-
Ιστοσελίδα να πουλάει ωρολόγια στην Ελλάδα γνωρίζετε;Εννώω για θνητούς και όχι για τον George Soros!
-
Ο χρήστης A-Viper7 έγραψε:
Black is the night at the mountains...Μα είναι δυνατόν να κρίνουμε ανθρώπους με τέτοια κριτήρια;
Για τελευταια φορα,αποτελει μια ενδειξη.Οπως αποτελουν και τα ρουχα,το αυτοκινητο,ο τροπος οδηγησης,η διασκεδαση,η διακοσμηση του σπιτιου και χιλια αλλα...
Τα παντα σε εναν ανθρωπο,αποκαλυπτουν και κατι για τον χαρακτηρα του.Οπως και η ειρωνικη τοποθετηση σου,για παραδειγμα.Κατι δειχνει και αυτο...
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Ποιος σου κάνει τέτοια δώρα βρε παιδί μου!
Δώρο αποφοίτησης είναι.
Aπό το σχολείο???
-
Ο χρήστης tsoukas77 έγραψε:
Για τελευταια φορα,αποτελει μια ενδειξη. .........................................
Τα παντα σε εναν ανθρωπο,αποκαλυπτουν και κατι για τον χαρακτηρα του.Σωστό αυτό που γράφεις. Αλλά από το να ανακαλύπτεις κάτι για το χαρακτήρα ενός ανθρώπου μέσω αυτού του χαρακτηριστικού (ένδειξη όπως εσύ το είπες), μέχρι να τον κακοχαρακτηρίζεις όπως έγραψες στη πρώτη σου εγγραφή, νομίζω ότι υπάρχει πολύ μεγάλη απόσταση - διαφορά.
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Ποιος σου κάνει τέτοια δώρα βρε παιδί μου!
Δώρο αποφοίτησης είναι.
Aπό το σχολείο???
yeap! (kid live from milos talking)
-
ενα Casio Gshock που το έχω εδώ και 11 χρόνια,πλέον δεν το φοράω μιας και το ρολόι μου φέρνει άγχος.Την ώρα τη διαβάζω και απο το κινητό
Επίσης ένα που μου πήρε η πρώην αλλά δεν θυμάμαι τι είναι ακριβώς και εκείνο πάντως δεν το φοράω.
-
Ο χρήστης ΚRΙΕΖΑ έγραψε:
Νομιζα οτι μιλαμε για ρολογια ανθρωπων και οχι για ρολογια που φοριουνται απο θυριδες.
Ακομα ενα χρησιμο προι'ι'ον λοιπον, που η ανθρωπινη ματαιοδοξια και η αναγκη επιδειξης το μετετρεψαν σε πολυτιμο(?) αντικειμενο.
Γιατι δε μπορω να φανταστω τι αλλο μπορει να ειναι η αγορα με 400.000 ευρω(ή 136.000.000 δρχ) ενος αντικειμενου που απλα δειχνει την ωρα. ποση τεχνολογια ποση εργασια και ποσο πολυτιμο υλικο μπορει να υπαρχει πισω απο ενα τετοιο ρολο'ι' - μνημειο ματαιοδοξιας και επιδειξης??Ευχαριστω δε θα παρω.
Βολευομαι και με το Swatch Irony Aluminium που φοραω εδω και τρια χρονια και το οποιο κανει την ιδια δουλεια και μαλιστα χωρις να κινδυνευω να μου κοψουν το χερι για να το κλεψουν ουτε να οδηγηθω στην αυτοκτονια αν παθει κατι.Εγω παντως θα συμφωνησω μαζι σου. Υπαρχουν ανθρωποι που πεινανε και πεθαινουν σε καθε γωνια του πλανητη. Με αηδιαζει αυτος που εχει εξασφαλισει την πλουσιοπαροχη ζωη και δεν εχει τιποτα καλυτερο να κανει με τα χρηματα του παρα να τα φοραει στον καρπο του - γιατι με τιποτα η κατασκευη ακομα και του πιο προηγμενου τεχνολογικα ρολογιου δεν αξιζει τοσα χρηματα. Να πεις οτι ειναι κοσμημα, και τα κοσμιματα 'αξιζουν' οσο ειναι κανεις διατεθημενος να πληρωσει γι αυτα, το καταλαβαινω (αν και δε μ'αρεσει) αλλα 'state of the art τεχνολογια' για να βλεπουμε την ωρα....! Το ιδιο παντως με αηδιαζουν κι αυτοι που χαλανε περιουσιες ολοκληρες για 'εργα τεχνης' και κλεινουν τα ματια μπροστα στο φτωχο που απλωνει το χερι του για ελεημοσυνη.
