-
Ο χρήστης p_george έγραψε:
Bλεπω οτι το Qashqai 1,6 ειναι στην λιστα των αξιοπιστων,
παρ΄ολα αυτα φιλος με Qashqai 1,6 που τοποθετησε συστημα 4ης γενιας πριν απο 8 μηνες περιπου,
μετα απο 30.000 χλμ πηρε βαλβιδες και καπακι στο χερι, κοστος ζημιας 2.500 ευρω περιπου,
το τοποθετησε στην Θεσ/νικη, οταν τους θυμησε οτι του ειπαν πως δεν υπαρχει κανενα προβλημα του απαντησαν οτι ετσι ειχαν πει και σε αυτους οι Ιταλοι.Ξέρεις αν ο Σαλονικιός εγκαταστάτης ήταν ο Θεοδώρου?
Ρωτάω γιατί το έχω αφήσει από χθές το πρωί για μετατροπή στον συνεργάτη του Θεοδώρου στην Αθήνα. -
Ο χρήστης Blanc Ange έγραψε:
Ομολογω οτι αυτο δεν το χω ακουσει ποτε.
3 φορες μεσα σε ενα χρονο σε 206 και μια φορα σε C4...
Τυχαιο που ειναι γαλλικα?Εγώ πάντως αλλάζω πολλαπλασιαστή στο 106 κάθε 30Κ χιλιόμετρα και δεν καίω υγραέριο
-
Ο χρήστης Michael1924 έγραψε:
Ξέρεις αν ο Σαλονικιός εγκαταστάτης ήταν ο Θεοδώρου?
Ρωτάω γιατί το έχω αφήσει από χθές το πρωί για μετατροπή στον συνεργάτη του Θεοδώρου στην Αθήνα.Ναι αυτος ειναι, και το συμβαν ειναι εντελως προσφατο σε ενα κοκκινο Qashqai 1,6
του οποιου η ζημια δεν εχει αποκατασταθει ακομα. -
Ο χρήστης cson έγραψε:
Ειναι σιγουρος οτι ηταν απο το υγραεριο? Καπακι για ποιο λογο να παρεις στο χερι?Στο συνεργειο του ειπαν οτι ειναι σιγουροι,
το καπακι επρεπε να αλλαξει γιατι εχουν φαγωθει και οι εδρες των βαλβιδων,
τα χιλιομετρα που εχει κανει με υγραεριο ειναι 40.000 -45.000 σε 10 περιπου μηνες,
το αυτοκινητο ειναι διετιας και εχει κανει ολα τα απαιτουμενα σερβις. -
Ρωτάω γιατί το έχω αφήσει από χθές το πρωί για μετατροπή στον συνεργάτη του Θεοδώρου στην Αθήνα.Ναι αυτος ειναι, και το συμβαν ειναι εντελως προσφατο σε ενα κοκκινο Qashqai 1,6
του οποιου η ζημια δεν εχει αποκατασταθει ακομα.Ξέρεις τι σόι οδηγός είναι ο κάτοχος του nissan? Σίγουρα θα παίζει ρόλο και ο τρόπος οδήγησης.
Σκέφτομαι μήπως πρέπει να το γυρνάω και λίγο στη βενζίνη, ειδικά στα μεγάλα ταξίδια που ο κινητήρας θα δουλέυει 3-4 ώρες ασταμάτητα. Κι ας λένε αυτοί ότι δεν υπάρχει πρόβλημα.
Πάντως, στο δικό μου αυτοκίνητο σύμφωνα με έναν πρόχειρο υπολογίσμο (με θεώρηση ότι από 13Lt/100χλμ κατανάλωση, θα πάω στα 14.5Lt/100χλμ), στα 42.500χλμ, θα έχω αποσβέσει τα 1550€ της εγκατάστασης και 2.500€ πιθανής ζημιάς.
Τα ρίσκα τα ξέρουμε και προχωράμε!Κι ο θεός μαζί μας
-
Ο χρήστης Michael1924 έγραψε:
Ξέρεις τι σόι οδηγός είναι ο κάτοχος του nissan? Σίγουρα θα παίζει ρόλο και ο τρόπος οδήγησης.Ηρεμος και πολυ προσεκτικος, ολα τα χιλιομετρα τα εχει κανει σε ανοιχτες διαδρομες και μεσαιες ταχυτητες.
Σκέφτομαι μήπως πρέπει να το γυρνάω και λίγο στη βενζίνη, ειδικά στα μεγάλα ταξίδια που ο κινητήρας θα δουλέυει 3-4 ώρες ασταμάτητα. Κι ας λένε αυτοί ότι δεν υπάρχει πρόβλημα.
