-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Έχει κάνει βομβιστικές επιθέσεις στο Μπαλί.
Ακριβώς, αυτό εννοούσα. Εϊναι αφελές να λέμε πως η Ελλάδα δεν κινδυνεύει επειδή τα έχει καλά με τους 'κακούς'.
Οχι μονο αυτο αλλα αν δεν εχει παρει μετρα για τυχον προβλημα (renegade) γινεται πιο ευκολο θυμα. Οποτε οι πιθανοτητες αυξανονται. Αν πιστευετε οτι ειμαστε κολητοι με τους Αραβες και μας προστατευει απο τυχον επιθεσεις γελιωσαστε.
Κολληταρια σε καμια περιπτωση, αλλωστε εχουμε μεγαλες πολιτιστικες διαφορες... χαοτικες. Απο εκει και περα ομως εχουμε φροντισει για σχετικα φιλικο κλιμα, δεν παιρνουμε ενεργο μερος στους πολεμους που διοργανωνουν οι Αμερικανοι (κατι σαν event το εχουν καταντησει το θεμα), δεν κανουμε 'βαριες' δηλωσεις και τελος ειμαστε ασημαντοι στην διεθνη σκακιερα... γι αυτο και δεν αποτελουμε στοχο.
Στην πραξη τωρα... δεν θα ηθελα κανενας να παρει αποφαση να ριξει αεροσκαφος επειδη ειναι renegade η οχι. Εστω και μια μικρη πιθανοτοτητα να υπαρχει να ζησουν οι ανθρωποι δεν θα ηθελα να τους την στερησω. Αυτες οι πρακτικες ανηκουν στην Αμερικανικη λογικη (προληπτικοι πολεμοι, προληπτικες καταρριψεις κτλ) και οχι στην Ελληνικη. Στο κατω κατω εαν ανυσηχουμε τοσο πολυ θα πρεπει να διωξουμε ολα τα αεροδρομια πολυ μακρια απο τις πολεις, να μην περνανε απο πανω μας οταν προσεγγιζουν.
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Παντως αναχαιτιση σε πολιτικο αεροσκαφος εχουμε ξανακανει με τις νεες διαδικασιες. Απο οτι θυμαμαι ηταν ενα Cessna στην μεση του Αιγαιου με Αμερικανο πιλοτο το οποιο ηταν σε αλλη συχνοτητα και οι πυργοι ελεγχου δεν μπορουσαν να απικοινωνησουν μαζι του.
Εεε φυσικα εμεις απογειωσαμε F16 για να παμε να πουλησουμε τσαμπουκα στο Cessnaki
Δεν νομίζω ότι ηταν θέμα τσαμπουκά. όταν έχεις ένα μην αναγνωρίσμιο στίγμα στο ραντάρ του προφανώς και θα σηκώσεις F16 .
Απο κει και πέρα και το περιστατικό το ίδιο δεν είμαι σίγουρος ότι ήταν τόσο αθώο. ...
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Προσωπικα τωρα αυτα με τα Φ16 και τις αναχαιτησεις πολιτικων αεροσκαφων τα βρισκω εκτος τοπου και χρονου γι αυτη την χωρα. Εμεις ουτε διδυμους πυργους εχουμε, ουτε εχουμε ξεκινησει μερικες ντουζινες πολεμους ανα την υφηλιο. Αυτα τα μετρα ποιο πολυ παρθηκαν για να ικανοποιησουν τις ΗΠΑ, κατι σαν ως ενδειξη οτι συμπασχουμε... και καλα κυνδινευουμε και μεις απο τα κακα Αραβια.
Εγώ το βλέπω αλλιώς, έστω ότι υπάρχει πιθανότητα για τρομοκρατικό χτύπημα, πόσοι θα πεθάνουν; Λιγότεροι από όσους σκοτώνονται στα τροχαία. Γιατί να χαλάσουμε τις ζωές μας για τη τρομοκρατία, σιγά το πράμα, εδώ μπαίνουμε σε αυτοκίνητο.
