-
Ο χρήστης beles9 έγραψε:
Παιδια μην ξεχνατε να δηλωσετε στην ασφαλεια σας την προσθηκη υγραεριου.
Μου ειπαν απο την ασφαλεια μου (ιντερσαλονικα) οτι η δηλωση στην ασφαλεια ειναι πλεον υποχρεωτικη.
Δεν κοστιζει τιποτα μου ειπαν.εμένα μου είπαν ότι ανεβαίνουν τα ασφάλιστρα
Πριν από 1 μήνα περίπου δήλωσα τη νέα άδεια στην ασφαλιστική μου. Το μόνο που ζήτησαν ήταν η φωτοτυπία της νέας άδειας και ΤΙΠΟΤΑ παραπάνω....
-
Μυριστικαν 'φαι' .......
-
Μέχρι τώρα δεν μου έχουν ζητήσει τπτ από τις ασφαλιστικές και έχω αλλάξει αρκετες.... πέρα από φωτοτυπία της άδειας...
-
Ο χρήστης lpgnik έγραψε:
Μέχρι τώρα δεν μου έχουν ζητήσει τπτ από τις ασφαλιστικές και έχω αλλάξει αρκετες.... πέρα από φωτοτυπία της άδειας...Grand Vitara 2000 cc - 2004/EGas ~ 120.000 klm on lpg
με ...λαδιερα η χωρις?
-
Ο χρήστης lpgnik έγραψε:
Μέτρα το μήκος που έχουν τα σωληνάκια παροχής από τα injections του υγραερίου μέχρι την εισαγωγή.
Αν είναι μεγαλύτερα από 10 εκ είναι πιθανό να εξαιτίας αυτού.
Το LOVATO δουλεύει πολύ καλά σαν σύστημα, έχω εγκαταστήσει περισσότερα από 100.
Η λύση είναι είτε να τα κοντίνει ο εγκαταστάτης σου είτα να δώσει λίγη βενζίνη κατά την μείωση στροφών στο ρελαντί, υπάρχει η δυνατότητα από το πρόγραμμα...σε ένα ίμπιζα φίλης μου, της έχουν τοποθετήσει λοβάτο. όταν δουλεύει με υγραεριο, ακούγεται σα ντίζελ σχεδον!! ειναι φυσιολογικό αυτό? ο μάστορας μας είπε πως στα λοβάτο ακούγονται τα μπεκ. έχεις παρατηρήσει κ εσύ κάτι τέτοιο, ή είναι χαλασμένο κάποιο απο τα μπεκ στο συγκεκριμένο σύστημα?
-
Ο χρήστης DIMITRIOSA έγραψε:
ΛΟΠΟΙ ΦΟΡΟΙ= ΜΙΧΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ=13 ΕΥΡΩ/ΜΤ,ΛΟΙΠΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ= 41 ΕΥΡΩ/ΜΤ ΚΑΙ AUTOGAS= 125 ΕΥΡΩ/ΜΤ , ΔΑΣΜΟΙ (ΒΑΣΕΙ Ν.3054/02= 1,2%, ΔΕΤΕ=0,5%,ΠΑΕ= 0,9, (ΣΤΑΘΕΡΟ/ΜΤ), ΤΕΑΠΕΠ=0,1% )[/b]
ΚΑΙ Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ.....ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΣΕ ΚΑΛΥΨΑ......ΥΓ. Αν μου ζητησεις περαιτερω αναλυση θα σε χρεωσω...................
Ευχαριστούμε για τις πολύ χρήσιμες πληροφορίες, αλλά τώρα που σε βρήκαμε, ελπίζω να μας λύσεις μερικές ακόμη απορίες:
Αν κατάλαβα καλά, μεικτή χρήση πρέπει να είναι η βιομηχανική χρήση (ή θέρμανση), λοιπή χρήση η οικιακή φιάλη και autogas ΟΚ αυτό που χρησιμοποιούμε στα αυτοκίνητά μας.
Πρακτικά μιλάμε για την ίδια σύνθεση στο υγράεριο σε όλες τις χρήσεις;
Αν υπάρχει όντως τόσο μεγάλη διαφορά στην τιμή του υγραερίου θέρμανσης με το Autogas, τότε λογικά κάποια στιγμή θα αυξηθεί η τιμή του υγραερίου θέρμανσης ώστε να μην υπάρχει υπόνοια οτι χρησιμοποιείται στην αυτοκίνηση (με διαφεύγοντα τεράστια ποσά φόρων). Αλλά αν συμβεί αυτό, κατά τα πρότυπα της εξίσωσης της τιμής πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης, θα πρέπει να μειωθεί ελαφρά ο φόρος στο υγραέριο κίνησης...
