-
Μιας και συμπλήρωσα άλλον ένα χρόνο με το TSI 140, ένα update για το πόσο με έχει γονατίσει οικονομικά:
Στα 6 χρόνια της γερμανικής κατοχής που έχω περάσει μαζί του έχουν καεί 2 λάμπες φρένων (τις αλλάζουν δωρεάν στην αντιπροσωπεία), χρειάστηκε αλλαγή στο πηνίο κολώνας τιμονιού γιατί σταμάτησε να δουλεύει η κόρνα (!) - 70 ευρώ το ανταλλακτικό, και άλλαξα τη σκάστρα από δική μου επιλογή μιας και έχει βγει ποιοτικότερη μεταλλική αντί για χαρτονένια που είχε από το εργοστάσιο - 40 ευρώ.
Α άλλαξα και μπαταρία στην αντιπροσωπεία (90 ευρώ)Λάδι δεν έχει κάψει σταγόνα ακόμα.
Όσο για κόστη συντήρησης:
Η αλλαγή λαδιών και φίλτρου λαδιού σε αντιπροσωπεία κοστίζει 100 ευρώ, για Castrol 5W 30 full synthetic.
Τα φίλτρα τα αλλάζεις σε εξωτερικό συνεργείο αν θες, 150 ευρώ όλα μαζί με λάδια.Η κατανάλωση (100άρα βενζίνη) σε ανοιχτό δρόμο πχ εθνική ή Αττική οδό παίζει στα 6.5 λτ/100χλμ ενώ μέσα σε πόλη είναι στα 8.5 λτ/100χλμ. Σε μποτιλιάρισμα θανάτου χτυπάει 10λτ/100χλμ.
Γενικά μια καταστροφή, δουλεύω για να το πληρώνω
Αναρρωτιέμαι αν έχει γραφτεί για άλλο αυτοκίνητο τόση παπαριά, καταστροφολογία και φαντασιοπληξία στο διαδίκτυο (και εδώ μέσα) Όχι ότι με νοιάζει να υπερασπιστώ τους γερμανούς, αν έπαιρνα αμάξι σήμερα θα επέλεγα τη Giulietta , αλλά έτσι για την ιστορία. -
Ο χρήστης kapami έγραψε:
άλλαξα τη σκάστρα από δική μου επιλογή μιας και έχει βγει ποιοτικότερη μεταλλική αντί για χαρτονένια που είχε από το εργοστάσιο - 40 ευρώ.Σκάστρα? 40 ευρώ?
Κατά τα άλλα
-
Ο χρήστης GREY έγραψε:
άλλαξα τη σκάστρα από δική μου επιλογή μιας και έχει βγει ποιοτικότερη μεταλλική αντί για χαρτονένια που είχε από το εργοστάσιο - 40 ευρώ.
Σκάστρα? 40 ευρώ?
Κατά τα άλλα
Ναι στην αντιπροσωπεία κι όλας, 40 ευρώ. Μου το πρότειναν κατά την αλλαγή λαδιών αν θέλω να βάλω τη καινούρια που έχει μεταλλικό κλείστρο. Όχι ότι είχε κάποιο θέμα, αλλά why not
-
αμα δε κανει καγκουροθορυβο η μεταλλικη μη τη βαζεις!
-
Παιδια οσοι εχετε TSI πριν ξεκινησετε σας αναβει το μπλε φωτακι της θερμοκρασιας που σημαινει οτι πρεπει να περιμενετε να ερθει ο κινητηρας σε θερμοκρασία λειτουργιας πριν ξεκινησετε και ανεβασετε στροφες; Εχω ενα Skoda Rapid με τον 1.4 TSI και οταν το εκκινω το πρωι μου αναβει το μπλε λαμπακι το οποιο μετα απο 1-2 λεπτα σβηνει. Διαβασα το μανουαλ και λεει οτι απλά πρεπει να ερθει ο κινητηρας σε θερμοκρασια λειτουργίας.
-
Μήπως έχει να κάνει με το dsg? O κινητήρας ποσά άλογα βγάζει? Το μηνυμα στο βγάζει κάθε φορα που βάζεις μπρος;
-
Ειναι το 1.4 με τα 122 αλογα. Δεν βγαζει καποιο μηνυμα. Απλα αναβει το λαμπακι αλλα μονο οταν το εκκινω για πρωτη φορα. Αν πχ παω βολτα το σβησω και μετα απο καμια ωρα το εκκινησω δεν αναβει το λαμπακι. Το μανουαλ δεν το αναφερει σαν προβλημα, απλα λεει πως πρεπει ο κινητηρας να ερθει σε θερμοκρασία λειτουργιας. Αν αντι για μπλε ηταν κοκκινο τοτε θα σημαινε οτι πρεπει να συμπληρωσω ψυκτικό υγρο. Το μπλε σημαινει οτι ο κινητηρας είναι κρυος. Φαντάζομαι ειναι σαν τους παλιους αναλογικους δεικτες που ηθελαν λιγα λεπτα μεχρι να πανε στην μεση.