Και κατι 'αστειο': Ποσες φορες κοιτας το ρολοι σου, κατα μεσο ορο, για να δεις την ωρα καθε μερα? Πες 100 (για να καλυψουμε και τους πιο αγχωδεις!). Με ενα ρολοι που το αγορασες 400.000 ευρω, και εστω οτι θα το κρατησεις 10 χρονια, το καθε κοιταγμα της ωρας θα σου κοστιζει 1.1 ευρώ (κοντα 400 δραχμες)!!!
-
Ο χρήστης Michelle έγραψε:
γιατι με τιποτα η κατασκευη ακομα και του πιο προηγμενου τεχνολογικα ρολογιου δεν αξιζει τοσα χρηματα. Να πεις οτι ειναι κοσμημα, και τα κοσμιματα 'αξιζουν' οσο ειναι κανεις διατεθημενος να πληρωσει γι αυτα, το καταλαβαινω (αν και δε μ'αρεσει) αλλα 'state of the art τεχνολογια' για να βλεπουμε την ωρα....!Μη λές ότι δεν έχει μεγάλο κόστος η κατασκευή ενός ρολογιού-κοσμήματος.
Ένα κόσμημα έχει το κόστος της πρώτης ύλης χρυσό, διαμάντια κ.λ.π. αλλά όπως και να το φιάξεις 'δουλεύει'. Δηλαδή ή σου αρέσει και το αγοράζεις ή δε σου αρέσει και δε το αγοράζεις. Η δουλεία κοστίζει όχι τόσο τα υλικά κατασκευής ενός κοσμήματος, τα οποία εαν πας να τα πάρεις σαν 'σκέτα υλικά' έχουν πολύ λιγότερο κόστος.
Ένα ρολόι όμως πέρα από το κόστος των υλικών χρυσό, διαμάντια κ.λ.π 'πρέπει' και να λειτουργεί και γι΄αυτό που φιάχτηκε να μας δείχνει την ώρα δηλαδή και μάλιστα με πάρα πόλύ μεγάλη ακρίβεια. Από εκεί και πέρα είναι τόσο το μέγεθος των υλικών λειτουργίας του ρολογιού είναι πραγματική τέχνη το να τα σχεδιάσεις (αν είναι νέο μοντέλο) - τακτοποιήσεις - συναρμολογήσεις μέσα στον εκ των πραγμάτων περιορισμένο χώρο που έχεις. Αυτό αντικειμενικά αξίζει να πληρωθεί πολύ περισσότερο από ένα απλό κόσμημα. -
Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω κανένα καημό με τα ακριβά ρολόγια!
Η αφορμή για να ξαναφορέσω ρολόι ήρθε μέσω της Swatch προ οκταετίας,αν θυμάμαι καλά,και απο τότε ανά τριετία αλλάζω το σχέδιο για διάφορους λόγους...
Αυτή την εποχή φορώ ένα προπέρσινο σχέδιο σαν και αυτό (σε άλλο χρωματισμό):
http://store.swatch.com/watch/YCS408Gκαθώς και ένα ακόμη Swatch,που βγήκε πέρισυ σε σχετικά περιορισμένη σειρά,με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Αθήνα!
Μου αρέσουν ακόμη,τα ρολόγια τσέπης (έχω ένα φτηνό και όμορφο),αλλά αναγνωρίζω ότι χρειάζονται ειδικό(?) στυλ ένδυσης,για να μην φαντάζουν γραφικά...
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
γιατι με τιποτα η κατασκευη ακομα και του πιο προηγμενου τεχνολογικα ρολογιου δεν αξιζει τοσα χρηματα. Να πεις οτι ειναι κοσμημα, και τα κοσμηματα 'αξιζουν' οσο ειναι κανεις διατεθημενος να πληρωσει γι αυτα, το καταλαβαινω (αν και δε μ'αρεσει) αλλα 'state of the art τεχνολογια' για να βλεπουμε την ωρα....!
