-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Και σίγουρα εάν ένας βλ@κα@ς για εμένα, πει η γράψει ότι το αυτοκίνητο του είναι πιο δυνατό με αέριο, γράφοντας στα χειρότερα υποδήματα του, την λογική της επιστήμης, μου στέλνει τα στοιχεία του με ΠΜ καθώς και την πόλη που κατοικεί, και τον στέλνω με δικά μου έξοδα να μετρηθεί, με και χωρίς αέριο η ιπποδύναμη του αυτοκινήτου του. Τα αποτελέσματα του διαγράμματος ΕΔΩ ΜΕΣΑ!!. ΚΑΙ ΤΟΤΕ Η ΕΓΩ ‘ΡΟΜΠΑ ΞΕΚΟΥΜΠΩΤΗ’, Η ΑΥΤΟΣ.
http://www.futurecars.com/news/cng-cars ... st-lpg-win
In brief: Mountune Racing's Team Aon has scored the first British Touring championship (BTCC) win ultra-low emissions LPG-powered vehicle using their Aon Ford Focus ST.
Φαντάζομαι οτι δεν ήταν καθόλου τυχαία αυτή η κίνηση να τοποθετήσει σύστημα υγραερίου...
Υπάρχουν αρκετές αναφορές σε διάφορα forums που ασχολούνται με συστήματα υγραερίου σε πολύ πιο μεγάλες αγορές από την ελληνική και δυναμομετρήσεις που δείχνουν τις περισσότερες φορές οριακά καλύτερες μετρήσεις με χρήση υγραερίου.
Δε χρειάζεται να γίνει κανείς ‘ΡΟΜΠΑ ΞΕΚΟΥΜΠΩΤΗ’. Τη δυναμομέτρηση θα τη πληρώσω από τη τσέπη μου, θα τη κάνω σε εγνωσμένης αξίας δυναμόμετρο και θα δούμε όλοι τα αποτελέσματα. -
Η αύξηση γίνεται μέχρι 10% max. Από εκεί και επάνω πλέον είναι ρίσκο.
Στα δικά μου συνήθως χρειάζεται ένα 3-5% επιπλέον αν και μετά από απαίτηση πελάτη το έχω αυξήσει έως 12%. Σύμφωνα με τον Ιταλό που με προμηθεύει είναι δυνατή η εμπλούτιση έως και 30% αλλά σε συγκεκριμένους τύπους κινητήρων.
Α, το αυτοκίνητο για στο οποίο αναφέρομαι παραπάνω λειτουργεί άψογα πάνω από 1 χρόνο και με ιδιαίτερες ροπές. -
Ο χρήστης lpgnik έγραψε:
Η αύξηση γίνεται μέχρι 10% max. Από εκεί και επάνω πλέον είναι ρίσκο.
Στα δικά μου συνήθως χρειάζεται ένα 3-5% επιπλέον αν και μετά από απαίτηση πελάτη το έχω αυξήσει έως 12%. Σύμφωνα με τον Ιταλό που με προμηθεύει είναι δυνατή η εμπλούτιση έως και 30% αλλά σε συγκεκριμένους τύπους κινητήρων.
Α, το αυτοκίνητο για στο οποίο αναφέρομαι παραπάνω λειτουργεί άψογα πάνω από 1 χρόνο και με ιδιαίτερες ροπές.Μπορεις να μας ενημερωσεις για το θεμα βαλβιδων?
-
Βεβαίως.
Όμως πριν θα ήθελα να ευχαριστήσω τους moderators για την υποδοχή τους και να ενημερώσω πως δεν σκοπεύω να ανακοινώσω οποιαδήποτε στοιχεία μου ως μέσο διαφήμισης ή άλλο.
cson προφανώς αναφέρεσαι στο θέμα ελλιπούς λίπανσης που παρουσιάζεται στις βαλβίδες με τη χρήση του υγραερίου με αποτέλεσμα την αύξηση της θερμοκρασίας και συχνά τη φθορά των βαλβίδων έως και την καταστροφή τους.
