-
Ο χρήστης huskarl έγραψε:
Τις προάλλες έπεσε στα χέρια μου ένα διαφημιστικό για εγκατάσταση υγραερίου από το τεχνικό τμήμα της Hyundai στη Πάτρα. Έκανα μια επίσκεψη και αυτό που μου έκανε εντύπωση (πέρα από κάποιες παπάντζες περί αύξησης της ιπποδύναμης κατα 10% με σχεδον την ιδια κατανάλωση) ήταν ότι έδινε εγγύηση 2 χρόνων για πιθανές σχετικές βλάβες στον κινητήρα. Το σύστημα που βάζει είναι της ICOM. Συζητήσαμε για 5 γεννιάς. 2100-2200 ευρώ το κόστος. Βάζει και 4ης γεννιάς με ~1500 ευρώ. Ραντεβού μετα από 7-10 μέρες. 4-5 μέρες για την εγκατάσταση.
Δίνει κανείς άλλος μετατροπέας στην Ελλάδα εγγύηση κινητήρα;Είμαι από Πάτρα και με ενδιαφέρει και εμένα να βάλω υγραέριο στο i30 μου. Το θέμα είναι στην Πάτρα υπάρχει βενζινάδικο με υγραέριο? Ο Κολοκυθάς στην Ακτή Δυμαίων έβγαλε την τιμή γιατί από ότι έμαθα δεν έχει άδεια...
-
Ο χρήστης nascar1 έγραψε:
Τις προάλλες έπεσε στα χέρια μου ένα διαφημιστικό για εγκατάσταση υγραερίου από το τεχνικό τμήμα της Hyundai στη Πάτρα. Έκανα μια επίσκεψη και αυτό που μου έκανε εντύπωση (πέρα από κάποιες παπάντζες περί αύξησης της ιπποδύναμης κατα 10% με σχεδον την ιδια κατανάλωση) ήταν ότι έδινε εγγύηση 2 χρόνων για πιθανές σχετικές βλάβες στον κινητήρα. Το σύστημα που βάζει είναι της ICOM. Συζητήσαμε για 5 γεννιάς. 2100-2200 ευρώ το κόστος. Βάζει και 4ης γεννιάς με ~1500 ευρώ. Ραντεβού μετα από 7-10 μέρες. 4-5 μέρες για την εγκατάσταση.
Δίνει κανείς άλλος μετατροπέας στην Ελλάδα εγγύηση κινητήρα;Είμαι από Πάτρα και με ενδιαφέρει και εμένα να βάλω υγραέριο στο i30 μου. Το θέμα είναι στην Πάτρα υπάρχει βενζινάδικο με υγραέριο? Ο Κολοκυθάς στην Ακτή Δυμαίων έβγαλε την τιμή γιατί από ότι έμαθα δεν έχει άδεια...
σε 2 εγκαταστατες που πηγα μου ειπαν οτι ετοιμαζονται 4 πρατηρια τωρα θα δουμε
-
Ο χρήστης panagos22 έγραψε:
σε 2 εγκαταστατες που πηγα μου ειπαν οτι ετοιμαζονται 4 πρατηρια τωρα θα δουμε
Μακάρι να είναι έτσι... Θέλει ψάξιμο πάντως γιατί είναι καλή κίνηση. Θα πάω και εγώ μια βόλτα από το επίσημο συνεργείο.
-
Το έγραψαν στην εφημερίδα, το είδα και στην TV. Δεν θυμάμαι την φίρμα, μα μίλαγαν για 7 νέα. Ξύπνησαν!!!....ελπίζω να μην ξυπνήσει ο ΓΑΠ…..αλλά άσε αυτόν…. είναι αγκαλιά με την μερκελ, (αχ τα γούστα του!!!!), οι δε άλλοι δεν έχουν χρόνο, τρώγονται μεταξύ τους…..
ΑΝΤΩΝΗΣ. -
Λογικα τα ακουω τα σχολια σας αν πρωτα βεβαιωσουμε οτι απο μηχανολογικης πλευρας το συστημα ειναι αρτιο, πχ
Διατομη στα ακροφυσια, σωστη αποσταση μπεκ υγραεριου απο αυτα της βενζινης, πνευμονας κτλ.Το αυτοκινητο απο κατασκευης ειναι ιδιοτροπο και λογω φιλτρο αερα δεν επιτρεπει τη τοποθετηση του rail κοντα στα εργοστασια κα μπεκ.
