-
Ο χρήστης laskos32 έγραψε:
Μα καλα, ποιος μπορει να ειναι αυτος που λεει τετειες μπαρουφες περι καταναλωσης????
Ουτε αμαξι δεν πρεπει να εχει ο τυπος!
ΦΕΡΤΕ ΤΟΝ ΕΔΩ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΤΙΣ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΤΟΥ ΝΑ ΤΟΝ ΚΡΑΞΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ!!!
Καλα στο αλλο φορουμ που γραφει δεν τον εχουν κραξει ηδη???Είναι νέος χρήστης. Αυτές οι 3 είναι και οι μοναδικές του δημοσιεύσεις. Σε άσχετο θέμα μάλιστα (Καλωσόρισμα νέων μελών). Πρέπει να του πω για το συγκεκριμένο θέμα στους 4τροχούς.
-
.pdf Opel LPG Models: Technical Data
http://media.opel.com/content/Pages/news/intl/en/2010/OPEL/03_23_no_compromise_opel/jcr%3Acontent/rightpar/sectioncontainer/par/mediabriefcase/file.res/Technical_Data.pdfΑς πούμε το επίσημο pdf από την όπελ για τα μοντέλα με LPG.
Δεν λέω οτι οι καταναλώσεις είναι ρεαλιστικές αλλά τουλάχιστον είναι μετρημένες υποθέτω με τον ίδιο τρόπο από την όπελ.
LPG Petrol +%
Agila 1.0 6.6 5 32%
Agila 1.2 7.4 5.5 34.5%
Corsa 1.2 7.8 6.1 27.9%
Corsa 1.4 8 6.1 31.2%
....
κτλ -
επανερχομαι με τις φωτο που υποσχεθηκα
Η βιδα με τα καρβουνιδια
τα 2 μεταλα...
ακόμα και με φωτο απο κινητο φαινεται η ζημια...
θυμιζω το 'ψωριασμενο' ειναι το πανω..
τα κομβια. και παλι και οσο το κινητο μπορει να φωτογραφισει σωστα φαινονται τα σημαδια
και παλι συγνωμη για την ποιοτητα των φωτο..
-
Καθαρά θέμα κακής λίπανσης.
Αλλάζει τακτικά τα λάδια και βάζει και καλής ποιότητας όπως φαίνεται.Δυστυχώς πρέπει να έχει κι αλλού φθορές.
Άνοιξε το καπάκι που συμπληρώνεις λάδι και αν φαίνεται δες σε τι κατάσταση είναι ο λοβός του εκκεντροφόρου. -
Ο χρήστης bettytsovi έγραψε:
Γιατι ρε παιδια ο κινητηρας του fiat stilo μου 1.2 μετα από 10000 χλμ με υγραεριο αρχισε να καιει λαδακια;;
Εκει που δεν εκαιγε καθολου και ποτε δεν χρειαστεικε να βαλω συμπληρωμα, βλεπω τωρα πως στις 8000 συμπληρωσα συνολικα περιπου 1 λιτρο.
Αν φταιει κακη ρυθμιση με φτωχο μειγμα θα μου εβγαζε συμπτωμα τοσο νωρις;;
Το μοτερ τραβαει κανονικα χωρις προβλημα και ξερω οτι στη ρυθμιση ο μαστορας στο laptop σεταρε κατανάλωση σε πορεια περιπου ιδια με της βενζίνης. Ξερει κανεις αν αυτό ειναι σωστο;Για τους ρεκτιφιατζήδες που θα ανέβουν οι δουλειές τους με τους μάστορες που μπλέκετε, ναι, μιά χαρά σωστό είναι...
Αν ο μάστορας έκανε όντως τόσο φτωχή ρύθμιση, έχεις μιά πολύ αργή καύση μέσα στον θάλαμο, που συνεχίζεται ακόμη και κατά το άνοιγμα των βαλβίδων εξαγωγής και σου έχει φάει τις τσιμούχες...
