-
καλος ειναι στην οικονομια..
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι είσαι ενδεικτικό δείγμα κατανάλωσης;Με τα 225 άλογα στον κινητήρα, ο adis4gr πέτυχε 12,5 λίτρα στο Καλαμαριά-Πυλαία-Καλλικράτεια-Πυλαία, με αρκετή πίεση στο γκάζι...χαρακτηριστικά θυμάμαι την ανηφόρα της Καλλικράτειας...για νούμερα, στείλε μου πμ.
onyx!
Μικρότερος κινητήρας, αλλά και συνεχής περιστροφή ενός κομπρέσσορα, ο οποίος παίρνει ενέργεια από το στροφαλοφόρο. Με εκείνον τι γίνεται;Προσωπικά, δεν νομίζω ότι η κατανάλωση αποτελεί επιχείρημα για την προτίμηση του ΤΤ από το απλό Τ. Τα υπόλοιπα (τέλη, ασφάλειες και λοιπά κυβικοκρατούμενα έξοδα), ναι είναι επιχειρήματα. Αλλά η προσθήκη ενός ακόμα εξαρτήματος και 0,8 bar επιπρόσθετης πίεσης για να έχω τα ίδια (ή λίγο λιγότερα) άλογα και 0,5 λίτρο ίσως λιγότερης κατανάλωσης...μάλλον για μένα χάνει λίγο την αξία της καινοτομίας. Αντιθέτως, αν πάρουμε τα πράγματα απόλυτα και όχι συγκριτικά, οι τιμές των νέων μοντέλων GT/TSi/κλπ. είναι εξαιρετικές και το αυτοκίνητο αξίζει κάθε σεντ.
-
Εμενα αλλο με προβληματιζει.
ειμαι 28χρονων. και παρακολουθω τα αυτοκινητιστικα δρωμενα απο τοτε που με θυμαμαι να μιλαω...
παντα θυμαμαι να βριζουν απο μικρος τη vw για τις παραλλογες τιμολογιακες τακτικες της, για υπερεκτιμημενα αυτοκινητα, για βισμα ωστε να μπεις σε αντιπροσωπεια vw Και να δεχτουν να τους κλεισεις ενα αμαξι τους...
βλεπω αυτη την αποτομη μεταστροφη και προβληματιζομαι.
too good to be true...
-
Ο χρήστης pskarm έγραψε:
Εμενα αλλο με προβληματιζει.ειμαι 28χρονων. και παρακολουθω τα αυτοκινητιστικα δρωμενα απο τοτε που με θυμαμαι να μιλαω...
παντα θυμαμαι να βριζουν απο μικρος τη vw για τις παραλλογες τιμολογιακες τακτικες της, για υπερεκτιμημενα αυτοκινητα, για βισμα ωστε να μπεις σε αντιπροσωπεια vw Και να δεχτουν να τους κλεισεις ενα αμαξι τους...
too good to be true...
αυτό ισχύει ακόμα...
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
ειμαι 28χρονων. και παρακολουθω τα αυτοκινητιστικα δρωμενα απο τοτε που με θυμαμαι να μιλαω...
too good to be true...
αυτό ισχύει ακόμα...
+1
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Έχω πάει Θεσσαλονίκη με γέμισμα απο Άνω Πατήσια (50 Ευρώ) και μέση ωριαία ταχύτητα 110 χιλιομέτρων και είχα υπόλοιπο στο trip 80 χιλιόμετρα (για τους εγκάθετους πήγαινα διακοπές και δεν έτρεχα ).
το ξέρω... σε πέρασα στη Λάρισα
και εγω...ειχα το yugo florida που σε περασε με 230 στη..λαμια
ναί αλλά εγω πήρα στην τροχαία τεμπών και σε τσιμπήσανε!!!!
μπα...2fast4 them
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
too good to be true...
αυτό ισχύει ακόμα...
