-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Η μεγάλη επιτυχία της Rolex να καθιερωθεί ως μια από τις πιο σημαντικές 'premium' εταιρίες στον χώρο οφείλεται αφενός στην πολύ καλή διαφήμιση και αφετέρου ότι είναι συχνά η πιο φθηνή λύση για να μπει κανείς στον κόσμο του καλού ρολογιού. Θεωρώ αρκετά παράλογο να κατηγορούμε κάποιον επειδή διάλεξε ρολόι από την συγκεκριμένη εταιρία, το ίδιο παράλογο με το να βάζουμε όλους τους ιδιοκτήτες Cayene στο ίδιο τσουβάλι.Δε νομίζω να κατηγόρησε κανείς τους κατόχους - αγοραστές των Rolex. Τις ψωνάρες που πληρώνουν μια μαϊμού για να πουλάνε μούρη ίσως.
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Η μεγάλη επιτυχία της Rolex να καθιερωθεί ως μια από τις πιο σημαντικές 'premium' εταιρίες στον χώρο οφείλεται αφενός στην πολύ καλή διαφήμιση και αφετέρου ότι είναι συχνά η πιο φθηνή λύση για να μπει κανείς στον κόσμο του καλού ρολογιού. Θεωρώ αρκετά παράλογο να κατηγορούμε κάποιον επειδή διάλεξε ρολόι από την συγκεκριμένη εταιρία, το ίδιο παράλογο με το να βάζουμε όλους τους ιδιοκτήτες Cayene στο ίδιο τσουβάλι.
Δε νομίζω να κατηγόρησε κανείς τους κατόχους - αγοραστές των Rolex. Τις ψωνάρες που πληρώνουν μια μαϊμού για να πουλάνε μούρη ίσως.
- τις ψωνάρες που πληρώνουν το ορίτζιναλ για να πουλάνε μούρη.
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Κάπου είχα ένα λινκ, όπου ένας τύπος ΕΒΡΑΣΕ το 5άρι Seiko του μέχρις εξατμίσεως όλου του νερού, και στη συνέχεια το πέταξε στην κατάψυξη για μια εβδομάδα
Το καημένο το ρολογάκι, αν και με εμφανή τα σημάδια της ταλαιπωρίας στο τζάμι του, σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας έχασε.... 15 δευτερόλεπτα!
Δεν υπάρχει πλέον η συγκεκριμένη σελίδα, την έψαξα αλλά ... .
Πάντως όταν το είχα δει είχα φρίξει. Δε νομίζω πολλά ρολόγια να άντεχαν αυτά τα βασανιστήρια. -
...και άσε τους άλλους να τρέχουν στη Ρόλεξ κάθε 5 χρόνια και να σκάνε 500άρικα, γιατί το 'precious' τους χάνει... κάνα τεταρτάκι την ημέρα
Μην είσαι κακός
2 λεπτά το μήνα, είπαμε
Προφανώς το έχεις προσεγμένο Χρήστο. Μιλάω για κακομεταχείριση, ένα 5άρι αυτόματο Seiko δεν θα διαμαρτυρηθεί ΠΟΤΕ. Πολλά ακριβά κομμάτια, θα χάσουν τη μπάλα.
Το χρησιμοποιώ όπως θα χρησιμοποιούσα οποιοδήποτε ρολόι. Αν και στην αρχή σκόπευα να φοράω το παλιό μου Tag για τις πιο 'δύσκολες' δραστηριότητες, τον τελευταίο χρόνο δεν το έχω βγάλει από το χέρι μου ούτε στο σκι, ούτε όταν πετάω, ούτε καν όταν πάω για ποδήλατο στο βουνό όπου και οι αναπόφευκτες τούμπες. Το ρολόι έχει τις κλασικές γρατσουνιές από την χρήση και έχει φάει ουκ ολίγα σουτ, αλλά δουλεύει σαν σκυλί. Τώρα αν ως κακομεταχείριση εννοούμε να το βράσουμε στην κατσαρόλα, τότε ναι, ομολογώ ότι το έχω πολύ προσεγμένο.
