-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Opel Zafira 1.8, 03/2008. Μπαταρία, η εργοστασιακή των 55 Ah. Σήμερα το μεσημέρι πήγα να βάλω μπροστά ....
Η καινούργια μπαταρία είναι ιόντων ασβεστίου, maintenance-free. Οι Mitsuba είναι γνωστή μάρκα; Θεωρούνται καλές; Να περιμένω αντίστοιχη συμπεριφορά, δηλαδή απροειδοποίητη απώλεια, σε 2-3 χρόνια;Περί MITSUBA, διάβασε την εμπειρία μου . Ηταν 100Αh 620 CCA (για τη 2λιτρη Merc) και ναί, όταν 'πέθανε', με άφησε απροειδοποίητα. Έσβησα κινητήρα μετά απο μισή ώρα οδήγηση και σε λιγότερο απο 1 ώρα που θέλησα να ξανακινηθώ, πάπαλα !
Νομίζω ότι όλες οι μπαταρίες (τουλάχιστον η συντριπτική πλειοψηφία τους) κάπως έτσι πεθαίνουν, χωρίς προειδοποίηση. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι καλές.
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Νομίζω ότι όλες οι μπαταρίες (τουλάχιστον η συντριπτική πλειοψηφία τους) κάπως έτσι πεθαίνουν, χωρίς προειδοποίηση. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι καλές.
Παίζουν συμπτώματα όπως πιο αδύναμο μιζάρισμα ,που μάλλον κάποιοι δε αντιληφθούν ή δεν δώσουν σημασία, την πάτησα και γω έτσι.
-
Ο χρήστης Madwalker έγραψε:
Παίζουν συμπτώματα όπως πιο αδύναμο μιζάρισμα ,που μάλλον κάποιοι δε αντιληφθούν ή δεν δώσουν σημασία, την πάτησα και γω έτσι.
Το αδύναμο μιζάρισμα εννοώ κι εγώ. Στο προηγούμενο αυτοκίνητο άλλαξα προληπτικά μπαταρία εντοπίζοντας ακριβώς αυτό. Είναι χαρακτηριστική η διαφορά - άλλο η μισή μιζιά και άλλο να κρατάει 2-3' για να πάρει μπρος.
@dbekos: ευχαριστώ για τις πληροφορίες και την παραπομπή.
-
Mια μπαταρία μπορεί να σε αφήσει απροειδοποιητα, αν πχ βραχυκυκλώσει κάποιο στοιχείο
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Mια μπαταρία μπορεί να σε αφήσει απροειδοποιητα, αν πχ βραχυκυκλώσει κάποιο στοιχείοΣε καινούργια αυτοκίνητα σταματάει να γυρίζει η μίζα πριν πεθάνει εντελώς για να μπορείς να ανοίγεις πόρτες κτλ, οπότε είναι πιο απότομο το φαινόμενο.
-
Mε την προ-προηγούμενη μπαταρία μάρκας Vega την πάτησα με το μιζάρισμα που ήταν αδύναμο και έλεγα 'μπα μου φαίνεται', 'πρέπει να την μετρήσω κάποια μέρα','κλείνει 4ετία, είναι καιρός της' και τελικά ποτέ δεν την μέτρησα και μια μέρα με άφησε μέσα στο supermarket
Πάω να γυρίσω το κλειδί, άκουγα το κλάκ του ηλεκτρομαγνήτη, αναβαν αχνα και τα λαμπάκια κι αυτο ήταν όλο.
Με τη προηγούμενη μάρκας Varta πάω να βάλω μπρός τπτ, όταν λέμε τπτ, εννοούμε τπτ, ούτε λαμπάκι! Σαν να μην είχε καθόλου μπαταρία πάνω το αμάξι.Τελικά η νεκροψία απ' ότι μας είπαν ήταν κομμένο στοιχείο, μετά από 3 μήνες ζωής. -
Early Christmas
Ερώτηση, το reconditioning αν κατάλαβα καλά αποσκοπεί στον καθαρισμό των πλακών από τον θειικό μόλυβδο που συγκεντρώνεται εκεί κατά την λειτουργία τους. Έχει νόημα να το κάνουμε αυτό σε μπαταρία που δεν τα έχει φτύσει πλήρως ή απλά να αρκεστώ σε μια σωστή φόρτιση προς το παρόν;
-
Για ποιο λόγο να αγοράσει κανείς φορτιστή μπαταρίας? Πόσο μπορεί να παραταθεί η ζωή της?
Σου τελειώνει η μπαταρία από τα κρύα σε λίγες σχετικά μέρες ακινησίας? -
Γιατι είναι απαραίτητος και καλό είναι να είναι καλής ποιοτητας πχ Bosch
Sent from my MB525 using a vodka burner with retro livery
-
Επίσης δεν είναι σωστό να κλέβουμε φορτιστές όταν θέλουμε να τους χρησιμοποιήσουμε.