Aπ' οτι δειχνουν τα πραγματα στις ανοιχτες διαδρομες υπαρχει προβλημα,
καποιος αλλος εγκαταστατης υγραεριου στην Αθηνα το Qashqai το θεωρουσε οτι εχει κινητηρα μεσαιου κινδυνου και το συστημα που εβαζε, 5ης γενιας, ειχε εξαρτημα που ψεκαζε σταδιακα και βενζινη μετα απο καποιο οριο στροφων.Κι ο θεός μαζί μας
-
του οποιου η ζημια δεν εχει αποκατασταθει ακομα.Μια και στο πρόσφατο άρθρο των 4Τ είχε δοκιμαστεί ένα Qashqai με σύστημα 5ης γενιάς (icom jtg) θα είχε ενδιαφέρον να μαθαίναμε μετά από μερικούς μήνες αν τυχόν αντιμετωπίσει κι αυτό πρόβλημα.
Προσωπικά είμαι σίγουρος πως δεν θα έχει το παραμικρό πρόβλημα. Η αντιπροσωπεία της Nissan που το έδωσε για τη μετατροπή πρέπει να το έψαξε αρκετά, πριν κάνει αυτή την κίνηση.Πάντως είναι κρίμα να δίνονται τέτοιες απαντήσεις από τον Θεοδώρου. Σίγουρα δεν είναι τυχαία τα πολύ καλά λόγια που έχουν ακουστεί γι αυτόν, αλλά τελικά είναι γεγονός οτι βάζει 'γενικά' συστήματα 4ης γενιάς και 'όποιον πάρει ο χάρος'... (αφού απ' ότι φαίνεται, δεν έχει απόλυτα σωστές πληροφορίες...)
Αξιζει κανείς να διακινδυνεύσει τον κινητήρα του αυτοκινήτου του για να γλυτώσει 500-600 ευρώ;
Σίγουρα όχι, γι αυτό όποιος έχει νέο αυτοκίνητο, ας προτιμήσει σύστημα 5ης γενιάς με υγρό ψεκασμό. -
Μία λύση στην ελλιπή λίπανση του LGP που οδηγεί σε πρόωρη φθορά κυρίως των εδρών των βαλβίδων εξαγωγής είναι η τοποθέτηση είτε ''ηλεκτρονικής'' (περίπου 100 λίρες) είτε ''μηχανικής'' λαδιέρας (περίπου 30 λίρες)
http://www.youtube.com/watch?v=NEXD1YkPcAY
http://www.vanmeenen.com/LPG-autogas-Vlaanderen/flashlube/electronic-flashlube.pdf -
oκ το αγοράζεις... αλλα ποιος θα στο βάλει?
-
Ετσι ομως χανουμε το πλεονεκτημα του πεντακαθαρου κινητητρα που κανει το lpg..
Με την λαδιερα θα μαυρισουν τα παντα μεσα στον κινητηρα και ας ψεκαζεται ελεγχομενα ηλεκτρονικα... -
Ο χρήστης 106S16 έγραψε:
Μία λύση στην ελλιπή λίπανση του LGP που οδηγεί σε πρόωρη φθορά κυρίως των εδρών των βαλβίδων εξαγωγής είναι η τοποθέτηση είτε ''ηλεκτρονικής'' (περίπου 100 λίρες) είτε ''μηχανικής'' λαδιέρας (περίπου 30 λίρες)Υπάρχουν αρκετές αναφορές για προβληματικούς κινητήρες ακόμη και με την τοποθέτηση του flash lube...
Την τοποθέτηση τη γνωρίζουν σίγουρα οι εγκαταστάτες υγραερίου, αφού αποτελεί πολύ κοινή πρακτική στα συστήματα 3ης και 4ης γενιάς.
Στα 5ης γενιάς δεν χρειάζεται και ΔΕΝ τοποθετείται. -
Ο Μπίρμπος πάντως, μου είχε πει στα τέλη Μαίου που είχα πάει να δει το Captiva από κοντά, ότι με 1400€ μπορώ να βάλω σύστημα 4ης γενιάς και με 1950€ 5ης. Σαφώς και πρότεινε το 5ης, αλλά αυτό σημαίνει ότι τοποθετεί και συστήματα 4ης γενιάς, άρα δεν μπορεί να είναι τόσο προβληματικά όσο τα περιγράφουν. Τώρα πιθανόν που οι πελάτες εκτοξέυτηκαν και έδεσε το γάιδαρο του να τοποθετεί μόνο 5ης από το οποίο θα έχει και μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους.
