-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Σχετικά με τη μυρωδιά του υγραερίου:
[b]ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Η ουσία που προσθέτουν και δίνει τη χαρακτηριστική μυρωδιά στο υγραέριο ΔΕΝ ΚΑΙΓΕΤΑΙ.Δεν το ηξερα αυτο. Αλλα αν ειναι ετσι(να μην καιγεται το προσθετο), δεν θα επρεπε να μυριζει στα περισσοτερα ι.χ. η εξατμηση εστω λιγο ? Συνηθως δεν μυριζει καθολου και σε οσα το εχω παρατηρησει οτι μυριζε ηταν απο πλουσιο μιγμα. Ειτε απο κακη ρυθμηση ειτε γιατι το ''πλακωσε'' στα γκαζια, εχασε τον μπουσουλα ο λ και ψεκαζε υγραεριο στο χαμο...
-
Ο χρήστης fokion_sportage έγραψε:
Ξερει κανεις που μπορω να βρω καλωδιο συνδεσης με την ECU?????
το προγραμμα το εχω..http://www.lpg-kits.com/interfaces.htm
Στον εγκαταστάτη σου!!!!!!
Επίσης υπάρχουν διάφορα ηλεκτρονικά σχέδια διάσπαρτα στο internet, αν θες να κατασκευάσεις μόνος σου.
Από την εταιρία που κατασκευάζει το σύστημα.
-
Ο χρήστης gerodimos k έγραψε:
Κάτι ακούστηκε σήμερα για τα τέλη κυκλοφορίας στα αυτοκίνητα με μετατροπή υγραερίου, ότι δεν θα πληρώσουν σαν τα υβριδικά. Αληθεύει ή είναι ράδιο αρβύλα?
Έχει κανείς τίποτα υπόψιν του?Σου εχω εγω την απαντηση. 265 ευρουλίνια πληρωσα σημερα...(240 περσι)
Δινουν ετσι λεφτα τα λαμογια ρε φιλε. Εδω σταματησε ολες τι πληρωμες το δημοσιο, σε μας θα τα δωσει... -
Ο χρήστης astrag1.6jtg έγραψε:
[b]ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Η ουσία που προσθέτουν και δίνει τη χαρακτηριστική μυρωδιά στο υγραέριο ΔΕΝ ΚΑΙΓΕΤΑΙ.Δεν το ηξερα αυτο. Αλλα αν ειναι ετσι(να μην καιγεται το προσθετο), δεν θα επρεπε να μυριζει στα περισσοτερα ι.χ. η εξατμηση εστω λιγο ? Συνηθως δεν μυριζει καθολου και σε οσα το εχω παρατηρησει οτι μυριζε ηταν απο πλουσιο μιγμα. Ειτε απο κακη ρυθμηση ειτε γιατι το ''πλακωσε'' στα γκαζια, εχασε τον μπουσουλα ο λ και ψεκαζε υγραεριο στο χαμο...
+1000
Αν δεν καίγονταν, θα βρωμοκοπούσε ο τόπος.
-
Ο χρήστης astrag1.6jtg έγραψε:
Κάτι ακούστηκε σήμερα για τα τέλη κυκλοφορίας στα αυτοκίνητα με μετατροπή υγραερίου, ότι δεν θα πληρώσουν σαν τα υβριδικά. Αληθεύει ή είναι ράδιο αρβύλα?
Έχει κανείς τίποτα υπόψιν του?Σου εχω εγω την απαντηση. 265 ευρουλίνια πληρωσα σημερα...(240 περσι)
Δινουν ετσι λεφτα τα λαμογια ρε φιλε. Εδω σταματησε ολες τι πληρωμες το δημοσιο, σε μας θα τα δωσει...ΣΩΣΤΟΣ Εγώ πλήρωσα 240 ευρουλάκια στους μπην@δ@ς
-
να ρωτησω κατι...
εκανα σερβις πριν λιγες μερες και εβαλα μπουζι ιριδίου.
αμεσως μετα πηγα και φουλαρα με αεριο.
Το θεμα ειναι οτι το αυτοκινητο κανει καποια κομπιασματακια στις χαμηλες στροφες (1000-2000) που παλια δεν τα εκανε.
δεν παει να σβησει, αλλα δεν δουλευε οπως παλια.Υπαρχει περιπτωση να θελει αλλη ρυθμιση λόγω των νεων μπουζι, ή μου εβαλαν μαπα αεριο;
στον εγκαταστατη θα παω αφου κανω κανα 2 γεμισματα για να σιγουρευτω...
-
Ρε σεις και εγώ τα πλήρωσα σήμερα τα τέλη κυκλοφορίας.
Αμέσως μετά το άκουσα.
Αλλά μην είστε βιαστικοί, κάτι ακούστηκε σήμερα με σοβαρές πιθανότητες να γίνει πραγματικότητα.
Οψόμεθα. -
Δεν παίζει με την καμία. Ειδικά να πάρεις λεφτά πίσω. Το τι έχει υποθεί δεν φαντάζεσαι. Το αυτοκίνητο θα είναι υβριδικό, θα μπαίνεις στον δακτύλιο, υπάρχει νόμος για την τιμή του υγραερίου και πολλά άλλα. Μην ακούς το ράδιο αρβύλα. Τα πλήρωσες τελείωσε. Του χρόνου πάλι με το καλό πιο πολλά (ανάλογα την αύξηση που θα αποφασίσουν)
-
Ο χρήστης gerodimos k έγραψε:
Αλλά μην είστε βιαστικοί, κάτι ακούστηκε σήμερα με σοβαρές πιθανότητες να γίνει πραγματικότητα.
