-
Ο χρήστης fivos07 έγραψε:
Colt 2006...Μπαταρία ακόμα από μαμά...ο μάστορας είπε οτι δεν πρόκειται να ξαναβρείς ίδια...Smart f2 2007 επίσης ίδια μπαταρία...
-
Μια απο τα ίδια για την εργοστασιακή απο το 2008 μπαταρία του Mazda MX-5 NC μου. Panasonic με υγρά ακομη
Sent from my iPad using Tapatalk
-
μετα απο 7 χρονια και 3 μηνες η εργοστασιακη 70αρα exide με αφησε.
καμια προταση? -
Ο χρήστης screwdriver έγραψε:
μετα απο 7 χρονια και 3 μηνες η εργοστασιακη 70αρα exide με αφησε.
καμια προταση?Rocket, exide, hankook, yuasa, ΠΑΚ, και τελος varta
-
Rocket; Εκπλήσσομαι. Νόμιζα ότι μόνο εγώ τις ήξερα.
Είχα στο 207 και έχουμε και στο Cordoba. -
Εδω και αρκετες μερες το αυτοκινητο παιρνει με την 4η μιζια μπροστα αλλα η μιζα χτυπα αδυναμα.Αν το σβησω αμεσως μετα απο βολτα παιρνει κανονικα....αλλα μετα απο ωρες παιρνει οπως ειπα παραπανω.Τωρα παιρνει συνεχεια μονο με την 4η μιζια και αδυναμα.Η μπαταρια ειναι bosch s5 100ah 830 cca(ή EN) και εχει αρκετα χρονακια(6-7).Η εργοστασιακη ειχε κρατησει 12 χρονια και πεταχτηκε απο μλκια ηλεκτρολογου.
Στο θεμα μας δοκιμασα και μια 60 αρα μπαταρια που μου ηταν ευκαιρη και επαιρνε κανονικα επι μερες.Αρα απεκλεισα την εκδοχη δυναμο.Αρχισα να ψαχνομαι για μπαταρια.Το αυτοκινητο λογω αυτοματου σασμαν παιρνει 100αρα που σημαινει τιμες φωτια!Ρωταω σε ηλεκτρολογο κ μου λεει για μαρκα με καψες 120 ευρω ενω για bosch ή exide 150-160 ευρω.Κουφαθηκα και μπηκα στο νετ.Κατεληγα σε bosch ή exide.Τελικα αγορασα και σημερα εβαλα την EXIDE PREMIUM 12V 100AH EA1000 με μολις 115 ευρω.Διαβασα εδω πως μπαταριες με πολλα αμπερ εκκινησης θα τα φτυσουν γρηγορα...Μια 5 ετια δεν θα αντεξει?Η παλια μπαταρια αξιζει να φορτιστει ή να μεινει σε φορτιστη?Υποψιν εχει φαει πολυ ασχημη αποφορτιση και εχει φορτιστει σε φορτιστη αλλα χωρις καποια μεταβολη παραμονο για μια μερα. -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Rocket; Εκπλήσσομαι. Νόμιζα ότι μόνο εγώ τις ήξερα.
Είχα στο 207 και έχουμε και στο Cordoba.Δεν πολυ κυκλοφορουνε γιατι δεν χαλανε. Κορεατικη δυναμη λεμε. Επαθα πλακα που την ειχα σε hyundai, δεν ελεγε να χαλασει!
-
Για να είμαι ειλικρινής δεν μπορώ να πω ότι η άποψή μου για τις ROCKET είναι αντικειμενική.
Και αυτό γιατί στο 207 ήμουν συνέχεια με τον φορτιστή. Μία φορά είχε αδειάσει (μετά από 15 μέρες σε ακινησία) και το 207 νέκρωσε. Ωστόσο με φόρτιση πήρε μπροστά η μπαταρία και από τότε την πρόσεχα.
Στο Cordoba έχουμε αλλάξει δύο ROCKET σε 3 χρόνια.
Δεν έχω ασχοληθεί, γιατί το αυτοκίνητο το οδηγεί ο πατέρας μου και δεν το ενδιαφέρει καθόλου. Του έχω πει να την φορτίζει κάπου/κάπου, αλλά δεν βλέπω να έχει διάθεση. -
Στην περιπτωση μου με οχι ακινησια και χωρις ξεχασμενες πλαφονιερες και φωτακια πηγε στα 8-9 χρονια και παρεδωσε πνευμα.
-
Η δική μου με φόρτιση μία φορά το μήνα, ήταν 'ετοιμοπόλεμη' επί 5 χρόνια.
Με τη ROCKET το έδωσα το 207, οπότε ο επόμενος αν κάνει χιλιόμετρα θα την κρατήσει σίγουρα άλλα δύο ή τρία χρόνια.α! και αν δεν κάνω λάθος η ROCKET είναι εταιρεία της YUASA.
-
Καλησπερα παιδες. Εχω ενα οπελ corsa c 1.4 twinport μοντελο 12/2003. Το αμαξι εχει ακομα την εργοστασιακη μπαταρια. Σημερα ειπα να την μετρησω γιατι μου φαινεται λιγο κουφο 12 χρονων μπαταρια να δουλευει ακομα. Οι μετρησεις εγιναν σε ρελαντι γιατι δεν ειχα κανεναν να μου παταει γκαζι και να μπορω να βλεπω.
