-
Δεν σκοπεύω να σας κουράσω με πρόλογο. Απλά παραθέτω ένα περιστατικό και είμαι βέβαιος ότι θα έχετε πολλά να πείτε:
Είμαι σε ένα κατάστημα σήμερα το απόγευμα. Την ώρα που εξυπηρετούμαι, μπαίνει ένας τύπος μέσα, απ' αυτούς που αφήνουν κάρτες που γράφουν διάφορα δράματα και περιμένουν βοήθεια. Όλοι του αρνούμαστε και φεύγει με υφάκι -και καλά- σας περιφρονώ. Προσέξτε τώρα την περιγραφή του. Σκουρόχρωμος (γύφτος προφανώς) με παπουτσάκι Nike, τζινάκι σένιο με τσέπες και σηκωμένα ρεβέρ και -το κορυφαίο- ζελέ στο μαλλί παρακαλώ, σαν να βγήκε απ' το κομμωτήριο μόλις.
Ρωτάω λοιπόν: Γιατί δεν γίνεται κάτι με αυτή τη βρωμιά που γεμίζει τις πόλεις μας; Έχω βαρεθεί να μην μπορώ να κάτσω για φαγητό-καφέ ή οτιδήποτε άλλο και να γεμίζει ο τόπος γύφτους που εκτός του ότι είναι ενοχλητικοί με αυτά που σου λένε και κάνουν, βρωμάνε απαίσια και σε ακουμπάνε κιόλας πολύ προκλητικά κάποιες φορές.
Όποιος θεωρεί ότι τον προσβάλει το θέμα, παρακαλώ να μην απαντήσει. Αν κάποιος Administrator θεωρεί ότι το θέμα προσβάλει το forum, ζητώ προκαταβολικά συγγνώμη και παρακαλώ να σβηστεί το topic, όχι να κλειδωθεί απλά.
-
Δεν σκοπεύω να σας κουράσω με πρόλογο. Απλά παραθέτω ένα περιστατικό και είμαι βέβαιος ότι θα έχετε πολλά να πείτε:
Είμαι σε ένα κατάστημα σήμερα το απόγευμα. Την ώρα που εξυπηρετούμαι, μπαίνει ένας τύπος μέσα, απ' αυτούς που αφήνουν κάρτες που γράφουν διάφορα δράματα και περιμένουν βοήθεια. Όλοι του αρνούμαστε και φεύγει με υφάκι -και καλά- σας περιφρονώ. Προσέξτε τώρα την περιγραφή του. Σκουρόχρωμος (γύφτος προφανώς) με παπουτσάκι Nike, τζινάκι σένιο με τσέπες και σηκωμένα ρεβέρ και -το κορυφαίο- ζελέ στο μαλλί παρακαλώ, σαν να βγήκε απ' το κομμωτήριο μόλις.
Ρωτάω λοιπόν: Γιατί δεν γίνεται κάτι με αυτή τη βρωμιά που γεμίζει τις πόλεις μας; Έχω βαρεθεί να μην μπορώ να κάτσω για φαγητό-καφέ ή οτιδήποτε άλλο και να γεμίζει ο τόπος γύφτους που εκτός του ότι είναι ενοχλητικοί με αυτά που σου λένε και κάνουν, βρωμάνε απαίσια και σε ακουμπάνε κιόλας πολύ προκλητικά κάποιες φορές.
Όποιος θεωρεί ότι τον προσβάλει το θέμα, παρακαλώ να μην απαντήσει. Αν κάποιος Administrator θεωρεί ότι το θέμα προσβάλει το forum, ζητώ προκαταβολικά συγγνώμη και παρακαλώ να σβηστεί το topic, όχι να κλειδωθεί απλά.
-
-
.
Στους γύφτους και τους τσιγγάνους έχει επιτραπεί ένα καθεστώς που τους καθιστά περιθωριακούς. Είτε το θέλουν αυτοί ή όχι όμως είναι απαράδεκτο το καθεστώς στο οποίο βρίσκονται...
