-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Ίδια κατανάλωση έχει με 1η/4.800, 2α/4.800 και... 6η/4.800;Όχι, όπως επισήμανε ο IKE εκεί έκανα το λάθος. Πχ, για να διατηρήσεις 4800 σαλ με 1η χρειάζεται ελάχιστο γκάζι που σημαίνει πολύ μικρή κατανάλωση. Αντίθετα με έκτη πρέπει να το πατάς σχεδόν τέρμα.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Ίδια κατανάλωση έχει με 1η/4.800, 2α/4.800 και... 6η/4.800;
Όχι, όπως επισήμανε ο IKE εκεί έκανα το λάθος. Πχ, για να διατηρήσεις 4800 σαλ με 1η χρειάζεται ελάχιστο γκάζι που σημαίνει πολύ μικρή κατανάλωση. Αντίθετα με έκτη πρέπει να το πατάς σχεδόν τέρμα.
μπραβο φιλε μου...μου αρεσει ο τροπος που προσεγγιζεις το θεμα ουτως ωστε εχθροι και φιλοι του γκολφ να βγαλουν ασφαλη συμπερασματα.
-
Μα δεν υπάρχουν εχθροί ή φίλοι το γκολφ, έλεος!
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Μα δεν υπάρχουν εχθροί ή φίλοι το γκολφ, έλεος!Όλοι βλέπουν παντού εχθρούς..
-
Δεν πειράζει, τι να πούνε και οι Αμερικάνοι!
-
Ο χρήστης konv έγραψε:
Ρε παιδιά ξεχάσατε ότι δεν αναφέρεστε για ένα οποιοδήποτε αυτοκίνητο.Αναφέρεστε για το Θ Α Υ Μ Α !!!
επιτέλους, ένα ισχυρό επιχείρημα!
-
http://img180.imageshack.us/img180/2694 ... ol0.th.jpg
-
sorry,la8os...otan kataferw na to kanw swsta....
-
Βασικά δεν διακρίνω και πολλά στην φωτό...
monty, κανείς δεν αμφισβητεί ότι το trip μπορεί να σου δείχνει 8,2 μέση γενικά... Απλά αποκλείεται για την διαδρομή με την οποία πήγαινες με 180-200 να έκαψες 8,2...
-
Για να δεις την κατανάλωση στα 180-200, μηδένισε τον μετρητή όταν πιάσεις 180 πήγαινε όσο θες με αυτήν την ταχύτητα και θα δεις καθαρά πόσο καίει όταν πας με 180-200
-
Ε αυτό λέμε.
-
Είμαι εδω και 4 μήνες κάτοχος ενός Golf GT, επιτρέψτε μου λοιπόν να σας πω πόσο ακριβώς καίει το αυτοκίνητο λαμβάνοντας πάντα υπ΄όψιν το προσωπικό τρόπο οδήγησης.
Καταρχήν γεμίζω πάντα με 50 ευρώ 100 οκτανίων, ΔΕΝ ΛΕΩ ΟΤΙ ΦΟΥΛΑΡΩ λέω οτι γεμίζω, αυτό χονδρικά με 1.1 ευρώ το λίτρο μου δίνει περίπου 45.5 λίτρα βενζίνης.
Το αυτοκίνητο το κυκλοφορώ κατά βάση στην εθνική και ελάχιστα μέσα στην αθήνα.
Όταν λοιπόν ξεκινήσω για ταξίδι και κινούμενος στην αρχή με περίπου 110-120 χιλιόμετρα μου δίνει μια αυτονομία της τάξης των 550-600 χιλιομέτρων με κατανάλωση που κυμαίνεται απο 6.1 εως 7.5 λίτρα.
Όταν αυξάνω την ταχύτητα σε 140 -150 χιλιόμετρα η κατανάλωση ανεβαίνει στα περίπου 8.5-9.5 και περίπου 0.7 παραπάνω όταν εχω το a/c αναμμένο.
Όταν τώρα πηγαίνω με 180-220 αρχίζουν τα όργανα, εκεί δείχνει απο 11.5 εως και 13.5.
