-
Ο χρήστης asteris έγραψε:
Γιατί κάθε εγκέφαλος ενημερώνει τον χάρτη long term fuel trim με διαφορετική καθυστέρηση, άλλοι είναι πό γρήγοροι και σε 2-3 λεπτά αρχίζουν τις διορθώσεις και άλλοι είναι πιό 'δύσκολοι' και θέλουν την ώρα τους...Αυτούς πχ που δουλεύουν με 10 λεπτά και δεν διόρθωσαν, αν τους αφήσεις για 20 ή 30 λεπτά θα είναι οκ...
Πολύ λογικό και κατανοητό. Αν πράγματι συμβαίνει αυτό, τότε όσοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα εκκίνησης μάλλον βρήκαν τη λύση.
Ευχαριστώ για την κατανοητή εξήγηση.'lyggas'
-
«Και ειναι δυνατον ρε Αντωνη μου η vialle να λεει στο site της οτι δεν συνιστουν κανενα προσθετο??
Δε μιλαμε για ερασιτεχνες,αλλα την ιδια τη vialle!
Πραγματικα δεν ξερω τι να πιστεψω!»
Μια διαφήμιση διεθνώς, διέπετε με ορισμένους κανόνες.
Ένα site έχει διαφημιστική χροιά, σκοπό την προώθηση αυτού που πουλάς.
Μπορείς να γράψεις ότι είσαι ο καλύτερος, ατεκμηρίωτα, και δεν είναι ποινικός κολάσιμο, έστω και αν είσαι ‘μάπας’. Πρέπει κάποιος άλλος τεκμηριωμένα να αποδείξει ότι είναι καλύτερος, και τότε θα σε υποχρέωνε να το σβήσεις. ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ ΠΟΤΕ στην διαφήμιση αυτό, γιατί στο τέλος και οι δυο θα γίνουν ‘ρόμπες’ στα μάτια του θεάμωνος κοινού!.
Ας πάνε αυτοί που έχουν της εν λόγο φίρμας κιτ, και ας ζητήσουν έγγραφος να τους βεβαιώσουν για αυτό.
Κάθε διαφήμιση, έχει την ημερομηνία ανάρτησης της. Μπορεί να μην γράφετε μα υπάρχει, διότι υπάρχει παραστατικό, η υπάρχει στον σερβερ σου, και σε περίπτωση διενέξεις υποχρεούται να το δώσει.
Έτσι όταν γραφείς σήμερα κάτι, μπορείς αύριο να το αναιρέσεις στην πράξει, λέγοντας πχ, ότι « κατόπιν νεοτέρας μελέτης……» «κατόπιν ωρίμου σκέψεις»…..
Μα δεν το ξε αναρτάς….
Αυτές οι περιπτώσεις είναι χιλιάδες, και δεν αστυνομεύονται.
Άρα ο μόνος τρόπος να το μάθουμε, είναι εάν ο δικαιούχος πελάτης το ζητήσει εγγράφως από τον αντιπρόσωπο και σίγουρα όχι επιγραμματικά μα αναλυτικά και τεκμηριωμένα…… εάν το πάρει θέλω αντίγραφο επικυρωμένο……
ΑΝΤΩΝΗΣ. -
Κυρ Αντωνη ευχαριστω για την απαντηση και για το οτι δεν μασας τα λογια σου...
Θα ευχηθω σε σενα και ολη την παρεα καλους και ασφαλεις δρομους, Καλη Ανασταση , καλο ψήσιμο στον οβελία(σε οποιους το επέτρεψε το Δ.Ν.Τ. ...... ), να επανακτήσουμε ολοι την ψυχικη μας ηρεμια και να ζησουμε την δικια μας ανασταση...
Και οπως παντα...η γνωμη σου εχει βαρος
Βασιλης
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
...κυρ' Αντώνη με όλο το συμπάθειο αλλά ΕΧΕΙΣ ΞΕΦΥΓΕΙ! Μπορεί να είσαι συμπαθής με τον τρόπο που γράφεις κάποια πράγματα, αλλά εδώ το forum δεν είναι παρέα φίλων για χαβαλέ και σκότωμα χρόνου...
Πιστεύω με όσα ακαταλαβίστικα έχεις παραθέσει κατά καιρούς (και δεν αναφέρομαι στα ακατάληπτα Ελληνικά σου, γιατί και άλλοι κάνουν ορθογραφικά, αλλά εσύ μάλλον το κάνεις σκόπιμα για να μη μπορεί κανείς να αντικρούσει τα γραφόμενά σου...) νόημα δεν βγαίνει...
Από τη μια δεν έχεις απαντήσει σε καίριες ερωτήσεις που σου έχουν γίνει από κάποιους 'γνώστες' εδώ μέσα, κι από την άλλη προσωπικά δεν με πείθεις σε όσα παραθέτεις σε σχέση με αυτά που υποστηρίζει ο συνάδελφός σου Κώστας Βάτσος. Κι αυτός συνεργείο έχει και πρέπει να είναι πολλά χρόνια στην ίδια δουλειά με εσένα. Μπορεί να είσαι περισσότερα χρόνια, αλλά δε σημαίνει οτι γνωρίζεις σώνει και καλά τα πάντα για όλα τα συστήματα. π.χ. έχεις δει ποτέ ή έχεις προσωπική εμπειρία με συστήματα υγρού ψεκασμού;
H Vialle βγάζει συστήματα υγρού ψεκασμού εδώ και 15 χρόνια (άσχετα αν τώρα τα ανακαλύπτουμε στην Ελλάδα).
