-
Ο χρήστης gto250swb έγραψε:
[...]Ρε φιλε Νασο 79 που ειμαστε και συνομιλικοι σιγα , ακομα κι εσυ συνειδητοποιησες τα γραφομενα σου προτεινοντας να σβηστει κλπ.Εσενα δεν σε προσβαλουν αυτα που λες εστω και λιγο?Μηπως στο τελος το μετανιωσες?
[...]3 πραγματα απαιτησε η αστικη γαλλικη επανασταση που αντιστοιχουν και με τα τρια χρωματα της επαναστατικης σημαιας της γαλλιας (μπλε ασπρο κοκκινο) Ελευθερια ,Ισοτητα ,Αδελφοτητα.
Αλληλεγγυη(οχι θρησκευτικη κοινωνικη) ρε αδερφε ! (και στους τεμπελιδες και στους χαζους και στους εξυπνακιδες, και στους γυφτους και και και...)Κι οχι σε μορφη ελεημοσυνης στα ισια![....]
Φίλε gto250swb, δυστυχώς τη δική σου απάντηση δεν την είχα δει πριν απαντήσω.
Λοιπόν, όχι δεν το μετάνιωσα, υποστηρίζω τη γνώμη μου, απλά περίμενα αντιδράσεις όπως τη δική σου και είπα να το κάνω πιο ήπιο, για να μην αρχίσετε να φωνάζετε ότι είμαι ρατσιστής (αν και παραδέχομαι ότι έχω αυτό το χαρακτηριστικό). Και χαίρομαι που το αντιμετωπίζεις σαν πρόκληση, γιατί η γνώμη όσων υποστηρίζουν την ΥΠΑΡΞΗ αυτών των φαινομένων είναι τουλάχιστον ενδιαφέρουσα.
Αλληλεγγύη φίλε μου;;; Για ποιους; Για αυτούς που μόνοι τους συντηρούν τις ρατσιστικές διαθέσεις εις βάρος τους; Θα γνωρίζεις σε τι συνθήκες ζουν, έτσι; Θα γνωρίζεις επίσης ότι δεν έχουν καμία διάθεση για τις βελτιώσουν, ώστε να ζουν σε πλέον αποδεκτό από το σύνολο περιβάλλον. Και μη μου πεις ότι αυτές είναι πολιτισμικές ιδιαιτερότητες. Αν έμπαινες μαζί μου στο λεωφορείο και βρώμαγα από χιλιόμετρα, τι θα έλεγες; Γιατί υποστηρίζεις τους γύφτους;
Και γιατί αλληλεγγύη προς τους 'εξυπνάκιδες'; Εγώ είμαι μ@λ@κ@ς που σκίζομαι στη δουλειά για να ζήσω δηλαδή; Κι εκείνοι το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να ενοχλούν, με την απλή παρουσία τους ΚΑΙ τη συμπεριφορά τους;Φεύγουμε από τους επαίτες (προσωρινά) και πάμε στους τσιγγάνους. Γιατί να έχουν δικαίωμα ανενόχλητοι να καταλαμβάνουν κοινόχρηστους χώρους (βλ. πλατεία Αγίου Ανδρέα στο Ηράκλειο, τον χώρο στην Αλικαρνασό που έχουν τόσα χρόνια κτλ), να δημιουργούν φασαρίες, να μολύνουν και όλα αυτά με την Αλληλεγγύη του συνόλου;
Εγώ γιατί αν τα κάνω όλα αυτά θα αρχίσουν να πέφτουν πρόστιμα και ποινές, ενώ αυτοί τα κάνουν χαλαρά;Είναι πρωί και δεν έχω επιχειρήματα. Θα επανέλθω αργότερα, μέσα στην ημέρα ελπίζω.
Καλημέρα σας!
-
Ο χρήστης ΚRΙΕΖΑ έγραψε:
Την περιοδο της Ολυμπιαδας εξαφανιστηκαν τα παιδια των φαναριων γιατι επιτελους εφαρμοστηκε ο νομος και η Αστυνομια εκανε σωστα τη δουλεια της.
Το κρύψαμε να μην χαλάσει η μόστρα. Εάν κάτι δεν φαίνεται,όμως, δεν σημαίνει πως παύει να υπαρχει.
