-
Για Seat Leon Cupra μου ζήτησαν 3.000 ευρώ για το ICOM!!!
-
|από hpdra » 16/03/11 16:14
Πως ακριβώς θα το κάνει αυτό ο υπέρτατος; Τι άλλο θ' ακούσουμε...»Το προηγούμενο κείμενο μου, ήθελα να το βάλω κάτω από αυτό του φίλου….. μα με αυτά που διαβάζω, θα ξεχάσω και το όνομα μου….
ΑΝΤΩΝΗΣ. -
Μια ερώτηση. Σε αστρα 1.6 turbo 180hp μπαίνει υγραέριο;
-
Ο χρήστης Lamps έγραψε:
Για Seat Leon Cupra μου ζήτησαν 3.000 ευρώ για το ICOM!!!δηλ για να κάνεις απόσβεση ....ζήσε Μάη μου
-
προς καθε απιστο θωμα καταθετω τις καταναλωσεις υγραεριου.
- 387.5κμ με 35λτ υγραεριου, (φουλαριασμα) δλδ 9.03λτ/100χλμ
- 204κμ με 15.5λτ υγραεριου, >> δλδ 7.59λτ/100χλμ
- 269.4κμ με 24λτ υγραεριου, >> δλδ 8.9 λτ/100χλμ
- 272.2κμ με 19.56λτ υγραεριου, >> δλδ 7.05λτ/100χλμ
- 174κμ με 10.5 λτ υγραεριου, >> δλδ 6.03λτ/100χλμ σε ταξιδι με 130- 140 ταχυτητα εθνικη
το τελευταιο γεμισμα εγινε σημερα βραδυ, και εγινε σε δευτερο πρατηριο τσεκ φουλαρισματος για τον φοβο υπαρχοντος αερα
χωρις αποτελεσμα. οι παρα την αντλια πελατες ετριβαν τα ματια τους απο τα νουμερα. για την τελευταια μετρηση κρατησα
αποδειξη και φωτογραφια χιλιομετρητη.
το αυτοκινητο καιει οπως εχω ηδη πει σχεδον 1.4λτ/100κμ βενζινη ολη την διαρκεια των γεμισματων υγραεριου και καλα κανει
για να μην τσουρουφλισθουν τα μαμα μπεκ βενζινης αλλα και για τις βαλβιδουλες να δουλευουν δροσερα(εχω και valve care)
οποιος δεν το πιστευει γιατι του καιει 20% παραπανω σε λιτρα με υγραεριο εχει 2 επιλογες. οταν αλλαξει αυτοκινητο να κοιταξει να εχει αμεσο ψεκασμο(fsi, tsi, tfsi, mpi), οταν βαλει υγραεριο να ψαξει συστηματα με μπεκ made in japan και
εγκεφαλο made in germany.
τοτε θα με θυμηθει, οπως εγω θυμηθηκα αυτον που με προετρεψε να παρω αμεσου ψεκασμου κινητηρα και τωρα γυριζω
και γελαω και ολα τα βενζιναδικα τα χαιρεταω!!!!!!!!!
-
Αυτός που του καίει 20% παραπάνω υγραέριο, δεν ρίχνει και 1.4 lt/100 βενζίνη. Άμα ρίξεις 2.8lt βενζίνη, υπάρχει περίπτωση να μας λες 'καίει 5 λίτρα υγραέριο, γιατί δεν το πιστεύετε' ?
-
προς asteris
τι λογικη ειναι αυτη; μηπως ειναι αλλα ελληνικα απο αυτα που διδαχτηκα; ειναι δηλαδη αναγκαια συνθηκη αμα ριχνει και βενζινη να ριχνει λιγοτερο υγραεριο; γιατι εδω πιπιλατε την καραμελα οτι οπωσδηποτε θα καιει 20-25% παραπανω υγραεριο ο κοσμος να χαλασει το αεριας μορφης . τωρα τα γυρνατε και αναφερεστε σε σχεση καταναλωσης βενζινης παραλληλα με υγραεριο. η icom αναφερεται σε αυξηση καταναλωσης 30% σας το ξαναειπα το εχω σε φωτοτυπια στα χερια μου στης υγρης
μορφης . www.icomitalia.it να πατε να δειτε τις καταναλωσεις στην υγρη μορφη επισημα μετρημενη στο FIAT GRANDE PUNTO,
MERCEDES B170 .
