-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Παρακολουθω με ενδιαφερον τη συζητηση, απλα να συμπληρωσω οτι τα κλασματα πετρελαίου όσο πιο ελαφρα ειναι τοσο μικροτερη λιπαντικη ικανοτητα διαθετουν.
πχ: Μαζουτ, πετρελαιο κινησης, κυροζίνη.
οσο παμε προς τα δεξια μειώνεται η περιεκτικοτητα σε λαδι.Θα ψαξω και το βραδακι θα βαλω εκτενεστερη αναλυση.
Δε νομιζω να ειμαι , αφου τερμα δεξια πρεπει να ειναι το υγραεριο
επισης να συμπληρωσω τα αυτοκινητα που ελεγαν οτι μπορουν να καψουν αμολυβδη (μη καταλυτικα) ειχαν ενισχυμενα μεταλλα;
Στην αμερικη, αν θυμαμαι καλα, εκαιγαν ολα αμολυβδη απο μοντελο '60 και μετα...
Κάλε μου bebes, πάντα ορθές και τεκμηριωμένες οι παραθέσεις σου, ενήλικες!!.
- Όσο ποιο δεξιά, τόσο χωρίς λιπαντικά, με αποκορύφωμα το αέριο. Το αέριο ανά λίτρο 0.85ε. το φτηνότερο λάδι εισαγωγής 2.175ε .δεν θα προσπαθήσουν να το κρατήσουν τα διυλιστήρια για να το πουλήσουν?.
- Και εδώ κανείς κάποιο λάθος. Στην Ευρώπη από το 1983, και σε Ιαπωνία και Αμερική από το 1976, αρχίσαμε να βλέπουμε την διαφοροποίηση των καπακιών. Τότε αγοράστηκαν και από τους ‘καπακάδες’ τα ιδικά εργαλεία για φρεζάρισμα των ‘νέων’ καπακιών. Διότι οι παλιές φρέζες δεν τα ‘έπιαναν’. Το 1994, αγόρασα για καταλυτικό αμερικανικό αυτοκίνητο 2 καπάκια,V κινητήρας. Ήταν μετ/να. Τα τοποθέτησα και σε 10000κμ αν θυμάμαι καλά, το αυτοκίνητο επανήλθε. Το ένα καπάκι χτυπούσε, και το διάκενο είχε πενταπλασιαστεί. Λύθηκε και διαπιστώθηκε μεγάλη φθορά στης έδρες. Μου ζήτησαν συγγνώμη, μου έδωσαν άλλο καταλυτικό, σετ φλάντζες και αμοιβή να το αντικαταστήσω.
- Σίγουρα ο φίλος Κώστας αυτοαναιρείται. Η κατασκευή κινητήρων diesel, προστατεύετε από την λιπαντική ικανότητα του πετρελαίου!. Παρέθεσα τους λόγους σήμερα.
- Παραδέχεται την λιπαντική υποστήριξη του μολύβδου στην super, μα δεν αποδέχεται ότι αυτό και μόνον έδινε ζωή στους εν λόγο κινητήρες παλαιάς τεχνολογίας, λογοτεχνών για θέματα of topic σε αυτήν την ενότητα.
- Σίγουρα η super, είχε λιπαντική ικανότητα. Η αμόλυβδη δεν είχε στην αρχή, μα μετά την βελτίωσαν, και του είπα για την Ολλανδία, μα κάνει ότι δεν το διάβασε.
- «Ο παλιός κάλος τρόπος» μας εξέλειψε φίλε Κώστα. Δεν λιπαίνετε καθόλου η έδρα των βαλβίδων από τα ‘περάσματα’ των καλαμιών των βαλβίδων, πάρα μόνον τα καλάμια. Ξέμεινες στην εποχή, που έκαναν τους οδηγούς ‘ξύστρες’ χωρίς τσιμουχάκια, και αλλάζαμε τα λάδια κάθε 1500κμ!!!.... μα δεν υπήρχαν και λάδια να τα κρατήσουμε!. Σήμερα εάν περίμενες ο χώρος καύσης, έδρες, κεφαλαίες βαλβίδων από εκεί να λιπανθούν, τότε το νέο αυτοκίνητο μου, που στα 14800 (3 αλλαγές λαδιών) έκαψε συνολικά λιγότερο από 50ml, θα ‘είχε αποθάνει η ψύχη του μετά των αλλοφύλων’. Είναι και ο λόγος που βάζω και έξτρα λιπαντικό στην βενζίνη, πράγμα που κάνουν εκατομμύρια οδηγών στον πλανήτη, και δεν έχουν πιαστεί «κορόιδα» όπως έχεις ξεστομίσει.
- Και σίγουρα σου αναφέρω, ότι διαθέτω μια τετάρτης γενιάς με μικρή μπουκάλα, για να βάζω πέμπτος τα αυτοκίνητα που μένουν από αντλία βενζίνας, στο δρόμο!!!..... οπωσδήποτε σε αυτά δεν βάζω λαδιέρα!!!!...... μα και στο μαγαζί, δεν χρησιμοποιώ ‘αιθέρα’ για να βάλω εμπρός της γενικές μου επισκευές, μετά που κάηκα πριν 16 χρονιά με ‘κέρασμα’. Το αέριο το σέβομαι το χρησιμοποιώ, χωρίς να ξεχνώ τα + και τα- του, πράγμα που εσύ κανείς κατά κόρο.
Μα και με τους καταλύτες κάνεις ένα λάθος δεν ‘χτυπάνε’ στον γκαϊγκερ όταν είναι καινούργιοι, μα μετά/νοι!. Ρώτα τους περισυλλογής παλαιών καταλυτών…… - Και οπωσδήποτε δεν γνωρίζω τι κάνουν οι Ισλανδοί στα καΐκια τους, αν και θα ήθελα να πάω ένα ψάρεμα με χοντρό καιρό μαζί τους, όντας φανατικός ψαράς!!!..... και μια και το έθεσες για το συγκεκριμένο αέριο, πες στον φίλο σου στην Καλαρι, που έχει και δικά σου προωθητικά cd, ότι εάν δεν μου στήλη αυτοκίνητο να το μετρήσω παρουσία συναδέλφων και σε δυναμόμετρο, και το βρω μόνος μου σε πελάτη, και εάν το αποδείξουμε για λάθος της παρλατας που του έκανες, δεν ξέρω πως θα μπορώ να κλίσω το στόμα μου.
Ευχαριστώ bebes για την φιλοξενία.
ΑΝΤΩΝΗΣ. -
Ο χρήστης cson έγραψε:
Θα επαναλάβω τον κυρ-Αντώνη, ''φάε λάδι και έλα βράδυ'.
Βάλτε κανένα ακουστικό στον κινητήρα με λάδι και χωρίς και πειστείτε οι ίδιοι.
Τα πολλά λόγια είναι φτώχια.
Tι διαφορά θα ακουσουμε?
Φίλε cson, να μην γραφούμε τα ίδια πράγματα. Λήγω ποιο πάνω, τον συμβούλεψα κάτι, και το έκανε και παρέθεσε το αποτέλεσμα. Διάβασε το θα σε ενδιαφέρει.
Φιλικά
ΑΝΤΩΝΗΣ. -
kostaVatso για το θεμα με το διαφορετικο αβανς που θελει το υγραεριο τι εχεις να πεις? Θα πηγαινες στο οριο των στροφων με υγραεριο?
-
Μπράβο παιδιά πολύ ενδιαφέρουσες οι πληροφορίες,
Φίλε Αντώνη νάσαι καλά για τις διευκρινήσεις και διορθώσεις για εμάς που δεν ήμαστε ειδήμονες στο αντικείμενο....
Αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον την όλη πορεία της συζήτησης..... -
Φίλε Lemon3,
Δεν ξέρω σε ποιόν εγκαταστάτη αναφέρεσαι, εγώ πάντως έχω να συστείσω σε όλους ΜΑΚΡΙΑ από τον Σπάθη που εκπροσωπεί τον Θεοδώρου στην Αθήνα. Παιδεύομαι έξι μήνες και τελικά με έβρισε, προσπάθησε να με χτυπήσει και με πέταξε έξω από το μαγαζί του!!! Απίστευτο, επαγγελματίας να επιτίθεται σε πελάτη του για ελαττωματικό προϊόν!!! Και φυσικά το πρόβλημα παραμένει. Μήπως κάποιος έχει να προτείνει κάτι; Κάποιος άλλος που βάζει άλλες συσκευές υγραεριοκίνησης θα μπορούσε να διορθώσει το πρόβλημα ή πρέπει αν βρω κάποιον που να βάζει τις ίδιες συσκευές; -
[quote='merksar']Φίλε Lemon3,
Δεν ξέρω σε ποιόν εγκαταστάτη αναφέρεσαι, εγώ πάντως έχω να συστείσω σε όλους ΜΑΚΡΙΑ από τον Σπάθη που εκπροσωπεί τον Θεοδώρου στην Αθήνα. Παιδεύομαι έξι μήνες και τελικά με έβρισε, προσπάθησε να με χτυπήσει και με πέταξε έξω από το μαγαζί του!!! Απίστευτο, επαγγελματίας να επιτίθεται σε πελάτη του για ελαττωματικό προϊόν!!! Και φυσικά το πρόβλημα παραμένει. Μήπως κάποιος έχει να προτείνει κάτι; Κάποιος άλλος που βάζει άλλες συσκευές υγραεριοκίνησης θα μπορούσε να διορθώσει το πρόβλημα ή πρέπει αν βρω κάποιον που να βάζει τις ίδιες συσκευές;[/quote
Καλωσόρισες στην ενότητα.
Εν πρώτης είμαι μαζί σου.
Κατά δεύτερο το γράψιμο σου είναι ποινικός κολάσιμο.
Κατά τρίτο δεν μας έγραψες το πρόβλημα.
Εσύ όταν συμπεριφέρθηκε απρεπώς και επιθετικά ο «συνάδελφος», τι έκανες δεν φώναξες το 100?.
Δεν πήρες μέσο του οργάνου της τάξεις τα στοιχεία του, για να τον μηνύσεις?.
Παθητική άμυνα έκανες?.
ΑΝΤΩΝΗΣ. -
Φίλε Αντώνη,
Δε δυσφημώ τις ικανότητές του ως εγκαταστάτη τις οποίες δεν μπορώ να γνωρίζω. Στιγματίζω τη συμπεριφορά επαγγελματία προς πελάτη. Φαντάσου να πας σε ένα εστιατόριο να πεις ότι δε σου αρέσει το φαγητό και ο εστιάτορας να σε βρίσει και να σε πετάξει έξω με κλωτσιές. Προφανώς, θα πεις σε όλους τους γνωστούς και φίλους να προσέχουν.
Σε ότι αφορά την αντίδρασή μου, ναι όπως το λες έπαιξα 'παθητική άμυνα' γιατί ο άνθρωπος ήταν σε έξαλλη κατάσταση. Προτίμησα να φύγω γιατί η αντίδρασή του ήταν εξαιρετικά βίαιη ευτυχώς λόγω της μη-εμπλοκής μου μόνο φραστικά.Στο πρόβλημα τώρα. Έβαλα υγραεριοκίνηση πριν περίπου έξι μήνες. Το αυτοκίνητο σχεδόν από την αρχή παρουσίαζε πρόβλημα. Παρουσίαζε σκορτσαρίσματα όταν άφηνες το γκάζι και πήγαινες να επιταχύνεις και επίσης όταν οδηγούσες με χαμηλές στροφές σε υψηλή ταχύτητα (πέμπτη σε ανηφόρα στην εθνική) το αυτοκίνητο άρχιζε να τρέμει και να χάνει τη δύναμή του (κάτι που δε συνέβαινε όταν πήγαινες με βενζίνη). Πήγα στο 'συνάδελφο' όπως λες και αυτό που έκανε ήταν να εμπλουτίσει το μίγμα. Το αυτοκίνητο άρχισε να λειτουργεί ελαφρώς καλύτερα αλλά πάλι με σκορτσαρίσματα. Ξαναπήγα και με έβγαλε τρελό, ότι δηλαδή το αυτοκίνητο λειτουργούσε κανονικά. Σε επόμενο ταξίδι στην εθνική το αποτέλεσμα ήταν το αυτοκίνητο να μείνει στο δρόμο με αναμμένο το φωτάκι βλάβης στον κινητήρα. Το αυτοκίνητο ρυμουλκήθηκε στη Θεσσαλονίκη όπου στα κεντρικά του Θεοδώρου διέγνωσαν δύο σοβαρές βλάβες και μου αντικατέστησαν όλα τα μπεκ. Γύρισα στην Αθήνα και μετά από δύο τρεις μέρες το αυτοκίνητο άρχιζε να κάνει χτυπήματα σε όλες τις επιταχύνσεις από την τρίτη ταχύτητα έως την πέμπτη. Μάλιστα, σε ένα προσπέρασμα κόντεψα να σκοτωθώ όταν επιτάχυνα και ο κινητήρας 'κρέμασε'. Επίσης, το καύσιμο μπαίνει όποτε θέλει. Μπορεί να κάνει και 10 χλμ να ενεργοποιηθεί το υγραέριο. Ξαναπήγα λοιπόν στο 'συνάδελφο', του είπα ότι με ταλαιπωρεί 6 μήνες και συνέβη η έκρηξη.
Έχεις καμία πρόταση; Από τον Θεοδώρου μου είπαν να πάω σε άλλο συνεργάτη αλλά όπως καταλαβάινεις πλέον δεν τους εμπιστεύομαι. -
Ο χρήστης merksar έγραψε:
Φίλε Αντώνη,
Δε δυσφημώ τις ικανότητές του ως εγκαταστάτη τις οποίες δεν μπορώ να γνωρίζω. Στιγματίζω τη συμπεριφορά επαγγελματία προς πελάτη. Φαντάσου να πας σε ένα εστιατόριο να πεις ότι δε σου αρέσει το φαγητό και ο εστιάτορας να σε βρίσει και να σε πετάξει έξω με κλωτσιές. Προφανώς, θα πεις σε όλους τους γνωστούς και φίλους να προσέχουν.
Σε ότι αφορά την αντίδρασή μου, ναι όπως το λες έπαιξα 'παθητική άμυνα' γιατί ο άνθρωπος ήταν σε έξαλλη κατάσταση. Προτίμησα να φύγω γιατί η αντίδρασή του ήταν εξαιρετικά βίαιη ευτυχώς λόγω της μη-εμπλοκής μου μόνο φραστικά.Στο πρόβλημα τώρα. Έβαλα υγραεριοκίνηση πριν περίπου έξι μήνες. Το αυτοκίνητο σχεδόν από την αρχή παρουσίαζε πρόβλημα. Παρουσίαζε σκορτσαρίσματα όταν άφηνες το γκάζι και πήγαινες να επιταχύνεις και επίσης όταν οδηγούσες με χαμηλές στροφές σε υψηλή ταχύτητα (πέμπτη σε ανηφόρα στην εθνική) το αυτοκίνητο άρχιζε να τρέμει και να χάνει τη δύναμή του (κάτι που δε συνέβαινε όταν πήγαινες με βενζίνη). Πήγα στο 'συνάδελφο' όπως λες και αυτό που έκανε ήταν να εμπλουτίσει το μίγμα. Το αυτοκίνητο άρχισε να λειτουργεί ελαφρώς καλύτερα αλλά πάλι με σκορτσαρίσματα. Ξαναπήγα και με έβγαλε τρελό, ότι δηλαδή το αυτοκίνητο λειτουργούσε κανονικά. Σε επόμενο ταξίδι στην εθνική το αποτέλεσμα ήταν το αυτοκίνητο να μείνει στο δρόμο με αναμμένο το φωτάκι βλάβης στον κινητήρα. Το αυτοκίνητο ρυμουλκήθηκε στη Θεσσαλονίκη όπου στα κεντρικά του Θεοδώρου διέγνωσαν δύο σοβαρές βλάβες και μου αντικατέστησαν όλα τα μπεκ. Γύρισα στην Αθήνα και μετά από δύο τρεις μέρες το αυτοκίνητο άρχιζε να κάνει χτυπήματα σε όλες τις επιταχύνσεις από την τρίτη ταχύτητα έως την πέμπτη. Μάλιστα, σε ένα προσπέρασμα κόντεψα να σκοτωθώ όταν επιτάχυνα και ο κινητήρας 'κρέμασε'. Επίσης, το καύσιμο μπαίνει όποτε θέλει. Μπορεί να κάνει και 10 χλμ να ενεργοποιηθεί το υγραέριο. Ξαναπήγα λοιπόν στο 'συνάδελφο', του είπα ότι με ταλαιπωρεί 6 μήνες και συνέβη η έκρηξη.