Τις περισσότερες φορές ιδίως σε παιδιά επαίτες τα κουβαλάει ο πατέρας με το κλουβάκι στην περιοχή που θα ζητιανέψουν. Αφού κάνουν τη γύρα τα ξανά μαζεύει και πάνε για αλλού. Αν μάλιστα πουλάνε λουλούδια ή κάτι σινάφι είναι κοντά για να τα τροφοδοτήσει αν τους τελειώσει η πραμάτεια. Είναι πολύ καλά οργανωμένη επιχείρηση και η αστυνομία απλά κοιτάει όπως συνήθως εξάλλου κάνει.
Αστυνομία. Χαχα...... ....... Χαχα είπα. Πιο πολύ η φασαρία της παρά η δουλειά της.
Στα μικρα παιδια δινω κατι παντα, ισως να μην ειναι σωστο αλλα ξερω οτι αν δεν πανε λεφτα στον προστατη τους θα φανε ξυλο, και δεν θελω να ασκω πολιτικη εις βαρος τους.
Οι ανθρωπιστικές και Μη Κυβερνητικές οργανώσεις είναι κατηγορηματικές. ΜΗΝ ΔΙΝΕΤΑΙ.
Επισης οσο δινουμε θελω να πιστευω οτι τους αποτρεπουμε απο το να στραφουν σε ληστειες,γιατι για δουλεια πραγματικη δεν το συζηταμε λογω της νοοτροπίας τους και ενίοτε λογω της δικης μας (ρατσισμος απεναντι στους τσιγγάνους κτλ).
Με το συμπάθειο φίλε Τίγρη αλλά θα διαφωνήσω και πάλι. Μπορεί να είναι διπλοθεσίτης. Το πρωί επαιτεία και το βράδυ να τραβάει το κοπτικό εργαλείο και να ληστεύει. Το θέμα είναι ότι σε αυτά τα παιδιά δεν έχουν κάνει αυτό που έχει κάνει σε εμένα ο πατέρας μου. Από μικρός στη δουλειά. Να δει τη 'γλύκα'. Μεγάλωσα σε οικοδομές και χωράφια. Εκεί οφείλεται το ότι πήρα την απφαση να σπουδάσω.΄Όταν στα 15 μου είπα 'δεν πρέπει να γίνω οικοδόμος'.
-
Θά πώ μόνο τό εξής:
Επειδή έχω μαγαζί πού χρειάζεται ψιλά,έχω κάποιους ζητιάνους πού έρχονται γιά να κάνουν τα ψιλά τους χαρτονομίσματα.
Οι περισσότεροι μαζεύουν μέχρι τό μεσημέρι πάνω από εκατόνπενήντα ευρώ.
Καθαρά καί αφορολόγητα.
Είναι πλούσιοι επιχειρηματίες πού τούς δίνουν λεφτά οι βιοπαλαιστές. -
Ρωτήστε τους γιατί δεν ψάχνουν για δουλειά, θα σε βρίσουν στον τόπο. Ειδικά όσοι δεν έχουν σωματικό πρόβλημα και είναι 20-40, έχουν κάνει την επαιτεία επιστήμη.
Δεν τους δίνω φράγκο. -
Μιας και το εφερε η κουβεντα να πω κι εγω κατι, οχι και τοσο σχετικο. Προσφατα ηρθε και εγκατασταθηκε μια οικογενεια τσιγγανων στη γειτονια. Πηραν καποια χρηματα απο το κρατος και εφυγαν απο τους γνωστους 'καταβλισμους' που εμεναν, ηρθαν στη γειτονιά και πληρωσαν cash για το σπιτι που πηραν.
Επιασα τη κουβεντα με τον αντρα μια μερα και τί γυριζει και μου λεει;
'Εγω ρε φιλε ειμαι οικογενιαρχης επιχηρηματιας, τί νομιζεις; Επιχειρηση εχω με 4 παιδια φιλε μου' -
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Επιασα τη κουβεντα με τον αντρα μια μερα και τί γυριζει και μου λεει;
'Εγω ρε φιλε ειμαι οικογενιαρχης επιχηρηματιας, τί νομιζεις; Επιχειρηση εχω με 4 παιδια φιλε μου'Δυστυχώς, δεν παραξενεύομαι που διαβάζω κάτι τέτοιο.
-
Θα συμφωνήσω με powergs και gto σε γενικές γραμμές. Πιστεύω πως το parent post είναι αρκετά ακραίο.