Αν καιει 1 λιτρο στα 8000χλμ τωρα,,,μετα απο 50000χλμ δεν θα χρειαζεται να αλαζεις λαδια ,γιατι μονο θα συμπληρωνεις.
Αν αυτό που λες περι αργής καυσης είχε ισχύ, τότε σίγουρα το αμαξι δε θα τραβουσε μία. Αναφέρω παραραπάνω πως δεν εχω προβλημα με την απόδοση του αυτοκινητου. Παει εξισου καλα ισως και καλυτερα απ οτι με τη βενζινη.
-
Μια χαρά κατανάλωση λαδιού έχεις.
Και λίγο παραπάνω να έκαιγε, καλύτερα θα ήταν (μακροζωία κινητήρα).Ό κύλινδρος είναι σκεπασμένος με λάδι και λίγο από αυτό το λάδι καίγεται (στην πραγματικότητα εξατμίζεται το λάδι).
Αν έχεις ελάχιστο λάδι πάνω στον κύλινδρο τότε δεν έχεις κατανάλωση λαδιού αλλά έχεις μεγάλες φθορές.
Αν έχεις πολύ λάδι πάνω στον κύλινδρο τότε αυτό αρχίζει και καίγεται.Όταν άλλαζες λάδια με την βενζίνη, μετρούσες πόσο λάδι έβγαινε από τον κινητήρα; παρόμοια κατανάλωση λαδιού θα είχεις είτε με βενζίνη ή με υγραέριο.
-
Ο χρήστης tasssos1 έγραψε:
Γιατι ρε παιδια ο κινητηρας του fiat stilo μου 1.2 μετα από 10000 χλμ με υγραεριο αρχισε να καιει λαδακια;;
Εκει που δεν εκαιγε καθολου και ποτε δεν χρειαστεικε να βαλω συμπληρωμα, βλεπω τωρα πως στις 8000 συμπληρωσα συνολικα περιπου 1 λιτρο.
Αν φταιει κακη ρυθμιση με φτωχο μειγμα θα μου εβγαζε συμπτωμα τοσο νωρις;;
Το μοτερ τραβαει κανονικα χωρις προβλημα και ξερω οτι στη ρυθμιση ο μαστορας στο laptop σεταρε κατανάλωση σε πορεια περιπου ιδια με της βενζίνης. Ξερει κανεις αν αυτό ειναι σωστο;Για τους ρεκτιφιατζήδες που θα ανέβουν οι δουλειές τους με τους μάστορες που μπλέκετε, ναι, μιά χαρά σωστό είναι...
Αν ο μάστορας έκανε όντως τόσο φτωχή ρύθμιση, έχεις μιά πολύ αργή καύση μέσα στον θάλαμο, που συνεχίζεται ακόμη και κατά το άνοιγμα των βαλβίδων εξαγωγής και σου έχει φάει τις τσιμούχες...
Αν καιει 1 λιτρο στα 8000χλμ τωρα,,,μετα απο 50000χλμ δεν θα χρειαζεται να αλαζεις λαδια ,γιατι μονο θα συμπληρωνεις.
Αν αυτό που λες περι αργής καυσης είχε ισχύ, τότε σίγουρα το αμαξι δε θα τραβουσε μία. Αναφέρω παραραπάνω πως δεν εχω προβλημα με την απόδοση του αυτοκινητου. Παει εξισου καλα ισως και καλυτερα απ οτι με τη βενζινη.
Άμα έφτανες να το καταλαβαίνεις ότι το αμάξι δεν πάει μία, τότε δεν θα μιλούσαμε πλέον για φτωχή καύση, αλλά για πάρα πολύ φτωχή καύση. Και το σετάρω ίδια κατανάλωση σε πορεία του μάστορά σου, είναι ή βλακείες (δεν το κατάφερε να το πάει -20% το μίγμα και το γύρισε σε πιό νορμάλ φτωχές τιμές), ή το κατάφερε και είναι για μπάτσες να αφήνει τόσο φτωχό το αμάξι...