Πιστεύεις οτι θα μπορούσε να επιβιώσει σαν εταιρεία και να αναγνωρίζεται από πολλούς 'ειδικούς' σαν κορυφαία στο είδος της; (γι αυτό καταφέρνει να πουλά αν και οι τιμές της είναι από τις πιο ακριβές).Και άσε τη Vialle ή τι λέει ο συνάδελφός σου που είχε τα κότσια να βγει και να πει κάποια πράγματα επώνυμα και με σωστό τρόπο (άσχετα αν εσένα δεν σε έπεισε το βλέμμα του, εμένα με κέρδισε το θάρρος του). Όταν πολλοί ακόμη εγκαταστάτες κι εδώ και στο εξωτερικό λένε οτι σε σωστά ρυθμισμένο αυτοκίνητο, (πάνω σε δυναμόμετρο, μέτρηση με wideband), δεν χρειάζεται καμιά λαδιέρα εσύ τι έχεις να απαντήσεις; Όλοι αυτοί έχουν συνομωτήσει εναντίον μας;
Δεν χρειάζεται να απαντήσεις σε εμένα που δεν είμαι τεχνικός, απάντησε όμως με κατανοητά Ελληνικά σε τεχνικούς που σε έχουν ρωτήσει σε διάφορα θέματα.
Καλό Πάσχα!
-
Ο χρήστης dti έγραψε:
...
κυρ' Αντώνη με όλο το συμπάθειο αλλά ΕΧΕΙΣ ΞΕΦΥΓΕΙ! Μπορεί να είσαι συμπαθής με τον τρόπο που γράφεις κάποια πράγματα, αλλά εδώ το forum δεν είναι παρέα φίλων για χαβαλέ και σκότωμα χρόνου...
Πιστεύω με όσα ακαταλαβίστικα έχεις παραθέσει κατά καιρούς (και δεν αναφέρομαι στα ακατάληπτα Ελληνικά σου, γιατί και άλλοι κάνουν ορθογραφικά, αλλά εσύ μάλλον το κάνεις σκόπιμα για να μη μπορεί κανείς να αντικρούσει τα γραφόμενά σου...) νόημα δεν βγαίνει...
Από τη μια δεν έχεις απαντήσει σε καίριες ερωτήσεις που σου έχουν γίνει από κάποιους 'γνώστες' εδώ μέσα, κι από την άλλη προσωπικά δεν με πείθεις σε όσα παραθέτεις σε σχέση με αυτά που υποστηρίζει ο συνάδελφός σου Κώστας Βάτσος. Κι αυτός συνεργείο έχει και πρέπει να είναι πολλά χρόνια στην ίδια δουλειά με εσένα. Μπορεί να είσαι περισσότερα χρόνια, αλλά δε σημαίνει οτι γνωρίζεις σώνει και καλά τα πάντα για όλα τα συστήματα. π.χ. έχεις δει ποτέ ή έχεις προσωπική εμπειρία με συστήματα υγρού ψεκασμού;
H Vialle βγάζει συστήματα υγρού ψεκασμού εδώ και 15 χρόνια (άσχετα αν τώρα τα ανακαλύπτουμε στην Ελλάδα).
Πιστεύεις οτι θα μπορούσε να επιβιώσει σαν εταιρεία και να αναγνωρίζεται από πολλούς 'ειδικούς' σαν κορυφαία στο είδος της; (γι αυτό καταφέρνει να πουλά αν και οι τιμές της είναι από τις πιο ακριβές).Και άσε τη Vialle ή τι λέει ο συνάδελφός σου που είχε τα κότσια να βγει και να πει κάποια πράγματα επώνυμα και με σωστό τρόπο (άσχετα αν εσένα δεν σε έπεισε το βλέμμα του, εμένα με κέρδισε το θάρρος του). Όταν πολλοί ακόμη εγκαταστάτες κι εδώ και στο εξωτερικό λένε οτι σε σωστά ρυθμισμένο αυτοκίνητο, (πάνω σε δυναμόμετρο, μέτρηση με wideband), δεν χρειάζεται καμιά λαδιέρα εσύ τι έχεις να απαντήσεις; Όλοι αυτοί έχουν συνομωτήσει εναντίον μας;
Δεν χρειάζεται να απαντήσεις σε εμένα που δεν είμαι τεχνικός, απάντησε όμως με κατανοητά Ελληνικά σε τεχνικούς που σε έχουν ρωτήσει σε διάφορα θέματα.
Καλό Πάσχα!
Φιλε DTI δεν εχεις καταλάβει οτι αυτο είναι το προσωπικό φόρουμ του κ. Αντώνη... ο οποιος έχει άποψη επι παντώς επι στητού
!!!