-
Χαζές ερωτήσεις ενός πρωταρη...
Ερώτηση 1. Στο golf πρεπει ο προηγούμενος ιδιοκτήτης να έχει κανει κάποια μαλακία με την ειδοποίηση της ζώνης γιατι ενώ βαράει για τον συνοδηγό δε κανει το ίδιο για τον οδηγό. Πως το φτιάχνω?
Ερώτηση 2. Κάθε πρωί που ξεκινάμε έχει μηδενιστεί το trip computer. Πως το φτιάχνω?
(Γολφ 6, 122 τσι)
Sent from a mobile device
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Χαζές ερωτήσεις ενός πρωταρη...Ερώτηση 1. Στο golf πρεπει ο προηγούμενος ιδιοκτήτης να έχει κανει κάποια μαλακία με την ειδοποίηση της ζώνης γιατι ενώ βαράει για τον συνοδηγό δε κανει το ίδιο για τον οδηγό. Πως το φτιάχνω?
Ερώτηση 2. Κάθε πρωί που ξεκινάμε έχει μηδενιστεί το trip computer. Πως το φτιάχνω?
(Γολφ 6, 122 τσι)
Sent from a mobile device
-
Νομίζω ότι έχει μια φύσα κάτω από το κάθισμα που λογικά την έχει αποσυνδέσει. Δε ξέρω αν μπορείς να τη φτάσεις χωρίς να ξεβιδώσεις το κάθισμα.*
-
Μάλλον έχει πειράξει το σετάρισμα με vag-com , γιατί το manual δεν περιγράφει να γίνεται κάτι τέτοιο.
*Ή ενδέχεται να το έχει κάνει από το vag com κι αυτό.
Δε ρωτάς σε κανένα vw forum που είναι πιο καμένοι με τα αμάξια τους εκεί και τα ξέρουν αυτά;( Καλά, σε ό,τι μ@λ@κία μπορούσε να πειράξει αυτός έβαζε το χέρι του; )
Για τον φίλο που ρωτάει για το λαμπάκι θερμοκρασίας κάθε πρωί, το δικό μου TSI δεν έχει κάτι τέτοιο, αλλά είναι και 6 χρόνων πίσω.
-
-
Ούτε στο polo που το έχουμε 2 χρόνια έχει τέτοια ένδειξη.Μετά σου λέει δε θέλουν ζέσταμα τα τούρμπο....
Για τον αερόσακο του οδηγού,πρέπει να έχει ξεσυνδεθεί η φύσα όπως είπε και ο kapami.
Για το άλλο με το trip computer,τί ακριβώς μηδενίζει γιατί δεν πολυκατάλαβα .Αν σου έχει μηδενίσει π.χ. την ένδειξη της κατανάλωσης κάθε πρωί που το βάζεις μπρος,συμβαίνει επειδή ήταν για μεγάλο χρονικό διάστημα ακίνητο (με ή χωρίς μπαταρία δεν έχει διαφορά).Λογικά μετά από μερικές μέρες θα στρώσει.
-
Ο χρήστης GREY έγραψε:
Ούτε στο polo που το έχουμε 2 χρόνια έχει τέτοια ένδειξη.Μετά σου λέει δε θέλουν ζέσταμα τα τούρμπο....Για τον αερόσακο του οδηγού,πρέπει να έχει ξεσυνδεθεί η φύσα όπως είπε και ο kapami.
Για το άλλο με το trip computer,τί ακριβώς μηδενίζει γιατί δεν πολυκατάλαβα .Αν σου έχει μηδενίσει π.χ. την ένδειξη της κατανάλωσης κάθε πρωί που το βάζεις μπρος,συμβαίνει επειδή ήταν για μεγάλο χρονικό διάστημα ακίνητο (με ή χωρίς μπαταρία δεν έχει διαφορά).Λογικά μετά από μερικές μέρες θα στρώσει.
Δεν έγραψα αερόσακο οδηγού, αλλά ζώνη οδηγού.
Κάθε φορά που βάζω μπροστά το πρωί (πχ το είχα σβήσει το βράδυ), έχει μηδενιστεί η μέση κατανάλωση, ωριαία ταχύτητα, αυτονομία και χρόνος 'ταξιδιού'.
Μήπως υπάρχει διαφορά μεταξύ υπολογιστή ταξιδίου 1 και υπολογιστή 2?
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Και πάλι όμως το ίδιο πράγμα θα κοίταζα.
Για τις μνήμες 1 και 2 ναι,υπάρχει διαφορά(δες και το μανουάλι ).Η 1 δείχνει τα νούμερα για την τελευταία διαδρομή και η 2 για τα τελευταία 2.000 χλμ ή 20 ώρες οδήγησης.
-
Ο χρήστης GREY έγραψε:
Και πάλι όμως το ίδιο πράγμα θα κοίταζα.
