-
Ο χρήστης dti έγραψε:
Τελος παντων καλα και αξιοπιστα χιλιομετρα σε ολους να ευχηθω και καιρος να παρουμε κανενα τηλεφωνο για το θεμα της μη μειωσης τιμης λαινικης...
Αυτό ξαναπέστο, μπας και οργανωθούμε γιατί η κοροϊδία πάει σύννεφο...
Ετσι αλλωστε κρατησαμε και την τιμη στο 0,8 στις αρχες του χειμωνα, θελω να πιστευω...
Μπα, δεν ήταν τα τηλεφωνήματα που κράτησαν την τιμή... μάλλον έμειναν ικανοποιημένοι από τα 15 λεπτά που έβγαζαν στο λίτρο, ενώ μάλλον γνώριζαν οτι δεν θα κατέβαζαν την τιμή το επόμενο καλοκαίρι για να κονομάνε από 20-25 λεπτά το λίτρο...
Υπενθυμίζω οτι με βάση τη διυλιστηριακή τιμή της Παρακευής, το κόστος με όλες τις επιβαρύνσεις, φόρους, τέλη, μεταφορικά, κλπ. διαμορφώνεται για τον πρατηριούχο της Αθήνας στα 57,5 λεπτά/λίτρο... ενώ η φθηνότερη τιμή στην Αθήνα είναι στα 77 λεπτά...
Στην Κομοτηνή που έχει τη φθηνότερη τιμή στην Ελλάδα, είναι στα 74,9 λεπτά και πάλι εννοείται οτι κερδίζουν αρκετά (αν και το κόστος εκεί είναι αυξημένο λόγω μεταφορικών).Στην έκθεση ΥΓΡΑΕΡΙΟΚΙΝΗΣΗ 2011 (26 Μαΐου 2011, στο metro στο Σύνταγμα) όπου ενδεχομένως θα υπάρχει και η Ένωση Πρατηριούχων Υγραερίου Αυτοκινήτων Ελλάδος, καλό είναι να τους πούμε οτι αν δεν κατεβάσουν τις τιμές εκεί που πρέπει (κάτω από τα 70 λεπτά για το καλοκαίρι) θα ξεκινήσουμε τις διαμαρτυρίες προς κάθε κατεύθυνση...
Για εσας που ειστε Αθηνα νομιζω ειναι το καλυτερο να διαμαρτυρηθητε - προειδοποιησετε στην εκθεση... Επισης πολλες αντλιες (οι περισσοτερες στα μερη που κινουμε τσιμπανε προς τα πανω...).
Αποδειξεις οπωσδηποτε και με ψαρωτικο υφος οπως και η προειδοποιηση ''πες στο αφεντικο οτι ηρθε ο καιρος να το κατεβασει''.Τελος δεν νομιζω ολοι αυτοι οι συμπαθεις αλλοδαποι που δουλευουν για ενα κοματι ψωμι στις αντλιες να εχουν αδειες εργασιας και να ειναι ασφαλισμενοι...
Το τελευταιο το γραφω γιατι ξερω οτι διαβαζουν και παρακολουθουν τον παλμο της αγορας (τρομαρα τους)...
Αν συνεχιστει αυτη η αισχροκερδια θα ερθουν και οι πραξεις μας...Το Landi στην φλωρινα το εβαλες?
-
Ο χρήστης dti έγραψε:
Τελος παντων καλα και αξιοπιστα χιλιομετρα σε ολους να ευχηθω και καιρος να παρουμε κανενα τηλεφωνο για το θεμα της μη μειωσης τιμης λαινικης...
Αυτό ξαναπέστο, μπας και οργανωθούμε γιατί η κοροϊδία πάει σύννεφο...
Ετσι αλλωστε κρατησαμε και την τιμη στο 0,8 στις αρχες του χειμωνα, θελω να πιστευω...
Μπα, δεν ήταν τα τηλεφωνήματα που κράτησαν την τιμή... μάλλον έμειναν ικανοποιημένοι από τα 15 λεπτά που έβγαζαν στο λίτρο, ενώ μάλλον γνώριζαν οτι δεν θα κατέβαζαν την τιμή το επόμενο καλοκαίρι για να κονομάνε από 20-25 λεπτά το λίτρο...
