-
Ο χρήστης x-rover έγραψε:
Οι τροχοί ανάγκης δεν είναι ασφαλείς σε όλες τις περιπτώσεις και για όλα τα αυτοκίνητα.
Παίζει σημαντικό ρόλο το βάρος του αυτοκινήτου.
Γι αυτό, κάποιοι κατασκευαστές προτείνουν kit επισκευής.Το κιτ επισκευης ειναι πιο ασφαλες απο την στενη ρεζερβα;Πολυ αμφιβάλλω .
Εννοείτε, με το κιτ επισκευής δεν αλλάζει η συμπεριφορά του ελαστικού στον δρόμο ενω με την μικρή ρεζέρβα γίνεται το έλα να δεις. Όποιος έχει οδηγήσει με μικρή ρεζέρβα σε μπροστινή ρόδα και σε κακές καιρικές συνθήκες καταλαβαίνει τι εννοώ. Αν θες να είσαι ακόμα πιο ασφαλής και έχεις την χρηματική διαφορά πάρε ελαστικά run-flat για πιο σίγουρα.
Επειδή τώρα το είδα, η μικρή ρεζέρβα δεν μπαίνει ποτέ στον μπροστινό άξονα. Μπαίνει πάντα πίσω. Αν σκάσει μπροστά λάστιχο, μεταφέρουμε μιά πίσω ρόδα εμπρός και βάζουμε την ρεζέρβα πίσω. Μπροστά πρέπει να έχει ίδια λάστιχα για λόγους σταθερότητας και σωστού φρένου του κινητήριου άξονα και γιατί πίσω η μικρή ρεζέρβα θα έχει μικρότερο βάρος να αντιμετωπίσει...
-
Ο χρήστης asteris έγραψε:
[
Επειδή τώρα το είδα, η μικρή ρεζέρβα δεν μπαίνει ποτέ στον μπροστινό άξονα. Μπαίνει πάντα πίσω. Αν σκάσει μπροστά λάστιχο, μεταφέρουμε μιά πίσω ρόδα εμπρός και βάζουμε την ρεζέρβα πίσω. Μπροστά πρέπει να έχει ίδια λάστιχα για λόγους σταθερότητας και σωστού φρένου του κινητήριου άξονα και γιατί πίσω η μικρή ρεζέρβα θα έχει μικρότερο βάρος να αντιμετωπίσει...Μια τρομπα ποδιού ή κονφλεράκι από τον αναπτήρα αν χάνουμε λιγο-λιγο τον αέρα μέχρι το επόμενο βενζινάδικο και οδική βοήθεια σε σκίσιμο.
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Αλλά μιας και αρέσκεστε σε υποθέσεις, να μία ακόμη. Πόσοι θα αγόραζαν ντίζελ αν είχε άλλη τιμή? Μόλις επέστρεψα από το χωριό μου όπου ένα βενζινάδικο έχει κλείσει εδώ και 3 χρόνια και οι τιμές από τότε είναι βενζίνη 0,85 και πετρέλαιο 1 ευρώ.
ο bebes
κι αρκετοι αλλοι που γνωριζωπου πηραμε τα αυτοκινητα μας το 2007 & 2008
Δηλαδη ποιος ο λογος να διαλεξω το διλιτρο forester βενζινης εναντι του πετρελαιοκινητου;
αντιστοιχα γι το Ραβ4 και το ford S-max.
Τα παραδείγματα ΔΕΝ ειναι τυχαία, τα αυτοκινητα αυτα τα εχουν φιλοι ή γνωστοι.
Στο S-max μπηκε αεριο, αλλα το κοστος του εξακολουθει να ειναι μεγαλυτερο του πετρελαιοκινητου.
