-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
By the way: No one buys an ΑLFA ROMEO for πουλ μουρ!!!Babbis δε θα συμφωνησω με αυτη την τοποθετηση. Νομιζω πως το αγοραστικο κοινο των συγχρονων AR περιλαμβανει και αυτη την κατηγορια στην οποια αναφερεσαι.
Τα πραγματα εχουν αλλαξει πλεον. Δε νομιζω οτι κανεις αγοραζε τις sud/33 για πουλ μουρ, καποιοι ομως σημερα (δυστυχως κατα τη γνωμη μου)αγοραζουν την 147 και γι' αυτο.
Και νομιζω οτι αυτο ειναι κατι που επεδιωξε η ιδια η AR σε μια προσπαθεια να προσελκυσει νεους πελατες και να αλλαξει την εικονα της..
Τωρα αν αυτο ειναι καλο η κακο για την εταιρεια και το κοινο της ειναι αλλο θεμα..
Παντως εγω θα προτιμουσα να βγαζει προσιτα σπορ αυτοκινητα (βλ. 'οικογενειακες' sud, 33 στην εποχη τους) παρα να λανσαρει μοντελα με το μανδυα του 'premium' με την αναλογη τιμολογιακη πολιτικη. -
Ο χρήστης lkar έγραψε:
αφού είναι τα καλύτερα, ανώτερα μηχανολογικά και μόνο μεταξύ τους συγκρίνονται.Ειδικά δε η GT τα ρίχνει σε ότι κυκλοφορεί εκτός από Ferrari. Δεν παίζουν ρόλο τα 165 ή τα 240 μπροσθιοκίνητα ηλεκτρονικά άλογα, είναι πιο γρήγορη σε στροφές, ακόμα κι απο EVO, STi, (καλά για τον ιαπωνικό κουβά RX-8 δεν συζητάμε) 350Ζ και Boxster. Ίσως με την 911 δυσκολευτεί, αλλά τι να μας πουν τα McPherson τώρα;
φυσικά κάτι πολυμορφικά τάπερ και κάτι γερμανικά πλυντήρια τύπου GTI δεν καταδέχεται να τα κοιτάξει
Αυτό που το στηρίζεις;
-
Προφανώς ο Ikar το λέει αστεία.
Βέβαια δεν θα με εντυπωσίαζε αν κάποιοι έλεγαν το ίδιο ακριβώς σοβαρά..
-
.
ok (γιατί μου φάνηκε περίεργο να το λέει αυτό ο lkar)...
-
Δεν πιστευω οτι ενα αυτοκινητο το παιρνεις γιατι εχει 0-100 σε 2,τελικη 400 και λογο τετρακινησης,μπροστοκινησης,πισωκινησης.Καθε αυτοκινητο προσφερει κατι ξεχωριστο.Θα κανω μια περιπου ασχετη συγκρισει αλλα πιστευω οτι θα καταλαβεται τι θελω να πω.Συγκρινοντας την ιντεγκραλε(ξεχνώντας ονομα και δινοντας εμφαση σε επιδοσεις)ειναι τραγικα πιο γρηγορη απ'τη Dedra.Παρολαυτα την dedra την ευχαριστιεσαι παντου.Και σε στροφες και σε εθνικη και σε πιστα.Και δεν υπολειπεται σε στριψιμο λογω κινησης μπροστα.Ισα-ισα που οταν γνωριζεις το αυτοκινητο σου μπορεις να φας ''θηρια''.Η integrale και καθε αλλο αυτοκινητο της ιδιας κατηγοριας επιδοσεων,ειναι αποκλειστηκα για δυο πραγματα:πολυ γρηγορες βολτες και για πιστα.Ενω τα συμβατικα gt κ.α. ειναι για γρηγορες,ανετες,γκλαμουρατες βολτες και ΤΑΞΙΔΙΑ.
Οσον αφορα τωρα για αισθηση οδηγησης(οχι με κριτηριο τις επιδοσεις) κατα την ταπεινη και τεκμηριωμενη αποψη μου τα ιταλικα υπερτερουν.Και μη πεταχτουν τωρα οι γερμανοφιλοι και μιλησουν γιατι μπαιναμε στις στροφες με την clk και το ενεργοποιημενο asr ηταν απολυτως αχρηστο.Το αυτοκινητο γλιστραγε με πανω απο 70 σε μια διαδρομη που η 1.6 lybra εμπαινε με 100 και 130.
Gt επειδη ειναι 3,2
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
Για άλλη μια φορά αποδείξατε ότι έχετε στην μπούκα όποιον μιλάει για Alfa Romeo.Εσείς μπορείτε να λέτε ελέυθερα ότι είναι πουλ μουρ η Alfa Romeo και φιγουρατζίδες οι ιδιοκτήτες της.