Εγώ προσωπικά δίνω μόνο σε παιδια κυρίως γιατι σκέφτομαι το τι ξύλο θα φάνε... Σε άλλες περιπτώσεις δε δίνω, εκτός κι αν πέσω σε
σπάνια 'ορίτζιναλ' περίπτωση (δηλ. ηλικιωμένο, πραγματικά ανάπηρο κ.λ.π.). -
Κολωνακι Σαββατο το μεσημερι στο στενο που βρισκονται καφετεριες (Jackson κτλ)..
Ειναι ενας κυριουλης κοντα στα 50, ντυμενος αλλοπρωσαλα (πρασινο καρο σακακι, καφε παντελονι) καθαρος. Κοβει βολτες τον πεζοδρομο μονολογωντας δυνατα 'τι να τους πω, τι να τους πω'. Ξαφνικά πάει και στυνεται στο μεσον του πεζοδρομου και αρχιζει να τραγουδαει με δυνατη φωνη κουνωντας με ρυθμο τα χερια το 'δικος μου ο δρομος' απο Τερζη...
Μιλαμε για ΤΗΝ ερμηνεια. Σηκωνε τη φωνη εκει που επρεπε, τη χαμηλωνε στα υπολοιπα σημεια. Τελειωνοντας ακουγες ενα ολοκληρο Κολωνακι να χειροκροταει τον κυριουλη, ο οποίος πηγε μεσα στο καφε ηπιε ενα ποτηρι νερο και μετα βγηκε για να κανει την εισπραξη... ΕΗταν τοσο καλος, εφτιαξε το κεφι του κοσμου, που δεν υπηρξε τραπεζι που να μην του δωσει...
-
Ο χρήστης ΚRΙΕΖΑ έγραψε:
Καταρχην η επαιτεια ειναι αδικημα και ως τετοιο πρεπει να αντιμετωπιζεται.
κατα δευτερο ο nasos79 ζητησε να γινει κατι αν διαβαζω καλα.Απο που συναγεται το συμπερασμα οτι πρεπει να 'εξαφανιστουν'(βλ.εξοντωθουν) οι ζητιανοι??
Την περιοδο της Ολυμπιαδας εξαφανιστηκαν τα παιδια των φαναριων γιατι επιτελους εφαρμοστηκε ο νομος και η Αστυνομια εκανε σωστα τη δουλεια της.
Εξαλλου τα κυκλωματα σιγα μη περιμεναν την Ολυμπιαδα για να κανουν αυτα που λετε (εξωθηση στη πορνεια εμποριο οργανων)
Τελος δε πιστευω οτι καποιος αξιοπρεπης ανθρωπος οσο μεγαλη αναγκη και να εχει θα βγει ποτε στη ζητιανια.
Ξερω πολλους οπως κι εσεις φανταζομαι που εργαζονται σε δυο η τρεις δουλειες για να αντιμετωπισουν τις αναποδιες που τους ετυχαν.....Έτσι ακριβώς είναι, όποιος έχει ανάγκη χρημάτων δουλεύει σαν σκυλί για να τα βγάλει πέρα και μην μου μιλήσει κανείς για ανεργία. Στην ανάγκη κάνεις τα πάντα.
Παλιά ναι, μπορεί να υπήρχαν και επαίτες που πραγματικά είχαν ανάγκη και δεν μπορούσαν να δουλέψουν λόγο ηλικίας ή επειδή ήταν αγράμματοι κλπ. Σήμερα, είναι ζήτημα εάν αυτοί είναι το 0,1%, όλοι οι υπόλοιποι είναι επιχειρηματίες και τα κονομάνε χοντρά αυτοί ή αυτοί που τους εκμεταλλεύονται.
-
Μπλέξαμε τις βούρτσες με τις ...
Άλλοι μιλάνε για επαγγελματίες γύφτους (που δεν υπάρχει περίπτωση να χτυπάνε τα παιδιά τους, τα οποία είναι έτσι κι' αλλιώς στο κόλπο και πράγματι τους έχουν δημιουργήσει οι μανάδες τους αναπηρίες, για να τις εκμεταλλευθούν) κι άλλοι γι' αυτούς που κάνουν εισαγωγή σε παιδιά, για να τα χρησιμοποιήσουν στην επιχείρησή τους (και αυτοί ΝΑΙ, τα χτυπάνε, όταν δεν φέρνουν τα αναμενόμενα κέρδη), την οποία εμείς συντηρούμε.
