-
Ο χρήστης bettytsovi έγραψε:
Τι αυτοκινητα εχεται ρε παιδια που πηγαινουν 180 με λιγοτερο απο 4000 στροφες?
Φαίνεται στην υπογραφή μου. Τα παραπάνω ισχύουν με 6η.
-
@Asteris Μπράβο φίλε άψογες οι απαντήσεις σου!!!!!!
-
Να πω και εγώ την εμπειρία μου στα 8000χλμ που έκανα μέχρι στιγμής (από 12/3) με το icom jtg στο Peugeot 307
Ο χρήστης car-o-bill έγραψε:
.... στα πρώτα 2000χλμ υπήρχαν κάποια θέματα όπως:
-αυξημένη κατανάλωση περίπου 35%!!
-μικροκομπιάσματα
-έπαιρνε πάρα πολύ δύσκολα μπρος
-δεν γύριζε σε βενζίνη όταν τελείωνε το υγραέριο
-ο δείκτης βενζίνης κατέβαινε ενώ έκαιγα υγραέριο και δεν επανερχόταν ακόμα και με σβήσιμο, μόνο αν έβαζα βενζίνηΈγιναν κάποιες αλλαγές όπως:
-μπήκαν καινούρια μπεκ (πρέπει να περάσουν πάλι 1000χλμ για να μετρηθούν και να διορθωθεί το μείγμα)
-τοποθέτηση νέας βαλβίδας (ανάστροφη;) για να παίρνει μπροστά όπως πριν
-τοποθέτηση νέας βαλβίδας στην δεξαμενή για να γυρίζει σε βενζίνη αυτόματα όταν τελειώνει το υγραέριο
-τοποθέτηση ενός ρελέ για να δείχνει την πραγματική ένδειξη της βενζίνας αφού όμως σβήσει και ξαναπάρει μπρος
Όπως είπα και πριν η διάθεση καλή, αλλά η εμπειρία των τοπικών μικρή
Μετά την αρχική τοποθέτηση χρειάστηκαν ακόμα 3 επισκέψεις για να γίνουν αυτές οι αλλαγές, και έχω ακόμα μία
Για να δούμεΜετά από 6 επισκέψεις (ακόμα και στην Αθήνα στο κεντρικό) έχουμε και λέμε:
-η κατανάλωση παραμένει από +28% έως και +32% (σε σύγκριση με τον υπολογιστή ταξιδίου του αυτοκινήτου που από παλαιότερα τεστ με βενζίνη έπεφτε πάντα μέσα.)
-μικροκομπιάσματα παραμένουν, ο Μπίρμπος είπε ότι οφείλονται σε φυσαλίδες(;) μέσα στην δεξαμενή λόγω θερμοκρασίας και ότι δεν μπορεί να γίνει κάτι άλλο.
-παίρνει αμέσως μπροστά μετά την τοποθέτηση βαλβίδας (ανάστροφη, αν το λέω σωστά)
-το πρωί όταν μπαίνει το υγραέριο δεν σβήνει πλέον μετά την τοποθέτηση βαλβίδας θερμοκρασίας στο κολάρο νερού (επιτρέπει στο υγραέριο να μπει αφού η θερμοκρασία περάσει τους 20 βαθμούς C)
-όταν τελειώνει το υγραέριο γυρίζει πλέον αυτόματα σε βενζίνη μετά την αλλαγή 'εγκεφάλου' (τα εισαγωγικά γιατί στα υγρού ψεκασμού δεν υπάρχει εγκέφαλος όπως στα αερίου ψεκασμού)
-ο δείκτης βενζίνης εξακολουθεί να κατεβαίνει ενώ κινούμαι με υγραέριο, αλλά μετά την τοποθέτηση ενός ρελέ, όταν ξαναπαίρνει μπρος δείχνει και πάλι κανονικά, (αν και όχι πάντα ακριβώς τη μία κανονικά και την άλλη μία γραμμή παρακάτω)Από τα αρχικά προβλήματα όλα λύθηκαν
εκτός αυτό της κατανάλωσης (θα το τσεκάρω και με real time δοκιμή με γέμισμα του ρεζερβουάρ της βενζίνης) και των κομπιασμάτων (θα περάσω και από την Peugeot για ένα καθαρισμό της πεταλούδας μήπως και...)Από την εξυπηρέτηση του Μπίρμπου δεν είχα κανένα πρόβλημα, μου δίνανε πάντα προτεραιότητα όταν πήγαινα από εκεί (είτε Αθήνα είτε Γιάννενα), ο υπεύθυνος στα Γιάννενα μου είχε πει αν δεν λυνόταν το πρόβλημα με το πρωινό σβήσιμο ότι θα μου άλλαζε όλο το σύστημα και όταν πήγα στην Αθήνα μου έκαναν δώρο και μία τσάντα-θήκη για την ρεζέρβα, λόγω της όλης ταλαιπωρίας
-
λογω αγνοιας
'Μπιρμπος' = ποιο καταστημα??? φιρμα εννοω.. -
Υγραεριοκίνηση
http://www.ygraeriokinisi.gr -
Σχετικα με το αβανς και την διαφορα στην καυση βενζινης-υγραεριου:
Καμια εταιρια παραγωγης κιτ υγραεριου δεν το εχει προσεξει?
