-
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
φιλε sorry αλλα εισαι βαθεια νυχτωμενος μαθε τι γινετε και μετα ανοιγετο...εκτος αν εχεις και εσυ συμφεροντα...
...αλλος με συμφέροντα; Κατ'αρχήν καλωσήρθες στο φόρουμ (αν και κάτι μου λέει οτι δεν είσαι και τόσο 'νέος' όσο δείχνουν οι δημοσιεύσεις σου)
Ον δι άδερ χέντ θα σου πρότεινα να χαλαρώσεις λίγο. Ο corsair είπε την γνώμη του. Εσύ είχες διαφορετική και μάλιστα είχες και επιχειρήματα για να την στηρίξεις. Μεχρι εδώ καλά, αλλά οι χαρακτηρισμοί και οι υπαινιγμοί ήταν λίγο... άκυροι! (και πάλι )Τώρα βέβαια κι εγώ κακώς ανακατεύομαι (γι αυτό υπάρχουν οι mods) αλλα μου φάνηκε πολύ χτυπητό ρε γμτ
Edit: Πάλι καλά που 'αυτολογοκρίθηκες' (εν μέρει)
ζητησα συγνωμη εξαρχης νομιζω αλλα αμα ειναι ακομη κατι λαθος παρακαλω οι moderators να το διορθοσουν.sorry αλλα πως αλλιως να απαντησω οταν σου λεει οτι θα ανατιναχτει και θα παρεις και αλλους στο λαιμο σου οταν αυτο δεν υπαρχει περιπτωση να γινει??ΑΥΤΗΝ την νοοτροπια δεν μπορω να την καταλαβω.αμα δεν γνωριζεις και δεν εχεις ερευνησει για κατι, δεν νομιζω οτι πρεπει να μιλας για αυτα, και μαλιστα να τρομοκρατεις τον κοσμο.
-
Χρησιμοποιώντας τις δικές σου τιμές θέλεις 30.000 χλμ (αποκλειστικά υγραέριο) για να κάνεις απόσβεση. Πριν μερικούς μήνες που η βενζίνη ήταν φθηνότερη χρειαζόσουν περισσότερα χιλιόμετρα. Εάν κάνεις μικτή χρήση κάνεις απόσβεση σε 60-70.000 χλμ.
Επίσης, αν θέλεις να κινείσαι με υγραέριο χωρίς να το γυρίζεις στη βενζίνη, θα πρέπει να γεμίζεις αρκετά συχνότερα από την αυτονομία της μπουκάλας και είναι αρκετά δύσκολο να βρεις σε ταξίδι υγραέριο.
Πλεονέκτημα είναι η 40% μικρότερη κατανάλωση ΟΤΑΝ κινείσαι με υγραέριο.
Άλλο μειονέκτημα που έχω δει, είναι το ρελαντί το καλοκαίρι με το a/c, καθώς εμπλέκει ο συμπιεστής το σύστημα του υγραερίου αργεί να εξισορροπήσει το ρελαντί και ο κινητήρας τρέμει για λίγο σε πολύ χαμηλές στροφές.
Ο χρήστης FADASMATAKI έγραψε:
5)με το δευτερης γενειας συστημα πολλαπλου ψεκασμου εχεις καλητερη αποδοση απο την βενζινη (λογο 116 οκτανια στο lpg aytogas)Αυτό πρώτη φορά το ακούω, εκτός αν έχεις πιστόνια μεγαλύτερης συμπίεσης και περισσότερο αβάνς.
Το δικό μου (τρίθυρο σιβικ 95) έχει πολύ μικρό χώρο αποσκευών και το 1/3 είναι κατειλημμένο από το subwoofer. Ο υπόλοιπος χώρος είναι συνέχεια γεμάτος το χειμώνα από μπότες snowboard (σκληρές), φόρμες, κλπ. και το καλοκαίρι από τα είδη παραλίας. Η πίσω θέση χρησιμοποιείται πάντα ως χώρος αποσκευών σε ταξίδια.
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ
Εάν έχεις γεμάτη μπουκάλα και το αφήσεις το καλοκαίρι στον ήλιο, πόσο υγραέριο θα χάσεις;Όταν γεμίσεις, μετά δεν μυρίζει το αυτοκίνητο;
Τι διαστάσεις έχει η μπουκάλα των 40 λίτρων και πόσο στοιχίζει με την εγκατάσταση ένα σύστημα υγραερίου (εγώ υποθέτω ένα φθηνό γύρω στα
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Χρησιμοποιώντας τις δικές σου τιμές θέλεις 30.000 χλμ (αποκλειστικά υγραέριο) για να κάνεις απόσβεση. Πριν μερικούς μήνες που η βενζίνη ήταν φθηνότερη χρειαζόσουν περισσότερα χιλιόμετρα. Εάν κάνεις μικτή χρήση κάνεις απόσβεση σε 60-70.000 χλμ.Επίσης, αν θέλεις να κινείσαι με υγραέριο χωρίς να το γυρίζεις στη βενζίνη, θα πρέπει να γεμίζεις αρκετά συχνότερα από την αυτονομία της μπουκάλας και είναι αρκετά δύσκολο να βρεις σε ταξίδι υγραέριο.