Για διαφορα στις επιδοσεις να μη μιλησυμε καλυτερα.Κι εμείς όταν αποκτήσαμε τα 2 πετρελαιοκίνητα της οικογένειας (2007 και παραγγελία 2008) το diesel ήταν πάντα τουλάχιστον 0,2 Ε ακριβότερο, αλλά αυτό δεν ήταν αναστατλικό, γιατί αποδέιχθηκαν οικονομικότερα, συνολικά, μέχρι στιγμής
-
Κι εμείς όταν αποκτήσαμε τα 2 πετρελαιοκίνητα της οικογένειας (2007 και παραγγελία 2008) το diesel ήταν πάντα τουλάχιστον 0,2 Ε ακριβότερο, αλλά αυτό δεν ήταν αναστατλικό, γιατί αποδέιχθηκαν οικονομικότερα, συνολικά, μέχρι στιγμής
Το ερώτημα ήταν ρητορικό για το πόσοι θα αγόραζαν πετρέλαιο αν αυτό είχε άλλη τιμή. Το πιο είναι οικονομικότερο και πόσο είναι θέμα συσχετισμού τιμών καυσίμων και φυσικά χρήσης και αυτά ορισμένες φορές αλλάζουν. Ιδιαίτερα όταν αναφερόμαστε σε μεγάλα χρονικά διαστήματα.
-
καλησπερα παιδια ..εχω ενα audi a3 2.0 fsi και εχω βάλει το συστημα της tartarini πεσρσι τον οκτωβρη . εχω κανει 36,000 χλμ και δεν ειχα κανενα πρόβλημα .. εδώ όμως και 1 βδομάδα το αμάξι ρετάρει το πρωί μέχρι να μπεί το υγραέριο . έχεις κανένας ίδιο αμάξι ωστε να μπορεί να με βοηθήσει για τυχόν ίδιο πρόβλημα ? ευχαριστ'ω
-
Σήμερα ανακοινώθηκε στο ΜΕGA , το κομματικο κανάλι των αετών που μας κυβερνούν, ότι επιβάλλεται αύξηση του ΕΦΚ στο υγραέριο και φυσικό αέριο. Ξέρει κανείς που θα φτάσει η τιμή;.........Αντε και εις ανώτερα, να τους χαιρόμαστε τους μ.....ς
-
Ενα λινκ που βρηκα για την φορολογια των καυσιμων και οχι μονο
http://www.gsis.gr/teloneia/xrisimes_pl ... k/efk2.htm -
«Μας εχουν ψυλλιαστει οτι ειμαστε 'αμερικανακια' και μας ξεφορτωνουν επι χρημασι ολη τη σαββουρα.»
Με μια διαφορά φίλε Παντελή, ότι τα αμερικανάκια, έχουν πίσω τους, μια τεράστια επιχείρηση έλεγχου, που κινείται με προσφορές και ελέγχει από καρφίτσα μέχρι αεροπλάνο.
Εάν δεν τους πας δήγμα, δεν πουλάς ούτε κομμάτι.
Είναι ο λόγος που έγιναν «αμερικανάκια», υπάρχουν υποδομές…….
Από σήμερα τα πράγματα βελτιώνονται….. στο σελοφάν τα σάντουιτς 13 ΦΠΑ, ανοιχτό 23ΦΠΑ!!!.... η χώρα που κυβερνάτε από συντεχνίες και λιγδιάρηδες…..
Μα έχουμε και προσωπική πήρα για το αντικείμενο. Τουλάχιστον ορισμένοι γνωρίζουμε το θέμα εκ πήρας.
ΑΝΤΩΝΗΣ. -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Ενα λινκ που βρηκα για την φορολογια των καυσιμων και οχι μονο
http://www.gsis.gr/teloneia/xrisimes_pl ... k/efk2.htm
Βάση φόρου, θα έπρεπε να γυρίσουμε στης μπουκάλες……. Αποδεικνύετε περίτρανα η αισχροκέρδεια, και η αστάθεια του ιδους……
Α. -
- Πόσο καίει σε βενζίνα ένα smart?. (εκτός πόλης).
- Μήπως ξέρει κάποιος φίλος, στο πρατήριο αεριού για αυτοκίνητα, πόσο φτάνει η τιμή
( αγορά πρατήριου).