-
Φίλε είναι άδικο αν κάποιος διαφωνεί να του το απαγορεύεις. Όπως επιτρέπεται σε εσένα να εκφράσεις τη γνώμη σου επιτρέπεται και σε άλλους να συμφωνήσουν ή να διαφωνήσουν. Ορισμένοι έχουν κάνει τη ζητιανιά επάγγελμα. Επηδεί βαριούνται να εργαστούν τους είναι πολύ πιο εύκολο να ζητιανεύουν. Το έχουν δείξει τα κανάλια πολλές φορές. Αλλά υπάρχουν (λίγοι) συνάνθρωποί μας που πραγματικά έχουν την ανάγκη μας. Πολλοί άνθρωποι πέθαναν στην ψάθα (από απλούς πολίτες μέχρι μεγάλους ηθοποιούς) επειδή η ζωή ή οι προσωπικές λανθασμένες επιλογές τους άφησαν στο δρόμο άφραγκους. Άκουσες τι λέγεται για τα 'παιδιά των φαναριών' που εξαφανίστηκαν πριν την Ολυμπιάδα. Άλλα πέσαν θύματα του εμπορίου ζωτικών οργάνων και άλλα τα πήραν τα κυκλώματα πορνείας. Και σκέψουν ότι υπάρχουν και ανήλικα που αναγκάστικαν να μπουν σε αυτά τα κυκλώματα λόγω της ανικανότητας της πολιτείας από τη μία αλλά και της δικής μας αδιαφορίας από την άλλη. Προτιμώ να έχω 99 τεμπέληδες έξω στους δρόμους και 1 όντως φτωχό ζητιάνο από ότι και τους 100 μαντρομένους ή εξαφανισμένους. Ο ένας ο πραγματικά ανήμπορως με ενδιαφέρει να μην πέσει θύμα εκμετάλευσης των διαφόρων κυκλωμάτων ειδικά αν είναι παιδί ή ηλικιωμένος. Είναι ενοχλητικοί πράγματι αλλά στα ξερά μην καούν και τα χλωρά φοβάμαι. Και ποτέ δεν ξέρεις τι σε επιφυλάσει η ζωή. Ποτέ δεν ξέρεις αν κάποια μέρα από τα πολλά βρεθείς στο τίποτα.
Φιλικά -
Ο χρήστης powergs έγραψε:
....................Tα είπες πολύ ωραία, δεν έχω να προσθέσω τίποτα άλλο προς το παρόν. Μπράβο.
-
Καταρχην η επαιτεια ειναι αδικημα και ως τετοιο πρεπει να αντιμετωπιζεται.
κατα δευτερο ο nasos79 ζητησε να γινει κατι αν διαβαζω καλα.Απο που συναγεται το συμπερασμα οτι πρεπει να 'εξαφανιστουν'(βλ.εξοντωθουν) οι ζητιανοι??
Την περιοδο της Ολυμπιαδας εξαφανιστηκαν τα παιδια των φαναριων γιατι επιτελους εφαρμοστηκε ο νομος και η Αστυνομια εκανε σωστα τη δουλεια της.
Εξαλλου τα κυκλωματα σιγα μη περιμεναν την Ολυμπιαδα για να κανουν αυτα που λετε (εξωθηση στη πορνεια εμποριο οργανων)
Τελος δε πιστευω οτι καποιος αξιοπρεπης ανθρωπος οσο μεγαλη αναγκη και να εχει θα βγει ποτε στη ζητιανια.
Ξερω πολλους οπως κι εσεις φανταζομαι που εργαζονται σε δυο η τρεις δουλειες για να αντιμετωπισουν τις αναποδιες που τους ετυχαν..... -
Δεν δινω σε κανενα.Ουτε στον δρομο ουτε οταν μπαινουν στο μαγαζι.Τους διωχνω παντα με αυστηρο αλλα κοσμιο τροπο.Εμφανιζονται ολοι μαζι λες και ερχονται με πουλμαν,να κανουν την εισπραξη και μετα να φυγουν .
Οσο για τις γυφτισες δεν τις αφηνω να μπουν πανω απο ενα ατομο την φορά.Παντα μπαινουν για να κλεψουν, πολυ σπανια να θελουν να αγορασουν κατι.Τι καταρες εχω φαει απο μια γρια επειδη δεν τις δινω χρηματα δεν λεγεται.Η πλακα ειναι οτι ο γιος της κυκλοφορει με BMW ,φαινεται το χορτο παινει καλη τιμη . -
Τις περισσότερες φορές ιδίως σε παιδιά επαίτες τα κουβαλάει ο πατέρας με το κλουβάκι στην περιοχή που θα ζητιανέψουν. Αφού κάνουν τη γύρα τα ξανά μαζεύει και πάνε για αλλού. Αν μάλιστα πουλάνε λουλούδια ή κάτι σινάφι είναι κοντά για να τα τροφοδοτήσει αν τους τελειώσει η πραμάτεια. Είναι πολύ καλά οργανωμένη επιχείρηση και η αστυνομία απλά κοιτάει όπως συνήθως εξάλλου κάνει. Μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχουν και τα μαγαζιά που δεν εξασφαλίζουν την ησυχία των θαμώνων τους. Για μένα είναι και αυτό κριτήριο για να πάω ή όχι σε ένα μαγαζί.
