-
Ειμαι κατα των Τουρκικων, οχι σαν προϊοντα, ιδεολογικα
απο την αλλη οι τουρκοι μπορει να εχουν σε κυκλοφορια οσα υγραεριοκινητα εχει ολος ο υπολοιπος κοσμος μαζι, αρα εχουν την τεχνολογια.
Ειναι θεμα εγκαταστατη.Θα παω να το δω γιατι μονο με τετοια τιμη υπαρχει περιπτωση να αποσβεσω...
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Ειμαι κατα των Τουρκικων, οχι σαν προϊοντα, ιδεολογικα
απο την αλλη οι τουρκοι μπορει να εχουν σε κυκλοφορια οσα υγραεριοκινητα εχει ολος ο υπολοιπος κοσμος μαζι, αρα εχουν την τεχνολογια.
Ειναι θεμα εγκαταστατη.Θα παω να το δω γιατι μονο με τετοια τιμη υπαρχει περιπτωση να αποσβεσω...
Συμφωνώ μαζί σου για τα Τούρκικα.
Όταν έχεις νέα, πες μας, έχει ενδιαφέρον.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
αν ξερετε, αν υπάρχουν πρατηρια LPG για ανεφοδιασμο στη Βορεια πελοποννησο και συγκεκριμενα απο Κιάτο και Ακρατα μεχρι το Ρίο..??
Προσεχώς στην Ακράτα, στην περιοχή του σιδηροδρομικού σταθμού. Στην Πάτρα έχει στο Ψαροφάι. Προγραμματίζονται κι' άλλα.
αν υπάρχει κάποιο τηλεφωνο για το πρατηριο της Ακρατας θα βοηθουσες πολυ
-
1000€ μαζι με τη βαβαιωση του ΚΤΕΟ (ΚΤΕΟ περναω μονος μου )
με 150 επιπλεον παιρνω το BRC.Συμφωνα με τον εγκαταστατη κι αυτα στην Τουρκία φτιάχνονται (ανταλλακτικα)
Ειδα δουλεια τους σε καποια αυτοκινητα και μου φανηκαν καλα (οσο μπορω να δω, εννοω τακτοποιημενα κι ομορφα βαλμενα)Αν θελω στα ιδια χρηματα μου βαζει και λαδιερα, αν και (συμφωνα με τα λεγομενα τους) η εταιρια δεν την προτεινει
Δεξαμενη μικρη στο χωρο της ρεζερβας (32 ή 34 λιτρα ονομαστικη χωρητικοτητα)Θα μετρησω τι βενζινη εχω πληρωσει τους τελευταιους μηνες που τα γραφω και μεχρι αυριο θα αποφασισω
-
Ο χρήστης dathens έγραψε:
Τότε εκανα λάθος η αύξηση πρέπει να είναι 4,5 λεπτά το λίτρο αν διαίρεσεις τα 75 ευρω συν ΦΠΑ δια των λίτρων που λες και είναι 5 με 7 λεπτά οπότε οκ αλλα. Έχουμε κράτος μπουρδελο διοτι. 1 τιμη διυλιστήριου , τιμη χονδρεμπορα / μεσαζοντα , τιμη πρατηριουχου. Αν είσαι όλα αυτα μαζι Βλέπε shell eko ( εν μέρη fgas Φαρμάκης ) δεν δικιολογηται το τρελλο κέρδος τους
Μην προσβάλεις επαγγέλματα που έχουν ευταξία, καθαριότητα, εξυπηρέτηση, σταθερές τιμές, όπως οι ‘οίκοι ανοχής’……
Εδώ έχουμε μια ληστοσυμμορία……
Φιλικά
ΑΝΤΩΝΗΣ. -
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
Atiker εβαλε κανενας;
3η εταιρία στον κόσμο λεει, Τούρκικη ομωςΑπό περιέργεια, πόσο το δίνουνε και με τι δεξαμενή;
Καλησπέρα!Είμαι καινούργιος εδώ στο Forum και κάτοχος ενός Toyota Aygo.Επειδή λοιπόν είχα ακούσει πολλά για τα τουρκικά ...και έτσι αποφάσισα να εμπιστευτώ τους Ιταλούς (B.R.C).Καλωσήρθες [Mod]
-
Μπορει καποιος να μας δωσει ενδεικτικες τιμες υγραεριου? σημερα που πηγα να βαλω,ηταν 0,83 λεπτα απο 0.78 που εβαλα την τελευταια φορα,20 μερες πριν
-
πηρε 6 λεπτα το αεριο λογω του αυξημενου φορου.Σιγα μην απορροφούσαν την αύξηση οι βενζινάδες.Στα 85 λεπτα ανεβαινει..και βλεπουμε
-
Σε ευχαριστω για την απαντηση.
