-
Ο χρήστης Vagnar έγραψε:
Μια χαρά μπαίνει σε turbo γενικά και TSi ειδικά. Για wankel ΔΓ/ΔΑ.
Για να μην λες μπούρδες, πες και τους περιορισμούς των κατασκευαστών των κιτ!.
Είναι εύκολο σε μια ενότητα, να μπουρδολογείς.
Λαβε υπόψη σου περί καταλυτών και λαδιέρας.
Σίγουρα μπορείς, εάν και εφόσον, μα ο κανόνας είναι άλος.
Σας βαρέθηκα αυτόκλητα παπαγαλάκια, του μηδενισμού. Λουφάξτε, είναι η μόνη σας αληθείς ελπίδα.
Διδάσκετε την αναλήθεια, την αγράμματη πραγματικότητα του μηδενισμού. Ναι μεν αλλά, σας φτάνει αυτό????!!!!.....
Α. -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Σας βαρέθηκα αυτόκλητα παπαγαλάκια, του μηδενισμού. Λουφάξτε, είναι η μόνη σας αληθείς ελπίδα.
Διδάσκετε την αναλήθεια, την αγράμματη πραγματικότητα του μηδενισμού. Ναι μεν αλλά, σας φτάνει αυτό????!!!!.....
Α.Δεν υπάρχουν κυρ Αντώνη περιορισμοί γενικά στα τουρμπο και στα tsi fsi δες τη λίστα της prins έχει πάνω απο 30 μοντέλα και tsi και τουρμπο ........ www.qgas.gr
Σε vangel μοτέρ υπάρχουν αλλα θέματα συμβατοτητας όπως το RX8 δεν χρειάζεται να τραβας αμέσως πιστόλι !!! -
Ο χρήστης loukadran έγραψε:
ΕΒΑΛΑ ΥΓΡΑΕΡΙΟ ΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ. Ο ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΗΣ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΚΑΤΩ ΑΠ ΤΙΣ 1000 ΣΤΡΟΦΕΣ ΓΥΡΙΖΕΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΣΕ ΒΕΝΖΙΝΑ ΚΑΙ ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΡΟΦΕΣ ΠΑΛΙ ΣΕ ΑΕΡΙΟ. ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΚΙΝΗΣΑΙ ΑΘΗΝΑ ΣΤΑΜΑΤΑ ΞΕΚΙΝΑ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΥΡΙΖΕΙ ΣΕ ΒΕΝΖΙΝΑ ΒΓΑΖΕΙΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ;;; ΜΗΠΩΣ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣA;;;Η χρηση βενζινης στο ρελαντι ειναι η ευκολη λυση οταν δεν μπορει ο μαστορας να το ρυθμισει να λειτουργει νορμαλ στο ρελαντι με υγραεριο. Δεν υπαρχει κανενας λογος να λειτουργει ρελαντι με βενζινη.
Σε μερικα πολυστροφα μοτερ(vtec πχ) βαζουν να ψεκαζει ταυτοχρονα λιγη βενζινη σε πολυ ψηλες στροφες για προστασια/αποδοση. -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Α.Ρε Αντώνη τράβα βγάλε κανένα λογύδριο σε καμιά πλατεία εκεί τριγύρω που θα με πεις και παπαγαλάκι.
Αρκετοί δεν έχουν γράψει εδώ μέσα οτι έχουν βάλει υγραέριο σε turbo;
Μια απλή ερώτηση έκανε μια απλή απάντηση πήρε, δεν θα αναλύσουμε όλη την θεωρία των ΜΕΚ σε μια απάντηση αν γενικά μπορεί να μπει υγραέριο σε turbo.
έλεοc. -
«……που θα με πεις…..» γράψε από κάτω ένα τοπωνύμιο πχ Θεσσαλονίκη!.
«Αρκετοί δεν έχουν γράψει εδώ μέσα οτι έχουν βάλει υγραέριο σε turbo;». και βεβαίως σε 643 σελίδες έχουν γραφτεί και αυτά και άλλα, μα λαμβάνεις της μετρητής όλα?.....
«Μια απλή ερώτηση έκανε μια απλή απάντηση πήρε,….». μια τηλεγραφική ερώτηση έκανε, μια επιγραμματική απάντηση του έδωσες!. Τώρα εάν επειδή το διάβασες χωρίς να έχεις τα φόντα να εξετάσεις συμβούλεψες, είναι λάθος διότι μπορεί να τον πάρεις ανέξοδα στον λαιμό σου. Εάν έχεις τα φόντα να το εξετάσεις….. τότε μην με δέρνεις!.