Λύσεις έχουν δώσει διάφοροι κατασκευαστές με την προσθήκη λιπαντήρα ο οποίος παρέχει ικανή ποσότητα λιπαντικού στις βαλβίδες ώστε να έχουμε λίπανση και απαγωγή θερμότητας. -
Ο χρήστης lpgnik έγραψε:
Καλησπερα σε όλους,
ειμαι ενας μικρος και ασημαντος εγκαταστατης στη θεσσαλονικη (humor!).
Εχω τρέλα με τη δουλεια μου και μ'αρεσει τα οχήματα να βγαινουν ομορφα και ασφαλη ως προς την εγκατάσταση και τη λειτουργία.
Αν μπορω να βοηθησω με οποιοδήποτε τρόπο θα χαρω!
Καλή συνέχεια
Καλέ μου φίλε συνάδελφε, κανένας δεν είναι ασήμαντος.
Το ότι έχεις τρέλα με την δουλειά σου, είναι εγκείηση των πράξεων σου. Σίγουρα θα είσαι υγιείς παράγον στην ενότητα.
Antonis-team. -
Για το θεμα των αγωνιστικών με 'γκαζι' ειχαμε ενα 'θεμα' στους αγωνες αλλα εληξε(???) στην Αγγλια μια χαρα τρεχουν.. ( για ασφαλεια μιλαω και το ειχα ψαξει- για επιδοσεις ειμαι απο τους πλεον ασχετους)
-
Καλησπέρα και από εμένα,μόλις γράφτηκα στον χώρο συζήτησης. Είμαι ο Δημήτρης, έχω εγκαταστήσει εδώ στη θεσσαλονίκη σύστημα υγραεριοκίνησης σε ένα POLO 16V (9n3 νομιζω ότι είναι?θα σας γελάσω με τους ίππους) 100 ίππων με έτος κατασκευής 2005. Τα χιλιόμετρά μου όταν εγκατέστησα το κιτ ήταν 128.000 (όπως καταλαβαίνετε κάνω περίπου 25-30.000 χιλιόμετρα το χρόνο) και μου στοίχισε 1540 ευρώ +55 ευρώ σε ιδιωτικό κτέο μέσω του οποίου έχω αλλάξει την άδεια κυκλοφορίας μου και πλέον αναφέρεται ο τύπος βενζ/υγρ. (απλά πληροφοριακά).
Σχεδόν διάβασα όλες τις 150 σελίδες ως τώρα και μπορώ να πω ότι έχω εντυπωσιαστεί με την προσπάθεια που κάνετε όλοι σας γι'αυτό και αποφάσισα να γίνω μέλος της παρέας σας.
Πληροφοριακά λοιπόν, με μόλις 2800 χιλιόμετρα εμπειρία μπορώ να πω ότι τα συμπεράσματά μου είναι τα εξής:
α) Αύξηση κατανάλωσης σε ίδια διαδρομή και με περίπου ίδιες ταχύτητες (όσο μπορεί κανείς να είναι σίγουρος για αυτό) περίπου 20%.
β)Μείωση του κόστους καυσίμου ανά 100 χιλιόμετρα από 10-11 ευρώ με βενζίνη σε 6-6,5 ευρώ με υγραέριο (χωρίς να υπολογίζω το πολύ μικρό κόστος που προκύπτει από το φουλάρισμα που θα κάνω όταν μου τελειώσει η βενζίνη με την οποία ξεκινά έτσι κ αλλιώς το ντεπόζιτο). Με λίγα λόγια, η απόσβεση υπολογίζω ότι θα γίνει περίπου στα 35-40.000 χιλιόμετρα, ΧΟΝΔΡΙΚΑ...
γ) Όχι πολύ αισθητή, αλλά σίγουρα μείωση της απόδοσης του κινητήρα, σε βαθμό που προσωπικά και το τονίζω προσωπικά δεν με ενοχλεί καθόλου
δ) Μικρά ρεταρίσματα στο ρελαντί ενίοτε, εν στάσει, με υγραέριο
Αυτά τα ολίγα και θα σας γράφω ότι συμπεράσματα βγάζω ανα καιρούς. Και μία ερώτηση,για όσους αντέξατε να με διαβάζετε. Τώρα που θα πάω για την ρύθμιση των 3000 χιλιόμετρων, να ρωτήσω για μία λαδιέρα?Μπορεί να μπει ένα τέτοιο σύστημα εκ των υστέρων? Θεωρείστε με σχετικά άσχετο στο θέμα αυτό, αν και από όσα διάβασα μάλλον θα βοηθήσει.
