-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Μάλλον είμαι ο μόνος κάτοχος VW GOLF που το αμάξι του δεν έχει μπει ποτέ έκτακτα για service. κι ας είναι 6 χρονων.
Λες να είμαι τόσο τυχερός; Θέλει κανείς τα επόμενα νούμερα του JOKER;
Όσο για 200.000 km,μάλλον μας δουλεύουν.Αν έλεγαν100-150.000 θα τους πίστευα, με λίγη καλή θέληση,αλλά όχι και 200!!!Ήμαρτον!
(το ίδιο ισχύει και για τις άλλες εταιρίες φυσικά έτσι;Άλλο τυχαίνει και άλλο συμβαίνει! )Δεν είσαι ο μόνος. 115K χλμ 1998 Golf IV 1.4 και δεν έχει παρουσιάσει, στην ουσία, ακόμα τίποτα . Τις προάλλες μόνο, αν ήταν ζεστό δεν έπαιρνε εύκολα μπροστά (έπαιρνε όμως). Άλλαξα τον αισθητήρα θερμοκρασίας ψυκτικού υγρού (20Ευρώ) και αυτό ήταν...
Aπό την προσωπική μου εμπειρία μπορώ να πω ότι γενικά τα Golf IV βγήκαν αξιόπιστα. Μόνο τα παράθυρα έπεφταν στα τρίθυρα (όλα σχεδόν). Από εκεί και μετά αν έχεις μία τερτάστια παραγωγή, λογικό είναι κάποια μέρη της να παρουσιάσουν το κάτι περισσότερο. Εδώ μερικές corolla έχουν βγει σκάρτες δεν θα έβγαιναν μερικά golf... -
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Εδω γελαμε!!!!...η κλαιμε VW και δεν εχει βγαλει κανενα προβλημα στα 200000 χμ!!!!!!!!!!!!!!!!!! Αν ειναι δυνατον!!!
[...]Ολα τα παραπανω μολις περασουν τα δυο χρονακια θα το πληρωνει ο αγοραστης και το καθενα ειναι μια 500αρα τουλαχιστον απο μονο του (τα τουρμπο παραπανω).
Μάλλον είμαι ο μόνος κάτοχος VW GOLF που το αμάξι του δεν έχει μπει ποτέ έκτακτα για service. κι ας είναι 6 χρονων.
Λες να είμαι τόσο τυχερός; Θέλει κανείς τα επόμενα νούμερα του JOKER;
Όσο για 200.000 km,μάλλον μας δουλεύουν.Αν έλεγαν100-150.000 θα τους πίστευα, με λίγη καλή θέληση,αλλά όχι και 200!!!Ήμαρτον!
(το ίδιο ισχύει και για τις άλλες εταιρίες φυσικά έτσι;Άλλο τυχαίνει και άλλο συμβαίνει! )μαλλον, εισαι ο μονος αλλα μην ξεχνας το 1,4 ειναι απλο αυτοκινητο... τα 1.8τ και τα VR6 εχουν τα ιδια προβληματα και ειναι πολλα...επισης το S4 με τα δυο τουρμπο ειναι εξαιρετικα αναξιοπιστο
-
.
Jannis,
Για TSI άλλου κυβισμού έχεις ακούσει τίποτα;
Για τους λόγους που βγάζει το VAG τον κινητήρα έμαθες τίποτα;
.
-
Jannis αν μπορείς πες μας την τιμή εργοστασίου CIF για το GT στη Γερμανία (αν βρεις για Ελλάδα ακόμη καλύτερα)
Ή τουλάχιστον τι φορολογία υφίσταται στη Γερμανική αγορά πλέον του ΦΠΑ.Ώστε να μπορέσουμε να βγάλουμε ένα συμπέρασμα για το πόσο θα πρέπει να κοστολογηθεί στην Ελληνική αγορά.
-
Ο χρήστης agisd έγραψε:
aman re paidia ti ka8este kai to psirizete akomi... perimenete ligo akomi kai 8a ma8ete kai tin timi tou golf gt stin ellada.
Gia osous endiaferontai gia tin a3iopistia tou kinitira. Hdi exei 3eperasei ta 200000 xiliometra metrisewn kai odigisis kai sinexizei xwris kix.. Den exei vgalei kanena provlima kai malista stis dynamometriseis vgazei kati parapanw apo 180 aloga (peripou 173 stous troxous). O kinitiras fainetai na einai diamantaki.
.τα γνωστα παραμυθια.Απροβληματιστα χιλιομετρα,και παντα περισσότερα αλογα απο οσα...πραγματικα ειναι!
Εδω γελαμε!!!!...η κλαιμε VW και δεν εχει βγαλει κανενα προβλημα στα 200000 χμ!!!!!!!!!!!!!!!!!! Αν ειναι δυνατον!!!
