-
Μιας και ανέβηκε στην επικαιρότητα το θέμα, 3.5 χρόνια με το 140άρι έχουν αλλαχτεί μόνο λάδια (2 φορές), φίλτρα και υγρά φρένων Επίσης λάδι δεν τσιμπάει ούτε για πλάκα, μετά από κάθε αλλαγή μου περισσεύει ένα μισόλιτρο το οποίο κρατάω μήπως και χρειαστεί συμπλήρωμα αλλά δε μου κάνει τη χάρη να το ζητήσει και πάει άχρηστο
Βαλβίδες, πολλαπλασιαστές, τουρμπίνες, σωλήνες, συγχρονιζέ, δισκόπλατο, τιμόνι, φτερό προφυλακτήρας φλασάκια κανένα από αυτα δεν έχει εκραγεί όπως θα έπρεπε να έχει γίνει σύμφωνα με τις προφητείες
Α ψέματα! Έκαψε μια λάμπα φρένων. Κόστος δυσβάσταχτο 1.80 € και μάλιστα σε αντιπροσωπεία !
-
Τι να πώ ρε παιδιά! Εχουν ακουστεί τόσα που κοντεύει να γίνει μύθος! Τώρα ποια ισχύουν και ποια όχι τί να πω. ή κάποιοι είναι υπερβολικοι ή καποιοι έχουν ζημιές και δεν το λένε.
-
Εδώ δεν το πιστεύω ούτε εγώ ο ίδιος ότι δουλεύει σωστά μετά από 3.5 χρόνια με τόσα μοιρολόγια που είχα ακούσει. Αφού ένα διάστημα έβαζα λεφτά στην άκρη για να έχω καβάτζα αφού με είχαν πείσει ότι θα εκραγεί αμέσως μόλις περάσει την εγγύηση
Πρώτη μέρα μετά τη λήξη της εγγύησης, σκεφτόμουν να μπω στο αμάξι με στολή kevlar καθώς ήμουν αρνητικά ψιλιασμένος για τις προθέσεις του. Τελικά αυτοί που με δούλευαν αντιμετώπισαν προβλήματα με τα δικά τους -ατμοσφαιρικά btw- αμάξια -
Τί να πώ είσαι όλα τα λεφτά!
-
Μέτα απο 1,5 περίπου χρόνο και 37k+ χμ μαζί του δεν έχω κάτι αρνητικό να σου αναφέρω.. Δεν έχει κάνει κιχ και δεν έχει ζητήσει σταγόνα λάδι.. Δεν έχει ακουστεί κάτι για το συγκεκριμένο μοτέρ αλλά σε γενικές γραμμές ότι λέγεται είναι από 'καλοπροαίρετους' 'καλοθελητές'.Γνόμη μου, μην δίνεις σημασία και προχώρισε άφοβα στην αγορά. Δεν θα το μετανιώσεις στιγμή.
-
Στην οικογένεια και τα δύο αυτοκίνητα.
Golf γενιά 5 με τα 140 άλογα πολλά προβλήματα από το τούρμπο. Το αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε μερικές ημέρες μετά τη λήξη της εγγύησης από βλάβη ατο τούρμπο, αλλά η ζημιά καλύφτηκε από την εταιρία. Πριν από λίγο καιρό ακόμη ένα πρόβλημα με το τούρμπο, κάτι με τα μπεκ αν θυμάμαι καλά. Χρήση του αυτοκινήτου φυσιολογική και συντήρηση καλή.
Octavia 5 με 122 άλογα, περίπου 10.000 χλμ. όλα καλά.
Jacob
-
Απο τον Ιουνη του 09 με το αμαξι της υπογραφης( 122 αλογα) ,εχω 17000 και κατι χιλιομετρα, σχεδον αποκλειστικα εντος Αττικης,
στα 9000 κατι συμπληρωσα 1lt λαδι γιατι μου πεταξε ενδειξη στο ταμπλο και στα 10000 τα αλλαξα (πανω στον χρονο). Κατα τα αλλα μια χαρα -
Παντως ετσι οπως καταλαβα εγω το πραμα εδω μεσα , ουσιαστικα ο 1.4τσι με 122πσ δεν εχει παρουσιασει κατι , ενω οι turbo charged εβγαλαν καποια προβληματα λογο πολυπλοκοτητας η και καποιας αστοχιας υλικου.
Παντως το παν στην εποχη μας ειναι ο κινητηρας να αντεχει τις κακες βενζινες γιατι αυτες δεν θα εκλειψουν καο μου φενεται πως ο TSI kai o FSI δεν τα πανε καλο σε αυτο το κομματι , δικαιολογημενα αλλα ........ welcome to the real life.
Το Golf πουλησε γιατι εχει την κοινωνικη καταξιωση ενος Audi kai BMW με λιγοτερα λεφτα. -
Όσο κι αν φαίνεται κουφό ο 122 στατιστικά (σύμφωνα με το μηχανικό μου σε συνεργείο vw ) έχει κάψει περισσότερες τουρμπίνες από τον twincharged. Πιο μικρή τουρμπίνα που δουλεύει συνεχώς από το ρελαντί και ρυθμισμένη πιο κοντά στο όριο παροχής της σε σχέση με τη μεγαλύτερη του τουρμποκομπρέσσορα η οποία 'ανοίγει' στις 3000 στροφές (μπορείς να μη τη χρησιμοποιήσεις σχεδόν ποτέ ανάλογα με τον τρόπο οδήγησής σου. γι αυτό όταν ακούω άνθρωπο με twincharged μοτέρ που έχει κάψει τουρμπίνα ψιλιάζομαι ότι κάτι δεν πάει καλά με τον οδηγό). Ο twincharged έχει βγάλει κακή φήμη γιατί οι πρώτες παρτίδες είχαν χάρτινη σκάστρα και μουφοβαλβίδες N254 που αργά ή γρήγορα ήθελαν αλλαγή, όταν λύθηκαν αυτά τα προβλήματα δεν παρατηρήθηκε να υπάρχει κάτι άλλο ως γενικό πρόβλημα του μοτέρ.
