-
Ο χρήστης InsaneDriver έγραψε:
alejandro ωραίο το Seiko αλλά δεν είναι για 30 χιλιάρικα.Πας σε άλλες εταιρίες σε τέτοια χρήματα.
Insane, ισως να έκανα λάθος στο λινκ, μιλάω για το ατσαλένιο και οχι πλατίνα ή χρυσό. Το ατσαλένιο εχει 5.500 ενω το βρίσκεις και με 4.500 γιατι ειναι μοντέλο του 2017.
-
Και πάλι σε αυτά τα χρήματα πας σε IWC, βέβαια είναι επετειακό κομμάτι της seiko και ίσως έχει κάποια σημασία για εσένα.
Ο πορτογάλος κατά την άποψή μου είναι must για έναν ''συλλέκτη'' . https://www.amazon.com/IWC-IW371445-Por ... B00B6KJHL6
Όπως επίσης ένα κλασσικό της Rolex, πχ gmt master με pepsi στεφάνη. Ρολόι του 1999 αγορασμένο 700.000 δραχμές, πλέον το πουλάς μεταχειρισμένο 5-6-7 χιλιάρικα ανάλογα την κατάστασή του.
-
Χαίρομαι που βλέπω γνώστες του αντικειμένου!!
Κάποτε μάζευα και εγώ...πλέον μεγάλο μέρος της συλλογής έχει πουληθεί και έχει μείνει μόνο ένα Explorer II (του 2000).
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Χαίρομαι που βλέπω γνώστες του αντικειμένου!!Κάποτε μάζευα και εγώ...πλέον μεγάλο μέρος της συλλογής έχει πουληθεί και έχει μείνει μόνο ένα Explorer II (του 2000).
Πως τα πουλησες?
Ειχες κερδος συνολικα με τις αγοραπωλησίες?
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Πως τα πουλησες?Ειχες κερδος συνολικα με τις αγοραπωλησίες?
Σε ιδιώτη και στο: http://www.ora24.gr/en/homepage/
Κέρδος είχα συγκριτικά με την τιμή αγοράς, αλλά εάν βάλεις και το εναλλακτικό κόστος χρήματος και τον παράγοντα χρόνου, τότε δεν το έχω υπολογίσει. Δηλαδή ρολόι που αγόρασα €2.500 το 2003 (μεταχειρισμένο) το πούλησα στο 2016 για €4.000. Προφανώς θα είχα βγάλει περισσότερα χρήματα εάν είχα επενδύσει για 16 χρόνια τα €2.500. Αλλά δεν έχασα και απόλαυσα την χρήση για 16 έτη.
-
Ο χρήστης InsaneDriver έγραψε:
Και πάλι σε αυτά τα χρήματα πας σε IWC, βέβαια είναι επετειακό κομμάτι της seiko και ίσως έχει κάποια σημασία για εσένα.Insane, καταλαβαίνω τι λες και τις έχω ψιλο-δει και τις επιλογές που αναφέρεις (ονλαϊν). Ρολεξ, δε μου λέει κάτι. Καλά χρυσά (στη κυριολεξία ) αλλά προσωπικά ειναι λίγο 'μερσεντέ' φάση '80ζ. Ασε που μου βγαζουν ενα ζμπορ χαρακτήρα, χωρις να καταλαβαινω το λόγο.
Το IWC πιο διακριτικό, πιο 'all weather' αλλά 'συναισθηματικά' δε μου κάνει κάτι. Σα μηχανή προφανως θα ειναι καλό βεβαια, αλλά ειναι μηχανή...Το GS μου αρέσει γιατί
α) Ειναι από Τζαπαν και ότι από Τζαπαν είναι καλύτερο (συμπατικός νόμος της φυσικής - εκτός από το Σουιφτ! χεχε). Αντικειμενικότατος ε;
β) Ειναι από μια εταιρία/χωρα που ξεκίνησε χωρις καμία παράδοση στο χώρο και με το πείσμα και τη μεθοδικότητά της έφτασε εκεί που έφτασε σε χρόνο (σχεδον) '0'. Δεν έχει γινει πάνω στο πλανήτη γη και στο συμπαν όλο αυτό που έκανε η Ιαπωνία. Παράδειγμα θέλησης επιβιωσης σε ενα κόσμο που άλλαξε και παράδειγμα περηφάνιας.
γ) Το συγκεκριμένο ειναι 'αναφορά' στο πρώτο της μοντέλο στα '60ζ που θα ήθελα για προσωπικούς λόγους (που σωστά κατάλαβες και εννοήσες) το ρολοϊ να έχει κάτι από την τοτε εποχή.
