-
Έχεις απόλυτο δίκιο, η αντίδρασή μου δεν ήταν σωστή - είμαι άπειρος με το θέμα γρήγορη οδήγηση. Με τρόμαξε το γεγονός ότι τσούλησε προς τα έξω όλο το αμάξι (που πράγματι σημαίνει ότι ήμουν λάθος τοποθετημένος αφού βρισκόμουν στο εσωτερικό μέρος της στροφής) οπότε η πρώτη μου σκέψη ήταν να στρίψω περισσότερο το τιμόνι και να δώσω κι άλλο γκάζι κατεβάζοντας ταχύτητα. Λάθος προσέγγιση. Πάντως χρειάζεται λάστιχα οπωσδήποτε το μπρικάκι Έγκλημα από τη VW να το δίνουν με τέτοια διάσταση και τέτοιο μοντέλο ελαστικού.
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Έχεις απόλυτο δίκιο, η αντίδρασή μου δεν ήταν σωστή - είμαι άπειρος με το θέμα γρήγορη οδήγηση. Με τρόμαξε το γεγονός ότι τσούλησε προς τα έξω όλο το αμάξι (που πράγματι σημαίνει ότι ήμουν λάθος τοποθετημένος αφού βρισκόμουν στο εσωτερικό μέρος της στροφής) οπότε η πρώτη μου σκέψη ήταν να στρίψω περισσότερο το τιμόνι και να δώσω κι άλλο γκάζι κατεβάζοντας ταχύτητα. Λάθος προσέγγιση. Πάντως χρειάζεται λάστιχα οπωσδήποτε το μπρικάκι Έγκλημα από τη VW να το δίνουν με τέτοια διάσταση και τέτοιο μοντέλο ελαστικού.τυχερος εισαι.
για να μη πω οτι με αλλο* αμαξι θα ειχες φυγει ευθεια....
ESP ειχε?
- προφανως οχι με ολα!
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
ESP ειχε?
Τσου
Ε έκανα πατατιά είπαμεΑφού έζησα...
-
παρε σιντ να βρεις την υγιεια σου
-
Εντάξει μη με πάρετε και με τις πέτρες
-
βασικα το πεταλο ειναι μια απο τις πιο δυσκολες και τεχνικες στροφες που μπορεις να συναντησεις σε δημοσιο δρομο κατα τη γνωμη μου...
οποτε ειναι το πλεον ακαταλληλο μερος γενικα και ειδικα (ελεω περιοχης-καγκουρων κλπ κλπ) για να δοκιμασεις ενα αμαξι και τον εαυτο σου...για αρχη εγω θα προτιμουσα π.χ ενα καρτοδρομο που και ελεγχομενες συνθηκες υπαρχουν και τεχνικη διαδρομη ειναι (οχι και πιστα αυτο το πραμα) και φθορα σε λαστιχα αμαξι δε θα εχεις ελεω κακης ασφαλτου...
-
Neos μια βόλτα στα Μέγαρα θα σε βοηθήσει να μάθεις το αυτοκίνητο σου σε ένα ασφαλές περιβάλλον, χωρίς τον κίνδυνο/άγχος να καταστρέψεις το αυτοκίνητο σου...και να χτυπήσεις κάποιον χριστιανό που δε φταίει σε τίποτα.
-
εγω θα προτεινα ενα safetrack, ειδικα για νεο οδηγο.
θα μαθει πολλα, δε θα ρισκαρει καθολου και θα του κοστισει πιο φθηνα απο μια 'ατυχη' στιγμη στο δρομο.
-
Συμφωνω απολυτα με τα γραφομενα του 'Krusenstern'.
Το αυτοκινητο ειναι πολυ προοδευτικο στις αντιδρασεις του στο οριο και δε σε τρομαζει στις γρηγορες καμπες!Βοηθα εως ενα σημειο και η πισω αναρτηση πολλαπλων συνδεσμων σε αυτο.Το προηγουμενο,ενα 206XS που ειχα,παρολο που ηταν αρκετα καλα στημενο,στο οριο-ιδιως το πισω μερος-ηταν αρκετα ατιθασο,σε σημειο που να σε τρομαζει ορισμενες φορες...