Φιλε Janni μπορει το μπλοκ να αντεχει αλλα να εισαι σιγουρος οτι εχει αλλαξει απο 5 φορες MAF, coilpack, αντλιες νερου/βενζινης, βασεις αναρτησης, διαφορες ασφαλειες και αισθητηρες και μερικα τουρμπο...
Ολα τα παραπανω μολις περασουν τα δυο χρονακια θα το πληρωνει ο αγοραστης και το καθενα ειναι μια 500αρα τουλαχιστον απο μονο του (τα τουρμπο παραπανω).
Το έχω γράψει και σε άλλο forum, συμφωνώ και επαυξάνω, μετά και από προσωπική εμπειρία με ένα Golf 4 GTi 1.8T. Από αξιοπιστία? με λιγότερο από 30,000ΚΜ (με νορμάλ οδήγηση, χωρις ξεσκίσματα στα φανάρια κτλ) ο απολογισμός: διαλυμένη (η πλαστική!!!!) αντλία νερού (το φόρτωσα στην express, τι ντροπή), σκάστρα της πλάκας που αποσυντίθεται διαρκώς, ηλιοροφή που έβαζε νερό στο πλυντήριο, καθίσματα (recaro) που χτυπούσαν και με πλευρικό αερόσακο που έκανε θορύβους μέσα στο κάθισμα...
Γερμανική ποιότητα... Ούτε μπορώ να διανοηθώ τι προβλήματα θα βγάζει το Twincharger ειδικά άμα το σκίζεις. Όσο για την κατανάλωση, ας μας πουν πόσο θα καίει αν τολμήσεις να πατήσεις το γκάζι λίγο πάνω από τη μέση...Τι στιγμή που η Toyota (Lexus) βγάζει τον ογκόλιθο το RX400h με 0-100 σε 7,6 και κατανάλωση που δεν ξεπερνά τα 10-12 λίτρα σε καμία περίπτωση, τότε νομίζω ότι η VW ακολουθεί λάθος δρόμο εξέλιξης.
-
Ο χρήστης panos122 έγραψε:
Όσο για την κατανάλωση, ας μας πουν πόσο θα καίει αν τολμήσεις να πατήσεις το γκάζι λίγο πάνω από τη μέση...Τι στιγμή που η Toyota (Lexus) βγάζει τον ογκόλιθο το RX400h με 0-100 σε 7,6 και κατανάλωση που δεν ξεπερνά τα 10-12 λίτρα σε καμία περίπτωση, τότε νομίζω ότι η VW ακολουθεί λάθος δρόμο εξέλιξης.
Έτσι ακριβώς. Όταν άλλοι φτιάχνουν μοντέλα με τεχνολογίες χαμηλής κατανάλωσης για λίγους ή έστω όχι για πολλούς (Toyota, Honda, BMW), οι οποίοι δεν έχουν δα και τόση ανάγκη εξοικονόμησης χρημάτων από τη βενζίνη και ο κάθε 'λαϊκός' κατασκευαστής φορτώνει τουρμπίνες σε κάθε πράγμα με ρόδες, σαφώς έχασαν το νόημα της εξέλιξης.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Όσο για την κατανάλωση, ας μας πουν πόσο θα καίει αν τολμήσεις να πατήσεις το γκάζι λίγο πάνω από τη μέση...
Τι στιγμή που η Toyota (Lexus) βγάζει τον ογκόλιθο το RX400h με 0-100 σε 7,6 και κατανάλωση που δεν ξεπερνά τα 10-12 λίτρα σε καμία περίπτωση, τότε νομίζω ότι η VW ακολουθεί λάθος δρόμο εξέλιξης.
Έτσι ακριβώς. Όταν άλλοι φτιάχνουν μοντέλα με τεχνολογίες χαμηλής κατανάλωσης για λίγους ή έστω όχι για πολλούς (Toyota, Honda, BMW), οι οποίοι δεν έχουν δα και τόση ανάγκη εξοικονόμησης χρημάτων από τη βενζίνη και ο κάθε 'λαϊκός' κατασκευαστής φορτώνει τουρμπίνες σε κάθε πράγμα με ρόδες, σαφώς έχασαν το νόημα της εξέλιξης.
να υπενθυμίσω ότι εκτός από το βενζινοκίνητο Golf GT, υπάρχει και έκδοση diesel με τα ίδια ακριβώς άλογα (170) από 2.000κ.εκ. και με κατανάλωση που μόνο στα όνειρα βλέπουμε οι περισσότεροι έλληνες (με μικρό)
και φυσικά δεν είναι μόνο η VW που έχει πολύ καλούς κινητήρες diesel, αλλά μόνο στο ελλάντα δεν αγοράζεις
-
Μια χαρά αγοράζεις στην Ελλάδα ντίζελ, αρκεί να μη μένεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Γιατί οι επαρχιώτες δεν παίρνουν τέτοια αμάξια; Στην Κρήτη βλέπω ελάχιστα ντίζελ, στη Ρόδο το ίδιο. Πόσα τέλος πάντων ντίζελ πωλούνται στην Ελλάδα, από τη στιγμή που ο μισός πληθυσμός μένει εκτός των δύο πόλεων; Αν βγάλουμε τα επαγγελματικά pickup και φορτηγάκια, φοβάμαι ότι οι πωλήσεις είναι εξαιρετικά χαμηλές.
