-
Ο χρήστης tommygun έγραψε:
γεμιζεις βενζινη και υγραεριο (αυτο το φουλαρισμα δεν το υπολογιζεις εννοειται...) και μηδενιζεις κοντερ.απο εκει και μετα σημειωνεις ποσα λιτρα LPG βαζεις καθε φορα
(κατα προτιμηση να μην σου 'συμπληρωνουν' για στρογγυλοποιηση γιατι το συμπληρωμα οι πιο πολλοι το πετανε απ εξω, στον αερα...)Αφου βαλεις καμποσες φορες LPG (χωρις να το αφησεις να αδειασει και να καις βενζινη) και γραψεις τουλαχιστον 1.000 χλμ στο κοντερ, φουλαρεις μια τελευταια φορα LGP και βενζινη.
κανε σουμα τα L του LPG και με απλη μεθοδο των τριων που εμαθες στο δημοτικο βρισκεις την καταναλωση σε LPG/100χλμ
μετα υπολογισε και τη βενζινη που σου εκαψε παραλληλα.+100000000000!
κάντε το sticky επειγόντως όχι μόνο σε αυτό το τοπικό αλλά και σε κάτι άλλα ,(περί καταναλώσεως... )
Έχω βαρεθεί να διαβάζω μου έδειξε στιγμιαία κατανάλωση 4,9 ενώ πήγαινα με 140 και λοιπές αλχημείες για να αποδείξουμε ότι το τουτού που πήραμε είναι οικονομικό ή το σύστημα υγραερίου που βάλαμε μας βγάζει καταναλώσεις υβριδικού!
Γυρίστε τον υπολογιστή να δείχνει μέση κατανάλωση και μη την μηδενίζετε αν δεν περάσουν τουλάχιστον 1000 χλμ , κάντε και τα παραπάνω για διασταύρωση και θα μάθετε την αλήθεια!
-
Γεια σας,
παρακολουθώ καιρό το φόρουμ και ειδικότερα αυτό το νήμα και είχα ρωτήσει και κάποια πράγματα παλιότερα γιατί σκεφτόμουν τη μετατροπή ενός opel corsa D 1.4 μοντέλο 2007 σε υγραεριοκίνηση. Όταν είχα ρωτήσει παλιότερα πολλά μέλη του φόρουμ μου είχαν επισημάνει κάποιες διαφορές της 4ης και 5ης γενιάς συστημάτων υγραεριοκίνησης. Τότε, οι φόβοι που είχα για το πιο νέο αυτοκίνητο μου και το γεγονός ότι είχα διαβάσει ανησυχητικές αναφορές για αύξηση θερμοκρασίας στο θάλαμο καύσης και προβλήματα σε συστήματα λόγω κακής ρύθμισης με είχαν αποθαρρύνει να το εγκαταστήσω. Συν ότι οι τιμές τότε ήταν πάνω από 1500€ για την εγκατάσταση.
Έχει αλλάξει πρόσφατα η εικόνα για την υγραεριοκίνηση? Δηλαδή τα προβλήματα των κακών ρυθμίσεων, των υψηλών θερμοκρασιών, των προβλημάτων στον κινητήρα, οι τεχνολογίες των συστημάτων πού βρίσκονται πλέον? Από τις αναφορές στο παρόν θέμα διαπιστώνω ότι όλο και λιγότεροι διαμαρτύρονται για κακή ρύθμιση, πιθανόν λόγω της μεγαλύτερης εμπειρίας των εγκαταστατών.
Μέλος του φόρουμ μου είχε επισημάνει ότι είναι μάλλον καλύτερα να εγκαταστήσω ένα σύστημα 5ης γενιάς μιας και χρησιμοποιεί υγρό LPG και όχι αέριο οπότε οι θερμοκρασίες είναι χαμηλότερες. Ισχύει αυτό? Πρέπει να ανησυχώ για τη διάρκεια ζωής του κινητήρα από τη μετατροπή σε υγραεριοκίνητο?
