-
μα αμα φτανει 300 δε τις αλλαζεις κατ ευθειαν; Καλα κανω εγω που δε τις ελεγχω καθολου, εμενα βεβαια ειναι αυτορυθμιζομενες σε Rav4 MKII
-
Θέλω πριν βάλω αέριο στο Almera n15 να κάνω έναν έλεγχο γιατί έχει φτάσει 200.000 χλμ και δεν νομίζω να έκανε ο προηγούμενος ιδιοκτήτης. Έχω την εντύπωση ότι έχει μηχανικές και όχι αυτορυθμιζομενες.
-
Μηχανικες εχει, μετρα καυσαερια με πολυ ζεστο κινητηρα και υστερα απο ξεμπουκωμα και αν στο ρελαντι εχει κατω απο 70 υδρογοναναθρακες εισαι ενταξει απο βαλβιδες, αν εχει παραπανω κανε μετρηση διακενων.
-
Μηχανικες εχει, μετρα καυσαερια με πολυ ζεστο κινητηρα και υστερα απο ξεμπουκωμα και αν στο ρελαντι εχει κατω απο 70 υδρογοναναθρακες εισαι ενταξει απο βαλβιδες, αν εχει παραπανω κανε μετρηση διακενων.
Πώς μετράω τους υδρογονάνθρακες; Στο κτεο;
Κάποιος μου είπε ότι με υγραέριο θα τσιμπάει λίγο λαδακι και νεράκι. Ισχύει; Τώρα δεν καίει σταγόνα.
-
Σε κτεο, σε οποιαδηποτε συνεργειο βγαζει καρτα καυσαεριων, μην ακους τις κουβεντες του καφενειου που στο διαολο το στηριζει αυτο?
-
Ηλία εμένα το tucson με διάκενο 0.05mm σε 8 εξαγωγής είχε 9 υδρογονανθρακες, 0.01 co και στο δρόμο πέταγε. Το μόνο που καταλάβαινα εγώ και μόνο εγώ, ήταν μόνο στο υγραέριο στο ρελαντί ένα ελαφρύ τρέμουλο. Στη βενζίνη τίποτα απολύτως. Όταν είδαμε το 0.05 στη μέτρηση κοιτιωμασταν με το μηχανικό. Τελικά το σωσαμε με ρύθμιση στα καπελωτα. Στις 128.000 έγινε αυτό. Τώρα έχω 255.000. έχω αλλάξει πολύ καιρό Κιτ αερίου, σωστή ρύθμιση , tunap , και σε κάθε μέτρηση οι βαλβίδες είναι άθικτες.
-
Τρομερα δυσκολο αυτο, να που ετυχε ομως.
-
Σκέφτομαι να το κοιτάξω και εγώ το υγραέριο . Εχω Citroen C5 2000 κ.εκ , το τελευταίο μοντέλο . Ο κινητήρας αυτός είναι απροβλημάτιστος , δεν καίει λάδια και έχω ακούσει ότι γενικά τα πάει καλά με το υγραέριο .
Εχει κανένας εμπειρία και κάποια πρόταση ?
-
Υγραεριο σε golf 4 1,4 75ps ειναι οκ?Οι βαλβιδες του αντεχουν?Δεν με ενδιαφερουν ταχυτητες πανω απο 120χαω.
-
Σκέφτομαι να το κοιτάξω και εγώ το υγραέριο . Εχω Citroen C5 2000 κ.εκ , το τελευταίο μοντέλο . Ο κινητήρας αυτός είναι απροβλημάτιστος , δεν καίει λάδια και έχω ακούσει ότι γενικά τα πάει καλά με το υγραέριο .
Εχει κανένας εμπειρία και κάποια πρόταση ?
Γενικά γαλλικά και γερμανικά είναι πιο αντοχής στο υγραέριο σε συγκριση με τα Ιαπωνικά (είχα υγραέριο σε Honda για 160.000)
Το αμάξι πρέπει να δουλεύει άριστα σε βενζίνη (καλό θα ηταν να μπεί σε διαγνωστικό) να δείς εάβ εχει βλάβες αποθηκευμένες . και εάν έχεις αρκετα χιλιόμετρα δες μπουζοκαλώδια /πολλαπλασιαστη.