Υ.Γ. Πήρα και εγώ βαλβίδες στο χέρι αλλά για αυτό οφείλεται η ζεστασιά που έψαχνε το γατί της γειτονιάς...Θα σας πω την ιστορία μία άλλη φορά
Ευχαριστώ -
Θα συνιστούσα να βάλεις λιπαντήρα.
Το 20% νομίζω θα διορθωθεί στην επαναρύθμιση. Πιθανότατα σου έχει παρασηκώσει την μπάρα στα ψηλά.
Ζήτα από τον εγκαταστάτη σου να δει περισσότερο την οικονομία. -
O λιπαντηρας πως τοποθετηται? Γινονται νεες τρυπες στην πολλαπλη?
-
Οχι απαραίτητα. Εξαρτάται από τον εγκαταστάτη και την τεχνική του.
Ας παινέψουμε λίγο και τα γένια μας ε; -
Δηλαδη πως? Διασταυρωνονται με τα σωληνακια απο τα μπεκ του υγραεριου?
-
Οχι με τα μπεκ αλλά με την υποπίεση. Με τη διασταύρωση μακρυά από τον πνεύμονα και πολύ κοντά στην εισαγωγή.
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Καλά μου παλικάρια ηρεμίστε. Εδώ μιλάμε για οικονομία και πως θα την εξασφαλίσουμε χωρίς μελλοντικές ζημιές, που θα έχουν κόστος.
Σίγουρα εάν σε ένα αεροπλάνο BALOYME BENZIMH,που καίει κηροζίνη, (φωτιστικό πετρέλαιο) και εάν δουλέψει, θα είναι λάθος. Στο αέριο και την βενζίνη δεν είναι τραγικό, μα σίγουρα δεν το κάνει ‘τέρας’ το αυτοκίνητο γιατί αλλιώς θα το έβαζα σαν βελτιωτής και στα αγωνιστικά!!!. Σίγουρα δεν ντρέπομαι που είμαι ποιο φτωχός από πριν 1 χρόνο και βάλε. Άλλοι θα έπρεπε να ντρέπονται.
Επομένως θα έπρεπε να θίγετε η οικονομία και μόνον αυτή.
Και σίγουρα εάν ένας βλ@κα@ς για εμένα, πει η γράψει ότι το αυτοκίνητο του είναι πιο δυνατό με αέριο, γράφοντας στα χειρότερα υποδήματα του, την λογική της επιστήμης, μου στέλνει τα στοιχεία του με ΠΜ καθώς και την πόλη που κατοικεί, και τον στέλνω με δικά μου έξοδα να μετρηθεί, με και χωρίς αέριο η ιπποδύναμη του αυτοκινήτου του. Τα αποτελέσματα του διαγράμματος ΕΔΩ ΜΕΣΑ!!. ΚΑΙ ΤΟΤΕ Η ΕΓΩ ‘ΡΟΜΠΑ ΞΕΚΟΥΜΠΩΤΗ’, Η ΑΥΤΟΣ.
Όσοι βάλατε αέριο σας συμπονώ, και προσπαθώ να σας βοηθήσω να μην έχετε προβλήματα. Δεν έχετε επιδόσεις, μα μένουν χρήματα στην τσέπη σας , για να μπορείτε να πάτε το κορίτσι σας μέχρι το σπίτι του το βράδι!!!. (αυτό το έγραψε ένας φίλος εδώ μέσα, και μου προκάλεσε συγκίνηση) γιατί αυτό θέλω να κάνουν για τα δυο κορίτσια που έχω.
ΑΝΤΩΝΗΣ.συμφονα με τα λεγομενα σας λοιπον οι συντακτες του περιοδικου 4τροχοι στο φορουμ του οποιου γραφουμε εδ μεσα ειναι βλακες που μετρησαν το jazz να εχει καλυτερες ρεπριζ συγκρινομενες με αυτες της βενζινης.η μηπος ειναι πουλημενοι στην icom?