GT is good and it's true
-
Πωλητής της Opel (να μην πω σε ποια αντιπροσωπεία) και της Toyota κοντά στην Καβάλας:
Πολύ πιεσμένος ο κινητήρας του GT. Από 1.4l 170 PS...
Δηλαδή, (έπρεπε ο φίος μου να ρωτήσει, αλλά θα τον έκανε ρόμπα)
το Meriva 1.6 l 180 PS δεν είναι πιεσμένο σύμφωνα με τα δικά του κριτήρια;
-
Αναλογικά όχι τόσο.
Σχέση 8,23 για το ΤΣΙ, 8,8 για το Μερίβα. Μέχρι και το OPC έχει 8,32. Έχει πέσει μεγάλη πίεση κι ο Θεός βοηθός. -
Ο χρήστης sonath έγραψε:
Πωλητής της Opel (να μην πω σε ποια αντιπροσωπεία) και της Toyota κοντά στην Καβάλας:Πολύ πιεσμένος ο κινητήρας του GT. Από 1.4l 170 PS...
Δηλαδή, (έπρεπε ο φίος μου να ρωτήσει, αλλά θα τον έκανε ρόμπα)
το Meriva 1.6 l 180 PS δεν είναι πιεσμένο σύμφωνα με τα δικά του κριτήρια;
...τί άλλο να πούνε ?
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Προσωπικά, δεν νομίζω ότι η κατανάλωση αποτελεί επιχείρημα για την προτίμηση του ΤΤ από το απλό Τ. Τα υπόλοιπα (τέλη, ασφάλειες και λοιπά κυβικοκρατούμενα έξοδα), ναι είναι επιχειρήματα. Αλλά η προσθήκη ενός ακόμα εξαρτήματος και 0,8 bar επιπρόσθετης πίεσης για να έχω τα ίδια (ή λίγο λιγότερα) άλογα και 0,5 λίτρο ίσως λιγότερης κατανάλωσης...μάλλον για μένα χάνει λίγο την αξία της καινοτομίας.
Καλό είναι όμως να έχεις οδηγήσει και τα δύο αυτοκίνητα σε ίδιες συνθήκες πριν βγάλεις συμπέρασμα για τις διαφορές τους στην κατανάλωση. Σε καθημερινές συνθήκες κίνησης μέσα στην πόλη (με την γνωστή κίνηση ώρες εργασίας, και το βράδυ βόλτα με περισσότερα χιλιόμετρα και υψηλότερες στροφές) η διαφορά του GT απο το GTi είναι 3.0 λίτρα ανα 100 χιλιόμετρα. 9.5 lt/100kmh για το το GT και 12.5 για το GTi. Δηλαδή τουλάχιστον +100 χιλιόμετρα στο ντεπόζιτο για το GT.
Εκει που οι διαφορές μειώνονται είναι σε εθνικούς δρόμους, αλλα εκεί όλα τα αυτοκίνητα όταν τα πηγαίνεις σε φυσιολογικούς ρυθμούς έχουν αρκέτα καλή κατανάλωση και μικρές διαφορές μεταξύ τους. -
Συγνώμη αλλά η μεν έχουν βγάλει 170 άλογα απο 1400 κ.εκ κα ιοι δε 180 από 1600 κ.εκ..............πιο σου φαίνεται πιο πιεσμένο?
