-
Καλα ρε παιδια πως γινετε ολη να ψηφιζουν το 3 και να προηγειται η 147?
Μηπως αλλα μας λετε κι αλλα ψηφιζετε? -
Ο χρήστης ///M έγραψε:
Μηπως αλλα μας λετε κι αλλα ψηφιζετε?Υπάρχουν και αυτοί που δεν λένε πολλά,και ψηφίζουν σωστά..
-
Ο χρήστης tsilis έγραψε:
Μηπως αλλα μας λετε κι αλλα ψηφιζετε?Υπάρχουν και αυτοί που δεν λένε πολλά,και ψηφίζουν σωστά..
και ντρέπονται να που τι ψήφισαν
-
Μου άρεσε το Α3 sportback αλλά παράδοση έχει μετά από 4 μήνες.
Πήρα πριν από λίγες μέρες golf 1.6 και είμαι ικανοποιημένος μέχρι τώρα, αν και πολύ νωρίς. Συνεπώς η ψήφος μου πήγε στο Golf.
Σαν δεύτερη επιλογή ήταν το C4 αλλά δεν μου άρεσε τόσο το πλαστικό ταμπλό και η αίσθηση που σου έδινε (κουνιέται ολόκληρο αν το πιάσεις από κάτω.). Ηταν από τις πρώτες επιλογές αλλά θεωρώ απαράδεκτο την σημερινή εποχή με τέτοιο ανταγωνισμό να υπάρχουν ταμπούρα στο Focus 1.6 και να σου λένε αν θέλεις δίσκους πισω πάρε και ESP και δώσε επιπλέον 950 -
Ο χρήστης roxy έγραψε:
Σαν δεύτερη επιλογή ήταν το C4 αλλά δεν μου άρεσε τόσο το πλαστικό ταμπλό και η αίσθηση που σου έδινε (κουνιέται ολόκληρο αν το πιάσεις από κάτω.).
Ο Θεοφραστου εισαι;
Αν κρινω παντως απο τις πωλησεις και απο το ποσα νοικιαρικα 3 υπαρχουν (δηλαδη δυνατοτητες και πιθανοτητες να το οδηγησεις ελαχιστες), η μεγαλη πλειοψηφια που ψηφισε 3, το εκανε γιατι ειναι πιο 'ψαγμενη' επιλογη και καλα...
-
πιο ψαγμένη σίγουρα στο φόρουμ γιατι οι πλειονότητα των χρηστών εδώ είμαστε ψαγμένοι και αρκετά μέσα στα πράματα..
Στην real-life όμως τώρα, οι Έλληνες έχουν μείνει στην νοοτροπία του VW ή ΒΜW γιατί πιστεύουν χωρίς να το έχουν ψάξει το θέμα οτι είναι καλά αυτοκίνητα ή οτι έχουν prestige
(αμα πεις οτι VW έχει prestige σε άλλη Ευρωπαική χώρα ειδικά στην μάνα πατρίδα των VW θα πέσουν απο τα γέλια).Εδώ ο αδερφός μου πήρε Polo γιατί λέει ειναι βαρύ (!) αρα καλό!
Έδωσε ενα κάρο λεφτά οταν με τα ίδια μπορούσε να πάρει κατι αντιστοιχο καλύτερο..Το Mazda3 ειναι ίσως η καλύτερη επιλογή μακράν του ανταγωνισμου απο όλες τις απόψεις (αξιπιοστία απο τις κορυφαίες, καλές επιδόσεις, στήσιμο Mazda, πολυ ομορφο - υποκειμενικό γαρ)
Η δεύτερη επιλογή μου η A147 λογω φινέτσας αλλα δευτερη γιατι δεν έχει το πρώτο που έχει το Μ-3... αξιοπιστία.. -
Ο χρήστης sokos έγραψε:
Το Mazda3 ειναι ίσως η καλύτερη επιλογή μακράν του ανταγωνισμου απο όλες τις απόψεις (αξιπιοστία απο τις κορυφαίες, καλές επιδόσεις, στήσιμο Mazda, πολυ ομορφο - υποκειμενικό γαρ)
Αμαξι διετιας δυσκολευομαι να το καταταξω καπου απο αποψη αξιοπιστιας, επιδοσεις καλες οχι οι καλυτερες, ομορφια καλη αλλα οχι εντυπωσιακη κεφαλογυριστρα. Μενει δηλαδη μονο το στησιμο, που και παλι δε δικαιολογει τον ενθουσιασμο...