Άρα δεν νομίζω ότι το ντίζελ έχει πιάσει στην Ελλάδα, ούτε θα πιάσει στο μέλλον, ακόμα κι αν επιτραπεί παντού. -
Διαβάστε οποσδήποτε το αρθρο http://www.4troxoi.gr/news/closeup.php?id=3368&part=1
και προσεξτε τι δηλώνει ο ίδιος ο πρόεδρος της Porsche στην τελευταια παράγραφο.
Τα συμπεράσματα δικά σας... -
παιδες το συστημα αυτο δεν απεθυνεται σε οικολογους.
δεν νομιζω οτι ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΣ θα παρει twincharged αμαξι.
και ευτυχως δηλαδη..στην ευρωπη θα βγουνε και τα υβριδικα καποια στιγμη, και μεχρι τοτε ντηζελ. αλλιως για τωρα prius.
ας μεινουμε ομως στο θεμα.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Μια χαρά αγοράζεις στην Ελλάδα ντίζελ, αρκεί να μη μένεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Γιατί οι επαρχιώτες δεν παίρνουν τέτοια αμάξια; Στην Κρήτη βλέπω ελάχιστα ντίζελ, στη Ρόδο το ίδιο. Πόσα τέλος πάντων ντίζελ πωλούνται στην Ελλάδα, από τη στιγμή που ο μισός πληθυσμός μένει εκτός των δύο πόλεων; Αν βγάλουμε τα επαγγελματικά pickup και φορτηγάκια, φοβάμαι ότι οι πωλήσεις είναι εξαιρετικά χαμηλές.
Άρα δεν νομίζω ότι το ντίζελ έχει πιάσει στην Ελλάδα, ούτε θα πιάσει στο μέλλον, ακόμα κι αν επιτραπεί παντού.ξυπνάνε σιγά σιγά αυτοί που ξέρουν. ή μήπως είναι όλοι σχετικοί; Ακόμα δεν έχει λυθεί το μεγαλύτερο πρόβλημα που είναι φυσικά το... 'πετρέλαιο'
-
.
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Άρα δεν νομίζω ότι το ντίζελ έχει πιάσει στην Ελλάδα, ούτε θα πιάσει στο μέλλον, ακόμα κι αν επιτραπεί παντού.Αν ρωτήσεις έναν άνθρωπο που ετοιμάζεται να αγοράσει αυτοκίνητο και δεν ζει Αθήνα ή Θεσσ/νίκη αν σκέφτεται για ντίζελ θα σε ρωτήσει με τη σειρά του:
Γιατί ντίζελ, επαγγελματίας είμαι; Αυτή είναι ως επί των πλείστων η άποψη του κόσμου, ότι το ντίζελ είναι για επαγγελματίες.Επίσης θα στοιχημάτιζα ότι τα αυτοκίνητα που κινούνται με πετρέλαιο αντιμετωπίζονται ως αυτοκίνητα των φτωχών κάτι που συνεπάγεται μειωμένο κοινωνικό προφίλ...
Go figure...
.
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
.Άρα δεν νομίζω ότι το ντίζελ έχει πιάσει στην Ελλάδα, ούτε θα πιάσει στο μέλλον, ακόμα κι αν επιτραπεί παντού.
Αν ρωτήσεις έναν άνθρωπο που ετοιμάζεται να αγοράσει αυτοκίνητο και δεν ζει Αθήνα ή Θεσσ/νίκη αν σκέφτεται για ντίζελ θα σε ρωτήσει με τη σειρά του:
Γιατί ντίζελ, επαγγελματίας είμαι; Αυτή είναι ως επί των πλείστων η άποψη του κόσμου, ότι το ντίζελ είναι για επαγγελματίες.Επίσης θα στοιχημάτιζα ότι τα αυτοκίνητα που κινούνται με πετρέλαιο αντιμετωπίζονται ως αυτοκίνητα των φτωχών κάτι που συνεπάγεται μειωμένο κοινωνικό προφίλ...
Go figure...
.
Kubiac ας τους να λενε. Τοσα ξερουν τοσα λενε. Παντως εγω δηλωνω Θεσσαλονικιος και Diesel θα παρω... και ασε τον Αλογοσκουφη και τον καθενα να κουρευεται, να νομιζουν πως ακομα ειναι αργοι (που να ξεραν...) και πως ρυπαινουν το περιβαλλον (τρομαρα τους). Για μερικα πραγματα χρειαζεται και λιγος τσαμπουκας.
