-
Ο χρήστης dathens έγραψε:
Γράφω ότι δουλεύει σωστά γιατί έχω κάνει πολύ λίγα km (250) και πράγματι δουλεύει σωστά. Χωρις να κατέχω τεχνικά μου αρέσει η τεκμηριωσή σου και με έχεις πείσει για αυτά που μου απαντάς κατά κατά μεγάλο ποσοστό. Μάλλον θα αφήσω να περάσει λίγος καιρός να κάνω κανά km και μάλλον μετά θα πάω να βάλω λαδιέρα (λόγω και οικονομικών). Το tunap που μου πρότεινε ο πρώτος εγκαταστάτης να το βάλω ναμην πάει χαμένο (25 ευρώ) η είναι δωρο -άδωρο ; Τουλάχιστον να βάλω το μισό μπουκαλάκι ανά γέμισμα; Μου είχε πει να το βάλω στο ρεζερβουαρ της βενζίνας.
Σας ευχαριστώ και τους δύο (antonis-team και m@evius)Σέ παρακαλώ ρώτα τόν τεχικό πού σού πρότεινε (καί κάθε άλλον ''πολύπειρον'') λαδιέρα γιά τήν ΄''καλή λύπανση''τών βαλβίδων (άντε πάλι από τήν αρχή) άν είχες TSI (άμεσου ψεκασμού )πώς θά λιπαινώτανε οί ριμάδες οί βαλβίδες ?
Μήπως μέ τίς αναθυμιάσεις ,πού πέταξε κάποιος?
Αυτά θά γινότανε ίσως πιό κατανοητά άν σκεφτόμασταν κάποιον σέ ένα ιατρείο νά ρωτά πώς θά έχει υγεία καί μακροσωία,'ο γιατρός νά τού προτήνει ένα λάδι πού μπώρεί νά τό παίρνει ,αλλά μπωρεί καί νά μή τό παίρνει ,καί όσα λένε οί άλλοι ''γιατροί''
γιά καλή διατροφική αναλογικότητα είναι μπαρούφες.Κύριε Κώστα η prins στα tsi καίει περίπου 10 % με μάξιμουμ το 15 % βενζίνη ανάλογα με το φορτίο ταυτόχρονα και απαγόρευει τις λαδιερες στα fsi tsi tfsi κτλ ,
δίνει όμως το valve care για αυτοκίνητα όπως τα Volvo όπου κατανέμει ηλεκτρονικά το λάδι απο κάθε μπεκ με αλγοριθμο βασισμένο στον παλμό του μπεκ ... Ακόμα και στα τουρμπο το συνιστά στην εισαγωγή με τους διακλαδωτες της απαγορεύοντας την υποπιεσης ... Η ελεγχόμενη ροή στην εισαγωγή και η ηλεκτρονική κατανομή νομίζεται οτι είναι λάθος ;
Τοποθετώ VIALLE στήν κεντρική Ελλάδα καί σού λέω πώς (μπώρείς καί νά τό διασταυρώσεις καί από τόν κεντρικό αντιπρόσωπο) τό valve care έχει καταστεί ανενεργό. ¨Οπερ αντιλαμβάνεσαι.....
-
Ο χρήστης KostasVatsos έγραψε:
... τό valve care έχει καταστεί ανενεργό. ¨Οπερ αντιλαμβάνεσαι.....Αυτο εχει ενδιαφερον...