-
καταρχήν κανένα απο τα παραπάνω αμάξια δεν έχει βαθμο κεφαλ/τος πάνω απο μισό.. απλά sedan/hatchback είναι. Τώρα το BMW ίσως μετράει στις γυναίκες γιατι οπως υποδηλώνει και η ονομασία Brings Me Women.. όπου
όσο μεγαλύτερο αριθμο αναγράφει στο μοντέλο (π.χ 3-5-6-7) τόσο καλύτερα με το αντιθετο φύλο αλλα τόσο χειρότερα για το πορτοφόλι σουΌσο για αξιοπιστία Mazda πρέπει να σου βρώ μια μελέτη που έκανε το Fortune (μέσα στις 3 πρώτες η Mazda Motors Corp) αλλά πολύ πιο απλά δεν έχεις παρα να ρωτήσεις ιδιοκτήτες Mazda (νεους και παλιούς) oπου αμφιβάλλω θα βρείς τόσους ευχαριστημένους (εξαιρουντος των Toyotαδων).
Πάντως 2 Γερμανικά αμάξια που έχω σπίτι βγάζουν ζημιές (παράθυρα, λάδια, ηλεκτρικά) ενω 2 Mazda που πέρασαν ήταν (το αλλο είναι ακόμη μετα απο 3.5 χρόνια) ΤΕΡΑΤΑ αξιοπίστιας. -
Ο χρήστης sokos έγραψε:
Όσο για αξιοπιστία Mazda πρέπει να σου βρώ μια μελέτη που έκανε το Fortune (μέσα στις 3 πρώτες η Mazda Motors Corp) αλλά πολύ πιο απλά δεν έχεις παρα να ρωτήσεις ιδιοκτήτες Mazda (νεους και παλιούς) oπου αμφιβάλλω θα βρείς τόσους ευχαριστημένους (εξαιρουντος των Toyotαδων).
Στην αξιοπιστία των Mazda μετράνε και αυτα με Wankel ??.... γιατί τότε ίσως να αλλάξουν λίγο τα νούμερα τους....
Δεν ξέρω για τα RX8 ακόμα...αλλά δεν είναι τυχαίο που τα RX7 και RX4 έχουν εξαφανιστεί από τους δρόμους... -
Εχεις ακούσει για ζημιές στα RX8? Τουλάχιστον γνωρίζεις για αυτές των σκασμένων μοτέρ ΜR2 (πάνω απο 1 στους 3 κινητήρες σκάει μέχρι τα 100κ), τα σπασμένα μοτέρ S2k ή τα μέταλλα της μηχανής που φτύνει η E46 M3 ?
Για τα RX7 (μιλάμε αυτοκινητο 10ετιας πιά) οι περισσότερες ζημιές γίνονται απο μαμακίες των μαστόρων που δεν ήξεραν να τα συντηρήσουν σωστά αλλα έστω και έτσι αναφέρεις αυτοκίνητο ειδικού τύπου και περιορισμένων πωλήσεων ενω εδω μιλάμε για αυτοκινητα μικρομεσαιά παραγωγής για όλους..