ΑΝΤΩΝΗΣ.
-
Αν θυμαμαι καλα γυρω στα 59-60 λεπτα και με την αυξηση του Ιουλιου μεσα.
Αντωνη, το 'αμερικανακια' παραπεμπει στην απονηρευτη/ανυποψιαστη φυση τους, κυριως γιατι στην χωρα τους υπαρχουν υποδομες οπως λες και εχουν μαθει κατα καποιο τροπο να εμπιστευονται τα προιοντα που κυκλοφορουν καθοτι περνουν απο πραγματικους ελεγχους ποιοτητας.
Βεβαια αυτος ο ορος ισχυε για πρακτικες πολλων ετων πισω, τωρα και εκει τα πραγματα δεν ειναι οπως ηταν παλαιοτερα, κυριως γιατι η παραγωγη τους εχει περασει στο εξωτερικο και ερχομενα τα προιοντα παλι πισω και για να γινονται πιο ευκολα αποδεκτα (αμερικανικα κεφαλαια τα εκμεταλλευονται) εχουν χαλαρωσει επιλεκτικα τους ελεγχους και πιστοποιησεις. Παλαιοτερα οταν η παραγωγη ηταν κατα το πλειστον εξ Αμερικης και για να προστατευεται το εγχωριο προιον ειχαν αυστηροτερους ελεγχους ειδικα στα εισαγομενα.
Οπως και να το δεις ομως δεν υπαρχει ουτε κατα διανοια συγκριση με το τι επικρατει εδω. -
Συμφωνώ φίλε.
Α. -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
- Πόσο καίει σε βενζίνα ένα smart?. (εκτός πόλης).
- Μήπως ξέρει κάποιος φίλος, στο πρατήριο αεριού για αυτοκίνητα, πόσο φτάνει η τιμή
( αγορά πρατήριου).
ΑΝΤΩΝΗΣ.
Για το smart,
το diesel 4,2 λτ/100 χλμ
Βενζίνη 6 λτ/100χλμΤο πετρέλαιο είναι καλό. Το βενζινοκίνητο δε λέει και πολλά από κατανάλωση.
Καλύτερα aygo ή 107 ή c1. -
[ακυρον
-
Ο χρήστης ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΨΑΛΑΚΗΣ έγραψε:
σε λιτρα μετριεται και το υγραεριο. Ειχε ο πατερας μου για καμια πενταετια υγραεριο... και πρεπει να πω:
- ναι δεν θα εχεις πορτμπαγκαζ μετα την μπουκαλα που θα μπει.
- Σχετικα με το τι χρηματα θα γλιτωσεις... χμμμ, και το υγραεριο δεν ειναι σε καλυτερη μοιρα απο τιμες. Για να βγαλεις την διαφορα, θα πρεπει να κινησε αρκετα... να γραφεις χιλιομετρα αλλιως δεν θα ελεγα πως σε συμφερει.
- Θα μυριζεις υγραεριο.... οχι εσυ... το αμαξι σου! Θα ειναι ευδιακριτη μυρωδια πραγμα που δεν θες να σου συμβει σε κανα μπλοκο της τροχαιας γιατι ετσι και σε παρουν πρεφα εμπλεξες (αν δεν κανω λαθος παραμενει παρανομο για χρηση απο ιδιωτικα ΙΧ)
- Οποτε θα περνας ΚΤΕΟ θα πρεπει να ξυλωνεις μπουκαλα...
- Θα εχεις ενα 10-20% απωλεια ισχυος στον κινητηρα
- Οντως θα εχεις αυξημενη εμβελεια... εειχαμε κανει Αθηνα - Θεσσαλονικη με επιστροφη... συμπληρωνοντας μονο κατι ψιλα για να μην τυχον και μας αφησει. Εννοειται και με τα 2 τεποζιτα (βενζινη και υγραεριο)
- σε περιπτωση καλου ατυχηματος, δεν θα βασανιστεις καθολου... ουτε εσυ ουτε τα διπλανα σου οχηματα Δεν θα καταλαβετε τιποτα... trust me on this one...
