-
Έρχομαι να δυσαρεστήσω κάποιους που περίμεναν αρνητικές εξελίξεις με τη συμβίωση ενός GT 170ps (ναι ναι εκείνα που είναι έτοιμα να κάνουν μπουμ!).
Το GT λοιπόν μιας φίλης μου, μετά από ένα χρόνο και 4 μήνες κυκλοφορίας και με 26.000km στο κοντέρ δεν έχει εμφανίσει κανένα πρόβλημα.
Στα 22.000km επειδή η ίδια ένιωθε κάπως σφιχτό το συμπλέκτη και πως απομόνωνε ψηλά, χωρίς ωστόσο να πατινάρει ή να έχει κάποιο άλλο πρόβλημα, τελικά τους κατάφερε και της άλλαξαν δίσκο-πλατώ χωρίς καμία επιβάρυνση (εγγύηση). Στην ουσία δεν είχε πρόβλημα, απλά εκείνη επέμεινε και πέτυχε την αλλαγή. Δεν έχει παρουσιάσει τίποτα άλλο.
-
Αμα είναι να ξαναβγάλει δίσκο-πλατώ (έστω και έτσι) σε αντίστοιχα χιλιόμετρα προσωπικά ως πρόβλημα το εκλαμβάνω
-
Δεν ήταν ακριβώς πρόβλημα. Οι ταχύτητες άλλαζαν και κούμπωναν απροβλημάτιστα. Στην αίσθηση λίγο της φαινόταν περίεργο (της ίδιας). Και ήταν έτσι από όταν το παρέλαβε. Όταν άλλαξε δίσκο πλατώ ο συμπλέκτης έγινε πιο μαλακός και έπαψε να απομονώνει ψηλά. Και μάλιστα σε ένα εξάρτημα που οι αντιπροσωπείες δεν δέχονται τόσο εύκολα αντικατάσταση ανευ χρέωσης...
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Το ίδιο δεν έχει και το Α6; Δίλιτρο TFSI με 170;Aκριβώς. To ίδιο μοτέρ είναι.
ΥΓ.Το ότι επίσης δε θα μπεί στο Τiguan o ΤSI 170, δε σημαίνει ότι καταργείται κιόλας
technik back again!
-
οι κινητήρες του scirocco
....Heading UP the rank wants VW's new LINE UP OF TSI turbocharged engines, kicking off with A** 1.4-litre, 138 hp turbo and A 168 hp supercharged unit**. Volkswagen's popular TDI of engines wants thus feature, with the 168 hp 2.0-litre Diesels spearheading the Diesels rank. A gulf GTI inherited 2.0-litre engine, capable OF generating 197 hp, wants top the initially rank, while A hot lightweight R20 version OF the Scirocco with 230 hp is planned, the pits all wheel drive and A V-alignment being ruled out over developments costs and fuel consumption worries...
Θα βγεί tsi με 138hp με turbo χωρίς compressor και 168hp με compressor.
-
Αυτός ο 1.4 πάντως θα γίνει όπως ο παλιός 1.8Τ...
Θα τον συναντάμε σε καμμιά 30αριά διαφορετικές ιπποδυνάμεις ανάλογα το όχημα και την μάρκα του ομίλου VAG...
-
Δλδ αισίως έχουμε 1,4 με 122, με 138, με 140, με 168 και με 170; Πώς το σκέφτηκαν αυτό; Μήπως το 138-140 είναι διαφορά τύπου bhp-ps;
-
Μπορεί να να είναι και 'φορολογική' διαφορά...
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Μήπως το 138-140 είναι διαφορά τύπου bhp-ps;Πιθανόν να ισχύει και το 168-170 να είναι το ίδιο.
Το 138-140 όμως δεν είναι ίδια γιατί ο πρώτος ακόμα κι αν είναι 140 ps θα είναι χωρίς compressor. Αρα μιλάμε για διαφορετικούς κινητήρεςΚαι να προσθέσω ότι η audi έχει 1.4 με 125 και παρουσίασε και 1.4 με 150 στο Α1!