Η πρόταση του να μπουν νέοι φόροι και να διαχειριστούν από κάποιους επωφελεία των εχόντων πραγματική ανάγκη, είναι για γέλια και με το συμπάθιο. Αυτό υποτίθεται ότι γίνεται εδώ και δεκαετίες, σε όλες τις πολιτισμένες χώρες.
Προσωπικά, ως μικρός και αθώος έδινα παντού, πιστεύοντας μάλιστα ότι βοηθάω κάποιον. Ως μεγαλύτερος και σοφότερος (τρομάρα μου), δίνω μόνο σε κάνα πρεζόνι, καταλαβαίνοντας την κατάστασή του, στους φυλακόβιους που πουλάνε σπίρτα και εργόχειρα και σε κάποιους αξιοπρεπείς ηλικιωμένους που στέκουν στην άκρη του δρόμου και πουλάνε δίχως να ενοχλούν από αναπτήρες μέχρι μολύβια. Καί όχι, αυτοί δεν βρωμάνε. Στα παιδιά μόνο καραμέλες, κάνα γλυκό ή κάνα ξεχασμένο παιχνίδι.
Γενικά, φοβάμαι ότι κρύβουμε την ανικανότητά μας για πραγματική προσφορά προς τους έχοντες ανάγκη, πίσω από μερικά € την εβδομάδα 'ελεημοσύνη' στο δρόμο. Ξαναφοβάμαι ότι δεν είναι έτσι, όμως, τα πράγματα.... -
Κατ' αρχήν συγχαρτήρια στο Naso79 για το θέμα. Είναι θέμα που μπορεί να τραβήξει σε μάκρος και μπορεί να προκαλέσει μεγάλες εντάσεις. Καλό είναι αυτό, να .... διακινείται το συναίσθημα. Δεν ξέρω αν είμαι ρατσιστής (οι περισσότεροι αρνούμαστε το χαρκτηρισμό όσο μας αφορά), αλλά θα ήθελα να μοιραστώ και εγώ μερικές σκέψεις μου.
Τα παιδιά των φαναριών είναι καθαρά μέλη (ακούσια συνήθως) επιχείρησης. Υφίστανται εκμετάλευση από μεγαλύτερους που μαζεύουν τις εισπράξεις. Τα λυπάμαι πολύ αλλά πιστεύω ότι αν σταματήσουμε να δίνουμε τότε θα σταματήσει και το φαινόμενο. Το να δίνει κανείς καραμέλες ή σοκολάτες μου άρεσε σαν ιδέα
Οι γύφτοι τώρα είναι πονεμένη ιστορία. Σίγουρα η Ελληνική κοινωνία δεν έχει καμία διάθεση να τους ενσωματώσει, όμως και στη συντριπτική τους πλειοψηφία δεν έχουν καμία διάθεση να ενσωματωθούν. Μένω σε πόλη (Πάτρα) που στην ευρύτερη περιοχή της έχει μεγάλο αριθμό γύφτων και λόγω της δουλειάς μου (στο Νοσοκομείο) έχω καθημερινή επαφή μαζί τους. το μόνο που θέλω να πω είναι για το φασισμό της μειοψηφίας. Καταννοώ την ανάγκη του σεβασμού της ιδιαιτερότητας του άλλου είτε αυτό αφορά τη θρησκεία, τη γλώσσα είτε τις όποιες πολιτισμικές συνήθειες. Δε με ενοχλεί που δε θέλουν να έχουν σπίτι, με ενοχλεί όμως που θεωρούν λογικό να έρχονται στο Νοσοκομείο βρώμικοι. Δε με πειράζει ότι μαζεύονται 50 άτομα στην αναμονή για ένα περιστατικό καθισμένοι στο πάτωμα, με ενοχλεί όμως με διάφορες ψεύτικες δικαιολογίες και φασαρίες να προσπαθούν να παρακάμψουν τη σειρά ή να αποφύγουν συμβατικές υποχρεώσεις στις οποίες υπόκεινται και όλοι οι υπόλοιποι εξεταζόμενοι. Δε με ενοχλεί ότι παρ'ότι τους απευθύνεσαι στον πληθυντικό θεωρούν ότι πρέπει να σου μιλούν σαν να είσαι ο τελευατίος τροχός της αμάξης.