Επίσης, αν η οικιακή φιάλη πρέπει να επιβαρύνεται λιγότερο με φόρο, γιατί πολλοί γεμίζουν με υγραέριο κίνησης τις οικιακές φιάλες τους στα βενζινάδικα; -
Ο χρήστης dti έγραψε:
ΛΟΠΟΙ ΦΟΡΟΙ= ΜΙΧΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ=13 ΕΥΡΩ/ΜΤ,ΛΟΙΠΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ= 41 ΕΥΡΩ/ΜΤ ΚΑΙ AUTOGAS= 125 ΕΥΡΩ/ΜΤ , ΔΑΣΜΟΙ (ΒΑΣΕΙ Ν.3054/02= 1,2%, ΔΕΤΕ=0,5%,ΠΑΕ= 0,9, (ΣΤΑΘΕΡΟ/ΜΤ), ΤΕΑΠΕΠ=0,1% )[/b]
ΚΑΙ Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ.....ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΣΕ ΚΑΛΥΨΑ......ΥΓ. Αν μου ζητησεις περαιτερω αναλυση θα σε χρεωσω...................
Ευχαριστούμε για τις πολύ χρήσιμες πληροφορίες, αλλά τώρα που σε βρήκαμε, ελπίζω να μας λύσεις μερικές ακόμη απορίες:
Αν κατάλαβα καλά, μεικτή χρήση πρέπει να είναι η βιομηχανική χρήση (ή θέρμανση), λοιπή χρήση η οικιακή φιάλη και autogas ΟΚ αυτό που χρησιμοποιούμε στα αυτοκίνητά μας.
Πρακτικά μιλάμε για την ίδια σύνθεση στο υγράεριο σε όλες τις χρήσεις;
Αν υπάρχει όντως τόσο μεγάλη διαφορά στην τιμή του υγραερίου θέρμανσης με το Autogas, τότε λογικά κάποια στιγμή θα αυξηθεί η τιμή του υγραερίου θέρμανσης ώστε να μην υπάρχει υπόνοια οτι χρησιμοποιείται στην αυτοκίνηση (με διαφεύγοντα τεράστια ποσά φόρων). Αλλά αν συμβεί αυτό, κατά τα πρότυπα της εξίσωσης της τιμής πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης, θα πρέπει να μειωθεί ελαφρά ο φόρος στο υγραέριο κίνησης...
Επίσης, αν η οικιακή φιάλη πρέπει να επιβαρύνεται λιγότερο με φόρο, γιατί πολλοί γεμίζουν με υγραέριο κίνησης τις οικιακές φιάλες τους στα βενζινάδικα;dti
εχεις καταλαβει αναποδα τους φορους...μονο στο κινησης το πετυχες...
Κατηγορία Α του ΕΦΚ 13 €/ΜΤ
• Εμφιαλωμένο υγραέριο (πλην φιαλών για περονοφόρα).
• Υγραέριο για θέρμανση.
• Υγραέριο για λοιπές χρήσεις (πλην κινητήρων σταθερής θέσης και κινητών
μηχανημάτων έργου (πχ περονοφόρα οχήματα).
Κατηγορία Β, ΕΦΚ 125€/ΜΤ.
• Υγραέριο κίνησης ( Autogas ).
Κατηγορία Γ, ΕΦΚ 41€/ΜΤ.
• Υγραέριο φιαλών για περονοφόρα οχήματα.
• Υγραέριο για χρήση κινητήρων σταθερής βάσης, εγκαταστάσεις χύμα για
περονοφόρα.
