-
Ο χρήστης STAX έγραψε:
Εχω μια 190 Ε και σκεφτομαι να της βαλω υγραεριο, εχουν βαλει αρκετοι σε τετοια αυ-τα απλως κολλαω στο οτι δεν κανω πολλα χλμ. και θα αρχισω να κανω αποσβεση, και οτι το αυτ-το ειναι παλλιο του 1991Εχω εναν γειτονα ο οποιος εχει μια BMW 518 και εχει βαλει υγραεριο και μου ανεφερε πως το κανει για μεγαλυτερη διαρκεια ζωης απο τις κωλοβενζινες και για οικονομια!
-
Ζούμε σε ένα κράτος όπου τα υγραέρια είναι κάτι σαν κρίνος αμόλυντος, ενώ τα υγρά καύσιμα απαραίτητα νοθευμένα.
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Σε όσα αυτοκίνητα διαθέτουν καρμπιρατέρ, το θέμα λύνεται με μια ‘λαδιερα’, που στάζει μια σταγόνα κάθε 20΄΄, και έτσι αποκαθίσταται το πρόβλημα.Αυτό μου ακούγεται για μεγάλο φίδι.
Τι είναι ο κινητήρας και θέλει λάδι, δίχρονος;Νομίζω ότι το λάδι μόνο θα λερώνει την βαλβίδα εισαγωγής.
Ας πούμε ότι το λάδι 'λιπαίνει' την έδρα της βαλβίδας εισαγωγής (αμφιβάλλω) αλλά ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να λιπαίνει την βαλβίδα εξαγωγής γιατί καίγεται.
εντιτ
εκτός αν καπνίζει η εξάτμιση / μυρίζει λάδια και δεν περνάει ΚΤΕΟ.Αν η κεφαλή δεν έχει τοποθετημένες σκληρές έδρες βαλβίδων, θα φθείρονται με το υγραέριο. Αλλιώς δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, το υγραέριο είναι πεντακάθαρο καύσιμο και δεν αφήνει κατάλοιπα στις βαλβίδες όπως η βενζίνη.
ΑΝ Ο ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ (ΚΑΙ ΟΙ ΒΑΛΒΙΔΕΣ) ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΑΜΟΛΥΒΔΗ ΒΕΝΖΙΝΗ,
και χαλάει η έδρα των βαλβίδων εξαγωγής με το αέριο, οφείλεται σε κακό αβάνς (λίγο) που ταιριάζει σε βενζίνη και όχι αέριο - οι βαλβίδες εξαγωγής υπερθερμαίνονται και σιγά-σιγά χαλάνε.Στην Ιταλία νομίζω ότι υπάρχει και (ΦΘΗΝΟ) μεθάνιο αλλά είναι βρώμικο καύσιμο και λερώνει την εισαγωγή.
-
Μην παραξενεύεσαι...δεν είναι 'φίδι'
Υπήρχε η βαλβίδα αυτή και την έλεγαν 'βαλβίδα rumi' . Ενωνόταν με ένα σωληνάκι στην υποπίεση της εισαγωγής και στο κάτω μέρος της είχε ένα βιδωτό διάφανο βαζάκι που το γέμιζες με 10αράκι λάδι. Στο πάνω μέρος της είχε μία βίδα ρεγουλατόρο που ρύθμιζες την ποσότητα που θα πέφτει...το ιδανικό, όπως είπε και ο Αντώνης ήταν μία σταγόνα κάθε 20 δευτ. στο ρελαντί...
Δεν κάπνιζε και δεν λέρωνε, αν ήταν ρυθμισμένη σωστά. -
Παντως καπου διαβαζα στο λινκ της υγραεριοκινησης οτι κανει ενα ξεχωριστο σερβις το συστημα της υγραεριοκινησης με αλλαγη λαδιων καθε 20000 χλμ.
-
Ο χρήστης tsargy έγραψε:
Μην παραξενεύεσαι...δεν είναι 'φίδι'
Υπήρχε η βαλβίδα αυτή και την έλεγαν 'βαλβίδα rumi' . Ενωνόταν με ένα σωληνάκι στην υποπίεση της εισαγωγής και στο κάτω μέρος της είχε ένα βιδωτό διάφανο βαζάκι που το γέμιζες με 10αράκι λάδι. Στο πάνω μέρος της είχε μία βίδα ρεγουλατόρο που ρύθμιζες την ποσότητα που θα πέφτει...το ιδανικό, όπως είπε και ο Αντώνης ήταν μία σταγόνα κάθε 20 δευτ. στο ρελαντί...
Δεν κάπνιζε και δεν λέρωνε, αν ήταν ρυθμισμένη σωστά.Διαφημίζεται ότι οι κινητήρες/ΗΖ που δουλεύουν με lpg έχουν μεγαλύτερη ζωή απ' ότι με βενζίνη.
Δεν πιστεύω ότι μια μικρή ποσότητα λαδιού μπορεί να 'λιπάνει' την βαλβίδα εξαγωγής. Εκτός αν καπνίζει πολύ η εξάτμιση.
