-
Παιδιά, ξέρουμε κανένα μαγαζί (ηλεκτρολόγο κτλ) με μπαταρίες εδώ Θεσσαλονίκη;
Καλό είναι να έχει και κανένα site με τις τιμές...Στο Getz μάλλον θα παραδώσει το πνεύμα (NoName είχα βάλει αν θυμάμαι καλά τα τέλη του 2010).
Στο Mazda λίγο πριν που άλλαξα (URANIO της Fiamm) κρατάει ακόμα ...Μήπως αξίζει μια Varta να βάλω και να ησυχάσω;
-
Varta είχε βάλει ο αδελφός μου σε Mitsubishi Colt 1.3 (την πλήρωσε και ακριβά), και άντεξε μόνο 2 και κάτι χρόνια, με το αμάξι να μη μένει μεγάλα διαστήματα σε ακινησία, οπότε από μένα δεν προτείνεται.
Εφόσον έβαλες σε άλλο αμάξι Fiamm και φαίνεται ΟΚ, γιατί δεν βάζεις την ίδια και στο Getz; Εναλλακτικά, άποψή μου, κοίταζε μπαταρίες με εγγύηση από 2 χρόνια και άνω.. -
Παίδες τα πόσα volt είναι ασφαλή για την μπαταρία έτσι ώστε να θεωρούμε πως θα βγάλει τον χειμώνα ;
-
Ο χρήστης bathan έγραψε:
Παίδες τα πόσα volt είναι ασφαλή για την μπαταρία έτσι ώστε να θεωρούμε πως θα βγάλει τον χειμώνα ;Μια πρωτη ενδειξη ειναι να εχει πανω απο 11v.Mπορει ομως να εχει και 13 και να μην τη βγαλει.
Η αληθεια φαινεται με αμπερομετρηση,δηλ.ποσο φορτιο μπορει να δωσει.
Εχει συμβει ομως να ειναι ολα τελεια και καποια στιγμη να κοψει στοιχειο εσωτερικα.Εκει ειναι θεμα ποιοτητας υλικου.
Οι παλιοι μαστοροι,περα απ το βραχυλυκλωμα με το γερμανικο ακουγαν και την ευκολια εκκινησης που ειχε! -
Ο χρήστης gatsoulos έγραψε:
Παίδες τα πόσα volt είναι ασφαλή για την μπαταρία έτσι ώστε να θεωρούμε πως θα βγάλει τον χειμώνα ;
Μια πρωτη ενδειξη ειναι να εχει πανω απο 11v.Mπορει ομως να εχει και 13 και να μην τη βγαλει.
Με αναμένη μηχανή ή όχι ;
-
Ο χρήστης bathan έγραψε:
Μια πρωτη ενδειξη ειναι να εχει πανω απο 11v.Mπορει ομως να εχει και 13 και να μην τη βγαλει.
Με αναμένη μηχανή ή όχι ;
Οχι.
-
Νομίζω εξαρτάται και από το αυτοκίνητο.
Τα πιο καινούργια είναι ευαίσθητα με την χαμηλή τάση, που σε ένα παλαιότερο αρκούν για να εκκινήσει, έστω με λίγο ζόρι. -
Ο χρήστης BASSstarlet έγραψε:
Νομίζω εξαρτάται και από το αυτοκίνητο.
Τα πιο καινούργια είναι ευαίσθητα με την χαμηλή τάση, που σε ένα παλαιότερο αρκούν για να εκκινήσει, έστω με λίγο ζόρι.Σιγουρα.Τα καινουργια-χρονια τωρα-εχουν επιτηρηση τασης,που σε καποια ορια κοβουν την λειτουργια,για να προστατευσουν καποια ευαισθητα κυκλωματα.
-
Να ρωτησω και γω κατι:Θελω να αφησω το αμαξι κανα δυο μηνες σε ακινησια.Μπορω να βγαλω μονο τον αρνητικο ακροδεκτη που μου ειπε ενας ή θελει και τους δυο?
-
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
Να ρωτησω και γω κατι:Θελω να αφησω το αμαξι κανα δυο μηνες σε ακινησια.Μπορω να βγαλω μονο τον αρνητικο ακροδεκτη που μου ειπε ενας ή θελει και τους δυο?Καλυτερα και τους δυο για να εξαλειψεις το ενδεχομενο διαρροης απο επαγωγικες καταναλωσεις και απο πυκνωτες.