-
Χαιρετώ το φόρουμ, έχω πολύ καιρό να ποστάρω αλλά παρακολουθώ
Δυστηχώς είχα μια άσχημη εξέλιξη στο Tsi μου, ο επιλογέας ταχυτήτων στις αλλαγές από πρώτη σε δευτέρα άρχισε σταδιακά να σκαλώνει, σιγά σιγά άρχισαν να ακούγονται τα συγχρονιζέ αν τυχόν βρισκόταν την στιγμή της αλλαγής κάποιος από τους τροχούς σε (ελαφρύ) σπινάρισμα. Αυτή την στιγμή όταν πας να βάλεις δευτέρα και έχεις πάνω από 2500 σ.α.λ. ακούγεται σαν να βάζεις όπισθεν σε παλιό ταλαιπωρημένο κιβώτιο.
Μετά την επίσκεψη μου σε αντιπρωσοπεία διαγνώσθηκε βλάβη, έγινε παραγγελία ανταλλακτικών (κομπλέρ,συγχρονιζε και δεν θυμάμαι καλά ίσως και γρανάζια για 2η 3η 5η σχέση). Αυτήν την στιγμή είμαι σε αναμονή των ανταλακτικών.
Το αυτοκίνητο είναι αγοραζμένο το 02/2007 και έχει 27000 χλμ τα περισσότερα σε συνθήκες αυτοκινητόδρομου.
Ο τεχνικός που δοκίμασε το αμάξι κάτι ψυθίρισε για 'Γνωστό πρόβλημα'.
Μέχρι τώρα κατά τα άλλα είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από το αυτοκίνητο, αλλά η βλάβη δεν είναι και αυτό που θα λέγαμε 'μικρή'.
-
27.000χλμ σε 9 μήνες ;;;;;;;;;
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
27.000χλμ σε 9 μήνες ;;;;;;;;;...επ' αυτού (εκτός θέματος και κλίματος βέβαια), πίστευα και 'γω πως είναι υπερβολή να χρησιμοποιείς το αυτοκίνητό σου σαν αντίστοιχο ...δοκιμής μακράς διαρκείας!!
Όμως, αν σκεφτείς πως κάποιοι χριστιανοί μένουν π.χ. στον Πειραιά και δουλεύουν π.χ. στα Οινόφυτα ή στο αεροδρόμιο και προσθέσεις καμμιά εκδρομούλα το σαββατοκύριακο και τις καλοκαιρινές διακοπές, συν τα 'τυχερά' για τους οικογενειάρχες (σούπερμαρκετ, παιδικοί σταθμοί/σχολεία, κοινωνικές 'υποχρεώσεις' κλπ. ...), τότε μάλλον δεν είναι και τόσο παράλογο.
Το παράλογο/αναπάντητο είναι το ΠΩΣ θ' αντέξεις (ψυχολογικά) όλη αυτήν την διαδικασία...
-
Ακουγεται στην αγορα οτι το προβλημα αυτο το αντιμετωπιζουν καποια απο τα TSI 140/170 που κατασκευαστηκαν μεχρι και τον 4/2007.
Εκτοτε το προβλημα υποτιθεται οτι επιδιορθωθηκε,ενω τα νεα βελτιωμενα γραναζια,θε εφθαναν Ελλαδα απο το τελος Αυγουστου,ως ανταλλακτικα.
Υπομονη φιλε,οσοι τα αλλαξαν δεν αντιμετωπησαν τουλαχιστον παλι το ιδιο προβλημα,εστω και αν το επισκευασαν πριν την νεα παραλαβη... -
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
27.000χλμ σε 9 μήνες ;;;;;;;;;Σε 8,5
-
Παρασκευή απόγευμα οδηγούσα Αθηνών-Κορίνθου το ΤSI μου,με καμια 80 km/h,5η σχέση και γύρω στις 2300 στροφές/λεπτό αν είμαι ακριβής.
Ενώ λοιπόν θέλω να επιταχύνω, χωρίς να κατεβάσω σχέση, νιώθω να μην ' αρπάζει' ο Κομπρέσσορας, όπως συνήθως. Στην πράξη επιτάχυνε από τα 80 μέχρι τα 100 σε 5'.
Σοκ ο υπογράφων, επαναλαμβάνει τη διαδικασία και με άλλες σχέσεις και ταχύτητες και αποτέλεσμα ένα και το αυτό.
