-
Punto II εικοσαετίας, φοράει μπαταρία Bosch 52άρα ηλικίας σχεδόν 2 χρονών. Μέχρι πριν λίγο καιρό η χρήση του αυτοκινήτου ήταν μέσα στη πόλη σε καθημερινή βάση, τίποτα περίεργο.
Πριν 1-2 μήνες μπήκε λίγο σε αχρηστία. Δεν κυκλοφορούσε.
Πάει να μπει μπροστά... τίποτα. Μπαταρία νεκρή. Βάλαμε μπροστά με καλώδια το αφήσαμε, δούλεψε, φόρτισε, όλα καλά. Το αμάξι πάλι δούλεψε 3-4 φορές τις προηγούμενες μέρες. Σήμερα το πρωί, μπαταρία γιόκ. Το βάλαμε πάλι μπροστά με καλώδιο πάλι φαίνεται ότι όλα καλά το αμάξι παίρνει μπροστά.
Είμαι ο μόνοςπου νομίζει ότι σε μπαταρία 2 χρονών αυτό δεν είναι φυσιολογικό?
Τι μπορεί να φταίει?
Σκόρπιες ιδέες δικές μου.- Είναι αλήθεια τελικά για τις μπαταρίες Bosch ότι έχουν μόνο το όνομα.
- Υπάρχει μέσα στο αυτοκίνητο .ενα ηχοσύστημα στο οποίο έχει τοποθετηθεί ένα στικάκι με μουσική, το οποίο ανάβει μόνιμα ένα μικρό κόκκινο/ πράσινο λαμπάκι. Όταν λέεμ μόνιμα εννοούμε και όταν το αυτοκίνητο είναι σβηστό και κλειδωμένο.
- Υπάρχει σοβαρή διαρροή κάπου.
- Συνδιασμός όλων
- Κάτι άλλο?
Εννοείται βέβαια ότι το αμάξι θα πάει σε ηλεκτρολόγο από βδομάδα απλά ρωτάω κι εδώ, χαβαλές να γίνεται...
-
Κανονικά μια μπαταρία που θα αδειάσει τέρμα τελείως για ώρες έως και μέρες ολόκληρες μετά είναι προς ανακύκλωση με πάρα τις παρατάσεις ζωής.
-
Αμάξι κρύο σβηστό, πριν πάρει μπροστά για πρώτη φορά το πρωί, να μετρηθεί με πολύμετρο η τάση της μπαταρίας. Φόρτιση θέλει σε φορτιστή, αν μείνει ξανά ακίνητο πάλι για κανα 2 μήνες, την στείλατε την μπαταρία πριν την ώρα της.
-
This post is deleted! -
Kαι το λαμπάκι απο το στικάκι, κακώς μένει αναμμένο.Τρώει κι'αυτό μπαταρία.
-
@dimau said in Μπαταρία αυτοκινήτου...:
Αμάξι κρύο σβηστό, πριν πάρει μπροστά για πρώτη φορά το πρωί, να μετρηθεί με πολύμετρο η τάση της μπαταρίας. Φόρτιση θέλει σε φορτιστή, αν μείνει ξανά ακίνητο πάλι για κανα 2 μήνες, την στείλατε την μπαταρία πριν την ώρα της.
Δεν τρώει αυτό μπαταρία. Λογικά για να τροφοδοτείται με ρεύμα κρατάει ανοιχτό ένα ολόκληρο κύκλωμα που τροφοδοτεί κι άλλα πράγματα κι ας φάινονται σβηστά.
-
@megane98hp said in Μπαταρία αυτοκινήτου...:
Είναι αλήθεια τελικά για τις μπαταρίες Bosch ότι έχουν μόνο το όνομα.
Μπαταρία Bosch S5, είχε μπει 17.07.2013. Μας άφησε 16.01.2021, αφού το αμάξι έμενε συνεχώς ακίνητο στην καραντίνα και έπαιρνε μπρος 5 λεπτά το μήνα βία. Συναγερμός ενεργοποιημένος στην ακινησία.
Προφανώς την ίδια ξανά έβαλα.
Οι περισσότερες πηγές παίρνουν σήμα από κάποιο αξεσουάρ (π.χ. αναπτήρα) ώστε να ανάβουν μόνο όταν βάζεις το αμάξι μπροστά.