Ανέλυσε για να γίνεις πιστευτός.
Για τα ανθρωπάκια:
Το πρώτο είναι άτοπο με βάση τα 67 μου χρόνια….
Το δεύτερο άτοπο διότι όπως καταλαβαίνεις δεν γράφω από τον παράδεισο, έστω από την κόλαση…
Και ελπίζω να πήρες χιουμοριστικά την πρώτη μου παράγραφο!.
Φιλικά. Α. -
πρωτον,με την προηγουμενη παραθεση μου,δεν ηθελα να δημιουργησω λογομαχια μεχταξυ αλλων μελων.κ αν ευθυνομαι ζητω συγνωμη.
δευτερον,προς αντωνη.η φραση ελεγε ''θα με πεις κ παπαγαλακι''.αυτη ειναι η σωστη εκφραση κ οχι θα μου πεις παπαγαλακι.οποτε επικα κ επιεικα ακυρη η τοποθετηση.
στην αντιπροσωπεια που πηγαινω,ρωτουν τον κωδικο του κινητηρα των 1.4 τσι για να δουν αν μπορει να χρησιμοποιησει συστημα υγραεριου κ ποιο.ρωτησα κ εμαθα..
στα βανκελ(κ οχι βανγκελ) του ρχ8,ξερει καποιος ηρεμα να μου απαντησει? -
Φαρμακης Γιαννενα σημερα 0,82
-
Στη Λαρισα εδω και κανα μηνα ο ενας το εχει 0,84€
-
Τα λαμόγια στις μεγάλες πόλεις με το ζόρι να κατεβάσουνε κανένα λεπτό!!!!
-
Ο χρήστης C.L.A.B. έγραψε:
πρωτον,με την προηγουμενη παραθεση μου,δεν ηθελα να δημιουργησω λογομαχια μεχταξυ αλλων μελων.κ αν ευθυνομαι ζητω συγνωμη.
δευτερον,προς αντωνη.η φραση ελεγε ''θα με πεις κ παπαγαλακι''.αυτη ειναι η σωστη εκφραση κ οχι θα μου πεις παπαγαλακι.οποτε επικα κ επιεικα ακυρη η τοποθετηση.
στην αντιπροσωπεια που πηγαινω,ρωτουν τον κωδικο του κινητηρα των 1.4 τσι για να δουν αν μπορει να χρησιμοποιησει συστημα υγραεριου κ ποιο.ρωτησα κ εμαθα..
στα βανκελ(κ οχι βανγκελ) του ρχ8,ξερει καποιος ηρεμα να μου απαντησει?
Και σίγουρα το ετυμολογικό σου υπόβαθρο είναι σωστό. Η αίσθηση του χιούμορ σου έχει……. Είναι χαρακτηριστικό το ότι διάλεξα επιλεκτικό τμήμα της αναφοράς του!!!!.....
Σίγουρα και εγώ και ο φίλος Vagnar, δεν χρειαζόμαστε εξωτερικό καταλύτη για να λογομαχούμε!. Δεν είναι δυνατόν να έχουμε πάντοτε της ίδιες ιδέες, και τα ιδία οπτικά κρύσταλλα διόπτευσης!.
Όσο αφόρα τον Wankel κινητήρας σου, και όχι ο Βαγγέλης κινητήρας σου, παίρνει αέριο!.
Πάντα με λαδιέρα, διότι ακόμα δεν έχει τσεκαριστεί η αντοχή των ‘συρτών’ που εμπεριέχει στον ρότορα. Σήμερα μετράμε 40000 – 60000 και 68000κμ, χωρίς πρόβλημα.
Μα δεν φτάνουν τόσα χιλιόμετρα, για να οριοθετήσουν στατιστικά την όποια αλήθεια.
Ορισμένα μοντέλα από το αυτοκίνητο σου, έχουν προκαταλύτες. Όταν υπάρχει τέτοιος, ΠΡΕΠΕΙ να τους αντικαταστήσουν με μεταλλικούς.
Στο σόι μου υπάρχει ένα τέτοιο αυτοκίνητο, (όχι με αέριο). Σκοπός της αγοράς του ήταν οι επιδώσεις του! Αυτές τίθενται υπό αίρεση με την χρίση αεριού.