Καμία ροπή και επιτάχυνση.
Σημειωτέον από τις 3000 στροφές/λεπτό και άνω όλα ρολόι.Το turbo δούλευε κανονικά.Φτάνοντας στον προορισμό μου καλω το service Αuto Marin, μιλώ με τεχνικό φιλαράκι, ο οποίος δείχνει ενήμερος για το πρόβλημα. Μου λέει οτι ή θέλει update o εγκέφαλος ή θέλουν αλλαγή κάτι βαλβίδες στον Κομπρέσσορα και οτι αρκετοί έχουν παρουσιάσει τέτοια δυσλειτουργία
Έχετε γνώση ρε παιδιά τέτοιου ζητήματος? Έχω κανει 16000 χλμ σε 8 μήνες με συνετό γκάζι και θεωρώ αμαρτία να με αγχώνει ένα, κατά τα άλλα, απροβλημάτιστο αμάξι , έτσι ανεξήγητα.
Σας ευχαριστώ για κάθε πιθανή απάντηση. -
Ενταξει ρε συ αφου ειναι γνωστο προβλημα γιατι ανυσηχεις?
Εμενα παντα με ανυσηχουσαν προβληματα που θα επρεπε να προσπαθησω να εξηγησω ή να ειμα ιτυχερος και να το κανει οταν θα ειμα ιστο μαστορα...και απο εκει και περα να βρει τι ειναι.
Εσυ εχεις και φιλαρακι στο συνεργειο, εχεις και εγγυηση...αρχηγος εισαι!
-
Μην αγχώνεσαι φίλε. Τέτοια μκροπροβληματάκια συμβαίνουν σε όλα τα αυτοκίνητα. Αφού θα στο φτιάξουν είσαι ΟΚ. Το πρόβλημα θα ήταν αν έκαναν τους Κινέζους.
-
Μόλις επιδιορθώθηκε η βλάβη στη συνδεσή μου στο Ιντερνετ.
Τι στο ???Όλα μαζί μου χάλασαν???Τα νεότερα από το συνεργείο είναι οτι έχουν βλάβη οι βαλβίδες στον Κομπρέσσορα και οτι θα αλλαχθούν μέχρι αύριο. Παρατηρείται μου είπε ο φίλος μηχανικός σε πάρα πολλά ΤSI μέχρι στιγμής και οτι σε ένα 20% θέλει update o εγκέφαλος και στο υπόλοιπο 80% εμφανίζεται ότι και σε μένα...
Καλά πάμε...Πρώτο βράδυ που το αμαξάκι μου αναπαύεται στο garage του συνεργείου.
-
Ας μιλήσουμε και λίγο για στρίψιμο με τo Golfάκι μας πέρα από τα γνωστά 'ασφαλής οδική συμπεριφορά' που γράφουν όλα τα περιοδικά.
Αφού ακόμα μαθαίνω το αμάξι, έκανα μια απόπειρα σήμερα χαράματα να δω πως τα πάει στις στροφές.
Ανάμεικτα συναισθήματα. Δεν αποκόμισα ακριβώς αυτό που λέμε 'ευχαρίστηση'. Στο πέταλο στα λιμανάκια, μπαίνοντας με περίπου 100χλμ με 3η, στην κορυφή της στροφής πήρε κλίση και τσούλησε λίγο με τα 4 προς τα έξω αναγκάζοντάς με να βάλω 2α βγαίνοντας περίπου στις 5500 στροφές για να κρατήσω το αμάξι στη στροφή με το γκάζι. Ο εξωτερικός μπροστά τροχός στρίγλιζε και σπίνιαρε και ένιωσα (ευτυχώς) να τραβάει προς τα μέσα το αυτοκίνητο ο εσωτερικός τροχός. Ο πισινός είχε μια μικρή τάση μετατόπισης προς τα έξω αλλά απόλυτα προοδευτική και δεν με φόβισε ιδιαίτερα.Για τη συμπεριφορά αυτή νομίζω ότι κυρίως ευθύνονται τα τραγικά Michelin Energy 195/65/15 λάστιχα της trendline έκδοσης.