Όσο για τα παιδιά των φαναριών ακολουθώ άλλη μέθοδο. Αφού ότι κι αν τους δώσεις πάει στους «προστάτες» τους προτιμώ να τους δίνω καραμέλες ή μικρές σοκολάτες ανάλογα με την εποχή που έχω πάντα στο αμάξι. -
Ο χρήστης ΚRΙΕΖΑ έγραψε:
Καταρχην η επαιτεια ειναι αδικημα και ως τετοιο πρεπει να αντιμετωπιζεται.Δεν ήξερα ότι η επαιτεία είναι αδίκημα: νόμιζα ότι τους δίνουν τίποτα νόμιμες άδειες
Όσο για την κατάσταση που επικρατεί σε πολλά φανάρια, πλέον, μου φαίνεται ότι έχει εξελιχθεί σε ένα είδος 'επιχείρησης'. Δεν αγοράζω τίποτα απ'τα φανάρια, αλλά μπορεί να δώσω κάτι σε επαίτες στο δρόμο.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Δεν δινω σε κανενα.Ουτε στον δρομο ουτε οταν μπαινουν στο μαγαζι.Το πλέον σωστό που μπορεί να κάνει ο καθένας μας. Αν το κάναμε όλοι στο τέλος όλοι αυτοί οι επαγγελματίες (προσοχή δε κατηγορώ 'την πρώτη γραμμή' δηλαδή πιτσιρίκια, κωφούς κ.λ.π αλλά τους 'νταβατζήδες' που βρίσκονται πίσω τους) που εκμεταλεύονται πρόσωπα και καταστάσεις θα 'αναγκασθούν' να αλλάξουν επάγγελμα και συνεπώς να εκλείψει αυτό το φαινόμενο.
Αιθεροβάμων; Ίσως. -
Στα μικρα παιδια δινω κατι παντα, ισως να μην ειναι σωστο αλλα ξερω οτι αν δεν πανε λεφτα στον προστατη τους θα φανε ξυλο, και δεν θελω να ασκω πολιτικη εις βαρος τους.Το απολυτως σωστο ειναι να τα αναλαβω εγω υπο την προστασια μου,να τα πηγαινω σχολειο κτλ αλλα αυτο δεν θελω και δεν μπορω να το κανω.
Επισης στους πολυ επιδεξιους 'ηθοποιους' στον ηλεκτρικο (οταν τον χρησιμοποιούσα) συνηθως εδινα,εδω παιρνουν εκατομμύρια δραχμες κατι ηθοποιοι για να παιξουν σε κατι 'λαμψη' και 'η αγαπη αργησε μια μερα',γιατι να μην παρουν κατι καποιοι με εκπληκτικες ερμηνείες και απιστευτους μονολογους ίδια δουλειά κανουν,μας ψυχαγωγουν.
Επισης οσο δινουμε θελω να πιστευω οτι τους αποτρεπουμε απο το να στραφουν σε ληστειες,γιατι για δουλεια πραγματικη δεν το συζηταμε λογω της νοοτροπίας τους και ενίοτε λογω της δικης μας (ρατσισμος απεναντι στους τσιγγάνους κτλ).
-
Κανονικα συμφωνα με το συγγραφεα του ποστ δεν θα επρεπε να απαντησω γιατι με ενοχλουν τα γραφομενα, αλλα ειναι σχεδον αδυνατον (μπηκα και βγηκα απο το τοπικ αρκετες φορες με τη σκεψη τυπου δε γ@...τε τι να αρχισουμε παλι να λεμε) να αφησεις αναπαντητη μια προκληση σαν κι αυτη.