Φιλος μου έκανε πρόσφατα εγκατάσταση στο δικό του αυτοκίνητο VW με κόστος 900€. Δεν ρώτησα ποιο σύστημα έβαλε βέβαια αλλά από σύντομη έρευνα στο διαδίκτυο διαπίστωσα ότι για τα opel τοποθετούνται από τη μαμά εταιρία συστήματα landirenzo. Ισχύει αυτό κι αν ναι γνωρίζει κανείς κόστος για το σύστημα καθώς και κόστος εγκατάστασης?Ευχαριστώ
-
Φιλος με opel astra G 1.4 εχει βαλει συστημα BRC. Αρχικά είχε καταναλώσεις Lpg κοντα στα 8 lit/100 .Εδω και 3-4 μήνες και έχοντας κανει 15000 χλμ (χωρις λαδιερα) η καταναλωση δεν πέφτει κατω απο 10 Lit/100 με ίδιο στυλ οδηγησης .Ο εγκαταστατης αφου το εβαλε στον εγκεφαλο και εκανε κατα καιρους ''ρυθμισεις'' τελικά του ειπε οτι ισως φταινε τα μπεκ και προτεινει να τα αλλαξει με άλλα για οχήματα έως 1400 cc (τα ''μπλε'' οπως ειπε).Τωρα φορα μπεκ για μεχρι 2000 cc.
Περιεργα μου ακουγονται αυτα.Για ποιοτητα του lpg δεν συζηταμε γιατι βαζουμε στο ιδιο πρατηριο και στο δικο μου η καταναλωση δεν εχει αλλαξει. Εχει κανεις καμιά ιδέα τι να ψαξει? -
Η αρχικη του καταναλωση στα 8 λιτρα/100 χλμ (υγραεριο) μου φαινεται λιγη. Εκτος κα αν εκαιγε γυρω στα 6.5 λιτρα βενζινη πριν. Για 1400αρι κινητηρα θα επρεπε να καιει παραπανω. Αλλα παλι δεν ξερω τις συνθηκες οδηγησης/κινησης που αντιπροσωπευουν. Σε εθνικη με σταθερη ταχυτητα 120 χλμ ισως ειναι λογικο.
Τα 9-10 λιτρα (υγραεριο)/100 χλμ ειναι λογικα για αυτο το αυτοκινητο/κινητηρα σε μεικτη διαδρομη..
Οσο για τα μπεκ, να μην τα αλλαξει. Αυτα για μεχρι 1400 κυβικα δεν θα εχουν πληρη επαρκεια.
Παντα, εφοσον εχεις την επιλογη, να βαζεις ενα κλικ παραπανω σε μπεκ για υγραεριοκινηση ωστε να σιγουρευεις σωστη παροχη σε ολες τις συνθηκες, κατι το οποιο δεν σημαινει αυτοματα οτι θα εχεις και μεγαλυτερη καταναλωση. -
Δε μίλησα για στιγμιαία κατανάλωση ρε παιδιά. Εννοείται για μέση.
Και η ερώτησή μου δεν ήταν πως υπολογίζω την κατανάλωση. Και ναι, έχω κάνει περίπου 2000 χλμ από τότε που το έβαλα.
Ρώτησα αν γνωρίζετε αν γίνονται ρυθμίσεις. Έχω ακούσει για μπεκ, για αισθητήρα λ και δε ξέρω και γω τι άλλο, αλλά απλά απευθύνθηκα σε εσάς μήπως μπορεί κάποιος να μου απαντήσει πιο συγκεκριμένα, για να ξέρω τι να ζητήσω στο συνεργείο (αν πάω).
Σας ευχαριστώ και πάλι. -
Εδω μεσα δεν εχετε πει οτι το υγραεριο εχει παραπανω καταναλωση,νομιζω 30%,σε σχεση με την βενζινη;
-
οχι ακριβως
η βενζινη εχει 29% περισσοτερη ενεργεια στα ιδια λιτρα σε σχεση με το Lpg -
Ο χρήστης nintza έγραψε:
οχι ακριβως
η βενζινη εχει 29% περισσοτερη ενεργεια στα ιδια λιτρα σε σχεση με το LpgΟποτε για να εχουμε την ιδια αποδοση καιγοντας υγραεριο θελουμε περισσοτερη ποσοτητα.
-
ναι.αλλα ειναι ενα θεμα το κατα ποσο γινεται να ψεκασεις περισσοτερο καυσιμο κατα 30%...