-
Kαλα, ο φορος ακομα δεν μπηκε, αυτοι αυξησαν κιολας τις τιμες????? Ποτε ποιος που???!!!!
Ποιος?????
Εδω που ειμαι κοντα θεσ/νικη φαινονται σταθερες οι τιμες.
Ποιο λαμογιο???? -
Γεια σας παιδια,αυτο που θα ηθελα να σας πω ειναι οτι εκανα την εγκατασταση στο Ζωλη Παντελη στη Φλωρινα και δεν ειμαι ευχαριστημενος.Η τοποθετηση ηταν προχειρη,μου κλωτσαει οταν παταω το γκαζι σταθερα,παρολα αυτα πηγα εκει δεν μου τα διορθωσε.Γενικα αν ειχα την επιλογη θα πηγαινα καπου αλλου.Βεβαια οτι πληρωνεις παιρνεις.Για αυτο να ψαξετε γενικως που θα κανετε την εγκατασταση γιατι μπορει να πληρωσετε λιγα αλλα με τα προβληματακια που θα σας προκυψουν,καλυτερα να πηγαινατε στον πιο ακριβο.
-
Ο χρήστης subarakis έγραψε:
πηρε 6 λεπτα το αεριο λογω του αυξημενου φορου.Σιγα μην απορροφούσαν την αύξηση οι βενζινάδες.Στα 85 λεπτα ανεβαινει..και βλεπουμεΣήμερα το απόγευμα έβαλα στη RevOil στο Ίλιον με 0,775. Γι αυτό να συμβουλεύεστε πάντα το gasprice.gr και να συμμετέχετε στην ενημέρωση τιμών.
-
Ford Fusion 1.6 με Vialle LPfi
Το Fusion με τον κινητήρα Duratec των 100 ίππων, μοντέλο 2004, χρησιμοποιείται κυρίως για μετακινήσεις μέσα στην Αθήνα από τη σύζυγό μου και είχε φθάσει να χρειάζεται πάνω από 150 ευρώ το μήνα για καύσιμα. Οπότε μπροστά στο δίλημμα πώληση - αντικατάσταση με άλλο οικονομικότερο ή μετατροπή σε υγραέριο, προτιμήσαμε τη 2η επιλογή...
Μετά από αναμονή 2 μηνών περίπου, η εγκατάσταση έγινε στον αντιπρόσωπο της Vialle, Δ. Βρεττό.
Προτιμήθηκε το LPfi από το LPi μια και μπορούσε να μπει μεγαλύτερη δεξαμενή (60 λίτρων) χωρίς να δημιουργεί πρόβλημα στο διαθέσιμο χώρο αποσκευών, αλλά και γιατί το συγκεκριμένο σύστημα μπορεί να 'μεταφερθεί' πιο εύκολα σε άλλο αυτοκίνητο.Μετά από μια εβδομάδα χρήσης, με 350 διανυθέντα χιλιόμετρα, δεν έχει παρατηρηθεί το παραμικρό πρόβλημα, είτε μέσα σε κίνηση, είτε σε αυτοκινητόδρομο με υψηλές ταχύτητες (μέχρι 170+).
Σήμερα έγινε και ο πρώτος ανεφοδιασμός με υπολογιζόμενη κατανάλωση υγραερίου γύρω στα 11 λίτρα/100 χλμ. (με μικτή διαδρομή εντός και εκτός Αθήνας).Μερικές φωτογραφίες από την εξαιρετική εγκατάσταση που έκανε ο Δ. Βρεττός:
Η βαλβίδα πλήρωσης τοποθετήθηκε μέσα στο χώρο της τάπας βενζίνης, σε σημείο που δεν εμποδίζει καθόλου.