περιμενω απαντηση απο οσους δουν www.icomitalia.it . να δω ποιος λεει ψεμματα η τι αλλο θα σκαρφιστουν εδω μεσα
για να μας πεισουν για την υγρη μορφη και τα πλεονεκτηματα της.(μια βλαβη στην εσωτερικη αντλια του donut παιζει 1200-1500ε !!!!!! αλλα δεν το λενε οταν πας να το βαλεις!!! αθανατε ελληνα)!!!!!! -
Σου έχω τρόπο να μην καις καθόλου υγραέριο άμα θες. Πάτα τον διακόπτη στο ταμπλώ σου. Θα καίει μόνο 8 λίτρα βενζίνη, αλλά τι σημασία έχει, θα έχεις ρίξει την κατανάλωση υγραερίου στο μηδέν...
-
προς asteris
αυτο δεν ειναι απαντηση,ειναι υπεκφυγη σε μια σειρα ερωτηματων που σου εθεσα. δεν μας ειπες πηγες www.icomitalia.it
η το εχεις κανει γαργαρα; καποιοι θα πανε και θα δουν αυτα που λεει η ιδια η icom για την καταναλωση του συστηματος,
περιμενω !!!!!! -
Σοβαρά τώρα, δεν καταλαβαίνεις ότι όταν ρίχνεις και ταυτόχρονα βενζίνη, ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι θα ρίξεις λιγότερο υγραέριο?
1.4λτ βενζίνη είναι κοντά 2 λίτρα υγραέριο, πρόσθεσέ τα και ξανακάνε τους υπολογισμούς σου για το τι καις.
-
προς asteris
μου φαινεται οτι μιλαμε αλλη γλωσσα- βενζινη καιει ετσι και αλλιως πριν γυρισει σε υγραεριο τουλαχιστον 5 λεπτα σε θερμοκρασιες κατω απο 10 βαθμους κρυο
- το ζεσταινω υποχρεωτικα 5-6 λεπτα και το κρυωνω ενεκα turbo 2-3 επισης παντα ανεξαρτητως καιρου
- τωρα που κανει κρυο δεν γυριζει αμεσως σε υγραεριο ακομα και αν ειναι σχετικα ζεστο παρα μετα απο μερικα εκατον. μετρα
- μετα απο 2 ωρες σταματημενο θελει παλι ζεσταμα απο την αρχη,ποσο μαλλον 4 φορες καθε μερα λογω εργασιας.
- ψηλα λογω προγραμματος ακομα δεν εχει γυρισει ποτε σε βενζινη αλλα ουτε εχει αναψει λαμπακι,γιατι εδω μου ελεγαν
οτι καιει λιγο υγραεριο λογω φτωχου μιγματος - ο εγκεφαλος ειναι ¨'σφραγισμενος' και δεν δεχεται ρυθμιση απο prins μαμα
αν νομιζεις οτι τα 1.4λτ/100χλμ σε κινητηρα 215+ αλογα και 36κιλα ροπη ειναι πολλά υπο αυτες τις συνθηκες χρησης πες μου
τι να πω για 30% επι πλεον που δινει η icom επισημα σε λιτρα υγραεριου;
-
Με αυτές τις συνθήκες, δεν μπορείς να κάνεις αξιόπιστες μετρήσεις, το αμάξι τρεις την ώρα δουλεύει με βενζίνη, η οποία φυσικά ρίχνει την κατανάλωση του υγραερίου.
Τα 5-6 λεπτά που το ζεσταίνεις, κάθεσαι σε ρελαντί? Στο κρύωμα το ίδιο? Γιατί αυτές είναι τεχνικές της δεκαετίας του 80, το αμάξι σου δεν χρειάζεται τέτοια μεταχείριση. Με υδρόψυκτη τουρμπίνα μέχρι και σκίσιμο και σβήσιμο αντέχουν πλέον τα σύγχρονα...
-
Ο χρήστης asteris έγραψε:
Σου έχω τρόπο να μην καις καθόλου υγραέριο άμα θες. Πάτα τον διακόπτη στο ταμπλώ σου. Θα καίει μόνο 8 λίτρα βενζίνη, αλλά τι σημασία έχει, θα έχεις ρίξει την κατανάλωση υγραερίου στο μηδέν...EΙΣΑΙ ΘΕΟΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ !!!!!!
Με αυτές τις συνθήκες, δεν μπορείς να κάνεις αξιόπιστες μετρήσεις, το αμάξι τρεις την ώρα δουλεύει με βενζίνη, η οποία φυσικά ρίχνει την κατανάλωση του υγραερίου.
Τα 5-6 λεπτά που το ζεσταίνεις, κάθεσαι σε ρελαντί? Στο κρύωμα το ίδιο? Γιατί αυτές είναι τεχνικές της δεκαετίας του 80, το αμάξι σου δεν χρειάζεται τέτοια μεταχείριση. Με υδρόψυκτη τουρμπίνα μέχρι και σκίσιμο και σβήσιμο αντέχουν πλέον τα σύγχρονα...