-
§
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Συγνώμη αλλά η μεν έχουν βγάλει 170 άλογα απο 1400 κ.εκ κα ιοι δε 180 από 1600 κ.εκ..............πιο σου φαίνεται πιο πιεσμένο?Αν το πάμε αναλογικά τότε:
Aναλογία PS/lt:[list:1iim7fik][:1iim7fik]Opel Meriva OPC (1.598cc - 180 PS): 112,6.[/1iim7fik]
[:1iim7fik]Opel Astra OPC (1.998cc - 240 PS): 120,1.[/1iim7fik]
[:1iim7fik]VW Golf GT (1.390cc - 170 PS): 122,3[/1iim7fik][/list:u:1iim7fik][list:1iim7fik][:1iim7fik]Σύμφωνα με την αναλογία του Meriva ένας κινητήρας 1.390cc θα είχε 156,6 PS (διαφορά με το GT -13,4 PS) και ένας κινητήρας 1.998cc 225,1 PS (διαφορά με το Astra -14,9 PS).[/1iim7fik]
[:1iim7fik]Σύμφωνα με την αναλογία του Astra ένας κινητήρας 1.390cc θα είχε 167,0 PS (διαφορά με το GT -3 PS) και ένας κινητήρας 1.598cc θα είχε 192,0 PS (διαφορά με το Meriva +12 PS).[/1iim7fik]
[:1iim7fik]Σύμφωνα με την αναλογία του VW ένας κινητήρας 1.598cc θα είχε 195,4 PS (διαφορά με το Meriva +15,4 PS) και ένας κινητήρας 1998cc 244,4 PS (διαφορά με το Astra +4,4 PS).[/1iim7fik][/list:u:1iim7fik]
O κινητήρας του GT είναι Turbo/Compressor (τη στιγμή που πριν από 21 χρόνια η Delta S4 Stradale έβγαζε από 1.759cc 250 PS [142,1 PS/lt] σύμφωνα με ό,τι λέγεται και γράφεται), και αν και ειδικό αυτοκίνητο είναι η μόνη αναφορά που υπάρχει σε αυτοκίνητο δρόμου έστω και περιορισμένης παραγωγής.Η σύγκριση είναι λίγο χοντροκομμένη, δεν παύει όμως να είναι ενδεικτική...
§
-
Δεν είναι εύκολο ρε παιδιά να πούμε πότε ένα μοτέρ είναι πιεσμένο ή όχι. Ας πούμε του gt έχει άλλον κορμό, πιο ενισχυμένο. Τόσα και τόσα χαρακτηριστικά υπάρχουν που αλλάζουν την αντοχή και τις δυνατότητες. Νομίζω είναι λίγο άτοπη η σύγκριση αυτή...
-
Τι θα πει πιεσμένο??????
Δε σημείναι πως επειδή ενας κινητήρας έχει μεγάλη ειδική ισχύ πιέζεται κιόλας, στο κάτω κάτω τα παπιά βγάζουν 100 άλογα στο λίτρο και δουλευουν με μηδεν συντήρηση για πάντα.
-
Ένα μοτέρ που δουλεύει ας πούμε 1,5 μπαρ με ενισχυμένα και μελετημένα εντόσθια είναι πιεσμένο; Δεν νομίζω.
-
Πιεσμένο είναι το μοτέρ που έχουν οι άλλοι
-
Πιεσμένος είναι ένας κινητήρας αν έχει μεγάλη ταχύτητα εμβόλου, λόγο στροφάλου/μπιέλας κλπ. Αυτά τα ξέρουν και οι γάτες όχι μόνο αυτοί που σχεδιάζουν κινητήρες. Δεν υπάρχουν σήμερα κινητήρες που σίγουρα θα χαλάσουν. Η αξιοπιστία βρίσκεται σε κατασκευαστικές λεπτομέρειες - αν τους φτιάχνουν καλά δε χαλάνε.
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Πιεσμένο είναι το μοτέρ που έχουν οι άλλοιγια ποιό μιλάς ?
-
Δεν το πιάσες
αφού δεν έχει η εταιρεία ΜΑΣ -κι έχει ο ανταγωνισμός- κινητήρα 1.4/140/170 είναι πιεσμένος
αφού δεν έχει η εταιρεία ΜΑΣ δίλιτρο ατμοσφαιρικό με 200/240 είναι πιεσμένος/αγωνιστικός/homologation special
αφού δεν έχει η εταιρεία ΜΑΣ turbo είναι φτηνά άλογα
αφού δεν έχει 3.2/343 είναι πιεσμένος κι αυτός και σπάει/ειδική έκδοση/αγωνιστικός
Golf TSi (122, 140, 160, 170 ...και ότι άλλο βρέξει η VW)