-
Ο χρήστης dathens έγραψε:
Όταν έχεις 320 άλογα κοιτάς γιά οικονομία καυσίμου ?! Εγω στό octavia tsi μέ 160 άλογα καί ούτε κάν περνάει από τό μυαλό μού.
Sent from my GT-I9100
Κοίτα φίλε μου έχω δει ένα Octavia 240 άλογα με abt προγράμμα και υγραεριο Prins directi injection μέχρι τα 160 άλογα η αναλογία καυσίμου ειναι απο 90-95 % γκάζι 5/10 % βενζίνη με το που το παει σανιδα η αύξηση του ποσοστού βενζίνης φτάνει στο 20-25 % στιγμιαία και αν συνεχίσει σανιδα μένει εκει όταν αφήσει το γκάζι πίσω στο 5-10 %
Τι σχέση έχουν τα 240 άλογα με τα 320?????
Πραγματικά θα ήθελα πάρα πολύ να δω υγραέριο σε αμάξι που έχει 60% περισσότερη ιπποδύναμη από ότι εργοστασιακό. -
Μην ψαρώνεις με τα άλογα. Stage 1 (φαντάζομαι) είναι και τα δύο και ας φαντάζουν 'ίδιοι' κινητήρες, οπότε ανάλογες είναι οι περιπτώσεις. Εμένα η απορία μου παραμένει (σόρυ αν έχει συζητηθεί παλαιότερα) στο κατά πόσο υπάρχει κάποιο 'θέμα' με τον άμεσο ψεκασμό.
Για το παράδοξο βέβαια εκατοντάδες άλογα + υγραέριο συμφωνώ και εγώ. Αλλά δεν σημαίνει κάτι αυτό. Αν δεν υπάρχουν κίνδυνοι, ενδεχόμενες βλάβες, 'ευρεσιτεχνίες', επεμβάσεις doityourself στα ηλεκτρονικά κλπ ίσως να έχει κάποια λογική.
-
Ο χρήστης pankal clk έγραψε:
καλησπερα σε ολους. παρακολουθω τις συζητησεις πολυ καιρο. εδω και 2 βδομαδες εβαλα σε μερσεντες clk 1800cc 163hp μοντελο 2003 (w209) κιτ υγραεριοκινησης brc 4ης γενιας στη χαλκιδικη. ειχα αρκετες επιφυλαξεις επειδη εχει το αυτοματο σειρικο κιβωτιο (ειναι φερμενο απο γερμανια) και ειχα διαβασει για καποια αυτοκινητα πως στη διαδικασια του kick down για να επιταχυνουν τους πετουσε απο το υγραεριο στη βενζινη. εχοντας κανει 1300χλμ με ταχυτητες 100-130 χλμ/ωρα το συστημα λειτουργει τελεια. εχω την εντυπωση πως ο κινητηρας λειτουργει καλυτερα. στα 1500 χλμ θα παω στο συνεργειο για επαναπρογραμματισμο του συστηματος. εχω βαλει εως τωρα 110 ευρω υγραεριο και αλλα 30 ευρω ο εγκαταστατης ο οποιος το δουλεψε σταματημενο κανενα τριωρο για να το ρυθμισει. με τιμη 0,89 ευρω το λιτρο τα 140 ευρω ειναι περιπου 157 λιτρα. τωρα ειναι αναμενα τα 3 απο τα 4 λαμπακια του ρεζερβουαρ αεριου. μου φαινεται πως ειναι και πολυ οικονομικο. ο υπολογιστης του αυτοκινητου μου δειχνει καταναλωση 9,1 λιτρα στα 100 χλμ. αλλα δεν πρεπει να υπολογιζει σωστα. και 10 λιτρα να ειναι ειμαι υπερευχαριστημενος.Ειναι γιατι εχεις το μικρο αν το πας στα κόκκινα με άσε πάτα φάουλ μέχρι τέρμα και άσε πριν αλλάξει ταχύτητα να δεις αν αντέχει !! Με νόρμαλ οδήγηση δεν θα έχει θέμα !!
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
2.300€ για Vialle σε RAV4 πολλα δεν είναι, ή ειναι η ιδέα μου;εχει κανεις αποψη για αεριου ψεκασμου σε Ραβ4 τελευταίας γενιας;
Πολλα βάλε αερίου με 1200-1500 ευρω
-
Ο χρήστης kpsig έγραψε:
Όταν έχεις 320 άλογα κοιτάς γιά οικονομία καυσίμου ?! Εγω στό octavia tsi μέ 160 άλογα καί ούτε κάν περνάει από τό μυαλό μού.