Αλλο ενα ενδιαφέρον δείγμα..
http://www.warrantydirect.co.uk/press_article26.html -
Ρε παίδες έλεος με την πιπίλα της αξιοπιστίας,ήμαρτον.Πλέον όλα τα αυτοκίνητα σ'αυτά τα λεφτά μάλιστα είναι όλα αξιόπιστα,τι λέμε τώρα;Αφού πλέον και με δεδομένες τις συμμαχίες/συνεργασίες τα ίδια αυτοκίνητα οδηγούμε κ δεν το παίρνουμε χαμπάρι.Το μόνο που αλλάζει είναι το δύσμοιρο σηματάκι,αλλά όπου να ναι κι αυτό Το ότι σε πώλήσεις 2000 κ 3000 βρίσκονται 2,3 που παρουσιάζουν κάποιο πρόβλημα είναι φυσιολογικότατο και αναμενόμενο(δεν είναι χειροποίητα βλέπεις).Οποιος μιλά πχ για αξιοπιστία VW έχει μπει στην 147 και μιλάει;Ως κάτοχος 2 ρενό έχω να πω ότι δεν παρουσίασαν το παραμικρό,από την άλλη όμως θα βρεθεί κάποιος άτυχος που θα βλαστημάει τη ρενώ επειδή το αμάξι του του έκατσε προβληματικό.Δυστυχώς αυτά συμβαίνουν,δυστυχώς.Άλλο αυτό κ άλλο το να λέμε ότι ενός φίλου μου του μπατζανάκη του συμπέθερου το όπελ βγήκε μάπα,οπότε την διαγράφουμε την όπελ
Όσο για τη μάζντα επειδή αρχίζει να καταντά κουραστικό εγώ μάζντα 3 δεν έχω δει στους δρόμους ακόμα και κυκλοφορώ καθημερινά.Δεν λέω ότι δεν υπάρχουν,αλλά μην μας τα ζαλίζετε ότι το μάζντα είναι και ηγέτης στην κατηγορία.Ένα τίμιο αυτοκινητάκι είναι που απλώς επειδή υστερεί σε brand name ισοφαρίζει με την απόδοση τιμής/αξίας,τίποτα περισσότερο.Και στις ψηφοφορίες υπάρχουν άτομα που συνήθως τον δίνουν(τον ψήφο )στα θεωρητικά αουτσάιντερ για να την σπάσουν στα θεωρητικά μεγαλύτερα ονόματα.Γενικά χαβαλές να γίνεται και να περνάει η ώρα ευχάριστα Όλες οι μάρκες πάνω κάτω είναι το ίδιο και το αυτό..είτε μας αρέσει είτε όχι. -
Ο χρήστης roxy έγραψε:
Σαν δεύτερη επιλογή ήταν το C4 αλλά δεν μου άρεσε τόσο το πλαστικό ταμπλό και η αίσθηση που σου έδινε (κουνιέται ολόκληρο αν το πιάσεις από κάτωsorry φιλε αλλά αυτα είναι φαφάρια μάντολες.
ίσα ίσα σου προσφέρεικαλύτερη παθητική ασφάλεια με αυτά τα υλικά. -
Ο χρήστης xaeemmee έγραψε:
Ρε παίδες έλεος με την πιπίλα της αξιοπιστίας,ήμαρτον.Πλέον όλα τα αυτοκίνητα σ'αυτά τα λεφτά μάλιστα είναι όλα αξιόπιστα,τι λέμε τώρα;Αφού πλέον και με δεδομένες τις συμμαχίες/συνεργασίες τα ίδια αυτοκίνητα οδηγούμε κ δεν το παίρνουμε χαμπάρι.Το μόνο που αλλάζει είναι το δύσμοιρο σηματάκι,αλλά όπου να ναι κι αυτό Το ότι σε πώλήσεις 2000 κ 3000 βρίσκονται 2,3 που παρουσιάζουν κάποιο πρόβλημα είναι φυσιολογικότατο και αναμενόμενο(δεν είναι χειροποίητα βλέπεις).Οποιος μιλά πχ για αξιοπιστία VW έχει μπει στην 147 και μιλάει;Ως κάτοχος 2 ρενό έχω να πω ότι δεν παρουσίασαν το παραμικρό,από την άλλη όμως θα βρεθεί κάποιος άτυχος που θα βλαστημάει τη ρενώ επειδή το αμάξι του του έκατσε προβληματικό.Δυστυχώς αυτά συμβαίνουν,δυστυχώς.Άλλο αυτό κ άλλο το να λέμε ότι ενός φίλου μου του μπατζανάκη του συμπέθερου το όπελ βγήκε μάπα,οπότε την διαγράφουμε την όπελ