προσωπικές γνώμες πάντα
-
Καλημερα!Εχω ενα golf vi tsi 160hp...Ειμαι στα 21.000 χμ ποτε κανω πρωτο service?μου ειπαν στα 30.000 οτι πρεπει να κανω..διαφωτηστε με λιγο.
-
-
Oti λεει το manual του κατασκευαστη , ποσο καιρο εχεις το αμαξι?
-
9 μηνες περιπου...
-
Άλλαξες λάδια στα 15,000;
Το manual λέει αλλαγή λαδιών στα 15,000 και στα 30,000 αλλαγή λαδιών και φίλτρων και υγρών φρένων (υγρά φρένων αν έχεις κλείσει διετία.)
-
Πειραζι να συμπληρωσω απο μονος μου?ευχαριστω για την βοηθεια...
-
Ο χρήστης vasilis-5- έγραψε:
Καλημερα!Εχω ενα golf vi tsi 160hp...Ειμαι στα 21.000 χμ ποτε κανω πρωτο service?μου ειπαν στα 30.000 οτι πρεπει να κανω..διαφωτηστε με λιγο.Το manual λέει αλλαγή λαδιών στα 2 χρόνια ή 30.000χλμ. Είναι πολλά χλμ όμως για να αφήσεις τα ίδια λάδια μέσα, έχεις αμάξι που η τουρμπίνα και η καδένα του λιπαίνονται από τα ίδια λάδια που λιπαίνουν το θάλαμο καύσης.
Εγώ στα χιλιόμετρά σου είμαι και πάω για την τρίτη αλλαγή λαδιών τώρα. Τα αλλάζω κάθε 8000χλμ περίπου.
Πήγαινε άλλαξέ τα το συντομότερο δυνατό, αν θες τη γνώμη μου. Το να συμπληρώσεις λάδι δεν είναι καθόλου το ίδιο με το να αλλάξεις λάδι.
-
Ο χρήστης mag/fmx έγραψε:
Παντως ετσι οπως καταλαβα εγω το πραμα εδω μεσα , ουσιαστικα ο 1.4τσι με 122πσ δεν εχει παρουσιασει κατι , ενω οι turbo charged εβγαλαν καποια προβληματα λογο πολυπλοκοτητας η και καποιας αστοχιας υλικου.
Παντως το παν στην εποχη μας ειναι ο κινητηρας να αντεχει τις κακες βενζινες γιατι αυτες δεν θα εκλειψουν καο μου φενεται πως ο TSI kai o FSI δεν τα πανε καλο σε αυτο το κομματι , δικαιολογημενα αλλα ........ welcome to the real life.
Το Golf πουλησε γιατι εχει την κοινωνικη καταξιωση ενος Audi kai BMW με λιγοτερα λεφτα.0
πολλές γενικολογίες μαζεμένες...
εγώ έχω 3 γνωστούς με 122αρια και τους 2 τους έχει βγάλει πολλ/στες...
τα 160ρια πάλι, όχι...αυτό με την καταξίωση τι είναι?
-
Αυτο με τους πολλαπλασιαστες το ακουσα κι εγω, τόσο δύσκολο ειναι να τους φτιάξουν και παιδευουν τον κόσμο?!!!
-
1}Εγω διαβασα 200 σελιδες ποστ επειδη με ενδιαφερουν οι ΤΣΙ και εβγαλα το συμπερασμα απο εδω μεσα οτι βγαζουν πιο μεγαλα προβληματα οι ΤΣΙ turbo charged,
2}Na πας αυτη τη βδομαδα να κανεις το Servise σε καποια αντιπροσωποια που να ξερεις οτι εχει καλες τιμες , μην σου ερθει αποτομα ο λογαριασμος.
3}Κοινωνικη καταξιωση ειναι οταν π.χ ο πορτιερης του club σε αφησει να βαλεις το αμαξι σου στο μπροστα στην πορτα parking του μαγαζιου, καμια Merc , kana BMW, εστω και το Golf , αλλα δε θα δεις na bazei κανα Huandai η π.χ αμα παει μια παρεα να ψαρωσει γκομενες δεν θα πανε με το KIa , θα πανε με το Golf για πιο μουρη και prestige λογο κοινωνικης καταξιωσης.Βεβαια ολα αυτα ειναι μλκιες alla οχι οτι δεν ισχυουν κιολας. -
Έχω πει πολλάκις, ότι η μεγαλύτερη επιτυχία του μάρκετινγκ των εΒΑΓΚελιστών είναι ότι έχουν αφιονίσει τον κοσμάκη που αγοράζει τη Γκόλφω, και τον έχουν κάνει να νομίζει ότι πήρε κάτι πρίμιουμ.
Golf TSi (122, 140, 160, 170 ...και ότι άλλο βρέξει η VW)