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Αλλάζει τακτικά τα λάδια και βάζει και καλής ποιότητας όπως φαίνεται.'Ευκολο' συμπερασμα, αλλα 'ξεχασες' κι ενα δεδομενο ακομα...
-
Την κολοκυθιά παίζουμε; Τα λάδια πάντως εμένα μου μοιάζουν με μελάσσα περισσότερο παρά με λάδι
-
Ο χρήστης fokion_sportage έγραψε:
Αλλάζει τακτικά τα λάδια και βάζει και καλής ποιότητας όπως φαίνεται.
'Ευκολο' συμπερασμα, αλλα 'ξεχασες' κι ενα δεδομενο ακομα...
Ποιό;
Τα λάδια φαίνονται να ήταν όντως περίεργης πχιότητας, για πείτε, τι έμπαιναν;
-
Που αν δεν έχουν κάτσει μεσα στον κινητήρα για πάνω από 20.000 χιλιόμετρα, σημαίνει ότι το μοτέρ έφαγε τρελή υπερθέρμανση. Fuel dilution από το υγραέριο δεν υφίσταται, δεν κατεβαίνει στο κάρτερ, είναι αέριο.
-
To μοτερ απο τις φωτογραφιες ειναι πανβρωμικο, το λαδι κατραμι σαν μερεντα, εχουν πιασει μουργα τα παντα. Και λετε οτι κατεντησε ετσι απο 20.000 χλμ και κατι χρησης υγραεριου? Παιδια θα μας κυνηγησουν.
Να κοιταξει λιγο ο ανθρωπος εκει που αφηνε το αμαξι του για το σερβις(αν δεν ηταν μπροστα)...παιζει μονο να του συμπληρωναν λαδι.
-
Ο χρήστης fokion_sportage έγραψε:
Αλλάζει τακτικά τα λάδια και βάζει και καλής ποιότητας όπως φαίνεται.
'Ευκολο' συμπερασμα, αλλα 'ξεχασες' κι ενα δεδομενο ακομα...
κατ' αρχην sorry για αυτη την απαντηση- στο νου μου την ειχα ως 'τσιγκλιστικη' αλλα σε δευτερη αναγνωση ειναι και ευκόλως παρεξηγησιμη ως 'εξυπναδιστικη' που δεν ειχα, και ποτε μου δεν εχω, τετοιο σκοπό.
για το καθε ποτε αλλαζονταν τα λαδια θα αφησω τον ιδιοκτητη του ενος απο τα 2 που ετσι κι αλλιως συμετεχει εδω.
απλά θελω να πω μην βγαζετε ευκολες απαντησεις γιατι δεν ειναι ευκολη βλαβη...
δεν υπαρχουν τα 'συνηθη' αν θελετε 'συμπτωματα' σκεφτητε κατι πιο 'περιεργο'... αυτο εννοουσα.. -
[/quote]
για το καθε ποτε αλλαζονταν τα λαδια θα αφησω τον ιδιοκτητη του ενος απο τα 2 που ετσι κι αλλιως συμετεχει εδώ
[/quote]κάθε 7000 χλμ αλλαγή λαδιών και μάλιστα λάδια καλής ποιότητας 10-40 .....
-
Οταν λες καλης ποιοτητας; Οχι πως εχει δλδ ιδιαιτερη σημασια με τοσο συχνες αλλαγες
Sent from my MB525 using a gezellig dutch cow
-
Καλημέρα.
Το αυτοκίνητό μου είναι VW Passat 1.8 20V (1998) με 170.000 Κm. Διάβασα τα περισσότερα ποστ στο θέμα αλλά δεν βρήκα κάτι για το συγκεκριμένο μοντέλο. Ακόμα και με αναζήτηση στο Google οι πληροφορίες είναι ελάχιστες. Αν κάποιος φίλος έχει τοποθετήσει υγραέριο στο συγκεκριμένο μοντέλο ή το αντίστοιχο Audi A4, ας μας πει εντυπώσεις.