Υπενθυμίζω οτι με βάση τη διυλιστηριακή τιμή της Παρακευής, το κόστος με όλες τις επιβαρύνσεις, φόρους, τέλη, μεταφορικά, κλπ. διαμορφώνεται για τον πρατηριούχο της Αθήνας στα 57,5 λεπτά/λίτρο... ενώ η φθηνότερη τιμή στην Αθήνα είναι στα 77 λεπτά...
Στην Κομοτηνή που έχει τη φθηνότερη τιμή στην Ελλάδα, είναι στα 74,9 λεπτά και πάλι εννοείται οτι κερδίζουν αρκετά (αν και το κόστος εκεί είναι αυξημένο λόγω μεταφορικών).Στην έκθεση ΥΓΡΑΕΡΙΟΚΙΝΗΣΗ 2011 (26 Μαΐου 2011, στο metro στο Σύνταγμα) όπου ενδεχομένως θα υπάρχει και η Ένωση Πρατηριούχων Υγραερίου Αυτοκινήτων Ελλάδος, καλό είναι να τους πούμε οτι αν δεν κατεβάσουν τις τιμές εκεί που πρέπει (κάτω από τα 70 λεπτά για το καλοκαίρι) θα ξεκινήσουμε τις διαμαρτυρίες προς κάθε κατεύθυνση...
Μήπως μπορείς φίλε μου να μας εξηγήσεις πως προκύπτει τιμή χονδρικής στο πρατήριο 57,5 λεπτά το λίτρο, όταν
η τιμή διϋλιστηρίου με βάση στοιχεία που εσύ έδωσες (648,8 ευρώ ο μετρικός τόνος) και με ειδικό βάρος υγραερίου 0,544 είναι τελικά 35,3 λεπτά το λίτρο; Τα 22 παραπάνω λεπτά που πάνε;Ευχαριστώ.
-
Καταρχήν υπολογίζω με ειδικό βάρος 0,56 (που είχε γράψει κάποιος ειδικός οτι είναι ένα 'καλό' μείγμα), άρα στο μετρικό τόνο έχουμε 1785,7143 λίτρα υγραερίου.
Το υγραέριο κίνησης επιβαρύνεται με Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης (Ε.Φ.Κ.) που είναι 125 ευρώ / Μ.Τ.
Οι Δασμοί είναι 2,60%
Το ΤΕΑΠΕΠ είναι 0,10%
Το ΦΠΑ είναι 23% επί όλων των παραπάνω
Τα μεταφορικά είναι 16 ευρώ/Μ.Τ.
Το κέρδος του χονδρέμπορα είναι 30 ευρώ/Μ.Τ. (Αυτό πιθανότατα να είναι πολύ πιο αυξημένο...)
Τα μεταφορικά και το κέρδος του χονδρέμπορα επίσης επιβαρύνονται με ΦΠΑ.Ο τύπος που μας δίνει το τελικό κόστος του πρατηριούχου είναι:
((Τιμή Μ.Τ. + Ε.Φ.Κ + (Τιμή Μ.Τ. * Δασμοί) + (Τιμή Μ.Τ. * ΤΕΑΠΕΠ))(1+ΦΠΑ) + ((Μεταφορικά+Κέρδος Χονδρέμπορα)(1+ΦΠΑ))) / 1785,7143 = 0,5751 ευρώ / λίτρο, με διυλιστηριακή τιμή Νότιας Ελλάδας την Παρασκευή 20/5/2011: 646,540 ευρώ / Μ.Τ.
Στη Βόρειο Ελλάδα όπου ο μετρικός τόνος κόστιζε την ίδια ημερομηνία 652,560 ευρώ, το κόστος διαμορφώνεται σε 0,5794 ευρώ / λίτρο.
Με δεδομένο οτι στην Κομοτηνή υπάρχει πρατήριο με τιμή 0,749 ευρώ / λίτρο (που δεν είναι Αθήνα ή Θεσσαλονίκη για να έχει δίπλα τα διυλιστήρια), καταλαβαίνετε τι βγάζουν εδώ στην Αθήνα με τιμές από 0,77 μέχρι και 0,899!!!