δ) Ειναι τρομακτικά undertstated. Μα τρομακτικά όμως και σα μάρκα και σα σχήμα και αυτό ειναι που εκτιμώ τόσο πολύ.Αυτό που θέλω να ψαξω ειναι αν θα μπορει να ειναι πραγματικά καθημερινό και να θελει σερβις πότε και που μπορεί να γίνει.
-
Mαμεί το Γκραν Σέικο, και δη σε ατσαλένιο. Ούτε μία στιγμή δε θα σκεφτόμουν για IWC δίπλα του.
-
Ο χρήστης alejandro έγραψε:
Ασε που μου βγαζουν ενα ζμπορ χαρακτήρα, χωρις να καταλαβαινω το λόγο.Μα έτσι ξεκίνησε η Rolex, να φτιάχνει 'σπορ' ρολόγια, δηλαδή σε μια εποχή που δεν υπήρχαν, να φτιάξει ρολόγια χειρός, αδιάβροχα και με τεράστια αντοχή. Η 'μηχανή' τους δεν ήταν τίποτα το φοβερό, μια μέτρια μηχανή αλλά πάρα πολύ αντοχής σε κραδασμούς και 'κακουχίες', έτσι ξεκίνησε η εταιρεία και εξελίχθηκε σιγά σιγά. Το ότι ακόμα είναι 'οικογενειακή' εταιρεία λέει πολλά για το πως λειτουργεί και γιατί δεν έχει εξαγοραστεί από τις 2-3 μεγάλες του χώρου.
-
Γούστα είναι αυτά αλλά τόσα λεφτά για ρολόγια με την καμία.
Από δώρο του γάμου έχω ένα omega που το φοράω 1-2 φορές το χρόνο.
Επί 15 χρόνια δεν φόραγα τίποτα καθώς δεν αντέχω βάρος και ιδρώτα στο χέρι.
Τώρα με smartbands και smartwatches ξαναέβαλα και τώρα φοράω καθημερινές το Apple watch 3 και τα ΣΚ το xiaomi band 3 -
300 ευρω κοστιζει να φτιαχτει ενα ατσαλενιο ρολεξ και με κερδος αντιπροσωπων και ΦΠΑ πωλειται 5500 ευρω. Τωρα ποιος θεωρει οτι εχει κατι το αξιολογο στο χερι του τι να πω.
Παντως εγω φοραω ενα Ταγκ του 1993, και φαινεται να ειναι αρκετα ανθεκτικο στα χρονια γιατι δεν δειχνει φθορες ακομα.
Το ειχα αγορασει 120 χιλ δρχς το 1996. (και 80 χιλ δρχ επισκευη το 2000). -
300 ευρω κοστιζει να φτιαχτει ενα ατσαλενιο ρολεξ και με κερδος αντιπροσωπων και ΦΠΑ πωλειται 5500 ευρω. Τωρα ποιος θεωρει οτι εχει κατι το αξιολογο στο χερι του τι να πω.Τι σχέση έχει αυτό!?!?! Όλα τα luxury items αυτή την τιμολόγηση ακολουθούν. Και ένα ζευγάρι καλά παπούτσια κοστίζει να φτιαχτεί €30 και πωλείται €500. Και ένα αυτοκίνητο €10.000 και πωλείται €100.000. Συμβαίνει σε όλα τα αγαθά.
-
300 ευρω κοστιζει να φτιαχτει ενα ατσαλενιο ρολεξ και με κερδος αντιπροσωπων και ΦΠΑ πωλειται 5500 ευρω. Τωρα ποιος θεωρει οτι εχει κατι το αξιολογο στο χερι του τι να πω.
Τι σχέση έχει αυτό!?!?! Όλα τα luxury items αυτή την τιμολόγηση ακολουθούν. Και ένα ζευγάρι καλά παπούτσια κοστίζει να φτιαχτεί €30 και πωλείται €500. Και ένα αυτοκίνητο €10.000 και πωλείται €100.000. Συμβαίνει σε όλα τα αγαθά.
Δεν είναι το ιδιο πραγμα αυτά που αναφέρεις. Πχ τα αυτοκίνητα ναι μεν μπορει να κοστιζουν από 6 χιλ μεχρι 50 χιλ στην μαζικη παραγωγη και να πωλουνται με φορους και γενικα εξοδα από 15 μεχρι 200 χιλ αν είναι ένα κινητο που υπόκειται σε κανονισμούς και θελει παρα πολύ ερευνα και εξελιξη. Επισης επηδη κινειται αν εχει εγγενης θεματα μπορει να προκαλεσει θανατους και αρα πληρωνεις πολλα πραγματα στην τιμη (περα από το κοστος του μεταλλου και του πλαστικου).
Τα ρολογια τα τελευταια 40 χρονια διακοσμητικα είναι. Πραγματι το 1930 τα ρολογια ηταν ότι ηταν τωρα οι υπολογιστες, επρεπε να ξερεις την ωρα για να κανεις την δουλεια σου.
