-
Δεν ξερω, αλλα αν υπαρχουν 2 επιλογες θα επαιρνα την καλυτερη και ας ειναι λιγο ακριβοτερη.
-
Παιδιά έχω ένα σμαρτ του 2005 το 700αρι τούρμπο pulse σκέφτομαι να το κάνω υγραέριο, έχει κάνει κανείς σμαρτ υγραέριο και αν ναι τι εντυπώσεις έχει?
-
Σε τόσο οικονομικό αμάξι που (συνήθως) κάνει λίγα χιλιόμετρα ίσως να μη συμφέρει η μετατροπή.
Χώρια που θα χάσεις τον ελάχιστο χώρο που έχεις. -
Με την βενζινη στα 1.70 δεν υπαρχει πλεον οικονομικο αμαξι. Εξ'αλλου ολα εξαρτωνται απο τα ποσα χλμ κανεις.
Για μενα πλεον ακομα και 10000 χλμ να κανεις τον χρονο συμφερει. Εχω δει παντως smart να βαζει υγραεριο εκι που βαζω και εγω. -
Για σας παίδες τις αυτοκινητοβιομηχανίας !
Θα θελα να σας ενημερώσω σχετικά με το υγραέριο και τις εμπειρίες μου με αυτό !
Αυτά που θα μάθετε εδώ θα σας χρησιμεύσουν πάρα πολύ έτσι ώστε να αποφύγετε τυχών λάθη στην επιλογή του συνεργείο σας !!!Έχω ένα Peugeot 307 αυτόματο, και επιδις έψαχνα πάντα να κάνω κάποια εξοικονόμηση στην κατανάλωση καυσίμου κατέληξα τελικά να βάλω υγραέριο. Από την αρχή που το έβαλα δεν μου έκανε κλικ με την πρώτη ματιά που λένε ¨) και αυτό γιατί ο μάστορας που το έβαλε ήταν μάστορας αρχ.... μάστορας. Το καλύτερο σύστημα υγραερίου είναι αυτό που ψεκάζει υγρό στον κινητήρα και όχι αέριο ! Το υγρού ψεκασμού δεν έχει καμία απώλεια στην απόδοση και καίει μόνο 6% παραπάνω από την βενζίνη έναντι τον κλασικών συστημάτων με εξαεροτη. έτσι και εγώ πριν 2 χρόνια τοποθέτησα το σύστημα από την ICOM που είναι ιταλικό και που τότε το είχε μόνο η Υγραεροκινηση στην Αθήνα !(http://www.ygraeriokinisi.gr/ ) Όταν τον πήρα τηλέφωνο μου είπε ότι το σύστημα είναι το τέλειο και ότι δεν είχε κανένα πρόβλημα, στο μεταξύ σε όλους που παίρνουν τηλέφωνο το ίδιο λέει και δεν αλλάζει ούτε τόνο, φοβερός τον παραδέχομαι σε αυτό μέχρι να πάρει τα λεφτά υπόψιν έτσι ¨) μετά το γυρνάει σιγά σιγά σαν τις γυναίκες μετά το γάμο άμα ξέρετε τι εννοώ ¨). Όταν πήγα τελικά μετά το ραντεβού είδα ότι δεν ήταν ο ίδιος που το περνούσε αλλά ένας από τους γιους του ο οποίος δεν σε αφήνει να τον κοιτάς τι κάνει στο αυτοκίνητο, αργότερα κατάλαβα ότι δεν σκαμπάζει Χριστό από προβλήματα που τυχών μπορεί να δημιουργηθούν κατά η μετά την τοποθέτηση του υγραερίου τα οποία τα δημιουργεί ο ίδιος. Έτσι λοιπών μου είπε να το αφήσω και να έρθω να το Πάρο μετά από 2 μέρες. Πήγα μετά από 2 μέρες και από την πρώτη στιγμή απογοητεύτηκα!