Μη λές ότι δεν έχει μεγάλο κόστος η κατασκευή ενός ρολογιού-κοσμήματος. Ένα κόσμημα έχει το κόστος της πρώτης ύλης χρυσό, διαμάντια κ.λ.π. αλλά όπως και να το φιάξεις 'δουλεύει'. Δηλαδή ή σου αρέσει και το αγοράζεις ή δε σου αρέσει και δε το αγοράζεις. Η δουλεία κοστίζει όχι τόσο τα υλικά κατασκευής ενός κοσμήματος, τα οποία εαν πας να τα πάρεις σαν 'σκέτα υλικά' έχουν πολύ λιγότερο κόστος.
Αλλο 'αυξημενο κοστος κατασκευης σε σχεση με αλλα ρολογια', κι αλλο 'τιμη που συγκρινεται με αυτη ενος εντελως νεου (και απειρως πολυπλοκοτερου) υπεραυτοκινητου'.
Επειδη τυχαινει να ξερω μερικα πραγματα 'εκ των εσω' για την κατασκευη ρολογιων και κοσμηματων, οσον αφορα τη δουλεια που χρειαζεται για να κατασκευαστει ενα ρολοϊ-κοσμημα που προσπαθουν να σου το πασαρουν ως κατι το μοναδικο, το οποιο 'το δουλευει ενας εξειδικευμενος τεχνιτης απο τους καλυτερους στον κοσμο επι δυο χρονια συνεχεια και το κραταει καλα κλειδωμενο σε αεροστεγη θαλαμο μεχρι να το τελειωσει και μπλα, μπλα, μπλα', θα σου πω οτι ολα αυτα εν συντομια λεγονται μαρκετινγκ. Ουτε το να κοβεις και να κολας μπριγιαν δεν ειναι τοσο δυσκολο (πολυ δυσκολοτερο ειναι να μαθεις να κανεις συγκολησεις ακριβειας με αργκον στο χερι, πιστεψε με!) η χρονοβορο, ουτε το να επεξεργαζεσαι λευκοχρυσο & πλατινα, ουτε βεβαια και η σχεδιαση, η κατασκευη και συναρμολογιση μικροσκοπικων μηχανισμων, με το εξειδικευμενο λογισμικο και τα μηχανηματα που χρησιμοποιουνται σημερα.
Ένα ρολόι όμως πέρα από το κόστος των υλικών χρυσό, διαμάντια κ.λ.π 'πρέπει' και να λειτουργεί και γι΄αυτό που φιάχτηκε να μας δείχνει την ώρα δηλαδή και μάλιστα με πάρα πόλύ μεγάλη ακρίβεια.
Ενταξει βρε συ, το καταλαβαινω το παραμυθι με την ακριβεια, αλλα ποση ακριβεια θα ελεγες οτι σου ειναι αρκετη για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο οτι θα κανεις τα παντα στην ωρα τους;;!!.... Περισσοτερη απ' οση σου παρεχει το ψηφιακο ρολοϊ του κινητου σου τηλεφωνου ή ακομα κι ενα μηχανικο Omega (τυχαιο παραδειγμα) που εστω οτι το παιρνεις και στην καταδυση οπου σε 'καιει' το underwater time; Και γιατι να πληρωσεις αρκετες δεκαδες χιλιαδες ευρω για να εχεις αυτη την ακριβεια απο ενα 100% μηχανικο μηχανισμο κι οχι απο ενα πολυ φθηνοτερο αλλα και πιο τεχνολογικα προηγμενο κι ανθεκτικο μηχανισμο quartz;
Κι εγω θαυμαζω τα μηχανικα 'συνολακια' αλλα πλεον ξερω τι αξιζει (και ποσο) και τι οχι.
Από εκεί και πέρα είναι τόσο το μέγεθος των υλικών λειτουργίας του ρολογιού είναι πραγματική τέχνη το να τα σχεδιάσεις (αν είναι νέο μοντέλο) - τακτοποιήσεις - συναρμολογήσεις μέσα στον εκ των πραγμάτων περιορισμένο χώρο που έχεις. Αυτό αντικειμενικά αξίζει να πληρωθεί πολύ περισσότερο από ένα απλό κόσμημα.