Σε κανενα κιτ δεν μπορει ο εγκεφαλος του να ελενξει το αβανς? -
Συνεπώς είτε αερίου είτε υγρού θεωρείται πως έχουν πρόβλημα αφού το θέμα αβάνς υπάρχει και στις 2 περιπτώσεις.
Τα εργοστασιακά lpg έχουν δύο χάρτες? Όχι. Άρα έχουν λογικά διαφορετικά μέταλλα ή το αβάνς είναι κάπου στο ενδιάμεσο.
@asteris μου αρέσουν πολύ οι αναλύσεις σου και οι γνώσεις σου
-
Ο χρήστης laskos32 έγραψε:
Το copy-paste που το ειδες????
Καθε φορα ανανεωνω τα νουμερα βρε!
Τα μαθηματικα δεν εχουν εφαρμογη μονο σε εμενα ειναι παγκοσμια....
Αν δεν σου αρεσουν οι τιμες βενζινης και υγραεριου που βρισκω εδω κοντα που μενω και αν δεν σε αρεσει και η αυξηση καταναλωσης 25% που γραφω, τοτε βαλε τις τιμες βενζινης-υγραεριου που βρισκεις εκει κοντα που μενεις, βαλε και μια αυξηση καταναλωσης, ξερω γω ποσο θελεις, ασ πουμε 3% βαλε και μια μια τιμη εγκαταστασης πχ vialle 7ης γενιας 7000ευρω κανε τους υπολογισμους σου και δημοσιευσε τους...Δεν εχω προβλημα με τα μαθηματικα, νομους της φυσικης αλλα ουτε και με σενα.
Αυτο που δε μου αρεσει ειναι το στιλακι ala διάγγελμα'' ακούστε πως εχει η κατασταση....'' . Δηλαδη εσενα περιμενε ο κοσμος να τον πληροφορήσεις ? Και μπραβο για την προσπαθεια σου αλλα αν γραφεις κατι, να αναφερεσαι στο συστημα και το αμαξι σου...
Και δεν αναφερομαι στις διαφορετικες τιμες βενζινης ή lpg οπως λες αλλα στη καταναλωση που αναφερεις. Εχεις ψαχτει καθολου στις μετατροπες που εχουν γινει με αλλα κιτ, τι αποτελεσματα εχουν. Ναι καλα καταλαβες, στον υγρο αναφερομαι.Οσο για τα ειρωνικα σχολια σε προωθώ στη γνωστη γελαστη φατσουλα που κουνα παλινδρομικα το χερακι του...
Και σε σενα αν γουσταρεις να καις 25%-35% ή 55% παραπανω....καμαρι σου Μαλλον ομως ''τις κοβεις'' , που υπαρχουν συστηματα που αποδιδουν και με λιγοτερη καταναλωση απο τη δικη σου.... Ας προσεχες, να μην εβαζες κιτ....''του κιλού'' απο βουλγαρο....
Και αν ανοιξεις τα ματακια σου θα δεις οτι δεν εχω vialle αλλα icom...το οποιο μαλλον το εβαλα περιπου οσο και συ, τον ''φτωχο συγγενη του''... -
Ο χρήστης astrag1.6jtg έγραψε:
Το copy-paste που το ειδες????