Τα παραπάνω που λεπτομερώς καταγράφω εδω και 4 μήνες αφορούν οδήγηση ήρεμη, εξηγώ λέγοντας ήρεμη οτι είμαι ταξίδι σε ελεύθερο δρόμο και τα 200+ έρχοναι σιγά χωρίς να σκίζεις το αυτοκίνητο.
Στις περιπτώσεις τώρα που θα πάω στον Ορωπό σκισμένος στο βουνό με ανεβοκατεβάσματα και οριακή οδήγηση το τελευταίο πράγμα που κάνω είναι να ασχοληθώ με την κατανάλωση.
Για να σοβαρευτώ όμως πάλι σας λέω οτι το αυτοκίνητο καίει περίπου οσο το προηγούμενο μου ενα Megane II 1600 όταν οδηγάς νορμάλ.
Το να οδηγείς όμως με 180 χιλιόμετρα με a/c και κατανάλωση 8.5 απλά δεν γίνεται με το GT, xωρίς να θέλω να ειρωνευτώ τον φίλο που το έγραψε η το δικό μου το trip είναι χαλασμένο η το δικό του.
Κλείνω με στατιστικά γιατί απο οτι κατάλαβα κάποιοι τα γουστάρουν τρελά εδω μέσα.
Μετά απο 4 μήνες και 8000 χιλιόμετρα η μέση κατανάλωση έχει σταθεροποιηθεί στο 8.8.
Έχω πάει Θεσσαλονίκη με γέμισμα απο Άνω Πατήσια (50 Ευρώ) και μέση ωριαία ταχύτητα 110 χιλιομέτρων και είχα υπόλοιπο στο trip 80 χιλιόμετρα (για τους εγκάθετους πήγαινα διακοπές και δεν έτρεχα ).
Έχω πάει όμως και Θεσσαλονίκη για δουλειά και το ντεπόζιτο άδειασε στα Τέμπη.
Ελπίζω να σας κατατόπισα αρκετά. -
Να ένα απολύτως λογικό και τεκμηριωμένο post.
-
Ο χρήστης JDL έγραψε:
Έχω πάει Θεσσαλονίκη με γέμισμα απο Άνω Πατήσια (50 Ευρώ) και μέση ωριαία ταχύτητα 110 χιλιομέτρων και είχα υπόλοιπο στο trip 80 χιλιόμετρα (για τους εγκάθετους πήγαινα διακοπές και δεν έτρεχα ).το ξέρω... σε πέρασα στη Λάρισα
-
Ο χρήστης JDL έγραψε:
Μετά απο 4 μήνες και 8000 χιλιόμετρα η μέση κατανάλωση έχει σταθεροποιηθεί στο 8.8.
Και εμένα μετά απο 4+ μήνες και 6500 χιλιόμετρα έχει σταθεροποιηθεί στο 8.9.
-
Από αξιοπιστία, τί λέει παιδιά ο TSI εώς τώρα, αλλά και το αυτοκίνητο γενικότερα;
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Έχω πάει Θεσσαλονίκη με γέμισμα απο Άνω Πατήσια (50 Ευρώ) και μέση ωριαία ταχύτητα 110 χιλιομέτρων και είχα υπόλοιπο στο trip 80 χιλιόμετρα (για τους εγκάθετους πήγαινα διακοπές και δεν έτρεχα ).
το ξέρω... σε πέρασα στη Λάρισα
και εγω...ειχα το yugo florida που σε περασε με 230 στη..λαμια
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Να ένα απολύτως λογικό και τεκμηριωμένο post.Επιτέλους ....
-
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
το ξέρω... σε πέρασα στη Λάρισα
και εγω...ειχα το yugo florida που σε περασε με 230 στη..λαμια
ναί αλλά εγω πήρα στην τροχαία τεμπών και σε τσιμπήσανε!!!!
-
Ο χρήστης JDL έγραψε:
Καλά ρε συ τι είναι αυτά που λες εδω μέσα ?!? θα πέσουν να σε φάνε!!!
ΑΠΟΚΑΙΚΛΕΙΕΤΑΙ τέτοια κατανάλωση με 170 άλογα!!!Εσύ που το έχεις 4 μήνες δεν ξέρεις, εμείς που το έχουμε δει σε φωτογραφία
ξέρουμε καλύτερα!!!
Golf TSi (122, 140, 160, 170 ...και ότι άλλο βρέξει η VW)