Έχεις καμία πρόταση; Από τον Θεοδώρου μου είπαν να πάω σε άλλο συνεργάτη αλλά όπως καταλαβάινεις πλέον δεν τους εμπιστεύομαι.Μήπως έχει θέμα ο πνεύμονάς σου?
Από αυτά που λες καταλαβαίνω ότι για κάποιο λόγο δεν ζεσταίνεται, όπως πρέπει να κάνει.ΥΓ: Δεν είμαι ο κυρ-Αντώνης
-
@antonis-team
Κυριε Αντωνη καλημερα σας.
Σας παρακολουθω αρκετους μηνες, και εσας και τους υπολοιπους συναδελφους, ελπιζοντας πως οι 500+ σελιδες , θα πιασουν τοπο.
Θα ηθελα τη βοηθεια σας σε ενα προβλημα που αντιμετωπιζω με ενα Pajero 1988 μοντελο, 2600cc, Βενζινη (καρμπιρατερ).
Εχω τοποθετησει σε αυτο ενα κιτ της BRC.(φιαλη-θερμοσιφωνα και πολυβαλβιδα)
Η φιαλη ειναι τοποθετημενη κατα μηκος του αυτοκινητο.
Το προβλημα το παρουσιαζει ακομα και γεματο με υγραεριο.Το προβληματα που μου παρουσιαζει ειναι τα εξης:
***1) ***Το πρωι οταν ειναι σε κατηφορικη κλιση, και βαζω μπροστα, κανει αρρυθμιες, ανοιγει και κλεινει η βαλβιδα ασφαλειας, στην πολυβαλβιδα της φιαλης και αναβοσβηνει το πρασινο λαμπακι στο κοντρολ. (χειριστηριο)
2) Οταν κατεβαίνω μια κατηφόρα με νεκρα, στο ρελαντι, στα πρωτα 50 μετρα δουλευει κανονικα, αλλα στη συνεχεια αρχιζει και πεφτει σιγα σιγα το ρελαντι, και δημιουργει αρρυθμια, με το γνωστο ακουσμα των ηλεκτροβαλβιδων, και το λαμπακι να αναβοσβηνει.
***3) ***Οταν ειναι σταματημενο σε κατηφορα, χωρις να κινειται, παρουσιαζει παλι τα ιδια συμπτωματα.
***4) ***Πολυ σπανια, μπορει να παρουσιασει το ιδιο προβλημα στο ρελαντι, και σε ευθυ δρομο, εν κινησει.Οι ενεγειες που εχω κανει ειναι οι εξης:
Εχω αλλαξει δαφορες θεσεις του πλαστικου σωληνα του παπα (εισαγωγη αερα) και σε μια απο αυτες, κανοντας την ιδια διαδρομη δεν μου το παρουσιασε, αλλα δοκιμαζοντας την επομενη μερα, στον ιδιο κατηφορικο δρομο, ξαναπαρουσιασε τα ιδια συμπτωματα.
Στο κλαπετο του παπα, στο στομιο της εισαγωγης ζεστο κρυο εχει απο συνδεθει το σωληνακι (στη φουσκα)
Καποιο μυστικο υπαρχει σε αυτο το προβλημα που αντιμετωπιζω, το οποιο δεν γνωριζω.Σε ευχαριστω για το χρονο που θα διαθεσεις για μενα
Σ.Λ. -
Ο χρήστης merksar έγραψε:
Φίλε Αντώνη,
Έχεις καμία πρόταση; Από τον Θεοδώρου μου είπαν να πάω σε άλλο συνεργάτη αλλά όπως καταλαβάινεις πλέον δεν τους εμπιστεύομαι.
Να πας σε συνεργάτη με πτυχίο του Θεοδώρου.
Θα συμφωνήσεις ότι η βλάβες που θα συναντήσει θα γραφούν και θα υπογραφούν. Θα έχεις μαζί σου τουλάχιστον ένα μάρτυρα, σε όλη την κουβέντα. Δεν θα αφήσεις το αυτοκίνητο και θα φύγεις. Αφού θα σου κάνει την έκθεση, θα μας την περιγράψεις. Δεν θα σου αντικαταστήσει τυπωτά χωρίς συμφωνία.
Για εμένα ‘κιότεψες’, πάρε την έκφραση μου με όλη την αγάπη μου.
Τηλεφώνησε μου, για να σου πω τι να κάνεις.
Στην ζωή, όλα πρέπει να πληρώνονται……
Προσοχή με τον νέο συνάδελφο!!!!..... θα είναι κουμπωμένος. Εάν δεν δεχτεί να κάνει έκθεση, φώναξε ευγενικά την αστυνομία, δεν έχει δικαίωμα.
Μην αναφέρεις καθόλου το όνομα και τα έργα του « συνάδελφου» στον συνάδελφο.
Έχεις καλό μηχανικό που να πηγαίνεις να κάνεις service?. Βάλτων να μου τηλεφωνήσει, κάτι με τρώει.
ΑΝΤΩΝΗΣ. -
Ο χρήστης stavroslik έγραψε:
@antonis-team
Κυριε Αντωνη καλημερα σας.
Σας παρακολουθω αρκετους μηνες, και εσας και τους υπολοιπους συναδελφους, ελπιζοντας πως οι 500+ σελιδες , θα πιασουν τοπο.
Θα ηθελα τη βοηθεια σας σε ενα προβλημα που αντιμετωπιζω με ενα Pajero 1988 μοντελο, 2600cc, Βενζινη (καρμπιρατερ).
Εχω τοποθετησει σε αυτο ενα κιτ της BRC.(φιαλη-θερμοσιφωνα και πολυβαλβιδα)
Η φιαλη ειναι τοποθετημενη κατα μηκος του αυτοκινητο.
Το προβλημα το παρουσιαζει ακομα και γεματο με υγραεριο.Το προβληματα που μου παρουσιαζει ειναι τα εξης:
***1) ***Το πρωι οταν ειναι σε κατηφορικη κλιση, και βαζω μπροστα, κανει αρρυθμιες, ανοιγει και κλεινει η βαλβιδα ασφαλειας, στην πολυβαλβιδα της φιαλης και αναβοσβηνει το πρασινο λαμπακι στο κοντρολ. (χειριστηριο)
2) Οταν κατεβαίνω μια κατηφόρα με νεκρα, στο ρελαντι, στα πρωτα 50 μετρα δουλευει κανονικα, αλλα στη συνεχεια αρχιζει και πεφτει σιγα σιγα το ρελαντι, και δημιουργει αρρυθμια, με το γνωστο ακουσμα των ηλεκτροβαλβιδων, και το λαμπακι να αναβοσβηνει.
***3) ***Οταν ειναι σταματημενο σε κατηφορα, χωρις να κινειται, παρουσιαζει παλι τα ιδια συμπτωματα.
***4) ***Πολυ σπανια, μπορει να παρουσιασει το ιδιο προβλημα στο ρελαντι, και σε ευθυ δρομο, εν κινησει.Οι ενεγειες που εχω κανει ειναι οι εξης:
Εχω αλλαξει δαφορες θεσεις του πλαστικου σωληνα του παπα (εισαγωγη αερα) και σε μια απο αυτες, κανοντας την ιδια διαδρομη δεν μου το παρουσιασε, αλλα δοκιμαζοντας την επομενη μερα, στον ιδιο κατηφορικο δρομο, ξαναπαρουσιασε τα ιδια συμπτωματα.
Στο κλαπετο του παπα, στο στομιο της εισαγωγης ζεστο κρυο εχει απο συνδεθει το σωληνακι (στη φουσκα)
Καποιο μυστικο υπαρχει σε αυτο το προβλημα που αντιμετωπιζω, το οποιο δεν γνωριζω.Σε ευχαριστω για το χρονο που θα διαθεσεις για μενα
Σ.Λ.
