-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
7-7,5 ένα FSi 90άρι...
σε άλλον πλανήτη Μιλάμε για τη συγκεκριμένη διαδρομή με την ίδια μωτ
α δεν είναι οικονομικό το πολυδιαφημισμένο FSi....?
με 120+ δεν μπορεί να είναι γιατί θα δουλεύει πάνω από τις 3.500σαλ και θα ζορίζεται συνέχεια. Και μπορεί αν έχεις μία σταθερή ταχύτητα 120-140 να είναι οικονομικό, όταν υπάρχουν αυξομειώσεις, φρένα-επιταχύνσεις οποιαδήποτε προσπάθεια χαμηλής κατανάλωσης πάει περίπατο
βλ. Megane 1.4-1.6 στο τεύχος των 4Τ στην ίδια διαδρομή
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
7-7,5 ένα FSi 90άρι...
σε άλλον πλανήτη Μιλάμε για τη συγκεκριμένη διαδρομή με την ίδια μωτ
α δεν είναι οικονομικό το πολυδιαφημισμένο FSi....?
με 120+ δεν μπορεί να είναι γιατί θα δουλεύει πάνω από τις 3.500σαλ και θα ζορίζεται συνέχεια. Και μπορεί αν έχεις μία σταθερή ταχύτητα 120-140 να είναι οικονομικό, όταν υπάρχουν αυξομειώσεις, φρένα-επιταχύνσεις οποιαδήποτε προσπάθεια χαμηλής κατανάλωσης πάει περίπατο
βλ. Megane 1.4-1.6 στο τεύχος των 4Τ στην ίδια διαδρομή
τσιμπάς αμέσως... ...το εγκαθετοεικονίδιο δεν το είδες...?
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Η μέτρηση ήταν σωστή ή χωρίς μηδενισμένους υπολογιστές κάποιο από τα 2;
Αν ήταν η μέτρηση σωστή,...
ξεκίνησαν και τα δύο από το σπίτι με μηδενισμένους υπολογιστές και ακριβώς την ίδια διαδρομή
Τι μου λέτε ρε παιδιά...Εγώ νόμιζα ότι θα έκαιγε σαν 1.4αρι
να βλέπαμε πόσο θα καιγε ένα ατμοσφαιρικό 1.400άρι αν προσπαθούσε ν'ακολουθήσει -από μακριά έστω
μιας και ημουν ο ενας οδηγος ( ), και επειδη ξερω καλα ποσο καιει το δικο μου:
- προφανως δε θα μπορουσε να ακολουθησει
- υπολογιζω οτι θα εκαιγε περιπου 9,5 - 11
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
12,5 λίτρα το GTi; Εγώ αν θελήσω να πιάσω 12,5 λίτρα πρέπει να με κυνηγάει όλη η Τροχαία Θεσ/νίκης και Χαλκιδικής...αν δεν μιλάς για μποτιλιάρισμα 3 ωρών, όπου τα έχουμε χαλαρά!!!Εγω μιλάω για μικτές συνθήκες που θα φάς και το μποτιλιάρισμα και θα το πάς τσουλώντας. Δεν ξέρω ποιά έκδοση έχεις του 1.8T πάντως εμένα το S3 στηνκαλύτερη των περιπτώσεων (μιλάμε για τεράστια προσπάθεια) στις διαδρομές που το GT μου καίει 9.5 αυτό γράφει 13.5.
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Πάντως Γλυφάδα-Ανάβυσο-Γλυφάδα το GT έκαψε οριακά περισσότερο από το GTi (10,9 έναντι 10,7) ενώ τα 2 αυτοκίνητα πηγαίνανε με τον ίδιο ρυθμό..Σε αυτές τις συνθήκες δεν μπορείς να συγκρίνεις κατανάλωση, με τους ίδιους ρυθμούς ενα M3 θα έκαιγε ακόμα λιγότερο. Δεν συγκρίνουμε κατανάλωση / διαδρομή / χρόνο. Αυτό που έχει σημασία είναι η μέση κατανάλωση σε φυσιολογικές συνθήκες με 2α-3η και 2000-2500 στροφές, και εκει η διαφορά είναι στα 2.5 με 3 λίτρα ανα 100 χλμ.
-
Ο χρήστης mezzanine έγραψε:
Πάντως Γλυφάδα-Ανάβυσο-Γλυφάδα το GT έκαψε οριακά περισσότερο από το GTi (10,9 έναντι 10,7) ενώ τα 2 αυτοκίνητα πηγαίνανε με τον ίδιο ρυθμό..
Σε αυτές τις συνθήκες δεν μπορείς να συγκρίνεις κατανάλωση, με τους ίδιους ρυθμούς ενα M3 θα έκαιγε ακόμα λιγότερο. Δεν συγκρίνουμε κατανάλωση / διαδρομή / χρόνο. Αυτό που έχει σημασία είναι η μέση κατανάλωση σε φυσιολογικές συνθήκες με 2α-3η και 2000-2500 στροφές, και εκει η διαφορά είναι στα 2.5 με 3 λίτρα ανα 100 χλμ.
ναι προφανως το GT θα καιει λιγοτερο σε καθημερινη οδηγηση.