Καθε φορα ανανεωνω τα νουμερα βρε!
Τα μαθηματικα δεν εχουν εφαρμογη μονο σε εμενα ειναι παγκοσμια....
Αν δεν σου αρεσουν οι τιμες βενζινης και υγραεριου που βρισκω εδω κοντα που μενω και αν δεν σε αρεσει και η αυξηση καταναλωσης 25% που γραφω, τοτε βαλε τις τιμες βενζινης-υγραεριου που βρισκεις εκει κοντα που μενεις, βαλε και μια αυξηση καταναλωσης, ξερω γω ποσο θελεις, ασ πουμε 3% βαλε και μια μια τιμη εγκαταστασης πχ vialle 7ης γενιας 7000ευρω κανε τους υπολογισμους σου και δημοσιευσε τους...Δεν εχω προβλημα με τα μαθηματικα, νομους της φυσικης αλλα ουτε και με σενα.
Αυτο που δε μου αρεσει ειναι το στιλακι ala διάγγελμα'' ακούστε πως εχει η κατασταση....'' . Δηλαδη εσενα περιμενε ο κοσμος να τον πληροφορήσεις ? Και μπραβο για την προσπαθεια σου αλλα αν γραφεις κατι, να αναφερεσαι στο συστημα και το αμαξι σου...
Και δεν αναφερομαι στις διαφορετικες τιμες βενζινης ή lpg οπως λες αλλα στη καταναλωση που αναφερεις. Εχεις ψαχτει καθολου στις μετατροπες που εχουν γινει με αλλα κιτ, τι αποτελεσματα εχουν. Ναι καλα καταλαβες, στον υγρο αναφερομαι.Οσο για τα ειρωνικα σχολια σε προωθώ στη γνωστη γελαστη φατσουλα που κουνα παλινδρομικα το χερακι του...
Και σε σενα αν γουσταρεις να καις 25%-35% ή 55% παραπανω....καμαρι σου Μαλλον ομως ''τις κοβεις'' , που υπαρχουν συστηματα που αποδιδουν και με λιγοτερη καταναλωση απο τη δικη σου.... Ας προσεχες, να μην εβαζες κιτ....''του κιλού'' απο βουλγαρο....
Και αν ανοιξεις τα ματακια σου θα δεις οτι δεν εχω vialle αλλα icom...το οποιο μαλλον το εβαλα περιπου οσο και συ, τον ''φτωχο συγγενη του''...Και οι δυο δικιο εχετε.Απλα ο astrag που εχει υγρου ψεκασμου πρεπει να καιει 5-10% λιγοτερο,γιαυτο και το πληρωσε και περισοτερο αλλοστε.
Εγω με πνευμονα εχω και μου καιει 20-25% παραπανω,αλλα δεν με ενοχλη καθολου γιατι εχω καταναλωση 8-9,5 με υγραεριο.Το 9,5 ειναι οι στροφες του κινητηρα να εχουν περαση τις 4500. -
Ο χρήστης laskos32 έγραψε:
Σχετικα με το αβανς και την διαφορα στην καυση βενζινης-υγραεριου:
Καμια εταιρια παραγωγης κιτ υγραεριου δεν το εχει προσεξει?
Σε κανενα κιτ δεν μπορει ο εγκεφαλος του να ελενξει το αβανς?Συνεπώς είτε αερίου είτε υγρού θεωρείται πως έχουν πρόβλημα αφού το θέμα αβάνς υπάρχει και στις 2 περιπτώσεις.
Τα εργοστασιακά lpg έχουν δύο χάρτες? Όχι. Άρα έχουν λογικά διαφορετικά μέταλλα ή το αβάνς είναι κάπου στο ενδιάμεσο.
@asteris μου αρέσουν πολύ οι αναλύσεις σου και οι γνώσεις σου
Εδώ είχε γράψει ο asteris:
To manual που μας έδωσες Dti, αναφέρει ξεκάθαρα ότι το σύστημα έχει LPE unit (ο εγκέφαλος που λέμε). Χαρακτηριστικά λέει 'The main task of the LPE is to calculate the LPG injection time and to control the injectors or the power module (when there is an external power module)'.