Καλά σοβαρά μιλάτε!!! Έχετε υπόψη σας τι θα μπορούσε να προκαλέσει ένα μισογεμάτο καύσιμα αεροπλάνο πέφτοντας σε πυκνοκατοικημένη περιοχή!!!!! Ούτε να το φανταστώ δεν θέλω.
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Προσωπικα τωρα αυτα με τα Φ16 και τις αναχαιτησεις πολιτικων αεροσκαφων τα βρισκω εκτος τοπου και χρονου γι αυτη την χωρα. Εμεις ουτε διδυμους πυργους εχουμε, ουτε εχουμε ξεκινησει μερικες ντουζινες πολεμους ανα την υφηλιο. Αυτα τα μετρα ποιο πολυ παρθηκαν για να ικανοποιησουν τις ΗΠΑ, κατι σαν ως ενδειξη οτι συμπασχουμε... και καλα κυνδινευουμε και μεις απο τα κακα Αραβια.
Εγώ το βλέπω αλλιώς, έστω ότι υπάρχει πιθανότητα για τρομοκρατικό χτύπημα, πόσοι θα πεθάνουν; Λιγότεροι από όσους σκοτώνονται στα τροχαία. Γιατί να χαλάσουμε τις ζωές μας για τη τρομοκρατία, σιγά το πράμα, εδώ μπαίνουμε σε αυτοκίνητο.
Καλά σοβαρά μιλάτε!!! Έχετε υπόψη σας τι θα μπορούσε να προκαλέσει ένα μισογεμάτο καύσιμα αεροπλάνο πέφτοντας σε πυκνοκατοικημένη περιοχή!!!!! Ούτε να το φανταστώ δεν θέλω.
Μήπως την κατάρρευση ακόμη κι ενος ουρανοξύστη (ή 2 ) ακόμη κι αν αυτός κτυπιόταν στους ψηλότερους ορόφους ??
-
Οι πύργοι ήταν εντυπωσιακό θέαμα και αυτό ήθελαν οι τρομοκράτες. Σκέψου μια ισοπεδωμένη περιοχή με σπίτια αυτοκίνητα πεζούς κλπ. Ο θεός να δώσει αν μην είναι στην πορεία του και κανένα σχολείο!!!
-
εδω μιλαμε για εκατονταδες λιτρα κηροζινης και χιλιαδες θραυσματα...
-
Πόσους νεκρούς αυτό που 'έπεσε' είχε στο Πεντάγωνο; Γιατί εκεί μιλάμε για περιοχή πιο κοντά στα ελληνικά δεδομένα.
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Κολληταρια σε καμια περιπτωση, αλλωστε εχουμε μεγαλες πολιτιστικες διαφορες... χαοτικες. Απο εκει και περα ομως εχουμε φροντισει για σχετικα φιλικο κλιμα, δεν παιρνουμε ενεργο μερος στους πολεμους που διοργανωνουν οι Αμερικανοι (κατι σαν event το εχουν καταντησει το θεμα), δεν κανουμε 'βαριες' δηλωσεις και τελος ειμαστε ασημαντοι στην διεθνη σκακιερα... γι αυτο και δεν αποτελουμε στοχο.
Για το Μπαλι μιλάς;
-
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
Για το Μπαλι μιλάς;
Το Μπαλι και η Ελλαδα σου φαινονται το ιδιο?