Ως εκ τούτου, για οποιαδήποτε χρήση υγραερίου, πλην κινητήρων σταθερής θέσης ή
κινητών μηχανημάτων έργου, θα προμηθεύεστε πλέον υγραέριο με ΕΦΚ 13€ /MT
Με την πρόσφατη ψήφιση του Ν. 3583/2007 «Αναμόρφωση Τελωνειακού Κώδικα
και άλλες διατάξεις» ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης (ΕΦΚ) του υγραερίου και του
μεθανίου, που προορίζονται για βιομηχανική-βιοτεχνική χρήση, αυξάνεται από
€0,29 /τόνο σε: α) €41/τόνο για παραγωγή κινητήριας ισχύος και β) *σε €13/τόνο για
την παραγωγή θερμικής ισχύος. Στην τελευταία περίπτωση περιλαμβάνονται οι
θερμικές συσκευές ( βιομηχανικοί λέβητες, κλίβανοι, καυστήρες, φούρνοι κ.λπ *). Η
αύξηση αυτή οφείλεται στην προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας στην κοινοτική
με τον Ν. 3583/2007.[9]
**οπως καταλαβαινεις η οικιακη φιαλη επιβαρυνετε μονον με 13ευρω /μτ αλλα επειδη οι εταιρειες εμπορειας Γ (ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ,ΕΚΟ,CORAL,SHELLGAS) ,οι χοονδρεμποροι,οι λιανεμποροι ... βγαζουν ολοι εμεσσα κερδοι...τοτε συμφερει να τις γεμιζουν στα πρατηρια αν και ο φορος στο κινησης ειναι 125ευρω/μτ.....
** -
aegean σημερα αεροδρομιο Θεσνικης 0.77 απο 0.81.για να δουμε
-
Ο χρήστης doukias έγραψε:
Μέχρι τώρα δεν μου έχουν ζητήσει τπτ από τις ασφαλιστικές και έχω αλλάξει αρκετες.... πέρα από φωτοτυπία της άδειας...
Grand Vitara 2000 cc - 2004/EGas ~ 120.000 klm on lpg
με ...λαδιερα η χωρις?
Λαδιέρα έβαλα πριν λίγο καιρό επειδή μου ξέμεινε μία. Είναι άδεια πλέον και δεν τη γεμίζω.
Όμως θεωρώ πως κάποιοι κινητήρες τη χρειάζονται. Προσωπική άποψη βέβαια και όπως ξέρετε καλά περί ορέξεως.... -
Ο χρήστης chemic έγραψε:
Μέτρα το μήκος που έχουν τα σωληνάκια παροχής από τα injections του υγραερίου μέχρι την εισαγωγή.
Η λύση είναι είτε να τα κοντίνει ο εγκαταστάτης σου είτα να δώσει λίγη βενζίνη κατά την μείωση στροφών στο ρελαντί, υπάρχει η δυνατότητα από το πρόγραμμα...σε ένα ίμπιζα φίλης μου, της έχουν τοποθετήσει λοβάτο. όταν δουλεύει με υγραεριο, ακούγεται σα ντίζελ σχεδον!! ειναι φυσιολογικό αυτό? ο μάστορας μας είπε πως στα λοβάτο ακούγονται τα μπεκ. έχεις παρατηρήσει κ εσύ κάτι τέτοιο, ή είναι χαλασμένο κάποιο απο τα μπεκ στο συγκεκριμένο σύστημα?
Είναι φυσιολογικό να ακούγονται τα μπεκ σε όλα τα συστήματα υγραερίου. Απλά οι μπεκιέρες όπως της LOVATO έχουν εξωτερικό ηλεκτρομαγνήτη και έτσι ακούγεται παραπάνω.
-
Ο χρήστης jim4 έγραψε:
aegean σημερα αεροδρομιο Θεσνικης 0.77 απο 0.81.για να δουμεΣτο gasprice ειδα και στην Αθηνα μειωσεις τιμων σημερα...Κοντα στα 0,78
-
Ο χρήστης lpgnik έγραψε:
Είναι φυσιολογικό να ακούγονται τα μπεκ σε όλα τα συστήματα υγραερίου. Απλά οι μπεκιέρες όπως της LOVATO έχουν εξωτερικό ηλεκτρομαγνήτη και έτσι ακούγεται παραπάνω.
Εμενα ακουγονται τα μπεκ της βενζινης, μολις μπει το γκαζι και σταματησουν της βενζινης δεν ακουγετε τιποτα.(ολες αυτες οι παρατηρησεις στο χωρο του κινητηρα ετσι? οχι απο την καμπινα)
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Εμενα ακουγονται τα μπεκ της βενζινης, μολις μπει το γκαζι και σταματησουν της βενζινης δεν ακουγετε τιποτα.(ολες αυτες οι παρατηρησεις στο χωρο του κινητηρα ετσι? οχι απο την καμπινα)
strange!!!!!