Επισης, το αμαξι σου θα αποκτησει παρατσουκλια απο φιλους και συγγενεις στο στυλ 'η γκαζιερα' 'το γκαζοζεν' κλπ κλπ κλπ
Παντως δωστου και μια δευτερη σκεψη αν πραγματικα αξιζει η φασαρια...
1, ισχυει
2, ισχυει
3, ΔΕΝ ισχυει
4, ΔΕΝ ισχυει, το αυτοκινητο εφοσον πιστοποιειθει στο Κτεο η εγκατασταση, περναει κανονικα οταν χρειαστει
5, ΔΕΝ ισχυει επακριβως, παιζει ρολο το συστημα (4ης/5ης γενιας) και η εταιρια αλλα κυριως η εγκατασταση/ρυθμιση
6, ισχυει
7, Σε περιπτωση που το τρακαρισμα θα φτασει την δεξαμενη μεσα στο αυτοκινητο και χωρις υγραεριο το ιδιο αποτελεσμα θα ειχεςΜονο 6 χρονια παλιο ειναι το ποστ που απαντας!
-
Bill παραεισαι γρηγορος. Ουτε να προφτασουμε ακυρωση δεν μπορουμε!!
Δεν ξερω αλλα κατα καποιο τροπο εμφανιστηκε μαζι με τα τελευταια σαν νεα δημοσιευση και δεν παρατηρησα καν ποτε ειχε γινει. Τσαμπα ο χρονος μου! -
Ο χρήστης dlag έγραψε:
Σήμερα ανακοινώθηκε στο ΜΕGA , το κομματικο κανάλι των αετών που μας κυβερνούν, ότι επιβάλλεται αύξηση του ΕΦΚ στο υγραέριο και φυσικό αέριο. Ξέρει κανείς που θα φτάσει η τιμή;.........Αντε και εις ανώτερα, να τους χαιρόμαστε τους μ.....ςΠότε το ειπε παλι αυτο? Οι αυξησεις αναφερονται στο μεσοπροθεσμο.Επιπλέον αυξήσεις ειναι νέα μέτρα και περνούν απο την Τρόϊκα, κοινώς θα το ελεγαν ολα τα ΜΜΠ (μεσα μαζικης παραπληροφορησης ) Παντως με τον ρυθμο που δεν πιανουν τον ''στοχο'' , η αυξηση του lpg θα ειναι το τελευταιο που θα μας απασχολει.(χειμωνας έρχεται, κανει κρυο- καιρος για δυο... που καιρος για βολτες .Θα τα παρκαρουμε τα οχηματα και θα παμε με τα ποδια...οσο γινεται πιο συχνα.Γυμναστική βρε, για εμας νοιάζεται ο ΓΑΠ)
-
Θα επαναλάβω μία από τις απορίες μου ως αδαής.
Υπάρχουν συνεργεία υγραεριοκίνησης που τοποθετούν λαστιχένιες σωληνώσεις και άλλοι που τοποθετούν μόνο χάλκινες;........και αν ναι ποιά η διαφορά τους;.....Π.χ. οι λαστιχένιες μήπως περιοδικά χρειάζονται αντικατάσταση; -
Αναφέρωντας στατικές μηχανές φυσικού αερίου πρέπει νά λάβουμε υπόψιν πώς τέτοιες συναντούμε συχνότερα σέ ΧΥΤΑ ή βιολογικούς καθαρισμούς,(λόγω τού ότι ή χρήση τού αερίου τού αγωγού δέν είναι τόσο συμφέρουσα ακόμη γιά ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη) όπου αξιοποιούνται στούς μέν ΧΥΤΑ τά μέσω πολλαπλών γεωτρίσεων στήν μάζα τών σκουπιδιών συλλεγόμενα αέρια πού δημιουργούνται κατά τήν ζύμωσή τους πού όμως κάθε άλλο παρά καθαρό μεθάνιο είναι,(φυσικό αέριο) αλλά έχωντας πολλές τοξικές προσμίξεις δημιουργεί διάβρωση στίς κεφαλές στίς έδρες τών βαλβίδων καί στά έμβολα.