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Πάντως οι προϋποθέσεις για την έναρξη του συναγερμού πρέπει να επανεξεταστούν. Αν ένας τρομοκράτης πάρει ένα αεροπλάνο κρατά σιγή ασυρμάτου αλλά δεν παρεκκλίνει από την πορεία του που τον φέρνει πάνω από μια πόλη δεν κάνουμε τίποτα; Ουσιαστικά πέρα από την όποια ολιγωρία συναγερμός θα ηχούσε μόνο μετά τη Μύκονο όπου το αεροπλάνο έπρεπε να κάνει κάθοδο και αυτό δεν έκανε. Τότε και μόνο τότε παραβαίνοντας και δεύτερο κανόνα αυτόν την αλλαγής πορείας χαρακτηρίζεται ως ύποπτο!!! Θα μου πεις όμως να σηκώνω πολεμικά σε κάθε βλάβη ασυρμάτου; Όσοι έχουν τα γένια έχουν και τα χτένια. Κάποια λύση πρέπει να βρεθεί, ίσως σε συνδυασμό με το IFF;Υπάρχει μία συσκευή της οποίας το όνομα δεν θυμάμαι. Επίσης, δεν θυμάμαι τον αριθμό των ψηφίων του κωδικού, αλλά λέγεται SQUAK CODE. Αυτό το παραμύθι λοιπόν, έχει συγκεκριμένους κωδικούς για κάθε κατάσταση. Ας πούμε, για κανονική πτήση, για βλάβη ασυρμάτου, για αεροπειρατεία... Οπότε, ένας κυβερνήτης μπορεί να δηλώσει αεροπειρατεία αν είναι μάγκας (και ΔΕΝ είναι ανάλογα μάγκας ο αεροπειρατής) χωρίς να πει τίποτα στο ATC, απλά βάζοντας έναν συγκεκριμένο συνδυασμό στο SQUAK. Άρα, ένα αεροπλάνο μπορεί να δηλώσει την κατάστασή του, αν όλα είναι υπό έλεγχο. Άρα, σιγή ασυρμάτου, χωρίς αλλαγή στο SQUAK είναι μάλλον... κακό!!!
-
Οπότε, ένας κυβερνήτης μπορεί να δηλώσει αεροπειρατεία αν είναι μάγκας (και ΔΕΝ είναι ανάλογα μάγκας ο αεροπειρατής) χωρίς να πει τίποτα στο ATC, απλά βάζοντας έναν συγκεκριμένο συνδυασμό στο SQUAK. Άρα, ένα αεροπλάνο μπορεί να δηλώσει την κατάστασή του, αν όλα είναι υπό έλεγχο. Άρα, σιγή ασυρμάτου, χωρίς αλλαγή στο SQUAK είναι μάλλον... κακό!!!Οταν αυτή την πληροφορία φτάνω να την μαθαίνω (πλέον) ακόμα κι εγώ ο άσχετος, μάλλον θα την ξέρει και ο άμμεσα ενδιαφερόμενος (αεροπειρατής). Εδω οι αεροπειρατές της 9/11 ήταν και οι ίδιοι πιλότοι...
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Για το Μπαλι μιλάς;
Το Μπαλι και η Ελλαδα σου φαινονται το ιδιο?
Χωρίς να είμαι γνώστης της εξωτερικής πολιτικής και της πολιτικής κατάσταστης στο Μπαλί, αν εξαιρέσεις τις πολιτιστικές διαφορές που αναφέρεις δεν ξέρω αν υπάρχει άλλη διαφορά με το Μπαλί ως προς το ποια είναι περισσότερο ή λιγότερο terrorist friendly. Αλλωστε αν θυμάμαι καλά το χτύπημα της Αλ-Κάιντα στο Μπαλί ήταν σε Club με θύματα κυρίως Δυτικούς τουρίστες. Πως μπορούμε να αποκλείσουμε οτι στο μέλλον μπορει να γίνει στόχος και ένα ξενοδοχείο με Αγγλους τουρίστες (ναι γι'αυτούς που ζούνε τον 'εκλυτο βίο' που τόσο λατρεύουν οι φανατικοί μουσολμάνοι μιλάω) στη Ρόδο ή στην Κέρκυρα;
-
Οπότε, ένας κυβερνήτης μπορεί να δηλώσει αεροπειρατεία αν είναι μάγκας (και ΔΕΝ είναι ανάλογα μάγκας ο αεροπειρατής) χωρίς να πει τίποτα στο ATC, απλά βάζοντας έναν συγκεκριμένο συνδυασμό στο SQUAK. Άρα, ένα αεροπλάνο μπορεί να δηλώσει την κατάστασή του, αν όλα είναι υπό έλεγχο. Άρα, σιγή ασυρμάτου, χωρίς αλλαγή στο SQUAK είναι μάλλον... κακό!!!
Οταν αυτή την πληροφορία φτάνω να την μαθαίνω (πλέον) ακόμα κι εγώ ο άσχετος, μάλλον θα την ξέρει και ο άμμεσα ενδιαφερόμενος (αεροπειρατής). Εδω οι αεροπειρατές της 9/11 ήταν και οι ίδιοι πιλότοι...