-
Το καλύτερο και πιο πλήρες site για υγραεριοκίνηση,
http://www.farmakis-autogas.com/ -
Σε μερικα ενημερωτικα φυλλαδια διαβαζω οτι εχουμε μονο αυξηση (περα απο τις μειωσεις σε HC, CO, CO2) στους ρυπους (ΝΟΧ) λογω υψηλοτερων πιεσεων και μεγαλυτερων θερμοκρασιων που αναπτυσονται στο θαλαμο καυσης.. Απο ενα πρατηριο στο Μοσχατο πηρα αυτο το φυλλαδιο.
Αρα εχουμε στανταρ υψηλοτερη θερμοκρασια στα καυσαερια κατα την καυση υγραεριου... -
Ο χρήστης lpgnik έγραψε:
ευχαριστώ για την απάντηση.
μπορούν άραγε να αλλαχθούν με άλλα που δεν ακούγονται στο εσωτερικό του αυτοκινήτου? (εκτός βέβαια αν το κόστος είναι απαγορευτικό) -
Τα μοναδικά μπέκ που δεν ακούγονται τόσο είναι της Mαtrix αλλά το κόστος τους είναι υψηλό (περίπου 300 €) και δεν συνεργάζονται άμεσα με όλες τις ECU (πιθανό να χρειαστεί επέμβαση στην καλωδίωση).
-
Θα κοιταξω να σας πω τι μαρκα ειναι τα δικα μου που ειναι αθορυβα...πρωτη φορα ακουω περι θορυβου απο τα μπεκ..
-
Γεια σας,
το έχουμε πεί οτι η τιμή θα πρέπει να είναι στο 0,60-0,65, τώρα για εμάς που το έχουμε ήδη.. για την ώρα το τρώμε κανονικά!!!
επιβεβαιώνω οτι από αρχές του έτους το Πρατήριο Aegean (http://www.gasprice.gr/main/showgasstat ... ionid=4810)
147 ΧΙΛ.ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΑΘΗΝΩΝ - ΛΑΜΙΑΣ θα πουλά Lpg (πήρα τηλ). Στο περιοδικό CAR γράφει για τα πρατήρια της ΕΛΙΝ και τη συμφωνία που έκανε με την ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ ώστε να πουλάνε lpg σε όλη την Ελλάδα....Εύχομαι καλές δουλειές με το νέο έτος σε όσους κερδοσκοπούν σήμερα !!!!!
-
σε λιτρα μετριεται και το υγραεριο. Ειχε ο πατερας μου για καμια πενταετια υγραεριο... και πρεπει να πω:
- ναι δεν θα εχεις πορτμπαγκαζ μετα την μπουκαλα που θα μπει.
- Σχετικα με το τι χρηματα θα γλιτωσεις... χμμμ, και το υγραεριο δεν ειναι σε καλυτερη μοιρα απο τιμες. Για να βγαλεις την διαφορα, θα πρεπει να κινησε αρκετα... να γραφεις χιλιομετρα αλλιως δεν θα ελεγα πως σε συμφερει.
- Θα μυριζεις υγραεριο.... οχι εσυ... το αμαξι σου! Θα ειναι ευδιακριτη μυρωδια πραγμα που δεν θες να σου συμβει σε κανα μπλοκο της τροχαιας γιατι ετσι και σε παρουν πρεφα εμπλεξες (αν δεν κανω λαθος παραμενει παρανομο για χρηση απο ιδιωτικα ΙΧ)
- Οποτε θα περνας ΚΤΕΟ θα πρεπει να ξυλωνεις μπουκαλα...
- Θα εχεις ενα 10-20% απωλεια ισχυος στον κινητηρα
- Οντως θα εχεις αυξημενη εμβελεια... εειχαμε κανει Αθηνα - Θεσσαλονικη με επιστροφη... συμπληρωνοντας μονο κατι ψιλα για να μην τυχον και μας αφησει. Εννοειται και με τα 2 τεποζιτα (βενζινη και υγραεριο)
- σε περιπτωση καλου ατυχηματος, δεν θα βασανιστεις καθολου... ουτε εσυ ουτε τα διπλανα σου οχηματα Δεν θα καταλαβετε τιποτα... trust me on this one...
Επισης, το αμαξι σου θα αποκτησει παρατσουκλια απο φιλους και συγγενεις στο στυλ 'η γκαζιερα' 'το γκαζοζεν' κλπ κλπ κλπ
Παντως δωστου και μια δευτερη σκεψη αν πραγματικα αξιζει η φασαρια...
οτι νανε
Υγραεριοκίνηση!