- σπασμένο πλαστικό παρμπρίζ
- καλώδια τοποθετημένα που ούτε ένας αρχάριος δεν θα μπορούσε να τα τοποθετήσει έτσι
- ο πόλος τις μπαταρίας δεν ήταν κουμπωμένος μετά το κατάλαβα στο δρόμο
- Η τάπα πίσω από το πεντάλ του γκαζιού δεν ήταν τοποθετημένη σωστά και έμπαινε θόρυβος στην καμπίνα τον επιβατών
- από κάτω από το αυτοκίνητο κρεμότανε ένα πλαστικό στον αέρα ( δεν είχαν τοποθετήσει μια βίδα.
- Το Cruse control δεν δούλευε σωστά γιατί έπαιρνε κατευθείαν ρεύμα από την BSI και αυτή μπερδευόταν,
- Είχε τοποθετήσει το ρελε παροχής ρεύματος του συστήματος υγραερίου μόνο για μόστρα δεν το είχε συνδέσει καν !
- Δεν μου ανέφερε καν να βάλλω μπουζί που είναι ιδικά για Υγραέριο έτσι ο κινητήρας κάπου κάπου και κατά την επιτάχυνση να κάνει διακοπές
- Δεν είχε τοποθετήσει τα σωστά μπεκ αλλά ούτε του σωστούς καλιμπραδόρους που χρειάζονται αυτά με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο μετά από 100χιλ. να ρετάρει κατά την εκκίνηση
- μετά από καιρό δημιουργήθηκε βραχυκύκλωμα γιατί ο αρχ........ μάστορας δεν είχε μονώσει 2 καλώδια που είχε κόψη !
- μετά τον 1,8 χρόνο χάλασε ένα μπεκ είχε μικροδιαροη, και δεν μπόρεσε να βρει την βλάβη λέγοντας μου ότι έχει πρόβλημα το αυτοκίνητο, καταλύτη, πολλαπλασιαστή και αισθητήρα εκκεντροφόρου ! έκλεισε το καπό χωρίς να με εξυπηρετήσει και με ανάγκασε να πάω Ιταλία να το φτιάξω το σύστημα όπου
οι ιταλοί διέγνωσαν τι βλάβη και όλα διορθώθηκαν ! - δεν μου έστειλε πλήρης τα χαρτιά για το κτεο
- μετά από τα παράπονα μου στους ιταλούς δεν προσφέρετε να μου δόση καινούρια χαρτιά να περάσω κτεο με την δικαιολογία ότι διαγράφοντας εγώ τις ημερομηνίες στα χαρτιά για να περάσω κτεο έκανα πλαστογραφία και του πήρα την σφραγίδα
- Τα μισά από αυτά που ανέφερα εδώ πέρα έγιναν και στο αυτοκίνητο τις γυναίκας μου !!! Ένα RENO CLIO
Χωρίς να σας πολυλογώ μετά από 2 χρόνια έγινα expert πάνω στο σύστημα υγραερίου τις Icom και το επιδιορθώνω μόνος μου ότι και να έχει ! Καλό σύστημα αλλά άντε βρες συνεργείο να στο περάσει σωστά !
ελπίζω να βοήθησα με αυτό το άρθρο αρκετούς για τώρα και για το μέλλων !!!
-
Ο χρήστης Matheos έγραψε:
Για σας παίδες τις αυτοκινητοβιομηχανίας !Θα θελα να σας ενημερώσω σχετικά με το υγραέριο και τις εμπειρίες μου με αυτό !