Ευχαριστώ. -
Ο χρήστης cson έγραψε:
To μοτερ απο τις φωτογραφιες ειναι πανβρωμικο, το λαδι κατραμι σαν μερεντα, εχουν πιασει μουργα τα παντα. Και λετε οτι κατεντησε ετσι απο 20.000 χλμ και κατι χρησης υγραεριου? Παιδια θα μας κυνηγησουν.Να κοιταξει λιγο ο ανθρωπος εκει που αφηνε το αμαξι του για το σερβις(αν δεν ηταν μπροστα)...παιζει μονο να του συμπληρωναν λαδι.
Τίποτα δεν είναι σίγουρο και κάνουμε τον Ηρακλή Πουαρώ από φωτογραφίες και λεγόμενα του ιδιοκτήτη. Μπορεί όντως το συνεργείο να μην κάνει τις αλλαγές που λέει ανά 7000 χλμ, να τις κάνει ανά 15Κ, αν και ούτε για 15Κ είναι αποδεκτή αυτή η εικόνα λαδιού. Μπορεί το 10W-40 να είναι κάποιο απαράδεκτο βαρελίσιο ανακυκλωμενο λάδι του κιλού, από αυτά που βάζουν στα τρακτέρια. Μπορεί όλες οι αλλαγές μέχρι τώρα να βγάζαν τέτοιο λάδι και ο μάστορας να μην έδινε σημασία. Ή μπορεί αυτήν να είναι η πρώτη αλλαγή που έδειξε τέτοιο χάλι, οπότε ναι, κάτι φταίει στην λειτουργία του αυτοκινήτου στα τελευταία 10.000χλμ.
-
Παιδια βοηθειστε-συμβουλευστε με:
Αγορασα επιτελους (συνεχεια το ακυρωνα) ηχομονωτικο αφρολεξ (ρικοφον) διαστασεις 1,2 χ 1 (cm)
Πειτε μου αν γινεται και με εικονες που ακριβως και πως να το τοποθετησω στην δεξαμενη μου, που λογο ανλιας (ICOM JTG) ο θορυβος ειναι αρκετα ενοχλητικος. -
«από Dimitris_TL » 27/04/11 1:23
Καλησπέρα σας,
κατ' αρχάς θέλω να ευχαριστήσω τον Αντώνη και όλα τα παιδιά για όλες τις πληροφορίες σχετικά με το θέμα, Αsteris κάποτε από παρατεταμένα 'πειράκια' μου έλοιωσαν και τα τέσσερα εμβολα σε ένα οκταβάλβιδο μοτερ 2000 κυβικά από Καντετ GSI 1989 σαν να ήταν από παγωτό... H Aιτία ήταν νοθευμένη βενζίνη και η μη προστασία του μοτερ από τον σχετικό αισθητήρα για προαναφλέξεις που έχουν τα νεότερα αυτοκίνητα. Η ερώτηση είναι, μήπως έχει υποστεί θερμική καταπόνηση και η 'κωρόνα' στα έμβολα παράλληλα με τα 'μέταλα' στις μπιέλες και του τρυπήσουν κάποια στιγμή?»Εύστοχη παράθεση, όσο και αληθινή. Συμπληρώνω ότι τα ‘πειρακια’, δημιουργούν βιμπραρισμα στον στρόφαλο, εξ ου και έχουμε καταστροφή στα μέταλλα.
«Κύριε Αντώνη έχετε κάποια εξειδίκευση πάνω σε Hyundai? Γιατί αν συμβαίνει κάτι τέτοιο θα ήθελα την άποψή σας για τοποθέτηση σε Hyundai i30.»
Είναι μια μαρκα που μπενει καθημερινα στο μαγαζι μου. Ο οινονομικος συναγονισμος, μεταξι εργοστασιων, θετι υπο ερεση την πιοτιτα…… αλλοστε το i30 είναι πολύ οικονομικο. Νομιζω ότι μια οικονομικη οδιγιση, δεν θα σου αφισει μεγαλα περιθορια κερδους όταν βαλεις αεριο.