Πουλάνε με κέρδος από 34% και πάνω!!! -
Ο χρήστης lyggas έγραψε:
Δυστυχώς έχω απογοητευτεί από το επίπεδο που έχει περιέλθει τελευταία η συζήτηση.Επικρατεί πολύ εμπάθεια, με τους έχοντες 4ης γενιάς συνεχώς να επιτίθενται γράφοντας εναντίον των συστηματάτων υγρής έκχυσης. Λες και έχουν κάποιο όφελος (ή μήπως έχουν;). Κρίμα...Παρεπιπτόντως θα αναφέρω μια πραγματικότητα για την οποία έχω ιδίαν αντίληψη. Στην περιοχή που μένω (Φλώρινα), κυκλοφορούν πάρα πολλά οχήματα με χρήση lpg σε σχέση με τον συνολικό αριθμό τους. Ε λοιπόν γνωρίζω τουλάχιστον εφτά περιπτώσεις κινητήρων που χρησιμοποιούν αέρια έκχυση και έχουν 'χτυπήσει'. Δεν ξέρω καμία περίπτωση βλάβης με υγρού ψεκασμού, την οποία να είστε βέβαιοι ότι θα ανέφερα αν είχε υποπέσει στην αντίληψή μου. Τυχαίο;...
'lyggas'
Μερικοί απο αυτους είναι φίλοι μου ( αυτοί με LPG ) έχετε και ενα εγκαταστατη διαμάντι εκει πανω όμως !!!! Και βαζετε αεριο στα σκοπια οπου υπαρχουν πολλα θεματα με τις δεξαμενες. Σεενα φίλο μου πάντως με ένα tiguan δεν βάζει κανένας και περιμένει τη VW φλωρινας να αρχίσει να βάζει.
-
Ξεκινησε και ο υγρος ψεκασμός να βάζει λαδιερεις ακούσατε για το viale protector kit ; Δείτε http://www.lpgforum.gr/viewtopic.php?f=14&t=319&sid=c42a3e93a70b9248f232ad13160621d1
-
Ο χρήστης dathens έγραψε:
Ξεκινησε και ο υγρος ψεκασμός να βάζει λαδιερεις ακούσατε για το viale protector kit ; Δείτε http://www.lpgforum.gr/viewtopic.php?f=14&t=319&sid=c42a3e93a70b9248f232ad13160621d1Ωχωχωχωχ..... εκαψες ανθρωπους τωρα....
πως θα μαζεψουν αυτα που ελεγαν..... -
Σ' ευχαριστώ φίλε μου.
-
Ο χρήστης fokion_sportage έγραψε:
Κυριε Καψαλακη επιτρεψτε μου μια παρεμβαση
ειπατε πιο πανω V6 2.7
ελπιζω οι δικές σαν εξατμισεις να μην αγκαλιαζουν το καρτερ και με την παραπανισια θερμοκρασία που και ο ιδιος λετε 'τηγανιζετε' τα λαδια σας....και επειδη υποψιαζομαι 1 -2 μοντελα αυτοκινητου που πιθανον ειναι το δικό σας, καντε σουροτιρι την ποδια που εχει απο κατω για να αεριζεται και βαλτε αμεσα οργανο θερμοκρασίας λαδιου ιδανικά ΚΑΙ ψηγειο λαδιου...
Santa Fe 2006, η τελευταια γενια δηλαδη, ειναι. Δεν ξερω αν οι εξατμισεις αγκαλιαζουν το καρτερ αλλα τα λαδακια του μεχρι στιγμης ειναι αψογα, γιατι εχω τη συνηθεια να τσεκαρω συχνα ανεξαρτητως.
Το μονο που ξερω ειναι οτι ο εγκαταστατης της brc εβαλε προστατευτικα εκει που περνανε οι δυο εξατμισεις στο πισω μερος για μονωση απο την εγκατασταση γιατι οι εξατμισεις περνανε σχετικα κοντα, αν και πρεπει να ηταν μελετημενο ουτως η αλλως καθοτι εκει ηταν και η θεση της κανονικης ρεζερβας.Σχετικα με το 4ης/5ης θεμα μου θυμιζει καταστασεις σε αλλα φορουμ του τυπου οτι το δικο μου αυτοκινητο ειναι καλυτερο απο το δικο σου και πραγματικα απορω πως καποιοι φιλοι το παιρνουν τοσο προσωπικα λες και εχουν την αποκλειστικη αντιπροσωπευση των 5ης η 4ης γενιας. Δουλεια δεν εχουμε ...