Ναι μεν, αλλα! Τα μηχανικα εξαρτηματα, οπως και τα αντιστοιχα ηλεκτρονικα, τα φτιαχνεις τωρα πια πολυ ευκολα οσο μικρα θελεις. Η συναρμολογηση δεν αποτελει προβλημα. Εδω φτιαχνονται σκληροι δισκοι (δεν αναφερομαι σε τσιπακια μνημης!) που εχουν το μεγεθος γραμματοσημου, με μικροσκοπικα μοτερακια κι ακριβεια κινησης της κεφαλης μερικα εκατομμυριοστα της μοιρας, λογω της τεραστιας πυκνοτητας των δεδομενων. Μην ψαρωνεις με το 'κοιτα πως χωρεσαμε ολα αυτα τα γραναζακια και τα ελατηριακια σε τοσο μικρο χωρο'.
Τα μονα επιχειρηματα που μπορω να δεχτω για ενα 'ρολοϊ' που πουλιεται τοσο ακριβα ειναι του στυλ:
-
Ειναι 'εργο τεχνης' (οπως ενας πινακας ζωγραφικης η ενα γλυπτο) και ο καλλιτεχνης το πουλαει οσο γουσταρει - οποιος δεν ξερει τι να κανει με τα πλουτη του ας κοπιασει να πλουτισει τον εν λογω καλλιτεχνη και τους μανατζερς του.
-
Το ειχε κανει δωρο ο πριγκιπας ταδε στον πρωθυπουργο κατα την υπογραφη γνωστης συνθηκης πριν 150 χρονια και κανονικα θα επρεπε να βρισκεται σε μουσειο
-
Ειναι ακριβες αντιγραφο του πρωτου ρολογιου που σχεδιαστηκε απο το φημισμενο οικο Breitling (παραδειγμα) με αυθεντικη τεχνολογια, μεθοδους και υλικα που χρησιμοποιουσαν το 1884. Επισης τους πηρε 10 χρονια να το τελειοποιησουν πριν το κατασκευασουν (εννοειται σε περιορισμενο αριθμο κομματιων).
-
Ειναι το ενα απο τα 7 ολοιδια ρολογια που κατασκευαστηκαν απο καποιο διασημο ωρολογοποιο και τα αλλα 6 τα εχουν παρει 2 τα ελφ, 2 οι νανοι, και 2 οι αρχοντες του κατω κοσμου.
-
Γινεσαι αορατος οταν πατας την κορωνα του!
-
-
- Γινεσαι αορατος οταν πατας την κορωνα του!
Κάποια έχει κακούς σκοπούς μού φαίνεται!!!!
-
Ενας ακόμη πρωτοπόρος που δεν φοράει ρολόι και βολεύεται με το κινητό-ραδιόφωνο-ρολόι desktop-ρολόι στροφόμετρο κλπ
Πάραυτα έχω 2 φτηνά αλλά όμορφα. 1 camel trophy και 1 tag heuer formula 1
-
εγω παλι εχω αλλο προβλημα
δεν μπορω να βρω καποιο ρολοι να μου αρεσει
αυτη τη στιγμη εχω ενα swatch (χρονογραφος- ο οποιος ποτε δεν μου χρειαστηκε) το οποιο το πηρα σχεδον με μιση καρδια
-
- Γινεσαι αορατος οταν πατας την κορωνα του!
Τι το έγραψες όλο αυτό το 'κατεβατό'.
Αρκούσε μόνο το τελευταίο για να με πείσεις. -
Δεν καταλαβαίνω γιατί η αγορά ενός πανάκριβου ρολογιού είναι πιο 'ανήθικη' από την αγορά μιας Ferrari Enzo, μιας βίλας στην Εκάλη, ενός Sunseeker 105, ενός Bombardier Learjet, ή οποιουδήποτε άλλου προϊόντος υπερπολυτελείας που ικανοποιεί την ματαιοδοξία μας και όχι τις ανάγκες μας.
Οι μηχανισμοί tourbillion είναι εξαιρετικά πολύπλοκοι, κατασκευάζονται μόνο στο χέρι, πάντα από πολύτιμα μέταλλα και αποτελούν την αιχμή του δόρατος στο τι μπορεί να επιτευχθεί στα όρια της μηχανικής όσον αφορά την ακρίβεια της λειτουργίας ενός ρολογιού. Πολλά κομμάτια (όπως για παράδειγμα της Breguet που είναι και ο εφευρέτης του tourbillion) αποτελούν πιστά αντίγραφα των πρώτων τέτοιων ρολογιών που κατασκευάστηκαν πριν από 201 χρόνια και φτιάχνονται σε εξαιρετικά περιορισμένο αριθμό.