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
.Jannis,
Για TSI άλλου κυβισμού έχεις ακούσει τίποτα;
Για τους λόγους που βγάζει το VAG τον κινητήρα έμαθες τίποτα;
.
Δεν εχω ιδεα για την τιμη ομως ο κυριος λογος του κινητηρα ειναι η τιμη των καυσιμων. Εχει γινει μεγαλη επενδυση απο το VAG για 'ψαξιμο' επιπροσθετου ισχυος σε κινητηρες 1.4 λιτρων και κατω.
Οσο για αλλου κυβισμου, ναι. Καταρχην δεν ξερω εαν εχει ειπωθει σε αυτο το θρεντ αλλα ο 1.4 θα βγει σε 2 εκδοσεις. Ενας που θα κανει 140 hp και 184 lb-ft και ο ισχυροτερος με 170 hp και 199 lb-ft (οι τιμες τις ισχυς ειναι χαμηλοτερες διοτι ειναι σε SAE NET).
Επισης ετοιμαζοντε και εκδοσεις 1.6 και 2.0 λιτρων και οι ανεπισημες πληροφοριες λενε 195 και 240 αντίστοιχα.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Άρα δεν νομίζω ότι το ντίζελ έχει πιάσει στην Ελλάδα, ούτε θα πιάσει στο μέλλον, ακόμα κι αν επιτραπεί παντού.Ρωταγα εναν ταριφα στην σαλονικη αν ειναι ευχαριστημενος απο το ντιζελοκινητο του,μια μερσεντες που την ειχε μολις 2 χρονια.
3 φορες επαθε ζημια απο κακης ποιότητας καυσιμο. -
Τα ντίζελ δεν είναι τόσο ευκαιρία όσο θέλουμε να τα παρουσιάζουμε.
Η κατανάλωσή τους πλέον δεν είναι τόσο χαμηλότερη (γύρω στο 15%) και επιπλέον η τιμή κτήσης τους είναι αυξημένη.Το καύσιμο έχει τα ίδια χρήματα με τη βενζίνη, ενώ επιπλέον τα ντιζελ είναι ευαίσθητα και στην ποιότητα του πετρελαίου.
Επιπλέον με τις επόμενες προδιαγραφές ρύπων που έχονται σε καμιά 2ετία θα αναγκαστούν οι κατσκευαστές να προσθέσουν και παγίδες αιθάλης που επιπλέον αυξάνουν την κατανάλωση.
Πιστεύω ότι το θέμα 'Ντιζελ' έχει πάψει να προσφέρει ουσιαστικά.
Δεν αντιλαμβάνομαι για ποιο λόγο σκίζουμε τα ιμάτιά μας στην Ελλάδα για την απαγόρευση των ντιζελ.
Ξέρω ταξιτζήδες που αγόρασαν βενζινοκίνητο αμάξι...
-
οταν σε ολη την Ευρωπη οι πωλησεις ντιζελ ειναι σχεδον 50% του συνολου, λες ολος αυτος ο κοσμος να μην ξερει τι (και γιατι) το αγοραζει?
-
Ο Πυθαγόρας έλεγε 'τας λεωφόρους μη βαδίζειν' (να μην παρασύρεσαι από τη γνώμη του πλήθους, αλλά να θεωρείς σεβαστή μόνο τη γνώμη των ¨επαϊόντων')...
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι το 50% των Ευρωπαίων (50% είναι και το ποσοστό του πληθυσμού με IQ κάτω από το μέσο όρο...) ενδεχομένως να αγοράζει και αυτό που 'του πουλάνε'.
Γιατί στην Ευρώπη γίνεται αγώνας σπρωξίματος των diesel.
Τα diesel αποτελούν την 'τεχνολογία' των Ευρωπαίων.
Πράγματι υπήρξε επανάσταση όταν πρωτοβγήκαν τα common rail, αλλά δεν νομίζω ότι υπάρχει πλέον ουσιαστικός λόγος επιλογής diesel (ειδικά στην Ελλάδα, με την ελληνική ποιότητα πετρελαίου...) -
καλος ο Πυθαγορας, αλλα δες το αναποδα:
ποιος εχει 'δικιο'? Το 50% που αγοραζει ντιζελ ή το 50% που αγοραζει βενζινη?
αρα απο ποιο 50% να μην παρασυρθουμε?
-
Πιστεύω ότι έθεσα κάποια επιχειρήματα για το ποια κατεύθυνση είναι προτιμότερο να ακολουθήσουμε...
Golf TSi (122, 140, 160, 170 ...και ότι άλλο βρέξει η VW)