Σίγουρα πρέπει να ξέρω την γενιά.
Δεύτερον ποτέ δεν βάζουμε το ‘θερμοσίφωνο’ παράλληλα με την κατεύθυνση του αυτοκινήτου, δεν έχει διαφράγματα, πάντα εγκάρσια. Είναι και το δύσκολο στα επαγγελματικά με καρότσα.
Το ‘γεμάτο’, σημαίνει 80%!.
Γιατί αποσύνδεσες την φούσκα?. Σε ποια περιοχή κινείσαι?.
Λέγοντας (εισαγωγή αέρα) αυτό εννοείς?, εάν νε δεν είναι από εκεί.
Φιλικά
ΑΝΤΩΝΗΣ. -
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
Θα επαναλάβω τον κυρ-Αντώνη, ''φάε λάδι και έλα βράδυ'.Βάλτε κανένα ακουστικό στον κινητήρα με λάδι και χωρίς και πειστείτε οι ίδιοι.
Μιας και έκανες όλη την διαδικασία και διαθέτεις τον κατάλληλο μηχανολογικό εξοπλισμό αν μπορείς κάνε και ένα ακόμη βήμα στην έρευνα σου. Δοκίμασε να δεις αν έχει διαφορά η καύση της βενζίνης και με υγραέριο χωρίς λάδι στον ήχο. Μετά δες αν το πρόσθετο έχει την ίδια διαφορά και στην βενζίνη και στο υγραέριο (δηλαδή αν αλλάζει ο ήχος στην λειτουργία με βενζίνη και χρήση λιπαντικού.) ή αν ο θόρυβος διαφέρει αρχικά με την χρήση του πρόσθετου γίνεται ίδιος. Θα έχουν πολύ ενδιαφέρον τα ευρήματα σου.
-
κυριε Αντωνη ευχαριστω που μου απαντησατε
μπορω τη Δευτερα να βρω το αυτοκινητο και να φωτογραφησω
εαν δεν ειχατε αντιρρησηκαι για να εξηγησω πιο αναλυτικα
ευχαριστω -
Ο χρήστης gakost έγραψε:
Μιας και έκανες όλη την διαδικασία και διαθέτεις τον κατάλληλο μηχανολογικό εξοπλισμό αν μπορείς κάνε και ένα ακόμη βήμα στην έρευνα σου. Δοκίμασε να δεις αν έχει διαφορά η καύση της βενζίνης και με υγραέριο χωρίς λάδι στον ήχο. Μετά δες αν το πρόσθετο έχει την ίδια διαφορά και στην βενζίνη και στο υγραέριο (δηλαδή αν αλλάζει ο ήχος στην λειτουργία με βενζίνη και χρήση λιπαντικού.) ή αν ο θόρυβος διαφέρει αρχικά με την χρήση του πρόσθετου γίνεται ίδιος. Θα έχουν πολύ ενδιαφέρον τα ευρήματα σου.
Λιγότερος θόρυβος δεν σημαίνει απαραίτητα μικρότερη φθορά.
Κανένας που αξιολογεί λιπαντικά δεν τα βαθμολογεί ανάλογα με τον θόρυβο που κάνει ο κινητήρας, δηλαδή πιο ήσυχο δεν σημαίνει μικρότερη φθορά. -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Λιγότερος θόρυβος δεν σημαίνει απαραίτητα μικρότερη φθορά.
Κανένας που αξιολογεί λιπαντικά δεν τα βαθμολογεί ανάλογα με τον θόρυβο που κάνει ο κινητήρας, δηλαδή πιο ήσυχο δεν σημαίνει μικρότερη φθορά.Προσωπικά το καταλαβαίνω αυτό που λες το πιστεύω και προσωπικά μάλλον συμφωνώ μαζί σου. Απλά δες αυτό το σχόλιο
Μου είναι αδύνατον να σου εξηγήσω τα ηχητικά γεγονότα, που σε χιλιάδες περιπτώσεις, έχω ακούσει με τα ευαίσθητα ακουστικά με ενισχυτή που έχω. Χαρά μου θα ήταν εάν είσαι αττική, φέρνοντας το δικό σου αυτοκίνητο, να σου δήξω.
Κόψε το λάδι της λαδιέρας, και άκου τον κινητήρα σου στης 2000 στροφές μετά από 10 λεπτά. Μετά από έναν σωλήνα βάκουμ της εισαγωγής σου, στάξε λάδι, η ψέκασε με ένα λιπαντικό σπρέι. Θα ακούσης άμεσα την διαφορά.Το δοκίμασα μόλις τώρα.
Αν και μέχρι τώρα χρησιμοποιούσα κατσαβίδι, πήρα ένα ακουστικό από ένα πιεσόμετρο
Άκουγα πάνω στους πολλαπλασιαστές.Με υγραέριο και ρελαντί, έκλεινα τη λαδιέρα και το άφηνα κανένα 10λεπτο, ρίχνοντας και μερικές γκαζιές ανάμεσα για να στεγνώσει.
Έβαζα μετά το ακουστικό πάνω σε κάποιο πολλαπλασιαστή, κατά προτίμηση στον 3ο κύλινδρο που σε μένα είναι ο πιο θορυβώδης. Παρατηρούσα το θόρυβο.
Άνοιγα μετά τη λαδιέρα να στάξει αρκετά και έριχνα και μια δυο γκαζιές να πάει το λάδι στους κυλίνδρους.
Η διαφορά είναι τεράστια.
Από εκεί που ακούγονταν διάφορα, εξαφανίζονταν οι θόρυβοι και ακούγονταν σχεδόν μόνο το τσικ τσικ τσικ του σπινθήρα!!!Καλό κυρ Αντώνη, ευχαριστώ.
Να τονίσω εδώ ότι δεν κατακρίνω δεν έχω κριτική διάθεση και δεν θέλω να την 'πω' ή να αντιπαρατεθώ με κανέναν. Απλά παραθέτω για την πληρότητα του πειραματισμού του φίλου και να εξηγήσω: Αν ο θόρυβος γλυκαίνει με την χρήση προσθέτου και στη βενζίνη και στο υγραέριο είναι διαφορετικό από το να αλλάζει ο θόρυβος μόνο στο υγραέριο. Απλά να έχουμε μια πιο σφαιρική άποψη και ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα του όπως το καταλαβαίνει
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Συνάδελφε, το ότι η ενασχόληση σου άρχισε το 1968, μου δίνει το δικαίωμα να πιστέψω ότι θα καταλάβεις αυτά που θα σου γράψω.- Πρώτη φόρα που έπιασα ‘κλειδί’ στα χέρια μου, ήταν το 1958, ήμουν πάντα αφεντικό, και σεβόμουν τους συναδέλφους.
Πότε δεν υπα και δεν έγραψα ότι το κάνουν για να κερδίσουν, χωρίς λόγο και αιτία, όπως εσύ το είπες, άκου τα λόγια σου. Τους προσβάλεις αναίτια και άπορο πως δεν μπήκαν εδώ μέσα για να σου απαντήσουν δέοντος. - ‘πέταξες’ δηκτικά και χωρίς κανένα σεβασμό, εξάρτημα που άλλοι συνάδελφοι τοποθέτησαν, διότι αποδεχτήκαν χωρίς ενδοιασμό, αυτό που οι έμπυροι έμποροι του είπαν να βάλουν. Είσαι περισσότερο γνώστης από αυτούς?.
- Η ένια της ελεύθερης διακίνησης ιδεών με εφαρμογή την τεχνική πραγματικότητα, σου είναι άγνωστη ιδέα?.
- Τότε πως ορισμένοι γεμίσαμε κύπελλα σε αγώνες ενόσω άλλοι δεν τα κατάφεραν?
- Σίγουρα πρέπει να γνωρίζεις, ότι η επιχείρηση μου έχει 11 τμήματα, με το τμήμα των αξεσουάρ, και η σφαιρική μου ενασχόληση με το αυτοκίνητο, μου δίνει αρκετά στοιχεία ευθυκρισίας εκ πήρας και θεωρητικής γνώσης. Μα πότε δεν έγραψα, τηλέφωνα και διευθύνσεις μου εδώ μέσα σεβόμενος το forum. Τώρα εάν ήθελαν να μάθουν ήταν απλό. Εγώ το σέβομαι με τους κανόνες του.