Η διαφορά είναι ότι πλέον o εγκέφαλος της 5ης γενιάς δεν χρειάζεται να κλέβει τιμές από τους αισθητήρες του αυτοκινήτου και να υπολογίζει μόνος του τον παλμό του ψεκασμού του υγραερίου, αλλά 'κλέβει' από την μαμά ECU τον παλμό του ψεκασμού βενζίνης (η οποία έχει κάνει έναν πάρα πολύ καλό υπολογισμό, βάσει θερμοκρασίας, πίεσης, τάσης, στροφών κλπ), μετά τον πολλαπλασιάζει 'χοντρικά' με έναν πίνακα συντελεστή περίπου 1.2-1.3 (βάσει θερμοδυναμικής απόδοσης του υγραερίου) και τον ταΐζει στα μπεκάκια του υγραερίου. Πολύ σωστότερη προσέγγιση σε σχέση με τα 4ης, γιατί πλέον βασίζεται στον πολύ καλό 'μαμά' χάρτη της βενζίνης και όχι στην χαρτογράφηση κάθε άσχετου μηχανικού που προσπαθεί να πετύχει το ίσα βάρκα-ίσα γυαλό στην κατανάλωση βενζίνης-υγραερίου...
Είπαμε: Δεν είναι όλα τα συστήματα ίδια και αυτά με τον υγρό ψεκασμό δείχνουν οτι αντιμετωπίζουν πολύ καλύτερα και το θέμα του αβάνς.
-
Δρν είπα πουθενά ότι τα 5ης πειράζουν και τον σπινθήρα, για τον ψεκασμό μιλούσα. Δεν ξέρω αν κάποιο από τα 2-3 κιτ που κυκλοφορούν το κάνει. Αν το κάνει και ρυθμίζει και το αβάνς, τότε ναι, λύνει πολλά θέματα θερμοκρασίας. Το πρόβλημα με την ρύθμιση του αβάνς είναι ότι δεν είναι σαν τα μπεκάκια που είναι κοινη τεχνολογία ή μονόμπεκο ή τετράμπεκο σε όλα τα αυτοκίνητα. Κάθε κατασκευαστής έχει δικό του τρόπο να το κάνει, άλλος έχει απευθείας την μαμά ECU που διαβάζει την τροχαλία στροφάλου, άλλος έχει ενδιάμεσο μοντουλάκι, άλλος έχει πηνίο σε κάθε κύλινδρο, άλλος έχει hall, άλλος VR αισθητήρα, είναι αρκετά μεγαλύτερο μπέρδεμα από τον ψεκασμό και για αυτό δεν τον αγγίζουν. Άλλωστε για να ρυθμίσουν αβάνς οι εγκαταστάτες θέλει δυναμόμετρο, πολύ μεγαλύτερο έξοδο από ένα απλό φορητό wideband που είναι αρκετό για τον ψεκασμό...
-
Από το manual του LPi της Vialle:
Starting point for the LPi system is making optimal use of the available electronics of the engine management system.
In fact the petrol control unit determines how much LPG is injected. The petrol control unit will keep determining the petrol injector time, also when LPG is used as fuel. This injector on-time is converted into an on-time for the LPG injector.
The petrol control unit has already made a large number of calculations to obtain an optimal mixture. The air quantity is measured, the temperature of that air, the engine temperature, the load, etc. Therefore the LPE does not have to do that any more.
The calculated LPG injection time is then corrected with a number of parameters, including the LPG pressure, battery voltage.
The LPE not only controls the injector power module, but also the valves, the fuel pump, the fuel quantity meter and the switch. In some cases the LPE manipulates the engine temperature data. Besides the LPE is provided with a diagnoses outlet.
Είναι δυνατόν να ελέγχει τις βαλβίδες χωρίς να πειράζει και το σπινθήρα;
-
Τις ηλεκτροβαλβίδες ασφαλείας του υγραερίου εννοεί, αυτές που είναι πάνω στο donut και στο χώρο της μηχανής, όχι τις βαλβίδες του κινητήρα...
-
σχετικα με τον θορυβο που κανει η ανλια μου(ενα ζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζ) πηρα ηχομονωτικό αφρολεξ αλλα και παλι τιποτα.
