-
Οταν βαζεις μπρος το αμαξι ζεστο και δεν γυριζει σε υγραεριο και χρειαζεται ενα ελαφρο μαρσαρισμα για να γυρισει σε υγραεριο τι παιζει να ειναι?
Σημαινει οτι το συστημα σου ειναι απλα ρυθμιζμενο να λαβαινει υποψιν και τις στροφες του κινητηρα.
Το ιδιο κανει και το δικο μου (μην κανει κανενας τον εξυπνο οτι εχει προβλημα το συστημα :-!).
ΕινΙ ετσι ρυθμισμενο να ανοιγει το αεριο οταν θερμοκρασια νερου αλλα και στροφες ειναι σε εναν συγκεκριμενο επιπεδο.
Και ναι, το γραφει το μανουαλ και δεν εινΙ ιδεα μου!
Ετσι για να δελεασω σχετικα με την καταναλωση που κανετε να σας πω οτι σημερα αδειασα το ρεζερβουαρ και τα διανυθεντα μου χιλιομετρα με τα 25 ευρω που ειχα βαλει μου κανανε - κρατηθειτε - 423 χιλιομετρα!!€
Και σκεφτειτε οτι ειναι μεικτη διαδρομη δηλ. Μεσα στην πολη, στα προαστεια και μια φορα στην Κατερινη.
Και το βαρος του αυτοκινητου ειναι μαζι μου 1310 κιλα χαλαρα χωρις να βαλω κεσα την γυναικα, το καρεκλακι του μωρου και οτι αλλο (βλεπε κουνιαδα).
Καταναλωση μεση ειχα περιπου στα 7.9 λιτρ/100χλμ (υπολογιστης ταξιδιου μηδενισμενος στην αρχη της διαδρομης)
Οποτε με 25€ εκανα 423 χλμ μεικτης διαδρομης!
-
Ο χρήστης Altus έγραψε:
....... και οτι αλλο (βλεπε κουνιαδα)Που θα τη δούμε; Ελεύθερη;
-
Ο χρήστης Altus έγραψε:
Οταν βαζεις μπρος το αμαξι ζεστο και δεν γυριζει σε υγραεριο και χρειαζεται ενα ελαφρο μαρσαρισμα για να γυρισει σε υγραεριο τι παιζει να ειναι?
Σημαινει οτι το συστημα σου ειναι απλα ρυθμιζμενο να λαβαινει υποψιν και τις στροφες του κινητηρα.
Το ιδιο κανει και το δικο μου (μην κανει κανενας τον εξυπνο οτι εχει προβλημα το συστημα :-!).
ΕινΙ ετσι ρυθμισμενο να ανοιγει το αεριο οταν θερμοκρασια νερου αλλα και στροφες ειναι σε εναν συγκεκριμενο επιπεδο.
Και ναι, το γραφει το μανουαλ και δεν εινΙ ιδεα μου!
Ετσι για να δελεασω σχετικα με την καταναλωση που κανετε να σας πω οτι σημερα αδειασα το ρεζερβουαρ και τα διανυθεντα μου χιλιομετρα με τα 25 ευρω που ειχα βαλει μου κανανε - κρατηθειτε - 423 χιλιομετρα!!€
Και σκεφτειτε οτι ειναι μεικτη διαδρομη δηλ. Μεσα στην πολη, στα προαστεια και μια φορα στην Κατερινη.
Και το βαρος του αυτοκινητου ειναι μαζι μου 1310 κιλα χαλαρα χωρις να βαλω κεσα την γυναικα, το καρεκλακι του μωρου και οτι αλλο (βλεπε κουνιαδα).
Καταναλωση μεση ειχα περιπου στα 7.9 λιτρ/100χλμ (υπολογιστης ταξιδιου μηδενισμενος στην αρχη της διαδρομης)
Οποτε με 25€ εκανα 423 χλμ μεικτης διαδρομης!
Altus τελευταια το κανει...παλια δεν το κανε..οι στροφες του ρελαντι δεν επεσαν καθολου...
-
Ο χρήστης tgi έγραψε:
παιδια που μπορουμε να βρουμε τάπα για εκει που γεμιζουμε ..επειδη την εχασα ?
επιδι την έχω πάθει και εγώ, κανεις αυτό που έκανα και εγώ : πας στον εγκαταστάτη σου και ζητάς άλλη μία τάπα!!!
στην δίνει δωρεάν!!!φιλε μου το εχω σκεφτει και εγώ αλλα εμενα ειναι η τάπα πανω στο προφυλακτήρα και δεν μπορώ να του βάλω αλυσιδάκι και να το πιασω καπου ...
-
Ο χρήστης p23os έγραψε:
επιδι την έχω πάθει και εγώ, κανεις αυτό που έκανα και εγώ : πας στον εγκαταστάτη σου και ζητάς άλλη μία τάπα!!!
στην δίνει δωρεάν!!!φιλε μου το εχω σκεφτει και εγώ αλλα εμενα ειναι η τάπα πανω στο προφυλακτήρα και δεν μπορώ να του βάλω αλυσιδάκι και να το πιασω καπου ...
αν είναι εσωτερικό και όχι εξωτερικό?