Αμαν κυρ Αντώνη, ενταξει είπαμε!!! Ασε και τίποτα να πέσει κάτω. Ασε να μιλήσει κ κανας αλλος άνθρωπος... Είσαι αρκετά συμπαθείς, αλλα καταντάς κουραστικός. Σε κάθε σελίδα υπάρχει και απο ενα 'σεντονι' του Κυρ Αντώνη. Ελεος.... -
Στο φορουμ των 4Τροχων και πιο πολυ στην ενοτητα της Υγραεριοκινησης δημιουργηθηκε ενα κλιμα οικογενειας, ειτε μας ενωσε το κοινο συμφερον στις δυσκολες εποχες που ζουμε ειτε σαν νεα σχετικα ενοτητα ειχε πολλα να προσφερει , ετσι ο καθενας απο την μερια του εδωσε πραγματα αλλος πολυ αλλος λιγοτερο . Τον Μαστραντωνη προσωπικα τον γνωρισα εδω μεσα δια μεσου των ποστ του και ουτε εχω μιλησει ποτε μαζι του. ,Δεν θελω να κανω τον δικηγορο του ,εχει αποδειξει πως δεν το χρειαζεται ,αλλα θεωρω αδικη την κριτικη απο τα δυο παλικαρια τον dti και τον hierophant διοτι πραγματικα εχει προσφερει με τις γνωσεις του τις οποιες δεν 'τσιγκουνευτηκε 'να μοιραστει μαζι μας ενω αλλοι επαγγελματιες δεν μπαινουν καν στον κοπο να ασχοληθουν, εχετε προσφερει και εσεις ,εχω διαβασει τα ποστ ολων σας αλλα νομιζω οτι εισασταν καπως αποτομοι απεναντι του . Ευχομαι Καλο Πασχα σε ολους .
-
και ο κ Αντώνης και ο κύριος που μιλάει στο youtube πρέπει να είναι χρόνια στον χώρο και σίγουρα γνώστες του αντικειμένου. Ο ένας συστήνει λαδιέρα και ο άλλος όχι. Μου θυμίζει την ιστορία του πατέρα μου που είχε πρόβλημα με την καρδιά του και τον είχαν εξετάσει 2 γιατροί που ήταν κορυφή στην ειδικότητά τους. Ο ένας έλεγε επειγόντως χειρουργείο και ο άλλος μόνο φαρμακευτική αγωγή. Ποιόν να πιστέψεις? Και οι δύο κορυφή. Απλά διαλέγεις τον έναν δρόμο και ο χρόνος θα δείξει ποιός έχει δίκιο. Ασφαλή συμπεράσματα πιστεύω θα έχουμε βγάλει σε 2 χρόνια από τώρα αφού οι περισσότερες μετατροπές έχουν γίνει από τα μέσα του 2009 και μετά. Σε 2 χρόνια τα αυτοκίνητά μας θα έχουν γράψει αρκετά χλμ με υγραέριο (εγώ κάνω 27,000 τον χρόνο περίπου) και τότε θα ξέρετε εάν με την λαδιέρα πράξατε σωστά ή δίνατε και άλλα λεφτά τσάμπα στα όρνια που μυρίστηκαν χρήμα.
Καλό Πάσχα σε όλους με ασφαλή και οικονομικά χλμ. -
Προσωπικα δεν γνωριζω ουτε τον κυρ Αντωνη ουτε τον κυριο Βατσο, εκεινο που ξερω ειναι οτι μαλλον γνωριζω λιγοτερα και απο τους δυο και μεσα απο αυτο το θεμα προσπαθω να ενημερωθω.
Οι εξηγησεις του κυριου Βατσου δεν με επεισαν καθολου, χωρις αυτο να σημαινει οτι υποστηριζω την χρηση λαδιερας, ενας μονολογος με υποθετικες αστοχες ερωτησεις και αναλογες απαντησεις ηταν, σιγουρα τις ιδιες ερωτησεις θα τις εκανα με διαφορετικο τροπο και σιγουρα σε αντιλογο οι απαντησεις δεν θα με καλυπταν. Γνωμη του οτι η λαδιερα γεμιζει με περιτους υδρογονανθρακες τον χωρο καυσης που το θεωρει μειονεκτημα για τον καταλυτη, αλλα δεν μας ειπε αφου ασχολειται τοσο με τους κινητηρες αμμεσου ψεκασμου το φαινομενο καταναλωσης λαδιου απο αυτους ακομα και απο το εργοστασιο γιατι δεν καταστρεφει τους καταλυτες ? και οχι μονο αυτο αλλα και αρκετα αλλα αστοχα.
Για την vialle που την θεωρω απο τις κορυφαιες θα πω οτι πολυ σωστα επιλεγει σε ποιους κινητηρες θα βαλει υγραεριο και σε ποιους οχι, ακομα επιλεγει σε οσους βαλει αν θα υπαρχει ταυτοχρονα και ψεκασμος βενζινης μετα απο ενα οριο στροφων, και για οσους εχουν διαβασει εδω μεσα υποστηριζει προσθετο λιπαντικο μαζι με το υγραεριο.