Αυτά που θα μάθετε εδώ θα σας χρησιμεύσουν πάρα πολύ έτσι ώστε να αποφύγετε τυχών λάθη στην επιλογή του συνεργείο σας !!!Έχω ένα Peugeot 307 αυτόματο, και επιδις έψαχνα πάντα να κάνω κάποια εξοικονόμηση στην κατανάλωση καυσίμου κατέληξα τελικά να βάλω υγραέριο. Από την αρχή που το έβαλα δεν μου έκανε κλικ με την πρώτη ματιά που λένε ¨) και αυτό γιατί ο μάστορας που το έβαλε ήταν μάστορας αρχ.... μάστορας. Το καλύτερο σύστημα υγραερίου είναι αυτό που ψεκάζει υγρό στον κινητήρα και όχι αέριο ! Το υγρού ψεκασμού δεν έχει καμία απώλεια στην απόδοση και καίει μόνο 6% παραπάνω από την βενζίνη έναντι τον κλασικών συστημάτων με εξαεροτη. έτσι και εγώ πριν 2 χρόνια τοποθέτησα το σύστημα από την ICOM που είναι ιταλικό και που τότε το είχε μόνο η Υγραεροκινηση στην Αθήνα !(http://www.ygraeriokinisi.gr/ ) ...
Και ολα αυτα στην http://www.ygraeriokinisi.gr/ ? Ειναι τοσο χάλια;
-
Εγω περασα απο εκει πριν καταληξω τι να βαλω.
Εκτος οτι μου φανηκε λιγο ακριβος (2600 ευρω + κτεο κλπ), ηταν ολα χυμα. Εμπαιναν εβγαιναν ανθρωποι, 2-3 αυτοκινητα που φτειαχνονταν εδω και εκει απο καποιους που φαινονταν να κανουν αγγαρεια, γενικα ενας ανοργανωτος χωρος ανοιχτος απο παντου και αρκετα παλιες εγκαταστασεις, σαν συνεργεια πριν 30-40 χρονια.
Πιστευω οτι εφοσον βαζει icom θα εχει και ευχαριστημενους πελατες αλλα αυτο εξαρταται απο την δουλεια που θα κανει αλλα εμενα ο χωρος, το περιβαλλον, οι τεχνικοι, η οργανωση της δουλειας (που μαλλον δεν υπηρχε οργανωση) με απετρεψαν απο το να παω. Το κοστος ηταν δευτερευον μπροστα στην εικονα του συνεργειου που για μενα ηταν απογοητευτικη και δεν με εκανε να το εμπιστευτω ασχετα αν τελικα μπορει να κανει καλη δουλεια. -
Ο χρήστης Matheos έγραψε:
Για σας παίδες τις αυτοκινητοβιομηχανίας !Θα θελα να σας ενημερώσω σχετικά με το υγραέριο και τις εμπειρίες μου με αυτό !
Αυτά που θα μάθετε εδώ θα σας χρησιμεύσουν πάρα πολύ έτσι ώστε να αποφύγετε τυχών λάθη στην επιλογή του συνεργείο σας !!!Έχω ένα Peugeot 307 αυτόματο, και επιδις έψαχνα πάντα να κάνω κάποια εξοικονόμηση στην κατανάλωση καυσίμου κατέληξα τελικά να βάλω υγραέριο. Από την αρχή που το έβαλα δεν μου έκανε κλικ με την πρώτη ματιά που λένε ¨) και αυτό γιατί ο μάστορας που το έβαλε ήταν μάστορας αρχ.... μάστορας. Το καλύτερο σύστημα υγραερίου είναι αυτό που ψεκάζει υγρό στον κινητήρα και όχι αέριο ! Το υγρού ψεκασμού δεν έχει καμία απώλεια στην απόδοση και καίει μόνο 6% παραπάνω από την βενζίνη έναντι τον κλασικών συστημάτων με εξαεροτη. έτσι και εγώ πριν 2 χρόνια τοποθέτησα το σύστημα από την ICOM που είναι ιταλικό και που τότε το είχε μόνο η Υγραεροκινηση στην Αθήνα !