Πλεονέκτημα είναι η 40% μικρότερη κατανάλωση ΟΤΑΝ κινείσαι με υγραέριο.
Άλλο μειονέκτημα που έχω δει, είναι το ρελαντί το καλοκαίρι με το a/c, καθώς εμπλέκει ο συμπιεστής το σύστημα του υγραερίου αργεί να εξισορροπήσει το ρελαντί και ο κινητήρας τρέμει για λίγο σε πολύ χαμηλές στροφές.
5)με το δευτερης γενειας συστημα πολλαπλου ψεκασμου εχεις καλητερη αποδοση απο την βενζινη (λογο 116 οκτανια στο lpg aytogas)
Αυτό πρώτη φορά το ακούω, εκτός αν έχεις πιστόνια μεγαλύτερης συμπίεσης και περισσότερο αβάνς.
Το δικό μου (τρίθυρο σιβικ 95) έχει πολύ μικρό χώρο αποσκευών και το 1/3 είναι κατειλημμένο από το subwoofer. Ο υπόλοιπος χώρος είναι συνέχεια γεμάτος το χειμώνα από μπότες snowboard (σκληρές), φόρμες, κλπ. και το καλοκαίρι από τα είδη παραλίας. Η πίσω θέση χρησιμοποιείται πάντα ως χώρος αποσκευών σε ταξίδια.
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ
Εάν έχεις γεμάτη μπουκάλα και το αφήσεις το καλοκαίρι στον ήλιο, πόσο υγραέριο θα χάσεις;Όταν γεμίσεις, μετά δεν μυρίζει το αυτοκίνητο;
Τι διαστάσεις έχει η μπουκάλα των 40 λίτρων και πόσο στοιχίζει με την εγκατάσταση ένα σύστημα υγραερίου (εγώ υποθέτω ένα φθηνό γύρω στα
-
..
-
Ο χρήστης FADASMATAKI έγραψε:
...5)με το δευτερης γενειας συστημα πολλαπλου ψεκασμου εχεις καλητερη αποδοση απο την βενζινη (λογο 116 οκτανια στο lpg aytogas)Το ότι έχει περισσότερα οκτάνια απλά σημαίνει ότι θέλει διαφορετική ρύθμιση με περισσότερο αβάνς προκειμένου να πλησιάσει σε απόδοση την βενζίνη. Δεν την φτάνει όμως λόγω μειωμένης θερμιδικής απόδοσης ανά όγκο όσο αβάνς και να βάλεις...
Ευτυχώς τα σύγχρονα συστήματα υγραεριοκίνησης μπορούν να ελέγξουν και το αβάνς γιατί στα παλιά αν ρύθμιζες αβάνς για υγραέριο χτυπούσες πυράκια στη βενζίνη και αν ρύθμιζες για βενζίνη ψόφαγε με το υγραέριο.... -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
...5)με το δευτερης γενειας συστημα πολλαπλου ψεκασμου εχεις καλητερη αποδοση απο την βενζινη (λογο 116 οκτανια στο lpg aytogas)
Το ότι έχει περισσότερα οκτάνια απλά σημαίνει ότι θέλει διαφορετική ρύθμιση με περισσότερο αβάνς προκειμένου να πλησιάσει σε απόδοση την βενζίνη. Δεν την φτάνει όμως λόγω μειωμένης θερμιδικής απόδοσης ανά όγκο όσο αβάνς και να βάλεις...
Ευτυχώς τα σύγχρονα συστήματα υγραεριοκίνησης μπορούν να ελέγξουν και το αβάνς γιατί στα παλιά αν ρύθμιζες αβάνς για υγραέριο χτυπούσες πυράκια στη βενζίνη και αν ρύθμιζες για βενζίνη ψόφαγε με το υγραέριο....Τα καινουργια συστηματα injection ειναι sequential και ο εγκεφαλος του υγραεριου ειναι αρκετα πιο εξυπνος και απο τον ΟΕΜ ,και δεν χρειαζεται να πειραξουμε ΑΒΑΝΣ γιατι αντιγραφει τισ παραμετρους της βενζινης.Και καθως επισης οταν τη εχεισ 40-50% εξοικονομιση σε χρηματα με το υγραεριο δεν θα το λυπασαι να το πηγαινεις στην τσιτα γιατι τωρα μετην ανοδο της βενζινης το λυπασαι....χεεχ
-
θα ηθελα να επαναφερω το θεμα στην επικαιροτητα μιας και η τιμη της βενζινης εχει αναιβει τοσο που ακομα και στα μικρα αυτοκινητα κανοντας πολλα χιλομετρα την ημερα το κοστος αρχιζει και γινεται δυσβασταχτο οποτε θα ηθελα να μαθω γενικα προσωπικες εμπειριες απο ανθρωπους που χρησιμοποιουν το υγραεριο ειτε αυτοι ειναι επαγγελματιες (ταξι) ειτε οχι.