Μεχρι πριν απο μερικα χρονια οταν προτοεμφανιστηκε η αμολυβδη βενζινη δεν μπορουσαν να την καψουν ολοι οι κινητηρες, γιατι αραγε τωρα δειχνει περιεργο να μην μπορουν ολοι να καψουν υγραεριο χωρις να προκληθει ζημια ?
Και αντε ο κυρ Αντωνης και ο καθε Βατσος λενε το κοντο τους και το μακρυ τους, και καλα κανουν απο την στιγμη που τεκμηριωνουν αυτο που λενε και το υποστηριζουν με διαλογο, αλλωστε αυτο δεν χρειαζομαστε εδω? απαντησεις απο εκει και περα η αποφαση ειναι δικη μας. -
Δεν έχω τίποτα άλλο πέρα από θετικά σχόλια για κάποιον που χωρίς επαγγελματικό όφελος αφιερώνει χρόνο για να γράφει «σεντόνια» και να μοιράζετε τις γνώσεις του μαζί μας,
Κάποιον που κάνει τον κόπο να παρακολουθεί συζήτηση τριακοσίων πενήντα σελίδων και έχει παρουσία με συνέπεια και όχι υπό μορφή φαντάσματος που απειλεί με μηνύσεις.
Κάποιον που μας υπενθυμίζει και τα κακώς κείμενα, χωρίς να λέει πως όλα είναι ρόδινα, ακίνδυνα και απροβλημάτιστα.
Αυτά για τον κυρ-Αντώνη,Στα του υγραερίου,
Πήγα εχθές να γεμίσω σε πρατήριο lpg στην Πτολεμαίδα και είδα χαρτί στην αντλία «υγραέριο τέλος». Μέχρι εδώ καλά, φαντάστηκα ότι περιμένει να ανεφοδιαστεί κ ρώτησα τι ώρα μπορούσα να περάσω.
Μου είπε πως δεν υπαρχει υγραέριο στα διυλιστήρια, και πως ο επόμενος ανεφοδιασμός θα γίνει μετά το Πάσχα.
Ισχύει κάτι τέτοιο ή είναι βλακείες του πρατηριούχου; -
Πάντως στα Prins βάζουν λαδιέρα υποχρεωτικά.
Όμως νομίζω αυτή που βάζουν οι του Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης είναι άλλη μάρκα από αυτήν που γράφει η Prins στο Ολλανδικό site (valvecare). Έχει βάλει κανείς εκεί να μας πει εντυπώσεις? -
είπαμε πως όταν ρωτάμε για κατανάλωση στο συνεργείο και μας πουν πως είναι ίδια με της βενζίνης , είναι άσχετοι και πάμε σε άλλο συνεργείο?
στην ένστασή μου σχετικά μ αυτή την πληροφορία και στην παρατήρησή μου πως όλοι λένε για 10% παραπάνω κατανάλωση η απάντηση που πήρα είναι ''ότι οι άλλοι δεν ξέρουν να υποστηρίξουν τα κιτ τους!!!'' (ολοι ομως?) -
Εγω δεν εχω βαλει 'λαδιερα' αν και οπως εχω πει ο εγκαταστατης της BRC θα την εβαζε δωρεαν, και αυτο γιατι πριν αποφασισω σε ποια εταιρια θα καταληξω ειχα περασει απο καμμια 10αρια εγκαταστατες, μερικοι με πολυχρονη εμπειρια (25 χρονια+) οι οποιοι μαλιστα φαινεται να ηξεραν και καλα την δουλεια τους. Οι 9 στους 10 δεν προτειναν την τοποθετηση 'λαδιερας'.Ειδικα υπαρχει ενας στο Καματερο που πρεπει να ειναι και αρκετα καλος, με πολλα χρονια στη δουλεια (ειναι γνωστος στους 'ψαγμενους) εχοντας ομως ενα κατι ακριβο κοστος, για το δικο μου 4ης γενιας κοντα στα 2400 ευρω, αν και τα υλικα που χρησιμοποιει ειναι ολα πρωτοκλασσατα (μπεκ κλπ). Αυτος λοιπον δεν βαζει 'λαδιερες' και συγκεκριμενα μου ειχε πει οτι αν ειναι να παθει ζημια με την βενζινη στα 200000 χλμ με το υγραεριο αν ποτε παθει θα ειναι στα 190000 χλμ δηλ μια διαφορα 5% σε θεμα χρονου ζωης συγκριτικα.
Για να πω την αληθεια τον πιστεψα απλα και μονο γιατι αν καποιος σαν και μενα ειναι διατεθιμενος να δωσει 2500 ευρω περιπου δεν πιστευω οτι αν του ζηταγε ο συγκεκριμενος 50-100 ευρω παραπανω για λαδιερες θα ειχε καμμια διαφορα.Δεν ειναι λοιπον θεμα κοστους και αυτο ισχυει και για τις πιο φθηνες εγκαταστασεις. Το να κοψει καποιος 50 ευρω μη βαζοντας λαδιερα για να φανει πιο φθηνο το κοστος εγκαταστασης δεν ειναι βασιμο οταν μαλιστα μιλαμε για την προστασια του κινητηρα και την καλη φημη του εγκαταστατη για την οποια πιστευω ολοι ενδιαφερονται.