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Δεν το πιάσεςαφού δεν έχει η εταιρεία ΜΑΣ -κι έχει ο ανταγωνισμός- κινητήρα 1.4/140/170 είναι πιεσμένος
αφού δεν έχει η εταιρεία ΜΑΣ δίλιτρο ατμοσφαιρικό με 200/240 είναι πιεσμένος/αγωνιστικός/homologation special
αφού δεν έχει η εταιρεία ΜΑΣ turbo είναι φτηνά άλογα
αφού δεν έχει 3.2/343 είναι πιεσμένος κι αυτός και σπάει/ειδική έκδοση/αγωνιστικός
ειναι συγκεκριμενης εταιρειας οι κινητηρες που αναφερονται?
-
τελικα το tsi η gt η οπως θελετε καιει λιγοτερο απο το διλιτρο τουρμπο η οχι?
νουμερα απο δω, νουμερα απο κει...αμφιβαλω αν εχει καταλαβει καποιος τι ακριβως συμβαινει...
η vw το πλασαρε ως εναλλακτικη λυση στον διλιτρο τουρμπο η ως εναλλακτικη λυση στα ατμοσφαιρικα 1400αρια..?
η vw πλασαρε την αποψη οτι θα ειναι περισσοτερο οικονομικος ο tsi η το βγαλαμε απο το μυαλο μας?
-
Ο χρήστης mezzanine έγραψε:
12,5 λίτρα το GTi; Εγώ αν θελήσω να πιάσω 12,5 λίτρα πρέπει να με κυνηγάει όλη η Τροχαία Θεσ/νίκης και Χαλκιδικής...αν δεν μιλάς για μποτιλιάρισμα 3 ωρών, όπου τα έχουμε χαλαρά!!!
Εγω μιλάω για μικτές συνθήκες που θα φάς και το μποτιλιάρισμα και θα το πάς τσουλώντας. Δεν ξέρω ποιά έκδοση έχεις του 1.8T πάντως εμένα το S3 στηνκαλύτερη των περιπτώσεων (μιλάμε για τεράστια προσπάθεια) στις διαδρομές που το GT μου καίει 9.5 αυτό γράφει 13.5.
Ε, εννοείται....το S3 έχει 400cc και 55 άλογα παραπάνω...
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
η vw το πλασαρε ως εναλλακτικη λυση στον διλιτρο τουρμπο η ως εναλλακτικη λυση στα ατμοσφαιρικα 1400αρια..?Μάλλον ως εναλλακτική στα 1600-1800 θα έλεγα..
-
Στη σύγκριση σε ίδια διαδρομή παίζει ρόλο και ο οδηγός (βαρύ ή ελαφρύ πόδι και στυλ οδήγησης), κατά πόσον ξέρουν και οι 2 οδηγοί εξίσου καλά τον δρόμο αλλά και πάρα πολύ το ποιος είναι μπροστά και ποιος πίσω.
Ο πίσω θα περίμενα να καίει περισσότερο αφού φρενάρει πιο απότομα (αφού φρενάρει ή μειώσει ταχύτητα ο εμπρός που έχει αφήσει το γκάζι από πιο νωρίς) και πατάει πιο πολύ γκάζι όταν ο μπροστινός έχει αρχίσει να επιταχύνει από πιο πριν....
Και φυσικά κάθε διαδρομή μπορεί να ευνοεί το έναν ή τον άλλον κινητήρα ανάλογα με τις διαφορές στις σχέσεις κιβωτίου, την κατανομή ροπών κλπ κλπ.
Οπότε για μια ακόμα φορά η άτυπη αυτή σύγκριση είναι ανεπαρκής και αποτελεί ένα δείγμα μικρότατης στατιστικής σημασίας..... -
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
τελικα το tsi η gt η οπως θελετε καιει λιγοτερο απο το διλιτρο τουρμπο η οχι?νουμερα απο δω, νουμερα απο κει...αμφιβαλω αν εχει καταλαβει καποιος τι ακριβως συμβαινει...
η vw το πλασαρε ως εναλλακτικη λυση στον διλιτρο τουρμπο η ως εναλλακτικη λυση στα ατμοσφαιρικα 1400αρια..?
η vw πλασαρε την αποψη οτι θα ειναι περισσοτερο οικονομικος ο tsi η το βγαλαμε απο το μυαλο μας?
εχουν γραφτει 1000 φορες....
τα GT, TSi δεν βγηκαν με τη λογικη να χτυπησουν καποια κατηγορια κυβικων -αλλωστε στην Ευρωπη δεν υπαρχει θεμα κυβικων-
καλυπτουν μια χαρα καποιον που θελει ενα σβελτο αυτοκινητο στην κατηγορια του Γκολφ (TSi). Υπαρχει και το πιο δυνατο GT για αυτους που θελουν κατι ακομη πιο γρηγορο.