Άρα τους αγοράζουμε.Also: 12.2 open circuit V @ 3 C = 43% charged.
-
Χρησιμοποιώ τον ίδιο από τον Φλεβάρη. Κάνω reconditioning στην μπαταρία του δικού μου (4 χρονών σχεδόν, η οποία με έχει αφήσει απροειδοποίητα 2 φορές - νεκρή τελείως - από το 2ο κιόλας χρόνο) κάθε 2-3 μήνες οπότε θα δούμε πόσο θα κρατήσει. Το αυτό και σε μπαταρία αγροτικού το οποίο δουλεύει άναψε-σβήσε 15-20 φορές τη μέρα με ενθαρρυντικά αποτελέσματα. Εκεί που στην αρχή η φόρτιση διαρκούσε 2 ώρες περίπου τώρα πήγε στις 4-5 που σημαίνει αυξήθηκε η χωρητικότητα που βλέπει ο φορτιστής λόγω αποθειίκωσης. Τη φορτίζω κάθε 3-4 βδομάδες διότι ξελιγώνεται αφού δεν προφταίνει να δουλέψει το αμάξι και να φορτίσει.
Πρόσφατα πήρα από http://www.courtiestown.co.uk/index.php/battery-desulphators/kits.html το Basic Kit και το περιμένω να το δοκιμάσω κι αυτό στις εν λειτουργία και σε κάποιες νεκρές που κράτησα μήπως σωθούν από την ανακύκλωση.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Γιατι είναι απαραίτητος και καλό είναι να είναι καλής ποιοτητας πχ BoschSent from my MB525 using a vodka burner with retro livery
Μισό να καταλάβω... εννοείτε να φορτίσετε τη μπαταρία που είναι 2 ετών και έχασε το φορτίο της πχ επειδή έμεινε το αμάξι 10 μέρες στα κρύα ήήήήήήήήή να φορτίσετε την μπαταρία που είναι 5 ετών κ έχει πεθάνει πλέον?
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Επίσης δεν είναι σωστό να κλέβουμε φορτιστές όταν θέλουμε να τους χρησιμοποιήσουμε.
Άρα τους αγοράζουμε.Also: 12.2 open circuit V @ 3 C = 43% charged.
Γ@μησέ τα, 80€ μας πήρε η γ@μοVW για να ελέγξει το αμάξι, να φορτίσει τη μπαταρία κ να πει ότι όλα είναι καλά... Και σε 3 μέρες το αμάξι πάλι έμεινε...
Μετά πήρα εγώ το αμάξι για ένα εντατικό 10ήμερο ταξίδι με 200χλμ κάθε μέρα κ έμεινε για 10 μέρες φορτισμένη σε ακινητοποιημένο αμάξι... από πέρυσι μας ξαναάφησε πριν λίγο καιρό...
Τις προάλλες πάλι έμεινε σε 7 μέρες, 100€ για αλλαγή κ μπουζί, φίλτρο καμπίνας κ επαναφόρτιση.
Και μιλούμε για Bosch silver 1 έτους.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Also: 12.2 open circuit V @ 3 C = 43% charged.
πως βγαίνει αυτό;
-
Και μιας κ πιάσαμε το θέμα, τι παραπάνω προσφέρει το εξής μοντέλο
http://www.ebay.de/itm/CTEK-MULTI-XS-7- ... 588wt_1139σε σχέση με το δικό σου Κωνσταντίνε? Φορτίζει τη μπαταρία από κατάσταση πάγου? δλδ έτσι όπως είναι παγωμένη δε θα εκραγεί? (αυτό κατάλαβα από το σηματάκι με τον πάγο) Φυσικά ισχύει κ για κλειστού τύπου μπαταρίες, σωστά?
Ο ανταγωνισμός (Bosch) τί λέει, αξίζει?
http://www.ebay.de/itm/Bosch-C3-Ladeger ... 6436wt_952 -
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
Για ποιο λόγο να αγοράσει κανείς φορτιστή μπαταρίας? Πόσο μπορεί να παραταθεί η ζωή της?
Σου τελειώνει η μπαταρία από τα κρύα σε λίγες σχετικά μέρες ακινησίας?Σε αμάξι έχω χρειαστεί τον φορτιστή 3-4 φορές που τον χρησιμοποιησα αντί για καλώδια ώστε να πάρω ρεύμα από άλλο αμάξι.
Εκεί όμως που τον χρειάζομαι συχνά είναι στο μηχανάκι μου. Το είχα αποθηκεύσει στην Αθήνα 2 μήνες και τώρα που το χρειάστηκα την φόρτισα και πήρε μπροστά , εαν δεν είχα φορτιστή θα έτρεχα με την μπαταρία στο χέρι να βρω μαγαζί να μου την φορτίσει. -
Ο χρήστης etsii έγραψε:
Χρησιμοποιώ τον ίδιο από τον Φλεβάρη. Κάνω reconditioning στην μπαταρία του δικού μου (4 χρονών σχεδόν, η οποία με έχει αφήσει απροειδοποίητα 2 φορές - νεκρή τελείως - από το 2ο κιόλας χρόνο) κάθε 2-3 μήνες οπότε θα δούμε πόσο θα κρατήσει.Λένε ότι δεν πρέπει να γίνεται πολύ συχνά το reconditioning. Ακόμα δεν έχω καταλάβει αν πρέπει να γίνεται προληπτικά ή μόνο αν έχει χάσει φανερά χωριτηκότητα η μπαταρία.