Αυτό που συστήνω στους ‘επίδοξους’ ‘πελάτες’ του αεριού, να περιμένουν τα νέα μετρά…… θα αλλάξουν πολλές παραμέτρους…..«από Dimitris_TL » 27/04/11 11:03
που έχει τίτλο 'ΥΓΡΑΕΡΙΟ - Ξηρή και ...χλωρή καύση!!!' και ''λαδιέρα' και...'Ψυκτέλαιο''
Δεν τα σχολιάζω διότι δεν είμαι μηχανικός, απλά τα βάζω εδώ ώστε να λάβετε γνώση επί του θέματος και να απαντήσουν οι ειδικοί....»
έχω απαντήσει εκτενώς και τεκμηριωμένα, στην κατάπτυστη παράθεση του «συναδέλφου». Έχω οριοθετήσει τα ψέματα που γράφει, στην διαφημιστική του καμπάνια, ‘μαγαζάκι’. Κατηγορεί συναδέλφους, θέτοντας υπό αίρεση της γνώσεις τους. Κατηγορεί εργοστάσια παραγωγής κιτ, ως αρπαχτικά. Δεν τεκμηριώνει τίποτα. Δεν παραθέτει στατιστικά στοιχεία. Μιλάει δογματικά, μόνο για να δημιουργήσει μέσο της αντίδρασης του κίνηση πέριξ του ονόματος του. Δεν έμαθε τίποτα από το παρελθόν, της βλάβες που παρουσιάζονται κλπ. Είναι ανάξιος περεταίρω σχολιάσεις.«από asteris » 27/04/11 11:16 Όπως είπα και παραπάνω, το πάνω μέταλλο είναι αυτό που την ακούει όταν το πιστόνι στην άνοδο συναντήσει εμπόδιο (προανάφλεξη). Φροντίστε να βρείτε την αιτία, αλλιώς πάλι σε 6 μήνες εκεί θα είστε...»
Πολύ σωστά, μα το πρόβλημα εστιάζετε, στο ότι σχεδόν πότε, δεν γίνονται ρυθμίσεις με δυναμόμετρο, καθώς και με πυρόμετρο. Ο οικονομικός συναγωνισμός μεταξύ των συναδέλφων, συρρικνώνει την ποιότητα της εγκατάστασης.«από fokion_sportage » 27/04/11 11:29
@ Μαστρο - Αντωνη
α. Μαστορα κοιτα μια σκεψη να μου πεις αν στεκει
χαμηλη πιεση λαδιου - ζεστα/καυτα λαδια = καρβουνιλες που βρηκαμε κολλημενες ( υπαρχει φωτο - σα μουργα ενα πραμα ) στις βιδες που δενουν τις μπιελεςβ. η απαντηση σου εχει προοθηθει με mail στον μαστορα - κι αυτος στο ιδιο 'μονοπατι' ηταν.. ( Κρουστικά φορτια κ.λ.π.)»
Πολύ σωστή παρατήρηση!!!!!. Και ο μάστορας σου σωστός!!!. Μα Εμέσα απαντάς και σε έναν φίλο στην ενότητα, που συνεχώς και αδιαλείπτως, αρνιέται της παραθέσεις μου…… σίγουρα απαντάς και σε άλλη παράθεση, για το ότι ΠΑΝΤΑ περνάει καυσαέριο στο καρτερ. Δεν το κάνουν μόνον οι κινητήρες που έχουν γίνει μπουργανα. Και οι καινούργιοι το κάνουν, εξ ου και οι κατασκευαστές βάζουν τον σωλήνα αναθυμιάσεων.