Υπαρχει περιπτωση να μπει το συστημα εσωτερικα/κατω της πολλαπλης και τα ακροφυσια να ψεκαζουν απο κατω απο τα μπεκ βενζινης?
Εχω στειλει και μαιλ στην Ιταλια μπας και προθυμοποιηθουνε.
Το αυτοκινητο του δουλευω βενζινα τις τελευταιες μερες..
-
Ο χρήστης huskarl έγραψε:
Δίνει κανείς άλλος μετατροπέας στην Ελλάδα εγγύηση κινητήρα;Aν οντως δινουν εγγύηση για τον κινητηρα (και οχι μονο για το συστημα)ειναι καλη κινηση απο μέρους τους και τα 2 χρονια κατι ειναι αλλα θα ηθελα να ακουσω οτι δίνουν και εναν ταδε(ικανοποιητικο) αριθμο χιλιομετρων γιατι δυσκολα θα βγαλει ζημιες σε 2 χρονια αν κανεις λιγα χλμ. Τα λεφτα δε, πολλα μου φαινονται... Έβαλαν και την εγγυηση μεσα
Επίσης θα ηθελα γραπτώς την εγγυηση και τα μερη του κινητηρα που καλύπτει, μονο τοτε. -
«αριθμο χιλιομετρων γιατι δυσκολα θα βγαλει ζημιες σε 2 χρονια αν κανεις λιγα χλμ.»
Εάν δεν κάνει πάνω από 70000κμ, δεν βλέπω το λόγο της μετατροπής. Οι επισφαλείς περιπτώσεις που έχουν γράφει εδώ μέσα, δικαιολογούν του λόγου μου το αληθές…
«Τα λεφτα δε, πολλα μου φαινονται... Έβαλαν και την εγγυηση μεσα
Επίσης θα ηθελα γραπτώς την εγγυηση και τα μερη του κινητηρα που καλύπτει, μονο τοτε.»
Σίγουρα για μια σωστή εγκατάσταση, τα χρήματα δεν είναι πολλά. Οπωσδήποτε η εγγύηση, σίγουρα θα πρέπει να είναι αναλυτική, και να μην περιέχει γενικολογίες, που είναι γραψίματα του άνεμου!!!. Παντός εάν κάνει 70000 το χρόνο, σίγουρα θα υπάρχει και όριο χιλιομέτρων….
Στο Jimny μου του κουτιού, η SUZUKI λέει για τρία χρόνια, η 100000κμ, με βενζίνη βεβαίως. Θα ήταν φουλ λογικό με αέριο.
Αυτή η εγγύηση, είναι αυτό που συζητείτε σήμερα για το αέριο, μα με 1500ε δεν μπορεί να σταθεί, επί οικονομικής βάσης.
ΑΝΤΩΝΗΣ. -
καλησπερα...παρακολουθω καιρο τωρα την συζητηση για την υγραεριοκινηση και ειμαι ετοιμος να βαλω κι'εγω στο αυτοκινητο μου.Εχω ενα SEAT IBIZA TOP GUN ICE 115HP του 2005.Το συστημα που εχω καταληξη ειναι το VIALLE 5ης γενιας.Αυτο γιατι ειναι μελετημενο για καθε αυτοκινητο ξεχωριστα και ερχεται ετοιμο ρυθμισμενο απο το εργοστασιο...Θα ηθελα να μου πει ο dti μερικα πραγματα σχετικα με το θεμα της λιπανσης των βαλβιδων που προσφερει το συγκεκριμενο συστημα και σχετικα με το προσθετο που βαζει απο που το προμηθευεται;Εννοειται οτι περιμενω σχολεια και απο αλλους ιδιοκτητες ibiza!!!ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
-
Το πρόσθετο βενζίνης της Vialle το έχω προμηθευτεί από τον Ιταλό εγκαταστάτη και η τοποθέτησή του είναι όρος της ασφαλιστικής κάλυψης που έχω για τον κινητήρα, ECU, κλπ.