Μου φαίνεται λοιπόν κάπως αφελές να λέμε ότι κακώς φτιάχνονται τέτοια ρολόγια, και κακώς κάποιοι δίνουν τόσα λεφτά για να βλέπουν την ώρα όταν θα μπορούσαν να ταΐσουν τα παιδάκια που πεινάνε. Οι άνθρωποι που διαθέτουν τόσα λεφτά ώστε να αγοράσουν ένα τέτοιο ρολόι να είστε σίγουροι ότι έχουν πολλά περισσότερα χρήματα ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν τις αγαθοεργίες τους χωρίς η αγορά ενός tourbillion να τους κάνει να ξανακοιτάξουν τι χρήματα έχουν απομείνει στην τσέπη τους.
Ίσως το πρόβλημα να βρίσκεται και στο ότι η ζωή μέσα στα αμύθητα πλούτη είναι τόσο μακριά από την καθημερινότητα μας που δεν μπορούμε καν να διανοηθούμε πως θα ήταν να χρησιμοποιούμε τέτοια προϊόντα. «Έλα μωρέ, τώρα. Που θα οδηγήσεις Ferrari στην Αθήνα;», η, «Μα καλά, θα κυκλοφορείς με χρηματοκιβώτιο στο χέρι με τέτοιο ρολόι;», ή ακόμα, «Τι το θέλεις το κότερο των 25 εκατομμυρίων Ευρώ, αφού μπορείς να πας και με το πλοίο της γραμμής;»
(Άσχετο. Γνωρίζετε ότι ο μεγαλύτερος ίσως φιλάνθρωπος της εποχής μας είναι ο Bill Gates, ο οποίος έχει δώσει περισσότερα χρήματα για αγαθοεργίες από οποιονδήποτε άλλο εν ζωή Κροίσο; Ή μήπως είστε πολύ απασχολημένοι να τον βρίζετε μετά το τελευταίο κόλλημα των XP;)
-
Έγώ σπανίως φοράω ρολόι.
Αν ποτέ με νοιάξει η ώρα βλέπω το κινητό μου. -
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
(Άσχετο. Γνωρίζετε ότι ο μεγαλύτερος ίσως φιλάνθρωπος της εποχής μας είναι ο Bill Gates, ο οποίος έχει δώσει περισσότερα χρήματα για αγαθοεργίες από οποιονδήποτε άλλο εν ζωή Κροίσο; Ή μήπως είστε πολύ απασχολημένοι να τον βρίζετε μετά το τελευταίο κόλλημα των XP;)Οι προσφορές σε φιλανθρωπικούς σκοπούς αφαιρούνται από το φορολογήσιμο εισόδημα.
(Δεν λέω ότι δεν κάνουν καλά, θέλω να πω απλώς οτι δεν είναι πάντα 'αγνά' τα κίνητρα)
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Δεν καταλαβαίνω γιατί η αγορά ενός πανάκριβου ρολογιού είναι πιο 'ανήθικη' από την αγορά μιας Ferrari Enzo, μιας βίλας στην Εκάλη, ενός Sunseeker 105, ενός Bombardier Learjet, ή οποιουδήποτε άλλου προϊόντος υπερπολυτελείας που ικανοποιεί την ματαιοδοξία μας και όχι τις ανάγκες μας.Αν και το επιχειρημα περι 'ματαιοδοξιας' ειναι κατα βαση σωστο, θεωρω τα παραπανω παραδειγματα ατυχη και μη συγκρισιμα με το ρολοι των 400.000 ευρω που συζητουσαμε. Ενα ρολοι (αν βεβαια το δουμε ως ρολοι!) μας δειχνει την ωρα. Ουδεμια σχεση εχουν οι 'επιδοσεις' (σε ολους τους τομεις) ενος αυτοκινητου, αεροπλανου, γιωτ, κλπ, η ακομα και η (πραγματικη! ) ποιοτητα ζωης που σου προσφερει μια βιλα (στην Εκαλη η οπου αλλου θες) με τις 'επιδοσεις' ενος ρολογιου σε ακριβεια (οχι βεβαια σε ευκολιες, γιατι υπαρχουν ρολογια που δε χρειαζεται να τα αγγιξεις για μια ζωη και *δεν *κοστιζουν μια περιουσια!) - με το να φορας τον πιο ακριβο μηχανισμο του κοσμου στον καρπο σου για να βλεπεις την ωρα 'καλυτερα απο τους αλλους' και τελικα να εχεις ακριβως την ιδια αισθηση της ωρας με καποιον που φοράει ενα απλο, αξιοπιστο και προσιτο quartz.