-
Tο εχουμε πει τοσες φορες.
Το υγραεριο θερμοδυναμικα (στην ιδια μαζα δηλ βαρος) εχει μεγαλυτερη αποδοση απο την βενζινη.
Η διαφορα που φαινομενικα φαινεται οτι υπερτερει θερμοδυναμικα η βενζινη εγκειται στο οτι στο λιτρο η βενζινη με ειδικο βαρος κοντα στο 0.80 εχει πιο πολυ μαζα (βαρος) να καψει απο το υγραεριο που εχει ειδικο βαρος κοντα στο 0.57 .
Δηλαδη 1 λιτρο βενζινης εχει βαρος κοντα στα 800 γραμμαρια και ενα λιτρο υγραεριου εχει βαρος κοντα στα 570 γραμμαρια.
Ειναι αυτονοητο οτι το πιο πολυ βαρος θα εχει συνολικα πιο καλη αποδοση γιατι στην καυση μετραει η μαζα, αλλα λογω του οτι το υγραεριο εχει καλυτερη θερμοδυναμικη αποδοση (συγκριτικα με την ιδια μαζα) η διαφορα για να εξισωθει η αποδοση μεταξυ βενζινης και υγραεριου ειναι περιπου στο 20% χονδρικα περισσοτερο υγραεριο σε σχεση με τη βενζινη. Αναλογικα θα επρεπε να χρειαζομασταν 40% περισσοτερο υγραεριο αλλα επειδη οπως ειπαμε ειναι θερμοδυναμικα καλυτερο το υγραεριο σε σχεση με τη βενζινη χρειαζομαστε 20% αν και αυτο αναλογα με την εγκατασταση μπορει να διακυμανθει και απο 15% (που θεωρειται και φτωχο στο οριο) αλλα και μεχρι 30% και ισως παραπανω σε συστηματα εργοστασιακα οπως το Picanto LPG.Το 20% σε μη εργοστασιακα συστηματα ειναι μια μεση λογικη τιμη αυξησης καταναλωσης σε λιτρα απο βενζινη σε υγραεριο.
-
Ο χρήστης ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΨΑΛΑΚΗΣ έγραψε:
Το 20% σε μη εργοστασιακα συστηματα ειναι μια μεση λογικη τιμη αυξησης καταναλωσης σε λιτρα απο βενζινη σε υγραεριο.
Oποτε δεν ειναι φυσιολογικη η αυξηση καταναλωσης του φιλου με το μεγκαν σε σχεση με την βενζινη που εκαιγε;
-
Αν τα νουμερα ειναι αυτα που λεει τοτε δεν ειναι φυσιολογικη η αυξηση.
Ισως χρειαζεται ρυθμιση. -
Ο χρήστης ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΨΑΛΑΚΗΣ έγραψε:
αλλα και μεχρι 30% και ισως παραπανω σε συστηματα εργοστασιακα οπως το Picanto LPG.σαν εργοστασιακο το picanto (και κάθε picanto) δεν θα' πρεπε να κινειται στο κατω οριο των 'αυξητικων τασεων' της καταναλωσης? 30% σαν πολυ δεν ειναι οταν ενα after κυμαινεται γυρω στο 20%?
παρεπιπτοντως το picanto LPG εισαγεται κανονικα τελικα?
-
λεω να βαλω υγραεριο σε ΙΜΠΡΕΖΑ 1.5 του 08 , απλο οχι τουρμπο.
- Να βαλω αεριου η υγρου ψεκασμου.?..(δεν μας περισσευουν και αλογα..107 με το ζορι στη βενζινη εχω)
- Αυτοι οι κινητηρες Boxer σηκωνουν υγραεριο η θαχω προβλημα στις βαλβιδες συντομα?
- Υπολογιζω να βγαλω 40-50000 χλμ με υγραεριο και αν εχω προβλημα στις βαλβιδες να τις αλλαξω νε ειδικες για υγραεριο.
Ειναι σωστο αυτο? - μηπως θελει αλλαγη και ο προκαταλυτης σε μεταλλικο απο κεραμικο?