-
Ο χρήστης ΚRΙΕΖΑ έγραψε:
Υπάρχει άνθρωπος στην Ελλάδα, ρολογάς σωστός, που φτιάχνει ρέπλικες καταπληκτικής ποιότητας, χρησιμοποιώντας ΠΟΛΥ καλά υλικά στις κάσες** και αυτόματους μηχανισμούς Seiko ή Miyota (= Citizen)**. Ε, παιρνεις ρέπλικα Ρόλεξ με 200 ευρώ, δουλεύει ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ χωρίς σέρβις (είπαμε, Japan μηχανισμοί, σκυλιά μαύρα), και άσε τους άλλους να τρέχουν στη Ρόλεξ κάθε 5 χρόνια και να σκάνε 500άρικα, γιατί το 'precious' τους χάνει... κάνα τεταρτάκι την ημέρα
Και γιατί να μη πάρω τον Ιάπωνα κατευθείαν
(Όπως αυτόν που έχω τώρα)
http://www.timefactors.com/images/3651-9.jpg
Αλλά ξέχασα είναι και η ματαιοδοξία μας στη μέση.τα Seiko μια χαρά ρολογάκια είναι!
ο πατέρας μου έχει ένα kinetic 20+ χρόνια...αθάνατα. Mακάρι να άντεχαν τόσο τα Rolex...Άλλα τόσα χρόνια και βάλε θα λειτουργεί Σάββα.
[url]http://img142.imageshack.us/img142/9272/dsc001499599545bn.jpg]http://img142.imageshack.us/img142/9272/dsc001499599545bn.th.jpg[/url]
35+ ετών κι όμως ακόμα άψογο στη λειτουργία του. Όταν ρώτησα ένα τεχνικό αν χρειάζεται συντήρηση, η απάντησή του ήταν απλή.
'Τα Seiko η μόνο συντήρηση που θέλουν είναι να λειτουργούν'.Το ¨Αλανταλον τι σχεση εχει με τα SEIKO??
Αφου το λεει....
*'Αλλα ντ αλλων' *:ysterical: -
Το ξέρατε πως υπάρχει ρολόι αδιάβροχο στα **12000 πόδια **(3657 μέτρα); Εγώ πάντως όχι. Ιδού και το link:
http://cgi.ebay.co.uk/CX-Swiss-Military ... dZViewItem
Τουλάχιστον εντυπωσιακό, δε συμφωνείτε;
-
Άλλη μια εκδοχή του:
http://cgi.ebay.co.uk/Swiss-Military-We ... dZViewItem
-
Κι ελεγα με τι ρολοϊ θα κανω τις βουτιες μου στα βαθια
-
Μία ερώτηση για τους κατέχοντες την γνώση ?
Τι γνωρίζεται για τα Hamilton ?
Στην ελλάδα τα έχει το swath group .
Παραθέτω και την σελίδα .
http://www.hamiltonwatch.com/index_flash.html
Ειδικά οι σειρές X_WIND , ETO και NAVY έχουν πολύ ενδιαφέροντα σχέδια -
Ο χρήστης sprsk έγραψε:
Μία ερώτηση για τους κατέχοντες την γνώση ?
Τι γνωρίζεται για τα Hamilton ?
Στην ελλάδα τα έχει το swath group .
Παραθέτω και την σελίδα .
http://www.hamiltonwatch.com/index_flash.html
Ειδικά οι σειρές X_WIND , ETO και NAVY έχουν πολύ ενδιαφέροντα σχέδιαΝομίζω ότι οι μηχανισμοί τους είναι Tissot. Μπορεί να έχουν σχέση και σαν εταιρίες (θυγατρικη?)
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Νομίζω ότι οι μηχανισμοί τους είναι Tissot. Μπορεί να έχουν σχέση και σαν εταιρίες (θυγατρικη?)
Η Tissot είναι Swatch Group...Oι μηχανισμοί (στα αυτόματα) είναι ETA, Valjoux κλπ κλπ
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Νομίζω ότι οι μηχανισμοί τους είναι Tissot. Μπορεί να έχουν σχέση και σαν εταιρίες (θυγατρικη?)
Η Tissot είναι Swatch Group...Oι μηχανισμοί (στα αυτόματα) είναι ETA, Valjoux κλπ κλπ
Ορθόν. ΕΤΑ φοράνε τα απλά αυτόματα, Valjoux 7750 φοράνε οι χρονογράφοι. Για την ποιότητα κατασκευής της κάσας των Hamilton δεν ακούγονται τα καλύτερα πάντως
Εμένα μου αρέσουν
-
Ορθόν. ΕΤΑ φοράνε τα απλά αυτόματα, Valjoux 7750 φοράνε οι χρονογράφοι. Για την ποιότητα κατασκευής της κάσας των Hamilton δεν ακούγονται τα καλύτερα πάντως
Εμένα μου αρέσουν
Εχω ακουσει οτι σε πισινα βαζουν νερο.....
