-
Απο τι υλικο και πως ειναι κατασκευασμενα τα μαυρια κουτια?
Και αφου επεσε επειδη στερεψαν τα καυσιμα, πως και πηρε τετοια φωτια το αεροσκαφος με τοση δυναμη και διαρκεια?Υ.Γ. Ξερω, γινομαι υπερβολικος(και παρανοικος?)...
-
Ο χρήστης Vasilakis έγραψε:
Απο τι υλικο και πως ειναι κατασκευασμενα τα μαυρια κουτια?
Και αφου επεσε επειδη στερεψαν τα καυσιμα, πως και πηρε τετοια φωτια το αεροσκαφος με τοση δυναμη και διαρκεια?δεν μπορουμε να ξερουμε στα σιγουρα αν τελικα στερεψαν τα καυσιμα. Οσον αφορα τα κουτια... φυσικα και δεν ειναι αθανατα, και φτιαχνονται με συγκεκριμενες προδιαγραφες αντοχης.
Ποιο συγκεκριμενα:
The design of today's FDR is largely governed by the European Organisation for Civil Aviation Equipment in its EUROCAE ED-122 (Minimum Operational Performance Specification for Crash Protected Airborne Recorder Systems). In the United States, the Federal Aviation Administration (FAA) regulates all aspects of U.S. aviation, and cites design requirements in their Technical Standard Order, TSO-C124a, which mostly refers back to ED-122 (like many other countries' aviation authorities).
Currently, EUROCAE specifies that a recorder must be able to withstand an acceleration of 3400 g (33 km/s²) acceleration for 6.5 milliseconds. This is roughly equivalent to an impact velocity of 270 knots and a deceleration or crushing distance of 450 mm. Additionally, there are requirements for penetration resistance, static crush, high and low temperature fires, deep sea pressure, sea water immersion, and fluid immersion.
Modern day FDRs are typically plugged into the aircraft's fly-by-wire main data bus. They record significant flight parameters, including the control and actuator positions, engine information and time of day. There are 88 parameters required as a minimum by current U.S. federal regulations (only 29 were required until 2002), but some systems monitor many more variables. Generally each parameter is recorded a few times per second, though some units store 'bursts' of data at a much faster frequency if the data begins to change quickly. Most FDRs record more than a day's worth of data.
Recently aviation authorities have begun to place FDRs in the empennage. In this position, the entire front of the aircraft acts as a 'crush zone' to reduce the shock that reaches the recorder. Also, modern FDRs are typically double wrapped, in strong corrosion-resistant stainless steel or titanium, with high-temperature insulation inside. Additionally, since the recorders are sometimes crushed into unreadable pieces, or never located, some modern units are self-ejecting, with radio and sonar beacons (i.e. emergency locator transmitter).
-
http://www.flightinternational.com/Arti ... ified.html
Ότι πιο άρρωστο, να κάθεται κανείς να φτιάχνει τέτοιες ανοησίες, τόσο μάλιστα ανακριβείς και να προσπαθεί και να τις περάσει για αληθινές... Θλιβεροί είμαστε τελικά, όλοι! Όχι μόνο οι Έλληνες!
-
εχω τεραστια περιεργεια να ακουσω για την τοξικολογικη εξεταση...
-
Ο θεος ας αναπαυσει τις ψυχες τους...
Κι ας ελπισουμε πως αν ευθυνεται τελικα καποιος θα τον αναλαβει η δικαιοσυνη...
Τελικα φαινετε πως αυτες οι χαμηλου κοστους εταιριες δεν ειναι για να τις εμπιστευεσαι. -
Ο χρήστης ///M έγραψε:
Τελικα φαινετε πως αυτες οι χαμηλου κοστους εταιριες δεν ειναι για να τις εμπιστευεσαι.Όχι ρε παιδιά, δεν έχει να κάνει!!! Μην μπερδεύουμε τις λ... με τις βούρτσες. Και η Virgin έχει low-budget πτήσεις, επειδή είναι ελάχιστο ως ανύπαρκτο το on-board service. Κάποτε λέει, οι Αμερικανικές Αερογραμμές εξοικονόμησαν δεν ξέρω πόσα εκ. δολλάρια μόνο μειώνοντας κατά μία ελιά το μενού των πτήσεων. Φανταστείτε να το κόψεις εντελώς. Αυτά που σε εμάς φαίνονται αστεία, για τις εταιρίες είναι σημαντικά ποσά. Δηλαδή, της EasyJet γιατί δεν έχει γίνει τίποτα; Κι αυτή φτηνή εταιρία είναι! Όχι, όχι! Δεν συμφωνώ καθόλου με αυτή τη λογική, ισοπεδώνουμε τα πάντα και δεν είναι σωστό!