Με σβηστο το αμαξι η ταση επαιζε απο 12,54 εως 12.6V
Mε αναμενο το αμαξι και με πλαφονιερα ανοιχτη η ταση επαιζε απο 13.97 εως 14.03V
Mε αναμενο το αμαξι και με πλαφονιερα ανοιχτη, αναμενο αιρκοντισιον και αερα στους αεραγωγους στο τερμα και αναμενα μεσαια και μεγαλα φωτα η ταση ηταν 13.55V.
Επειδη μου φαινονται οκ οι τιμες θελω να σας ρωτησω:
Α) εσας πως σας φαινονται οι τιμες
Β) αν τις βλεπετε και εσεις καλες αναρωτιεμαι αν ειναι αυτο δυνατον για μπαταρια 12 χρονων. Τι να κανω να την αφησω η θελει αλλαγμα προλειπτικα; Η μπαταρια ειναι gm 52 αμπερωρια. Α ξεχασα να πω πως το ματακι ρης μπαταριας ειναι μαυρο εδω και τρια χρονια. -
12 χρόνια; Μπαταρία θηρίο!...
Μια χαρά είναι η μπαταρία σου. Εγώ δεν θα την άλλαζα επίτηδες, για να έβλεπα πότε θα τα έφτυνε εντελώς... -
Μήν την αλλάξεις, πε μας και τι μάρκα είναι.
-
Το γραφω ηδη ειναι η εργοστ;σιακη general motors. Λενε οτι οι gm ειναι varta με ταμπελακι gm.
-
Πάντως 12 χρόνια και εγώ πρώτη φορά το ... διβάζω, εντελώς κουφό.
-
Το αν θα την αλλαξεις εξαρταται απο
το ποσο ζωηρα γυριζει τη μιζα στα κρυα. -
Αν οι μπαταρίες GM είναι Varta και κρατάνε 12 χρόνια ,εμένα η Varta γτ κράτησε 3 μήνες;
Να συμπληρώσω ότι καλές μπαταρίες επίσης ήταν και οι Solite που έβαζε η Hyundai και αν δε κάνω λάθος ανήκει στην Hyundai Enercell. Tην μαμά Solite την είχα 6 χρόνια και 'στέγνωσε' όταν ξέχασα το πορτ μπαγκάζ ανοιχτό που συνεπάγεται η πλαφονιέρα του πορτ μπαγκαζ αναμμένη. -
Ο χρήστης Madwalker έγραψε:
Αν οι μπαταρίες GM είναι Varta και κρατάνε 12 χρόνια ,εμένα η Varta γτ κράτησε 3 μήνες;
Να συμπληρώσω ότι καλές μπαταρίες επίσης ήταν και οι Solite που έβαζε η Hyundai και αν δε κάνω λάθος ανήκει στην Hyundai Enercell. Tην μαμά Solite την είχα 6 χρόνια και 'στέγνωσε' όταν ξέχασα το πορτ μπαγκάζ ανοιχτό που συνεπάγεται η πλαφονιέρα του πορτ μπαγκαζ αναμμένη.ακομα και στην χειροτερη μπαταρια αυτο σημαινει κατασκευαστικο προβλημα το οποιο ειναι πιθανο να γινει σε ολες.
-
Ο χρήστης Madwalker έγραψε:
Να συμπληρώσω ότι καλές μπαταρίες επίσης ήταν και οι Solite που έβαζε η Hyundai και αν δε κάνω λάθος ανήκει στην Hyundai Enercell. Tην μαμά Solite την είχα 6 χρόνια και 'στέγνωσε' όταν ξέχασα το πορτ μπαγκάζ ανοιχτό που συνεπάγεται η πλαφονιέρα του πορτ μπαγκαζ αναμμένη.εχθές έμεινε ο πατέρας μου απο μπαταρία,είχε varta και του έβγαλε 7ετια!!!και η μαμίσια solite άλλα τόσα,πολύ καλές αμφότερες λοιπόν .Αλήθεια τις solite γιατί δεν τις βρίσκεις πουθενά;;;accent & atos με αυτή είχαν έρθει,έπειτα ούτε στα επίσημα δεν την είχαν....κρίμα.
-
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
ακομα και στην χειροτερη μπαταρια αυτο σημαινει κατασκευαστικο προβλημα το οποιο ειναι πιθανο να γινει σε ολες.
Δεν αντιλέγω! Και στα καλύτερα σπίτια συμβαίνουν! Αλλά ξέρω και κάποιες περιπτώσεις με Varta που δε υπερβήκαν τα 2 χρόνια ζωής.
εχθές έμεινε ο πατέρας μου απο μπαταρία,είχε varta και του έβγαλε 7ετια!!!και η μαμίσια solite άλλα τόσα,πολύ καλές αμφότερες λοιπόν .Αλήθεια τις solite γιατί δεν τις βρίσκεις πουθενά;;;accent & atos με αυτή είχαν έρθει,έπειτα ούτε στα επίσημα δεν την είχαν....κρίμα.
Οι Solite τις βρίσκεις απλώς δεν είναι πολύ δημοφιλείς, εφόσον προωθούνται οι Bosch και Varta. Tις Solite εισάγει ο ίδιος που εισάγει και τις μπαταρίες Starter. Eνα googlαρισμα αρκεί!
Μπαταρία αυτοκινήτου...