Σίγουρα όταν υπάρχει λιπαντικό α) δεν φθείρονται τα ελατήρια και β) στεγανοποιούνται καλύτερα και γ) δεν θερμαίνατε – παραμορφώνονται από ξηρή τριβή. Διότι ΠΑΝΤΟΤΕ θα περνούν καυσαέρια στο καρτερ, διότι τα ελατήρια δεν είναι δακτυλίδια, μα έχουν κόψιμο που απορροφά την διαστολή, για να μην φρακάρουν, από οπού περνούν τα οποία καυσαέρια περνούν…..
Αναμένω νεότερα.«Τωρα εχω κ εγω καποιες αποριες. Βασικα αν είχαμε κρουστικα φορτια, προαναφλεξη ή υπερσυμπιεση δεν θα επρεπε να ακούω πυρρακια??? επισης αν μιλαμε για υπερθερμανση εξ αιτιας του γκαζιου οπως υποψιαστηκαμε στην αρχη, δεν θα φαινοταν στο θερμομετρο? γιατι δεν είναι δυνατον να βραζει το λαδι και το νερο να μην ανεβασει θερμοκρασια! και μια κωμικοτραγικη λεπτομερια : δεν ξερω αν εχει σχεση αλλα ισως και να σχετιζεται με καποιο τροπο.... μαζι με τα μεταλλα και στα 2 santa fe χαλασαν και τα κομπρεσερ των ac!!!!»
Καλος τον, τον παθοντα…..
Δεν ακούγονται από την θέση του οδηγού πάντοτε. Όπως και ο οδηγός συνηθίζει κάποιους θορύβους. Άλλος έπρεπε να το ακούσει…….
Το θερμόμετρο νερού, δεν παίρνει ένδειξη θερμοκρασίας λαδιών. Υπάρχει θερμόμετρο θερμοκρασίας λαδιών.
Από τα κρουστικά φορτία, και δια μέσου του ιμάντα, πέρασε το βιμπραρισμα και στο κομπρεσέρ του ac. Μάλιστα τα κομπρεσέρ με ‘σύρτες’ ενόσω είναι καλά διότι δεν απορροφούν πολλά χορσα!, είναι ευαίσθητα σε τέτοια φαινόμενα.
«από Dimitris_TL » 27/04/11 12:18
Ενας φίλος από το 'to4x4.gr' φόρουμ έχει τοποθετήσει EGT (Exaust Gaz Temp) Πυρόμετρο* και έχει άμεση ένδειξη της θερμοκρασίας καυσαερίων για δικούς του λόγους, δεν ξέρω αν αυτό θα βοηθούσε και με τη χρήση υγραερίου, θα μπορούσε να μας απαντήσει ο Αντώνης επ'αυτού..»
Είναι ένα πολύ σωστό μέσο διαφόρων διαγνώσεων, εάν ξέρεις της παραμέτρους να το διαβάζεις….. και απαραίτητο στους εγκαταστάτες, εάν ξέρουν να το αποκωδικοποιούν……
«στον ηλεκτρολογο που ρωτησα μου ειπε οτι δεν θα ειχα διαφορα στην ενδειξη με το θερμομετρο νερου».
Αυτό που σου υπε ο συνάδελφος, είναι αυθαίρετο, και κατατάσσετε στης μπούρδες.
«από jdrossos » 27/04/11 14:56
αρχιζει και γινεται πιο περιπλοκο το θεμα...... ειπώθηκε απο ειδικο οτι πιθανον να γινεται ηλεκτρολυση με το υγραεριο και γιαυτο ελοιωσαν τα μεταλλα! Το εχετε ξανακουσει κατι τετοιο?»από τα καύσιμα δεν εχω συναντήσει πότε το φαινόμενο της ηλεκτρόλυσης. Από της λάθος ρυθμίσεις έχουμε υπερθερμάνσεις, που προκαλούν τήξη και όχι ηλεκτρόλυση.