Θελω να πω οτι εφοσον ηταν απαραιτητο να μπει θα εμπενε και θα ειχε και ο εγκαταστατης το κεφαλι του ησυχο και ο πελατης, εφοσον αυτο υποστηριζεται απο αλλους.
Αυτο λοιπον που καταληγω ειναι οτι το πιο ευκολο θα ηταν ο συγκεκριμενος να βαζει και αυτος υποχρεωτικα λαδιερες (οπως μερικοι) χωρις να χανει κερδος αλλα ουτε και πελατες, και να εχει και το κεφαλι του ησυχο.
Δεν το κανει ομως και αυτο μου λεει οτι για να παιρνει ενα τετοιο 'ρισκο' (κατα αλλους), εχει τους τεκμηριωμενους λογους του, που φυσικα δεν ειναι η φαινομενικη μειωση κοστους.
Αυτο παλι που καταλαβα με την ενασχοληση μου, ειναι οτι παιζει ΜΕΓΑΛΟ ρολο και ο κινητηρας του αυτοκινητου.
Καποιοι συγκαταλεγονται στους 'ευαισθητους' οποτε εκει μαλλον χρειαζεται η εξτρα λιπανση/ψυξη η οτιδηποτε αλλο.Ο εγκαταστατης μου που θα μου εκανε δωρεαν την τοποθετηση λαδιερας οταν τον ρωτησα αν θα την εβαζε στη θεση μου μου ειπε και αυτος οχι, ασχετα αν εγω ηδη του ειχα πει οτι δεν τη θελω και ασχετα αν στην Corolla του ειχε βαλει. Οπως ειπα καποιοι γιαπωνεζικοι κινητηρες ειναι πιο ευαισθητοι και χρειαζονται αλλη αντιμετωπιση.
Ο καιρος θα δειξει τελικα αν εκανα λαθος.Παρ'ολα αυτα το να διαβαζω τα γραφομενα του κ. Αντωνη μονο καλο μου κανουν, η ανορθογραφια βεβαια δυσκολευει τα πραγματα αλλα δεν παιζει ρολο στο αποτελεσμα, και φυσικα πρεπει να εκτιμουμε ανθρωπους με πειρα στο αντικειμενο που εχουν αντιθετη αποψη με τη δικη μας και ειδικα εμεις που δεν εχουμε καν την αναλογη πειρα.
Δεν θα συμφωνησω με τον τροπο που του απαντησαν καποιοι προγενεστερα και που διαφωνουν μαζι του.
Οι φωνασκιες και οι απεμπολισμοι συνηθως εχουν αντιθετο αποτελεσμα οσο δικιο και να εχει καποιος..Στη φαση του 'πειραματος' που βρισκομαστε οσοι ειμαστε κανουργιοι στην υγραεριοκινηση καλο θα ειναι να μην προκαταβαλομαστε με καποια θεση αφου τα στατιστικα στοιχεια ειναι ακομα λιγα, γιατι κανεις ακομα δεν ξερει αν στο τελος της διαδρομης βγουμε κερδιζμενοι η χαμενοι απο την οποια επιλογη μας.
Ολοι απλως θελουμε/ελπιζουμε να εχουμε κανει τη σωστη επιλογη και αν στο δρομο δουμε οτι ισως εχουμε κανει καποιο λαθος καλο ειναι να μπορουμε να το αναγνωρισουμε χωρις προκαταληψεις και να κοιταξουμε να το διορθωσουμε.
Αυτος εξ'αλλου ειναι και ο λογος συμμετοχης μας στο θεμα αυτο και οχι το να αγωνιζεται ο καθενας να αποδειξει οτι την εχει πιο μεγαλη (την αποψη του φυσικα!!).Κατι τελευταιο, Το νεο Picanto (KIA) θα ερχεται και υγραεριοκινητο, υγρου ψεκασμου,(ντεποζιτα 10 λιτρων βενζινης και 33 λιτρων υγραεριου που σημαινει και κανονικη ρεζερβα ελαστικου) 1000αρι 82 αλογα, με τιμη γυρω στις 11000 ευρω!
Βαλε και 7 χρονια εγγυηση, που ελπιζω να την διατηρησουν, και δεν υπαρχει ανταγωνισμος για αυτοκινητο πολης και οχι μονο. -
Ο χρήστης ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΨΑΛΑΚΗΣ έγραψε:
Εγω δεν εχω βαλει 'λαδιερα' αν και οπως εχω πει ο εγκαταστατης της BRC θα την εβαζε δωρεαν, ......................., για το δικο μου 4ης γενιας κοντα στα 2400 ευρω, αν και τα υλικα που χρησιμοποιει ειναι ολα πρωτοκλασσατα (μπεκ κλπ).2400 για ΒRC σίγουρα είναι πολλά, αυτό όμως που θέλω να ρωτήσω είναι:
Το κιτ όπως έρχεται από την ΒRC Italy, δεν περιέχει όλα τα επιμέρους εξαρτήματα, συμπεριλαμβανομένων και τα μπεκ?