- Τα πλέον 16 χρόνια από έδρας, ήταν μια εθνική καταξίωση.
- Το ότι η ομάδα που συμμετείχα στην ΕΕ, καθιέρωσε την OBD πρίζα, το ότι δεν υπάρχουν ‘γνήσια’ ανταλλακτικά αλλά πρώτης επιλογής, και δεν υπάρχουν εξουσιοδοτημένα μαγαζιά, αλλά προτεινόμενα, σίγουρα δεν στο είπαν. Και δεν το έκανα για να πάρω τα μπράβο, από κανέναν μα για να βοηθήσω των κλάδο των επισκευαστών, μερίδα που εσύ λοιδορείς, σκωπτικά και ατεκμηρίωτα, όσο και άσκοπα.
- Μα πάμε στο αντικείμενο της ενότητας. Πρώτη μου εγκατάσταση το 1966 σε αέριο. Την γνώση την απέκτησα στην γείτονα σε εργοστάσιο κατασκευής και εγκατάστασης συστημάτων, οπού και για πολλά χρόνια ήμουν αποκλειστικός αντιπρόσωπος και εγκαταστάτης. Έμαθα να ακούω, σαν κάλος μαθητής, να εκδηλώνω απορίες και ενστάσεις, και σίγουρα να μην είμαι αρνησηματίας. Η λύσης είναι μια, η η δίκη μου, η των υπολοίπων. Μα πείθομαι στην τεκμηριωμένη παράθεση και την ακολουθώ, χωρίς εγωισμούς.
Την εποχή εκείνη έφερνα και υγραέριο από την Γένοβα, σε φιάλες με ταχυσύνδεσμο, για τα ταξί, που εξυπηρετούσα στο λεκανοπέδιο αττικής, και ήταν μεγάλος στόλος. Το εργοστάσιο δεν μου είχε μιλήσει για λαδιέρες, και θα σου εξηγήσω τον λόγο. Όταν κάποτε τοποθέτησα σε θερμαντικό στο συνεργείο, μαύρισε το σύμπαν…. Πέσαμε τα τηλέφωνα και μου είπαν ότι περιέχει λάδι, και είναι ακατάλληλο για οικιακή χρήση, η βιομηχανική θέρμανση. Στην Ελλάδα η πετρογκαζ, το έβγαζε στεγνό. - Η κατανάλωσης που είχα, μου έδωσε το δικαίωμα να έχω καλές εκπτώσεις από την πετρογκαζ, και έπαιρνα πλέον από αυτούς.
- Μα εκεί άρχισαν τα προβλήματα με έδρες οδηγούς και βαλβίδες. Πάλι τα τηλέφωνα στο εργοστάσιο και σε είκοσι μέρες μου απέστειλε την πρώτη λαδιέρα. 14 /10/1971!!!.
- Δεν τους έπεισα άμεσα τους ‘ταρίφες’ μου όλους, μα πιέστηκαν στην ποριά οντάς με ζημιές!!!....
- Μα είναι χρήσιμο να κάνουμε μια αναδρομή στα καύσιμα. Αέριο με λιπαντικό, από Ιταλία, κανένα πρόβλημα.( υπό υψηλή πίεση και θερμοκρασία δεν υπάρχει ‘ντουμάνι’. Αέριο ‘στεγνό’ από Ελλάδα, μηχανικές βλάβες.
- Super βενζίνα με μόλυβδο και λιπαντικό, εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα μέχρι την επισκευή.
- Αμόλυβδη τα πρώτα 6 χρόνια, πολλές επισκευές στα 200000 και έως 270000χιλιομετρα. Στης 16 φλεβαρι του 92, στην Ολλανδία, βρέθηκε η λύση. Πρόσθετα στην αμόλυβδη. Τώρα συναγωνίζονται διαφημιστικά ποιος βάζει τα καλύτερα!!!. Είναι τυχαίο?, δεν νομίζω. Είχαν φρυάξει οι κατασκευάστε αυτοκινήτων. Η Opel έδινε μεγαλύτερη ανοχή ελατηρίου, για να τσυμπάει λάδια, στο πιέσεως. Μέχρι και 600 ml στα 1000km. τώρα δεν το κάνει. Λύθηκε το πρόβλημα!.
- Τώρα που η τεχνολογία προχώρησε και βγήκαν οι υποκίτρινες έδρες βαλβίδων που το σμιριγδη δεν της ‘ακουμπάει’. Το βανάδιο στης βαλβίδες. Τα φωσφορούχα κράματα στους οδηγούς βαλβίδων, το νικέλιο νομίζω στα ελατήρια πιέσεως, τα καπάκια έγιναν ποιο ανθεκτικά στην καύση.
- Μα και σήμερα τα εργοστάσια των κιτ αεριού, και ενόσω όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες δεν υιοθέτησαν με το 100% την ακριβή σύγχρονη τεχνολογία, συνιστούν και έτσι και γιουβέτσι!. Και λαδιέρα και χωρίς. Επιλέγουν τα μοντέλα, και βγάζουν εγκύκλιους, και είναι αυτοί Κωστάκη μου που γνωρίζουν τα περισσότερα από έμενα και εσένα, γιατί έχουν συνεχή reporter από έμενα και πάμπολλους άλλους, και αποφασίζουν τα τμήματα μελετών τους. Μα εγώ φίλε συνάδελφε, μεταφέρω αυτά που μου γραφούν, η μου τα λένε επί τόπου, οι κατασκευαστές των κιτ, στους χιλιάδες φίλους της ενότητας και δεν τους λοιδορώ, τους φίλους συναδέλφους. «έτσι πουλάει και ένα άλλο εξάρτημα, που το βάζει ο άσχετος, και κερδίζει ο έμπορος, και κονομάει ο συνάδελφος». Ο σεβασμός σου στο κύκλωμα, είναι καταπληκτικός. Ο κλέφτης έμπορος, ο άσχετος πελάτης, ο κακός συνάδελφος, και μόνον εσύ ο θεοφώτιστος. Όλοι οι άλλοι διαγράφονται με ένα Χ.
- Μα πρέπει ακόμη να μάθεις, ότι κάποιοι μαζί μου, προώθησαν όσο δεν γίνετε την ιδέα της υγραεριοκίνησης στην Ευρώπη, και έδωσαν και σε εσένα ψωμάκι.
- Σίγουρα δεν γράφτηκε μονή της η εφημερίδα της κυβέρνησης. Ο ΦΕΚ δεν γράφτηκε μόνος του. Κάποιοι που εσύ λοιδορείς, συναθροίζονται κάνοντας χιλιόμετρα, και κάνοντας ταξίδια στο εξωτερικό, την ώρα που εσύ μπορεί να έπινες ‘τσιπράκι’ στην πλατέα με τους φίλους σου. Και το έκαναν χωρίς διάκριση για κανέναν. Όχι για εμάς, αλλά για όλους εμάς.
- Δεν θα σε ρωτήσω εάν στην δεξαμενή βάζεις στεγανό κάλυμμα και αεραγωγούς από κάτω. Δεν θα ρωτήσω τίποτα, διότι τα 25 -30 mail που παίρνω την ημέρα, είναι αρκετά κατατοπιστικά……
- Και σίγουρα το αυτοκίνητο δεν γίνετε δίχρονο με 1 ml sta 1000!!!. Θέλει 2%!. Μην μιλάμε για καταλύτη…… για το πετρέλαιο άστο καλύτερα δεν είναι το αντικείμενο σου.
- Όσο για τα μανίκια σου, μάζεψε τα για να έχω χέρι να χαιρετίσω όταν σε δω.
- Το ύφος και η δηκτικότητα σου με ενόχλησαν και όχι μόνον έμενα αλλά και άλλους πολλούς συναδέλφους φίλους.
- Καλωσόρισες στην ενότητα.
Antonis-team.
Θα μού φάς τό Σάββατο .
1)Για εβδομηντάρης’’ μηχανικός αυτοκινήτων’’ έχεις μεγάλη ευχέρεια χειρισμού του ηλεκτρονικού υπολογιστη. Καθώς απ’ότι φαίνεται καί πολύ χρόνο. Τό σίγουρο είναι ότι σ’αυτά τά προσόντα δεν μπορώ να σε ακολουθήσω.
