-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Με τους αυτοματισμούς που υπάρχουν, οι επιπτώσεις από ατύχημα έχουν ελαχιστοποιηθεί. Και με τις δεξαμενές στη θέση της ρεζέρβας δεν υπάρχει μείωση του όγκου αποσκευών.Τα θέματα είναι άλλα.
Γιατί στην Ελλάδα δεν έχει προχωρήσει το πράγμα, ενώ στην ευρώπη πάει καλά?
Επίσης ο αριθμός πρατηρίων είναι λίγος. Έτσι αναγκάζεσαι να δουλεύεις την βενζίνα συχνότερα. Και κάνεις και παραπάνω χιλιόμετρα και τρως και πολύ χρόνο για να βρεις πρατήριο υγραερίου. Εκτός αν κάποιο πρατήριο είναι δίπλα σου, οπότε βολεύεσαι.
Επίσης δεν υπάρχει τίποτα που να σε διασφαλίζει ότι αύριο το κράτος δεν θα επιβάλλει νέο χαράτσι, τέτοιου ύψους, που να το κάνει έως και ασύμφορο.
Στα μείον να συνυπολογιστεί ότι η εξάτμιση μυρίζει υγραερίλα καμμένη.
Και κάτι που μου είπε αγανακτισμένος ταξιτζής ο οποίος πούλησε μπιρ παρά το υγραεριοκίνητό του Οκτάβια και πήρε το ίδιο σε πετρέλαιο.'Δεν υπάρχουν τεχνίτες που να το ξέρουν καλά', και όλο του δημιουργούσε προβλήματα. -
H βαλβίδα ανακούφισης της πίεσης δεν πρέπει να προσφέρει τίποτα σε περίπτωση σύγκρουσης...
Επίσης, σε αυτοκίνητα του 80 και παλαιότερα πρακτικά δεν υπήρχαν ζώνες παραμόρφωσης που να είναι τόσο εύθραυστες σε σχέση με το υπόλοιπο αυτοκίνητο.Anyway, πρακτικά αυτό που θέλω είναι ένα videaki με οπίσθια σύγκρουση αν υπάρχει με το χώρο αποσκευών φυσαρμόνικα και τη δεξαμενή άθικτη...
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
εχουμε καποιο χαρτη με τα πρατηρια που πωλουν υγραεριο?Νομιζω οτι μπορει να βρεις κατι εδω www.gasprice.gr kαι εδω http://www.shell.com/home/content/gr-el ... sites.html
Το πρωτο κατα κυριο λογο ειναι οι τιμες των καυσιμων στα πρατηρια Πολυ χρησιμο και εξυπηρετικο site θα ελεγα! -
Δες αυτο για την ασφαλεια
http://video.google.com/videoplay?docid ... 1540172152
και αυτο
Youtube Video -
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
H βαλβίδα ανακούφισης της πίεσης δεν πρέπει να προσφέρει τίποτα σε περίπτωση σύγκρουσης...
Επίσης, σε αυτοκίνητα του 80 και παλαιότερα πρακτικά δεν υπήρχαν ζώνες παραμόρφωσης που να είναι τόσο εύθραυστες σε σχέση με το υπόλοιπο αυτοκίνητο.Παλιά, περίπου στην δεκαετία του 80, επειδή τα πρατήρια ήταν λίγα και η υγραεριοκίνηση, όχι και τόσο νόμιμη, έκαναν οι περισσότεροι μία πατέντα και έσπαγαν τα διαφράγματα ασφαλείας, έτσι ώστε τα 60 λ να γίνονται 80 κοκ. και οι επισκέψεις για γέμισμα λιγότερες.
Εμείς είχαμε σε ένα 17μ και σε ένα Αουντι 100, χωρίς κανένα πρόβλημα.
Τότε επειδή τα αυτοκίνητα ήταν με καρμπυρατέρ, χρειαζόταν ένα διαφορετικό ρύθμισμα στις βαλβίδες και το αβάνς και άκουγες τους κινητήρες να δουλεύουν άγρια. Με αυτές τις ρυθμίσεις όμως, ηταν πολύ πιο ασύμφορη η κατανάλωση βενζίνης, γιατί δούλευε αρρύθμιστο και έκαιγε παπάδες... -
Επειδή το υγραέριο έχει πολλά οκτάνια αλλά λιγότερη απόδοση ανεβάζαν το αβάνς ώστε να μην υστερεί πάρα πολύ αλλά με βενζίνη χτυπούσε εύκολα πιράκια. Δεν νομίζω να άλλαζαν κάτι σε βαλβίδες.
-
Το υγραέριο θέλει διαφορετική χαρτογράφηση του αβάνς, δεν ταιριάζει της βενζίνης (ακόμα κι αν το ανεβάσεις).
Θέλει πολύ περισσότερο αβάνς χαμηλά και (σχετικά) λιγότερο σε ψηλές στροφές.Αν άλλαζες και πιστόνια (μεγαλύτερη συμπίεση) θα ήταν ιδανικό.
Ο χρήστης tsargy έγραψε:
Τότε επειδή τα αυτοκίνητα ήταν με καρμπυρατέρ, χρειαζόταν ένα διαφορετικό ρύθμισμα στις βαλβίδες...Το υγραέριο στα περισσότερα αμάξια της εποχής έφθειρε τις βάσεις των βαλβίδων.