Αν και δεν ηθελα να μπω στην ιστορια παρ'ολα αυτα μου εκανε εντυπωση που ενας φιλος μιλουσε απο προσωπικη του εμπειρια για 7 σπασμενα μοτερ, η κατι αναλογο, σε αυτοκινητα με 4ης στην Φλωρινα αλλα ακομα ψαχνω εδω μεσα που υπαρχουν πολυ περισσοτεροι χρηστες απ'οτι στη Φλωρινα, να βρω καποια αναλογη περιπτωση! Εστω μια δυο που πραγματι να φταιει ο αεριος ψεκασμος.
Οι υπερβολες ποτε δεν βοηθουν τη στοιχειοθετηση της αποψης μας, μαλλον το αντιθετο κανουν, οσο δικιο και αν εχουμε. -
Ο χρήστης dathens έγραψε:
Δυστυχώς έχω απογοητευτεί από το επίπεδο που έχει περιέλθει τελευταία η συζήτηση.Επικρατεί πολύ εμπάθεια, με τους έχοντες 4ης γενιάς συνεχώς να επιτίθενται γράφοντας εναντίον των συστηματάτων υγρής έκχυσης. Λες και έχουν κάποιο όφελος (ή μήπως έχουν;). Κρίμα...
Παρεπιπτόντως θα αναφέρω μια πραγματικότητα για την οποία έχω ιδίαν αντίληψη. Στην περιοχή που μένω (Φλώρινα), κυκλοφορούν πάρα πολλά οχήματα με χρήση lpg σε σχέση με τον συνολικό αριθμό τους. Ε λοιπόν γνωρίζω τουλάχιστον εφτά περιπτώσεις κινητήρων που χρησιμοποιούν αέρια έκχυση και έχουν 'χτυπήσει'. Δεν ξέρω καμία περίπτωση βλάβης με υγρού ψεκασμού, την οποία να είστε βέβαιοι ότι θα ανέφερα αν είχε υποπέσει στην αντίληψή μου. Τυχαίο;...
'lyggas'
Μερικοί απο αυτους είναι φίλοι μου ( αυτοί με LPG ) έχετε και ενα εγκαταστατη διαμάντι εκει πανω όμως !!!! Και βαζετε αεριο στα σκοπια οπου υπαρχουν πολλα θεματα με τις δεξαμενες. Σεενα φίλο μου πάντως με ένα tiguan δεν βάζει κανένας και περιμένει τη VW φλωρινας να αρχίσει να βάζει.
Δεν καταλαβαίνω ποιόν αγκαταστάτη εννοείς, αλλά οι βλάβες που ξέρω δεν προέρχονται από εγκαταστάσεις που έγιναν αποκλειστικά σε έναν ή μόνο στην πόλη που μένω. Aπλώς τα αυτοκίνητα με το πρόβλημα, έχουν υποπέσει στην αντίληψή μου.
Οσον αφορά το lpg της ΠΓΔΜ, σε διαβεβαιώνω ότι είναι καλύτερης ποιότητας από αυτό που μας πουλάνε εδώ πέρα. Αλλιώς πως εξηγείται η διάνυση περισσότερων χλμ. με την ίδια ποσότητα καυσίμου;'lyggas'
-
Η μεγαλύτερη διαφορά αξιοπιστίας μεταξύ των δύο γενιών, είναι ότι στην 5ης, ο χάρτης γίνεται από την μαμά εταιρία του κιτ, μετά από εντατικό dyno rolling και αρκετά τεστ σε δρόμο για επιβεβαίωση. Αν κάποιος εγκαταστάτης με 4ης, πάρει το αυτοκίνητο παραμάσχαλα για κάνα δυό μέρες, μαζί με δυναμόμετρο, πυρόμετρο και wideband, φαντάζομαι (αν το κατέχει και καλά το άθλημα του tuning), θα φέρει το αυτοκίνητο σε παρόμοια επίπεδα αξιοπιστίας. Οι περισσότεροι βέβαια εγκαταστάτες, δεν είναι tuners, ούτε έχουν τον παραπάνω εξοπλισμό εύκαιρο, ή απλά ο πελάτης δεν ξέρει να απαιτήσει ανάλογες υπηρεσίες για τα 700-800€ εργατικά που πληρώνει, οπότε τα 4ης τοποθετούνται λίγο πιό 'αεριτζίδικα' από τα 5ης και για αυτόν τον λόγο δείχνουν μεγαλύτερο ποσοστό αστοχίας. Είναι βέβαια και τρεις φορές περισσότερα σε αριθμό, οπότε φυσικά θα έχουν και αναλογικά περισσότερες περιπτώσεις προβλημάτων.