Γιατι είναι απαραίτητος και καλό είναι να είναι καλής ποιοτητας πχ Bosch
Sent from my MB525 using a vodka burner with retro livery
Μισό να καταλάβω... εννοείτε να φορτίσετε τη μπαταρία που είναι 2 ετών και έχασε το φορτίο της πχ επειδή έμεινε το αμάξι 10 μέρες στα κρύα ήήήήήήήήή να φορτίσετε την μπαταρία που είναι 5 ετών κ έχει πεθάνει πλέον?
Και τα δύο μπορείς να κάνεις. Εγώ την θέλω γιατί οι διαδρομές που κάνω συνήθως δεν είναι αρκετές για να φορτίσουν την μπαταρία μου. Βάλε και τον παράγοντα κρύο στην εξίσωση.
Also: 12.2 open circuit V @ 3 C = 43% charged.
πως βγαίνει αυτό;
Απλικέισο.
Και μιας κ πιάσαμε το θέμα, τι παραπάνω προσφέρει το εξής μοντέλο
http://www.ebay.de/itm/CTEK-MULTI-XS-7- ... 588wt_1139σε σχέση με το δικό σου Κωνσταντίνε? Φορτίζει τη μπαταρία από κατάσταση πάγου? δλδ έτσι όπως είναι παγωμένη δε θα εκραγεί? (αυτό κατάλαβα από το σηματάκι με τον πάγο) Φυσικά ισχύει κ για κλειστού τύπου μπαταρίες, σωστά?
Ο ανταγωνισμός (Bosch) τί λέει, αξίζει?
http://www.ebay.de/itm/Bosch-C3-Ladeger ... 6436wt_952H διαφορά είναι πως αυτός που έβαλες εσύ μπορεί να δώσει 7 αμπέρ μαξ, ενώ ο δικός μου 5. Μάλλον θα δεις διαφορά σε πλήρως εκφορτισμένες μπαταρίες μεγάλης χωριτικότητας, στις δικιές μας οι διαφορές δεν είναι μεγάλες για να αξίζουν τόσο τα παραπάνω λεφτά. Εδώ με δυσκολια έδωσα τα παραπάνω για τα 5Α αντί των 3,6Α.
Το συμβολάκι του πάγου είναι για φόρτιση μπαταριών με Τ
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Χρησιμοποιώ τον ίδιο από τον Φλεβάρη. Κάνω reconditioning στην μπαταρία του δικού μου (4 χρονών σχεδόν, η οποία με έχει αφήσει απροειδοποίητα 2 φορές - νεκρή τελείως - από το 2ο κιόλας χρόνο) κάθε 2-3 μήνες οπότε θα δούμε πόσο θα κρατήσει.
Λένε ότι δεν πρέπει να γίνεται πολύ συχνά το reconditioning. Ακόμα δεν έχω καταλάβει αν πρέπει να γίνεται προληπτικά ή μόνο αν έχει χάσει φανερά χωριτηκότητα η μπαταρία.
Για τις μπαταρίες που είναι ακίνητες:
Καλό είναι να γίνεται προληπτικά ΚΑΙ να φορτίζεται αρκετά η μπαταρία ώστε να βγάζουν οι πλάκες φυσαλίδες υδρογόνου.
Στις μπαταρίες που κάθονται ξεχωρίζει ο ηλεκτρολύτης, το βαρύ οξύ πηγαίνει στον πάτο και χαλάει τη μπαταρία.
Η δυνατή φόρτιση (φυσαλίδες) ανακατεύει τον ηλεκτρολύτη.Στα αμάξια που κινούνται δεν χρειάζεται τέτοια φόρτιση.
Επίσης η μπαταρία πρέπει να είναι καλά στερεωμένη στο αμάξι για να μην έχει κραδασμούς και χαλάσουν οι πλάκες της. -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Το συμβολάκι του πάγου είναι για φόρτιση μπαταριών με Τ
χμμ.. στον παρακάτω φορτιστή, γράφει στις οδηγίες πως είναι για μπαταρίες AGM.
-
Kαι για αυτές.
@leonp: merci!
Επίσης, με τις φυσαλίδες απομακρύνονται και οι επικαθίσεις θειικού μολύβδου. Άρα στην δική μου μπαταρία που βρίσκεται πάνω στο αυτοκίνητο δεν χρειάζεται κάτι τέτοιο, μόνο η φόρτιση.
Μπαταρία αυτοκινήτου...