«Αυτήν είναι η αλήθεια με το lpgΩς γνωστό η βενζίνη είναι καύσιμο -σε γενικές γραμμές- χαρακτηρισμένο ως οκτάνιο-ισοοκτάνιο , αυτό σημαίνει πως αποτελείται από οκτώ άνθρακες συνδεμένους με απλό δεσμό , λοιπόν τους δεσμούς αυτούς από ένα mole βενζίνης θα έχουμε και την ανάλογη ενέργεια , στην πορεία έχουμε τον σχηματισμό προϊόντων σταθερότερων από τους υδρογονάνθρακες όπως διοξείδιο CO2 ,νερό ,κτλ, τα οποία για να σχηματιστούν απελευθερώνουν ενέργεια με την μορφή θερμότητας την οποία χρησιμοποιούμε για την διαστολή , στο πιστόνι , το μείγμα αέρα είναι έτσι ρυθμισμένο ώστε να υπάρχει μια max θερμοκρασία όπου εκτελείται αυτός ο κύκλος ( κύκλος otto ) , συνήθως είναι 10:1 .
Tο LPG είναι μείγμα προπανίου , βουτανίου είναι καύσιμο που αποτελείται από τρεις και τέσσερεις άνθρακες , πάλι και εδώ έχουμε ενέργειες δεσμού ανά mole κοκ . Στην πράξη θα πρέπει για να έχουμε την απόδοση της βενζίνης και στην ίδια θερμοκρασία κύκλου να κάψουμε διπλάσιο LPG , αυτό όμως δεν έχει νόημα γιατί δεν έχουμε έτσι κανένα κέρδος σε σχέση με την βενζίνη ,έτσι οι τοποθετητες τα προσαρμόζουν στο υπάρχον ψεκαστικο σύστημα του αυτοκινήτου ,ψεκάζοντας λοιπόν μέσα στον κύλινδρο lpg έχουμε περίπου το μισό αριθμό δεσμών άνθρακα υδρογόνου, αυτό αλλάζει το μείγμα σε 0,5:10 που πρακτικά σημαίνει 1:20 , άρα θα έχουμε την παρουσία περισσότερου αέρα ή μείγμα με περισσότερη αναλογία αέρα , άρα , υψηλότερες θερμοκρασίες στην λειτουργία του κύκλου , πρακτικά λοιπόν καίγοντας lpg θα πρέπει να ανέβει λίγο η κατανάλωση ανά 100 χιλ,( στο μετατρεμμένο όχημα ) έτσι ώστε παρουσία περισσότερου αέρα να έχουμε το ίδιο ,pV , παραγόμενο έργο , αυτό σημαίνει δηλ .πως αν στην παρουσία βενζίνης έχουμε 200 C μέσα στο πιστόνι με lpg ίσως να φτάσουμε και τους 450 C , αυτό σημαίνει πως ο αέρας διαστέλλεται παράγοντας το ίδιο έργο , περίπου , αλλά αυτό γίνεται καίγοντας λίγο περισσότερο από τον μισό όγκο καυσίμου ( lpg =C4 , unleaded=C8), συμπέρασμα , τα λάδια που χρησιμοποιούμε στους βενζινοκινητήρες είναι για max περίπου 380 κελσίου , έτσι θα πρέπει ο καταναλωτής lpg να κάνει χρήση νέων λιπαντικών, ή να καταφύγει σε συστήματα τύπου ( λαδιερες κτλ ) αν μείνει σε αυτά των βενζινοκινητήρων ο κινητήρας του θα καεί ποιο γρήγορα ,το συστήμα που παρέχει πρόσθετη λίπανση στο lpg , ( προσθήκη βαρέων μορίων ,αλειφατικής αλυσίδας ,ανθράκων ) που τάχα κάποιοι λένε ότι είναι για την λίπανση των βαλβίδων κτλ , στην πράξη το κάνουν για να ανεβάσουν το μοριακό βάρος ανα mol , του C4, πιστεύοντας ότι έτσι θα μειώσουν την τελική θερμοκρασία στο πιστόνι , το κράμα μέταλλου των βαλβίδων κατά την καύση lpg θα βρίσκεται λίγο κάτω από τα όρια ασύμμετρης διαστολής ( γραμμικής) λόγο αύξησης τις θερμοκρασίας με αποτέλεσμα την αλλοίωση της μοριακής δομής του κράματος μέταλλου , έτσι αργά ή γρήγορα ένας κινητήρας που έχει κατασκευαστεί για την καύση βενζίνας αν > lpg θα υποστεί , κάψιμο βαλβίδων , κάψιμο καταλύτη, κάψιμο πιστονιών ,φθορές σε μέρη του κινητήρα , όπως κύλινδροι μπιέλες κτλ .