-
Ο χρήστης ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΨΑΛΑΚΗΣ έγραψε:
Κυριε Καψαλακη επιτρεψτε μου μια παρεμβαση
ειπατε πιο πανω V6 2.7
ελπιζω οι δικές σαν εξατμισεις να μην αγκαλιαζουν το καρτερ και με την παραπανισια θερμοκρασία που και ο ιδιος λετε 'τηγανιζετε' τα λαδια σας....και επειδη υποψιαζομαι 1 -2 μοντελα αυτοκινητου που πιθανον ειναι το δικό σας, καντε σουροτιρι την ποδια που εχει απο κατω για να αεριζεται και βαλτε αμεσα οργανο θερμοκρασίας λαδιου ιδανικά ΚΑΙ ψηγειο λαδιου...
Santa Fe 2006, η τελευταια γενια δηλαδη, ειναι. Δεν ξερω αν οι εξατμισεις αγκαλιαζουν το καρτερ αλλα τα λαδακια του μεχρι στιγμης ειναι αψογα, γιατι εχω τη συνηθεια να τσεκαρω συχνα ανεξαρτητως.
Το μονο που ξερω ειναι οτι ο εγκαταστατης της brc εβαλε προστατευτικα εκει που περνανε οι δυο εξατμισεις στο πισω μερος για μονωση απο την εγκατασταση γιατι οι εξατμισεις περνανε σχετικα κοντα, αν και πρεπει να ηταν μελετημενο ουτως η αλλως καθοτι εκει ηταν και η θεση της κανονικης ρεζερβας.
.Αναφερωμαι παντα στο χωρο του μοτερ. Κοιταξτε το . Μια φορά νταλα καλοκαιρι θα κολλησετε στην κινηση με το A/C sto τερμα..
Ταπεινη μου γνωμη παντα και λογω τι ειδα με τα ιδια μου τα ματια σε προηγουμενο σανταφε ( κοιταξτε λιγες σελιδες πριν)
διευκρινιζω εδω οτι ΔΕΝ εχω ΚΑΜΙΑ σχεση με την 'μαστορικη' περαν του χομπυ -
Ο χρήστης asteris έγραψε:
Η μεγαλύτερη διαφορά αξιοπιστίας μεταξύ των δύο γενιών, είναι ότι στην 5ης, ο χάρτης γίνεται από την μαμά εταιρία του κιτ, μετά από εντατικό dyno rolling και αρκετά τεστ σε δρόμο για επιβεβαίωση. Αν κάποιος εγκαταστάτης με 4ης, πάρει το αυτοκίνητο παραμάσχαλα για κάνα δυό μέρες, μαζί με δυναμόμετρο, πυρόμετρο και wideband, φαντάζομαι (αν το κατέχει και καλά το άθλημα του tuning), θα φέρει το αυτοκίνητο σε παρόμοια επίπεδα αξιοπιστίας. Οι περισσότεροι βέβαια εγκαταστάτες, δεν είναι tuners, ούτε έχουν τον παραπάνω εξοπλισμό εύκαιρο, ή απλά ο πελάτης δεν ξέρει να απαιτήσει ανάλογες υπηρεσίες για τα 700-800€ εργατικά που πληρώνει, οπότε τα 4ης τοποθετούνται λίγο πιό 'αεριτζίδικα' από τα 5ης και για αυτόν τον λόγο δείχνουν μεγαλύτερο ποσοστό αστοχίας. Είναι βέβαια και τρεις φορές περισσότερα σε αριθμό, οπότε φυσικά θα έχουν και αναλογικά περισσότερες περιπτώσεις προβλημάτων.