Δεν γνωρίζω.
Ψύχραιμα και «ήρεμα» σου έγραψα της δικές μου απόψεις!.
Α. -
Ο χρήστης kristos έγραψε:
Τα λαμόγια στις μεγάλες πόλεις με το ζόρι να κατεβάσουνε κανένα λεπτό!!!!
Στα όρια του εμπορικού γίγνεσθαι, αυτό ονομάζετε κανόνες του εμπορίου. Και εάν όλοι οι ντόπιοι πρατηριούχοι είναι ακριβοί, μην βάζετε από έναν. Μοιραία για να μην πεινάσουν τα παιδιά του θα πέσει. Τότε θα επακολουθήσουν όλοι.
Αυτό είναι επιστημονικό παιχνίδι, και πάντα κερδίζει!.
Α. -
Ο χρήστης C.L.A.B. έγραψε:
στα βανκελ(κ οχι βανγκελ) του ρχ8,ξερει καποιος ηρεμα να μου απαντησει?Ψάξε και λίγο
http://www.youtube.com/watch?v=vOTmAhdbezk
Youtube VideoΑν ψάξεις και στα φόρα για RΧ8 Πιθανόν να βρεις και άλλα
-
ευχαριστω αντωνης τιμ κ γκακοστ για τις απαντησεις σας!
παρεπιπτοντως,ροκκο εχω,δεν μου φτανουν τα χρηματα για τις καταναλωσεις του ρχ8.. -
Τοποθέτησα υγραέριο σε megane 1,4 (130 hp)και μετά από 4-5 γεμίσματα έχω μετρήσει κατανάλωση περίπου 9-9,5 με 120 km (σταθερά) και λίγο περίπου 10,5 στα 140. Το έκανα σταθερά για να έχω μια τάξη μεγέθους. Στα 120 έκαιγα περίπου 7 βενζίνη.
Μου λένε φίλοι, ότι πρέπει να πάω στο συνεργείο να ζητήσω ρύθμιση ώστε να πέσει η κατανάλωση.
Ήθελα να σας ρωτήσω αν γίνεται αυτό το πράγμα και αν ναι, τι ρυθμίζεται ακριβώς? Και πόσο εύκολο είναι. Όταν το είχα βάλει τους είχα κάνει την ίδια ερώτηση στο συνεργείο (αν πρέπει να ξαναπεράσω για να ρυθμιστεί η κατανάλωση) και μου είχαν πει ότι μόνο αν είναι τραγική η διαφορά επεμβαίνουμε στο αυτοκίνητο και κάτι τέτοια.
Σας ευχαριστώ. -
Ο χρήστης cholomon έγραψε:
Τοποθέτησα υγραέριο σε megane 1,4 (130 hp)και μετά από 4-5 γεμίσματα έχω μετρήσει κατανάλωση περίπου 9-9,5 με 120 km (σταθερά) και λίγο περίπου 10,5 στα 140. Το έκανα σταθερά για να έχω μια τάξη μεγέθους. Στα 120 έκαιγα περίπου 7 βενζίνη.
Μου λένε φίλοι, ότι πρέπει να πάω στο συνεργείο να ζητήσω ρύθμιση ώστε να πέσει η κατανάλωση.
Ήθελα να σας ρωτήσω αν γίνεται αυτό το πράγμα και αν ναι, τι ρυθμίζεται ακριβώς? Και πόσο εύκολο είναι. Όταν το είχα βάλει τους είχα κάνει την ίδια ερώτηση στο συνεργείο (αν πρέπει να ξαναπεράσω για να ρυθμιστεί η κατανάλωση) και μου είχαν πει ότι μόνο αν είναι τραγική η διαφορά επεμβαίνουμε στο αυτοκίνητο και κάτι τέτοια.
Σας ευχαριστώ.Πριν το βαλεις δεν το εψαξες καθολου;
-
με αφορμή την απορια του cholomon, αλλα κι ενος ακομα συνφορουμιτη πιο πανω (με σταρλετ νομιζω; ) θελω να κανω μια συζητηση (τροφη για κουβεντα ) σχετικα με την καταναλωση με αεριο.
Πρωτο προβλημα στη μετρηση της καταναλωσης ειναι το 'φουλαρισμα'.
το αεριο δεν ειναι βενζινη νατο ξεχειλισεις και να πεις 'δεν παιρνει αλλο'. Προσωπικα εχω δει μεγαλες διαφορες στην καταναλωση απο γεμισμα σε γεμισμα γιατι δεν μου το γεμιζουν ολοι το ιδιο.