Και ΜΟΥ ΤΗ ΔΙΝΕΙ ότι όταν τους επισημαίνεις ότι πρέπει να ακολουθήσουν ορισμένους κανόνες, τότε η μόνιμη επωδός τους με πολλές φασαρίες και επιθετική συμπεριφορά είναι ότι προβαίνεςι σε διακρίσεις επειδή είναι γύφτοι και ανάλογα με την ημέρα είτε βρίζουν είτε απειλούν με κανάλια κλπ (ξέρετε όλο το σετάκι).
Νομίζω λοιπόν ότι όπως η πλειοψηφία επιβάλλεται να σέβεται τις ιδιαιτερότητες της μειοψηφίας γιατί στο τέλος αυτό καθορίζει και το βαθμό του πολιτισμού της, έτσι και η μειοψηφία οφείλει να σέβεται τον τρόπο ζωής των πολλών και να μην προσπαθεί εν ονόματι ενός κακώς εννοούμενου προοδευτισμού να επιβάλλει την άποψή της.
Σε κάθε περίπτωση η πολιτεία και όλοι μας οφείλει να προσπαθεί να τους βοηθήσει και να μη τους αντιμάχεται, αλλά ομολογώ ότι μερικές φορές αυτό είναι πολύ-πολύ δύσκολο -
Περιστατικό 1: Είμαι στο γραφείο έρχεται ένας κύριος που πουλούσε διάφορα πράγματα λέγωντας ότι είναι καρδιοπαθής και έχει παιδιά να μεγαλώσει...αγοράζω έναν μικρό φακό τον οποίο πλήρωσα 5 Ευρώ τον βγάζω από την συσκευασία για να ανακαλύψω ότι δεν λειτουργεί τον προλαβαίνω και του το λέω.....για να μου απαντήσει ότι εγώ φταίω που τον χάλασα.......
Περιστατικό 2: Είμαι σε καφετέρια έρχεται πάλι ένας κύριος και συνέχεια ζητάει να του δώσουμε κάτι έστω και ένα λεπτό...του δίνει κάποιος από την παρέα κάποια ψιλά γύρω στα 30 λέπτα...Ευτυχώς που δεν του τα κοπάνησε στο κεφάλι....και απλά είπε.....:τι.... ευρώ δεν έχεις ουτε τσιγάρα δεν παίρνω....
Περιστατικό 3: Είμαι σε κεντρική πλατεία της Πάτρας...έρχεται ένα μικρό αγοράκι και λέειι οτι πεινάει αν γίνεται να του πάρω κάτι να φάει....Πάμε στο περίπτερο της πλατείας και του αγοράζω ένα κρουασάν και ένα πακέτο μπισκότα...αρχίζω να περπατάω για να φύγω αλλά θυμάμαι ότι δεν έχω τσιγάρα και πάω να γυρίσω στο περίπτερο και τι βλέπω...το παιδάκι επέστρεφε στον περιπτερά τα πράγματα και ο περιπτεράς του έδινε χρήματα..... Ο πανικός που ακολούθησε δεν περιγράφεται..... κάλεσα και την αστυνομία..... ο περιπτεράς όμως συνεχίζει να έχει το περίπτερο και ούτε γάτα ούτε ζημιά....(αν όμως του έκανα τη μούρη καινούρια θα το ξανασκεφτόταν...)
Προσωπικά δεν ενοχλούμαι από την παρουσία τους....ούτε αν έρθουν και ζητήσουν χρήματα....ενοχλούμαι όμως, όταν και εάν αρνηθώ να δώσω χρήματα που κάποιοι κάνουν και λένε τα πάντα προκειμένου να σε φέρουν σε δύσκολη θέση για να αναγκαστείς, για να έχεις την ηρεμία σου, να τους δώσεις κάτι και να φύγουν...
Έχουν δικαίωμα στην επαιτεία αλλά έχω διακαίωμα να πιώ ανενόχλητη τον καφέ μου....