Όσο για τη μάζντα επειδή αρχίζει να καταντά κουραστικό εγώ μάζντα 3 δεν έχω δει στους δρόμους ακόμα και κυκλοφορώ καθημερινά.Δεν λέω ότι δεν υπάρχουν,αλλά μην μας τα ζαλίζετε ότι το μάζντα είναι και ηγέτης στην κατηγορία.Ένα τίμιο αυτοκινητάκι είναι που απλώς επειδή υστερεί σε brand name ισοφαρίζει με την απόδοση τιμής/αξίας,τίποτα περισσότερο.Και στις ψηφοφορίες υπάρχουν άτομα που συνήθως τον δίνουν(τον ψήφο )στα θεωρητικά αουτσάιντερ για να την σπάσουν στα θεωρητικά μεγαλύτερα ονόματα.Γενικά χαβαλές να γίνεται και να περνάει η ώρα ευχάριστα Όλες οι μάρκες πάνω κάτω είναι το ίδιο και το αυτό..είτε μας αρέσει είτε όχι.ΠΕΣ ΤΑ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ...........
-
ηθελα να ξερα ποσοι εχουν 3αρι στο φορουμ...αυτα που διαβαζω πιο συχνα ειναι γκολφ,αστρα,147...περισσοτεροι εχουν 6αρι παρα 3αρι...
-
Ο χρήστης xaeemmee έγραψε:
Ρε παίδες έλεος με την πιπίλα της αξιοπιστίας,ήμαρτον.Πλέον όλα τα αυτοκίνητα σ'αυτά τα λεφτά μάλιστα είναι όλα αξιόπιστα,τι λέμε τώρα;Αφού πλέον και με δεδομένες τις συμμαχίες/συνεργασίες τα ίδια αυτοκίνητα οδηγούμε κ δεν το παίρνουμε χαμπάρι.Το μόνο που αλλάζει είναι το δύσμοιρο σηματάκι,αλλά όπου να ναι κι αυτό Το ότι σε πώλήσεις 2000 κ 3000 βρίσκονται 2,3 που παρουσιάζουν κάποιο πρόβλημα είναι φυσιολογικότατο και αναμενόμενο(δεν είναι χειροποίητα βλέπεις).Οποιος μιλά πχ για αξιοπιστία VW έχει μπει στην 147 και μιλάει;Ως κάτοχος 2 ρενό έχω να πω ότι δεν παρουσίασαν το παραμικρό,από την άλλη όμως θα βρεθεί κάποιος άτυχος που θα βλαστημάει τη ρενώ επειδή το αμάξι του του έκατσε προβληματικό.Δυστυχώς αυτά συμβαίνουν,δυστυχώς.Άλλο αυτό κ άλλο το να λέμε ότι ενός φίλου μου του μπατζανάκη του συμπέθερου το όπελ βγήκε μάπα,οπότε την διαγράφουμε την όπελΕν μέρη συμφωνώ μαζί σου αλλά νομίζω πως υποτιμάς το θέμα της αξιοπιστίας ενός μοντέλου. Πραγματικά στις μέρες μας όλα σχεδον τα αυτοκίνητα έχουν κάποια standarts ποιότητας και αξιοπιστίας αλλά διαφορές υπάρχουν και πάντα θα υπάρχουν. Για αυτό τον λόγο και εταιρίες που παρέχουν επεκτάσεις εγγυήσεων (π.χ Warrantry direct) πληρώνουν αρκετά χρήματα για να κάνουν έρευνες αξιοπιστίας έτσι ώστε να μην ζημιωθούν στο μέλλον απο κάποιο μοντέλο που υποτίθεται πως ήταν αξιόπιστο. Τα mazda πάντα ήταν κορυφαία σε αυτό το τομέα και νομίζω πως είναι μεγάλο πλεονέκτημα για μια φίρμα αυτό το γεγονός και δεν πρέπει να το περνάμε στα 'ψιλά'. Παρόλο αυτά εγώ προσωπικά θα λάμβανα υπόψιν μου το κριτήριο της αξιοπιστίας αλλά δεν θα καθόριζε απαραίτητα και την τελική μου επιλογή.