Ουτε τα παπούτσια είναι κατι αναλογο γιατι κακης ποιοτητας παπούτσια θα προκαλεσουν πληγες στα ποδια.
Ενώ ένα ρολοι και χαλια να είναι απλα κοσμητικο είναι. Η ωρα είναι παντου πια για να την χασεις.
-
Ουτε τα παπούτσια είναι κατι αναλογο γιατι κακης ποιοτητας παπούτσια θα προκαλεσουν πληγες στα ποδια.
Δεν χρειάζονται παπούτσια των €500 ή €1.000 ή €2.000 για να μην προκαλέσουν πληγές στα πόδια. Υπάρχουν πολύ καλά, άνετα και ποιοτικά παπούτσια και με €50-100-150. Όταν έχει αντικείμενο θεωρείται πολυτελείας, τότε το κέρδος είναι τεράστιο και προφανώς και δεν πληρώνεις για την χρήση (να λες την ώρα, να πάς στην δουλειά σου, να μην είσαι γυμνός) αλλά για άλλα αϋλα 'προνόμια' τα οποία ο καθένας κοστολογεί ανάλογα.
Και ένα Renault μια χαρά άνετο και ασφαλές είναι, αλλά κοστίζει πολύ λιγότερα από μια Mercedes...την ίδια δουλειά κάνουν, αλλά δεν έχουν την ίδια αξία στα μάτια του ιδιοκτήτη τους. Και το Casio και το Rolex & to Patek την ώρα λένε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.
-
Ελάχιστος κοσμος αγοραζει παπούτσια των 2000ε (καμμια γυναικα πλουσιου).
Αλλα δεν επεκτεινω την συζητηση γιατι είναι εκτος θεματος. Απλα να πω ότι ακριβα ρολογια είναι μια από τις μεγαλύτερες φούσκες των τελευταίων ετων. -
Απλα να πω ότι ακριβα ρολογια είναι μια από τις μεγαλύτερες φούσκες των τελευταίων ετων.Διαφωνώ κάθετα, οριζόντια και διαγώνια!!
- Δεν είναι φούσκα
- Δεν είναι των τελευταίων ετών (υπάρχουν ακριβά ρολόγια πάνω από 100 χρόνια)
Το βλέπεις φούσκα, γιατί βλέπεις μόνο την χρήση (οπότε με ένα Casio των €50 μια χαρά κάνει κάποιος την δουλειά του). Το καταλαβαίνω αυτό, αλλά δεν σημαίνει ότι είναι και φούσκα. Είναι η ίδια ακριβώς λογική με όλα τα Luxury Items, καθαρά ως χρήση είναι στην πραγματικότητα άχρηστα!
-
Oλα τα ηδη πολυτελειας είναι φουσκα λογω χαμηλων επιτοκίων και QE. Δες τις τιμες πριν μερικα χρονια και τωρα. Το καλο είναι ότι πολλλα από αυτά μπορει καποιος να τα αγνοησει.
-
Σε καμία περίπτωση δεν είναι φούσκα τα ακριβά ρολόγια . Και μάλιστα οι τιμές τους έχουν ανέβει πολύ από όσο έκαναν πριν 15-20 χρόνια για παράδειγμα .
Θα τολμήσω να πω ότι είναι επένδυση . Εγώ δεν είμαι της λογικής να αγοράζω κάτι και να το βάζω στο ντουλάπι , αλλά αντίθετα το ζω όσο γίνεται .
Ετσι πριν σχεδόν 20 χρόνια σχεδόν αγόρασα ένα , ιδιαίτερο , δεν πήρα το μοντέλο που αγόραζαν όλοι ακούγοντας τους 'γνώστες' .
Το αγόρασα μετά από εξαντλητική έρευνα αγοράς και παζάρι από τα κεντρικά . Επειδή το βαρέθηκα και δεν γούσταρα να κυκλοφορώ στον δρόμο ή στα ΜΜΜ με αυτό στο χέρι ή να το αφήσω στο ντουλάπι , του πούλησα πέρσι σε έμπορο του χώρου των ρολογιών 25 % ακριβότερα από όσο το είχα αγοράσει .
Δεν κόστιζε σε καμία περίπτωση να το φτιάξουν 300 ή 500 € . Προφανώς επειδή έχει πραγματικό χρυσό επάνω έχει μεγαλύτερη αξία η οποία και επηρεάζει και την τιμή του . Σε αυτά τα 18 χρόνια η τιμή τους έχει διπλασιαστεί .