Πώς ο μάστορας χρησιμοποεί άλλα πρωτοκλασάτα υλικά? Και αυτά που δεν χρησιμοποιεί από το κιτ, τί τα κάνει? -
Ο χρήστης gregory1984 έγραψε:
Εγω δεν εχω βαλει 'λαδιερα' αν και οπως εχω πει ο εγκαταστατης της BRC θα την εβαζε δωρεαν, ......................., για το δικο μου 4ης γενιας κοντα στα 2400 ευρω, αν και τα υλικα που χρησιμοποιει ειναι ολα πρωτοκλασσατα (μπεκ κλπ).
2400 για ΒRC σίγουρα είναι πολλά, αυτό όμως που θέλω να ρωτήσω είναι:
Το κιτ όπως έρχεται από την ΒRC Italy, δεν περιέχει όλα τα επιμέρους εξαρτήματα, συμπεριλαμβανομένων και τα μπεκ?
Πώς ο μάστορας χρησιμοποεί άλλα πρωτοκλασάτα υλικά? Και αυτά που δεν χρησιμοποιεί από το κιτ, τί τα κάνει?Μαλλον δεν καταλαβες καλα.
Αυτος στο Καματερο ζηταγε 2400 και δεν ειναι BRC.
Στην BRC μου στοιχισε 1540 με το ΚΤΕΟ περασμενο. -
Και η στλαση των εταιριών δεν είναι αποσαφηνισμένη.
Η BRC ιταλίας συστήνει αυστηρά να αποφύγουμε να τοποθετήσουμε υγραέριο σε mazda 6, ford mondeo, mitsubishi colt, και η BRC Ελλάδας με τους αντιπροσώπους συστήνει την τοποθέτηση λαδιέρας.
Συνοψίζοντας όσοι έχουμε βάλει σε ευαίσθητα αυτοκίνητα υγραέριο με λίγη προσοχή θα τα φτάσουμε τα 80-100.000 χλμ. Οι υπόλοιποι σίγουρα 200.000 χλμ. Όλα αυτά με καλές ρυμθίσεις εννοείται.
Σε σέρβις που έκανα στο colt αφού το έβαλε στον εγκέφαλο μου είπε ότι είναι άριστα ρυθμισμένο καμία ένδηξη. Αλλά μου είπε και το άλλο ότι στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο (colt 1,3 2007) δεν ενδύκτειται. Ο Θεός βοηθός λοιπόν...**Κυρ αντώνη τι λες για υγραέριο σε MAZDA6 kai mitsubishi colt 1,3 με BRC; καλά έκανα και έβαλα και τις λαδιέρες;
**
Τώρα για όσους ισχυρίζονται οτι η VIALLE δεν συστύνει λαδιέρα η άλλη PRINS συστήνει... άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.... -
Σε ευχαριστώ φιλέ kobulis για τα καλά σου λόγια, μα αναγκάζομαι να απολογηθώ, διότι σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω ότι η όποια απομάκρυνση μου από την ενότητα, θα είχε θετικά αποτελέσματα σε αυτήν.
Γραφώ πολύ γρήγορα και με τυφλό σύστημα, και δεν έχω περεταίρω χρόνο να διορθώσω. Πιστεύω ότι γίνομαι αντιληπτός, σε ότι αφόρα τον τρόπο που παραθέτω της σκέψεις και απόψεις μου.
Σίγουρα όταν ήμουν εκ πεποιθήσεως ανορθόγραφος, και πίστευα ότι για να μαθαίνονται τα ελληνικά γρηγορότερα, για να μας δίνετε ο χρόνος να μαθαίνουμε βιοποριστικές σπουδές, όλα τα ο όμικρον, όλα τα ι γιώτα, όλα τα ε έψιλον, τέλος στο ευ αλλά εφ, και για τόνους και πνεύματα η< .> τελεία. Και θα γελάσετε, μα ρωτώ, μέσα σε τρις καλοκαιρινούς μήνες και με εντατικό ρυθμό, δεν μαθαίνεις αγγλικά?. Τόσο χρειάζονται αυτοί που πάνε να κάνουν interview στο εξωτικό, για χρήση σχολών η για να πιάσουν δουλειά!!!!.... τώρα είναι αργά….
Τώρα ο τρόπος που μιλώ και εκφράζομαι, είναι ο τρόπος που σπούδασα!. Μάλιστα είναι και ο τρόπος που επί 30 τουλάχιστον χρόνια, σαν ΚΑΙ δημοσιογράφος και παραγωγός , μιλούσα ζωντανά στα μικρόφωνα, με ελάχιστα προβλήματα!. Όταν έγραφα σε έντυπα, τα ‘χτένιζαν’ οι γνώστες!!!... το ίδιο και στα βιβλία.
Είναι ευκολότερο να διαβάσεις την ΑΥΓΗ από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ?.
Με είπαν ανορθόγραφο και έχουν δίκιο.
Μου είπαν ότι χρειάζομαι μετάφραση, και είναι υπό αίρεση!!!!!...