Μα γιατι του τα λες αυτα ? Ο ανθρωπος ειναι πτυχιουχος θετικων επιστημών
-
Ο χρήστης gasdino έγραψε:
η icom αναφερεται σε αυξηση καταναλωσης 30% σας το ξαναειπα το εχω σε φωτοτυπια στα χερια μου στης υγρης
μορφης . http://www.icomitalia.it να πατε να δειτε τις καταναλωσεις στην υγρη μορφη επισημα μετρημενη στο FIAT GRANDE PUNTO,
MERCEDES B170 .
περιμενω απαντηση απο οσους δουν http://www.icomitalia.it . να δω ποιος λεει ψεμματα η τι αλλο θα σκαρφιστουν εδω μεσα
για να μας πεισουν για την υγρη μορφη και τα πλεονεκτηματα της.(μια βλαβη στην εσωτερικη αντλια του donut παιζει 1200-1500ε !!!!!! αλλα δεν το λενε οταν πας να το βαλεις!!! αθανατε ελληνα)!!!!!!Oντως η icom δινει 30% . Δεν εχω δει, ακουσει κανεναν με icom να καιει παραπανω απο 15%. Ακομα και αυτος ο τυπος http://www.autogasforum.gr/viewtopic.ph ... c9bcf0ef75 που εχει άτια να ''ταΐσει'', και μαλιστα πολλα, +10% καιει παραπανω..... Ολοι τρελοι ειμαστε ?
Ασχετο. Μπας και φορας και συ υγρου και δεν πηρες χαμπαρι ??? http://www.prinsautogas.com/en/products ... ystem.html Εδω βλεπεις οτι ακομα και η εταιρια σου δεν ειναι νουμερα που ανεπτυξαν και υγρο ψεκασμο Ξερουν οτι ειναι το μελλον...Για βρες μας το συστημα σου και ανεβασε το link να το δουμε αναλυτικά. ΑΑΑ....και η αντλια δεν κοστιζει τοσα φιλε μου....θα σου πω σύντομα ποσο.
-
Καλά και εγω το ζεστενω 5 λεπτα το πρωί δεν έχει να κάνει με τεχνική δεκαετίας 80 αλλα δεν θέλω να κλωτσαει το 7 ταχυτο αυτόματο κιβώτιο όταν είναι κρύο και ξεκινήσω αμεσσως ζοριζεται ειδικά στην αλλαγη 1ης 2ας και δεν είναι τουρμπο το ίδιο κανω και στο smart που είναι τουρμπο μονο βενζινη και κάνει τα ίδια κλωτσαει δηλαδή στις αλλαγές 1ης 2ας οταν ξεκινας κρυος και για τα 4-5 λεπτα και επίσης αυτόματο
αυτο που έχω να σας ανακοινώσω το ML καίει με υγραεριο πιο λίγα απο το smart σε χρημα, το σμαρτ ( brabus ) γεμίζει με 45 ευρο , όταν το πήρα γέμιζε με 22 και κάνει περιπου 400 χιλιόμετρα στην πόλη το ML με 45 ευρω υγραεριο στη πόλη κάνει περιπου 420 χιλ τα συμπεράσματα δικα σας.
@ gasdino πόσα άμεσου ψεκασμού ( fsi tsi κτλ ) αυτοκίνητα έχουν Υγραεριο στην Ελλάδα και με τι συστηματα ; Για να έχουμε καταναλωσεις απο άμεσου ψεκασμού άσχετα αν είναι υγρος ή αεριος ψεκασμός Και όσα έχουν πως δουλεύουν ;
@ asteris γιατί δεν σκεφτεσε την πιθανότητα να ισχύει αυτο που λέει περι κατανάλωσης λόγω του άμεσου ψεκασμού και των πολλών οκτανιων του καυσίμου σε σχέση με τα αλογα να τραβάει καλύτερα ;
@ gasdino. Τι έγινε με το άλλο οκταβια που αναφερες τι καταναλωσεις έχει αυτο ;
-
Ο χρήστης Lamps έγραψε:
Για Seat Leon Cupra μου ζήτησαν 3.000 ευρώ για το ICOM!!!Ουτε με σφαίρες δεν κανει τοσο. Ρωτα και αλλου. Νομιζω περι τα 2300 το πολυ
Δεν ξερω αν σου ειπαν βεβαια για το icom jtg HP Ειναι αμεσου ψεκασμου το Cupra ? Αν οχι, κανει οσο ειπα.Μια ερώτηση. Σε αστρα 1.6 turbo 180hp μπαίνει υγραέριο;
Σε οτι γουσταρεις βαζεις. Απο το τρικυκλο του ψαρα που περνά , μεχρι και σε 300+αλογατα.... Αρκει να βρεις κατάλληλο συστημα και μαστορα
-
Το Cupra είναι άμεσου ψεκασμού, TSI. Πολλά μου φαίνονται τα 3,000 ρε παιδιά!