Η δεξαμενή της Stako, τύπου ρεζέρβας, με ημερομηνία κατασκευής 1/11 έχει ωφέλιμη χωρητικότητα 48 λίτρων, που θεωρητικά δίνει αυτονομία πάνω από 400 χλμ.
Καθώς προεξείχε κάπου 5 εκατοστά, ο χώρος γύρω της καλύφθηκε με 2 φύλλα ηχομονωτικού που πήρα από το Praktiker (κόστος 26 ευρώ).
Παρά το κάλυμμα που δίνει η Vialle, η αντλία μέσα στη δεξαμενή ακουγόταν αρκετά, αλλά με το ηχομονωτικό περιορίστηκε αισθητά ο θόρυβος και πλέον πρέπει να στήσεις αυτί όταν είσαι εν κινήσει για να ακούσεις κάτι.
Κάτω από το χώρο της ρεζέρβας μπήκε μεταλλική ενίσχυση και πάνω σ' αυτήν στερεώθηκε σωστά η δεξαμενή.
Εδώ φαίνεται η διαδρομή της παροχής υγραερίου από τη βαλβίδα πλήρωσης προς τη δεξαμενή.
Ο διακόπτης με τις ενδείξεις LED τοποθετήθηκε στην κεντρική κονσόλα.
Τα μπεκ 'κρύφτηκαν' στην κυριολεξία με μια πατέντα που έκανε ο εγκαταστάτης:
Μπήκαν οι κατάλληλοι αποστάτες και 'σηκώθηκε' λίγο, όσο χρειαζόταν, το πλαστικό κάλυμμα της μηχανής, ώστε να καλύψει πλήρως τα μπεκ και τις σωληνώσεις τροφοδοσίας με υγραέριο.
Μερικές ακόμη φωτογραφίες από την εγκατάσταση των μπεκ και την εξαιρετικά μικρή απόσταση από την εισαγωγή.
Η κεντρική μονάδα LPe τοποθετήθηκε σε ευάερο σημείο μακριά από τη μηχανή, δίπλα από την ECU του αυτοκινήτου.
Ο ρυθμιστής πίεσης με τη βαλβίδα εκτόνωσης τοποθετήθηκε κάτω από την LPe σε ακόμη πιο ευάερο σημείο.
Η ασφαλειοθήκη του συστήματος.
Να και μια φωτογραφία του αυτοκινήτου.Τέλος, να πω οτι το κόστος διαμορφώθηκε περίπου στα 2000 ευρώ, συν 100 ευρώ ΚΤΕΟ (περιοδικός έλεγχος διετίας ΚΤΕΟ και ξεχωριστός έλεγχος συστήματος υγραεριοκίνησης).
-
Ο χρήστης dti έγραψε:
πηρε 6 λεπτα το αεριο λογω του αυξημενου φορου.Σιγα μην απορροφούσαν την αύξηση οι βενζινάδες.Στα 85 λεπτα ανεβαινει..και βλεπουμε
Σήμερα το απόγευμα έβαλα στη RevOil στο Ίλιον με 0,775. Γι αυτό να συμβουλεύεστε πάντα το gasprice.gr και να συμμετέχετε στην ενημέρωση τιμών.
Είναι θέμα ωρών ή ημερών να ανεβάσει και αυτός μόλις πάρει το επόμενο βυτιο , στο αεροδρόμιο έβαλα απόψε 0,835 δεν ανέβασε ακόμα πάντως η shell που ήταν η πιο ακριβή στην Ελλάδα
-
Ο χρήστης dti έγραψε:
Το Fusion με τον κινητήρα Duratec των 100 ίππων, μοντέλο 2004, χρησιμοποιείται κυρίως για μετακινήσεις μέσα στην Αθήνα από τη σύζυγό μου και είχε φθάσει να χρειάζεται πάνω από 150 ευρώ το μήνα για καύσιμα.Τέλος, να πω οτι το κόστος διαμορφώθηκε περίπου στα 2000 ευρώ, συν 100 ευρώ ΚΤΕΟ (περιοδικός έλεγχος διετίας ΚΤΕΟ και ξεχωριστός έλεγχος συστήματος υγραεριοκίνησης).