Σωστή σκέψη, απλά μπορεί (δεν το ξέρω με βεβαιότητα) οι κωδικοί αυτοί να είναι διαφορετικοί για κάθε πτήση, να τους γνωρίζει μόνο ο κυβερνήτης και έτσι να διασφαλίζεται ότι κάποιος άσχετος δεν θα δώσει λάθος στίγμα. Δεν ξέρω ακριβώς, αλλά μπορούμε να το μάθουμε. Ο Βασίλης γνωρίζει κάτι παραπάνω;
-
Σωστή σκέψη, απλά μπορεί (δεν το ξέρω με βεβαιότητα) οι κωδικοί αυτοί να είναι διαφορετικοί για κάθε πτήση, να τους γνωρίζει μόνο ο κυβερνήτης και έτσι να διασφαλίζεται ότι κάποιος άσχετος δεν θα δώσει λάθος στίγμα. Δεν ξέρω ακριβώς, αλλά μπορούμε να το μάθουμε. Ο Βασίλης γνωρίζει κάτι παραπάνω;
Ετσι όπως πάνε τα πράγματα σε λίγο οι πιλότοι και οι φροντιστές αέρος κάθε πρωί και κάθε μεσημέρι θα περνάνε επιθεώρηση φρουράς, θα τους μοιράζονται συνθηματικά και σε κάθε επικοινωνία με τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας θα γίνεται αναγνώριση και ανταλλαγή συνθηματικών!
-
Ο χρήστης TGD έγραψε:
Πόσους νεκρούς αυτό που 'έπεσε' είχε στο Πεντάγωνο; Γιατί εκεί μιλάμε για περιοχή πιο κοντά στα ελληνικά δεδομένα.200 τοσους νεκρους.
Το αεροπλανο επεσε πανω στο πενταγωνο. Στην μια γωνια. Γκρεμισε το κτιριο σε αρκετο βαθος αλλα σε καμμια περιπτωση δεν εκανε την ζημια που ηλπιζαν να κανει. Η κατασκευη του κτιριου και τα καινουργια παραθυρα που ειχαν βαλει επεξαν μεγαλο ρολο.
Δεν εχω ιδεα τι εννοεις οταν λες περιοχη κοντα στα Ελληνικα δεδομενα.
Το πενταγωνο ειναι στην μεση μεταξι μεγαλων παρκινγ. Εχει μονο 3-4 οροφους. Γυρω εχει πολλους δρομους σε στυλ εθνικης οδους με υπερυψωμενες διαβασεις. Αλλα κτιρια ειναι μακρια και ειναι κυριως εταιρικα. Κατοικιες και σπιτια δεν υπαρχουν κοντα.Πριν 7-8 χρονια οδηγαγα κοντα του οταν γυρναγα απο την δουλεια οποτε το εχω δει πολλες φορες απο κοντα.
Νικος
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Πόσους νεκρούς αυτό που 'έπεσε' είχε στο Πεντάγωνο; Γιατί εκεί μιλάμε για περιοχή πιο κοντά στα ελληνικά δεδομένα.
200 τοσους νεκρους.
Το αεροπλανο επεσε πανω στο πενταγωνο. Στην μια γωνια. Γκρεμισε το κτιριο σε αρκετο βαθος αλλα σε καμμια περιπτωση δεν εκανε την ζημια που ηλπιζαν να κανει. Η κατασκευη του κτιριου και τα καινουργια παραθυρα που ειχαν βαλει επεξαν μεγαλο ρολο.
Το πενταγωνο ειναι στην μεση μεταξι μεγαλων παρκινγ. Εχει μονο 3-4 οροφους. Γυρω εχει πολλους δρομους σε στυλ εθνικης οδους με υπερυψωμενες διαβασεις. Αλλα κτιρια ειναι μακρια και ειναι κυριως εταιρικα. Κατοικιες και σπιτια δεν υπαρχουν κοντα.Πριν 7-8 χρονια οδηγαγα κοντα του οταν γυρναγα απο την δουλεια οποτε το εχω δει πολλες φορες απο κοντα.