Μου είπαν «και αυτό το ξέρεις», μα δεν γνωρίζουν ότι ΠΟΤΕ δεν έχω πάει καφενείο - καφετέρια. Ότι ΠΟΤΕ δεν έχω κάνει ανέμελους περιπάτους. Ότι ΠΟΤΕ δεν ξάπλωσα σε ξαπλώστρα για ηλιοθεραπεία. Και ότι αυτοσκοπός μου είναι, να προωθώ της οποίες γνώσεις φανατικά έχω αποκτήσει και φανατικά προσπαθώ να μεταδώσω, πράγμα που εσκεμμένα επί πολλά χρόνια δεν άφησαν να μάθουμε, τα αρπαχτικά της πολιτικής μας αρχής. Μας πώς να μπει σε ένα ορθολογιστικό σύστημα μακρόπνοο, η μάθηση, όταν τα συνεχώς (και τρις φορές ακόμη, σε μια κοινοβουλευτική θητεία 4 ετών) αλλάζουν άρδην, με βιβλία που περισσότερο στραβώνουν εθνικά και επαγγελματικά?.
Ποιος υπουργός μας ανακοίνωσε, ότι με τα 25 χρόνια αγώνες φίλων στο εξωτερικό και εμού, καταφέραμε την OBD διατάξει έλεγχου βλαβών ηλεκτρονικά?. Ποιος μα ανακοίνωσε ότι οι ίδιοι άνθρωποι επέτυχαν από 01/01/2004, να μην υπάρχουν γνήσια ανταλλακτικά , μα πρώτης τοποθέτησης και έτσι δεν μπορούν να λυμαίνονται τα ανταλλακτικά οι αντιπροσωπείες?. Ποιος μας ανακοίνωσε ότι οι ίδιοι άνθρωποι επέτυχαν, από 01/01/2006, ότι ΔΕΝ υπάρχουν εξουσιοδοτημένα συνεργεία αλά προτεινόμενα, και έτσι δεν υποκείμεθα πλέων στης ληστρικές διαθέσεις ορισμένων, που απομυζούν το υστέρημα μας?. Και πως είναι δυνατών να μας ανακοινώνουν τέτοια δυσοίωνα για της αντιπροσωπίες νέα, όταν παίρνουν τα όχι ευκαταφρόνητα δωράκια τους?.
Και δεν είναι αλήθεια ότι τα τελευταία χρόνια, οι εγκάθετοι των εργοστασίων, σπεύδουν να κάνουν εκπτώσεις, προκειμένου να ανατρέψουν την διαρροή πελατών τους?. Είναι τυχαίο?... δεν νομίζω!. Είναι η προσπάθεια από μερικούς, για όλους!!!...
Και είναι παράδοξο, πως οι μη ‘ομπρελατοι’ συνάδελφοι, δε έχουν ΟΛΟΙ την αφίσα της ΙΑΠΩΝΙΚΗΣ σε περίοπτο θέση στα μαγαζιά τους!. Η μαλακια μας είναι και κόντρα στα συμφέροντα μας, που είναι και συμφέρον των φίλων ιδιοκτήτων αυτοκινήτων, μακακια στο κόκκινο!!...
«ΚΑΙ ΓΡΑΦΩ ΣΕΝΤΟΝΙΑ» και για την ιστορία που θα γράψω, ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΩ ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ. Και τρις φορές μέσα από εντατική, τσακωνόμασταν με τους νοσηλευτές γιατί τσιτσίριζαν τα μόνιτορ!, και σήμερα που εδώ και 20 μέρες ουρώ τσάι σκούρο ψαχνώμενος!, δεν έκαψα να κάνω αυτό που πιστεύω ότι είναι εθνικά και τεχνικά σωστό.
Πιστεύω ακράδαντα στην αλληλοπληροφόρηση, διότι δεν είναι λίγες οι φορές που κάτι έμαθα. Μα δεν αποδέχομαι μηδενισμούς στο στυλ αυτός είπε, (που είναι έξω από εδώ) ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ?, σε εσένα πιστεύω και θα απαντήσω. Μα λόγο τεκμηριώσεως μέσο γνώσης και στατιστικών τοιχίων, με εγγραφές ‘σεντόνια’!, σχεδόν πλήρως επεξηγηματικά, λίγα πράγματα μπορούν να επεξηγηθούν ακόμη!!!....
Και δεν αποδέχομαι να με παραβάλει κανένας δίπλα από αρνησηματίες εξωτερικούς, που πιστεύουν ότι πηγαίνοντας κόντρα στην τεκμηριωμένη λογική της τέχνης και της τεχνολογίας, αντιπαραθέτονται για να δήξουν ότι και αυτοί υπάρχουν, προς άγραν πελατών, στραβώνοντας τους προβληματιζόμενους!!!....
Η ενότητα καθώς και το forum ανήκει στον Κώστα!!!. Εμείς είμαστε φιλοξενούμενοι!!!. Ας σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, ας διαγωνιστούμε στην διελκυστίνδα των γνώσεων και ιδεών, και ας μην λιθοβολούμε…. Διότι γυρίζουμε στην βλακεία που έκαναν οι Έλληνες στην αρχαία Ελλάδα για τον ‘δίκαιο’….