Δε γνωρίζω αν το διαθέτει κι ο εδώ αντιπρόσωπος. -
ΠΡΟΣ dti
Μπορεις να μου πεις πιο ειναι το προ'ι'ον αυτο(ονομα,κωδικος κτλ) για να το ζητησω;Κατεληξα στο vialle ματα απο αρκετη ερευνα.Ο αδερφος μου εβαλε σε ενα FORD FIESTA 1400 του 2003 το ICOM.Καλο ειναι αν και εχει μερικα θεματακια για αρχη...Εχω μια ανασφαλεια με το θεμα των βαλβιδων γι'αυτο σε ρωταω!Αληθεια ποσο το πηρες το προσθετο;Φανταζεσαι που θα παω για το VIALLE....
-
Ο χρήστης Pedrosadani09 έγραψε:
ΠΡΟΣ dtiΜπορεις να μου πεις πιο ειναι το προ'ι'ον αυτο(ονομα,κωδικος κτλ) για να το ζητησω;Κατεληξα στο vialle ματα απο αρκετη ερευνα.Ο αδερφος μου εβαλε σε ενα FORD FIESTA 1400 του 2003 το ICOM.Καλο ειναι αν και εχει μερικα θεματακια για αρχη...Εχω μια ανασφαλεια με το θεμα των βαλβιδων γι'αυτο σε ρωταω!Αληθεια ποσο το πηρες το προσθετο;Φανταζεσαι που θα παω για το VIALLE....
Ετσι για να γινεται κουβεντα, τι ''θεματακια'' εχει ?
-
ΠΡΟΣ dtiΜπορεις να μου πεις πιο ειναι το προ'ι'ον αυτο(ονομα,κωδικος κτλ) για να το ζητησω;Κατεληξα στο vialle ματα απο αρκετη ερευνα.Ο αδερφος μου εβαλε σε ενα FORD FIESTA 1400 του 2003 το ICOM.Καλο ειναι αν και εχει μερικα θεματακια για αρχη...Εχω μια ανασφαλεια με το θεμα των βαλβιδων γι'αυτο σε ρωταω!Αληθεια ποσο το πηρες το προσθετο;Φανταζεσαι που θα παω για το VIALLE....
Το μπουκαλάκι στοιχίζει 30 ευρώ και πρέπει να έχει κάπου 150 ml μέσα. Δυστυχώς δε γράφει τίποτε στο λευκό σφραγισμένο μπουκαλάκι οπότε δεν έχω κάποιον κωδικό να σου δώσω. Προς το παρόν έχω απόθεμα, οπότε δεν με απασχολεί να ρωτήσω τον εδώ αντιπρόσωπο, ο οποίος από τη στιγμή που δεν προσφέρει την ασφάλιση κινητήρα, πιθανόν να μην έχει προμηθευτεί το συγκεκριμένο πρόσθετο.
-
Στο ρελαντι το πρωι που ειναι κρυο του σβηνει...αλλα αυτο λογικα ειναι καποια ρυθμιση που πρεπει να κανει!Τιποτα το ιδιαιτερο.(ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ!!!)Παντως σε γενικες γραμμες τρελη οικονομια!Εκει που ηθελε 60Ε την βδομαδα βενζινη τουλαχιστον τωρα με ενα 30αρι ειναι ανετος!
-
Καλησπέρα
Σήμερα πέρασα έλεγχο κτεο στο passat μου (1600 cc mod. 2001)σε ιδιωτικό κτεο στην Αλεξανδρούπολη. Πριν φτάσω στο κτεο φούλαρα τη δεξαμενή 63 λίτρων και ως εκ θαύματος πήρε 60,κατι λίτρα. σσ στη Βουλγαρία που το φουλάρω δεν μπόρεσα να βάλω πάνω από 50 λίτρα ποτέ. Τα σχόλια δικά σας… -
Ο χρήστης tolis1975 έγραψε:
Καλησπέρα
Σήμερα πέρασα έλεγχο κτεο στο passat μου (1600 cc mod. 2001)σε ιδιωτικό κτεο στην Αλεξανδρούπολη. Πριν φτάσω στο κτεο φούλαρα τη δεξαμενή 63 λίτρων και ως εκ θαύματος πήρε 60,κατι λίτρα. Αστειευόμενος είπα στα παιδιά του κτεο να προσέξουν μη σκάσει λόγο πίεσης. σσ στη Βουλγαρία που το φουλάρω δεν μπόρεσα να βάλω πάνω από 50 λίτρα ποτέ. Τα σχόλια δικά σας…Κάτι παίζεται με την αντλία του τύπου, μάλλον επιτρέπει την υπερπλήρωση της δεξαμενής. Το δικό μου σε 45άρα παίρνει 43,5 λίτρα και ποτέ δεν έκαψε πάνω από 8 λίτρα (συνήθως 7,5 getz 1,1). Τώρα εάν βάζει το δάχτυλο στο μέλι και κατά πόσο θα σε γελάσω...