- Το κιτ της ΙΚΟΜ ειναι αξιοπιστο?...η να προτιμησω αυτο που βαζει η σουμπαρου ελλας (ΒΙΑΛΕ)
- Τι αλλες μετατροπες θα χρειαστει για να εχω ενα αξιοπιστο συστημα περα απο βαλβιδες και ισως προκαταλυτη?
Τωρα στη βενζινα εχω 8.5 λ/100. Στο υγραεριο μου λενε θα εμαι γυρω στα 10+ λ/100.
Ειναι λογικο, η φουμαρα μου λενε?Εχω μιλησει με εγκαταστατη αλλα θελω δικες σας γνωμες διοτι ο καθε εγκαταστατης ισως κρυβει λεπτομερειες για να με χωσει στο παιχνιδι 'υγραεριο'...ειτε εν γνωσει του, ειτε εν αγνοια του (σημειωστε οτι ο εγκαταστατης υγραεριου ειναι και εξειδικευμενο συνεργειο σουμπαρου, σερβις και βελτιωσεων, και στα **μηχανολογικα τουλαχιστον **θεωρειται στην πιατσα γατος και μερακλης. Το αναφερω διοτι ισως ετσι θα εχει ολοκληρωμενη ευθυνη της εγκαταστασης υγραεριου, διοτι μου συντηρει το αμαξι και μηχανολογικα και δεν θα μπορει να με κανει μπαλλακι μεταξι υγραεριατζη-μηχανικου και πισω παλι)...
μηπως φοραω ροζ γυαλια και βλεπω μονο την ωραια πλευρα του θεματος?
-
Ο χρήστης ELTASSOS έγραψε:
λεω να βαλω υγραεριο σε ΙΜΠΡΕΖΑ 1.5 του 08 , απλο οχι τουρμπο.- Να βαλω αεριου η υγρου ψεκασμου.?..(δεν μας περισσευουν και αλογα..107 με το ζορι στη βενζινη εχω)
- Αυτοι οι κινητηρες Boxer σηκωνουν υγραεριο η θαχω προβλημα στις βαλβιδες συντομα?
- Υπολογιζω να βγαλω 40-50000 χλμ με υγραεριο και αν εχω προβλημα στις βαλβιδες να τις αλλαξω νε ειδικες για υγραεριο.
Ειναι σωστο αυτο? - μηπως θελει αλλαγη και ο προκαταλυτης σε μεταλλικο απο κεραμικο?
- Το κιτ της ΙΚΟΜ ειναι αξιοπιστο?...η να προτιμησω αυτο που βαζει η σουμπαρου ελλας (ΒΙΑΛΕ)
- Τι αλλες μετατροπες θα χρειαστει για να εχω ενα αξιοπιστο συστημα περα απο βαλβιδες και ισως προκαταλυτη?
Τωρα στη βενζινα εχω 8.5 λ/100. Στο υγραεριο μου λενε θα εμαι γυρω στα 10+ λ/100.
Ειναι λογικο, η φουμαρα μου λενε?Εχω μιλησει με εγκαταστατη αλλα θελω δικες σας γνωμες διοτι ο καθε εγκαταστατης ισως κρυβει λεπτομερειες για να με χωσει στο παιχνιδι 'υγραεριο'...ειτε εν γνωσει του, ειτε εν αγνοια του (σημειωστε οτι ο εγκαταστατης υγραεριου ειναι και εξειδικευμενο συνεργειο σουμπαρου, σερβις και βελτιωσεων, και στα **μηχανολογικα τουλαχιστον **θεωρειται στην πιατσα γατος και μερακλης. Το αναφερω διοτι ισως ετσι θα εχει ολοκληρωμενη ευθυνη της εγκαταστασης υγραεριου, διοτι μου συντηρει το αμαξι και μηχανολογικα και δεν θα μπορει να με κανει μπαλλακι μεταξι υγραεριατζη-μηχανικου και πισω παλι)...
μηπως φοραω ροζ γυαλια και βλεπω μονο την ωραια πλευρα του θεματος?