Πάω να βάψω αβγά!!!.
Κάλο σας απόγευμα.
Φιλικά
ΑΝΤΩΝΗΣ. -
Ο χρήστης gregory1984 έγραψε:
Πάντως στα Prins βάζουν λαδιέρα υποχρεωτικά.
Όμως νομίζω αυτή που βάζουν οι του Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης είναι άλλη μάρκα από αυτήν που γράφει η Prins στο Ολλανδικό site (valvecare). Έχει βάλει κανείς εκεί να μας πει εντυπώσεις?Η λαδιέρα που έχω εγώ σε Prins είναι της Flashlube για γενική χρήση (εννοώ σε όλα τα συστήματα). Δεν πιστεύω ότι θα βρεις κάποιον να έχει βάλει το αυθεντικό valvecare της Prins στην Ελλάδα, καθώς δεν το φέρνει ο αντιπρόσωπος (βλέπε Φαρμάκης) για δύο λόγους:
- Είναι ακριβό (περίπου 400 ευρώ για τοποθέτηση).
- Το αναλώσιμο είναι πολύ δύσκολο να διακινηθεί, καθώς θεωρείται εύφλεκτη ύλη και υπόκειται σε πολλούς περιορισμούς. Λόγω του σχεδιασμού του συστηματος ( το μπουκάλι βιδώνει ανάποδα) δεν μπορείς να αναπληρώνεις το υγρό από ένα μεγάλο δοχείο (βλέπε flashlube 1lt, 5 lt κτλ), αλλά πρέπει κάθε φορά να βάζεις νέο μπουκάλι. Τουλάχιστον αυτά μου είπαν από τον Φαρμάκη στα Ιωάννινα. Όταν τον είχα ρωτήσει πριν από κάτι μήνες απλά μου είπε ότι δεν το έχει, ούτε το φέρνει, ούτε το είχε βάλει ποτέ σε κανέναν. Σε αγγλικά site, πάντως, που είχα κοιτάξει, για τοποθέτηση Prins (έτσι για να δω τιμές και να συγκρίνω), αν και ανέφεραν το valvecare, δεν έκαναν ιδιαίτερη μνεία στη χρήση του ή οπωσδήποτε στη χρήση λαδιέρας.
Δυστυχώς δεν έχω γνώσεις για να τοποθετηθώ επί του θέματος, αλλά αν το προϊόν δεν κάνει τίποτα, αλλά επιπλέον προκαλεί φθορές στον καταλύτη και τον αισθητήρα λάμδα, όπως ισχυρίζεται ο μηχανικός στο βίντεο, πώς μπορεί και επιβιώνει σε παγκόσμια κλίμακα και μάλιστα σε χώρες με ισχυρές οργανώσεις καταναλωτών και ελεγκτικούς μηχανισμούς (βλέπε Αυστραλία, από όπου κατάγεται το flashlube); Δεν θα τους είχε καταλάβει κάποιος;
-
καλησπερα σε ολους διαβαζω εδω και ωρες σχετικα με την υγραεριοκινηση γιατι οπως οι περισσοτεροι δεν την παλευω πια με την βενζινη χθες φουλαρα και εδωσα 100 ευρω ... θελω επομενως μια συμβουλη εχω alfa romeo 147 του 2003 με 240.000 χλμ να βαλω ρε παιδια υγραεριο ή θα κανω βλακεια γιατι δεν εχει πολλα ψωμια ακομα ο κινητηρας ? εχει βαλει καποιος σε 147 υγραεριο τι ειδους και ειναι ευχαριστημενος ?
-
Ο χρήστης alfistas2011 έγραψε:
καλησπερα σε ολους διαβαζω εδω και ωρες σχετικα με την υγραεριοκινηση γιατι οπως οι περισσοτεροι δεν την παλευω πια με την βενζινη χθες φουλαρα και εδωσα 100 ευρω ... θελω επομενως μια συμβουλη εχω alfa romeo 147 του 2003 με 240.000 χλμ να βαλω ρε παιδια υγραεριο ή θα κανω βλακεια γιατι δεν εχει πολλα ψωμια ακομα ο κινητηρας ? εχει βαλει καποιος σε 147 υγραεριο τι ειδους και ειναι ευχαριστημενος ?Αν εχεις σκοπο να κρατισεις το αμαξακι σου, βαλε.Τα χλμ που λες δεν ειναι και για πεταμα ο κινητηρας.
Εχει ενας φιλος μου ιδιο με το δικο σου και ξερω οτι καιει πολυ. -
Μαστρο- Αντωνη
Εξηγησε τι εννοεις με την 'αφησα της ΙΑΠΩΝΙΚΗΣ'... (ναι αυτη με το πρασινο φοντο εννοω κι εγω... ) κι οτι δεν μιλας για διαφημιστική αφησα της ΙΑΠΩΝΙΚΗΣ ως εταιρεία αλλα για το BLOCK EXEMPTION...( αντιθετα με εσενα εγω παω για καφε ... αλλα σε συνεργεια ..το χουϊ βλεπεις...)
Υγραεριοκίνηση!