Εάν επισκεφτεί κανείς μηχανοστάσιο σέ ΧΥΤΑ πού έχει Η/Ζ θά δεί καί κεφαλές καί πιστόνια διαβρωμένα όχι γιατί τό φυσυκό αέριο(καί πολύ περισότερο τό υγραέριο) είναι ΞΥΡΟ κάυσιμο αλλά γιατί μέ τίς προσμίξεις θειούχων οξέων δημιουργούνται αυτές οί συνέπειες.Εκεί δέν έχουμε καταλύτη καί λάμδα (τουλάχιστον όχι στήν Ελλάδα) γιά νά δηλητιριαστούν από κατάλοιπα καύσης λαδιού καί πάλι προσωπικά δέν έχω δεί σέ κανέναν ΧΥΤΑ ή βιολογικό (καί έχω επισκευτεί πολούς) λαδιέρα στό μηχανοστάσιο.Καί θά πέπει νά σημειώσει κανείς πώς αυτές τίς εγκαταστάσεις δέν τις έχω κάνει εγώ ούτε κάποιος σάν καί εμένα .Είναι οίκοι τού εξωτερικού καί τό μόνο τους μοιονέκτημα είναι πώς..... δέν διαβάζουν 4 τροχούς forum γραεριοκίνηση.
Παρεπιπτώντως κανένα εργοστασιακό ΄μέ φυσικό αέριο ή μέ υγραέριο παλαιότερα δέν έχει λαδιέρα.Εάν κάποιος πεί γιά διαφορά στίς βαλβίδες άς τίς πάει σέ φασματογράφο. Θά εκπλαγεί.Άς σταματήσει κάποτε όλη αυτή ή φιλλολογία περί ξηρής υγρής καί χλωρής καύσης. Δέν είναι θέμα γνώσεων αποκληστικά αλλά καί απλής λογικής.
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Απευθήνσου σέ τεχνικό μέ πολυετή εμπειρία....
Και όλοι αυτοί που έκαναν τα σεμινάρια, και έκαναν και τα εξάμηνα προϋπηρεσία και σίγουρα γνωρίζουν?. Να τους βαστήξουμε υπαλλήλους για να κονομάμε μόνον εμείς?. Με άλλα λόγια «τα σας μας, τα μας μας, και οι άλλοι τα οα μας?». Λυπάμαι, γιατί σίγουρα έχουμε παιδιά……
Μια χώρα κολλημένη στην γερουσία, δεν έχει μέλλον.
Λέμε στους πελάτες να «παντρευτούν» τον κάλο εγκαταστάτη. Μου θυμίζει γάμο του 60αρι με 30αρα…..
Αναμφίβολα από το 1968, όπως έγραψες, μέχρι σήμερα, είναι 43 χρόνια. Δεν έχει δικαίωμα κανένας μα κανένας, να αμφισβητήσει της γνώσης σου. Και 20 χρονών να ήσουν τότε, σίγουρα σε λίγο θα πάρεις σύνταξη, ξεπέταξε συνάδελφε άξια φιντάνια. Εγώ το έκανα μέχρι πριν 1,5 χρόνια.
ΑΝΤΩΝΗΣ.Παραλογισμός ή όταν ή εμπάθεια βιάζει τήν λογική.
Απευθήνσου λοιπών σέ νέο, άπειρο,καί μέ τίς ...κυρίαρχες απόψεις περί ξηρής καύσης ,περί ''μπομπας'' καί περί ...σούρσιμο τού αυτοκινήτου.
Ίσως έτσι είμαι ασορτί μέ τήν ησχήουσα νοοτροποία.
Υγραεριοκίνηση!