Για πιο λογο ομως απαντω στο τοπικ?Απλα γιατι μου ειναι αδιανοητο να φανταστω ενα θεμα γεματο απαντησεις του τυπου
Ναι, ειναι σιχαμενοι, βρωμικοι απαισιοι...(Γερμανια '33)
-Ναι οι κωλογυφτοι μας χαλανε την αισθητικη μας...(σικ)
-Ειναι και ασχημοι , τεμπελιδες εε και λιγο μαυροι.... ου(ΚΚΚ ΗΠΑ 60s)
-(το καλυτερο) Πρεπει να κανουμε κατι για αυτους τους σιχαμενους μηπως να κανουμε ενα γκετο?(Harlem 80s)
-Μπα μπορει να κανουν βρωμικη την πολη μας , μηπως να τους απελασουμε ?(Λεπεν 2002?)
-Κι αν τους ξαναδουμε σε κανενα τουριστικο ταξιδι μας? Απαπα δεν το διακινδυνευω , θελω πιο δραστικα μεσα...(δεν τα κατονομαζουμε ομως...)
cut !
Ρε φιλε Νασο 79 που ειμαστε και συνομιλικοι σιγα , ακομα κι εσυ συνειδητοποιησες τα γραφομενα σου προτεινοντας να σβηστει κλπ.Εσενα δεν σε προσβαλουν αυτα που λες εστω και λιγο?Μηπως στο τελος το μετανιωσες?
Για να μην γραφω πολλα υπερ διαφωτισμου κλπ να σου θυμησω φιλικα χωρις υφος και οποιοδηποτε στομφο ή κατι παρομοιο (γι αυτο βαζω και αυτη τη φατσουλα)
3 πραγματα απαιτησε η αστικη γαλλικη επανασταση που αντιστοιχουν και με τα τρια χρωματα της επαναστατικης σημαιας της γαλλιας (μπλε ασπρο κοκκινο) Ελευθερια ,Ισοτητα ,Αδελφοτητα.
Αλληλεγγυη(οχι θρησκευτικη κοινωνικη) ρε αδερφε ! (και στους τεμπελιδες και στους χαζους και στους εξυπνακιδες, και στους γυφτους και και και...)Κι οχι σε μορφη ελεημοσυνης στα ισια!
Υ.Γ. μπραβο ρε powergs! 99% σωστος μην ξεχνας και τις σκεψεις της ελληνικης κυβερνησης για πογκρομ και γκετο στους ναρκομανεις και επαιτες των εξαρχειων -Ομονοιας.
-
Ο χρήστης King Alexander έγραψε:
Καταρχην η επαιτεια ειναι αδικημα και ως τετοιο πρεπει να αντιμετωπιζεται.
Δεν ήξερα ότι η επαιτεία είναι αδίκημα: νόμιζα ότι τους δίνουν τίποτα νόμιμες άδειες
Όσο για την κατάσταση που επικρατεί σε πολλά φανάρια, πλέον, μου φαίνεται ότι έχει εξελιχθεί σε ένα είδος 'επιχείρησης'. Δεν αγοράζω τίποτα απ'τα φανάρια, αλλά μπορεί να δώσω κάτι σε επαίτες στο δρόμο.
Χαίρομαι που το θέμα προχωράει. Επιτέλους άνοιξα κι εγώ ένα θέμα με παραπάνω από 2-3 απαντήσεις.
Λοιπόν, πρώτα απ' όλα να σας θυμίσω μία φωτό που είχα ανεβάσει κάποτε εδώ μέσα (http://members.lycos.co.uk/prdforum/sto ... mmerce.jpg). Παραδίπλα ήταν και η κλούβα με το εμπόρευμα.
Έπειτα, να ξεκαθαρίσω τη θέση μου:
ΔΕΝ δίνω σε κανέναν τώρα πλέον! Το έκοψα ένα μεσημέρι που ανέβαινα τη Μίνωος και στα φανάρια με 62 Μαρτύρων είναι ένας τύπος ο οποίος μοιράζει κάτι αρωματικά αυτοκινήτων με ένα μήνυμα του στυλ 'έχω 713452 παιδιά και δεν έχω χρήματα να τα μεγαλώσω μπλα, μπλα, μπλα...' Τον λυπήθηκα και έδωσα μάλλον ένα ευρώ, αν θυμάμαι καλά. Μόλις ανάβει το φανάρι και στρίβω, βλέπω άλλους 3-4 'πολύτεκνους' να μοιράζουν τα ίδια ακριβώς αρωματικά στα άλλα φανάρια στον κόμβο. Περιττό να πω πόσο μ@λ@κ@ς ένοιωσα, αλλά τουλάχιστον μου έγινε μάθημα.Στον φίλο που είπε ότι κάτι δίνει, για να μη φάνε ξύλο τα παιδιά, έχω να πω ότι αν ΚΑΝΕΙΣ δεν έδινε ΤΙΠΟΤΑ, θα έτρωγαν 2-3 φορές ξύλο και μετά, αφού πλέον ΚΑΝΕΙΣ δεν θα έδινε ΤΙΠΟΤΑ, θα έπαυαν να τα στέλνουν.