Απο λαστιχα το δικο μου εχει τα Hankook Ventus Prime 205/55/R16,και παρολο που στην αρχη ημουν επιφυλακτικος οταν τα ειδα κατα την παραλαβη,μπορω να πω οτι ειμαι αρκετα ευχαριστημενος με την αποδοση τους εως τωρα...ΥΓ Ολα καλα 'neos',ολοι μας εχουμε πολλα να μαθουμε ακομη,αλλα οχι και 'μπρικακι',το αυτοκινητο αυτο...
-
Πράγματι είναι φιλικό και προοδευτικό όπως παρατήρησα και σήμερα ξανά
Το καλύτερο πάντως σε αυτό το αμάξι είναι να κατεβάσεις τα παράθυρα, να βρεις έναν ήσυχο δρόμο και να βυθίσεις το γκάζι... ο ήχος και η επιτάχυνση του μοτέρ αποζημιώνουν Είναι απίστευτος ο TSI.Πάντως αρχίσανε κάτι πολύ ελαφριά τριξίματα στους κεντρικούς αεραγωγούς από ό,τι παρατήρησα σήμερα σε οδόστρωμα με εγκάρσιες ανωμαλίες.
Μπρικάκι το είπα χαϊδευτικά το μωράκι μου
-
Πρέπει να συμβαίνει σε αρκετούς αυτό το τρίξιμο που αναφέρεις.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Πρέπει να συμβαίνει σε αρκετούς αυτό το τρίξιμο που αναφέρεις.Το 'σε αρκετούς' είναι επιεικές....
Υπάρχει λυση: πρέπει να ανοίξεις τον κεντρικό αεραγωγό και να δεις αν λείπουν 2 βίδες με κλιπάκι (πρέπει να έχει 3, συνήθως έχει 1! ).
Επιπλέον πρέπει να στηρίξεις τη σίτα του αεραγωγού καλύτερα (βάζεις πχ χαρτονάκι από κάτω από την βάση της και ετσι την πιέζεις και δεν τρίζει πλέον....).
δεν το έχω κάνει εγώ αλλά άλλοι που το έχουν κάνει πέτυχε...Όλα με ιδιαίτερη προσοχή βέβαια. -
τα ίδια τριξιματάκια παρατηρώ κι εγώ στο δικό μου (GT 170), μάλλον σε αυτό το σημείο των αεραγωγών δεν έδωσε τη δέουσα προσοχή η VW παρά την πολύ καλή ποιότητα του υπόλοιπου ταμπλώ...
Πάντως είναι αρκετά σπαστικό, να μην ακούγεται τπτ από το υπόλοιπο αμάξωμα και να ακούγονται οι αεραγωγοί... -
Σύνηθες πρόβλημα στόν κεντρικό αεραγωγό, στο πάνω μέρος του ταμπλό (σε εκδόσεις με αυτόματο κλιματισμό).
Υπάρχουν κάποιες πατέντες που κάνουν τα συνεργεία, τοποθετόντας ένα 'αφρώδες μαξιλαράκι' στην ένωση των πλαστικών.
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Πάντως αρχίσανε κάτι πολύ ελαφριά τριξίματα στους κεντρικούς αεραγωγούς από ό,τι παρατήρησα σήμερα σε οδόστρωμα με εγκάρσιες ανωμαλίες.
Μπρικάκι το είπα χαϊδευτικά το μωράκι μου
Για τον τριγμο,μπορεις να παρεις μια ιδεα εδω:
http://www.myphone.gr/gallery/showgallery.php/cat/3265
Στην πρωτη και δευτερη φωτο μπορεις να δεις τη βαση κατω απο την γριλια του αεραγωγου,οπου τοποθετουνται λεπτα αυτοκολλητα τσοχακια και σταματουν το θορυβο.Στην περιγραφη της πρωτης εικονας αναφερονται αναλυτικοι οδηγοι αποσυναρμολογησης.
Ειναι πολυ ευκολο να το κανεις μονος σου και να ησυχασεις μια και καλη... -
ρε σεις μην ασχολείστε...αμάξι στους καρόδρομους είναι...θα τρίξει έτσι και αλλιώς...