-
Να ρωτησω και γω κατι:Θελω να αφησω το αμαξι κανα δυο μηνες σε ακινησια.Μπορω να βγαλω μονο τον αρνητικο ακροδεκτη που μου ειπε ενας ή θελει και τους δυο?
Καλυτερα και τους δυο για να εξαλειψεις το ενδεχομενο διαρροης απο επαγωγικες καταναλωσεις και απο πυκνωτες.
Σαν φάντασμα μου ακούγεται αυτό τώρα. Η τάση της μπαταρίας είναι συνεχής και όχι εναλασσόμενη. Αν αποσυνδέσεις τον ένα μόνο πόλο, πως μπορεί να έχεις επαγωγικές καταναλώσεις; Οι πυκνωτές τι σχέση έχουν;
-
Καλυτερα και τους δυο για να εξαλειψεις το ενδεχομενο διαρροης απο επαγωγικες καταναλωσεις και απο πυκνωτες.
Μου ειπαν τον αρνητικο γιατι λεει μονο απο εκει ειναι η ροη του ρευματος προς τον θετικο και αν τον βγαλεις σταματας την καταναλωση μπαταριας
-
Περα απο το θεωρητικο κομματι, που μπορουμε να το συζηταμε αιωνες, ποσο κουραστικο ειναι να βγουν και οι δυο πολοι, εναντι του ενος?
-
Να ρωτησω και γω κατι:Θελω να αφησω το αμαξι κανα δυο μηνες σε ακινησια.Μπορω να βγαλω μονο τον αρνητικο ακροδεκτη που μου ειπε ενας ή θελει και τους δυο?Αν παίζει κλειστός χώρος πάρε ένα συντηρητή - φορτιστή.
-
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
Σαν φάντασμα μου ακούγεται αυτό τώρα. Η τάση της μπαταρίας είναι συνεχής και όχι εναλασσόμενη. Αν αποσυνδέσεις τον ένα μόνο πόλο, πως μπορεί να έχεις επαγωγικές καταναλώσεις; Οι πυκνωτές τι σχέση έχουν;
Μάλλον εννοεί inductive και capacitive coupling. Για να γίνει το πρώτο πρέπει να υπάρχει ροή ρεύματος. Με βγαλμένο πόλο χλωμό. Για να γίνει το δεύτερο θα έπρεπε η μπαταρία να είχε εναλασσόμενη τάση και μάλιστα υψηλής συχνότητας.
Ένας μόνο πόλος αρκεί.
-
Μου ειπαν τον αρνητικο γιατι λεει μονο απο εκει ειναι η ροη του ρευματος προς τον θετικο και αν τον βγαλεις σταματας την καταναλωση μπαταριας
Είτε βγάλεις έναν είτε δυο το ίδιο είναι.
Αλλά πάντα πρέπει να αποσυνδέεις πρώτα τον αρνητικό για να αποκλείσεις τον ενδεχόμενο να δημιουργήσεις βραχυκύκλωμα με το σασί καθώς τον ξεβιδώνεις. Οπότε αν θέλεις να βγάλεις έναν, διαλέγεις τον αρνητικό. -
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Περα απο το θεωρητικο κομματι, που μπορουμε να το συζηταμε αιωνες, ποσο κουραστικο ειναι να βγουν και οι δυο πολοι, εναντι του ενος? -
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Μάλλον εννοεί inductive και capacitive coupling. Για να γίνει το πρώτο πρέπει να υπάρχει ροή ρεύματος. Με βγαλμένο πόλο χλωμό. Για να γίνει το δεύτερο θα έπρεπε η μπαταρία να είχε εναλασσόμενη τάση και μάλιστα υψηλής συχνότητας.
Ένας μόνο πόλος αρκεί.
Έτσι μπράβο.
Σε λίγο θα ξεχάσουμε και αυτά που ξέραμε!
-
μπορουμε να φορτισουμε την μπαταρια (πχ για μια ωρα για συντηρηση) ενω ειναι συνδεδεμενη πανω στο αυτοκινητο;
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
μπορουμε να φορτισουμε την μπαταρια (πχ για μια ωρα για συντηρηση) ενω ειναι συνδεδεμενη πανω στο αυτοκινητο;Σαφώς ναι. Και για πάνω από μια ώρα (όσο χρειάζεται δηλαδή).
Προσοχή στην πολικότητα των καλωδίων.
Μπαταρία αυτοκινήτου...