Νικος
Αλλο πάλι κι αυτό με την ιστορία με το Πεντάγωνο...
Βρέθηκε έστω και μια βίδα του αεροπλάνου εκει κοντά;
Το πιο καλό το είχε πει ένας φίλος μου 'τα συντρίμια από το αεροπλάνο που έπεσε στο Πεντάγωνο έπεσαν μέσα στα συρτάρια από τα γραφεία του Πενταγώνου γι'αυτό δεν φαινοταν τίποτα'Υπάρχει και ένα ενδιαφέρον βιντεάκι που εγώ το έχω σε powerpoint αρχειο σχετικά με το μυστήριο του Πενταγώνου...
-
200 τοσους νεκρους.
Νικος
Το πιο καλό το είχε πει ένας φίλος μου 'τα συντρίμια από το αεροπλάνο που έπεσε στο Πεντάγωνο έπεσαν μέσα στα συρτάρια από τα γραφεία του Πενταγώνου γι'αυτό δεν φαινοταν τίποτα'Υπάρχει και ένα ενδιαφέρον βιντεάκι που εγώ το έχω σε powerpoint αρχειο σχετικά με το μυστήριο του Πενταγώνου...
Για πολυ καιρο ολοκληρη η πλευρα του κτιριου ηταν καλυμενη με μουσαμαδες (η κατι αλλο δεν ξερω τι). Με τον ιδιο τροπο δεν εμεινε τιποτα απο τα αεροπλανα που επεσαν στους διδυμους πυργους. Και ελαχιστα απο το αεροπλανο που επεσε στην Πενσυλβανια.
Τωρα βεβαια ηταν γεματο καυσιμα επεσε με μεγαλη ταχυτητα αλλα συμφωνω κατι επρεπε να ειχε μεινει απο την ατρακτο, τα φτερα κτλ.
Πχ. το αεροπλανο που επεσε στο Γραμματικο η ουρα ειναι εκει κτλ.Εγω υποπτευομαι οτι ολα αυτα τα πηραν δια νυκτος και τα αποθηκευσαν. Επισης δεν υπηρχε οριο στην μυστικοτητα και στα εξοδα για να εξευρευνησουν αυτα τα πραγματα. Πως χτυπησε, τι ζημια εκανε, ταχυτητα, τα υλικα του κτιριου κτλ. Ολα αυτα φαινονται νορμαλ απο εξω αλλα ειμαι σιγουρος οτι απο μεσα δεν ειναι καθολου νορμαλ. Σκεφτητε το ιδιο στυλ τον Λευκο Οικο. Φαινεται για ενα κτιριο του 1860-1880 Αμερικανικο στυλ. Βαζω στοιχημα απο μεσα δεν εχει καμμια σχεση. Και φυσικα δεν προκειται να δημοσιευτουν αυτα. Οποτε εμεις κανουμε μονο εικασιες.
Νικος
-
200 τοσους νεκρους.
Νικος
μαλλον ρουκετα εφαγε το πενταγωνο...
-
Αλλο πάλι κι αυτό με την ιστορία με το Πεντάγωνο...Βρέθηκε έστω και μια βίδα του αεροπλάνου εκει κοντά;
conspiracy?
λες να είναι ψέματα; -
Ετσι όπως πάνε τα πράγματα σε λίγο οι πιλότοι και οι φροντιστές αέρος κάθε πρωί και κάθε μεσημέρι θα περνάνε επιθεώρηση φρουράς, θα τους μοιράζονται συνθηματικά και σε κάθε επικοινωνία με τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας θα γίνεται αναγνώριση και ανταλλαγή συνθηματικών!
Σωστόοοοος!!!
Διάλογος:
ATC: Αλτ, τις ει;
A343: Aegean A343 Heavy, Inbound for Landing
ATC: Προχώρει.
ATC: ...
ATC: Αλτ, σύνθημα!
Α343: Σπίτι
ATC: Προχώρει... Παρασύνθημα!
A343: Γάτα
ATC: Aegean A343, you're cleared for landing, runway 27R.
Αεροπορική τραγωδία