Sent from my GT-I9100
Κοίτα φίλε μου έχω δει ένα Octavia 240 άλογα με abt προγράμμα και υγραεριο Prins directi injection μέχρι τα 160 άλογα η αναλογία καυσίμου ειναι απο 90-95 % γκάζι 5/10 % βενζίνη με το που το παει σανιδα η αύξηση του ποσοστού βενζίνης φτάνει στο 20-25 % στιγμιαία και αν συνεχίσει σανιδα μένει εκει όταν αφήσει το γκάζι πίσω στο 5-10 %
Τι σχέση έχουν τα 240 άλογα με τα 320?????
Πραγματικά θα ήθελα πάρα πολύ να δω υγραέριο σε αμάξι που έχει 60% περισσότερη ιπποδύναμη από ότι εργοστασιακό.Αυτο λέω ρε μάστορα το αέριο θα δουλεύει μια χαρα μέχρι τα 250 άλογα μετα θα καίει μεγαλο ποσοστο βενζίνης για να ανταπεξέλθει άμεσος ψεκασμός είναι άλλος τρόπος λειτουργίας
-
Κάνοντας διάλογο με τον... εαυτό μου, βρήκα το επόμενο για υγραέριο σε άμεσο ψεκασμό:
http://www.prinsautogas.com/view_attach ... Max_EN.pdf
Μου φαίνεται αρκετά πολύπλοκο, φαντάζομαι ελλοχεύουν αρκετές βλάβες (αόριστο, το ξέρω) και έχει εγγύηση μόνο δύο χρόνια (αν έδινε π.χ. 5 θα ψάρωνα πιο πολύ).
@dathens, στο οκτάβια που είχες δει μήπως γνωρίζεις το κόστος εγκατάστασης καθώς και τι κατανάλωση είχε πριν και μετά ο ιδιοκτήτης? Κάτι σε ευρώ/100 χλμ π.χ.
-
καλησπερα σε ολους. παρακολουθω τις συζητησεις πολυ καιρο. εδω και 2 βδομαδες εβαλα σε μερσεντες clk 1800cc 163hp μοντελο 2003 (w209) κιτ υγραεριοκινησης brc 4ης γενιας στη χαλκιδικη. ειχα αρκετες επιφυλαξεις επειδη εχει το αυτοματο σειρικο κιβωτιο (ειναι φερμενο απο γερμανια) και ειχα διαβασει για καποια αυτοκινητα πως στη διαδικασια του kick down για να επιταχυνουν τους πετουσε απο το υγραεριο στη βενζινη. εχοντας κανει 1300χλμ με ταχυτητες 100-130 χλμ/ωρα το συστημα λειτουργει τελεια. εχω την εντυπωση πως ο κινητηρας λειτουργει καλυτερα. στα 1500 χλμ θα παω στο συνεργειο για επαναπρογραμματισμο του συστηματος. εχω βαλει εως τωρα 110 ευρω υγραεριο και αλλα 30 ευρω ο εγκαταστατης ο οποιος το δουλεψε σταματημενο κανενα τριωρο για να το ρυθμισει. με τιμη 0,89 ευρω το λιτρο τα 140 ευρω ειναι περιπου 157 λιτρα. τωρα ειναι αναμενα τα 3 απο τα 4 λαμπακια του ρεζερβουαρ αεριου. μου φαινεται πως ειναι και πολυ οικονομικο. ο υπολογιστης του αυτοκινητου μου δειχνει καταναλωση 9,1 λιτρα στα 100 χλμ. αλλα δεν πρεπει να υπολογιζει σωστα. και 10 λιτρα να ειναι ειμαι υπερευχαριστημενος.
Ειναι γιατι εχεις το μικρο αν το πας στα κόκκινα με άσε πάτα φάουλ μέχρι τέρμα και άσε πριν αλλάξει ταχύτητα να δεις αν αντέχει !! Με νόρμαλ οδήγηση δεν θα έχει θέμα !!
καλημερα dathens. εξηγησε το μου καλυτερα γιατι δεν καταλαβα. πως θα παει στα κοκκινα; αν επιλεξω καποια ταχυτητα πχ τριτη, θα ανεβασει στροφες αλλα δεν θα αλλαξει ταχυτητα. απο την αλλη επειδη κανω πολλα χλμ τη μερα το εβαλα για οικονομια οποτε η οδηγηση μου μαλλον θα ειναι νορμαλ. ευχαριστω
-
Ο χρήστης Professeur έγραψε:
Κάνοντας διάλογο με τον... εαυτό μου, βρήκα το επόμενο για υγραέριο σε άμεσο ψεκασμό:http://www.prinsautogas.com/view_attach ... Max_EN.pdf
Μου φαίνεται αρκετά πολύπλοκο, φαντάζομαι ελλοχεύουν αρκετές βλάβες (αόριστο, το ξέρω) και έχει εγγύηση μόνο δύο χρόνια (αν έδινε π.χ. 5 θα ψάρωνα πιο πολύ).