Ακόμα και αν αυτά τα €150 το μήνα πέσουν στα €100 (ακριβαίνει και το υγραέριο...), έχει νόημα η απόσβεση σε 40 μήνες ?
-
Στα μικροτερα αυτοκινητα η αποσβεση ειναι δυσκολοτερη να γινει και ισως να μην αξιζει, ειδικα αν δεν κανεις πολλα χιλιομετρα.
Το συγκεκριμενο πρεπει διατιθεσαι να το κρατησεις τουλαχιστον αλλα 5 χρονια για να πεις οτι ειναι επωφελες και ελπιζοντας να μην εχεις καμμια ζημια εντωμεταξυ. -
Η διαφορά είναι κάπου 9 ευρώ στα 100 χλμ. με βάση τις τρέχουσες τιμές.
Στα 14500 χλμ. που κάνει το Fusion η ετήσια απόσβεση θα είναι 1305 ευρώ.
Όταν η κατανάλωση είναι μεγάλη, η μετατροπή αξίζει. -
H αποσβεση στα μικρα ειναι πιο δυσκολη λογω λιγων χιλιομετρων και χαμηλης (σχετικα) καταναλωσης.
Η ΟΜV τι λεει;
εχει κανεις προσωπικη αποψη;
Μου το δινουν 100€ παραπανω απο το Atiker -
Ο χρήστης dti έγραψε:
Η διαφορά είναι κάπου 9 ευρώ στα 100 χλμ. με βάση τις τρέχουσες τιμές.
Στα 14500 χλμ. που κάνει το Fusion η ετήσια απόσβεση θα είναι 1305 ευρώ.
Όταν η κατανάλωση είναι μεγάλη, η μετατροπή αξίζει.Μια στιγμή
14500 χλμ/χρόνο (δεν τα λες και πολλά...) = 1200 χλμ/μήνα
€150 βενζίνη ανά μήνα = €12 ανά 100 χλμ = (με τιμή βενζίνης στο €1.6/λτ) = 7,5 λτ/100 χλμ. κατανάλωση, οπωσδήποτε χαμηλή για εντός πόλης κίνηση (άρα δεν την λες και μεγάλη, σίγουρα...)Αλλά το να λες ότι η διαφορά είναι €9 / 100 χλμ. δηλαδή ότι πας στα €3 / 100 χλμ. δηλ. με μέση τιμή υγραερίου στα 0.7 €/λτ έχεις κατανάλωση ...4.2 lt υγραερίου / 100 χλμ. (ενώ συνήθως η κατανάλωση λόγω υγραερίου αυξάνεται κατά ένα 10%+ και η διαφορά στο κόστος είναι λόγω της διαφοράς στην τιμή) είναι υπερβολικά χαμηλή.
Κάπου λοιπόν τα παραπάνω νούμερα δε μου 'βγαίνουν'... κάνω κάποιο λάθος ?Αν το αρχικό 7.5 λτ/100 χλμ. βενζίνης γινόταν 8 λτ/100 χλμ. υγραερίου δηλ. €5.6 / 100 χλμ. τότε η διαφορά είναι €6.4/100 χλμ. δηλ. €928 το χρόνο = απόσβεση σε 2.5 χρόνια περίπου.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Αν το αρχικό 7.5 λτ/100 χλμ. βενζίνης γινόταν 8 λτ/100 χλμ. υγραερίου δηλ. €5.6 / 100 χλμ. τότε η διαφορά είναι €6.4/100 χλμ. δηλ. €928 το χρόνο = απόσβεση σε 2.5 χρόνια περίπου.
με την προϋπόθεση πως δεν θα δημιουργηθεί καμία βλάβη μακροπρόθεσμα από τη μετατροπή. Με μία βλάβη (χτύπα ξύλο, μη γρουσουζέψω κανένανε) η απόσβεση από 2.5 χρόνια μπορεί να γίνει πχ 7 χρόνια..
Υγραεριοκίνηση!