Το καθε γεμισμα επηρεαζεται απο την πιεση που δουλευει η αντλια του πρατηριου και την επιμονη του πρατηριουχου.
Εχει τυχει να μου βαλουν αρκετα λιτρα μετα το πρωτο κροταλισμα της ανλίας. Στην αρχη πιστεψα οτι με 'εκλεψαν' γιατι δεν περιμενα να βαλω τοσα λιτρα συμφωνα με τα χιλιομετρα που εκανα και η διαιρεση εβγαλε αρκετα υψηλή κατανάλωση.
Στο επομενο γεμισμα ομως 'επεσε' κατα 1,5 λίτρο/100 περιπου.Αρα (λεω εγω) την καταναλωση με το αεριο πρεπει να την μετραμε συνολικα και απο γεμισμα σε γεμισμα να περνουμε μονο ενεδικτικες τιμες.
Επισης στα πρωτα γεμισματα, καθε φορα παιρνει λιγο παραπανω...
-
Και γω στην αρχή είχα αυτή την απορία. Πρόσεξα ότι μπαίνει ελάχιστο καύσιμο πάντα από τη στιγμή που ακούγεται η αντλία. οπότε θεωρώ ότι έχει φουλάρει πάντα.
Την μετράω γεμίζοντας, και λίγο πριν αδειάσει, με το νέο γέμισμα, βλέπω την κατανάλωση με βάση τα χιλιόμετρα που έκανα.
Μου φαίνεται αρκετά μεγάλο το δείγμα των μετρήσεων, γι αυτό ρώτησα.
Γίνεται κάποια ρύθμιση ή όχι? Εξαρτάται από τον τύπο του κιτ? -
Ο χρήστης cholomon έγραψε:
Σας ευχαριστώ.η στιγμιαια κατανάλωση που αναφέρεις είναι λάθος για να βγει κάποιο συμπέρασμα.
μέση κατανάλωση πόση είχες με την βενζίνη κ πόσο τωρα με το lpg? -
γεμιζεις βενζινη και υγραεριο (αυτο το φουλαρισμα δεν το υπολογιζεις εννοειται...) και μηδενιζεις κοντερ.
απο εκει και μετα σημειωνεις ποσα λιτρα LPG βαζεις καθε φορα
(κατα προτιμηση να μην σου 'συμπληρωνουν' για στρογγυλοποιηση γιατι το συμπληρωμα οι πιο πολλοι το πετανε απ εξω, στον αερα...)Αφου βαλεις καμποσες φορες LPG (χωρις να το αφησεις να αδειασει και να καις βενζινη) και γραψεις τουλαχιστον 1.000 χλμ στο κοντερ, φουλαρεις μια τελευταια φορα LGP και βενζινη.
κανε σουμα τα L του LPG και με απλη μεθοδο των τριων που εμαθες στο δημοτικο βρισκεις την καταναλωση σε LPG/100χλμ
μετα υπολογισε και τη βενζινη που σου εκαψε παραλληλα. -
Το θέμα των κιτ, το έχουμε πει με τα + και τα-.
Το ζήτημα μετά από τόσο καιρό, είναι το δια ταύτα από πλευράς οικονομικής. Έτσι ζητώ, να αθροίζετε αέριο και βενζίνα, μετά από φουλάρισα και λαμβάνοντας την αξία των ευρώ(όσο θα μας αφήσουν οι πολιτικοί βάνδαλοι…) και να ανάγετε /100 χιλιόμετρα. Έτσι θα πειστούν η θα αποθαρρυνθούν οι επίδοξοι πελάτες. Και σίγουρα εάν γελούν οι κλαίνε οι αποτολμήσαντες.
Το «…έβαλα χτες και πήρε τόσο, μα έβαλα σήμερα και φουλάρισε τόσο και άρα η κατανάλωσης μου είναι τόσο….» είναι μια συνήθης ‘μπούρδα’, για να πείσουν κάποιοι αυτά που είναι ‘άπιστα!!!!.....
Μούγκα μπλοκάκι και μολύβι, + 1000κμ +. Μια διαίρεση δια του 100, των χρημάτων μετά από γενικό φουλάρισα, και έτσι θα έχουμε το δια ταύτα.
Περιμένουμε εναγωνίως.
Α.
Υγραεριοκίνηση!