Ε αποφασισα να παω απο τον εγκαταστατη μου. Ακουσε τον θορυβο και μου ειπε οτι ΔΕΝ ειναι φυσιολογικος ο ηχος και αμεσως μετα που ειπε οτι αρπαξε η αντλια μου (ICOM JTG). Ε μεσα στην εβδομαδα θα μου την αντικαταστησει με την καινουρια την πιο βελτιωμενη. Αντε να δουμε. -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
κείμενο από άλλον συνφορουμίστα:
«Αυτήν είναι η αλήθεια με το lpg
Ως γνωστό η βενζίνη είναι καύσιμο -σε γενικές γραμμές- χαρακτηρισμένο ως οκτάνιο-ισοοκτάνιο , αυτό σημαίνει πως αποτελείται από οκτώ άνθρακες συνδεμένους με απλό δεσμό , λοιπόν τους δεσμούς αυτούς από ένα mole βενζίνης θα έχουμε και την ανάλογη ενέργεια , στην πορεία έχουμε τον σχηματισμό προϊόντων σταθερότερων από τους υδρογονάνθρακες όπως διοξείδιο CO2 ,νερό ,κτλ, τα οποία για να σχηματιστούν απελευθερώνουν ενέργεια με την μορφή θερμότητας την οποία χρησιμοποιούμε για την διαστολή , στο πιστόνι , το μείγμα αέρα είναι έτσι ρυθμισμένο ώστε να υπάρχει μια max θερμοκρασία όπου εκτελείται αυτός ο κύκλος ( κύκλος otto ) , συνήθως είναι 10:1 .
Tο LPG είναι μείγμα προπανίου , βουτανίου είναι καύσιμο που αποτελείται από τρεις και τέσσερεις άνθρακες , πάλι και εδώ έχουμε ενέργειες δεσμού ανά mole κοκ . Στην πράξη θα πρέπει για να έχουμε την απόδοση της βενζίνης και στην ίδια θερμοκρασία κύκλου να κάψουμε διπλάσιο LPG , αυτό όμως δεν έχει νόημα γιατί δεν έχουμε έτσι κανένα κέρδος σε σχέση με την βενζίνη ,έτσι οι τοποθετητες τα προσαρμόζουν στο υπάρχον ψεκαστικο σύστημα του αυτοκινήτου ,ψεκάζοντας λοιπόν μέσα στον κύλινδρο lpg έχουμε περίπου το μισό αριθμό δεσμών άνθρακα υδρογόνου, αυτό αλλάζει το μείγμα σε 0,5:10 που πρακτικά σημαίνει 1:20 , άρα θα έχουμε την παρουσία περισσότερου αέρα ή μείγμα με περισσότερη αναλογία αέρα , άρα , υψηλότερες θερμοκρασίες στην λειτουργία του κύκλου , πρακτικά λοιπόν καίγοντας lpg θα πρέπει να ανέβει λίγο η κατανάλωση ανά 100 χιλ,( στο μετατρεμμένο όχημα ) έτσι ώστε παρουσία περισσότερου αέρα να έχουμε το ίδιο ,pV , παραγόμενο έργο , αυτό σημαίνει δηλ .πως αν στην παρουσία βενζίνης έχουμε 200 C μέσα στο πιστόνι με lpg ίσως να φτάσουμε και τους 450 C , αυτό σημαίνει πως ο αέρας διαστέλλεται παράγοντας το ίδιο έργο , περίπου , αλλά αυτό γίνεται καίγοντας λίγο περισσότερο από τον μισό όγκο καυσίμου ( lpg =C4 , unleaded=C8), συμπέρασμα , τα λάδια που χρησιμοποιούμε στους βενζινοκινητήρες είναι για max περίπου 380 κελσίου , έτσι θα πρέπει ο καταναλωτής lpg να κάνει χρήση νέων λιπαντικών, ή να καταφύγει σε συστήματα τύπου ( λαδιερες κτλ ) αν μείνει σε αυτά των βενζινοκινητήρων ο