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
@ Vasilakis: εεε νταξ ρε παιδι μου... ειπαμε πως ειναι θωρακισμενα κουτια, δεν σημαινει ομως πως παντα επιβιωνουν. Σε σφοδρες συγκρουσεις τα πραγματα ειναι σκουρα ακομα και γι αυτα. Αυτο που λεγετε πως βρεθηκε ειναι μονο ενα μερος απο το casing...Αυτό είναι ένα από τα σκοτεινότερα σημεία της υπόθεσης: πως χάθηκε το CVR ? Δεν υποτίθεται πως βρίσκεται στην ουρά, μαζί με το FDR ? Οχι μόνο το FDR βρέθηκε αλλά και η ουρά ήταν ουσιαστικά άθικτη...
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
http://www.flightinternational.com/Articles/2005/08/17/200979/Fake+Helios+pictures+identified.htmlΌτι πιο άρρωστο, να κάθεται κανείς να φτιάχνει τέτοιες ανοησίες, τόσο μάλιστα ανακριβείς και να προσπαθεί και να τις περάσει για αληθινές... Θλιβεροί είμαστε τελικά, όλοι! Όχι μόνο οι Έλληνες!
Πρωτοσελιδες αυτες οι φωτο σημερα στον ΣΤΟΧΟ.
-
Κάποτε λέει, οι Αμερικανικές Αερογραμμές εξοικονόμησαν δεν ξέρω πόσα εκ. δολλάρια μόνο μειώνοντας κατά μία ελιά το μενού των πτήσεων. Φανταστείτε να το κόψεις εντελώς. Αυτά που σε εμάς φαίνονται αστεία, για τις εταιρίες είναι σημαντικά ποσά.Eπιτρεψτε μου μια off topic παρατηρηση. Επειδη θυμαμαι αρκετα καλα την ειδηση, για την ιστορια κ για ακριβολογουμε, η Delta Airlines ειχε αυτη την φαεινη ιδεα εξοικονομωντας ετσι απο τον ετησιο προϋπολογισμο της γυρω στα 100.000$. Κ το ποσο αυτο πιστευω δεν ειναι κ τοσο σημαντικο για μια τετοια εταιρια, απλα η κινηση αυτη δειχνει οτι δεν αφηνουν τπτ στην τυχη κ λιγο απο εδω λιγο απο εκει, οπου τους δινεται η ευκαιρια βγαζουν κ απο τη μυγα ξιγκι..
http://www.flightinternational.com/Articles/2005/08/17/200979/Fake+Helios+pictures+identified.html
Ότι πιο άρρωστο, να κάθεται κανείς να φτιάχνει τέτοιες ανοησίες, τόσο μάλιστα ανακριβείς και να προσπαθεί και να τις περάσει για αληθινές... Θλιβεροί είμαστε τελικά, όλοι! Όχι μόνο οι Έλληνες!
Αυτο δεν το περιμενα απο τετοιου κυρους κ σοβαροτητας εφημεριδα!
-
Ο χρήστης ping of death έγραψε:
..http://www.flightinternational.com/Articles/2005/08/17/200979/Fake+Helios+pictures+identified.html
Αυτο δεν το περιμενα απο τετοιου κυρους κ σοβαροτητας εφημεριδα!
Οι εντυπωσεις ομως απο την μπουρδολογια που κυκλοφορει μενουν .
Οσο για την 'εφημεριδα κυρους και σοβαροτητας' συμφωνω
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
@ Vasilakis: εεε νταξ ρε παιδι μου... ειπαμε πως ειναι θωρακισμενα κουτια, δεν σημαινει ομως πως παντα επιβιωνουν. Σε σφοδρες συγκρουσεις τα πραγματα ειναι σκουρα ακομα και γι αυτα. Αυτο που λεγετε πως βρεθηκε ειναι μονο ενα μερος απο το casing...