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Γούστα είναι αυτά αλλά τόσα λεφτά για ρολόγια με την καμία.Άδικο δεν έχεις, αλλά από την άλλη, μετά τα αυτοκινητομηχανές, τα ρολόγια ισως να ειναι το αντικείμενο που δημιουργεί πάθη. Οι υπολογιστες σε κομπιουτεράδες αλλά άλλη κατηγορία.
Αλλα δεν επεκτεινω την συζητηση γιατι είναι εκτος θεματος. Απλα να πω ότι ακριβα ρολογια είναι μια από τις μεγαλύτερες φούσκες των τελευταίων ετων.
Φανταζομαι αρκετές μάρκες/μοντέλα να ειναι. Δεν ειμαι καθόλου ειδικός αλλά εξαρτάται και ποια μοντελα/μαρκες κοιτάει κάποιος και για ποιο λόγο. Δε νομίζω οτι οποιοδηποτε ρολοϊ πάνω από 1.000 να ειναι φούσκα. Αλλωστε θα μπορούσες να πεις οτι όλη η οικονομία που ζουμε ειναι μια φούσκα, αρα δε νομίζω οτι μόνο τα ρολόγια ειναι υπερεκτιμημένα.
Και πάλι χωρις να ειμαι ειδικός ή να εχω κανει οικονοτεχνικη ανάλυση, θεωρώ οτι να δώσεις +3-4.000 σε αυτοκίνητο που αμέσως θα χάσεις αξία, σε 10 χρόνια ίσως πάνω από τα μισά και σε 10+ χρόνια μάλλον θα παρακαλάς να στο πάρουν, ειναι πραγματικά χαμένα χρήματα από το να τα έδινες σε ένα ρολοϊ που δύσκολα σε 10+ χρόνια θα το χαρίζεις ή θα το βλέπεις και θα σου φάινεται 'γερασμένο' ή 'απαρχαιωμένο' που σίγουρα ενα αυτοκίνητο θα εναι. Το αναλογικό προϊον δε χάνει τόσο αξία όσο ενα τεχνολογικο/ψηφιακό.
Ο πατέρας μου έχει ενα VC patrimony (απλό, λευκόχρυσο) αγορασμένο καπου το 2002-3, τοτε το έιχε παρει καπου 10-13.000(;), βλεπω σε αγγελιες να πουλιεται από 7.000-12.000...
-
Μα έτσι ξεκίνησε η Rolex, να φτιάχνει 'σπορ' ρολόγια, δηλαδή σε μια εποχή που δεν υπήρχαν, να φτιάξει ρολόγια χειρός, αδιάβροχα και με τεράστια αντοχή.Εχεις δίκιο Φάνη, απλά στο σήμερα μου φαίνεται 'άκαιρο' άρα δε καταλαβαίνω πια τη φιλοσοφία τους.
-
Εγώ αντίθετα καταλαβαίνω 100% τη φιλοσοφία της, και τη βρίσκω πολύ συνεπή. 'Οντας πίσω από τεράστια αθλητικά ιβέντς ως εξέχων χορηγός, όπως : τουρνουά τέννις, αγώνες ιστιοπλοίας, F1, ορειβασίες, ιπποδρομίες, κ.α., θεωρώ ότι το ζμπορ το δουλεύει επαρκώς ώστε να τσιμπάνε τα μελανούρια.
https://pressroom.rolex.com/en/sports-and-culture.html
ΥΓ1. Δεν θα αγόραζα ποτέ, για ένα άλλο λόγο: για τη χυδαιότητα που διακρίνω στο ύφος και το πρόσωπο κάμποσων Ρολεξοφορούντων. Σα να σου λένε : κοίτα με, είμαι επιτυχημένος, γι' αυτό και έχω Ρόλεξ.
Γκραν Σέικο με τα χίλια από μένα. Και απλούν Σέικο με τα εκατομμύρια, πάλι από μένα.ΥΓ2. Της πιστώνω 100% το εξής: Εκμεταλλευόμενη, όπως και άλλοι μαρκάτοι, Ελβετοί και μη, το σταδιακό άνοιγμα των αγορών τα τελευταία χρόνια (σιδηρούν, Κίνα, Ίνδία, οσονούπω και Αφρική), και ρεγουλάροντας κατάλληλα την παραγωγή της (νόμος προσφοράς-ζήτησης), έχει πετύχει τα μετάχειρά της να πωλούνται σαν ζεστά ψωμάκια μετά από χρόνια, και σε τιμή ανήκουστη για βιομηχανικό προιόν.Αποτέλεσμα είναι μερικοί να φόρεσαν ένα μαρκάτο ρολόι για κάποιο διάστημα χωρίς, τελικά, να ξεπαραδιαστούν όσο θα έπρεπε. Θαμπς απ εδώ.
Ρολόγια. Τι φοράμε και... τι θα ΘΕΛΑΜΕ να φοράμε.