Έχετε ακούσει για μία φυλή τσιγγάνων που παραμορφώνει τα νεογέννητα για να προκαλούν τη λύπηση και να δίνουμε εμείς περισσότερα στους επαίτες; Εγώ το έχω ακούσει και δεν το αποκλείω να συμβαίνει. Άρα, τι να συζητάμε από εδώ και πέρα;
Πρώτα απ' όλα δεν νομίζω ότι δίνω την εντύπωση κάποιου που έχει 'πολλά'. Εργάζομαι κι εγώ όπως οι περισσότεροι εδώ μέσα για τα χρήματα που παίρνω. Και φυσικά δεν είπα να τους μαζέψει ο μπόγιας να τους πάει στη Σπιναλόγγα να τους αφήσουμε εκεί να ψοφήσουν σαν σκυλιά. Αλλά πάλι, δεν μπορεί δηλαδή η πολιτεία, να μαζέψει με τους μπάτσους τους κατ' επάγγελμα επαίτες και με την κοινωνική πρόνοια (ποιαααα;;; ) όσους έχουν πραγματικά ανάγκη και να καθαρίσουν οι πόλεις μας από αυτό το πράγμα; Μη σκέφτεσαι απόλυτα, δεν είμαστε Νεοναζί εδώ πέρα. Αλλά κάποια πράγματα είναι ενοχλητικό να συμβαίνουν το 2005.
Επίσης Φιλικά!
-
Ο χρήστης gto250swb έγραψε:
Κανονικα συμφωνα με το συγγραφεα του ποστ δεν θα επρεπε να απαντησω γιατι με ενοχλουν τα γραφομενα, αλλα ειναι σχεδον αδυνατον (μπηκα και βγηκα απο το τοπικ αρκετες φορες με τη σκεψη τυπου δε γ@...τε τι να αρχισουμε παλι να λεμε) να αφησεις αναπαντητη μια προκληση σαν κι αυτη.Για πιο λογο ομως απαντω στο τοπικ?Απλα γιατι μου ειναι αδιανοητο να φανταστω ενα θεμα γεματο απαντησεις του τυπου
Ναι, ειναι σιχαμενοι, βρωμικοι απαισιοι...(Γερμανια '33)
-Ναι οι κωλογυφτοι μας χαλανε την αισθητικη μας...(σικ)
-Ειναι και ασχημοι , τεμπελιδες εε και λιγο μαυροι.... ου(ΚΚΚ ΗΠΑ 60s)
-(το καλυτερο) Πρεπει να κανουμε κατι για αυτους τους σιχαμενους μηπως να κανουμε ενα γκετο?(Harlem 80s)
-Μπα μπορει να κανουν βρωμικη την πολη μας , μηπως να τους απελασουμε ?(Λεπεν 2002?)
-Κι αν τους ξαναδουμε σε κανενα τουριστικο ταξιδι μας? Απαπα δεν το διακινδυνευω , θελω πιο δραστικα μεσα...(δεν τα κατονομαζουμε ομως...)
cut !
Ρε φιλε Νασο 79 που ειμαστε και συνομιλικοι σιγα , ακομα κι εσυ συνειδητοποιησες τα γραφομενα σου προτεινοντας να σβηστει κλπ.Εσενα δεν σε προσβαλουν αυτα που λες εστω και λιγο?Μηπως στο τελος το μετανιωσες?
Για να μην γραφω πολλα υπερ διαφωτισμου κλπ να σου θυμησω φιλικα χωρις υφος και οποιοδηποτε στομφο ή κατι παρομοιο (γι αυτο βαζω και αυτη τη φατσουλα)
3 πραγματα απαιτησε η αστικη γαλλικη επανασταση που αντιστοιχουν και με τα τρια χρωματα της επαναστατικης σημαιας της γαλλιας (μπλε ασπρο κοκκινο) Ελευθερια ,Ισοτητα ,Αδελφοτητα.