Οψόμεθα.Δεν παίζει με την καμία. Ειδικά να πάρεις λεφτά πίσω.
ΕΕΕΕτσ'...ΕΕΕτσσσ'...
-
παλι ανεβαινει το Lpg
0,88 o μουστάκας στο μενίδι
το θέμα είναι ότι δεν βλέπω να ανοιγουν στην αττική καινουργια πρατήρια, μήπως σπάσει το καρτέλ των παλιοπουστηδων (αν είναι εκεί το θέμα, κ όχι στα 'κεντρικά' -
Κυριοι καλημερα, μηπως καποιος φιλος ξερει να μου πει στην διαδρομη θηβα-θεσ/νικη πιο πρατηριο ειναι πιο ευκολα προσβασιμο κ κοντα στην εθνικη για ανεφοδιασμο; Ευχαριστω.
-
το πιο ευκολο ειναι στον κορινο, αλλα δεν μας ειπες ποσα χιλιομετρα περιπου βγαζεις.
εχει και στη Λαρισα με μικρη παρακαμψη και μαλιστα αν κανεις παρακαμψη τα διοδια του μοσχοχωριου εχει ενα ΕΚΟ εκει, οποτε θα βαλεις αεριο, θα γλυτωσεις και τα 2,90€ των διοδιων χαρις να κανεις παραπανω απο 2 χιλιομετρα επιπλεον
-
Θα γεμισω στην θηβα οποτε κ στη Λαρισα κ στον κορινο. Βγαζω γυρω στα 380χλμ. Ειτε στο ενα ειτε στο αλλο εχει καποιες ταμπελες για να μπω στην παρακαμψη;
-
Ερχόμενος απο Λαμία για Λάρισα, βγαίνεις απο την Εθνική οδό στην έξοδο για Κιλελέρ.Ακολουθείς τον παράδρομο (τον δεξιό, που είναι καλύτερος) και βγαίνεις κάτω απο την πρώτη υπόγεια διάβαση που θα βρεις ΜΕΤΑ τα διόδια (τα παρακάμπτεις ) μπαίνοντας έτσι στον αριστερό παράπλευρο(θα δεις στον δεξί σου χέρι καποια φωτοβολταικά πάρκα του Μπόμπολα.Μετά απο αυτά εγω περνώ απέναντι συνήθως).Συνεχίζεις προς Λάρισα (στον αριστερό παράπλευρο)και θα δεις ένα πρατήριο ΕΚΟ με Lpg στο αριστερό σου χέρι.Αφου φουλάρεις απλά συνεχίζεις προς Λάρισα και ξαναμπαίνεις στην Εθνική. Επίσης έχει και μεσα στη Λάρισα στον δρόμο για τα Media Markt. Ειναι κοντά στην ΕΛΠΑ (πισω απο αυτή) και έχει μια μικρή πινακίδα.
-
οπως ειπε ο παραπανω, μετα το βενζιναδικο σε 2.8 χιλιομετρα ειναι μια διασταυρωση (βλεπεις αριστερα το ΙΚΕΑ).
Συνεχίζεις ισια, ακολουθεις τον σαλιγκαρο που σε βγαζει στην εθνικη προς Αθηνα.
σε μερικες εκατονταδες μετρα μενεις αριστερα και φευγεις προς Κατερινη (εχει πινακιδα πρασινη)Η παρακαμψη ειναι πολυ ευκολη, μη μπεις Λαρισα για το αλλο, θα χασεις χρονο
-
έχει και στην Λαμία και στους Λιβανάτες ακριβώς πάνω στην εθνική. Δες εδώ.
http://www.gasprice.gr/main/showgasstat ... ionid=7010
http://www.gasprice.gr/main/showgasstat ... ionid=4810
-
Μιας και μιλαμε για πρατηρια, για Καρπενησι το τελευταιο ειναι στον Λαμιας-Καρπενησιου μολις βγουμε απο Λαμια? Υπαρχει αλλο μετα?
-
Φιλοι μου ευχαριστω πολυ για τις βοηθειες . Ευχομαι καλα χριστουγεννα κ καλες γιορτες σε ολους
-
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
+1000
Αν δεν καίγονταν, θα βρωμοκοπούσε ο τόπος.
Όχι, πάντα μυρίζει το υγραέριο και να μη σε μπερδεύει μια εξάτμιση που μυρίζει.
Μπορεί το αμάξι να δουλεύει κανονικά και να έχει μια μικρή μυρωδιά η εξάτμιση.
Αν βρωμάει τότε μάλλον δεν καίγεται όλο το υγραέριο.Η χημική ένωση που βάζουν στο άοσμο υγραέριο για να αντιλαμβάνεσαι τις διαρροές είναι οινόπνευμα που έχει αντικατασταθεί ένα τμήμα του με θείο (ethyl mercaptan).
Καίγεται μια χαρά (εύφλεκτο) αλλά το θείο όταν καίγεται σου δίνει διοξείδιο του θείου ΚΑΙ άλλες διάφορες βρωμερές χημικές ενώσεις (επειδή η καύση του ποτέ δεν είναι τέλεια). -
Ωραιότατο S2O2 (το emoticon που ξερνάει πού είναι ? )για να συμπληρώσω τον Leonp ...
Υγραεριοκίνηση!