-
Πόσο είναι σήμερα η τιμή υγραερίου ?
Πόσο πιο αργά μπορείς να αλλάζεις λάδια μπουζί και φίλτρα σε σχέση με βενζινοκίνητο? -
δεν υπαρχει κανενας ιδιοτικος σταθμος φυσικου αεριου ακομα (υπαρχει μονο στο σχιστο για τον ανεφοδιασμο τον λεωφοριων εθελ).
η ΔΕΠΑ αγνωστο ακομα το ποτε , αλλα συντομα θα τοποθετησει σταθμους ανεφοδιασμου στα πρατηρια που εχουν υγραεριο.(ο νομος εχει περασει εχει γινει η μελετη και περιμενουμε)
Η τιμη του κιλου του φυσικου αεριου δεν ειναι ακομα γνωστη οποτε δεν μπορω να σου πω την οικονομια που θα χει.
Το καλο ειναι οτι το συστημα υγραεριου με το φυσικο αεριο ειναι σχεδον το ιδιο, παρα μονο αλλαζει η μπουκαλα και ο πνευμονας.Δηλαδη αν εχει καποιος ειδη υγραεριο στο αυτοκινητο ευκολα το μετρεπει σε φυσικο.
τα πλεονεκτηματα (φυσικο αεριο-υγραεριο ειναι η οικονομια η αυτονομια που θα χεις καποιος λογω εναλαγης καυσιμου βενζινη φυσικο αεριο η υγραεριο , καθαρο περιβαλλον (μηδενικη σχεδων ρυποι) λιγοτερη συντηριση (μεγαλητερη διαρκεια μπουζι , λαδιων καταλυτη λογω οτι δεν αφηνει καταλοιπα)
τα μειονεκτηματα (φυσικο εαριο ) ειναι ο πολυ μεγαλος ογκος φιαλης λογω αυξημενης πιεσης(για να εχει 100% ασφαλεια ειναι διπλασιες και βαρυτερες απο αυτες του υγραεριου) το μη ανεπτυγμενο δικτιο, και η ελειψη εμπειριας των τεχνικων.
το κοστος θα ειναι μεγαλυτερο απο αυτο της τοποθετησης υγραεριου.
Συντομα θα φυγω για εκπαιδευση στην Ιταλια για να παω την πιστοποιηση για το φυσικο αεριο.
-
bot [kouk]
-
Οδηγησα για 100(περιπου)χλμ ενα Espace που ειχε και υγραεριο στην Βουλγαρια.Δυστυχως λογο περιορισμένου χρονου δεν μπορεσα να περιεργαστω την εγκατασταση (μπουκαλα,μηχανη).Ο ηχος της μηχανης στο ρελαντι θυμιζε ντιζελ,ειχε αυτο το κροταλισμα.Στο ρελαντι δουλευε μπερδεμενα,σαν να ηθελε να σβησει,και σιγουρα δεν αρπαζε ευκολα.Μαλιστα δυο φορες μου εσβησε οταν το ακινητοποίησα σε διασταυρωση.Οταν ομως ανεβαιναν οι στροφες δουλευε αρκετα ομαλα.Σαν επιδοσεις δεν μπορω να συγκρινω γιατι δεν το οδηγησα με βενζινη.Οταν φρεναρα με την μηχανη απο την εξατμιση ακουγονταν σκασιματα.Επισης η εξατμιση μυριζε γκαζι.Στην Βουλγαρια τα περισσοτερα αμαξια ειναι με τετοια συστηματα γιατι εκει το υγραεριο εχει την μιση τιμη απο την βενζινη,1,95λεβα η βενζινη-0,95 το γκαζι.
-
http://www.skai.gr/master_avod.php?id=51727
LINK με video απο τον ΣΚΑΙ στις ειδισεις των 21:00 με ρεπορταζ στην εταιρια μας για το υγραεριο θα δειτε τα crash test και ενα mercedes ML-500 με υγραεριο που εγκαταστησαμε εμεις.