[/b] -
Ο χρήστης katerina kaperoni έγραψε:
Περιστατικό 3: Είμαι σε κεντρική πλατεία της Πάτρας...έρχεται ένα μικρό αγοράκι και λέειι οτι πεινάει αν γίνεται να του πάρω κάτι να φάει....Πάμε στο περίπτερο της πλατείας και του αγοράζω ένα κρουασάν και ένα πακέτο μπισκότα...αρχίζω να περπατάω για να φύγω αλλά θυμάμαι ότι δεν έχω τσιγάρα και πάω να γυρίσω στο περίπτερο και τι βλέπω...το παιδάκι επέστρεφε στον περιπτερά τα πράγματα και ο περιπτεράς του έδινε χρήματα..... Ο πανικός που ακολούθησε δεν περιγράφεται..... κάλεσα και την αστυνομία..... ο περιπτεράς όμως συνεχίζει να έχει το περίπτερο και ούτε γάτα ούτε ζημιά....(αν όμως του έκανα τη μούρη καινούρια θα το ξανασκεφτόταν...)τι να έκανε η αστυνομία βρε Κατ στον περιπτερά; Μπορεί να μην είναι ηθικά σωστό αυτό που έκανε, δε νομίζω να είναι παράνομο όμως, και θα μπορούσε άνετα να το δικαιολογήσει σαν επιστροφή εμπορεύματος. Δεν βρίσκεις άκρη μ'αυτά, και θα σου συνιστούσα να μην έδινες καθόλου σημασία. Μόνο έχε την τσάντα σου και το κινητό σου από κοντά, γιατί εμείς εκεί στο Θησείο έχουμε περιστατικά από δαύτους
-
Ο χρήστης katerina kaperoni έγραψε:
αρχίζω να περπατάω για να φύγω αλλά θυμάμαι ότι δεν έχω τσιγάρα και πάω να γυρίσω στο περίπτεροΚατερίνα καπνίζεις;
-
Ο χρήστης billypap έγραψε:
...Οι γύφτοι τώρα είναι πονεμένη ιστορία. Σίγουρα η Ελληνική κοινωνία δεν έχει καμία διάθεση να τους ενσωματώσει....Δεν συμφωνώ. Έχω φίλους γύφτους, επαγγελματίες και πεντακάθαρους. Άσε που η μισή Ηλεία (και όλοι οι Αθηναίοι το καλοκαίρι) ψωνίζει ρούχα από αυτούς, είτε από τις λαϊκές αγορές είτε από 'καταστήματα' που διατηρούν στα σπίτια τους. Άσε και που τα επόμενα χρόνια θα βλέπουμε όλο και περισσότερους μικτούς γάμους, έχεις δει κάτι τσουπάρες ( ) που σκάνε μύτη σιγά σιγά, γενικά τη νεολαία τους που αρχίζει να βγαίνει τακτικά για καφέ;
Α, ξέχασες να αναφέρεις την ρατσιστική (εναντίον μας) αντιμετώπιση πχ της τροχαίας και της εφορίας....Έχουν δικαίωμα στην επαιτεία αλλά έχω διακαίωμα να πιώ ανενόχλητη τον καφέ μου....
Δικαίωμα στην επαιτεία; Από που;;;;;;;;;;;;;
-
Πριν λιγο καιρο ειχα παει με φιλους για καφε στην πλατεια της Νεας Σμυρνης....... σιχαθηκα την περιοχη.
Δεν μας αφηναν σε ησυχια , την μια να παρουμε cd ,τηλ αλλη τσιγαρα, μικρα παιδια να τα σερνουν και να μας τα παρουσιαζουν σαν δολωματα...... ΕΛΕΟΣ πια , απαραδεκτη κατασταση.
Δεν ξερω να μπορει καποιος να κανει κατι να σταματησει αυτο τα χαλι, αλλα πλεον εχει παραγινει.
-
Να ρωτησω κατι; Οι διαφοροι πακιστανοί που στεκονται στα φαναρια να μας καθαρισουν τα τζαμια (Μεσογειων, Αλεξανδρας κτλ) και ειναι αρτιμελεστατοι, γιατι δεν πανε να δουλεψουν;;; Μιλάμε για νεους εως 26 ετων (τοσο φαινονται)... τοσοι και τοσοι δουλευουν στα βενζιναδικα πλένοντας αυτοκινητα βγαζοντας χρηματα με αξιοπρεπεια.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Η πρόταση του να μπουν νέοι φόροι και να διαχειριστούν από κάποιους επωφελεία των εχόντων πραγματική ανάγκη, είναι για γέλια και με το συμπάθιο. Αυτό υποτίθεται ότι γίνεται εδώ και δεκαετίες, σε όλες τις πολιτισμένες χώρες.Ακριβώς: δεν είναι δουλειά του καθενός από εμάς να λύνουμε το πρόβλημα των ελαχίστων που έχουν πραγματικά ανάγκη (γιατί για τους περισσότερους είναι business). Πληρώνουμε τους φόρους μας και θα έπρεπε να απαιτούμε από το κράτος (αυτή είναι η δουλειά του, γαμώτο, δεν είναι να έχει τράπεζες και αεροπορικές εταιρίες) να φροντίζει και να περιθάλπει (σωματικά, ψυχικά αλλά και δίνοντας ευκαιρίες επανένταξης) όσους έχουν ανάγκη. Γιαυτό ζούμε στην Ευρώπη και όχι στις ΗΠΑ...