Για τις μνήμες 1 και 2 ναι,υπάρχει διαφορά(δες και το μανουάλι ).Η 1 δείχνει τα νούμερα για την τελευταία διαδρομή και η 2 για τα τελευταία 2.000 χλμ ή 20 ώρες οδήγησης.
Φαντάστηκα ότι κάτι τέτοιο παίζει απλά βαριόμουν να κατέβω κάτω να ψάξω το μάνιουαλ
-
Για την ειδοποιηση της ζωνης ξερω οτι απενεργοποιειται μεσω VCDS αλλα και για τα δυο καθισματα.
Για τον υπολογιστη υπαρχει σαφεις διαχωρισμος ανμεσα στον 1 που μηδενιζει μετα απο 2-3 ωρες ακινησιας του αυτοκινητου και στον 2 που ειναι για πολυ παραπανω ωρες και χιλιομετρα.
Μηπως οι φτηνες εκδοσεις του Rapid δεν εχουν οργανο θερμοκρασιας νερου και για αυτο υπαρχει η οπτικη ενδειξη οτι ζεσταθηκε ο κινητηρας? -
Ο χρήστης Paris.gr έγραψε:
Παιδια οσοι εχετε TSI πριν ξεκινησετε σας αναβει το μπλε φωτακι της θερμοκρασιας που σημαινει οτι πρεπει να περιμενετε να ερθει ο κινητηρας σε θερμοκρασία λειτουργιας πριν ξεκινησετε και ανεβασετε στροφες; Εχω ενα Skoda Rapid με τον 1.4 TSI και οταν το εκκινω το πρωι μου αναβει το μπλε λαμπακι το οποιο μετα απο 1-2 λεπτα σβηνει. Διαβασα το μανουαλ και λεει οτι απλά πρεπει να ερθει ο κινητηρας σε θερμοκρασια λειτουργίας.Στο δικό μου 1200 tsi για να ξεκινήσω περιμένω να πέσουν οι στροφές του ρελαντί απο 1200 σε 800 (μισό λεπτό περίπου). Όσο είναι αναμμένο το μπλε φωτάκι κινούμαι κανονικά χωρίς να πιέζω ιδιαίτερα το αμάξι.
-
Ο χρήστης roadster έγραψε:
Παιδια οσοι εχετε TSI πριν ξεκινησετε σας αναβει το μπλε φωτακι της θερμοκρασιας που σημαινει οτι πρεπει να περιμενετε να ερθει ο κινητηρας σε θερμοκρασία λειτουργιας πριν ξεκινησετε και ανεβασετε στροφες; Εχω ενα Skoda Rapid με τον 1.4 TSI και οταν το εκκινω το πρωι μου αναβει το μπλε λαμπακι το οποιο μετα απο 1-2 λεπτα σβηνει. Διαβασα το μανουαλ και λεει οτι απλά πρεπει να ερθει ο κινητηρας σε θερμοκρασια λειτουργίας.
Στο δικό μου 1200 tsi για να ξεκινήσω περιμένω να πέσουν οι στροφές του ρελαντί απο 1200 σε 800 (μισό λεπτό περίπου). Όσο είναι αναμμένο το μπλε φωτάκι κινούμαι κανονικά χωρίς να πιέζω ιδιαίτερα το αμάξι.
Σε ευχαριστω πολυ φιλε.
-
Ο χρήστης Paris.gr έγραψε:
Στο δικό μου 1200 tsi για να ξεκινήσω περιμένω να πέσουν οι στροφές του ρελαντί απο 1200 σε 800 (μισό λεπτό περίπου). Όσο είναι αναμμένο το μπλε φωτάκι κινούμαι κανονικά χωρίς να πιέζω ιδιαίτερα το αμάξι.
Σε ευχαριστω πολυ φιλε.
Δεικτη θερμοκρασιας εχει το δικο σου?
-
Δεν εχει δεικτη. Απλα μια οθονη αναμεσα σε στροφομετρο και κοντερ.
-
Eκει δειχνει με καποιο τροπο τη θερμοκρασια σε καποια κλιμακα?
Αν οχι λογικο ειναι να εχει το μλπε φωτακι.Σε οσα αυτοκινητα δεν υπαρχει καποιο ειδος δεικτη ετσι συμβαινει. -
Δεν εχει καποια κλιμακα. Και στις οδηγιες δεν αναφερει το μπλε φωτακι ως κατι κακο αλλα ως μια ενδειξη για το ποτε ο κινητηρας φθανει σε θερμοκρασια λειτουργιας (οταν σβηνει). Αντιθετα αν ειναι κοκκινο ο κινητηρας ειναι πανω απο τη σωστη θερμοκρασια και πρεπει να συμπληρωσεις ψυκτικο υγρο κτλ.
Golf TSi (122, 140, 160, 170 ...και ότι άλλο βρέξει η VW)