Japan quality και όχι Made in Japan..
Πρόκειται για την Mitsuba αυτές τις κίτρινες που δεν μπορώ να βρω πληροφορίες για τον κατασκευαστή.
Παλιά την είχα πάθει με Prestolite άλλη μούφα που έγραφε πάνω μια άλλη άλλα ντάλα μάρκα Made for prestolite.
Για να πω την αλήθεια δεν είχα πρόβλημα με τις μπαταρίες αυτές αλλά πάλι μου την έφεραν.
Αν τελικα εβαλες mitsuba εβαλες μια εξαιρετικα τιμια μπαταρια και θα σου βγαλει τα ιδια χρονια με την παλια σου. Το εργοστασιο της ειναι Ινδονησια , και παραγονται και οι yuasa εκει.
https://trimitra-baterai.co.id/
Σου παραθετω και copy paste κειμενο για τις mitsuba, απο το μαγαζι που αγοραζω μπαταριες, (energybatteries.gr)
Λίγα λόγια για τον κατασκευαστή:
Η εταιρία Trimitra Baterai Prakasa ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο του 1991. Σήμερα, είναι ένας από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς μπαταριών αυτοκινήτων, μοτοσυκλετών και φορτηγών στη νοτιοανατολική Ασία. Τα προϊόντα τους εξάγονται σε πολλές χώρες παγκοσμίως, από την Ευρώπη ως την Ασία και από την Αυστραλία ως την Αφρική. Όλοι οι τύποι μπαταριών που παράγονται και εξάγονται πληρούν τους διεθνείς κανονισμούς και στάνταρντ. Κάποια από αυτά είναι τα πρότυπο DIN (Deutsches Institut für Normung), JIS (Japanese Industrial Standards), BBMS (British Battery Manufacturers Society) και Australian Standards.
Στο εργοστάσιό της στην Ινδονησία, παράγονται μπαταρίες υπό τα brands, MegaForce, Mitsuba, Yuasa, G-force, PS και λοιπά.
-
Καμία σχέση με την εταιρεία Mitsuba που βγάζει ηλεκτρικά αυτοκινήτων όμως
https://www.mitsuba.co.jp/english/company
Επίσης στο παραπάνω site δεν αναγράφεται πουθενά ότι το εργοστάσιο παράγει Yuasa, Mitsuba κτλ μπαταρίες.
Οπότε μάλλον περί φασόν προϊόντα που παραγγέλνονται από τους Έλληνες επιχειρηματίες είναι που με τέτοιους τρόπους παραπληροφορούν τους καταναλωτές. Μπαταρίες Mitsuba πωλούνται μόνο στην Ελλάδα και πουθενά αλλού στον κόσμο. Από το ένα site πάμε στο άλλο χωρίς να έχουμε πληροφορίες για τον πραγματικό κατασκευαστή..
Για να ξέρουμε τελικά τι αγοράζουμε όσο καλό και να είναι το προϊόν αυτό.
Αν το θέλει ο Ιάπωνας, ο Έλληνας «Μιτσούμπας» μπορεί να έχει και κυρώσεις λόγω copyright σήματος.
-
Εφόσον θέλεις τόσο πολύ να ξέρεις την ακριβή προέλευση του κατασκευαστή της μπαταρίας σου, γιατί δεν βάζεις κάτι επώνυμο και πέφτεις κάθε φορά σε φασον μπαταρίες ; Είναι άπειρα τα ονόματα των φασον , τι ακριβώς ψάχνεις να βρεις;
Πρόσφατα πήρα banner και σε ένα mail που τους έστειλα για να με ενημερώσουν για την ημερομηνία κατασκευής της ,μου απάντησαν εντός 5 λεπτών , και μάλιστα από το τμήμα engineering oem.
-
Γιατί οι πωλητές σου πετάνε Mitsuba και σε παραμυθιάζουν για θυγατρική της Mitsubishi αλλά το τμήμα των μπαταριών
Σου λένε για prestolite και είναι by prestolite materials.
Φταίει και ο καταναλωτής αλλά την ευθύνη την έχει και ο πωλητής.
Japan quality αντί για Made in Japan. Στην αρχή σου λέει έχω την Ιαπωνέζικη και όταν το πάρεις γραμμή σου λεει Μαλαισία και βγαίνει Ινδονησία. εκέι που βγαίνουν και οι yuasa που δεν αναφέρεται πουθενά.
Οπότε κάτι παίζει εδώ. Τελικά ποιός είναι ο εισαγωγέας;. Μάλλον ένας από αυτούς που έχουν τις αλυσίδες μπαταριών και εντάξει δεν είναι κακό αλλά ας μας πουν την αλήθεια.
Άσχετο όπως τα κλιματιστικά Toyotomi που νομίζουν όλοι ότι είναι Ιαπωνικά. Όχι μόνο Ιαπωνικά δεν είναι αλλά μόνο στην Ελλάδα πωλούνται. ή τα Inventor που τα διαφήμιζαν παλιά για Αμερικάνικα. Φουλ Κινεζάκια.
.
-
Περιμένεις από κάποιον πωλητή να ξέρει τα πάντα για ένα προϊόν που πουλάει ; Που συμβαίνει αυτό ; Μόνο από ελάχιστους ψαγμενους . Για να πουλήσουν λένε διάφορες υπερβολές και ανακριβειες. Σε λαστιχά δεν το εχεις συναντήσει? Σε καταστήματα οικιακών συσκευών ? Σε εκθέσεις αυτοκινήτων ?
Τέλος πάντων , οι πιο πολλοί πωλητές μπαταριών πουλάνε κάτι που εμπειρικά ξέρουν ότι είναι καλό και θα βγάλει κάποια σεβαστά χρόνια σωστής λειτουργίας μη ξεφτιλιστουν σαν μαγαζί. Και μέχρι εκεί. Μερικές φορές μάλιστα κάποιες φασον noname βγαίνουν καλύτερες από επώνυμες.
Όσο για τα κλιματιστικα toyotomi πως σου ρθε και το λες αυτό ; Υπάρχει κανονικότατα και έχει έδρα στην Ιαπωνία. https://www.toyotomi.jp/en-index/company-information/en-history/
Στο site θα βρεις και όλα τα προϊόντα της .
-
Είμαστε εκτός θέματος. Πράγματι υπάρχει. Ξέρεις όμως τι παράγει η Toyotomi σόμπες καθαρού πετρελαίου τις πουλάνε στην Ελλάδα ως Kerosun. Σε άλλες χώρες ως Toyotomi
Κλιματιστικά Toyotomi μόνο στην Ελλάδα πωλούνται. Κόλπα του ίδιου εισαγωγέα είναι. Φυσικά για πιστοποίηση eurovent ούτε λόγος.
Αν και είναι μια μάρκα χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα δεν είναι αυτό που νομίζουμε.
Ο ίδιος ο εισαγωγέας μάλιστα είχε βγάλει και σειρά κλιματιστικών Kerosun.
Απλά τελικά την παθαίνουν και οι πιο ψαγμένοι.
Μπαταρία αυτοκινήτου...