-
Το cupra είναι άμεσου ψεκασμού νομίζω ότι έχεις μια μόνο επιλογή την prins σε αέρια μορφή προς το παρόν στην Ελλάδα σε λίγο καιρο φανταζομε και του υγρού ψεκασμού
Κοιτα εδω
Prins introduces VSI- 2.0 and Direct LiquiMax!
Besides the new Direct LiquiMax system for DI engines Prins also introduces its completely new VSI- 2.0 system.
The Direct LiquiMax system is a system which injects the liquid LPG under high pressure directly into the cylinders. The VSI- 2.0 is an evolution of the proofed VSI technique, which enables even better performance and emissions.
-
προς asteris
τι λογικη ειναι αυτη; μηπως ειναι αλλα ελληνικα απο αυτα που διδαχτηκα; ειναι δηλαδη αναγκαια συνθηκη αμα ριχνει και βενζινη να ριχνει λιγοτερο υγραεριο; γιατι εδω πιπιλατε την καραμελα οτι οπωσδηποτε θα καιει 20-25% παραπανω υγραεριο ο κοσμος να χαλασει το αεριας μορφης . τωρα τα γυρνατε και αναφερεστε σε σχεση καταναλωσης βενζινης παραλληλα με υγραεριο. η icom αναφερεται σε αυξηση καταναλωσης 30% σας το ξαναειπα το εχω σε φωτοτυπια στα χερια μου στης υγρης
μορφης . http://www.icomitalia.it να πατε να δειτε τις καταναλωσεις στην υγρη μορφη επισημα μετρημενη στο FIAT GRANDE PUNTO,
MERCEDES B170 .
περιμενω απαντηση απο οσους δουν http://www.icomitalia.it . να δω ποιος λεει ψεμματα η τι αλλο θα σκαρφιστουν εδω μεσα
για να μας πεισουν για την υγρη μορφη και τα πλεονεκτηματα της.(μια βλαβη στην εσωτερικη αντλια του donut παιζει 1200-1500ε !!!!!! αλλα δεν το λενε οταν πας να το βαλεις!!! αθανατε ελληνα)!!!!!!- Η κατανάλωση στο δικό μου αυτοκίνητο έχει αυξηθεί 10 με 15% μετρημένη χίλιες φορές με χίλιους τρόπους.
- Η νέα ενισχυμένη αντλία της icom στοιχίζει περίπου 380 ευρώ, όπως με πληροφόρησαν στο συνεργείο που έκανα την εγκατάσταση.
- Γιατί και τρίτη εταιρία μπαίνει στα συστήματα υγρής έκχυσης, αν δεν υπάρχει προοπτική; Μερικά πράγματα απλώς είναι κοινή λογική και 'μιλάνε' από μόνα τους.
Aλήθεια δεν σε καταλαβαίνω, γιατί προσπαθείς να κανεις εδώ μέσα κάποιους να αποδείξουν ότι δεν είναι ελέφαντες;
'lyggas' suzuki gv (icom jtg)
-
προς asteris
MERCEDES B170 .
για να μας πεισουν για την υγρη μορφη και τα πλεονεκτηματα της.(μια βλαβη στην εσωτερικη αντλια του donut παιζει 1200-1500ε !!!!!! αλλα δεν το λενε οταν πας να το βαλεις!!! αθανατε ελληνα)!!!!!!Η διαφορά στην κατανάλωση υγραερίου - βενζίνης οφείλεται στο ΓΕΓΟΝΟΣ ότι αν κάψεις ένα λίτρο υγραέριο θα πάρεις 20-30% λιγότερη θερμότητα από το να κάψεις ένα λίτρο βενζίνη. Το κατάλαβες;
Ο ψεκασμός σε υγρή μορφή θεωρητικά πλεονεκτεί σε σχέση με τον ψεκασμό σε αέρια μορφή. Τώρα αν η υλοποίηση (το κιτ) του υγρού ψεκασμού έχει προβλήματα σε σχέση με τα κιτ του αέριου ψεκασμού, είναι άλλο θέμα. Όλα τα κιτ 4ης γενιάς είναι εξίσου καλά;
Υγραεριοκίνηση!