Αλληλεγγυη(οχι θρησκευτικη κοινωνικη) ρε αδερφε ! (και στους τεμπελιδες και στους χαζους και στους εξυπνακιδες, και στους γυφτους και και και...)Κι οχι σε μορφη ελεημοσυνης στα ισια!
Υ.Γ. μπραβο ρε powergs! 99% σωστος μην ξεχνας και τις σκεψεις της ελληνικης κυβερνησης για πογκρομ και γκετο στους ναρκομανεις και επαιτες των εξαρχειων -Ομονοιας.
Οι προτάσεις σου ποιές είναι για να εξαλειφθεί αυτό το φαινόμενο που περιέγραψε (με όποιον τρόπο περιέγραψε) ο 'nasos79' .
-
gto250swb με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο με τα όσα γράφεις. Ίσως θεωρηθούμε 'ρομαντικοί', γραφικοί ή ότι ζούμε σε άλλο κόσμο. Αλλά ρε φίλε πως να το κάνω που τον άλλον τον βλέπω σαν άνθρωπο και ας με βλέπει εκείνος σαν θύμα σαν κορόιδο έτοιμος να με κλέψει με ύπολυλο τρόπο. Φυσικά αν κάποιος προσπαθήσει να με ληστέψει, να με σκοτώσει δε πρόκειται να κάτσω με σταυρωμένα χέρια. Αλλά εκείνο που με πείραξε είναι η εικόνα του βρωμιάρη από τη μία που πάει να εκμεταλευτεί το φιλότιμο, την αγαθότητα του μια χαρά ντυμένου και ταισμένου. Ε δε μπορώ να διαβάζω ότι αυτός είναι ενοχλητικός γιατί βρωμάει (και βέβαια αυτό είναι πρόβλημα δικό μου). Βρωμάει αλλά είναι Άνθρωπος. Και αν με κοροιδεύει και το κάνει επίτηδες αυτό είναι άλλο θέμα (τον εαυτό του κοροιδεύει πρώτα από όλα). Κοιτάμε τους νταβατζήδες και χάνουμε το δάσος. Καλά είπε ένας φίλος τους δίνει για να μην τους πλακώσουν στο ξύλο οι νταβάδες. Οι νταβάδες είναι ας πούμε 10. Τα θύματά τους είναι 100. Τους δέκα λοιπόν θα κοιτάξω ή τους 100? Τι θα πει δεν είναι εικόνα του 2005 φίλε μου Νάσο? Ποιά είναι δηλαδή η εικόνα του 2005? Μόνον οι καθαροί, και όσοι έχουν δουλειά επιτρέπεται να κυκλοφωρούν? Διάβασα ότι αν ήθελαν μπορούσαν να δουλεύουν σε 2 και 3 δουλειές. Ναι αλλά και αν μπορούσαν. Δεν υπάρχει μόνον το θέλω υπάρχει και το μπορώ. Μπορείς να πας στον ανάπηρο που ζητιανεύει να του πεις πάνε να δουλέψεις; Μπορείς να πεις σε έναν μεσίληκα που του πήρε η τράπεζα το σπίτι επηδεί το μαγαζί του δεν πήγαινε ποια καλά και δεν είχε να ξοφλήσει τις δόσεις (ή επηδεί τον απέλυσαν επηδεί η επιχείρησε μεταφέρθηκε σε άλλη χώρα ή έκλεισε) και του τυχαίνει και ένα πρόβλημα με την καρδιά και δίνει και εκεί ότι του έχει απομείνει από οικονομίες που είχε και μένει τελικά στην κυριολεξία στο δρόμο 'πάνε βρες δουλειά'; Εδώ άλλοι χαίρουν άκρας υγείας και δε βρίσκουν δουλειά. Κάποιος είπε για την 'Πρόονοια' Ξέρετε πως είναι στην Πρόονοια; Άσε για τα 300ευρώ ανα δίμηνο αν δεν κάνω λάθος που σου δίνουν. Ξέρεται που βάζουν τους άστεγους πολλές φορές να μείνουν. Σε ψυχιατρεία!!! Αναγκάζουν άστεγους να μένουν με ψυχοπαθείς γιατί δεν έχει που άλλου να τους βάλει η πολιτεία. Αυτό τουλάχιστον γίνεται στην πόλη που κατοικώ. Ρε παιδιά βλέπουμε αδέσποτα