Προσωπικά, ως μικρός και αθώος έδινα παντού, πιστεύοντας μάλιστα ότι βοηθάω κάποιον. Ως μεγαλύτερος και σοφότερος (τρομάρα μου), δίνω μόνο σε κάνα πρεζόνι, καταλαβαίνοντας την κατάστασή του, στους φυλακόβιους που πουλάνε σπίρτα και εργόχειρα και σε κάποιους αξιοπρεπείς ηλικιωμένους που στέκουν στην άκρη του δρόμου και πουλάνε δίχως να ενοχλούν από αναπτήρες μέχρι μολύβια. Καί όχι, αυτοί δεν βρωμάνε. Στα παιδιά μόνο καραμέλες, κάνα γλυκό ή κάνα ξεχασμένο παιχνίδι.
Δεν έχω δώσει ποτέ ελεημοσύνη σε κανέναν προσωπικά διότι δεν πιστεύω στην προσωπική ελεημοσύνη. Ούτε έχω αγοράσει ποτέ τίποτε από τους businessmen του δρόμου. Εχω όμως συνεισφέρει με χρήμα ή παλιά ρούχα ή αντικείμενα στο έργο οργανώσεων για τις οποίες έχω εμπιστοσύνη πως θα βοηθήσουν όσους το χρειάζονται πραγματικά και δεν θα καταλήξουν στις τσέπες επιτήδειων.
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Να ρωτησω κατι; Οι διαφοροι πακιστανοί που στεκονται στα φαναρια να μας καθαρισουν τα τζαμια (Μεσογειων, Αλεξανδρας κτλ) και ειναι αρτιμελεστατοι, γιατι δεν πανε να δουλεψουν;;; Μιλάμε για νεους εως 26 ετων (τοσο φαινονται)... τοσοι και τοσοι δουλευουν στα βενζιναδικα πλένοντας αυτοκινητα βγαζοντας χρηματα με αξιοπρεπεια.Παιρνει ο βενζινας στην δουλεψη του εναν αγνωστο Πακιστανο που δεν μιλάει ελληνικά;Δεν ειναι τοσο ευκολα τα πραγματα.Περασε η εποχη που ειχαμε ελλειψη εργατικων χεριων.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Να ρωτησω κατι; Οι διαφοροι πακιστανοί που στεκονται στα φαναρια να μας καθαρισουν τα τζαμια (Μεσογειων, Αλεξανδρας κτλ) και ειναι αρτιμελεστατοι, γιατι δεν πανε να δουλεψουν;;; Μιλάμε για νεους εως 26 ετων (τοσο φαινονται)... τοσοι και τοσοι δουλευουν στα βενζιναδικα πλένοντας αυτοκινητα βγαζοντας χρηματα με αξιοπρεπεια.
Παιρνει ο βενζινας στην δουλεψη του εναν αγνωστο Πακιστανο που δεν μιλάει ελληνικά;Δεν ειναι τοσο ευκολα τα πραγματα.Περασε η εποχη που ειχαμε ελλειψη εργατικων χεριων.
και στα 3 βενζιναδικα που ειναι κοντα μου δουλευουν πακιστανοι και άλλοι ξενοι, η οποίοι πλενουν αυτοκινητα. Δεν μιλανε καλα ελληνικα , αλλα τι να τα κανουνε.
Το θεμα ειναι οτι δεν πανε να δουλεψουν κανονικα, όχι γιατι δε βρίσκουν, αλλα γιατι ειναι πολυ πιο ευκολο και επικερδες για αυτους να καθαριζουν τζαμια 6 ωρες την ημερα...
Γύφτοι, ζητιάνοι και απαράδεκτη ελληνική πραγματικότητα