κινητήρας του θα καεί ποιο γρήγορα ,το συστήμα που παρέχει πρόσθετη λίπανση στο lpg , ( προσθήκη βαρέων μορίων ,αλειφατικής αλυσίδας ,ανθράκων ) που τάχα κάποιοι λένε ότι είναι για την λίπανση των βαλβίδων κτλ , στην πράξη το κάνουν για να ανεβάσουν το μοριακό βάρος ανα mol , του C4, πιστεύοντας ότι έτσι θα μειώσουν την τελική θερμοκρασία στο πιστόνι , το κράμα μέταλλου των βαλβίδων κατά την καύση lpg θα βρίσκεται λίγο κάτω από τα όρια ασύμμετρης διαστολής ( γραμμικής) λόγο αύξησης τις θερμοκρασίας με αποτέλεσμα την αλλοίωση της μοριακής δομής του κράματος μέταλλου , έτσι αργά ή γρήγορα ένας κινητήρας που έχει κατασκευαστεί για την καύση βενζίνας αν > lpg θα υποστεί , κάψιμο βαλβίδων , κάψιμο καταλύτη, κάψιμο πιστονιών ,φθορές σε μέρη του κινητήρα , όπως κύλινδροι μπιέλες κτλ .Αν το αυτοκίνητο είναι κατασκευασμένο να καίει lpg τότε δεν θα έχει πρόβλημα αλλά θα καίει σχεδόν το διπλάσιο σε λίτρα lpg από την βενζίνη ( συγκριτικά ένα 1600 lpg καίει 12litra ανά 100km , ενώ ένα 1600 benzinas 7litra ανά 100km.,αυτό όταν ζητάμε η ονομαστική ιπποδύναμη και των δυο να είναι ίδια ) άρα κανένα ουσιαστικό όφελος από τα εργοστασιακά αυτοκίνητα lpg ,
.....................................
•
Άνθρωπος είναι απόλυτα ενημερωμένος, έδωσε σε όλα , την επιστημονική απάντηση. Ορθότερη παράθεση δεν έχω διαβάσει πότε. Μήπως αυτό περίμενα για να επαληθευτή το ότι έγραφα, ΦΕΕΕΕΤΑΑΑΑΑ…. ΝΑΙ ΜΕΝ ΑΛΛΑ?. Ε ΝΑΙ………….
Antonis-team.Εγώ δεν τον πολυπίστευα, ειδικά για το σημείο με bold όπου γράφει για σχεδόν διπλάσια κατανάλωση στα εργοστασιακά, ώσπου έψαξα να δω το καινούριο kia picanto που έρχεται. Και 'κουφάθηκα' όταν είδα εδω: http://www.autotriti.gr/data/magazine/v ... _27735.asp για το χιλια κυβικά:
4,2 λ/100 έναντι 5,9 λ/100. Αύξηση: 5,9/4,2= 1,40 δηλαδή +40%!!!!!!
Τί γίνεται ρε παιδιά? Δηλαδή να προτιμήσουμε after market μετατροπή και όχι εργοστασιακή?
Πώς η after market μετατροπή κατορθώνει άυξηση 20% στα επίσημα site (brc, vialle κ.λ.π.)? Πιο μάγκες είναι από τους εργοστασιακούς?
Η μόνη αθώα εξήγηση που μπορώ να δώσω εγώ, είναι ότι τα εργοστάσια χρησιμοπούν ξεπερασμένα συστήματα 1ης, 2ης ή 3ης γενιάς. Αλλά αυτό θα ήταν ακατανόητο να συμβαίνει.
Τί γίνεται λοιπόν?
Ποιός λέει ανακρίβειες? Γιατί δεν μπορεί η Kia να πέφτει τόσο έξω. -
Η διαίρεση που κάνεις είναι λάθος. Δεν προσπαθούμε να δούμε πόσο μειωμένη είναι η κατανάλωση από υγραέριο σε βενζίνη, αλλά πόσο αυξημένη είναι από βενζίνη σε υγραέριο , άρα 4,2/5,9= 0,71 άρα αύξηση 29%, και αυτό στις συνθήκες μέτρησης τυποποιημένες. Στην πράξη δεν το χουμε δει.