Από πότε οί τεχνικοί πρέπει νά ακολουθούν ανενδοίαστα τις υποδείξεις των ΄’εμπυρων’’ εμπόρων?Δέν ξέρω πολλούς από τους πρώτους να έχουν ιδιαίτερη εκτίμηση στις τεχνικές γνώσεις των δευτέρων.Καί ακριβώς, διότι ανενδοίαστα ακολούθησαν τις υποδείξεις εμπόρων και το ύφος μου.
2)Το βίντεο στο οποίο απάντησες με τον τρόπο πού απάντησες αναφέρεται στην διακίνηση των ιδεών .Δέν το αντιλαμβάνεσαι?
3)Τά κύπελα σε αγώνες αποδεικνύουν πολλά αλλά όχι απαραίτητα όλα.
4) ¨Όχι δεν το γνωρίζω,είναι κακό? Ό μόνος Αντώνης πού γνωρίζω στον κλάδο μου δεν είναι τεχνικός αλλά έμπορος Τά στοιχεία μου τά έγραψα ως απάντηση στα περί ‘’ανωνυμίας’’. Τούς κανόνες δεν τους γνωρίζω διότι είναι ελάχιστες οί φορές πού έχω γράψει.
5) Συνδικαλιστική ιστορία .Δέν αφορά το θέμα.Ο καθείς έχει και την δική του.Δέν γνωρίζεις την δική μου…….
6)Το ίδιο…..
7)Όλοι υπήρξαμε και πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε μαθητές. Γιαυτό και ή πρόκληση μου μέ τό ‘’τεκμηρίωσέ μου’’
9)Εμπορικές συμφωνίες…..Δέν αφορούν κανέναν.
10-11)Οί ‘’ταρίφες’’ όπως λές, ιδιαίτερα δέ εκείνα τά χρόνια ήταν πολύξεροι .Φεύγοντας από το συνεργείο και αφού είχαν ρωτήσει τι είναι αυτό, τι είναι το άλλο( ενοώ για τά εξαρτήματα της συσκευής), αποφασίζανε πώς τους ‘’έπαιρνε’’ να κλείσουν λίγο καύσιμο για παραπάνω οικονομία. Τά ξέχασες? Αντε λίγο ακόμη ,καλά είναι. Μέσα στην πόλη κανένα πρόβλημα ,μόλις παίρνανε κανένα αγώγι για έξω ή θερμοκρασία στον θάλαμο καύσης στα ύψη. Λόγω πτώχευσης βεβαίως.Μία ,δύο ,οί βαλβίδες τι θα κάνανε? Βγήκε ή φήμη ‘’καλό το υγραέριο αλλά κάνει ξηρές καύσεις’’…..Ξηρές και χλωρές….Τό λεγόμενο ‘’σκατοχιέριασμα’ήταν.Διότι εδώ στην επαρχία με την παντελή έλειψη πρατήριων μέχρι και πρόσφατα πολλοί πελάτες με τυροκομία, με θερμοκήπια ,με ξενοδοχεία χρησιμοποιούσανε καθαρό προπάνιο(φαντάζεσαι να βάζανε μίγμα στους λέβητές τους…..?Περιέγραψες τι γίνεται) .Έχουν κάνει μέσα στις δεκαετίες άπειρα χιλιόμετρα, με κορυφαία αυτοκίνητα κυνηγών με πάνω από 1.000.000 χιλ. χωρίς την παραμικρή επισκεύή. Σαφώς στην προκειμένη περίπτωση τών ταξιτζήδων ή λαδιέρα έκανε κάποια δουλιά αφού εμπλούτιζε το πτωχευμένο μίγμα από το ‘’σκατοχιέριασμα’’.Η δέ κατά μακρά διαστήματα χρήση τής μολυβδομένης βενζίνης σαφώς βοηθούσε τους οδηγούς πού ήταν από ΜΠΡΟΥΤΖΟ. Σήμερα ποιά αυτοκίνητα έχουν παρόμοιας κατασκευής έδρες οδηγούς και στελέχη?
13-14-15)Ποιά αυτοκίνητα χρησιμοποιώντας σούπερ με μόλυβδο βγάζανε πάνω από 250-300.000 χιλ.με βενζίνη) ?Εγώ δεν γνωρίζω πολλά. Εσύ?...Γιατί τά συνεργεία και τά ρεκτιφιέ δεν προλαβαίναμε τις επισκευές….Τώρα ρώτα στα συνεργεία πώς πάνε από επισκευές?......Πού οφείλεται αυτό?, Στα πρόσθετα καυσίμου ή στις βελτιώσεις πού και εσύ αναφέρεις?Τί λιγότερο αναφέρεται στο βίντεο?
16)Το ότι δεν συμφωνούνε δεν σου λέει τίποτε?Εσύ για κάτι το νομοτελειακό θα έλεγες ‘’ετσι ή γιουβέτσι’’?Πολλές έχουν και μπλάκ λίστ πού όμως δεν συμφωνούνε μεταξύ τους.Γιατί?Διότι τά ‘’ραπόρτα ‘’ τά τελευταία 1-2 χρόνια τά παίρνουν από ‘’ρεπορτερς’’ πού έχουν, από απειρία (όλοι μας είχαμε κάποτε) ρυθμήσει με φτωχά μίγματα με συνέπεια ζημιές. Τί κάνει τότε ή λαδιέρα? (και δεν το κάνει και επιτυχώς γιατί οί ζημιές συνεχίζονται…) Εμπλουτίζει.Καί όσο για τά λεφτά πού λές είναι λίγα ,είναι πολλά, για δές το σέ επίπεδο φάπρικας.Αλωνίζουν οί προμηθευτές και οί εμπόροι.Γιά τό δέ συνεργείο είναι και ένας λόγος να αυξηθεί ή επισκεψιμότητα.Όπως για τόν ίδιο λόγο κάναμε αγώνες για την ΚΕΚ. Αθέμιτη ή προσπάθεια? Όχι εάν δεν βιαζόταν ή κοινή λογική και ή τεχνική δεοντολογία. Εάν είσαι πρόθυμος να θυσιάσεις τά δεύτερα στόν πρώτο λόγο κάνε το αλλά σιωπηρά. Το δε σίγουρο είναι πώς οί περισσότερες εταιρίες αύριο θα το βάζουνε. Μαζί καί οί δικές μου που όταν τις ρώτησα όλα αυτά πού συζητάμε μού απάντησαν money. Κατάλαβες???????
Λιδωρώ!. Ναί.! Σέβωμαι τον συνάδελφο πού μόχθησε επί χρόνια να μάθει και να εφαρμόσει την δουλειά του με τά λάθη του,μέ τίς ελείψεις του μέ τίς επιτυχίες και τις αποτυχίες του. Αυτός είναι συνάδελφος. Ό…. ‘’συνάδελφος’’ πού λιδωρώ είναι αυτός πού επί δεκαετίες απέτρεπε από τά μαγαζιά μας ,των εγκαταστατών εννοώ, τον κόσμο τού αυτοκινήτου μιλώντας για βόμβα στο αυτοκίνητο για ξηρές καύσεις!!! Ότι θα’’ σέρνει τά πόδια του’’ και άλλα ωραία. Αυτός ό ‘’συνάδελφος’’ σήμερα είναι ό μέσος ‘’έμπυρος’’ μηχανικός πού τοποθετεί και λαδιέρα.Γιά εσένα είναι συνάδελφος? Και μια και ή κουβέντα περί …συναδελφικότητας,εσύ έχεις όλα μου τά στοιχεία ,μήπως μπωρείς να μού δώσεις έστω και ιδιαιτέρως τον αριθμό αδείας εγκαταστάτου αερίων καυσίμων ώστε νά ξέρω άν έχω να κάνω με συνάδελφο ή ‘’συνάδελφο’’?