Οι μηχανισμοί tourbillion είναι εξαιρετικά πολύπλοκοι, κατασκευάζονται μόνο στο χέρι, πάντα από πολύτιμα μέταλλα και αποτελούν την αιχμή του δόρατος στο τι μπορεί να επιτευχθεί στα όρια της μηχανικής όσον αφορά την ακρίβεια της λειτουργίας ενός ρολογιού. Πολλά κομμάτια (όπως για παράδειγμα της Breguet που είναι και ο εφευρέτης του tourbillion) αποτελούν πιστά αντίγραφα των πρώτων τέτοιων ρολογιών που κατασκευάστηκαν πριν από 201 χρόνια και φτιάχνονται σε εξαιρετικά περιορισμένο αριθμό.
Ναι, ρε συ Χρηστο (εισαι κι εσυ απο τους 'λατρεις' οπως ημουν κι εγω πριν πολλα χρονια, φαινεται! ), αλλα... so what??!!! Εδω εχουμε φτασει να μιλαμε για νανορομποτ. Αποθηκευουμε δεκαδες megabytes πληροφοριων σε επιφανεια μικροτερη απο ενα τετραγωνικο χιλιοστο. Οταν ακουω για το ποση 'τεχνολογια' περιεχει ενας πανακριβος χρονογραφος θυμαμαι το γνωστο ανεκδοτο με τη NASA, που ειχε ξοδεψει -λεει- εκατομμυρια δολλαρια για να σχεδιασει και να εξελιξει ενα στυλο το οποιο θα γραφει τελεια σε συνθηκες μηδενικης βαρυτητας, ενω οι Ρωσοι απλα χρησιμοποιησαν μολυβι!
Αν ενα τετοιο ρολοϊ το παιρνεις επειδη 'θολωσες' απο την 'τεχνολογια' του, θα καταντησω γραφικη, αλλα θα το ξαναπω: σκ@τα τεχνολογια κουβαλαει ακομα και το πιο ψαρωτικο τουρμπιγιον σε σχεση με (παραδειγμα) ενα τελευταιας γενιας κινητο τηλεφωνο.
Αν 'θολωσες' απο την προσοχη που εχει δωσει ο τεχνιτης στο δημιουργημα του, την ομορφια, κλπ, δε μιλαμε πλεον για ρολοι αλλα για εργο τεχνης.Μου φαίνεται λοιπόν κάπως αφελές να λέμε ότι κακώς φτιάχνονται τέτοια ρολόγια, και κακώς κάποιοι δίνουν τόσα λεφτά για να βλέπουν την ώρα όταν θα μπορούσαν να ταΐσουν τα παιδάκια που πεινάνε. Οι άνθρωποι που διαθέτουν τόσα λεφτά ώστε να αγοράσουν ένα τέτοιο ρολόι να είστε σίγουροι ότι έχουν πολλά περισσότερα χρήματα ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν τις αγαθοεργίες τους χωρίς η αγορά ενός tourbillion να τους κάνει να ξανακοιτάξουν τι χρήματα έχουν απομείνει στην τσέπη τους.
Το θεμα δεν ειναι αν *μπορουν *να κανουν αγαθοεργιες, αλλα αν *οντως *κανουν. Αν παντως μπορουν να δωσουν οποιοδηποτε σημαντικο ποσο για αγαθοεργιες χωρις να επηρεαστει αισθητα το βιοτικο τους επιπεδο και η ποιοτητα ζωης τους, αλλα παρολα αυτα προτιμουν να φορανε το εν λογω ποσο στον καρπο τους, εχοντας την ιδια πωρωση που ειχε ο Golum με το Δαχτυλιδι στη γνωστη τριλογια του Τολκιεν, εγω απλα δηλωνω οτι δεν τρεφω τον παραμικρο σεβασμο προς τετοιους ανθρωπους. Τιποτα περισσοτερο και τιποτα λιγοτερο.