-
Έβαλα υγραέριο (37 λίτρα) πριν από τρεις εβδομάδες σε κάποιον ..... και με πήγε μέχρι τα 300 χιλ
Έβαλα (37 λίτρα) πριν από δύο εβδομάδες και με πήγε στα 250 χιλ
Έβαλα (37 λίτρα) πριν από 1 εβδομάδα και έχω κάνει 250 χιλ και έχω ακόμα υγραέριο για 30 χιλ!Αμα σου πω οτι με το δικο μου κανω με 35 λιτρα πανω απο 400 χιλιομετρα μεικτο κυκλο θα με πιστεψεις;
Το αυτοκινητο ζυγιζει περιπου 1223 κιλα και εχω μεση καταναλωση απο τον υπολογιστη βενζινης 8 λιτρα/100 χλμ.
Την ενδειξη την βγαζει ο υπολογιστης του εγκεφαλου του αυτοκινητου και οχι του κιτ lpg μου.Lpgnik καλωσηρθες και ευχομαι να λυσεις ...πολλες αποριες μας!
Για το Focus II εχεις καποια γνωμη/εμπειρια;
Κ. Αντωνη (αληθεια ολοι σε λεμε κυριε λες και εισαι κανεναα παππους. Μπας και ειμαστε και συνομιλικοι ολοι στο τελος. Ριχνω τρελο γελιο οπως τα λες. Εισαι μια νοτα ευθυμιας στην γκριζα καθημερινοτητα μας.
Ευγε!
-
Η ιδέα μου (ίσως ουτοπική) είναι η εξής: κάποιος φορέας εκθέσεων θα μπορούσε να δημιουργήσει την πρώτη γενική έκθεση Υγραεριοκίνησης ώστε να συγκεντρωθούν εταιρίες, εγκαταστάτες, αντιπροσωπείες υγραεριοκίνητων αυτοκινήτων και φυσικού αερίου, εταιρίες προσθέτων στα καύσιμα και λάδια που βοηθούν να λειτουργούν καλύτερα μηχανές και με LPG/CNG . Όπως έχει επιτυχία και άνθιση ο κλάδος αυτός με την παρατεταμένη οικονομική κρίση, σίγουρα θα είναι η πιο επιτυχημένη έκθεση όπου όλοι θα είναι κερδισμένοι μαζί και οι ενδιαφερόμενοι οι οποίοι θα συλλέξουν πληροφορίες άφθονες ώστε να γνωρίζουν κάτι περισσότερο από την διαφορά τιμής βενζίνης-υγραερίου. Επίσης μέσα στη τιμή της εισόδου να περιλαμβάνεται προαιρετικά και μία δυναμομέτρηση με κάποιες ειδικότερες μετρήσεις ώστε να ξέρουμε πως τα αυτοκίνητά μας κινούνται με τις καλύτερες ιδανικές ρυθμίσεις με συνέπεια τη διαφήμιση των συστημάτων αυτών ως ασφαλή και οικονομικά.
-
Altus tnx για το καλωσόρισμα,
για το focus μπορώ να πω μόνο πως θα ήταν καλό να βάλεις λιπαντήρα.
όσο για την κατανάλωση είναι απλό στο υγραέριο να την υπολογίσεις οπότε δεν χρειάζεσαι το trip computer. -
Ο χρήστης jim4 έγραψε:
Καλά μου παλικάρια ηρεμίστε. Εδώ μιλάμε για οικονομία και πως θα την εξασφαλίσουμε χωρίς μελλοντικές ζημιές, που θα έχουν κόστος.
Σίγουρα εάν σε ένα αεροπλάνο BALOYME BENZIMH,που καίει κηροζίνη, (φωτιστικό πετρέλαιο) και εάν δουλέψει, θα είναι λάθος. Στο αέριο και την βενζίνη δεν είναι τραγικό, μα σίγουρα δεν το κάνει ‘τέρας’ το αυτοκίνητο γιατί αλλιώς θα το έβαζα σαν βελτιωτής και στα αγωνιστικά!!!. Σίγουρα δεν ντρέπομαι που είμαι ποιο φτωχός από πριν 1 χρόνο και βάλε. Άλλοι θα έπρεπε να ντρέπονται.