17-18)Το ψωμάκι το βγάζει ό καθείς μόνος του. Δεν μού φαινεσαι και τόσο ιδεολόγος ούτε ανιδιοτελής τύπος.Τά συντεχνιακά- συνδικαλιστικά σου συμφέροντα στήριξες και μπράβο σου. Έχω και εγώ τις συνδικαλιστικές μου ‘’δάφνες’’ αλλά δεν με κάνανε πιο καλό μηχανικό. Εσένα? Αυτά όμως δέν αφορούν κανέναν από τους αναγνώστες.Τό θέμα είναι …ΛΑΔΙΕΡΑ ή ΟΧΙ και γιατί. Και πώς ΛΙΠΑΙΝΩΝΤΑΙ ακριβώς οί βαλβίδες σε ντίζελ και αμέσου ψεκασλού για να καταλάβει ό κόσμος πώς λιπαίνονται και οί άλλοι κινητήρες Τά άλλα έχουν προκύψει από όσα έχεις πεί αλλά πρέπει να απαντήσω διότι δυστυχώς στην χώρα μας ‘’οί φωνασκούντες δημιουργούν εντυπώσεις’’.Εάν σε ενδιαφέρει ή συνδικαλιστικη πρωτιά ή ή πρωτιά του ‘’μάγκα’’ σού την παραχωρώ.
19)Τι ακριβώς ενοείς?Εάν είναι έμμεση κριτική στην δουλειά μου και ενέχει και υποβόσκουσα απειλή σκέψου το δύο φορές…..υπάρχει πλέον και ή αρχή κατά του ηλεκτρονικου εγκλήματος…..
20)Το ξέρεις ότι δεν είναι 1ml ανά 1000 χιλ.καί μη δημιουργείς εντυπώσεις……Οφείλω να ομολογήσω ότι με έχεις αφήσει άφωνο σχετικά με το τι γνωρίζω από ντίζελ!!!!! Για συναδέλφους και ‘’συναδέλφους’’… όρα 16)
21-22-23)Ή χειραψία από ψυχής προυποθέτει και ανθρώπους με ψυχή.Άσε με νά επιλέξω εγώ πιο χέρι θα σφίξω.
Τίς ενότητες πού συμμετέχω τις επιλέγω εγώ….. - Πρώτη φόρα που έπιασα ‘κλειδί’ στα χέρια μου, ήταν το 1958, ήμουν πάντα αφεντικό, και σεβόμουν τους συναδέλφους.
-
- Όσο ποιο δεξιά, τόσο χωρίς λιπαντικά, με αποκορύφωμα το αέριο. Το αέριο ανά λίτρο 0.85ε. το φτηνότερο λάδι εισαγωγής 2.175ε .δεν θα προσπαθήσουν να το κρατήσουν τα διυλιστήρια για να το πουλήσουν?.
- Και εδώ κανείς κάποιο λάθος. Στην Ευρώπη από το 1983, και σε Ιαπωνία και Αμερική από το 1976, αρχίσαμε να βλέπουμε την διαφοροποίηση των καπακιών. Τότε αγοράστηκαν και από τους ‘καπακάδες’ τα ιδικά εργαλεία για φρεζάρισμα των ‘νέων’ καπακιών. Διότι οι παλιές φρέζες δεν τα ‘έπιαναν’. Το 1994, αγόρασα για καταλυτικό αμερικανικό αυτοκίνητο 2 καπάκια,V κινητήρας. Ήταν μετ/να. Τα τοποθέτησα και σε 10000κμ αν θυμάμαι καλά, το αυτοκίνητο επανήλθε. Το ένα καπάκι χτυπούσε, και το διάκενο είχε πενταπλασιαστεί. Λύθηκε και διαπιστώθηκε μεγάλη φθορά στης έδρες. Μου ζήτησαν συγγνώμη, μου έδωσαν άλλο καταλυτικό, σετ φλάντζες και αμοιβή να το αντικαταστήσω.
- Σίγουρα ο φίλος Κώστας αυτοαναιρείται. Η κατασκευή κινητήρων diesel, προστατεύετε από την λιπαντική ικανότητα του πετρελαίου!. Παρέθεσα τους λόγους σήμερα.
- Παραδέχεται την λιπαντική υποστήριξη του μολύβδου στην super, μα δεν αποδέχεται ότι αυτό και μόνον έδινε ζωή στους εν λόγο κινητήρες παλαιάς τεχνολογίας, λογοτεχνών για θέματα of topic σε αυτήν την ενότητα.
- Σίγουρα η super, είχε λιπαντική ικανότητα. Η αμόλυβδη δεν είχε στην αρχή, μα μετά την βελτίωσαν, και του είπα για την Ολλανδία, μα κάνει ότι δεν το διάβασε.
- «Ο παλιός κάλος τρόπος» μας εξέλειψε φίλε Κώστα. Δεν λιπαίνετε καθόλου η έδρα των βαλβίδων από τα ‘περάσματα’ των καλαμιών των βαλβίδων, πάρα μόνον τα καλάμια. Ξέμεινες στην εποχή, που έκαναν τους οδηγούς ‘ξύστρες’ χωρίς τσιμουχάκια, και αλλάζαμε τα λάδια κάθε 1500κμ!!!.... μα δεν υπήρχαν και λάδια να τα κρατήσουμε!. Σήμερα εάν περίμενες ο χώρος καύσης, έδρες, κεφαλαίες βαλβίδων από εκεί να λιπανθούν, τότε το νέο αυτοκίνητο μου, που στα 14800 (3 αλλαγές λαδιών) έκαψε συνολικά λιγότερο από 50ml, θα ‘είχε αποθάνει η ψύχη του μετά των αλλοφύλων’. Είναι και ο λόγος που βάζω και έξτρα λιπαντικό στην βενζίνη, πράγμα που κάνουν εκατομμύρια οδηγών στον πλανήτη, και δεν έχουν πιαστεί «κορόιδα» όπως έχεις ξεστομίσει.
- Και σίγουρα σου αναφέρω, ότι διαθέτω μια τετάρτης γενιάς με μικρή μπουκάλα, για να βάζω πέμπτος τα αυτοκίνητα που μένουν από αντλία βενζίνας, στο δρόμο!!!..... οπωσδήποτε σε αυτά δεν βάζω λαδιέρα!!!!...... μα και στο μαγαζί, δεν χρησιμοποιώ ‘αιθέρα’ για να βάλω εμπρός της γενικές μου επισκευές, μετά που κάηκα πριν 16 χρονιά με ‘κέρασμα’. Το αέριο το σέβομαι το χρησιμοποιώ, χωρίς να ξεχνώ τα + και τα- του, πράγμα που εσύ κανείς κατά κόρο.
Μα και με τους καταλύτες κάνεις ένα λάθος δεν ‘χτυπάνε’ στον γκαϊγκερ όταν είναι καινούργιοι, μα μετά/νοι!. Ρώτα τους περισυλλογής παλαιών καταλυτών…… - Και οπωσδήποτε δεν γνωρίζω τι κάνουν οι Ισλανδοί στα καΐκια τους, αν και θα ήθελα να πάω ένα ψάρεμα με χοντρό καιρό μαζί τους, όντας φανατικός ψαράς!!!..... και μια και το έθεσες για το συγκεκριμένο αέριο, πες στον φίλο σου στην Καλαρι, που έχει και δικά σου προωθητικά cd, ότι εάν δεν μου στήλη αυτοκίνητο να το μετρήσω παρουσία συναδέλφων και σε δυναμόμετρο, και το βρω μόνος μου σε πελάτη, και εάν το αποδείξουμε για λάθος της παρλατας που του έκανες, δεν ξέρω πως θα μπορώ να κλίσω το στόμα μου.
ΑΝΤΩΝΗΣ.
Για τις παρακάτω επιστολές(δεν παίζεσαι με τίποτε ,ή θα απαντάς επιγραμματικά στο θέμα ή σταματάμε το πάρε-δώσε γιατί έχω και πιο σημαντικά πράγματα να κάνω) ……πάμε…………………..Αυτά πού ενδιαφέρουν τον κόσμο.
1)Άσε την διήλιση στα διηλιστήρια,μας πρόλαβε ό αναγνώστης καθώς και ό άλλος πού μας ‘εκραξε’’για τους ανούσιους διαξιφισμούς μας.2)Πώς λιπαίνεται ή βαλβίδα εισαγωγής στην αμέσου ψεκασμού ντίζελ μιάς και της εξαγωγής λιπαίνεται από την ‘’λαδιά’’του καυσαερίου του ντίζελ. Χωρίς περικοκλάδες….