-
Ο χρήστης lamprosdl έγραψε:
Καλησπέρα
Σήμερα πέρασα έλεγχο κτεο στο passat μου (1600 cc mod. 2001)σε ιδιωτικό κτεο στην Αλεξανδρούπολη. Πριν φτάσω στο κτεο φούλαρα τη δεξαμενή 63 λίτρων και ως εκ θαύματος πήρε 60,κατι λίτρα. Αστειευόμενος είπα στα παιδιά του κτεο να προσέξουν μη σκάσει λόγο πίεσης. σσ στη Βουλγαρία που το φουλάρω δεν μπόρεσα να βάλω πάνω από 50 λίτρα ποτέ. Τα σχόλια δικά σας…Κάτι παίζεται με την αντλία του τύπου, μάλλον επιτρέπει την υπερπλήρωση της δεξαμενής. Το δικό μου σε 45άρα παίρνει 43,5 λίτρα και ποτέ δεν έκαψε πάνω από 8 λίτρα (συνήθως 7,5 getz 1,1). Τώρα εάν βάζει το δάχτυλο στο μέλι και κατά πόσο θα σε γελάσω...
Λιγα μέτρα μετα κατέβηκα και είδα την αναλογικη ενδειξη του φλοτερ, ισα που ακουμπουσε τι κοκκινο τετραγωνακι.
-
Στο ρελαντι το πρωι που ειναι κρυο του σβηνει...αλλα αυτο λογικα ειναι καποια ρυθμιση που πρεπει να κανει!Τιποτα το ιδιαιτερο.(ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ!!!)Παντως σε γενικες γραμμες τρελη οικονομια!Εκει που ηθελε 60Ε την βδομαδα βενζινη τουλαχιστον τωρα με ενα 30αρι ειναι ανετος!Μάλλον θέλει μεγαλύτερα ακροφύσια στα μπεκ. Πιστεύω ότι θα λυθεί άμεσα το πρόβλημα. Δουλειά δέκα λεπτών.
-
Στο ρελαντι το πρωι που ειναι κρυο του σβηνει...αλλα αυτο λογικα ειναι καποια ρυθμιση που πρεπει να κανει!Τιποτα το ιδιαιτερο.(ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ!!!)Παντως σε γενικες γραμμες τρελη οικονομια!Εκει που ηθελε 60Ε την βδομαδα βενζινη τουλαχιστον τωρα με ενα 30αρι ειναι ανετος!Aς του ριξει μια ματια.Αν δεν του κανει και τιποτ'αλλο, δε νομιζω να ειναι τιποτα. Αλλα με υποψιαζει για φτωχο ή πλουσιο μιγμα, αρα ρύθμιση
-
Εχει καποιος εδω μεσα γνωση η ακομα κανα .pdf που να υπαγορευει την τοποθετηση LPG και ποιο συγκεκριμενα το σημειο που τρυπαει ο εγκαταστατης σε σχεση των μπεκ βενζινης τη πολλαπλη εισαγωγης για Mazda3 1.6?
Εννοω max αποστασεις απο Rail για ακροφυσια και αποστασεις ακροφυσιων προς εργοστασιακα μπεκ/κεφαλη κινητηρα για αεριου ψεκασμου.
Εχω βρει μια τετοια πηγη για καποια αυτοκινητα αλλα δεν υπαρχει το δικο μου..
Μηπως το τρυπιμα γινεται σε σημειο το οποιο βολευει ποιο πολυ τον εγκαταστατη?
Ευχαριστω
-
Μαλλον καποια ρυθμιση θα θελει!Εχει κανεις υποψιν του κανενα προσθετο λιπαντικο για τις βαλβιδες;Εχω καταληξη στο συστημα της vialle και θελω να βαζω που και που κανενα προσθετο... ετσι προληπτικα... κακο δεν κανει!
Υγραεριοκίνηση!