Το δικο μου που είναι 4ης ο χάρτης δωθηκε απο την ετιαρια του κιτ ειδικά για το δικο μου αμάξι στο συγκεκριμένο μοντέλο με κωδικό πλαισίου !!! Και δεν εχει τοποθετηθεί αεριστζιδικα αλλα μελετημενα με σχέδιο απο την εταιρια του κιτ με αρκετές δεκάδες σελίδες βιδα βιδα παξιμαδι παξιμαδι κόλαρο κόλαρο. Για αυτο και λεγετε prins και έχει τοποθετηθει σωστα στον εισαγωγεα του συστήματος !!! ΚΑΙ ΔΕΝ ΈΧΕΙ ΠΡΌΒΛΗΜΑ
-
Ο χρήστης lyggas έγραψε:
Δυστυχώς έχω απογοητευτεί από το επίπεδο που έχει περιέλθει τελευταία η συζήτηση.Επικρατεί πολύ εμπάθεια, με τους έχοντες 4ης γενιάς συνεχώς να επιτίθενται γράφοντας εναντίον των συστηματάτων υγρής έκχυσης. Λες και έχουν κάποιο όφελος (ή μήπως έχουν;). Κρίμα...
Παρεπιπτόντως θα αναφέρω μια πραγματικότητα για την οποία έχω ιδίαν αντίληψη. Στην περιοχή που μένω (Φλώρινα), κυκλοφορούν πάρα πολλά οχήματα με χρήση lpg σε σχέση με τον συνολικό αριθμό τους. Ε λοιπόν γνωρίζω τουλάχιστον εφτά περιπτώσεις κινητήρων που χρησιμοποιούν αέρια έκχυση και έχουν 'χτυπήσει'. Δεν ξέρω καμία περίπτωση βλάβης με υγρού ψεκασμού, την οποία να είστε βέβαιοι ότι θα ανέφερα αν είχε υποπέσει στην αντίληψή μου. Τυχαίο;...
'lyggas'
Δεν καταλαβαίνω ποιόν αγκαταστάτη εννοείς, αλλά οι βλάβες που ξέρω δεν προέρχονται από εγκαταστάσεις που έγιναν αποκλειστικά σε έναν ή μόνο στην πόλη που μένω. Aπλώς τα αυτοκίνητα με το πρόβλημα, έχουν υποπέσει στην αντίληψή μου.
Οσον αφορά το lpg της ΠΓΔΜ, σε διαβεβαιώνω ότι είναι καλύτερης ποιότητας από αυτό που μας πουλάνε εδώ πέρα. Αλλιώς πως εξηγείται η διάνυση περισσότερων χλμ. με την ίδια ποσότητα καυσίμου;'lyggas'
Νομίζω ότι ξέρεις και εχει αναφερθεί παλιότερα σε αυτο το φόρουμ τώρα δεν είναι θεμα ποιότητας αλλα μειγματος παραπάνω προπανιο ( Σκόπια ) παραπάνω χιλομετρα , αλλα με ρίσκο στο πόσο παραπάνω για να μην σου μείνει το σύστημα στο χέρι !!! Άλλως βαλε απο το θέρμανσης μόνο προπανιο να δουμε τι θα κάνει το μοτέρ ανεξάρτητα αν είναι αερίου ή υγρού ψεκασμού!!!
-
Καλημερα
ΤΙ γινεται παιδια με το ΚΤΕΟ π.χ εαν εχω αγορασει το αμαξι μου στην Αθηνα αλλα βαλω υγραεριο σε καποια αλλη πολη ποια διαδικασια πρεπει να κολουθησω γιατι ρωτησα το μηχανολογικο και μου ειπαν οτι θα περασεις ΚΤΕΟ στην ΑΘΗΝΑ αλλιως δινω 67 ευρω στο μηχανολογικο για την αδεια και περνω ΚΤΕΟ στη πολη που εκανα την εγκατασταση +57 ευρω δηλαδη συνολο 124 ευρω
ΕΙναι δυνατον να μην υπαρχει αλλος τροπος ??