Επίσης είμαι πλέον σίγουρος ότι θα ήθελα λίγο δυνατότερα φρένα στο tsi. -
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Ας μιλήσουμε και λίγο για στρίψιμο με τo Golfάκι μας πέρα από τα γνωστά 'ασφαλής οδική συμπεριφορά' που γράφουν όλα τα περιοδικά.Αφού ακόμα μαθαίνω το αμάξι, έκανα μια απόπειρα σήμερα χαράματα να δω πως τα πάει στις στροφές.
Ανάμεικτα συναισθήματα. Δεν αποκόμισα ακριβώς αυτό που λέμε 'ευχαρίστηση'. Στο πέταλο στα λιμανάκια, μπαίνοντας με περίπου 100χλμ με 3η, στην κορυφή της στροφής πήρε κλίση και τσούλησε λίγο με τα 4 προς τα έξω αναγκάζοντάς με να βάλω 2α βγαίνοντας περίπου στις 5500 στροφές για να κρατήσω το αμάξι στη στροφή με το γκάζι. Ο εξωτερικός μπροστά τροχός στρίγλιζε και σπίνιαρε και ένιωσα (ευτυχώς) να τραβάει προς τα μέσα το αυτοκίνητο ο εσωτερικός τροχός. Ο πισινός είχε μια μικρή τάση μετατόπισης προς τα έξω αλλά απόλυτα προοδευτική και δεν με φόβισε ιδιαίτερα.Για τη συμπεριφορά αυτή νομίζω ότι κυρίως ευθύνονται τα τραγικά Michelin Energy 195/65/15 λάστιχα της trendline έκδοσης.
Επίσης είμαι πλέον σίγουρος ότι θα ήθελα λίγο δυνατότερα φρένα στο tsi.Υποθέτω πως μιλάς για το ρεύμα προς Βάρκιζα. Επειδή έχω περάσει από κει με σχεδόν όλη τη γκάμα των Golf (όχι με R32 και Edition30) και με όλη τη γκάμα των ελαστικών που έχουν φορέσει κατά καιρούς:
-
Αν ήταν όντως 100, μπήκες με πολλά. Η τακτική 'μπαίνω πιο αργά, βγαίνω πιο γρήγορα' είναι μάλλον καλύτερη προσέγγιση. Ειδικά σε αυτή τη στροφή.
-
Αν τσούλησε με τα 4, τότε μάλλον πήρες τη λάθος γραμμή. Αυτή η στροφή θέλει όλη έξω και κλείσιμο στη διαχωριστική κοντά στο τέλος της, για οδήγηση με μπροστοκίνητο βέβαια. Φυσικά, το κατέβασμα μέσα στη στροφή ήταν ό,τι χειρότερο μπορούσες να κάνεις. Εκτός του ότι το αυτοκίνητο έχει αρκετή ροπή να την βγάλει όλη με 3η, ας είχες 2α από την αρχή.
-
Ο πισινός του αυτοκινήτου, στο 'άσε' αντιδρά πολύ ευχάριστα. Ξεκολλάει προοδευτικά, και τόσο όσο χρειάζεται για να το μαζέψεις. Ένα στιγμιαίο 'άσε' και θα περνούσες μια χαρά από κει. Το μάζεψες προς τα μέσα, αποκλειστικά και μόνο λόγω του μικρού 'φρένου' που σου έδωσε το κατέβασμα, αλλά όπως σου είπα δεν είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος.
-
Τα Energy, όντως δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες ενός τέτοιου αυτοκινήτου. Στους τελευταίους 4Τ, το ίδιο Golf 1.4 TSi 122 της μικρής 'Εντός-Εκτός' δοκιμής, είχε 7 ΟΛΟΚΛΗΡΑ μέτρα καλύτερη επίδοση στο φρενάρισμα 120-0, όταν φόρεσε λάστιχο της προκοπής. Η δε διαφορά στην πλευρική και ελκτική προσφυση ήταν εξίσου τεράστια, αλλά αυτή δε μετριέται με νούμερα, δυστυχώς.
Αυτά.
-
Golf TSi (122, 140, 160, 170 ...και ότι άλλο βρέξει η VW)