φιλικα,
Μισελ Γεροσιδερη -
OMEGA CONSTELLATION σε gold plague...
ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΞΕΡΟΥΝ............
ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΚΟΛΩΝΙΑ BALLAFRE η οποια ειναι και η μοναδικη κολωνια του Alain Delon και του Roger Moore.....
Κοστιζει γυρω στα 6000 χηναρια..Εγω το ειχα παρει απο Ιαπωνια 670000 χιλ. πριν απο επτα χρονια....Το εχω φορεσει και στο Μονακο στο Le Partie Chaleu club και σας πληροφορω παροτι ηταν ενα απο τα σχετ φθηνα ρολογια δεν περασε διολου απαρατηρητο στο τραπεζι του blackjack.
-
Michelle, δεν θα διαφωνήσω ότι πράγματι ένα tourbillion είναι μια εξωφρενική υπερβολή, αλλά, επαναλαμβάνω, το ίδιο είναι και μια Ferrari, η οποία μάλιστα μολύνει το περιβάλλον περισσότερο από ένα τυπικό οικογενειακό αυτοκίνητο και σε λάθος χέρια μπορεί να αποτελέσει όπλο φονικό (ένας γρήγορος κακός οδηγός είναι πολύ πιο επικίνδυνος από έναν αργό κακό οδηγό). Και γιατί άραγε αξίζει να δώσει κανείς 650,000 Ευρώ για να πηγαίνει πιο γρήγορα; Για να έχει ένα τετράτροχο που κάνει πιο εντυπωσιακό ήχο; Ή μήπως για να ζηλεύουν περισσότερο οι γείτονες; Δεν θα μπορούσε να δώσει αυτά τα χρήματα σε ένα ορφανοτροφείο και να κυκλοφορεί με ένα Toyota Prius που είναι και φιλικό στο περιβάλλον;
Βέβαια, τώρα με οδηγείς σε μονοπάτια συζήτησης που δεν θέλω να ακολουθήσω γιατί δεν νομίζω ότι μπορούμε να αποδείξουμε που σταματάει η λογική και που αρχίζει η υπερβολή. Απλά πιστεύω ότι το κατά πόσο κάποιος θέλει να διαθέτει μέρος των χρημάτων του για αγαθοεργίες, είναι ανεξάρτητο των υλικών αγαθών (χρήσιμων και άχρηστων) που έχει, ή που πρόκειται να αποκτήσει. Αν έχεις 200,000 Ευρώ να διαθέσεις για ένα ρολόι, σίγουρα έχεις πολλά περισσότερα στον κουμπαρά και άρα η ευχέρεια σου να βοηθήσεις τους φτωχούς δεν μειώνεται από αυτή την αγορά.
Όσο για την τεχνολογία που υπάρχει σε ένα κινητό, ή ένα ρολόι quartz, είναι πράγματι ανώτερη οποιουδήποτε tourbillion, αλλά (και είμαι σίγουρος ότι το ξέρεις πολύ καλά αυτό) η τελειότητα της μηχανικής, έναντι της ηλεκτρονικής ήταν πάντα κάτι που μάγευε τους γνώστες. Με τον ίδιο τρόπο που με γοητεύει περισσότερο η εντελώς μηχανική Leica R6.2 που αγόρασα πριν 13 χρόνια από την super hi-tech ψηφιακή Canon S70 που αγόρασα πριν 5 μήνες, παρόλο που η Canon είναι πιο εύχρηστη και μπορώ να την έχω μαζί μου παντού.
Τέλος, νομίζω ότι στα περισσότερα θαύματα της μηχανικής (είτε μιλάμε για ρολόγια, είτε για φωτογραφικές μηχανές, είτε για αυτοκίνητα, ή ακόμα και για γέφυρες), υπάρχει ένα σημείο πέρα από το οποίο το αντικείμενο πράγματι φτάνει στα επίπεδα έργου τέχνης. Το κατά πόσο τώρα ένα έργο τέχνης αξίζει τα τρελά λεφτά που οι κατασκευαστές του ζητάνε είναι μια συζήτηση που μπορεί να μας απασχολήσει μέχρι τον επόμενο αιώνα…
Φιλικά πάντα
Χρήστος
Ρολόγια. Τι φοράμε και... τι θα ΘΕΛΑΜΕ να φοράμε.