-
Ο χρήστης lamprosdl έγραψε:
Η διαίρεση που κάνεις είναι λάθος. Δεν προσπαθούμε να δούμε πόσο μειωμένη είναι η κατανάλωση από υγραέριο σε βενζίνη, αλλά πόσο αυξημένη είναι από βενζίνη σε υγραέριο , άρα 4,2/5,9= 0,71 άρα αύξηση 29%, και αυτό στις συνθήκες μέτρησης τυποποιημένες. Στην πράξη δεν το χουμε δει.**Αύξηση **από βενζίνη σε υγραέριο:
4,2 χ 1,40 = 5,88
Απλά μαθηματικά.Πάντως μια εξήγηση για το +40%, βλέποντας πιο προσεκτικά τον πίνακα, είναι ότι το lpg αμάξι δεν υπολείπεται ούτε ένα δέκατο σε επιδόσεις. Ενώ στα after market λόγω 'ρυθμίσεων' (ο θεός να βάλει το χέρι του) έχουμε λιγότερη αύξηση της κατανάλωσης με ταυτόχρονη μείωση των επιδόσεων.
-
παντως το πιο ενδιαφέρον με το πικάντο, είναι ότι η kia δηλώνει πως η έκδοση Lpg εχει ενισχυμένα μέταλλα βαλβίδων και βάσεων για να αντέχουν στις αυξημένες θερμοκρασίες.
από την άλλη, η φιατ/αλφα ρομεο κ η σεατ ΔΕΝ δηλώνουν κάτι τέτοιο για τις αντίστοιχες εκδόσεις που βγάζουν -
Ο χρήστης chemic έγραψε:
παντως το πιο ενδιαφέρον με το πικάντο, είναι ότι η kia δηλώνει πως η έκδοση Lpg εχει ενισχυμένα μέταλλα βαλβίδων και βάσεων για να αντέχουν στις αυξημένες θερμοκρασίες.
από την άλλη, η φιατ/αλφα ρομεο κ η σεατ ΔΕΝ δηλώνουν κάτι τέτοιο για τις αντίστοιχες εκδόσεις που βγάζουνΆρα αν βγάλει και η μαμά Hyundai i30 με ενισχυμένα μέταλλα βαλβίδων και βάσεις τότε σε μια ενδεχόμενη βλάβη θα περάσω αυτά τα μέταλλα και μετά δεν θα πρέπει να έχω κανένα πρόβλημα.
Αλήθεια στο piccanto βάζει να υποθέσω 4ης γενεάς χωρίς λαδιέρα?
-
Ο χρήστης gregory1984 έγραψε:
Η διαίρεση που κάνεις είναι λάθος. Δεν προσπαθούμε να δούμε πόσο μειωμένη είναι η κατανάλωση από υγραέριο σε βενζίνη, αλλά πόσο αυξημένη είναι από βενζίνη σε υγραέριο , άρα 4,2/5,9= 0,71 άρα αύξηση 29%, και αυτό στις συνθήκες μέτρησης τυποποιημένες. Στην πράξη δεν το χουμε δει.
**Αύξηση **από βενζίνη σε υγραέριο:
4,2 χ 1,40 = 5,88
Απλά μαθηματικά.Πάντως μια εξήγηση για το +40%, βλέποντας πιο προσεκτικά τον πίνακα, είναι ότι το lpg αμάξι δεν υπολείπεται ούτε ένα δέκατο σε επιδόσεις. Ενώ στα after market λόγω 'ρυθμίσεων' (ο θεός να βάλει το χέρι του) έχουμε λιγότερη αύξηση της κατανάλωσης με ταυτόχρονη μείωση των επιδόσεων.
Αυτο γινεται γιατι υπαρχει και αυξηση ιπποδυναμης κατα περιπου 20% (18.8 για την ακριβεια) απο 69 σε 82 για να αντισταθμιστουν οι επιδοσεις οποτε ειναι και φυσιολογικο το +40% σε καταναλωση εστω και αν ειναι υγρου ψεκασμου.
Στα μη εργοστασιακα η αυξηση καταναλωσης σε συγκριση με την βενζινη (στα 4ης γενιας δηλ με πνευμονα) ειναι της ταξης του 10-25% γενικα (και αναλογα την χρηση φυσικα) γι'αυτο και εχουμε σχετικα μια μικρη απωλεια αποδοσης και επιδοσεων.
Στα μικρα κυβικα αυτο φαινεται περισσοτερο παρα στα μεγαλα.
Υγραεριοκίνηση!