Όσο για τη μάζντα επειδή αρχίζει να καταντά κουραστικό εγώ μάζντα 3 δεν έχω δει στους δρόμους ακόμα και κυκλοφορώ καθημερινά.Δεν λέω ότι δεν υπάρχουν,αλλά μην μας τα ζαλίζετε ότι το μάζντα είναι και ηγέτης στην κατηγορία.Ένα τίμιο αυτοκινητάκι είναι που απλώς επειδή υστερεί σε brand name ισοφαρίζει με την απόδοση τιμής/αξίας,τίποτα περισσότερο.
Δεν νομίζω πως είπε κανείς πως το mazda3 είναι κανένα υπεραυτοκίνητο, ούτε ότι το mazda είναι perfect και όλα τα άλλα μάπα. Αυτό που λέγεται απο πολλούς εδώ μέσα και συμφωνώ και εγώ είναι ότι το mazda3 είναι η χρυσή τομή της κατηγορίας (στα 1,6lt τουλάχιστον). Το ότι δεν έχεις δει στον δρόμο ούτε ένα απο τα περίπου 3000 που έχουν πουληθεί απο το 2004 δεν μου λέει απαραίτητα κάτι. Δηλαδή αν κυκλοφορούσες στους δρόμους του Καναδά που είναι νομίζω πρώτο σε πώλήσεις στην κατηγορία του θα άλλαζες αυτομάτως γνώμη?
Και στις ψηφοφορίες υπάρχουν άτομα που συνήθως τον δίνουν(τον ψήφο )στα θεωρητικά αουτσάιντερ για να την σπάσουν στα θεωρητικά μεγαλύτερα ονόματα.Γενικά χαβαλές να γίνεται και να περνάει η ώρα ευχάριστα .
Οι ψηφοφορίες και έμενα δεν μου λένε κάτι αλλά όχι τόσο για τον λόγο που αναφέρεις, είναι καθαρά ενδεικτικές, λίγα συμπεράσματα μπορείς να βγάλεις.
Όλες οι μάρκες πάνω κάτω είναι το ίδιο και το αυτό..είτε μας αρέσει είτε όχι.
Με τον τρόπο που το λες είναι σαν να υποστηρίζεις πως όλοι μας θα έπρεπε να αγοράζουμε αυτοκίνητο με κλήρο η έστω αξιολογόντας μόνο την εξωτερική εμφάνιση.
-
Μα δεν υποτιμώ το ζήτημα της αξιοπιστίας,αυτό από πού το συμπέρανες; Είπα ότι σ'αυτά τα λεφτά και ανάμεσα στις προαναφερθείσεις εταιρείες(VW,FORD,OPEL,ALFA κ.α)είναι αστείο να ερίζουμε για το ζήτημα της αξιοπιστίας.Και βέβαια η αξιοπιστία είναι αν όχι το πρώτο,από τα πρώτα που ζητάς σ'ένα αυτοκίνητο,αλοίμονο.Αλλά το να μπούμε σε διαδικασία να ψειρίζουμε τα αυτοκίνητα με βάση προσωπικές μεμονωμένες δυσάρεστες εμπειρίες νομίζω έχει νόημα μόνο στο κουβέντα να γίνεται.Όσο για το μάζντα ούτε εγώ ανέφερα ότι το είπε κανείς υπεραυτοκίνητο(αυτά που τα διάβασες αλήθεια; ),απλά όταν διάβασα κάποιον φίλο ότι το θεωρεί το πιο ψαγμένο μου φάνηκε πολύ αστείο.Από που κι ως που ψαγμένο το 3;Στα 1600 έχει 21550(ακριβότερη έκδοση) ευρώ(η 147 1000 ευρώ φθηνότερη(στην ακριβότερη έκδοση κι αυτή)),σε καμία περίπτωση δεν έχει τη φινέτσα της 147,ούτε την σπορ αίσθηση που σου προσφέρει,βγάζει 105 άλογα(η 147 120),τελική 185 (η 147 195) κι όσο για αξιοπιστία δεν έχω ακούσει κανένα πρόβλημα από κανένα(κι εγώ στη δικιά μου εδώ κι 9000χμ δεν έχω παρατηρήσει το παραμικρό).Μπορείς λοιπόν να μου εξηγήσεις γιατί είναι και ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ μάλιστα στην κατηγορία; Εκτός αν η μάζντα έφτιαχνε τα πιο ψαγμένα τρακτέρ και αγροτικά και έχει παράδοση που την αγνοώ;
-
Η 147 δεν έχει 20550 στην ακριβότερη έκδοση. Over 22000 έχει..