Κι εγω σε subaru εβαλα αλλα ''4ης'' γενιάς Βrc .Oι κινητηρες dohc της Subaru ειναι σε black list. Οπότε το παιζεις κορόνα γράμματα με ευθυνη δικη σου.Σε άλλο φορουμ για subaru ,ιδιοκτητης κατεβασε κινητηρα για αλλο λογο και οι βαλβιδες ηταν ΟΚ.Η ίδια η subaru ελλας μου απαντησε σε email οτι πρεπει να βαλω ''λαδιερα''.Βαλβιδες θα αλλαξεις ΑΝ σου βγαλουν ζημια, οχι προληπτικα. Βασικό ειναι να μην ζοριζεις τον κινητηρα (μεχρι 3500 στροφες δλδ).Το συστημα που προτεινει η subaru (Vialle) αλλα και της Icom (5ης γενιάς προτεινουν) είναι απο τα καλυτερα για τους boxer.Απλα της 4ης κοστιζουν 1200 ευρω ενω της 5ης 2000+ ευρω και εχουν σημαντικές διαφορες και στην εγκατασταση και στην αποδοση/λειτουργια αλλα και στο κοστος ανταλλακτικων αν σου βγαλουν βλαβη.Αν σου περισσευουν τα +800 ευρω πας σε vialle και σηκωνεις το ποδι απο το πενταλ.Υπολόγισε αυξηση καταναλωσης +5-10% στα 5ης γενιάς και +20% στο 4ης και δες τις κέρδος (θεωρητικά) θα έχεις.Αν δεν το πατας παντως, για να μην ξοδευεσαι (γι αυτο κανεις την μετατροπη εξάλλου) βαλε συστημα με πνευμονα (4ης γενιάς) με ή χωρις λαδιέρα (διίστανται οι γνωμες)και σε 20000 χλμ θα εχεις κανει αποσβεση.Αν ρωτησεις αλλους 10 θα παρεις και 10 διαφορετικές γνωμες
-
-
φιλε μου ,
σε βλεπω πολυ ενημερωμενο και ευχαριστω για απαντηση σου.
Αν εννοεις το φορουμ scooby διαβασα τα σχετικα αλλα απο οτι καταλαβα ο φιλος εκει αλλαξε ΚΑΙ βαλβιδες ΚΑΙ αφαιρεσε και το κιτ υγραεριου, . Στο συγκεκριμενο ΦΟΡΟΥΜ οι πιο παλαιοι μου λενε να ΜΗΝ το κανω. Εγω το εχω το ΙΜΠΡΕΖΑ 1 μηνα (το πηρα μεταχ με 65000 χλμ) και εχω κανει 2500 χλμ...τα 400 ηταν τις πρωτες 3 μερες που πηγα για Πασχα στον Παρνασσο. Τα αλλα χλμ ηταν απλη, καθημερινη κινηση αλλα οχι σε τσιτωμενο τραφικ...( Διονυσος-Μενιδι-Κηφισια-Παπαγου )
Το αμαξι το οδηγει κυριως η συζυγος (γυναικειο οδηγημα), αλλα και εγω το παω ηρεμα οταν το παιρνω..εχω αλλο για ανωριμοτητες (ΜΧ5 2.0). Ουτως η αλλως , για τους γνωστους οικονομικους λογους πλεον, αλλαζω ταχυτητα λιιιγο πανω απο τις 2500 στροφες...(πανε οι καλες εποχες που το πηγαιναμε με μια κατω...τωρα μια πανω πια)
Μηπως ξερεις αν εχουμε **μεταλλικο η κεραμικο **προ-καταλυτη στα ΜΠΟΞΕΡ-ακια μας ?
Εσυ εβαλες το Αεριου ψεκασμου για το 800-αρι (που δεν το λες και λιγο) η και για τεχνικους λογους..η επειδη ετσι σου το προτεινε η μαμα-σουμπαρου?...για το κοστος συντηρησης?...η κατι αλλο?
-
Ο χρήστης edmond έγραψε:
αλλα και μεχρι 30% και ισως παραπανω σε συστηματα εργοστασιακα οπως το Picanto LPG.
σαν εργοστασιακο το picanto (και κάθε picanto) δεν θα' πρεπε να κινειται στο κατω οριο των 'αυξητικων τασεων' της καταναλωσης? 30% σαν πολυ δεν ειναι οταν ενα after κυμαινεται γυρω στο 20%?