@dathens, στο οκτάβια που είχες δει μήπως γνωρίζεις το κόστος εγκατάστασης καθώς και τι κατανάλωση είχε πριν και μετά ο ιδιοκτήτης? Κάτι σε ευρώ/100 χλμ π.χ.
Βλάβη σε prins ειναι μάλλον απίθανο εφόσον η εγκατάσταση πληρεί τις προδιαγραφές δεν ελοχευουν κίνδυνοι βλαβών διότι υπάρχουν χιλιάδες χιλ δοκιμών πριν βγει στην αγορα , στον αέριο αμεσο δίνει 3 χρόνια εγγύηση ή 100.000 χιλ τεσπα αυτο που είδες θα ειναι διαθέσιμο τον Ιούνιο σε 10-12 μοντέλα δες τη λίστα εδώ http://www.qgas.gr
Τα Octavia , tiguan Q5 κτλ κοστίζουν γύρω στα 2 χιλιαρικα έρχονται απο Ολλανδία κλειδωμενα σε 20-30 μέρες δεν μπαίνει χέρι εγκαταστατη στη ρύθμιση μόνο τοποθέτηση .....ελεγχόμενη ηλεκτρονικά στο τέλος απο τους Ολλανδούς πριν την ενεργοποίηση του εγκεφάλου προς αποφυγή λαθών , η κατανάλωση σε γκάζι σε αυτο που είδα ήταν περίπου 6-7 λίτρα τα 100 μέχρι τις 5000 στροφές περίπου μετα άλλαζε το μείγμα πχ στο ρελαντί ήταν 3% και ψηλα έφτανε στο 10% αυτο μαζι με το παιδί που το ρύθμιζε εγω καθόσον πίσω και έβλεπα οι διορθώσεις που έκανε στη μίξη το συστημα μονο του ήταν απίστευτες έλεγε το παλικάρι ποσο έξυπνο ήταν .... Πάντως δεν ξεπερνούσε που οτι άκουσα το 1 λίτρο βενζινης συνολικά στα 100 χιλ
-
Ο χρήστης pankal clk έγραψε:
Ειναι γιατι εχεις το μικρο αν το πας στα κόκκινα με άσε πάτα φάουλ μέχρι τέρμα και άσε πριν αλλάξει ταχύτητα να δεις αν αντέχει !! Με νόρμαλ οδήγηση δεν θα έχει θέμα !!
καλημερα dathens. εξηγησε το μου καλυτερα γιατι δεν καταλαβα. πως θα παει στα κοκκινα; αν επιλεξω καποια ταχυτητα πχ τριτη, θα ανεβασει στροφες αλλα δεν θα αλλαξει ταχυτητα. απο την αλλη επειδη κανω πολλα χλμ τη μερα το εβαλα για οικονομια οποτε η οδηγηση μου μαλλον θα ειναι νορμαλ. ευχαριστω
Καλημέρα γίνετε το γυρνας σε sport και δεν το αφήνεις να αλλάξει ταχύτητα σανιδα δηλαδη μέχρι να παει στον κόφτη και το κρατας μερικα δευτερα εκει ψηλα συνεχεια μετα το αφήνεις για 1-2 δευτερόλεπτα και πάλι το ιδιο επαναλαμβανόμενα θα καταλάβεις , αν οδηγείς νόρμαλ δεν έχεις θέμα δοκίμασε μια καλη προσπεραση στην εθνικη με συνέχεια γκάζι σε παρατεταμένο kick down να δεις πως συμπεριφέρεται ...
-
Φιλε pankal μην ανησυχεις, τιποτα δεν προκειται να παθει το αυτοκινητο σου.
Μια χαρα θα εισαι. Ο dathens κατι αλλο εννοει και μαλλον σε κατασταση πιεσης του αυτοκινητου.
Αυτο ομως ισχυει για ολα τα αυτοκινητα ακομα και για τα νορμαλ. Οσο πιο πολυ τα πιεζεις τοσο περισσοτερη πιθανοτητα να σου βγει κατι εχεις.
Εγω εχω κανει 30000 χλμ με brc σε Santa Fe με σειριακο αυτοματο κιβωτιο και το οδηγω οπως και πριν (και φορτωμενο συχνα και με τερμα γκαζι σε προσπερασεις) Κανενα απολυτως προβλημα.