-
+1.Καλά με τους σούπερ δρόμους που έχουμε δεν περιμένω να πάρω ποτέ κάτι και να μην έχω μικροτριγμό.Κτά τα άλλα συμφωνώ με τον Krus, όσον αφορά την οδική συμπεριφορά του μοντέλου. Θυμάμαι μια φορά που με είχε πιέσει Γκολφ στην εθνική οδό Αθηνών- Λαμίας ένα καλοκαιρινό απογευματάκι με μηδενική κίνηση. Αντιδρούσε όπως το δικό μου (Φόκους ΙΙ). Ήταν λες και έβλεπα το αμάξι μου στον καθρέφτη μεάλλο σήμα, ειδκά σε κάτι δύσκολες στροφές είχαν ίδια αντίδραση. Δεν του ξέφευγα, αλλά ούτε με περνούσε. Φίλε Neos, επειδή έχω κάνει βόλτα το αμάξι σου σε στροφές και πατάει πολύ καλά, η γνώμη μου είναι η εξής:Βάλε μια 16άρα ζάντα (γιατί απ' ό,τι καταλαβαίνω έχει 15άρες με τάσια) και ένα λάστιχο 205/55 της προκοπής και θα δεις το αμάξι σου ακόμη καλύτερο.
-
ΑΓΟΡΑΣΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΤΟ GOLF GT.ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΕΙΜΑΙ ΣΤΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ.ΤΡΙΓΜΟΙ ΣΕΟΛΟ ΤΟ ΑΜΑΞΩΜΑ,ΤΡΥΠΙΑ ΤΣΙΜΟΥΧΑ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΟΥ ΣΥΝΟΔΗΓΟΥ,ΤΟ ΚΙΒΩΤΙΟ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ ΘΕΛΕΙ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΙΖΕ ΤΗΣ 2ας ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΓΡΑΝΑΖΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΡΑΣΑΚΙ ΣΤΗ ΤΟΥΡΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΜΟΡΤΙΣΕΡ ΤΗΣ ΠΟΡΤΑΣ ΤΟΥ ΠΟΡΤ-ΜΠΑΓΚΑΖ ΕΧΕΙ ΓΔΑΡΕΙ ΤΟ ΑΜΑΞΩΜΑ.ΩΡΑΙΟ ΑΜΑΞΙ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΘΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞΕΙ.ΜΑ ΕΓΩ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΠΗΡΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΑΜΑΞΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ.
-
Αυτό με το συγχρονιζέ το έχουν πολλοί (με την αλλαγή του όμως δεν ξαναπαρουσιάζεται)...
Και στους τριγμούς στο κέντρο του ταμπλό έχουν αναφερθεί πολλοί...
Αλλά τριγμούς σε όλο το αμάξωμα...
Έχω την εντύπωση ότι με 17' και 18' τροχούς με αντίστοιχα χαμηλού προφίλ ελαστικά δεν μπορούμε να περιμένουμε κάτι καλύτερο...
Λέτε να γυρίζαμε στο 185/80/14 του Golf IV...Μάλλον αυτοκίνητο Δευτεριάτικο πήρες...
Μακάρι να στα φτιάξουν και να μην ξαναπαρουσιάσει τίποτα...
_
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
Αλλά τριγμούς σε όλο το αμάξωμα...
Έχω την εντύπωση ότι με 17' και 18' τροχούς με αντίστοιχα χαμηλού προφίλ ελαστικά δεν μπορούμε να περιμένουμε κάτι καλύτερο...
Λέτε να γυρίζαμε στο 185/80/14 του Golf IV...175/80-14 φορούσαν...
1.6 FSi συμφορουμίτη μοντέλο 2004 με 17άρες (εργοστασιακές) και ~70000 χλμ δεν έχει βγάλει πρόβλημα ούτε στο κιβώτιο, ούτε τριγμών. Δεν τη γλύτωσε όμως και το clima και το ηχοσύστημα
Golf TSi (122, 140, 160, 170 ...και ότι άλλο βρέξει η VW)