-
Ο χρήστης asteris έγραψε:
Η μεγαλύτερη διαφορά αξιοπιστίας μεταξύ των δύο γενιών, είναι ότι στην 5ης, ο χάρτης γίνεται από την μαμά εταιρία του κιτ, μετά από εντατικό dyno rolling και αρκετά τεστ σε δρόμο για επιβεβαίωση. Αν κάποιος εγκαταστάτης με 4ης, πάρει το αυτοκίνητο παραμάσχαλα για κάνα δυό μέρες, μαζί με δυναμόμετρο, πυρόμετρο και wideband, φαντάζομαι (αν το κατέχει και καλά το άθλημα του tuning), θα φέρει το αυτοκίνητο σε παρόμοια επίπεδα αξιοπιστίας. Οι περισσότεροι βέβαια εγκαταστάτες, δεν είναι tuners, ούτε έχουν τον παραπάνω εξοπλισμό εύκαιρο, ή απλά ο πελάτης δεν ξέρει να απαιτήσει ανάλογες υπηρεσίες για τα 700-800€ εργατικά που πληρώνει, οπότε τα 4ης τοποθετούνται λίγο πιό 'αεριτζίδικα' από τα 5ης και για αυτόν τον λόγο δείχνουν μεγαλύτερο ποσοστό αστοχίας. Είναι βέβαια και τρεις φορές περισσότερα σε αριθμό, οπότε φυσικά θα έχουν και αναλογικά περισσότερες περιπτώσεις προβλημάτων.Σωστά τα λες με την προυπόθεση πως η εταιρεία του συστήματος 5ης γενιάς έχει κάνει τα παραπάνω (πχ η icom δεν νομίζω ότι βγάζει custom πρόγραμμα)...
-
Ο χρήστης darn έγραψε:
ΚαλημεραΤΙ γινεται παιδια με το ΚΤΕΟ π.χ εαν εχω αγορασει το αμαξι μου στην Αθηνα αλλα βαλω υγραεριο σε καποια αλλη πολη ποια διαδικασια πρεπει να κολουθησω γιατι ρωτησα το μηχανολογικο και μου ειπαν οτι θα περασεις ΚΤΕΟ στην ΑΘΗΝΑ αλλιως δινω 67 ευρω στο μηχανολογικο για την αδεια και περνω ΚΤΕΟ στη πολη που εκανα την εγκατασταση +57 ευρω δηλαδη συνολο 124 ευρω
ΕΙναι δυνατον να μην υπαρχει αλλος τροπος ??
ΚΤΕΟ δημόσιο ή ιδιωτικό περνάς σε όποια πόλη θες εσύ (εγω αλλου εκανα την εγκατασταση, σε άλλο νομό πέρασα ΚΤΕΟ (και εστειλαν αυτοι τα χαρτια στο μηχανολογικο) και σε άλλο νομό άλλαξα την άδεια )
η άδεια αλλάζει στην αντίστοιχη περιφέρεια που εκδόθηκε (και αναγράφει) αλλιώς απαιτείται μεταφορά φακέλου (με το κόστος που αναφέρεις).
Αν δεν μπορεις να πας και εχεις καποιον γνωστο εκει, κανε του μια εξουσιοδοτηση και κανει αυτος την διαδικασια (μια αιτηση χρειαζεται μονο στο μηχανολογικο και την πρωτοτυπη αδεια.Τα υπόλοιπα έγγραφα ή τα στελνει το ΚΤΕΟ ή εσύ) Με 67 ευρω βαζεις αρκετα λιτρα υγραεριο -
Aν και εχει ειπωθει 10αδες φορες παμε αλλη μια.
ΚΤΕΟ περνας σε Ιδιωτικο οπου θελεις (γυρω στο 50αρικο ηταν το κοστος).
Το ιδιωτικο κτεο στελνει τα χαρτια σου στην υπηρεσια συγκοινωνιων του τοπου που εχεις δηλωσει σαν διευθυνση κατοικιας στην αδεια του αυτοκινητου.
Αλλαζεις την αδεια δωρεαν.
Αν εχεις αμφιβολιες για το που θα αλλαξεις την αδεια (δωρεαν) ενημερωσε το Ιδιωτικο ΚΤΕΟ που θα κανει τον ελεγχο και θα το ψαξουν και αυτοι το που ειναι ο φακελος του αυτοκινητου...Αυτα ισχυαν τον Δεκεμβρη. Δεν νομιζω να εχει αλλαξει κατι.