Ξέρει κανείς πόσο καιρό κυκλοφορεί το σύστημα 5ης γενιάς? Από πότε δηλαδή έχει αρχίσει να εφαρμόζεται στην Ελλάδα?Μίλαγα πάντως με μηχανικό της Hyundai και με ενημέρωσε ότι πέρασε οδηγία από τα κεντρικά για όσους ρωτούν τι συμβαίνει με την εγγύηση, να τους λένε ότι εφόσον τοποθετήσουν σύστημα υγραερίου (ανεξαρτητα ποιάς γενιάς) πάυει να ισχυεί η εγγύηση για τα μηχανικά μέρη, όπως βαλβίδες καπάκια κ.λ.π.)
-
Σε κάποιο άλλο forum διάβασα οτι εγκαταστάσεις συστημάτων υγραερίου κάνει κι ο Καρβούνης Mazda στα Γλυκά Νερά.
Περιγραφή Υπηρεσίας LPGΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ «ΔΙ-ΚΑΥΣΙΜΗ» ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΜΕ ΥΓΡΑΕΡΙΟ :
4 κυλ. διαδοχικό INJECTION κομπλέ. από 1.200,- EURO
6 κυλ. διαδοχικό INJECTION κομπλέ. από 1.600,- EURO
8 κυλ. διαδοχικό INJECTION κομπλέ. από 1.800,- EURO
Απευθείας INJECTION «Δι-καύσιμο» υγραέριο – 4 κυλ. από 2.000,- EUROΠιθανότατα πρόκειται για 4ης γενιάς σύστημα, εκτός από το τελευταίο 'Απευθείας INJECTION «Δι-καύσιμο» υγραέριο – 4 κυλ. από 2.000,- EURO'.
-
Μηπως ξερετε ενα αυτα τα συστηματα 4ης/ 5ης γενειας μπορουν να εφαρμοστουν σε παλαιοτερα αυτοκινητα??? Εχουμε ενα 2λιτρο του 92' (με injection χωρις καταλυτη) που εδω κ κανενα 9μηνο ειναι ακινητοποιημενο λογω καταναλωσης (10-15 λιτρα μεσα στην πολη ). Κατα τ'αλλα ειναι αψογο οποτε αξιζει να κυκλοφορησει ομως η καταναλωση σε συνδυασμο με το ~1,55+ που κοστιζει η σουπερ θα το καθιστουαν μια τεραστια τρυπα στην τσεπη
Υπαρχει λοιπον περιπτωση να τοποθετηθει καποιο απο τα συγχρονα συστηματα σε τοσο παλιο αυτοκινητο??
Ευχαριστω πολυ!!!
-
Όσον αφορά στον Καρβούνη, όντως, κάνει, αλλά απ' ότι θυμάμαι δεν ισχύουν οι τιμές.
Τη μέρα που είχα πάει να ρωτήσω έβαζε σε ένα CX-7.
Εμένα για 4 κύλινδρο μου είχε δώσει πριν κανένα μήνα τιμή γύρω στα 1.600€.
Το καλό του είναι ότι τότε τουλάχιστον δεν είχε καθόλου αναμονή και αν θυμάμαι καλά δίνει και αυτοκίνητο αντικατάστασης όσο καιρό σου κρατάει το δικό σου. -
Πρόκειται να τοποθετήσω σύστημα 4ης γενιάς σε ένα OPEL VECTRA 1600cc του 2008. Με βάση τη διεθνή βιβλιογραφία , τη λίστα της PRINS που εχει δημοσιευτεί στο φορουμ αλλά και ότι μου είπε σε τηλεφωνική επικοινωνία η αντιπροσωπεία της VIALLE, δεν υπάρχει θέμα βαλβίδων για το αυτοκίνητο αυτό.Η τποθέτηση θα γίνει στο συνεργάτη του Θεοδώρου στην Αθήνα ( Π. Ράλλη). Εκεί μου είπαν ότι παντως θα ρυθμιστεί μεσω του ελκεφάλου η εγχυση παράλληλα και 4% βενζίνης για προληπτικούς λογους αν και ισχυρίζονται ότι γενικά δεν υφίσταται θέμα. Το κόστος συνολικά 1600 EUR.Θα παρακαλούσα το μέλος του φόρουμ Michael 1924 να αναφέρρει τις εντυπώσεις απο το συγκεκριμένο συνεργείο και ότι άλλο πιστεύει ότι πρέπει να συζητηθεί σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα.Επίσης θα πρέπει να οργανωθούμε κάποτε όλοι οι χρήστες LPG ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ απο το κράτος ευνοική μεταχείριση ( τέλη, τιμή καυσίμου, χαμηλή φορολογια του καυσίμου ) με βαση οτι ισχύει στην ΕΕ. Δηλ να απαιτησουμε να ισχυσουν ακομη και με ενδικα μεσα τα ισχύοντα στη ΕΕ.