-
Εμένα μου αρέσουν
O 7750 einai καλός ?
Ορισμενα μοντέλα δινουν 10Ατμ . Αυτό με την κάσα με κόλισε λίγο...Τι άλλη πρόταση υπάρχει στα 600-900 euro ??????????????
. μηχανικό ή αυτόματο δεν με πειράζει . -
Η μεγάλη επιτυχία της Rolex να καθιερωθεί ως μια από τις πιο σημαντικές 'premium' εταιρίες στον χώρο οφείλεται αφενός στην πολύ καλή διαφήμιση και αφετέρου ότι είναι συχνά η πιο φθηνή λύση για να μπει κανείς στον κόσμο του καλού ρολογιού. Θεωρώ αρκετά παράλογο να κατηγορούμε κάποιον επειδή διάλεξε ρολόι από την συγκεκριμένη εταιρία, το ίδιο παράλογο με το να βάζουμε όλους τους ιδιοκτήτες Cayene στο ίδιο τσουβάλι.
Δε νομίζω να κατηγόρησε κανείς τους κατόχους - αγοραστές των Rolex. Τις ψωνάρες που πληρώνουν μια μαϊμού για να πουλάνε μούρη ίσως.
- τις ψωνάρες που πληρώνουν το ορίτζιναλ για να πουλάνε μούρη.
To rolex παντως που μου έστειλε δώρο ο παππούς αποτο ΚΑιρο, δε δειχνει να ειναι ακριβο.. ενα πολυ λιτό και ομορφο ρολοι δείχνει.. Μιλάω για το GMT Master II. Για να κανει καποιος επιδειξη του τι ρολοι φοραει πρεπει να το διαλαλεί (οπότε ειναι εκ βάσεως βλαμμένος). Και δε νομίζω ότι όλοι οι κάτοχοι είναι ετσι.
-
Ο χρήστης sprsk έγραψε:
Εμένα μου αρέσουν
O 7750 einai καλός ?
Ορισμενα μοντέλα δινουν 10Ατμ . Αυτό με την κάσα με κόλισε λίγο...Τι άλλη πρόταση υπάρχει στα 600-900 euro ??????????????
. μηχανικό ή αυτόματο δεν με πειράζει .Ο 7750 θεωρείται 'παγκόσμια σταθερά' για αυτόματους χρονογράφους. Στα 900 ευρώ, εγώ θα κοιτούσα για Sinn. Ψάχτο λιγάκι στο ίντερνετ, κι αν έχεις απορίες εδώ είμαστε.
To rolex παντως που μου έστειλε δώρο ο παππούς αποτο ΚΑιρο, δε δειχνει να ειναι ακριβο.. ενα πολυ λιτό και ομορφο ρολοι δείχνει.. Μιλάω για το GMT Master II. Για να κανει καποιος επιδειξη του τι ρολοι φοραει πρεπει να το διαλαλεί (οπότε ειναι εκ βάσεως βλαμμένος). Και δε νομίζω ότι όλοι οι κάτοχοι είναι ετσι.
Εννοείται Ηλία. Δεν κατηγορώ όσους τα παιρνουν. Οσους τα παιρνουν αποκλειστικά για τη μούρη κατηγορώ.
-
Ο 7750 θεωρείται 'παγκόσμια σταθερά' για αυτόματους χρονογράφους. Στα 900 ευρώ, εγώ θα κοιτούσα για Sinn. Ψάχτο λιγάκι στο ίντερνετ, κι αν έχεις απορίες εδώ είμαστε.Αν και δεν τα γνωρίζω μπορώ να πω όι ορισμένα σχέδια μου άρεσαν
πρόβλημα 1ο η τιμή απο ότι είδα σε ένα γρήγορο ψάξιμο βγαίνει λιγάκι ακριβό , είναι στα όρια .
πρόβλημα 2ο ψάχνω για μεγάλη κάσα απο 43-46 βλέπεις είναι για 2,10cm παλικάρι ............. -
Ο χρήστης sprsk έγραψε:
...ψάχνω για μεγάλη κάσα απο 43-46 βλέπεις είναι για 2,10cm παλικάρι .............Έχω ακριβώς αυτό που ταιριάζει στον καρπό σου.
-
-
Με 800€ το Tissot PRS 516 Automatic με τον 7750 είναι πολύ καλη επιλογή.
Ρολόγια. Τι φοράμε και... τι θα ΘΕΛΑΜΕ να φοράμε.