Οσο για την καταναλωση σου αν με βενζινη ειχες 8-9 λιτρα, με υγραεριο πρεπει να εισαι στα 9.5 - 10.5 (μεσο ορο εκει στο 10+) παντα με τον ιδιο τροπο οδηγησης. Αυτο το + 15% ειναι το ελαχιστο απαραιτητο για σωστη ρυθμιση και λειτουργια. -
Ο χρήστης ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΨΑΛΑΚΗΣ έγραψε:
Εγω εχω κανει 30000 χλμ με brc σε Santa Fe με σειριακο αυτοματο κιβωτιο και το οδηγω οπως και πριν (και φορτωμενο συχνα και με τερμα γκαζι σε προσπερασεις) Κανενα απολυτως προβλημα.
H 'ιδιαιτερότητα' του αυτοκινήτου του pankalclk δεν είναι το αυτόματο ουσιαστικά αλλά ο κομπρέσορας. Στο kick down που ανεβάζει στροφές δεν είναι σαν την κλασική τουρμπίνα που πρέπει να φουσκώσει (lag) οπότε ο πνέυμονας έχει ώρα να στείλει το απαιτούμενο μείγμα αλλά ο κομπρέσορας έχει άμεσα απότομη ανάγκη για καύσιμο και πολλοί πνεύμονες αλλά και εγκέφαλοι υγραερίου αδυνατούν να ακολουθήσουν γι'αυτό και γυρίζουν σε βενζίνη η κάνουν κοψίματα .
Για τις αλλαγές στον κόφτη , και στο sport πρόγραμμα να το βάλεις αλλαγη στον κόφτη δεν θα δεις ακόμη και με τέρμα γκάζι θα ανεβάσει μόλις ακουμπήσεις κόκκινα.
-
**Εdit mod **
-
Ο χρήστης ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΨΑΛΑΚΗΣ έγραψε:
Φιλε pankal μην ανησυχεις, τιποτα δεν προκειται να παθει το αυτοκινητο σου.
Μια χαρα θα εισαι. Ο dathens κατι αλλο εννοει και μαλλον σε κατασταση πιεσης του αυτοκινητου.
Αυτο ομως ισχυει για ολα τα αυτοκινητα ακομα και για τα νορμαλ. Οσο πιο πολυ τα πιεζεις τοσο περισσοτερη πιθανοτητα να σου βγει κατι εχεις.
Οσο για την καταναλωση σου αν με βενζινη ειχες 8-9 λιτρα, με υγραεριο πρεπει να εισαι στα 9.5 - 10.5 (μεσο ορο εκει στο 10+) παντα με τον ιδιο τροπο οδηγησης. Αυτο το + 15% ειναι το ελαχιστο απαραιτητο για σωστη ρυθμιση και λειτουργια.+1000
-
Ο χρήστης gakost έγραψε:
H 'ιδιαιτερότητα' του αυτοκινήτου του pankalclk δεν είναι το αυτόματο ουσιαστικά αλλά ο κομπρέσορας. Στο kick down που ανεβάζει στροφές δεν είναι σαν την κλασική τουρμπίνα που πρέπει να φουσκώσει (lag) οπότε ο πνέυμονας έχει ώρα να στείλει το απαιτούμενο μείγμα αλλά ο κομπρέσορας έχει άμεσα απότομη ανάγκη για καύσιμο και πολλοί πνεύμονες αλλά και εγκέφαλοι υγραερίου αδυνατούν να ακολουθήσουν γι'αυτό και γυρίζουν σε βενζίνη η κάνουν κοψίματα .
Για τις αλλαγές στον κόφτη , και στο sport πρόγραμμα να το βάλεις αλλαγη στον κόφτη δεν θα δεις ακόμη και με τέρμα γκάζι θα ανεβάσει μόλις ακουμπήσεις κόκκινα.
παιδια σας ευχαριστω πολυ ολους, παντελη καψαλακη, dathens, gakost, doukias. θα το δοκιμασω αν οχι σημερα αυριο σιγουρα. κατι αλλο που παρατηρησα κι ισως γνωριζει κατι περισσοτερο ο παντελης, ειναι πως οι ταχυτητες γεμιζουν λιγο περισσοτερο με το αεριο δηλαδη ανεβαζει περισσοτερες στροφες ο κινητηρας και μετα περνα στην επομενη ταχυτητα. μαλλον ειναι θεμα ρυθμισης του εγκεφαλου του υγραεριου.