(http://www.ygraeriokinisi.gr/ ) Όταν τον πήρα τηλέφωνο μου είπε ότι το σύστημα είναι το τέλειο και ότι δεν είχε κανένα πρόβλημα, στο μεταξύ σε όλους που παίρνουν τηλέφωνο το ίδιο λέει και δεν αλλάζει ούτε τόνο, φοβερός τον παραδέχομαι σε αυτό μέχρι να πάρει τα λεφτά υπόψιν έτσι ¨) μετά το γυρνάει σιγά σιγά σαν τις γυναίκες μετά το γάμο άμα ξέρετε τι εννοώ ¨). Όταν πήγα τελικά μετά το ραντεβού είδα ότι δεν ήταν ο ίδιος που το περνούσε αλλά ένας από τους γιους του ο οποίος δεν σε αφήνει να τον κοιτάς τι κάνει στο αυτοκίνητο, αργότερα κατάλαβα ότι δεν σκαμπάζει Χριστό από προβλήματα που τυχών μπορεί να δημιουργηθούν κατά η μετά την τοποθέτηση του υγραερίου τα οποία τα δημιουργεί ο ίδιος. Έτσι λοιπών μου είπε να το αφήσω και να έρθω να το Πάρο μετά από 2 μέρες. Πήγα μετά από 2 μέρες και από την πρώτη στιγμή απογοητεύτηκα!
- σπασμένο πλαστικό παρμπρίζ
- καλώδια τοποθετημένα που ούτε ένας αρχάριος δεν θα μπορούσε να τα τοποθετήσει έτσι
- ο πόλος τις μπαταρίας δεν ήταν κουμπωμένος μετά το κατάλαβα στο δρόμο
- Η τάπα πίσω από το πεντάλ του γκαζιού δεν ήταν τοποθετημένη σωστά και έμπαινε θόρυβος στην καμπίνα τον επιβατών
- από κάτω από το αυτοκίνητο κρεμότανε ένα πλαστικό στον αέρα ( δεν είχαν τοποθετήσει μια βίδα.
- Το Cruse control δεν δούλευε σωστά γιατί έπαιρνε κατευθείαν ρεύμα από την BSI και αυτή μπερδευόταν,
- Είχε τοποθετήσει το ρελε παροχής ρεύματος του συστήματος υγραερίου μόνο για μόστρα δεν το είχε συνδέσει καν !
- Δεν μου ανέφερε καν να βάλλω μπουζί που είναι ιδικά για Υγραέριο έτσι ο κινητήρας κάπου κάπου και κατά την επιτάχυνση να κάνει διακοπές
- Δεν είχε τοποθετήσει τα σωστά μπεκ αλλά ούτε του σωστούς καλιμπραδόρους που χρειάζονται αυτά με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο μετά από 100χιλ. να ρετάρει κατά την εκκίνηση
- μετά από καιρό δημιουργήθηκε βραχυκύκλωμα γιατί ο αρχ........ μάστορας δεν είχε μονώσει 2 καλώδια που είχε κόψη !
- μετά τον 1,8 χρόνο χάλασε ένα μπεκ είχε μικροδιαροη, και δεν μπόρεσε να βρει την βλάβη λέγοντας μου ότι έχει πρόβλημα το αυτοκίνητο, καταλύτη, πολλαπλασιαστή και αισθητήρα εκκεντροφόρου ! έκλεισε το καπό χωρίς να με εξυπηρετήσει και με ανάγκασε να πάω Ιταλία να το φτιάξω το σύστημα όπου
οι ιταλοί διέγνωσαν τι βλάβη και όλα διορθώθηκαν ! - δεν μου έστειλε πλήρης τα χαρτιά για το κτεο
- μετά από τα παράπονα μου στους ιταλούς δεν προσφέρετε να μου δόση καινούρια χαρτιά να περάσω κτεο με την δικαιολογία ότι διαγράφοντας εγώ τις ημερομηνίες στα χαρτιά για να περάσω κτεο έκανα πλαστογραφία και του πήρα την σφραγίδα
- Τα μισά από αυτά που ανέφερα εδώ πέρα έγιναν και στο αυτοκίνητο τις γυναίκας μου !!! Ένα RENO CLIO
Χωρίς να σας πολυλογώ μετά από 2 χρόνια έγινα expert πάνω στο σύστημα υγραερίου τις Icom και το επιδιορθώνω μόνος μου ότι και να έχει ! Καλό σύστημα αλλά άντε βρες συνεργείο να στο περάσει σωστά !
