Ο χρήστης bebes έγραψε:
Παρακολουθω με ενδιαφερον τη συζητηση, απλα να συμπληρωσω οτι τα κλασματα πετρελαίου όσο πιο ελαφρα ειναι τοσο μικροτερη λιπαντικη ικανοτητα διαθετουν.
πχ: Μαζουτ, πετρελαιο κινησης, κυροζίνη.
οσο παμε προς τα δεξια μειώνεται η περιεκτικοτητα σε λαδι.Θα ψαξω και το βραδακι θα βαλω εκτενεστερη αναλυση.
Δε νομιζω να ειμαι , αφου τερμα δεξια πρεπει να ειναι το υγραεριο
επισης να συμπληρωσω τα αυτοκινητα που ελεγαν οτι μπορουν να καψουν αμολυβδη (μη καταλυτικα) ειχαν ενισχυμενα μεταλλα;
Στην αμερικη, αν θυμαμαι καλα, εκαιγαν ολα αμολυβδη απο μοντελο '60 και μετα...
Κάλε μου bebes, πάντα ορθές και τεκμηριωμένες οι παραθέσεις σου, ενήλικες!!.
- Όσο ποιο δεξιά, τόσο χωρίς λιπαντικά, με αποκορύφωμα το αέριο. Το αέριο ανά λίτρο 0.85ε. το φτηνότερο λάδι εισαγωγής 2.175ε .δεν θα προσπαθήσουν να το κρατήσουν τα διυλιστήρια για να το πουλήσουν?.
- Και εδώ κανείς κάποιο λάθος. Στην Ευρώπη από το 1983, και σε Ιαπωνία και Αμερική από το 1976, αρχίσαμε να βλέπουμε την διαφοροποίηση των καπακιών. Τότε αγοράστηκαν και από τους ‘καπακάδες’ τα ιδικά εργαλεία για φρεζάρισμα των ‘νέων’ καπακιών. Διότι οι παλιές φρέζες δεν τα ‘έπιαναν’. Το 1994, αγόρασα για καταλυτικό αμερικανικό αυτοκίνητο 2 καπάκια,V κινητήρας. Ήταν μετ/να. Τα τοποθέτησα και σε 10000κμ αν θυμάμαι καλά, το αυτοκίνητο επανήλθε. Το ένα καπάκι χτυπούσε, και το διάκενο είχε πενταπλασιαστεί. Λύθηκε και διαπιστώθηκε μεγάλη φθορά στης έδρες. Μου ζήτησαν συγγνώμη, μου έδωσαν άλλο καταλυτικό, σετ φλάντζες και αμοιβή να το αντικαταστήσω.
- Σίγουρα ο φίλος Κώστας αυτοαναιρείται. Η κατασκευή κινητήρων diesel, προστατεύετε από την λιπαντική ικανότητα του πετρελαίου!. Παρέθεσα τους λόγους σήμερα.
- Παραδέχεται την λιπαντική υποστήριξη του μολύβδου στην super, μα δεν αποδέχεται ότι αυτό και μόνον έδινε ζωή στους εν λόγο κινητήρες παλαιάς τεχνολογίας, λογοτεχνών για θέματα of topic σε αυτήν την ενότητα.
- Σίγουρα η super, είχε λιπαντική ικανότητα. Η αμόλυβδη δεν είχε στην αρχή, μα μετά την βελτίωσαν, και του είπα για την Ολλανδία, μα κάνει ότι δεν το διάβασε.
- «Ο παλιός κάλος τρόπος» μας εξέλειψε φίλε Κώστα. Δεν λιπαίνετε καθόλου η έδρα των βαλβίδων από τα ‘περάσματα’ των καλαμιών των βαλβίδων, πάρα μόνον τα καλάμια. Ξέμεινες στην εποχή, που έκαναν τους οδηγούς ‘ξύστρες’ χωρίς τσιμουχάκια, και αλλάζαμε τα λάδια κάθε 1500κμ!!!.... μα δεν υπήρχαν και λάδια να τα κρατήσουμε!. Σήμερα εάν περίμενες ο χώρος καύσης, έδρες, κεφαλαίες βαλβίδων από εκεί να λιπανθούν, τότε το νέο αυτοκίνητο μου, που στα 14800 (3 αλλαγές λαδιών) έκαψε συνολικά λιγότερο από 50ml, θα ‘είχε αποθάνει η ψύχη του μετά των αλλοφύλων’. Είναι και ο λόγος που βάζω και έξτρα λιπαντικό στην βενζίνη, πράγμα που κάνουν εκατομμύρια οδηγών στον πλανήτη, και δεν έχουν πιαστεί «κορόιδα» όπως έχεις ξεστομίσει.
- Και σίγουρα σου αναφέρω, ότι διαθέτω μια τετάρτης γενιάς με μικρή μπουκάλα, για να βάζω πέμπτος τα αυτοκίνητα που μένουν από αντλία βενζίνας, στο δρόμο!!!..... οπωσδήποτε σε αυτά δεν βάζω λαδιέρα!!!!...... μα και στο μαγαζί, δεν χρησιμοποιώ ‘αιθέρα’ για να βάλω εμπρός της γενικές μου επισκευές, μετά που κάηκα πριν 16 χρονιά με ‘κέρασμα’. Το αέριο το σέβομαι το χρησιμοποιώ, χωρίς να ξεχνώ τα + και τα- του, πράγμα που εσύ κανείς κατά κόρο.
Μα και με τους καταλύτες κάνεις ένα λάθος δεν ‘χτυπάνε’ στον γκαϊγκερ όταν είναι καινούργιοι, μα μετά/νοι!. Ρώτα τους περισυλλογής παλαιών καταλυτών…… - Και οπωσδήποτε δεν γνωρίζω τι κάνουν οι Ισλανδοί στα καΐκια τους, αν και θα ήθελα να πάω ένα ψάρεμα με χοντρό καιρό μαζί τους, όντας φανατικός ψαράς!!!..... και μια και το έθεσες για το συγκεκριμένο αέριο, πες στον φίλο σου στην Καλαρι, που έχει και δικά σου προωθητικά cd, ότι εάν δεν μου στήλη αυτοκίνητο να το μετρήσω παρουσία συναδέλφων και σε δυναμόμετρο, και το βρω μόνος μου σε πελάτη, και εάν το αποδείξουμε για λάθος της παρλατας που του έκανες, δεν ξέρω πως θα μπορώ να κλίσω το στόμα μου.
Ευχαριστώ bebes για την φιλοξενία.
ΑΝΤΩΝΗΣ.