τα πλεονεκτηματα τους σε σχεση με το GTi σε θεμα καταναλωσης ειναι σαφες. Σε καθημερινη χρηση ειναι πιο οικονομικα. Το GTI στο ρελαντι καιει 1,2lt/h τη στιγμη που το GT θελει 0,4-0,5 αν θυμαμαι καλα. Αυτο ειναι απλα μια ενδειξη. Ομως σκεψου ποση ωρα μενει σταματημενο ενα αυτοκινητο σε μια απλη διαδρομη...
προφανως αν τα πιεσεις καινε, σε ολα τα αυτοκινητα συμβαινει αυτο! Τουλαχιστον ομως μπορεις να το πιεσεις, και δε χρειαζεται να το πηγαινεις 5500-7400(!!! ) για να κινηθεις γρηγορα...
εμενα αυτο που με εντυπωσιασε κυριως στο GT δεν ηταν ουτε η καταναλωση, ουτε το (τρομερο οντως) μοτερ. Μου εκανε εντυπωση ποσο ευκολο ειναι να οδηγησεις ενα δυνατο αυτοκινητο και το ποσο ασφαλης σε κανει να νιωθεις.
δε μου εχει ξανατυχει να γλυστραω με 130-140 και να ειμαι ταυτοχρονα χαλαρος και με τους σφυγμους μου να βρισκονται σε μεσαιες 'στροφες'.
-
πάντως οι διαφορές επιδόσεων ανάμεσα στις 2 εκδόσεις 140-170 ps (εξαιρόντας την τελική που είναι άλλου παπά ευαγγέλιο..) είναι της τάξης των 10%. 8.5 sec 0-100 το 140άρι ενώ 7.6-7.9 sec το 170άρι σύμφωνα με το autotriti.. παρόμοια κατάσταση με τις ρεπρίζ..ενώ η κατανάλωση στο 140άρι είναι 1 λίτρο χαμηλότερη..
-
το 170 εχει 7.6 δευτερα επιταχυνση?
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Ένα μοτέρ που δουλεύει ας πούμε 1,5 μπαρ με ενισχυμένα και μελετημένα εντόσθια είναι πιεσμένο; Δεν νομίζω.
το gt δε δουλευει 2,5 μπαρ overboost????
όχι πάλι
Το δικό σου -κι εκατομμύρια άλλα- δουλεύει με 1 bar
1,5 Bar είναι η max πίεση των turbo + 1 bar ατμοσφαιρική πίεση
το κατάλαβα...
να του πουμε και στους δημοσιογράφους που γράφουν 2,5!!!! να το αναλύουν?
Το 2,5 είναι μία ένδειξη που χρησιμοποιούμε όλοι και περιέχει και το +1 πάντα.
Απλως για να το συγκρίνουμε με όλα τις αγοράς που χρησιμοποιούν το ίδιο μέτρο....Δηλαδη στην αρθρογραφία δεν αφαιρείται ποτέ το +1 της ατμοσφαιρικής?
Οταν πάμε στον Καραθανάση να μας φτιάξει το αμάξι και μας πει 2overboost.... εννοεί 3 μαζί με την ατμοσφαιρική....
ΟΧΙ βέβαια, εννοεί το σύνολο
Στις κουβέντες λοιπόν κυριώς χρησιμοποειται το συνολικό για λόγους απλότηταςΑμέσως να με φάς.....
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
το κατάλαβα...
να του πουμε και στους δημοσιογράφους που γράφουν 2,5!!!! να το αναλύουν?
Το 2,5 είναι μία ένδειξη που χρησιμοποιούμε όλοι και περιέχει και το +1 πάντα.
Απλως για να το συγκρίνουμε με όλα τις αγοράς που χρησιμοποιούν το ίδιο μέτρο....Δηλαδη στην αρθρογραφία δεν αφαιρείται ποτέ το +1 της ατμοσφαιρικής?
Οταν πάμε στον Καραθανάση να μας φτιάξει το αμάξι και μας πει 2overboost.... εννοεί 3 μαζί με την ατμοσφαιρική....
ΟΧΙ βέβαια, εννοεί το σύνολο
Στις κουβέντες λοιπόν κυριώς χρησιμοποειται το συνολικό για λόγους απλότηταςΑμέσως να με φάς.....
αρκετοί το αναλύουν
έχεις 'προηγούμενα' εσύ
-
Στο βουνό που ανεβαίνω εγώ και η ατμοσφαιρική είναι 0,8 πάλι πηγαίνει στο 2,5 ή στο 2,3;
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Στο βουνό που ανεβαίνω εγώ και η ατμοσφαιρική είναι 0,8 πάλι πηγαίνει στο 2,5 ή στο 2,3;στο 2,3
και αν πας στο pikes..... θα λαχανιάσει όπως και τα κοινά αυτοκίνητα βεβαια
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Στο βουνό που ανεβαίνω εγώ και η ατμοσφαιρική είναι 0,8 πάλι πηγαίνει στο 2,5 ή στο 2,3;
στο 2,3
και αν πας στο pikes..... **θα λαχανιάσει όπως και τα κοινά αυτοκίνητα **βεβαια
εκεί..... ένα δε λαχάνιασε
-
Τζίσους Κράιστ, τί καγκουριά αφιονισμένη είναι αυτή;
Golf TSi (122, 140, 160, 170 ...και ότι άλλο βρέξει η VW)