-
Δεν φοβάστε που βάζετε τόσο χαμηλά τη πλήρωση για το υγραέριο;
Μόνο εγώ κοπανάω (τακτικά) το αμάξι από κάτω;
-
δεν φοβάμαι... βρίσκει πρώτα η υποδοχή του κοτσαδόρου και μετά η πλήρωση!
-
Ο χρήστης tgi έγραψε:
αν είναι εσωτερικό και όχι εξωτερικό?
Τι εννοείς?
-
τι βαρους εχει 1 λιτρο lpg?
-
-
Αυτη η λυση τελικά ισως ( αν ειναι εφικτη ) ειναι η καλυτερη
δεν ειναι δικό μου - απλά το ειδα στο συνεργειο
-
Αν η τρύπα για την υποδοχή της πλήρωσης μπορεί να γίνει σε σημείο με ελαστικό / πλαστικό και όχι πάνω σε μέταλλο, είναι ακόμη καλύτερα.
-
Καλησπέρα από Αλλεξανδρούπολη.
Να προσθέσω κάτι στην αισχοκέρδεια που γίνεται στην Ελλάδα σε κάθε τι δεν ελέγχει η επιτροπή ανταγωνισμού και δεν έχει εξωτ ανταγωνισμό (πχ η/υ, αυτοκίνητα κτλ).
Από 0,67 €/λίτρο τον Ιούνιο στα 0,75 €/λίτρο τον Νοέμβριο. Δεν θα ξεχρεώσουμε ποτέ όχι το χρέος αλλά την βλακεία μας. Αλήθεια γιατί δεν απελευθερώνεται η αγορά του υγραερίου για να υπάρχει ανταγωνισμος;
Τι ρωτάς τώρα θα μου πείτε...γιατί ας πούμε έφυγε ο Χριστοφοράκος άλλη μια καλή ερώτηση... -
O Μπίρμπος στην Αγ.Αννης ανέβασε το υγραέριο στο 0,735... εκανα μεταβολή και πήγα στον Αλιμο. 0,698.
-
Μια και βλέπω γενικευμένη ανοδική κίνηση, τόσο σε Αθήνα όσο και στην επαρχία, πρέπει να ρωτάμε ποιος είναι ο λόγος για αυτή την άνοδο. Επίσης, αξίζει να κάνουμε επιδεικτικά αναστροφή μπας και πάρουν το μήνυμα, ειδικά όσοι ανέβασαν πάρα πολύ την τιμή. Από το gasprice.gr βλέπω οτι και όσοι είχαν 0,65 το λίτρο, πήγαν τουλάχιστον σε 0,69. Αύριο θα δω την τιμή στη BP στο Γέρακα...
-
Ο χρήστης dti έγραψε:
πρέπει να ρωτάμε ποιος είναι ο λόγος για αυτή την άνοδο. Επίσης, αξίζει να κάνουμε επιδεικτικά αναστροφή -
και θεσνικη αεροδρομιο νεα ανοδο απο 73.6 το πηγε 74.6.εχουν ενδιαφερον
-
Δερβένι Θεσσαλονίκης 0,789 αν είδα καλά...
-
Νομίζω ότι αναμενόταν κάτι τέτοιο και αν δεν ληφθούν μέτρα προστασίας του πολίτη θα χειροτερεύει μέχρι να φτάσει σε ένα σημείο ισορροπίας ανάμεσα στο κέρδος από την κατανάλωση σε σχέση με την τιμή τοποθέτησης και την απώλεια χώρου αποσκευών.
Καλό είναι όσοι σκέφτονται για μετατροπή να υπολογίσουν διάφορες τιμές γκαζιού στο αν τους συμφέρει και πότε θα βγάλουν τα λεφτά της τοποθέτησης και θα αρχίσουν να βγάζουν κέρδος. Πιθανότατα θα βρεθεί ότι πολλοί με μικρά σχετικά αυτοκίνητα και με όχι πολλά χλμ/έτος θα δυσκολευτούν να ξεχρεώσουν...
Με +10% κατανάλωση είναι σαν το κόστος του γκαζιού να είναι +10%. Αν λοιπόν το βάλουμε ότι θα πάει 90λεπτά +10 πάει 1 ευρώ. Έστω ότι κρατάει τη διαφορά με βενζίνη στο 0,5 ευρώ/λτ και 1500 ευρώ εγκατάσταση.
Με 10λτ κατανάλωση και 15000χλμ θέλει 1500λτ δηλαδή 750 ευρώ κέρδος άρα 2 χρόνια.
Αν όμως το πάνε στο 1ευρώ +0,10 για την κατανάλωση η διαφορά πέφτει στο 0,4 και το κέρδος στα 600 και θέλεις 2,5 χρόνια. Με μικρότερη κατανάλωση πχ 8λτ θέλεις 1200λτ και το κέρδος στα 480 ευρώ οπότε πλέον θέλεις 3 χρόνια... -
Πηρα σημερα το πρωι την καινουρια αδεια απο το μηχανολογικο ανατολικα Θεσσαλονικη. Λοιπον παιδια:
- ειναι δωρεαν (κατι περι 70€ δεν ισχυει)
- βγαινει καινουρια αδεια επι τοπου (και οχι η λεξη υγραεριο να προστιθεται με στυλο)
- χρονος αναμονης 5-10 λεπτα
Αυτα.
Υγραεριοκίνηση!