Όταν όμως ένας ιδιοκτήτης πει ότι είναι Premium θεωρείτε ότι λέει Premium-μπούρδες.
Δύο μέτρα δυο σταθμά
funkyreverent η συζήτηση περί premium ηταν πολλούς μήνες πριν. Αν ήθελες μην την διάβαζες. Κι εσύ krus αν σε αναγουλιάζουν τα ποστς μου μην τα διαβάζεις.
Δεν νομίζω να είναι δημοκρατικό να λογοκρίνετε?
Δεν λογοκρίναμε κανέναν. Εγώ είμαι αυτός που είπε ότι δεν θέλει να εμπλακεί σε συζήτηση περί 'Alfa Romeo - Ό,τι καλύτερο since sliced bread ή όχι;' Εγώ απλά σχολίασα την τακτική του lkar (και καλά έκανες που προσπάθησες να τον πειράξεις), σχολίασα το γεγονός ότι μιλάμε για τεχνικά και τα εμπιστευόμαστε περισσότερο από τις αισθήσεις μας (το οποίο και είναι πραγματικότητα) και ανέφερα ότι τα αυτοκίνητα της Άλφα Ρομέο ειδικά μετά την 'αναγέννησή' της πουλάνε σαν ζεστά ψωμάκια ΚΑΙ σε ανθρώπους που δεν έχουν καμία ιδέα περί ιστορίας, αγωνιστικής ιστορίας και απλής υποστροφής. Και δυστυχώς, τολμώ να παρατηρήσω ότι οι φανατικοί Αλφίστι μειώνονται σε ποσοστό, όσο τα μοντέλα πάνε σε ανώτερα στρώματα και αποστασιοποιούνται από τα αντίστοιχα τους mazda, toyota, renault, seat, skoda κ.ο.κ.
Διαφωνώ μαζί σου μόνο στα λόγια που έκανα quote. Και εξήγησα και το γιατί. Ίσα ίσα που νομίζω ότι είσαι από τους πιο cool alfisti, αφού αναγνωρίζεις και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες. Και ο krusenstern πιστεύω ότι αναγούλιασε (να του δώσουμε κάτι να συνέλθει; ) επειδή σε μερικές συζητήσεις που είναι τελείως υποκειμενικού χαρακτήρα, καταλήγουμε σε κόντρες που αν τις έβλεπαν οι CEO, θα μας έκοβαν και μηνιάτικο!
Συγγνώμη για τα μεγάλα ποστ, απλά προέβλεψα παρεξήγηση.
Παρ'όλα αυτά, κανείς δεν σχολίασε το '4Στροφές Forum'...
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
!!
ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ALFISTI ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ALFA E?Υπαρχουν πολλοι που δεν βλεπουν τιποτε αλλο φιλε Μπαμπη...
Ειδικα σ'αυτο εδω το Forum υπαρχουν ατομα που εχουν ξεπερασει τα ορια.
Αυτο δεν σημαινει πως ολοι οι Αλφιστι σκεφτονται το ιδιο. -
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Παρ'όλα αυτά, κανείς δεν σχολίασε το '4Στροφές Forum'...
Θα συμπλήρωνα '4Στροφές με πισωκίνητο αλλά αγοράζω μπροστιοκίνητο Forum'
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
3. Διπλά Ψαλίδιααυτό έχει φύλλα σούστας πίσω
funkyreverent η συζήτηση περί premium ηταν πολλούς μήνες πριν. Αν ήθελες μην την διάβαζες. Κι εσύ krus αν σε αναγουλιάζουν τα ποστς μου μην τα διαβάζεις.
Δεν νομίζω να είναι δημοκρατικό να λογοκρίνετε?
Κανείς δεν σε λογοέκρινε. Και επειδή η κουβέντα για τα premium έγινε αρκετούς μήνες πριν, καλύτερα άστην εκεί που έγινε και ας μην την συνεχίσουμε. Ο όρος premium είναι μια λέξη που ουδεμία σχέση έχει με την αξία ενός αυτοκινήτου.
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
- Διπλά Ψαλίδια
αυτό έχει φύλλα σούστας πίσω
Kαι διπλά ψαλίδια μπροστά...
-
Και ηλεκτροϋδραυλικά ρυθμιζόμενα αμορτισέρ με διακοπτάκι στο ταμπλό!
I know, 4 χρόνια το οδηγούσα
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Και ηλεκτροϋδραυλικά ρυθμιζόμενα αμορτισέρ με διακοπτάκι στο ταμπλό!I know, 4 χρόνια το οδηγούσα
Όντως!!! Και κλισιόμετρα... Άσχετο πρέπει να ήταν τρομερό στο off-road το feroza....