Απο συστήματα υπάρχουν αρκετά ( θα προτιμουσα Πολωνικο) σημασία έχει ο εγκαταστάτης να το ρυθμισει σωστα.
Ενδεικτικά δές Lovato , Aeb , Europegas , Stah ( συνδύασε το στα 3 τελευταια με μπέκ τύπου βενζίνης , έχεις γραμμικό ψεκασμό )
Εγω είχα Lovato.
-
Υγραεριο σε golf 4 1,4 75ps ειναι οκ?Οι βαλβιδες του αντεχουν?Δεν με ενδιαφερουν ταχυτητες πανω απο 120χαω.
Μην τα φοβάσαι τα γερμανικά . Συνήθως έχουν υδραυλικές αυτορυθμιζόμενες ( ψαξτο με κινητηρα) , τουλάχιστον σε Corsa C ήταν με υδραυλικά ωστήρια.
Πρίν τη μετατροπή κάντου γενικο service και δες ρεύματα γιατι η δυσλειτουργια θα φανεί στο υγραεριο.
-
Πριν αποφασίσετε παρακολουθήστε τα βίντεο του Παναγιώτη Γκολέμη, λέει πολλές λεπτομέρειες γύρω από το υγραέριο σαν έμπειρος εγκαταστάτης.
-
Ότι και να λένε οι εγκαταστατες η μετατροπή σε υγραέριο κοστίζει σε αξιοπιστία. Από πού να αρχίσω; Από βαλβίδες, πολλαπλασιαστές, αντλίες, μπουζοκαλωδια, μπεκ αερίου, ρυθμιστής πιεσης, έλεγχοι κάθε τόσο. Προσωπικά έχασα τη μπάλα έχοντας εμπειρία από 5/6 μετατροπές φιλων και δική μου. Είναι γεγονός ότι μοτερικα κάποια γαλλικά και ιταλικά είναι αρκετα ανθεκτικά σε έδρες και βαλβίδες και κυρίως 8βαλβιδα και γερμανικά. Ίσως ο χρόνος που αφιερωνεις και η περιπέτεια που σε περιμενει δεν αξίζει την επένδυση τελικά.
-
Ότι και να λένε οι εγκαταστατες η μετατροπή σε υγραέριο κοστίζει σε αξιοπιστία. Από πού να αρχίσω; Από βαλβίδες, πολλαπλασιαστές, αντλίες, μπουζοκαλωδια, μπεκ αερίου, ρυθμιστής πιεσης, έλεγχοι κάθε τόσο. Προσωπικά έχασα τη μπάλα έχοντας εμπειρία από 5/6 μετατροπές φιλων και δική μου. Είναι γεγονός ότι μοτερικα κάποια γαλλικά και ιταλικά είναι αρκετα ανθεκτικά σε έδρες και βαλβίδες και κυρίως 8βαλβιδα και γερμανικά. Ίσως ο χρόνος που αφιερωνεις και η περιπέτεια που σε περιμενει δεν αξίζει την επένδυση τελικά.
Η μετατροπη στο w202 αξιζε μεχρι και το τελευταιο ευρω. 530.000κμ και υγραεριο απο τις 250.000κμ.Οδηγηση απο 2-3 ψυχρες εκκινησεις την ημερα μεχρι απανωτα κικνταουν και ταξιδι με 140-160κμ.Λαδια δεν καιει τιποτα.
Το golf mk4 1,4 75ps που μολις αγορασα ομως με προβληματιζει λογω των λαδιων που καιει.....ασχετο βεβαια με το υγραεριο με το οποιο μονο βελτιωση μπορει να υπαρξει.
Οποτε ναι το υγραεριο ειναι σωτηρια ,οχι σε κινητηρα απο βουτυρο.
-
Ναι το w202 τι να πάθει αν ανοίξεις και το δεις σε σχέση με 1 καινούργιο μοτέρ υπάρχει άπλα. Τώρα για το golfακι δεν είναι το ίδιο. Το θέμα του λαδιού που αναφέρεις δεν είναι το πρόβλημα. Το πιθανότερο 1σειρα τσιμουχακια.