Υπάρχουν πολύ καλύτερα λιπαντικά βαλβίδων από το λάδι (που ΔΕΝ λιπαίνει έδρες βαλβίδων) αλλά είτε αυτά* είτε πολύ λάδι σημαίνει ότι δύσκολα θα πάρει πιστοποίηση ρύπων ο κινητήρας και δεν μπορεί να τα προσφέρει ο κατασκευαστής.- πχ στις βενζίνες υπήρχε τετρααιθυλιούχος μόλυβδος αλλά με το αέριο είναι δύσκολο να βρεθεί ένα σύστημα που να δίνει ακριβώς την ποσότητα που απαιτείται για λίπανση βαλβίδων χωρίς να αυξάνονται υπερβολικά οι εκπεμπόμενοι ρύποι.
-
Με ειδοποίησαν από το κτεο ότι το χαρτί της έγκρισης είναι έτοιμο, αλλά θα το παραλάβω όταν έρθει από τον εγκαταστάτη {autogas ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ} και το πιστοποιητικό του ρεζερβουάρ τύπου ρεζέρβας το οποίο αναμένει από τον Πολωνό κατασκευαστή της επόμενες μέρες.
Το μόνο αρνητικό μέχρι τώρα από όλη την ιστορία με την εγκατάσταση. Αντε να δουμε. -
Η βενζίνη όταν εξατμίζεται αφήνει πίσω της λαδίλα, οπότε σίγουρα λιπαίνει ως ένα βαθμό.
-
Όταν εξατμίζεται, όχι όταν καίγεται. Όταν καίγεται η βενζίνη, καίγεται και το λάδι.
Επιμένω σ' αυτό γιατί δεν έχω ακούσει ότι σε αμάξια που δεν είναι φτιαγμένα για αμόλυβδη βενζίνη μπορείς να χρησιμοποιείς μείγμα βενζίνης-λαδιού για λίπανση των βαλβίδων. Το λιπαντικό για τις βαλβίδες δεν είναι το λάδι. -
Και επανερχομαστε στο θεμα με την 'παμθηνη' βενζινη Σαν να μου φαινεται μια οαση το υγραεριο
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Και επανερχομαστε στο θεμα με την 'παμθηνη' βενζινη Σαν να μου φαινεται μια οαση το υγραεριοΔε λες τίποτα...
-
Η πρωτη μερκ θα ειναι που θα εχει υγραεριο? Εχω δυο μερκ στο γκαραζ που παρκαρω η μια C 200 K & C 230 sport coupe που εχουν υγραεριο και δηλωνουν ενθουσιασμενοι οι ανθρωποι μετα απο 20.000 + χλμ που τα εχουν εγκαταστησει. Αυτος με τη ζζζζζζπορτκουπε* το χει εναμιση χρονο και τη σκιζει καθε μερα στις μετακινησεις με το μικροτερο κοστος.
*Το ζζπορτ το δανειστικα
-
Παντως και σημερα μετα την αυξηση των καυσιμων εξακολουθη η τιμη υγραεριου να ειναι 0.63 το λιτρο παρακαλω.
-
Ο χρήστης babisv έγραψε:
Παντως και σημερα μετα την αυξηση των καυσιμων εξακολουθη η τιμη υγραεριου να ειναι 0.63 το λιτρο παρακαλω.Μια χαρα εισαι εσυ!!!! Τι εγινε με τα χαρτια που ειχες αναφερει? Αν επιτρεπεται βεβαιως!
-
Για την συγκεκριμένη μπουκάλα των 72 L περιμένω να φτιαξη ο δικηγόρος τους τα σχετικά χαρτιά, και μόλις τα στείλουν στο κτεο ελληνικού θα πάρω το χαρτί το όποιο είναι έτοιμο. Στον Χολαργό από τι μου είπαν περνουν κανονικά .Ειναι πλεον θεμα ημερων.
-
Ο χρήστης babisv έγραψε:
Για την συγκεκριμένη μπουκάλα των 72 L περιμένω να φτιαξη ο δικηγόρος τους τα σχετικά χαρτιά, και μόλις τα στείλουν στο κτεο ελληνικού θα πάρω το χαρτί το όποιο είναι έτοιμο. Στον Χολαργό από τι μου είπαν περνουν κανονικά .Ειναι πλεον θεμα ημερων.72 λτ? Μια χαρα σε βρισκω! Εισαι απο τους λιγους που κανουν παρτυ
-
Παιδια επειδη ψαχνω και δεν βρισκω κατι, μπορειτε να μου πειτε που υπαρχει σταθμος ανεφοδιασμου υγραεριου στα Χανια?
1.40 η αμολυβδη -
Ο χρήστης cson έγραψε:
Παιδια επειδη ψαχνω και δεν βρισκω κατι, μπορειτε να μου πειτε που υπαρχει σταθμος ανεφοδιασμου υγραεριου στα Χανια?
1.40 η αμολυβδη1.40€
http://www.shell.com/home/content/gr-el ... sites.html -> Λιστα με τα πρατηρια υγραεριου σε ολη την Ελλαδα
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
1.40 η αμολυβδη1.40€
http://www.shell.com/home/content/gr-el ... sites.html -> Λιστα με τα πρατηρια υγραεριου σε ολη την Ελλαδα
Eυχαριστω για τις πληροφοριες...
Ασε φιλε 1.40 και τωρα ειναι φθηνο το βαρελι στην διεθνη αγορα(74$)...Φαντασου!!
Και την αυξησανε απο τα ξημερωματα της μερας που θα μπαινε ο ειδικος φορος ενω πουλανε ακομη την παλια παρτιδα καυσιμου..... -
βρηκα ενα ωραιο επεξηγηματικο βιντεο http://www.youtube.com/watch?v=wWn4Scv1N7I
Υγραεριοκίνηση!