-
Καλημέρα γίνετε το γυρνας σε sport και δεν το αφήνεις να αλλάξει ταχύτητα σανιδα δηλαδη μέχρι να παει στον κόφτη και το κρατας μερικα δευτερα εκει ψηλα συνεχεια μετα το αφήνεις για 1-2 δευτερόλεπτα και πάλι το ιδιο επαναλαμβανόμενα θα καταλάβεις , αν οδηγείς νόρμαλ δεν έχεις θέμα δοκίμασε μια καλη προσπεραση στην εθνικη με συνέχεια γκάζι σε παρατεταμένο kick down να δεις πως συμπεριφέρεται ...
φιλε dathens επειδη το αυτοκινητο πρωτοκυκλοφορησε γερμανια το αυτοματο κιβωτιο του εχει μονο 2 προγραμματά: S που μου εξηγησαν σημαινει σπορ οδηγηση (και το εχω μονιμα εκει) και W που μου ειπαν πως σημαινει winter και σε αυτο το προγραμμα ξεκινα με 2 και δεν γεμιζει τις ταχυτητες.μαλλον θα ειναι για οδηγηση στον παγο. εγω βεβαια οταν χιονιζει στη βορεια χαλκιδικη-και φετος εγινε χαμος- κλειδωνω την clk στο γκαραζ και βγαζω το τετρακινητο isuzu d-max 2500cc turbo diesel με ελαστικα matador wisentta 235/85/16 80 χωμα 20 ασφαλτο για ασφαλες οδηγημα .εχω δει clk που εισηχθηκαν απο αντιπροσωπεια για ελλαδα να εχουν 3 προγραμματα.και παλι σας ευχαριστω για τις γνωσεις που μου δινετε.
-
Καθαρα θέμα χαρτογραφησης μην σε ανησυχεί καθολου αν το πας νόρμαλ δεν θα έχεις ποτέ πρόβλημα , μερικά συστηματα για αυτοκινητα του είδους σου αν δεν έχεις και σοβαρή πίεση στην δεξαμενη είσαι δλδ αδειος και το γαζωσεις για να μην πω την κακια λεξη , γυρνάνε σε βενζίνη αλλα και κλειδώνουν το γκάζι για 10 -15 λεπτα για να προστατέψουν το μοτέρ για να μην σπάσει η μπει σε safe mode ... θέλει να βγει κλειδί και να περιμένεις 1 λεπτο για να ξαναβαλεις μπροστά !!
-
Αναμένουμε και προς Δυτική Αττική πρατήρια υγραερίου. Μέγαρα-Ελευσίνα... Βασικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να ψάχνουμε με το τουφέκι τα πρατήρια. Τους κοστίζει κάτι το υγραέριο? Έχουν επιπλέον φορολόγηση? Δεν μπορούν παλιά πρατήρια να το εντάξουν στα καύσιμα που προμηθεύονται? Βλέπω και νέα πρατήρια που ανοίγουν τώρα και παρόλα αυτά, αέριο δεν έχουν. Γιατί αυτό?
-
To υγραέριο δεν είναι σοκοφρέτες. Για να το βάλεις θέλει μελέτη, χώρο, έγκριση και ΛΕΦΤΑ. Και μετά πρέπει να βγει η επένδυση, ήτοι να πουλάς κάποια ποσόστητα και πάνω, αλλιώς είσαι μέσα με τα μπούνια. Είναι ρίσκα αυτά, και λίγοι τα παίρνουν ιδιαίτερα τώρα.
-
Ο χρήστης k_kb312 έγραψε:
Αναμένουμε και προς Δυτική Αττική πρατήρια υγραερίου. Μέγαρα-Ελευσίνα... Βασικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να ψάχνουμε με το τουφέκι τα πρατήρια. Τους κοστίζει κάτι το υγραέριο? Έχουν επιπλέον φορολόγηση? Δεν μπορούν παλιά πρατήρια να το εντάξουν στα καύσιμα που προμηθεύονται? Βλέπω και νέα πρατήρια που ανοίγουν τώρα και παρόλα αυτά, αέριο δεν έχουν. Γιατί αυτό?Ρώτησα πρατηριούχο στην Ελευσίνα και μου είπε πως έχει πρόβλημα με την άδεια (λόγω περιοχής) και το παράτησε.
-
Εμείς βάλαμε πριν 2 μέρες στον σουτζουκαρο μας υγραεριο(θεσσαλονίκη) και στο θέμα οδήγησης ΚΑΜΙΑ απολύτως διάφορα. Από εβδομάδα θα μπει και στο 2ο αυτοκίνητο μας
Sent from my U20i using σήματα καπνού
Υγραεριοκίνηση!