Πόσα χρόνια εγγύηση καλύπτει ο after είπαμε? Α, κανένα. Εξού και η short term ευχαρίστηση του πελάτη με χαμηλή κατανάλωση, έναντι της long term μηχανικής αντοχής που πρέπει να παρέχει το εργοστάσιο. Άλλωστε πόσο δύσκολο θα ήταν για το εργοστάσιο να φτιάξει και αυτό χάρτη με μόνο +15-20%? Πανεύκολο. Γιατί δεν το κάνει? Γιατί οποιαδήποτε στιγμή χαλάσει το μοτέρ, ακόμα και εκτός εγγύησης, ο μόνος που θα θεωρηθεί υπεύθυνος θα είναι το ίδιο το εργοστάσιο, έναντι του after που ακόμη και 6 μήνες μετά, θα ρίξει το φταίξιμο στα μέταλλα, στην ποιότητα καυσίμου, στον καιρό, στο βαρύ πόδι του οδηγού και ότι άλλο. Το εργοστάσιο λοιπόν διαλέγει +30%, γιατί? Πιό δροσερό μοτέρ, λιγότερες φθορές. Να γιατί...
-
Ο χρήστης subarakis έγραψε:
Φιλος με opel astra G 1.4 εχει βαλει συστημα BRC. Αρχικά είχε καταναλώσεις Lpg κοντα στα 8 lit/100 .Εδω και 3-4 μήνες και έχοντας κανει 15000 χλμ (χωρις λαδιερα) η καταναλωση δεν πέφτει κατω απο 10 Lit/100 με ίδιο στυλ οδηγησης .Ο εγκαταστατης αφου το εβαλε στον εγκεφαλο και εκανε κατα καιρους ''ρυθμισεις'' τελικά του ειπε οτι ισως φταινε τα μπεκ και προτεινει να τα αλλαξει με άλλα για οχήματα έως 1400 cc (τα ''μπλε'' οπως ειπε).Τωρα φορα μπεκ για μεχρι 2000 cc.
Περιεργα μου ακουγονται αυτα.Για ποιοτητα του lpg δεν συζηταμε γιατι βαζουμε στο ιδιο πρατηριο και στο δικο μου η καταναλωση δεν εχει αλλαξει. Εχει κανεις καμιά ιδέα τι να ψαξει?Γενικα τα brc δεν ειναι τα πιο οικονομικά συστηματα το πίνουν το γκαζακι τους + 20 και τα εκατό στο δικο μου ml 350 + 10-15 % μάξιμουμ
-
Ο χρήστης asteris έγραψε:
αλλα και μεχρι 30% και ισως παραπανω σε συστηματα εργοστασιακα οπως το Picanto LPG.
σαν εργοστασιακο το picanto (και κάθε picanto) δεν θα' πρεπε να κινειται στο κατω οριο των 'αυξητικων τασεων' της καταναλωσης? 30% σαν πολυ δεν ειναι οταν ενα after κυμαινεται γυρω στο 20%?
Πόσα χρόνια εγγύηση καλύπτει ο after είπαμε? Α, κανένα. Εξού και η short term ευχαρίστηση του πελάτη με χαμηλή κατανάλωση, έναντι της long term μηχανικής αντοχής που πρέπει να παρέχει το εργοστάσιο. Άλλωστε πόσο δύσκολο θα ήταν για το εργοστάσιο να φτιάξει και αυτό χάρτη με μόνο +15-20%? Πανεύκολο. Γιατί δεν το κάνει? Γιατί οποιαδήποτε στιγμή χαλάσει το μοτέρ, ακόμα και εκτός εγγύησης, ο μόνος που θα θεωρηθεί υπεύθυνος θα είναι το ίδιο το εργοστάσιο, έναντι του after που ακόμη και 6 μήνες μετά, θα ρίξει το φταίξιμο στα μέταλλα, στην ποιότητα καυσίμου, στον καιρό, στο βαρύ πόδι του οδηγού και ότι άλλο. Το εργοστάσιο λοιπόν διαλέγει +30%, γιατί? Πιό δροσερό μοτέρ, λιγότερες φθορές. Να γιατί...
παντως εγκαταστατης της zavoli στην πατρα μου δινει και εγγυηση σε μηχανιικα μερη + τα χρονια εγγυησης καλης λειτουργιας του συστηματος!!!!
Υγραεριοκίνηση!