-
Το 3αρι εχει τα μισα χρονια της 147 τους διπλασιους χωρους και απο αξιοπιστια ας μην μιλησεις καλυτερα με τους 6 φιλους μου που εχουν Αλφα. Κλαυτερα να μιλησεις με τους 2 που εχουν 6αρι και αλλους 2 με 3 αρι που ξερω που μετα απο 80.000 χλμ μονο λαδια αλλαζει.
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Σαν δεύτερη επιλογή ήταν το C4 αλλά δεν μου άρεσε τόσο το πλαστικό ταμπλό και η αίσθηση που σου έδινε (κουνιέται ολόκληρο αν το πιάσεις από κάτω.).
Ο Θεοφραστου εισαι;
δώσε εξήγηση τι είναι Ο Θεοφραστου εισαι; ?????? Πεςμε μαμάκα.... (το μ με λ) αλλά δεν νομίζώ ότι κατάλαβα. Τέσ πά το C4 μου άρεσε για να πούμε την αλήθεια για όλα αυτά τα gudjets που έχει για να παίζεις. (μέχρι και beepers για όπισθεν και μέτρητη πίεσης ελαστικών στην πλούσια έκδοση με 19 χιλιάρικα μόνο. Από κρατήματα δεν άκουσα και τα πολύ καλά λόγια.
Οσο γιά το Mazda 3 είναι οκ αλλά σε πορτμπαγκάζ δεν μου έλεγε. Καλές και οι στροφές αλλά είναι ωραίες και οι εκδρομές. -
Η 147 δεν έχει 20550 στην ακριβότερη έκδοση. Over 22000 έχει..
DRIVE:147 3d 20350E EVO 20530E,4 ΤΡΟΧΟΙ 20530Ε
Tο οver 22000 πες μου που το βρήκες;Όχι αερολογίεςΤο 3αρι εχει τα μισα χρονια της 147
Και αυτό τι σημαίνει;Οτί είναι πιο φρέσκο;Σαν design δεν συγκρίνεται η άλφα με το μάζντα,αυτό είναι ιεροσυλία και να το σκέφτεσαι.
και απο αξιοπιστια ας μην μιλησεις καλυτερα με τους 6 φιλους μου που εχουν Αλφα. Κλαυτερα να μιλησεις με τους 2 που εχουν 6αρι και αλλους 2 με 3 αρι που ξερω που μετα απο 80.000 χλμ μονο λαδια αλλαζει.
Τι άλφα ρομέο έχουν;Εγώ μιλάω για 147,δεν με ενδιαφέρει διόλου τι προβλήματα μπορεί να βγάζει η 33,145,155.Μιλάμε για τα τωρινά.Πάλι στα ίδια όμως καταλήγουμε,γιατί να μιλήσω;147 έχω και το αυτοκίνητο είναι άψογο.Τότε κι εσύ μίλα με τους 12 φίλους μου που έχουν μάζντα και τραβάνε τα μαλλιά τους.Έτσι,δεν καταλήγουμε κάπου.Προβληματικά μοντέλα βγαίνουν σε όλες τις μάρκες.
Το καλύτερο μικρομεσαίο 1600