Επομένως θα έπρεπε να θίγετε η οικονομία και μόνον αυτή.
Όσοι βάλατε αέριο σας συμπονώ, και προσπαθώ να σας βοηθήσω να μην έχετε προβλήματα. Δεν έχετε επιδόσεις, μα μένουν χρήματα στην τσέπη σας , για να μπορείτε να πάτε το κορίτσι σας μέχρι το σπίτι του το βράδι!!!. (αυτό το έγραψε ένας φίλος εδώ μέσα, και μου προκάλεσε συγκίνηση) γιατί αυτό θέλω να κάνουν για τα δυο κορίτσια που έχω.
ΑΝΤΩΝΗΣ.συμφονα με τα λεγομενα σας λοιπον οι συντακτες του περιοδικου 4τροχοι στο φορουμ του οποιου γραφουμε εδ μεσα ειναι βλακες που μετρησαν το jazz να εχει καλυτερες ρεπριζ συγκρινομενες με αυτες της βενζινης.η μηπος ειναι πουλημενοι στην icom?
Eίναι πραγματικότητα πως με σωστές ρυθμίσεις μπορείς να έχεις σχετικά καλύτερα αποτελέσματα με το lpg. Το έχω διαπιστώσει αρκετές φορές, όπως επίσης ότι είναι δυνατό να εμφανιστούν θέματα που υποβόσκαν στον κινητήρα και με την βενζίνη δεν φαινόταν.
Προτιμώ γενικά τα συστήματα με EOBD που ειδικά στα CAN BUS οχήματα έχουν τη δυνατότητα συνεχούς μικρορύθμισης με αποτέλεσμα την βέλτιστη απόδοση και οικονομία. -
Ο χρήστης lpgnik έγραψε:
Altus tnx για το καλωσόρισμα,
για το focus μπορώ να πω μόνο πως θα ήταν καλό να βάλεις λιπαντήρα.
όσο για την κατανάλωση είναι απλό στο υγραέριο να την υπολογίσεις οπότε δεν χρειάζεσαι το trip computer.lpgnik θελω να μου πεις και εμενα που εχω βάλει σύστημα 4ης γενιας zavoli σε opel vectra 1600cc του 2008 αν χρειάζεται λιπαντήρα. Ο εγκαταστάτης που είναι ο συνεργάτης του Θεοδώρου( εγκατραστάτης στη θεσσαλονίκη) στην Αθήνα μου είπε ότι δεν χρειάζεται δεδομένου ότι το αμάξι έχει και υδραυλικές βαλβίδες οπότε όπως λέει δεν έχει πρόβλημα. Εγώ τον εμπιστεύομαι διότι εως τώρα το αυτοκίνητο δουλεύει τέλεια αλλά θα ήθελα και τη δική σου γνώμη.
-
Δε νομίζω πως χρειάζεσαι, άσχετο με τις υδραυλικές βαλβίδες βέβαια. Πάντως για να κλείσει αυτό το ζήτημα γενικά θεωρώ πως το επιπλέον κόστος του λιπαντήρα είναι θεμιτό διότι προσφέρει ούτως η άλλως προστασία και ας μου πει κάποιος πως δε δίνει 100 € για να αποφύγει έστω την παραμικρή πιθανότητα βλάβης του κινητήρα του.
-
3.5 μηνες με υγραεριο.icom GTJ.αλλες φορες ρεταρισματα στο ρελαντι μολις το διορθωνει ο εγκαταστατης αλλο προλημα διακοπες οταν γκαζονω ποσες φορες πηγενε ελα στο συνεργειο αλαξε μπεκ ρυθμισεις και κοντρα ρυθμισεις,2~3 μερες δουλευει καλα μετα παλι τα ιδια.ενταξη στον δρομο δεν με αφησε ποτε,οικονομεια εχω αλλα περιμενα τα προληματα να ειχαν λυση.τελικα αναρωτιεμε αξιζε τα χρημητα και τον κοπο???και κατι αλλο ρε παιδια αυτα συμβενουν και σε αλλους η μονο εγω ειμαι ο τυχερος?
Υγραεριοκίνηση!