-
Ο χρήστης dlag έγραψε:
Επίσης θα πρέπει να οργανωθούμε κάποτε όλοι οι χρήστες LPG ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ απο το κράτος ευνοική μεταχείριση ( τέλη, τιμή καυσίμου, χαμηλή φορολογια του καυσίμου ) με βαση οτι ισχύει στην ΕΕ. Δηλ να απαιτησουμε να ισχυσουν ακομη και με ενδικα μεσα τα ισχύοντα στη ΕΕ.είσαι τρελος ?
εδω τρέμει το φυλλοκάρδι μας οτι θα μας βάλουν έξτρα φόρους στο υγραέριο, γιατι τόσο χοντρομαλάκες είναι, και εσυ ζητάς και τα ρέστα? Αστο ετσι όπως είναι... καλα είναι. Βγήκε τις προάλες το AutoBild και έκανε αφιέρωμα. Την προηγούμενη βδομάδα ΤΟ ΒΗΜΑ είχε πρωτοσέλιδο στην υγραεριοκίνηση. Τα φόρουμ ξεπετάγονται σαν μανιτάρια... Δυστυχώς κάνουν ό,τι είναι δυνατόν να μαθευτεί το θέμα στο πανελλήνιο. Ενω επρεπε να το έχουμε κρυφό. Αν καταλάβουν οι μπετόβλακες οτι το υγραέριο πέρνει κ άλλους φόρους, θα μας σκίσουν... -
+1
-
Ο χρήστης Hierophant έγραψε:
Επίσης θα πρέπει να οργανωθούμε κάποτε όλοι οι χρήστες LPG ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ απο το κράτος ευνοική μεταχείριση ( τέλη, τιμή καυσίμου, χαμηλή φορολογια του καυσίμου ) με βαση οτι ισχύει στην ΕΕ. Δηλ να απαιτησουμε να ισχυσουν ακομη και με ενδικα μεσα τα ισχύοντα στη ΕΕ.
είσαι τρελος ?
εδω τρέμει το φυλλοκάρδι μας οτι θα μας βάλουν έξτρα φόρους στο υγραέριο, γιατι τόσο χοντρομαλάκες είναι, και εσυ ζητάς και τα ρέστα? Αστο ετσι όπως είναι... καλα είναι. Βγήκε τις προάλες το AutoBild και έκανε αφιέρωμα. Την προηγούμενη βδομάδα ΤΟ ΒΗΜΑ είχε πρωτοσέλιδο στην υγραεριοκίνηση. Τα φόρουμ ξεπετάγονται σαν μανιτάρια... Δυστυχώς κάνουν ό,τι είναι δυνατόν να μαθευτεί το θέμα στο πανελλήνιο. Ενω επρεπε να το έχουμε κρυφό. Αν καταλάβουν οι μπετόβλακες οτι το υγραέριο πέρνει κ άλλους φόρους, θα μας σκίσουν...Δεν θέλω να είμαι απαισιόδοξος αλλά έτσι και πέσει πολύ παραπάνω η κατανάλωση της βενζίνης(όχι ότι δεν έχει πέσει αλλά εαν μεγάλο μέρος στραφεί στην υγραεριοκίνηση) τότε μαντέψτε που θα αποταθούν τα παλικάρια για να μαζέψουν τα 'σπαμένα'. Είναι και ένας απο τους λόγους που δεν προχωρώ προσωπικά σε εγκατάσταση υγραερίου στο αμάξι μου. Μου θυμίζει κάτι απο dejavou(φυσικό αέριο).
Σόρρυ για το offtopic. -
ρώτησα πριν κανένα μηνα περιπου εδώ http://www.ygraeriokinisi.gr
για υγραέριο στο Jeep 3.7L και μου είπαν για το σύστημα 5η γενιάς 2.800 euro.
με χαλάει όμως που χάνω σχεδόν το μισό χώρο αποσκευών... και γενικά δεν έχω πειστεί ότι αξίζει...
Υγραεριοκίνηση!