Κυριε Κωστα (αν και ειναι ευκολα κατανοητο) θα μπορουσατε να μας περιγραψετε γιατι συνεβει αυτο ? Το έθεσε εκτος η εταιρια ή παιζει κατι αλλο ? -
Φίλοι καλησπέρα. 304 km σήμερα και δείτε την κατανάλωση: 44,50 lt που σημαίνει 14,6lt/100km gas. Με την βενζίνα έκαιγα 12,5lt/100 που σημαίνει αύξηση στην κατανάλωση περίπου 17% αλλά η διαδρομή περιείχαι τα πάντα. Οδήγηση στην εθνική με 140 ,οδήγηση σε επαρχιακό με γρήγορο ρυμθό ,οδήγηση μέσα στην πόλη αρκετά km και τέλος οδήγηση στο βουνό με 2 βαθμούς κελσίου. Βέβαια ακόμα δεν έχω μετρήσει την κατανάλωση της βενζίνας για να έχουμε ακριβή άποψη αλλά αυτό θα το κάνω ύστερα από τουλάχιστον 500-600km. Έτσι με τα μέχρι τώρα δεδομένα έχουμε την εξής οικονομία: 44,5 χ0.889=39,56 ευρώ ενώ εάν ήταν βενζίνα θα είχαμε 304kmx12,5lt/100km=38lt βενζίνας που σημαίνει 38 χ1,7=64,6 ευρώ. Όταν θα ξαναφουλάρω και τα δύο καύσιμα τότε θα ξέρουμε με ακρίβεια το ποσοστό της οικονομίας. Με μια πρώτη ένδειξη μόνο από το δεικτη του αυτοκινήτου βλέπω συνολικά μια μείωση της τάξης του 30% συνολικά. Είναι καλά; Πως το βλέπεται;
huyndai tucson 2.0 -
Δεν ειναι κακο.... το 17% διαφορά στην καταναλωση ειναι μεσα στα πλαισια του λογικου - επιθυμητου ( κατα καποιους που εχει αναλυθει το γιατι )
-
Ο χρήστης kostas-pack έγραψε:
Φίλοι καλησπέρα. 304 km σήμερα και δείτε την κατανάλωση: 44,50 lt που σημαίνει 14,6lt/100km gas. Με την βενζίνα έκαιγα 12,5lt/100 που σημαίνει αύξηση στην κατανάλωση περίπου 17% αλλά η διαδρομή περιείχαι τα πάντα. Οδήγηση στην εθνική με 140 ,οδήγηση σε επαρχιακό με γρήγορο ρυμθό ,οδήγηση μέσα στην πόλη αρκετά km και τέλος οδήγηση στο βουνό με 2 βαθμούς κελσίου. Βέβαια ακόμα δεν έχω μετρήσει την κατανάλωση της βενζίνας για να έχουμε ακριβή άποψη αλλά αυτό θα το κάνω ύστερα από τουλάχιστον 500-600km. Έτσι με τα μέχρι τώρα δεδομένα έχουμε την εξής οικονομία: 44,5 χ0.889=39,56 ευρώ ενώ εάν ήταν βενζίνα θα είχαμε 304kmx12,5lt/100km=38lt βενζίνας που σημαίνει 38 χ1,7=64,6 ευρώ. Όταν θα ξαναφουλάρω και τα δύο καύσιμα τότε θα ξέρουμε με ακρίβεια το ποσοστό της οικονομίας. Με μια πρώτη ένδειξη μόνο από το δεικτη του αυτοκινήτου βλέπω συνολικά μια μείωση της τάξης του 30% συνολικά. Είναι καλά; Πως το βλέπεται;
huyndai tucson 2.0Πολυ καλα! 20% αυξημενη καταναλωση ειναι το αναμενομενο για να λειτουργει σωστα! Απο θεμα δυναμης πως το βλεπεις?
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
huyndai tucson 2.0Πολυ καλα! 20% αυξημενη καταναλωση ειναι το αναμενομενο για να λειτουργει σωστα! Απο θεμα δυναμης πως το βλεπεις?
Εάν δεν υπηρχε το λαμπάκι στο ταμπλό δεν θα καταλάβαινα τίποτα άπό άποψη δύναμης. Μάλιστα σε μια ανηφόρα στο βουνό (όχι μεγάλη) προσπάθησα με λίγες στροφές να δω την αντιδρασή του. Πάλι δεν κατάλαβα τίποτα. Εκεί που δεν το έχω δοκιμάσει είναι η τελική σε ένα σημείο που γνωρίζω πολύ καλά. Κάποια στιγμή θα το δοκιμάσω και θα σας πω.