-
μια χαρα αντεχει και δουλευει με υγραεριο, αν σου καιει λαδι που εχεις αναφερει παραπανω καντο ενα ρετκιφιε τον κινητηρα και θα γινει σαν καινουριο!
κυριως η επιλογη καλου μαστορα για το υγραεριο, αλλιως οι βλαβες παντα υπαρχουν σε κατι που δουλευει
-
Δείξε μου κανένα καλό. Γιατί καλός μαστορας είναι αυτός που λέει την αλήθεια στο πελάτη και δε το βλέπει σα 500 Ευρο. Ξέρεις φίλε στο δικό σου επί παραδείγματι ford mondeo δε μπαίνει αέριο γιατί διότι κτλπ. Δε θα το πει. Και ξέρεις γιατί; Έτσι απλά θα πάει στο διπλανό εγκαταστατη που θα του πει ότι ο προηγούμενος δεν ήταν ενημερωμένος. Και μετά αρχίζει το γαϊτανάκι της αναζήτησης. Κανονικά θα έπρεπε να του πει ότι 20000 Χιλ πρέπει να έρχεσαι για έλεγχο βαλβίδων 50 €. Μετά ξαναελα σε περίπου 10000 να το ξαναδούμε γιατί είσαι στο κατώτερο διάκενο. Η συνέχεια είναι αλλαγή καπελοτων και αν γνωρίζει ομαστορας και υπάρχει η επιλογή καπελοτου στο ανώτερο διάκενο και άλλα που είναι σημαντικές λεπτομερειες. Έχει κανείς άλλη άποψη;;;;
-
Το κιτ υγραεριου(tartarini.........)στο μερκ εχει κανει 280.000κμ.Παρατηρησα διαρροη νερου σε διαφορα σημεια σημερα το πρωι.Τα κολλαρα πρησμενα με σβηστο και παγωμενο κινητηρα.Ανοιγω δοχειο διαστολης και εκτόνωσε .Πρεπει να μυριζει υγραεριο.Αρα πνευμονας υποθετω.Η δεξαμενη ληγει σε 1,5 χρονο.Δεν τον επισκευαζουν ,λενε οτι θα αποτυχει.Να παω για αλλαγη ολου του κιτ?
-
Το κιτ υγραεριου(tartarini.........)στο μερκ εχει κανει 280.000κμ.Παρατηρησα διαρροη νερου σε διαφορα σημεια σημερα το πρωι.Τα κολλαρα πρησμενα με σβηστο και παγωμενο κινητηρα.Ανοιγω δοχειο διαστολης και εκτόνωσε .Πρεπει να μυριζει υγραεριο.Αρα πνευμονας υποθετω.Η δεξαμενη ληγει σε 1,5 χρονο.Δεν τον επισκευαζουν ,λενε οτι θα αποτυχει.Να παω για αλλαγη ολου του κιτ?
Εννοείται αλλαγή το κιτ . Κάποιο europegas, brc, lovato με obd να βάλεις και τελείωσες για 10 έτη τουλάχιστον.
-
W202 AMG wrote:
Εννοείται αλλαγή το κιτ . Κάποιο europegas, brc, lovato με obd να βάλεις και τελείωσες για 10 έτη τουλάχιστον.
Το αμαξι δεν ειναι obd.Μου λενε δεν εχει νοημα προηγμενο κιτ.Lovato και Stag προτεινουν.
Εν τω μεταξυ αρπαζει φωτια με τον αναπτηρα στο στομιο αλλα λιγα πραγματα.Εχω την υποψια οτι τουλαχιστον 1-2 χρονια φευγουν μικροποσοτητες στο κυκλωμα ψυξης.Ομως το πρωι το αμαξι ηταν πρεσαρισμενο και εχανε απο καθε ενωση ......
Φλαντζα την ψιλοαποκλειω αλλα δεν ξερεις ποτε.
Αφησα το γκολφ για stag σημερα(εχει obd αλλα οχι συμβατο)
Υγραεριοκίνηση!