και τα ταίζουμε, πληγωμένα ζώα και τα φροντίζουμε και τον άνθρωπο έστω και αν είναι τεμπέλης θα τον κλείσουμε φυλακή; Καλά εννοεί ο gto για γκέτο. Να τους πάρουμε και να τους μαντρώσουμε επηδεί χαλάνε την εικόνα του μαγαζιού μας, της πόλης μας της γειτονιάς μας; Αλλά έτσι όπως πάμε με τους εμπόρους ναρκωτικών να είναι ελεύθεροι, τους παιδεραστές να αλλωνίζουν, τους μεγαλοκαρχαρίες που χρωστάνε στο κράτος δις (ναι δισεκατομίρια) ευρό να κυκλοφορούν ελεύθεροι (ενώ οι μικρομεσαίοι μπαίνουν μέσα για οφειλή 2000 και 3000ευρό) τους εισαγωγής λευκής σαρκός από τις πρωην ανατολικές χώρες και αυτούς ελευθερους αδειάσαν οι φυλακές και κάποιους πρέπει να βάλουμε θυμούμενοι το νόμο περί επετείας!!! Ε ας τους βάλουμε για να αναπνέουμε καλύτερα και να βλέπουμε πιο καθαρά πεζοδρόμια, πόλεις, παιδικές χαρές πάρκα δρόμους, φανάρια. Δεν τα γράφω με διάθεση να 'καυγαδίσουμε' και αν είναι έντονο το ύφος να με συγχωρέσεται. Απλώς δε μου κάθεται καλά η εικόνα του βρωμιάρη από τη μία χαρακτηριζόμενου ως κακού επηδεί χαλάει τη μέρα ή την ώρα του καφέ του άλλου που έχει και που να κοιμηθεί και φαγητό στο ψηγείο του και το αυτοκίνητό του και την ιατρική του περίθαλψη. Αυτό δεν αφορά εσένα Νάσο για να μην γίνει παρξήγηση. Γενικά αναφέρομαι και τα όσα γράφεις ακόμα και αν με βρίσκουν αντίθετο τα σέβομαι. Απλώς φίλε μου θα στο γράψω ξάνα. Ποτέ δεν ξέρεις πως μπορεί να στα φέρει η ζωή. Προσωπικά τους φέρομαι όπως θα ήθελα να μου φερθούν αν ήμουν στη θέση τους/
Φιλικά πάντα -
'powergs' ανάμεσα σε εμένα, εσένα και γενικά στον οποιονδήποτε 'ξεπέσει' (καθόλου απίθανο) και 'αναγκαστεί' να φτάσει (σίγουρα μετά από προσπάθειες εύρεσης άλλου τρόπου επιβίωσης, πάντα νομίμου) στο σημείο να ζητά, δικαιολογημένα, μια όποια βοήθεια.
Μέχρι τον πιτσιρικά, που από τα πέντε του τον βάζουν να ζητά ελεημοσύνη, αυτόν που κάνει ότι έχει κάποιο πρόβλημα, τον κωφό που τον εκμεταλεύονται ορισμένοι 'πονηροί' (Αν θυμάσαι προ καιρού είχε βγεί ένα ρεπορτάζ στο οποίο είχαν αποκαλυφτεί ορισμένοι 'νταβατζήδες' οι οποίοι έφερναν από το εξωτερικό άτομα με προβλήματα ακοής. Το θυμάμαι πολύ καλά διότι έχω μια ιδιαίτερη ευαισθησία στα άτομα με αυτό το πρόβλημα), ανάμεσα λοιπόν σ΄ εμένα ,εσένα που θα 'ξεπέσουμε' κι αυτούς υπάρχει κάποια διαφορά δε νομίζεις;
Το έγραψα και στη πρώτη μου απάντηση δεν έχω τίποτα με αυτόν που μου ζητά, με της π@@@@@ το γιό που βρίσκεται πίσω του έχω. Είμαι της άποψης ότι αν δε δώσει κανείς θα λείψει αυτό το φαινόμενο.Είναι καθαρή επειχείρηση για ορισμένους κακά τα ψέματα.
Περιγράφω περιστατικό που συνέβει πριν από καιρό σε σούπερ μάρκετ της περιοχής μου.
Είναι μια νεαρή κοπέλα κάθεται έξω από το σούπερ μάρκετ και έχει μια χάρτινη πινακίδα που έχει γράψει ότι δεν έχει χρήματα πεινά κ.λ.π. .