-
¨Ετσι απλά ...όπως τό είχε θέσει καί κάποιος άλλος τής παρέας.
Τό παραθέτει αλλά ουσιαστικά δέν έχει εγκατασταθεί .
¨Οπως έχω ξαναπεί θά ήταν μία αυτοαναίρεση σέ σχέση μέ τά όσα αντιπροτείνει. -
Καλημέρα. Θα ήθελα να αναφέρω κάτι που έτυχε χθες και μου έκανε μεγάλη εντύπωση. Έμεινε ένα αυτοκίνητο μπροστά μου σε σταμάτα-ξεκίνα στην κίνηση. Η κίνηση ήταν τραγική κι έτσι περίμενα πίσω του μέχρι να ανοίξει ο δρόμος κάνα λεπτό. Κάποια στιγμή ξεκινά το αμάξι και φεύγει και στα επόμενα δευτερόλεπτα συνειδητοποιώ πως το δικό μου αμάξι βρωμοκοπάει κάτι!! Παράθυρα κλειστά και μόνο το καλοριφέρ να δουλεύει λόγω βροχής. Σιγά σιγά αντιλαμβάνομαι πως η μυρωδιά είναι υγραέριο ίδια με τη γνωστή μυρωδιά των φιαλών υγραερίου για τα πετρογκάζ. Ήταν δε τόσο έντονη που οδηγούσα για το επόμενο τέταρτο με ανοιχτά παράθυρα μέσα στη βροχή.
Υπάρχει περίπτωση να ήταν από το αμάξι μπροστά που μόλις είχε μείνει και προσπαθούσε να βάλει μπροστά; Έχει την ίδια μυρωδιά το υγραέριο αυτοκίνησης με αυτό των φιαλών υγραερίου;
-
ειχες ανακυκλωση αερα στο a/c βαλει ή τραβουσε αερα απ' εξω?
-
αν το δικο σου δεν καιει υγραεριο, θα ήταν απο την εξατμιση του μπροστα.
ιδια ειναι η μυρωδια
-
Ναι φυσικά ξέχασα να το αναφέρω. Δεν έχω υγραέριο εγώ και το καρολιφέρ τραβούσε από έξω.
-
Ο χρήστης KostasVatsos έγραψε:
Γράφω ότι δουλεύει σωστά γιατί έχω κάνει πολύ λίγα km (250) και πράγματι δουλεύει σωστά. Χωρις να κατέχω τεχνικά μου αρέσει η τεκμηριωσή σου και με έχεις πείσει για αυτά που μου απαντάς κατά κατά μεγάλο ποσοστό. Μάλλον θα αφήσω να περάσει λίγος καιρός να κάνω κανά km και μάλλον μετά θα πάω να βάλω λαδιέρα (λόγω και οικονομικών). Το tunap που μου πρότεινε ο πρώτος εγκαταστάτης να το βάλω ναμην πάει χαμένο (25 ευρώ) η είναι δωρο -άδωρο ; Τουλάχιστον να βάλω το μισό μπουκαλάκι ανά γέμισμα; Μου είχε πει να το βάλω στο ρεζερβουαρ της βενζίνας.
Σας ευχαριστώ και τους δύο (antonis-team και m@evius)Σέ παρακαλώ ρώτα τόν τεχικό πού σού πρότεινε (καί κάθε άλλον ''πολύπειρον'') λαδιέρα γιά τήν ΄''καλή λύπανση''τών βαλβίδων (άντε πάλι από τήν αρχή) άν είχες TSI (άμεσου ψεκασμού )πώς θά λιπαινώτανε οί ριμάδες οί βαλβίδες ?