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Και ηλεκτροϋδραυλικά ρυθμιζόμενα αμορτισέρ με διακοπτάκι στο ταμπλό!
I know, 4 χρόνια το οδηγούσα
Όντως!!! Και κλισιόμετρα... Άσχετο πρέπει να ήταν τρομερό στο off-road το feroza....
από τα τελευταία σκληροπυρηνικά 'τζιπάκια'. Και σασί θηρίο, με κάτι 'δοκάρια' ναααα (με όλο το σέβας ), μπλοκέ διαφορικό, και κεντρικό με φούλ κλείδωμα, αφαιρούμενο hardtop, 2(!) rollbar. Το δικό μου ήταν από τα πρώτα, που έπρεπε να κατέβεις κάτω για να κλειδώσεις τα εμπρός hubs. Με τις σχέσεις στο κοντό, όργωνε πραγματικά. Μεγάλο μείον, το 16βάλβιδο μοτέρ που δεν είχε ροπή χαμηλά (ψηλά 'έσκιζε' όμως ). Πουλήθηκε πανάκριβα για την ηλικία του, ελπίζω να το χαίρεται ο τωρινός κάτοχος.
μπαρδόν για το οφτόπικ (ΙΚΕ)
-
Και πού να δεις το Rocky...
http://www.4troxoi.gr/4tforum/viewtopic ... 149#380149 -
Ο χρήστης ///M έγραψε:
Τελικα θα του δωσουν το STi σημερα το απογευμα και θα μπορει να το κρατησει μεχρι αυριο το απογευμα.
Κατα το βραδακι θα αναφερω τις εντυπωσεις μου.αν είναι και αύριο βράδυ (σιγά μην βγεις από κει μέσα) δεν πειράζει καθόλου
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Προφανώς ο Ikar το λέει αστεία.Βέβαια δεν θα με εντυπωσίαζε αν κάποιοι έλεγαν το ίδιο ακριβώς σοβαρά..
μα κάποιοι το λένε
-
O υποψήφιος αγοραστής Alfa GT, θα ήταν καλό να περιμένει και την Brera πριν αποφασίσει.
Ο υποψήφιος αγοραστής Impreza, θα μπορούσε να ρίξει μια ματιά και στο Evo.
Γενικώς, είμαι της άποψης να συγκρίνουμε και να αναλύουμε πριν αγοράσουμε.
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Hθελα να ήξερα αυτοί που μιλάνε για τα premium διπλά ψαλίδια και χλευάζουν τα φύλλα σούστας της corvette αν όντως γνωρίζουν αν, πότε και κυρίως γιατί τα διπλά ψαλίδια είναι καλύτερα απο τα mcpherson ή τα φύλλα σούστας είνια για πέταμα κλπ.
Πάντως εγώ **δεν **ξέρω
Τουλάχιστον δε μιλάω.Αυτό που ξέρω εγώ είναι ότι τα διπλά ψαλίδια προσφέρουν πολύ καλύτερο και 'ποικιλόμορφο' έλεγχο των κινήσεων των τροχών αλλά έχουν περιορισμένη 'ωφέλιμη διαδρομή', μετά από την οποία ο γεωμετρικός τόπος του κέντρου του τροχού εκφυλίζεται από (σχεδόν) ευθεία σε ανώμαλη καμπύλη. Το Μακφέρσον υπερτερεί σε διαδρομή και απλότητα και ευκολία κατασκευής και συντήρησης αλλά υστερεί σε ακρίβεια ελέγχου των γωνιών της ανάρτησης (κυρίως) στην μεγάλη συμπίεση/έκταση.
Τέλος ο άκαμπτος άξονας για την πίσω ανάρτηση υπερτερεί σε έλεγχο των γωνιών των τροχών ως προς την επιφάνεια του δρόμου αλλά υστερεί (πολύ) όταν το κάμπερ του δρόμου δεν είναι σταθερό. Γιάυτό θεωρείται από πολλούς η καλύτερη πισταδόρικη πίσω ανάρτηση.
-
μονο γι'αυτο τον λογο- Impreza STi V Limited. Ειναι το 224 απ'τα 555 που εχουν κατασκευαστει θα εδινα το σκεφτομουν....
ontopic
-
on topic και για μένα...
To συλλεκτικό subaru, κυρίως επειδή είναι συλλεκτικό. Αν μιλούσαμε για Ελλάδα, και πολλά μακρινά ταξιδάκια η Άλφα θα μου φαινόταν σαφώς καλύτερη.
Impreza STi or Alfa Gt 3.2?