3)Πώς λιπαίνωνται οί βαλβίδες εισαγωγής εξαγωγής στην αμέσου ψεκασμού βενζίνη μια και εκεί δάν έχει ‘’λαδιά’’στα καυσαέρια.(παρεπιπτόντως και βεβαια ενοούσα πώς λιπαίνωνται τά ‘’καλάμια’’ όταν έλεγα τό πώς λιπαίνωνται οί βαλβίδες μέσω του φίλμ.)………Χωρίς περικοκλάδες. Καί θυμήσου τις βελτιώσεις των εδρών και των βαλβίδων πού λεγαμε. ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΙΠΑΝΣΗ ΜΙΛΑΜΕ.
Όσο γιά ψύξη των βαλβίδων εξαγωγής ΜΗΝ κάνεις τον κόπο να ρωτήσεις τον μπάρπα σου τον ψεύτη,δεν είπα πώς το είπες εσύ(βρέ έπαρση,..νομίζεις ότι όλα τά βλέματα είναι επάνω σου…?)πωλητής λαδιέρας από Θεσσαλονίκη το είπε και εάν επιμένεις σού δίνω και την κάρτα του για να σε προμηθεύσει…
Πολύ καλή ψύξη των βαλβίδων εισαγωγής όντως έχουμε με τά συστήματα υγρού ψεκασμού VIALLE---ICOM λόγω του φυσικού νόμου πού έλεγε….όοοταν πέεεεφτει ή πίιιιεση πέφτει και ή θερμοκρασία. Μας το λέγανε και στο δημοτικό ,θυμάσαι?...Δέν έχει να κάνει με αλλαγή σύνθεσης.
Τά συστήματα πού βάζουμε όλοι είναι πολλαπλού και όχι αμέσου ψεκασμού.πρόσεχε τι γράφεις. Εκτός εάν θέλεις να το αναλύσουμε…Αμέσου ψεκασμού έχουμε περάσει (πραγματικά αμέσου )μόνο ελάχιστοι στην χώρα. Θά δεις ένα στην σελίδα μου.
Για το υδρογόνο…Έχω ένα γνωμικό πού διεκδικώ την πατρότητά του.Έχει να κάνει με την χώρα μας και την ποιότητα της σκέψης πολλών από εμάς. ‘’ Ότι δεν γνωρίζω δεν υπάρχει’’………Αυτό χαρακτήριζε τους ‘’συναδέλφους’’ σχετικά με το υγραέριο δεκαετίες τώρα. αυτό χαρακτηρίζει και εσένα σχετικά με το υδρογόνο.
Μπές μέσα στο free energy
Hhο generator
Water for fuell ……κλπ-κλπ Και βγές λίγο από τον μικρόκοσμό σου. Καλό θα σου κάνει… Δεν σε τιμά ιδιαίτερα ή φράση’’αν ανοίξω το στόμα μου’ ’δεν το καταλαβαίνεις για εβδομηντάρης? Παραπέμπει κάπου σε Σάπφώ Νωταρά και κάτι κουτσομπόλες της παλιάς εποχής.Άσε αυτά τά ‘’μουτζούρικα’ ’δεν ταιριάζουν…….
Δεν ξέρω καμία Καλάρι και δεν αντιλαμβάνωμαι ποια CD. Σε έχω χάσει.
ΥΓ. Για τους καταλύτες μην ανοίξουμε 20 χρόνια μετά καινούριο κύκλο ανοησιών.Έχουν τόση ποσότητα ραδιενέργειας, όση και λιγότερη από ένα σάπιο καζανάκι (σιγαστήρα άντε)της εξάτμησης διότι από εκείνο εισπνέεις και τις επικαθήσεις πού δεν έχει ό καταλύτης λόγω αυξημένων θερμοκρασιών. Για αυτά κανείς δεν άρθρωσε λέξη…….ούτε για την σούπερ 2000 πού είναι αμόλυβδη με πρόσθετα καλίου καί σκότωσε και σκοτώνει κόσμο κινώντας μή καταλυτικά αυτοκίνητα.(διάβασε περί αρωματικών υδρογονανθράκων)…..
Περιμένω επιγραμματικά γιατί κουράζουμε κόσμο.Δέν είναι γενική συνέλευση……ΕΠΙΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ και ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ.
Κώστας Βάτσος. -
Κυρ Αντώνη σαν θερμός υποστηρικτής της λαδιέρας σας αφορά!!
Σε ιστοσελίδα εγκαταστάτη λέει σχετικά με την λαδιέρα ότι: Κάθε φορά που ο κινητήρας είναι στο ρελαντί ή κατά τη διάρκεια της πορείας αν αφήσετε το γκάζι, εισέρχεται στην πολλαπλή εισαγωγής το πρόσθετο το οποίο επικάθεται στις βαλβίδες εισαγωγής και τις έδρες τους παρέχοντας έτσι την απαιτουμένη λίπανση και ψύξη. Ισχύει κάτι τέτοιο? Αν ναι τότε πως υπάρχει προστασία κατά σε ένα ταξίδι πχ στην εθνική οδό που επί ώρα μπορεί να πηγαίνουμε χωρίς να αφήνουμε το πόδι μας από το γκάζι?
Ίσως τελικά η λαδιέρα να λειτουργεί μόνο για κίνηση σε πόλη που τα σταμάτα-ξεκίνα είναι πολλά.
-
Φίλε Αντώνη,
Έχεις καμία πρόταση; Από τον Θεοδώρου μου είπαν να πάω σε άλλο συνεργάτη αλλά όπως καταλαβάινεις πλέον δεν τους εμπιστεύομαι.
Να πας σε συνεργάτη με πτυχίο του Θεοδώρου.
Θα συμφωνήσεις ότι η βλάβες που θα συναντήσει θα γραφούν και θα υπογραφούν. Θα έχεις μαζί σου τουλάχιστον ένα μάρτυρα, σε όλη την κουβέντα. Δεν θα αφήσεις το αυτοκίνητο και θα φύγεις. Αφού θα σου κάνει την έκθεση, θα μας την περιγράψεις. Δεν θα σου αντικαταστήσει τυπωτά χωρίς συμφωνία.
Για εμένα ‘κιότεψες’, πάρε την έκφραση μου με όλη την αγάπη μου.
Τηλεφώνησε μου, για να σου πω τι να κάνεις.
Στην ζωή, όλα πρέπει να πληρώνονται……
Προσοχή με τον νέο συνάδελφο!!!!..... θα είναι κουμπωμένος. Εάν δεν δεχτεί να κάνει έκθεση, φώναξε ευγενικά την αστυνομία, δεν έχει δικαίωμα.
Μην αναφέρεις καθόλου το όνομα και τα έργα του « συνάδελφου» στον συνάδελφο.
Έχεις καλό μηχανικό που να πηγαίνεις να κάνεις service?. Βάλτων να μου τηλεφωνήσει, κάτι με τρώει.
ΑΝΤΩΝΗΣ.Τι εννοείς κάτι σε τρώει; Πιστεύεις ότι υπάρχει άλλο πρόβλημα που να επηρεάζει την υγραεριοκίνηση. Το αυτοκίνητο έχει κάνει full service πρόσφατα και δε βρέθηκε τίποτα. Μάλιστα προληπτικά αλλάξαμε και τα μπουζοκαλώδια. Στη βενζίνη λειτουργεί άψογα παρά τα 250000 χλμ που έχει κάνει. Είναι ένα Honda HRV.
-
Τι εννοείς κάτι σε τρώει; Πιστεύεις ότι υπάρχει άλλο πρόβλημα που να επηρεάζει την υγραεριοκίνηση. Το αυτοκίνητο έχει κάνει full service πρόσφατα και δε βρέθηκε τίποτα. Μάλιστα προληπτικά αλλάξαμε και τα μπουζοκαλώδια. Στη βενζίνη λειτουργεί άψογα παρά τα 250000 χλμ που έχει κάνει. Είναι ένα Honda HRV.
Κάνε μια μέτρηση με κυλινδρομέτρο με το αυτοκίνητο κρύο. Θέλω της διαρροές επί της %.
ΑΝΤΩΝΗΣ.
Υγραεριοκίνηση!