Αυτά θά γινότανε ίσως πιό κατανοητά άν σκεφτόμασταν κάποιον σέ ένα ιατρείο νά ρωτά πώς θά έχει υγεία καί μακροσωία,'ο γιατρός νά τού προτήνει ένα λάδι πού μπώρεί νά τό παίρνει ,αλλά μπωρεί καί νά μή τό παίρνει ,καί όσα λένε οί άλλοι ''γιατροί''
γιά καλή διατροφική αναλογικότητα είναι μπαρούφες.Κύριε Κώστα η prins στα tsi καίει περίπου 10 % με μάξιμουμ το 15 % βενζίνη ανάλογα με το φορτίο ταυτόχρονα και απαγόρευει τις λαδιερες στα fsi tsi tfsi κτλ ,
δίνει όμως το valve care για αυτοκίνητα όπως τα Volvo όπου κατανέμει ηλεκτρονικά το λάδι απο κάθε μπεκ με αλγοριθμο βασισμένο στον παλμό του μπεκ ... Ακόμα και στα τουρμπο το συνιστά στην εισαγωγή με τους διακλαδωτες της απαγορεύοντας την υποπιεσης ... Η ελεγχόμενη ροή στην εισαγωγή και η ηλεκτρονική κατανομή νομίζεται οτι είναι λάθος ;
Τοποθετώ VIALLE στήν κεντρική Ελλάδα καί σού λέω πώς (μπώρείς καί νά τό διασταυρώσεις καί από τόν κεντρικό αντιπρόσωπο) τό valve care έχει καταστεί ανενεργό. ¨Οπερ αντιλαμβάνεσαι.....
Ο αντιπρόσωπος μπορει εδω... στη Ολλανδία και στο σιτε της VIALLE όμως δεν έχει βγει απο τις επεκτάσεις των εγγυήσεων
In the event of the applicability of a Plus Plan, there can only be a claim to compensation pursuant to Clause VI if the particular Vehicle has been provided with the ‘Valve Protector Kit’ prescribed by Vialle and the ‘Vialle Valve Protection’ additive has always been used in conformance with Vialle’s instruction manual with regard to this.
-
Άρα ξεκινούν αμέσως με αέριο τα υγραεριοκίνητα και όχι με βενζίνη; Νομίζω κάτι τέτοιο είχα διαβάσει εδώ (πρώτα βενζίνη και γυρνούν μετά σε αέριο)
-
Ο χρήστης dathens έγραψε:
Ο αντιπρόσωπος μπορει εδω... στη Ολλανδία και στο σιτε της VIALLE όμως δεν έχει βγει απο τις επεκτάσεις των εγγυήσεων
In the event of the applicability of a Plus Plan, there can only be a claim to compensation pursuant to Clause VI if the particular Vehicle has been provided with the ‘Valve Protector Kit’ prescribed by Vialle and the ‘Vialle Valve Protection’ additive has always been used in conformance with Vialle’s instruction manual with regard to this.
Σε περίπτωση εφαρμογής του συμπληρωματικού σχεδίου, μπορεί να υπάρχει μόνο μια αξίωση για αποζημίωση, σύμφωνα με τη ρήτρα VI, εάν το συγκεκριμένο όχημα έχει παρασχεθεί με τη «βαλβίδα Protector Kit» που προβλέπεται από Vialle και το πρόσθετο «Vialle Valve Προστασίας» έχει πάντα έχουν χρησιμοποιηθεί σε συμμόρφωση με το εγχειρίδιο οδηγιών Vialle σε σχέση με αυτό.
!Τους κουτόφραγκους θα ακούμε!!!! ..... εμείς εδώ…. Μέχρι ΓΑΠ βγάζουμε …. Για το καλό μας!......
A. -
Ο χρήστης etsii έγραψε:
Άρα ξεκινούν αμέσως με αέριο τα υγραεριοκίνητα και όχι με βενζίνη; Νομίζω κάτι τέτοιο είχα διαβάσει εδώ (πρώτα βενζίνη και γυρνούν μετά σε αέριο)
Εάν είναι σωστά ρυθμισμένο, ξεκινάει με αέριο.