Ίσως να χρειαζόνταν συχνή ρύθμιση (λόγω φθοράς) δηλαδή κλείσιμο στο διάκενο. -
Στο Αουντι δεν θυμάμαι, αλλά στο 17μ, όταν πήγα να βάλω τον πνεύμονα (η υπόλοιπη εγκατάσταση υπήρχε) μου είπαν να πάω να μου ρυθμίσουν βαλβίδες. Όντως πήγα σε έναν μηχανικό για φορντ, που είχε σχεδόν όλους τους ταξιτζήδες της εποχής και μου ρύθμισε τις βαλβίδες για αέριο...τουλάχιστον έτσι μου είπε...πάντως μετά χτυπούσαν και μόλις έβαλα την βαλβίδα παροχής λαδιού που προείπα, μαλάκωσε...Καπάκια πάντως άλλαξα σύντομα
-
0,646 το λιτρο το υγραεριο στο Ελληνικο.
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
0,646 το λιτρο το υγραεριο στο Ελληνικο.Αν σκεφτείς ότι βενζίνη βρίσκεις άνετα με 1 Ευρώ το λίτρο και συνυπολογίζοντας την σίγουρη αύξηση της κατανάλωσης το λιγότερο 10%, με το ζόρι φτάνεις ένα 20% σε πραγματική οικονομία . Συμπέρασμα η μετατροπή με τις συγκεκριμένες τιμές συμφέρει μόνο τα ΤΑΧΙ.
-
Κοιτάζοντας ένα αυστραλέζικο forum για υγραεριοκίνητα, βρήκα αναφορές για προβλήματα στο ESP σε αυτοκίνητα που είχαν υποστεί μετατροπή σε υγραέριο. Συγκεκριμένα το ESP δε δουλεύει και ανάβουν και οι σχετικές ενδείξεις στο ταμπλό. Αυτό γίνεται γιατί το ESP δεν επεμβαίνει μόνο στα φρένα αλλά και στο κινητήρα κόβοντας την παροχή καυσίμου σε κάποιες περιπτώσεις . Έτσι όταν απενεργοποιούνται τα μπέκ της βενζίνης και δουλεύουν τα μπέκ του υγραερίου ο εγκέφαλος ανιχνεύει βλάβη και θέτει το σύστημα εκτός. Έχει παρατηρήσει κάποιος και στην Ελλάδα παρόμοιο θέμα;
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
0,646 το λιτρο το υγραεριο στο Ελληνικο.0,61 πίσω από τον ΟΑΣΘ στη Θεσ/νίκη...
Αυτό με το ESP είναι σοβαρό...
-
0,55 σημερα στο αεροδρομιο ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ.
-
Ο χρήστης babisv έγραψε:
0,55 σημερα στο αεροδρομιο ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ.Σταθερη η τιμη εκει περα.
-
Το Σάββατο 2/01γέμισα με 50 L υγραέριο 30 ευρω έβαλα και 3 ακόμα άτομα στον jeep και ξεκίνησα μια μονοήμερη εκδρομή από Ξυλόκαστρο σε άνω κάτω Τρίκαλα, Φενεο, λίμνη Δόξα , Στυμφαλία και κατέβασμα από Κιάτο για Αθήνα , με πoλη βροχή μετά το μεσημέρι . Από κατανάλωση έκανα 430 χλμ σε εθνική , βουνό και μερικά χωμάτινα με 48L. περιπου 29 ευρω με νορμαλ οδηγηση.
Καλα νομιζω ειναι.
Την παρασκευή πέρασα και από το κτεο ελληνικού πληρώνοντας 80 ευρώ παράβολο και περιμένω τώρα να μου στείλουν την έγκριση για να αλλάξω την άδεια. -
.
-
Ο χρήστης babisv έγραψε:
Το Σάββατο 2/01γέμισα με 50 L υγραέριο 30 ευρω έβαλα και 3 ακόμα άτομα στον jeep και ξεκίνησα μια μονοήμερη εκδρομή από Ξυλόκαστρο σε άνω κάτω Τρίκαλα, Φενεο, λίμνη Δόξα , Στυμφαλία και κατέβασμα από Κιάτο για Αθήνα , με πoλη βροχή μετά το μεσημέρι . Από κατανάλωση έκανα 430 χλμ σε εθνική , βουνό και μερικά χωμάτινα με 48L. περιπου 29 ευρω με νορμαλ οδηγηση.
Καλα νομιζω ειναι.
Την παρασκευή πέρασα και από το κτεο ελληνικού πληρώνοντας 80 ευρώ παράβολο και περιμένω τώρα να μου στείλουν την έγκριση για να αλλάξω την άδεια.τελικα Μπαμπη αν μπει ο φορος στα καυσιμα καπς τη ψιλογλιτωνεις παλι
-
Από οικονομία είμαι μια χαρά από επιδόσεις καμία διάφορα , αν κάτσει και με τα τέλη στα καύσιμα ακόμα καλύτερα.
-
Ο χρήστης babisv έγραψε:
Από οικονομία είμαι μια χαρά από επιδόσεις καμία διάφορα , αν κάτσει και με τα τέλη στα καύσιμα ακόμα καλύτερα.Με βαζεις σε πιο πολλες σκεψεις
-
Εχω μια 190 Ε και σκεφτομαι να της βαλω υγραεριο, εχουν βαλει αρκετοι σε τετοια αυ-τα απλως κολλαω στο οτι δεν κανω πολλα χλμ. και θα αρχισω να κανω αποσβεση, και οτι το αυτ-το ειναι παλλιο του 1991
Υγραεριοκίνηση!