Περνάμε αρκετοί 'χορτασμένοι' δίπλα της κι ένας από εμάς αποφασίζει να βοηθήσει με τον τρόπο που αυτός έκρινε τον καλύτερο. Πηγαίνει στο κατάστημα αγοράζει διάφορα τρόφιμα, γάλα ψωμί κ.λ.π και βγαίνοντας τα δίνει στη κοπέλα. Εάν σου πώ ότι ένας 'λοκατζής' βρίζει λιγότερο χυδαία τι θα πεις; Τον 'έλουσε' με λόγια απερίγραπτα λέγοντάς του ταυτόχρονα λεφτά θέλω ρε......... όχι φαγητό. Δε ξέρω τι πρόβλημα είχε η συγκεκριμένη κοπέλα. ούτε θα σου πώ τι σκέφτηκα εγώ μια και θέλω τη δική σου άποψη. -
Διάβασα ξανά τις απαντήσεις και είδα μία επισήμανση πολύ σωστή από τον KRIEZA (συγνώμη αν το γράφω λάθος). Είναι και το θέμα 'τι κάνουμε'; Είναι δύσκολο να πει κανείς ότι είναι κάτι απλό και χωρίς έξοδα από πλευράς κράτους και ειδικά του ελληνικού που δεν χαρακτηρίζεται και ως πλούσιο. Θα μπορούσαν να βάλουν για εμένα κάποιο φόρο στα υψηλά εισοδήματα και από ένα ύψος κερδών και πάνω στις επιχειρησείς. Ο φόρος αυτός θα είχε 'Κοινωνικό Χαρακτήρα' και δεν νομίζω να διαφωνούσε κανείς με αυτόν. Σκοπός θα ήταν να δημιουργηθούν κατάλληλοι χώροι διαμονής ατόμων άπορων και ανίκανων λόγω σωματικών προβλημάτων να εργαστούν. Παράλληλα θα μπορούσαν να δοθούν κίνητρα φορολογικά στις επιχειρήσεις για την πρόσληψη αυτών των ατόμων. Φυσικά για τους εγκέφαλους εννοείτε ότι εκείνοι όντως πρέπει να μπούνε μέσα.
ΨΙΦΗΣΤΕ ΜΕ -
Αγαπητοί φίλοι επιτρέψτε μου να πώ κι εγώ τη γνώμη μου. Φαντάζομαι πως λίγο πολύ όλοι έχουν την εμπειρία των φαναριών και ότι συνεπάγεται αυτό. Σε αυτό το σημείο όμως θα τολμήσω να κάνω μία διάκριση. Άλλο τα 'παιδιά' των φαναριών, άλλο οι 'πωλητές' των φαναριών, και άλλο οι 'αναξιοπαθούντες' συμπεριλαμβανομένων και εξαρτημένων ατόμων.. Κατά την άποψή μου για την πρώτη κατηγορία υπεύθυνος είναι ο ΑΝΑΛΦΑΒΗΤΙΣΜΟΣ και όποιες ευθύνες συνεπάγονται για την κρατική μέριμνα και εκεί νομίζω πως βρίσκεται η λύση του προβλήματος (Να τους μάθουν γράμματα ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ). Για τη δεύτερη κατηγορία ίσως φταίει και ο καταναλωτισμός μας (Μήν αγοράζετε. Εμένα δέ με έχει βρίσει κανείς επειδή δεν αγόρασα αλεξήλιο). Τέλος για την τρίτη κατηγορία μάλλον φταίει η απελπισία. Και εκεί είναι το θλιβερό. Επί σειρά ετών περνούσα απο την Αλίμου+Κυθηρίων για να πάω στη δουλειά μου. Έτσι και έπιανα πολλές φορές κουβέντα με τον άνθρωπο του 'φαναριού' ο οποίος ενίοτε πουλούσε χαρτομάντηλα ή καθάριζε τα τζάμια. Όχι μόνο μπεμβέ δεν έχει, αλλά τον έχω συναντήσει τυχαία και στο περίπτερο να μετράει ψιλα για να πάρει τσιγάρα. Κάθε φορά λοιπόν (όχι κάθε μέρα) τσοντάρω 1
-
Ο χρήστης boofy έγραψε:
Είμαι της γνώμης πως πρέπει να υπάρχει διάκριση μεταξύ αυτών που μας χρειάζονται και αυτών που μας κοροϊδεύουν.Πολύ σωστά.
Γύφτοι, ζητιάνοι και απαράδεκτη ελληνική πραγματικότητα