Σίγουρα η προώθηση βενζίνας στην αρχή η και στα ζόρια, είναι προϊόν εξέλιξης. Σίγουρα με ένα έξτρα κόστος!.
Α. -
Χαιρετω την διαδικτυακη κοινοτητα των 4τ.
Εχω ενα seat cordoba 1400cc μοντελο 1994 , με μονο ψεκασμο, 60 αλογα, και απο τον Νοεμβριο του 2010 , το εχω μετατρεψει σε αεριο με το κιτ της emme gas στη Θεσσαλονικη.Επειδη κανω πολλα χιλιομετρα με το αυτοκινητο μου (120χλμ ημερησιως μονον για την εργασια μου) η τοποθετηση κιτ αεριοκινησης ηταν μονοδρομος μετα την κατακορυφη αυξηση της τιμης της βενζινης.
Λογω των πολλων χιλιομετρων ημερησιως ειχα μετρησει πολυ προσεκτικα την καταναλωση βενζινης του αυτοκινητου μου πολυ πριν τοποθετησω αεριο.
Εκαιγα 7 λιτρα βενζινη στα 100 χλμ , κανοντας διαδρομες κυριως σε εθνικες οδους με ταχυτητες 80-100 χλμ.Εφτασε η μερα που θα τοποθετουσα αεριο. Ο τεχνικος σωστα με προειδοποιησε οτι οι τιμες των καυσαεριων απο την εξατμιση δεν ηταν σωστες ομως εγω του ειπα να προχωρησει. Οντως τοποθετησε το κιτ αλλα δεν δουλευε σωστα. Ειχα τεραστια καταναλωση αεριου γυρω στα 12 λιτρα στα 100χλμ, χαλια ρελαντι τοσο σε αεριο οσο και σε βενζινη. Να σημειωθει οτι επειδη το αυτοκινητο μου ειναι μονου ψεκασμου παλαιας τεχνοογιας η επιλογη καυσιμου γινεται απο τον οδηγο. Παταω ενα κουμπακι και επιλεγω αναμεσα σε βενζινη ή αεριο.
Με τα πολλα και μετα απο πολλες περιπετειες σε συνεργεια αλλα και στην εμεγκας ανακαλυψα οτι δεν ειχα καταλυτη! Τοσα χρονια ειχε σπασει το κεραμικο υλικο του και σιγα σιγα απορριφθηκε απο την εξατμιση. Ετσι τοποθετησα εναν καινουργιο , και πηγα για ρυθμιση στην εμε γκας και επιτελους μετα απο 2 μηνες περιπετειων ολα στο αυτοκινητο δουλευαν οπως επρεπε.
Η καταναλωση του αυτοκινητου μου ειναι 7,5 λιτρα αεριου ανα 100 χλμ μετρημενη μεχρι αηδιας. Ηδη εχω κανει 40.000 χλμ με αεριο και εχω φτασει στις 403.000 χλμ. Απο την οικονομια στο καυσιμο εχω εξοικονομησει πολυ περισσοτερα μεσα σε ενα χρονο αο οτι το κοστος τοποθετησης αεριου (900€) συν την αξια του αυτοκινητου (500€).Ομως παραμελησα να κανω τη συντηρηση των 25000 χλμ στο κιτ που εχει να κανει κυριως με καθαρισμους κτλ.
Βεβαια τελευταια αντιμετωπιζω παλι προβλλημα. Το ρελαντι δεν λειτουργει σωστα. Οδηγωντας παρατηρω οτι εαν βαλω κενη οι στροφες μενουν κολλημενες στις 2500 σε αεριο. Σε βενζινη με ρελαντι το αυτοκινητο σβηνει ενω προχωρα σαν μπουκωμενο με το ζορι. Ολα αυτα τα συμπτωματα μετα απο αρκετη ωρα λειτουργιας του αυτοκινητου βελτιωνονται και σχεδον εξαφανιζονται.Το ερωτημα μου ειναι που οφειλονται ολα αυτα. Μηπως στην συντηρηση του κιτ που ακομη δεν εχω κανει; Η μηπως συμβαινει κατι με την εξατμιση μου η οποια εχει να αλλαχτει ,αν εξαιρεσω τον καταλυτη, εδω και χρονια.