Αυτό είναι ένα από τα σκοτεινότερα σημεία της υπόθεσης: πως χάθηκε το CVR ? Δεν υποτίθεται πως βρίσκεται στην ουρά, μαζί με το FDR ? Οχι μόνο το FDR βρέθηκε αλλά και η ουρά ήταν ουσιαστικά άθικτη...
Δεν ξέρω πόσο μεγάλα είναι αυτά τα αντικείμενα και πόσο εύκολο είναι να τα πάρει κανείς και να φύγει, αλλά βλέποντας από την τηλεόραση την άνεση με την οποία ένα κάρο άσχετος με την έρευνα κόσμος σουλατσάριζε στον τόπο της συντριβής επιδεικνύοντας στις κάμερες μακάβρια 'λάφυρα'...
-
Ο χρήστης ping of death έγραψε:
Κάποτε λέει, οι Αμερικανικές Αερογραμμές εξοικονόμησαν δεν ξέρω πόσα εκ. δολλάρια μόνο μειώνοντας κατά μία ελιά το μενού των πτήσεων. Φανταστείτε να το κόψεις εντελώς. Αυτά που σε εμάς φαίνονται αστεία, για τις εταιρίες είναι σημαντικά ποσά.
Eπιτρεψτε μου μια off topic παρατηρηση. Επειδη θυμαμαι αρκετα καλα την ειδηση, για την ιστορια κ για ακριβολογουμε, η Delta Airlines ειχε αυτη την φαεινη ιδεα εξοικονομωντας ετσι απο τον ετησιο προϋπολογισμο της γυρω στα 100.000
Κι εγώ κάτι είχα δει επ'αυτού και θυμάμαι οτι έκανε λόγο για 40.000$ αλλά και πάλι παίζει να είναι και urban legend
-
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
Κάποτε λέει, οι Αμερικανικές Αερογραμμές εξοικονόμησαν δεν ξέρω πόσα εκ. δολλάρια μόνο μειώνοντας κατά μία ελιά το μενού των πτήσεων. Φανταστείτε να το κόψεις εντελώς. Αυτά που σε εμάς φαίνονται αστεία, για τις εταιρίες είναι σημαντικά ποσά.
Eπιτρεψτε μου μια off topic παρατηρηση. Επειδη θυμαμαι αρκετα καλα την ειδηση, για την ιστορια κ για ακριβολογουμε, η Delta Airlines ειχε αυτη την φαεινη ιδεα εξοικονομωντας ετσι απο τον ετησιο προϋπολογισμο της γυρω στα 100.000
Κι εγώ κάτι είχα δει επ'αυτού και θυμάμαι οτι έκανε λόγο για 40.000$ αλλά και πάλι παίζει να είναι και urban legend
Εγώ κεφάλι δεν κόβω ότι είναι έτσι όπως τα περιέγραψα. Μπορεί να είναι η Delta, μπορεί να είναι 100.000, μπορεί και 40.000$. Πάντως, ότι ήταν μία ελιά το κόβω το κεφάλι μου, οπότε...
-
Τελικα φαινετε πως αυτες οι χαμηλου κοστους εταιριες δεν ειναι για να τις εμπιστευεσαι.Όχι ρε παιδιά, δεν έχει να κάνει!!! Μην μπερδεύουμε τις λ... με τις βούρτσες. Και η Virgin έχει low-budget πτήσεις, επειδή είναι ελάχιστο ως ανύπαρκτο το on-board service. Κάποτε λέει, οι Αμερικανικές Αερογραμμές εξοικονόμησαν δεν ξέρω πόσα εκ. δολλάρια μόνο μειώνοντας κατά μία ελιά το μενού των πτήσεων. Φανταστείτε να το κόψεις εντελώς. Αυτά που σε εμάς φαίνονται αστεία, για τις εταιρίες είναι σημαντικά ποσά. Δηλαδή, της EasyJet γιατί δεν έχει γίνει τίποτα; Κι αυτή φτηνή εταιρία είναι! Όχι, όχι! Δεν συμφωνώ καθόλου με αυτή τη λογική, ισοπεδώνουμε τα πάντα και δεν είναι σωστό!