Αν το αυτοκίνητο είναι κατασκευασμένο να καίει lpg τότε δεν θα έχει πρόβλημα αλλά θα καίει σχεδόν το διπλάσιο σε λίτρα lpg από την βενζίνη ( συγκριτικά ένα 1600 lpg καίει 12litra ανά 100km , ενώ ένα 1600 benzinas 7litra ανά 100km.,αυτό όταν ζητάμε η ονομαστική ιπποδύναμη και των δυο να είναι ίδια ) άρα κανένα ουσιαστικό όφελος από τα εργοστασιακά αυτοκίνητα lpg ,έτσι όπως είπαμε η προσθήκη ενισχυμένων λιπαντικών στο lpg απλά καθυστερεί το πρόβλημα και αυτό γιατί το κύριο μέρος του προβλήματος είναι η θερμότητα που αναπτύσσεται στον θάλαμο καύσης , αν για να αποφύγουμε αυτήν την θερμότητα ρυθμίσουμε το ψεκαστικο σύστημα να λειτουργεί σε παρόμοιες θερμοκρασίες τότε πρακτικά θα έχουμε την μισή ιπποδύναμη από την αντίστοιχη καύση της βενζίνης ,τότε σε αυτήν την περίπτωση δεν θα έχουμε αυτές της φθορές ή αύξηση της θερμοκρασίας στον θάλαμο καύσης αλλά θα έχουμε την μίση ιπποδύναμηπερίπου 1mole C8= 2mole C4
όλα τα άλλα είναι παραμύθια για τους αδαείς , μετατρέποντας ένα βενζινοκίνητο σε lpg μειώνετε ( στατιστικά ) η ζωή του αυτοκινήτου στο μισό , ότι θα κερδίσει κάποιος από το καύσιμο θα το πληρώσει πολλαπλάσιο στα συνεργεία , που βέβαια θα του πουνε ότι φταίει οτιδήποτε άλλο για το κακό που τον βρήκε , εκτός από το lpg .
πρέπει οι κύριοι μου μετατρέπουν τα αυτοκίνητα ή να πουν όλη την αλήθεια στους πελάτες τους ( θύματα) ή να δίνουν 5 χρόνια εγγύηση καλής λειτουργίας τουλάχιστον .
δεν έχει νόημα κάποια παπαγαλάκια να αντιδράσουν υπερβολικά με αυτά που λέω , αν χρειαστεί , θα αποδείξω αυτά που λέω και με νόμους -θερμοδυναμικής και χημείας των αλκανιωνΠοια η γνώμη σας? Αν είναι έτσι τα πράγματα πρέπει να προβληματιστούμε...
Μην κάνεις στους άλλους αυτό που οι άλλοι δεν θέλεις να κάνουν σε σένα...
•
Άνθρωπος είναι απόλυτα ενημερωμένος, έδωσε σε όλα , την επιστημονική απάντηση. Ορθότερη παράθεση δεν έχω διαβάσει πότε. Μήπως αυτό περίμενα για να επαληθευτή το ότι έγραφα, ΦΕΕΕΕΤΑΑΑΑΑ…. ΝΑΙ ΜΕΝ ΑΛΛΑ?. Ε ΝΑΙ………….
Antonis-team. -
Ευχαριστώ πολύ κε Αντώνη για την πλήρως τεκμηριωμένη απάντηση επί όλων....
Υγραεριοκίνηση!