Μερικοί ηλεκτρολόγοι συνδέουν το σήμα απευθείας στην τροφοδοσία, οπότε δουλεύει συνέχεια. -
Εννοείς σε σταθερό ρεύμα, που δεν αναβοσβήνει με το ACC του διακόπτη.
Σε νορμάλ συνθήκες, δεν χρειάζεται.
Πολύ παλιά sony, φθηνά μοντέλα, είχαν πρόβλημα με την φίσα τους. -
Παίδες έχει κανείς αγοράσει κανένα αποθεεικωτή μπαταρίας;
-
Έχω μια άγνωστη λέξη στην παραπάνω πρόταση.
-
@antonakis said in Μπαταρία αυτοκινήτου...:
Αυτή η παπαριά είναι:
https://www.car.gr/parts/view/9364457-prostasia-batarias-battery-desulfator?lang=el
και
https://www.car.gr/parts/view/9364457-prostasia-batarias-battery-desulfator?lang=elΡωτάω μήπως το έχει πάρει κανείς και έχει δει διαφορά.
-
@kostas-chania said in Μπαταρία αυτοκινήτου...:
@antonakis said in Μπαταρία αυτοκινήτου...:
Αυτή η παπαριά είναι:
https://www.car.gr/parts/view/9364457-prostasia-batarias-battery-desulfator?lang=el
και
https://www.car.gr/parts/view/9364457-prostasia-batarias-battery-desulfator?lang=elΡωτάω μήπως το έχει πάρει κανείς και έχει δει διαφορά.
Πρώτη φορά βλέπω αποκλειστικά τέτοια συσκευή. Ο φορτιστής του λιντλ αν δεν κάνω κάποιο λάθος έχει φάση αναζωογόνησης της μπαταρίας με παλμούς.
-
Και ο CTEK έτσι ξεκινά τη φόρτιση, με στάδιο αποθείωσης.
-
Πολλοί φορτιστήρες έχουν αυτό το mode "Pulse" που ανεβοκατεβάζει την τάση, και υποτίθεται αναζωογονείται η μπαταρία.Πολύ αμφιβάλλω αν το κάνει.
Και συγγνώμη, 40€ για αυτό το πράμα από πάνω;
-
Έβαλα το L200 σε "αχρηστία".
Έβγαλα τον πόλο της μπαταρίας αφού δύσκολα θα το χρησιμοποιήσω για 3-4 μήνες.
Όταν με το καλό ξανά βάλω τον πόλο θα πάρει μπροστά αμέσως? Πρέπει να προσέξω κάτι ιδιαίτερο? -
Κανένας δεν μπορεί να στο απαντήσει αυτό, με σιγουριά.
Εξαρτάται από την κατάσταση της μπαταρίας, και το κρύο που θα «φάει» όλο αυτόν τον καιρό. -
Όταν με το καλό ξανά βάλω τον πόλο θα πάρει μπροστά αμέσως? Πρέπει να προσέξω κάτι ιδιαίτερο?Αν μπορείς πάρε την μπαταρία και βάλε τη μέσα στο σπίτι ή σε αποθήκη να μην έχει κρύο...έαν το όχημα είναι εκτεθειμένο σε παγωνιές κλπ.
-
Η μπαταρία είναι rocket 90άρα και την είχα βάλει αρχές 2020 εν μέσω lock down .
-
Η μπαταρία είναι rocket 90άρα και την είχα βάλει αρχές 2020 εν μέσω lock down .
Και εγώ κάθε χειμώνα για 2-3 μήνες βγάζω τη μπαταρία απο ένα παλιό Peugeot που έχω... γιατί δεν το χρησιμοποιώ λόγω υποχρεώσεων.
Την βγάζω και την βάζω αποθήκη που έχει 17 με 18 βαθμούς σταθερά, την φορτίζω εαν θέλει κανά δυό ώρες και το Μάρτιο Απρίλιο την ξαναβάζω επάνω και γυρνάει μίζα άνετα...
Πρέπει να είναι του 2019 η μπαταρία. -
Όταν με το καλό ξανά βάλω τον πόλο θα πάρει μπροστά αμέσως? Πρέπει να προσέξω κάτι ιδιαίτερο?Ούτε σαν σκέψη 3-4 μήνες έξω ακόμη καί χωρίς τους πόλους βιδωμενους.
Μπαταρία αυτοκινήτου...