-
Καλησπέρα κι από εμένα,ενδιαφέρεται ένας ξάδερφος μου να κάνει την εν λόγω μετατροπή και θέλω να ρωτήσω τα εξής,όταν αλλάζεις από φυσικό αέριο σε βενζίνη είναι ομαλή η οδήγηση?Πως αλλάζει το πρόγραμμα για να λειτουργεί σωστά το αμάξι,έχει ο παράλληλος εγκέφαλος κάποια φορτωμένα προγράμματα και τα εναλάσσεις?Στα μπεκ πρέπει να γίνει επέμβαση ή παραμένουν τα ίδια με της βενζίνης?
-
Ο χρήστης b@tm@n έγραψε:
Καλησπέρα κι από εμένα,ενδιαφέρεται ένας ξάδερφος μου να κάνει την εν λόγω μετατροπή και θέλω να ρωτήσω τα εξής,όταν αλλάζεις από φυσικό αέριο σε βενζίνη είναι ομαλή η οδήγηση?Πως αλλάζει το πρόγραμμα για να λειτουργεί σωστά το αμάξι,έχει ο παράλληλος εγκέφαλος κάποια φορτωμένα προγράμματα και τα εναλάσσεις?Στα μπεκ πρέπει να γίνει επέμβαση ή παραμένουν τα ίδια με της βενζίνης?καλησπερα
Καταρχη ακομα στην Ελλαδα μονο τα λεωφορια του οασα μπορουν να εφοδιαστουν με φυσικο αεριο ,το νομοσχεδιο εχει περασει και περιμενουμε την ΔΕΠΑ για τιε γραμμες και τις εγκαταστασεις.Τωρα οσο αφορα το υγραεριο(που ειναι το ιδιο συστημα με το φυσικο αεριο απλα αλλαζει η μπουκαλα και αλλο ενα εξαρτημα) εχει ξεχωριστα μπεκ με την βενζινη και ο εγκεφαλος εχει δικο του προγραμμα. -
Καλησπέρα.
Έχει κανείς εμπειρία από την τοποθέτηση παρόμοιου συστήματος σε κινητήρα turbo ? (ειδικότερα, σε κινητήρα VW TSI με turbo και kompressor )επίσης, υπαρχει κάτι νεότερο σχετικά με την κίνηση με φυσικό αέριο ; (οχι μονο για υγραέριο)
ευχαριστω.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
H εγγύηση φαντάζομαι περιλαμβάνει τα μέρη του συστήματος, έτσι; Δλδ αν γίνει κάποια ζημιά στο μοτέρ τι γίνεται;Αν ψεκάζει κανονικά καύσιμο και η καμπύλη του αβάνς είναι για υγραέριο, δεν παθαίνει τίποτε. Με φτωχό μίγμα (αέριο) μπορείς να δώσεις πολύ αβάνς χωρίς να χτυπάει πιράκια. Όσο πιο πλούσιο μίγμα (αέριο) τόσο περισσότερο χτυπάει πιράκια - αντίθετα από τη βενζίνη.
Αν μάλιστα φτιάχνεις το κινητήρα από την αρχή για αέριο με πιο άγριο εκκεντροφόρο (για αέριο σε σχέση με βενζίνη), όχι πολύ μεγάλη συμπίεση (να μη καίει βαλβίδες) και ψεκάζεις υγρό αρκετά πριν τη τουρμπίνα, το μηχανάκι θα ξεσκίζει.
-
Θα ήθελα τη γνώμη σας ,θετική η αρνητική, γιά τήν κίνηση με υγραέριο.
Κάθε πληροφορία ευπρόσδεκτη.
Επίσης ειναι νόμιμο το υγραέριο στα Ι.Χ.; -
viewtopic.php?f=6&t=13461
-
για δες http://www.off-road.gr/index.php?name=P ... highlight=' target='_blank
-
Αποφάσισα κάτι που από καιρό σκεφτόμουν, να βάλω υγραεριοκίνηση στο patriot.
Εμφανισιακά είναι καταπληκτική δουλεία δεν ξεχωρίζει τίποτα στην μηχανή αν δεν έχεις ξαναδεί. Το ρεζερβουάρ μπήκε στην ρεζέρβα τέλεια και είναι 72 λίτρων αλλά για ασφάλεια γεμίζει με 65λιτρα και τιμή 0,60 το λιτρο.στα λίγα χλμ δεν κατάλαβα διαφορά εκτός ότι λειτουργεί πιο αθόρυβα νομίζω. Αν και η κατανάλωση είναι όπως μου είπαν και έχω διαβάσει, περίπου ιδία με την βενζίνη με ελαφρώς περισσότερη κατά ένα λίτρο ανά εκατό χλμ τότε τέλεια.
Υγραεριοκίνηση!