Νάσσο άτομο που εμπιστεύομαι απόλυτα και είναι μέσα στον τομέα της αεροπλοίας μου έχει πει ότι η Easy Jet έχει το υποτυπώδες service και όχι service επιπέδου O.A./British/Lufthansa/κτλ κτλ. Μέχρι τώρα τα αεροπλάνα της Easy Jet δεν έχουνε παρουσιάσει προβλήματα επειδή είναι πολύ καινούργια.
Προσωπικά προτιμώ να δώσω 100
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Νάσσο άτομο που εμπιστεύομαι απόλυτα και είναι μέσα στον τομέα της αεροπλοίας μου έχει πει ότι η Easy Jet έχει το υποτυπώδες service και όχι service επιπέδου O.A./British/Lufthansa/κτλ κτλ. Μέχρι τώρα τα αεροπλάνα της Easy Jet δεν έχουνε παρουσιάσει προβλήματα επειδή είναι πολύ καινούργια.
Προσωπικά προτιμώ να δώσω 100
-
Δεδομένου ότι σε μία ενδεχόμενη τραγωδία, αν αποδειχθεί υπαιτιότητα της εταιρίας από πλημμελή συντήρηση, οι αποζημιώσεις που θα κληθεί να πληρώσει δεν θα συγκρίνονται ούτε για πλάκα με το κόστος των service, δεν μπορώ να πιστέψω ότι, ακόμα και στυγνά οικονομικά να το πάρεις το θέμα, μία cost-benefit ανάλυση θα συνηγορούσε υπέρ της πλημμελούς συντήρησης. Καμία σοβαρή εταιρία κατά τη γνώμη μου δεν θα έπαιρνε τέτοι ρίσκο.
Mην είσαι σίγουρος
Στη μυρωδιά και μόνο του κέρδους γίνονται πολύ χειρότερα .. σε αυτό θα κολλήσουν.
-
Είδατε πόσα στοιχεία έχουν εμφανιστεί και πόσα έχουν αλλάξει από την πρώτη στιγμή μέχρι τώρα ;;
Να είστε σίγουροι ότι θα αλλάξουν ακόμα άλλα τόσα , γιατί τα 'στοιχεία' που ακούμε προέρχονται από 'δημοσιογράφους' και δεν είναι πραγματικά δεδομένα. Επίσης οι αναλύσεις που ακούτε από διάφορους 'ειδικούς' βασίζονται στην εκ των πραγμάτων παραδοχή ορισμένων καταστάσεων που δεν είναι σίγουρο ότι είναι σωστές. -
Δεδομένου ότι σε μία ενδεχόμενη τραγωδία, αν αποδειχθεί υπαιτιότητα της εταιρίας από πλημμελή συντήρηση, οι αποζημιώσεις που θα κληθεί να πληρώσει δεν θα συγκρίνονται ούτε για πλάκα με το κόστος των service, δεν μπορώ να πιστέψω ότι, ακόμα και στυγνά οικονομικά να το πάρεις το θέμα, μία cost-benefit ανάλυση θα συνηγορούσε υπέρ της πλημμελούς συντήρησης. Καμία σοβαρή εταιρία κατά τη γνώμη μου δεν θα έπαιρνε τέτοι ρίσκο.
Η easyjet κανει ολα τα service και γενικα οτι ειναι απολυτως απαραίτητο βαση διεθνων κανονισμων,σε περιπτωση πτωσης δεν θα εχει καμια απολυτως υπαιτιότητα.Ομως οι καλες εταιρείες ειναι πιο σχολαστικες, προβαινουν σε αντικαταστάσεις εξαρτημάτων νωρίτερα κ.ο.κ
-
Οι πρώτοι που πρέπει να κρεμαστούν πάντως, είναι οι 'δημοσιογράφοι' Πάνος Σόμπολος και Δήμος Βερύκιος...
είμαι ο μόνος που δεν μπορεί να τους ακούει ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ???
-
Θα διαφωνησω. Ο Σομπολος ειναι ολα τα λεφτα.. Πεθαινω να τον ακουω να περιγραφει αστυνομικο δελτιο...
Ο δε Βερυ(ι)κιος (δεν ξερω πως γραφεται) ειναι για εμε, σιχαμενος. Αυτον δεν μπορώ να τον ακούσω ούτε λεπτό...
Αεροπορική τραγωδία