Ρωταω διοτι ειμαι σιγουρος οτι τοσο ο εγκαταστατης του κιτ οσο και το συνεργειο στο οποιο συντηρω το αυτοκινητο θα μου λεν τις δικες τους θεωριες και δεν θα βρισκω λυση.Θα ηταν ιδιαιτερα χρησιμες οι οποιες παρατηρησεις σας και συμβουλες σας ειδικα αν καποιος ειναι και σχετικος.
-
Ο χρήστης kostas-pack έγραψε:
Εάν δεν υπηρχε το λαμπάκι στο ταμπλό δεν θα καταλάβαινα τίποτα άπό άποψη δύναμης. Μάλιστα σε μια ανηφόρα στο βουνό (όχι μεγάλη) προσπάθησα με λίγες στροφές να δω την αντιδρασή του. Πάλι δεν κατάλαβα τίποτα. Εκεί που δεν το έχω δοκιμάσει είναι η τελική σε ένα σημείο που γνωρίζω πολύ καλά. Κάποια στιγμή θα το δοκιμάσω και θα σας πω.
Να συμπληρώσω κι εγώ ότι οι καταναλώσεις σου φαίνονται πολύ λογικές.
Τις τελικές όμως καλύτερα να τις αφήσεις. Να σου πω εκ των προτέρων ότι αν είναι όλα σωστά, θα πρέπει να δεις ελάχιστα μικρότερη τελική σε σχέση με τη βενζίνη. Απόφυγέ το όμως. -
Ο χρήστης etsii έγραψε:
Άρα ξεκινούν αμέσως με αέριο τα υγραεριοκίνητα και όχι με βενζίνη; Νομίζω κάτι τέτοιο είχα διαβάσει εδώ (πρώτα βενζίνη και γυρνούν μετά σε αέριο)Αν το ρυθμίσεις να πάιρνει μπρος με υγραέριο, θα το κάνει, μάλιστα όταν είναι ζεστό δεν έχει καμία διαφορά με τη βενζίνη.
Αν όμως είναι κρύο, θα ζοριστεί. Μιλάμε για σύστημα με πνεύμονα. Με τα εγρού ψεκασμού δεν ξέρω τι γίνεται. -
Ο χρήστης etsii έγραψε:
Ναι φυσικά ξέχασα να το αναφέρω. Δεν έχω υγραέριο εγώ και το καρολιφέρ τραβούσε από έξω.Από τον μπροστά σου ήταν σίγουρα, από την εξάτμιση. Αν δυσκολεύτηκε να βάλει μπρος, πέταξε άκαυτο υγραέριο από την εξάτμιση και μύρισε αμέσως.
Επειδή το υγραέριο είναι βαρύτερο από τον αέρα και κάθεται κάτω, ο καλύτερος τρόπος για να ξεμυρίσει το αμάξι είναι να ανοίξεις τις πόρτες.
-
Ο χρήστης Παλιόφιλος έγραψε:
Χαιρετω την διαδικτυακη κοινοτητα των 4τ.
Εχω ενα seat cordoba 1400cc μοντελο 1994 , με μονο ψεκασμο, 60 αλογα, και απο τον Νοεμβριο του 2010 , το εχω μετατρεψει σε αεριο με το κιτ της emme gas στη Θεσσαλονικη.Χωρίς να είμαι μάγος για να μαντέψω, θα σου πω το κλασικό, δηλαδή ξεκίνα από τα απλά.
Άλλαξε το φίλτρο του υγραερίου που σίγουρα χρειάζεται μετά από τόσα χιλιόμετρα και κάνε και μια ρύθμιση, αφού πρώτα γίνει reset στον εγκέφαλο της βενζίνης.Μετά βλέπεις.
Υγραεριοκίνηση!