ελπίζω να βοήθησα με αυτό το άρθρο αρκετούς για τώρα και για το μέλλων !!!
Θες να μας πεις, δηλαδη, οτι παρ' ολο που σου εκανε το δικο σου αμαξι ετσι οπως λες οτι στο εκανε, εσυ του πηγες και της γυναικας σου?
Ω, βοηθησες φιλε μου! βοηθησες παρα πολυ!
-
Ο χρήστης ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΨΑΛΑΚΗΣ έγραψε:
Εγω περασα απο εκει πριν καταληξω τι να βαλω.
Εκτος οτι μου φανηκε λιγο ακριβος (2600 ευρω + κτεο κλπ), ηταν ολα χυμα.Επιβεβαιώνω κι εγώ οτι έτσι ήταν τα πράγματα πριν ένα χρόνο που είχα περάσει από εκεί.
Το κακό ήταν οτι ο συγκεκριμένος είχε βγει σε τουλάχιστον 2 κανάλια και διαφήμιζε το σύστημα υγραεριοκίνησης που έβαζε και έτρεχαν πάρα πολλοί να κλείσουν ραντεβού εκεί ...σε σημείο που από τον Απρίλιο πέρυσι μιλούσε για Δεκέμβριο του 2010, Ιανουάριο του 2011.
Κι όλα αυτά ενώ τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, το icom jtg είχε πολλά προβλήματα, όπως κατ' επανάληψη είχε γραφτεί από πολλούς εδώ. Βέβαια, αφου ταλαιπώρησε πολύ κόσμο, η icom έβγαλε τελικά νέο εγκέφαλο και νέα αντλία που φαίνεται ότι έλυσαν τα προβλήματα που υπήρχαν. -
κάποιοι σαν και εμένα ακόμα ταλαιπωρούνται!!!!
-
Tα περι ανοργανωσιας,προχειροτητας και ξεπετας του προαναφερθεντα τοποθετη τα επιβεβαιωνω και εγω.Ηταν ο πρωτος τοποθετης που πηγα περυσι τετοιο καιρο να ρωτησω και το μονο που καταφερε ηταν να με κανει να το αναβαλω και να παρω ενα Matiz 800αρακι(ειχε βγαλει και η γυναικα διπλωμα εντωμεταξυ.....).Βεβαια απο φθινωπορο που ανεβηκε η βενζινη ξαναμπηκα στο τρυπακι και τελικα σημερα παρελαβα το zoom-zoom μου.
Απο το πρωι μεχρι τωρα εκανα 120 χιλιομετρα εντος και εκτος Αθηνων(Αττικη Οδο).Πρωτες εντυπωσεις θετικες.Ομαλο οπως με την βενζινη ρελαντι εκτος απο δυο φορες που εσβησε,το ιδιο και στην επιταχυνση με καποια μικροκομπιασματα μερικες φορες,σαν αυτα που κανει οταν εμπλεκεται ο κομπρεσορας του κλιμα(το ειχα συνεχως αναμμενο).Ναι,το δοκιμασα και με σβηστο κλιμα αλλα τοτε ημουν μεσα στην πολη και δεν ειχα δρομο για συνεχομενη-διαρκη επιταχυνση.Ειδωμεν....... -
πεμπτης γενιας βγαζουν μόνο οι vialle και η icom?
ποιο απο τα δυο ειναι πιο αξιοπιστο κ με τί κόστος?