-
Φιλοι επανέρχομαι μετά απο καιρο να ρωτήσω, αφελώς ίσως, συγκεκριμένα πράγματα:
1)LANDIRENZO, BRC η LOVATO?
2)Εχει κανείς να προτείνει κάποιον εγκαταστάτη, αν έχει θετική εμπειρία σχετικά; Εχω ένα focus 1600 του 2002. Ευχαριστώ!
-
Την Παρασκευή παρέλαβα το Corolla μου 1300cc (E11), 86HP, με κιτ υγραεριοκίνησης BRC. Μέχρι τώρα όλα καλά, αλλά θα ήθελα να σας ρωτήσω κάτι. Έχω την εντύπωση από το ενδεικτικό της στάθμης του καυσίμου ότι καίει πολύ. Μπορεί να κάνω και λάθος, θα το διαπιστώσω αυτό όταν αδιάσει και υπολογίσω τα χλμ που έχει κάνει.
Επειδή ήμουν παρών την ώρα του συντονισμού, μου έκανε εντύπωση ότι δεν μπορούσε να ολοκληρωθεί η αυτόματη ρύθμιση του κιτ. Μόλις η διαδικασία πρασίνιζε τα μπεκ και άρχιζε να τα συντονίζει από την αρχή ...κάποια στιγμή η διαδικασία σταμάταγε. Μετά από πολύ ταλαιπωρία, ο άνθρωπος που έκανε την ρύθμιση αναγκάστηκε να κάνει manual ρύθμιση και να αφήσει τις ρυθμίσεις στο μικρότερο ποσοστό λάθους το οποιο ήταν κοντά στο 0,2 ή 0,3%.
Γιατί λέτε να συνέβαινε αυτό και να μην μπορούσε να ολοκληρωθεί η αυτόματη ρύθμιση; Έχετε να μου προτείνετε κάποιον που να κάνει καλή ρύθμιση στο συγκεκριμένο κιτ;
Επίσης μου είπαν να βάλω μπουζί ιριδίου επειδή τα κοινά μπουζί με τον καιρό πιάνουν μια επικάλυψη σκουριάς με αποτέλεσμα να δυσκολευεται ο πολλαπλασιαστής να δώσει ρεύμα και να καίγεται. Ισχύει αυτό; Αυτά τα μπουζί ιριδιου είναι συμβατα με την βενζίνη;
-
Ο χρήστης dti έγραψε:
Επειδή ξέρω πολύ καλά ποιον εννοείς (τον κο Μπίρμπο αν δεν κάνω λάθος...) θέλω να δω τι θα έχει να μου απαντήσει για το τι κερδίζουν. Εδώ που έχουμε φθάσει, αφού δεν κρατάνε τα προσχήματα πρέπει ν' αρχίσουμε κι εμείς το δούλεμα και οτι άλλο μπορούμε μέσω του Υπουργείου.
Και το μαρτύριο της ...σταγόνας πρέπει να είναι σε καθημερινή βάση μέχρι να βάλουν μυαλό.
Κανένας δεν θα σου πει πόσα κερδίζει. Δεν είναι υποχρεωμένος, βάση του εμπορικού κώδικα. Στην περίπτωση δεν μπορείς νομικά να τον κατηγορήσεις για αισχροκερδή. Η ελεύθερη διακίνηση προϊόντων, έχει πολύ ψιλά την κόκκινη γραμμή αισχροκέρδειας.
Η ελεύθερη όμως αγορά, δεν έχει μονοπώλια. Άρα μια έξυπνα συνεννοημένη ομάδα καταναλωτών, μπορούν να συμπιέσουν το κέρδος του εμπόρου. Στα καύσιμα το βλέπω δύσκολο.
Μου έχεις κάνει καπιες ερωτήσεις, που βλέπεις ότι δεν σου απαντώ. Έχω τον λόγο μου. Βαλε μου με ΠΜ ένα τηλέφωνο, και θα σου τηλεφωνήσω.
Φιλικά.
ΑΝΤΩΝΗΣ.
Υγραεριοκίνηση!