(ρωταει φίλος με tsi ) -
Ο χρήστης chemic έγραψε:
(ρωταει φίλος με tsi )Πλέον και η Prins.
-
Ο χρήστης chemic έγραψε:
(ρωταει φίλος με tsi )Μου φαινεται οτι βγαζει και η landirenzo για καποιους κινητηρες tsi ....αλλα ειανι 4η γενιας αν θυμαμαι καλα
-
Ο χρήστης yamaha13 έγραψε:
(ρωταει φίλος με tsi )Μου φαινεται οτι βγαζει και η landirenzo για καποιους κινητηρες tsi ....αλλα ειανι 4η γενιας αν θυμαμαι καλα
Tsi? Ειδικά αν έχει δίλιτρο 1ης γενιάς ας ετοιμαστεί για εντυπωσιακό μπαμ.
-
2 λιτρο leon fr εχει! γιατί να σπάσει?
-
Ο χρήστης adam05 έγραψε:
καλησπερα να ρωτησω αν εχει παρατηρησει κανενας οταν κινησε με βενζινη πατας το κουμπι για να το γυρισεις σε υγραεριο αναβοσβηνει το σημα και την στιγμη που σταματει να αναβοσβηνει το αυτοκινητο κανει ενα ελαχιστο κλωτημα? πολυ μικρο? και ιδιαιτερα μπορεις να το καταλαβεις αν εισαι με λιγα χιλιομετρα και κρυος!ειναι φυσιολογικο?einai γιατι απαιτειται χρονος dt λογω αποστασης των σωληνιδιων ψεκασμου μεχρι τον θαλαμο καυσης. το εχω και γω το προβλημα.απολυτα φυσιολογικο.
-
παιδια αντιμετωπιζω το εξης:vialle 5ης γενιας με αντλια και δεξαμενη με φλοτερ.ειχα δυο λαμπακια αναμενα στον δεικτη βενζινης και ενω ημουν σε ανηφορα τρεμοσβηνε η μηχανη και δεν με γυρισε σε βενζινη.το φλοτερ δινει εντολη για την αλλαγη των καυσιμων.μηπως θα επρεπε και η παραμετρος της πιεσης του καυσιμου να λαμβανεται υπόψιν για την αλλαγη σε βενζινη!
-
Ο χρήστης athanapo307 έγραψε:
παιδια αντιμετωπιζω το εξης:vialle 5ης γενιας με αντλια και δεξαμενη με φλοτερ.ειχα δυο λαμπακια αναμενα στον δεικτη βενζινης και ενω ημουν σε ανηφορα τρεμοσβηνε η μηχανη και δεν με γυρισε σε βενζινη.το φλοτερ δινει εντολη για την αλλαγη των καυσιμων.μηπως θα επρεπε και η παραμετρος της πιεσης του καυσιμου να λαμβανεται υπόψιν για την αλλαγη σε βενζινη!Αφου λες οτι ειχες καυσημο μεσα ακομα. Αν στο ξανακανει πας στο μαστορα... Δεν θα επρεπε να το κανει αυτο αλλα ειναι σχετικο σαν αυτο που ειχα παθει και γω. Ισως να θελει ρύθμιση ξανα το φλοτερ.
Εμενα με icom το εκανε 1 φορα παλια αλλα οταν ειχε τελειωσει το καυσημο(lpg) και επειδη επαιζα με το συμπλεκτη και την πρωτη σε ανηφορο, δεν αλλαξε και εσβησε.
Δε νομιζω να εχει σχεση η πιεση γιατι μιας και εχουμε αντλια, αυτη εχει τον πρωτο λογο να ''πρεσαρει''καυσημο στο συστημα και οχι απλα η πιεση της δεξαμενης οπως στα αεριου ψεκασμου.Η ανηφορα ειχε μεγαλη κληση ? Αν ναι μαλλον αυτο έφταιγε.
-
NAI
Υγραεριοκίνηση!